Modifast Review, Ervaringen en Aanbiedingen

Modifast is een productlijn met maaltijd vervangers en is ook bekend als Modifast Intensive, ProtiPlus en Shape. Modifast is complete dagvoeding die ongeveer 500 kcal per dag bevatten. Het resultaat is afvallen zonder veel honger. Drie zakjes  Intensive per dagzorgen voor alle vitaminen, spoorelementen, mineralen en eiwitten. Je mag twee weken lang niets anders eten of drinken dan de  producten.  Na die twee weken volgt er een opbouwfase van twee weken, waarbij je langzamerhand weer overschakelt op gezonde voeding.

Timfit korting banner

Het is een eiwitrijk dieet dat bestaat uit zowel maaltijden in poedervorm als uit maaltijd vervangende producten. De eerste twee weken neem je alleen maar de maaltijden in poedervorm, daarna stap je langzaam maar zeker over op een evenwichtig eetpatroon.

Hoe werkt Modifast?

Het werkt op basis van een dieet laag in calorieën. Uit onderzoek is gebleken dat een dieet laag in calorieën erg effectief is als het gaat om gewichtsverlies (bron) en dat deze resultaten ook blijvend kunnen zijn als er sprake is van goede nazorg. Het principe hierachter is simpel. Als je minder calorieën binnen krijgt dan je verbrandt, gaat je lichaam bronnen binnen het lichaam aanboren om voor energie te zorgen. Een van deze bronnen is vet.

timfit ervaringen recensie

Tevens bevatten de producten van veel eiwit. Op deze manier kan voorkomen worden dat spiermassa en ander ‘nuttig’ gewicht verdwijnt bij het afvallen (bron).  Als je namelijk niet al te veel eiwitten zou eten, dan zou je lichaam als gevolg van het calorieëntekort je spieren ‘opeten’. Dit is niet goed, want je spieren heb je nodig ook om op gewicht te blijven.

Modifast Ervaringen

De producten zijn al lang te koop. Zodoende zijn er veel mensen die ervaring hebben op gedaan met de producten. Veel mensen geven aan dat zij baat hebben bij de producten. Een ander voordeel is dat de producten makkelijk mee te nemen en te bereiden zijn.

Belangrijkste nadelen die worden genoemd zijn dat het zwaar kan zijn gedurende de eerste dagen om Modifast te gebruiken. Sporadisch zijn er mensen die aangeven dat ze last krijgen andere klachten, zoals hoofdpijn of veranderingen in de ontlasting. Een ander nadeel, niet specifiek voor deze producten, is dat de maaltijden na verloop van tijd wat eentonig worden.

Er is overigens ook wetenschappelijke ervaring specifiek met Modifast. Hieruit is gebleken dat het helpt om gewicht te verliezen (bron). Hiermee is het een van de weinige commerciële afslankmiddelen die wetenschappelijk bewezen is.

Modifast Kopen

De producten zijn gelukkig eenvoudig te verkrijgen. Je vindt de producten onder meer bij sommige supermarkten, een aantal drogisterijen en in verschillende webwinkels. Daarnaast heeft Modifast een eigen webwinkel waar je de producten snel en eenvoudig kunt bestellen. Als je voor meer dan €50 besteld, worden de producten gratis bij jou thuisbezorgd. Levering vindt plaats binnen een tot drie werkdagen.

Modifast Aanbiedingen en Korting

Regelmatig zijn er leuke aanbiedingen en korting acties van Modifast. Volg het laatste nieuws en profiteer van korting op alle producten.

Modifast Kopen bij Kruidvat

Een van de winkels waar je de producten kunt kopen is bij drogisterijketen Kruidvat. De meeste Kruidvat filialen hebben de producten op voorraad. Is er geen Kruidvat filiaal bij jou in de buurt, dan kun je eventueel ook in de webwinkel van Kruidvat bestellen.

Modifast Shape

Modifast Shape is de nieuwste lijn en in deze producten spelen eiwitten de hoofdrol. Ze vormen een belangrijke factor als je gezond en fit wil zijn én blijven. Eiwitten zorgen voor behoud en groei van je spiermassa. Dat maakt eiwitten onmisbaar voor een gezonde en actieve lifestyle of tijdens een dieet. Geef je dagelijkse voeding een eiwitboost op een slimme en snelle manier met Protein Shape!

Modifast ProtiPlus 3.2.2

Eind 2010 heeft Modifast naast Intensive een nieuw afslank programma geïntroduceerd onder de naam ProtiPlus 3.2.2. Met deze nieuwe manier van afvallen wissel je drie strenge dagen af met twee lichtere dagen. Tijdens het weekend mag je weer normaal eten, mits niet te veel en te zwaar. Deze afwisseling in dagen zorgt ervoor dat je lijnen makkelijk kunt volhouden en dat je het jojo-effect beperkt.

Modifast Protein Shape

Het bekende Protiplus programma is inmiddels vervangen door Protein Shape. De principes van Protiplus staan nog wel overeind. Lekkere eiwitrijke producten die je kunt gebruiken als verantwoord tussendoortje. Daarnaast kun je ze gebruiken om spiermassa te behouden of te vergroten.

Modifast Protein Shape is dus de opvolger van Protiplus. Deze eiwitrijke snacks passen perfect in een gezonde en actieve levensstijl. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken om extra eiwitten toe te voegen aan een bestaande maaltijd. Daarnaast kun je Protein Shape gebruiken als eiwitsupplement, bijvoorbeeld nadat je gesport hebt.

Er zijn verschillende soorten producten in de Protein Shape range. Je kunt hierbij denken aan shakes en repen, maar er zijn ook heerlijke chocolade minicubes en puddingen.

Overzicht Modifast Producten

Modifast heeft nog een aantal andere productlijnen. Een overzicht:

Intensive

Modifast Intensive was de eerst lijn met maaltijdvervangers. De Intensive producten zijn nog steeds enorm populair. Intensive is opgebouwd uit drie verschillende blokken. Later in dit artikel gaan we dieper in op de producten en de werking van de verschillende blokken.

Drink Gele Vruchten

Naast het Modifast 3.2.2. assortiment van milkshakes, pudding en tussendoortjes is er voor iedereen die behoefte heeft aan meer afwisseling de Drink Gele Vruchten. Een frisse fruitdrank op basis van mango-, ananas- en bananensap. Twee Drinks van 125 ml bevatten 9,3 gram eiwitten, 6,3 gram vezels en slechts 111 kcal. Een ideaal tussendoortje voor wie de ProtiPlus 3.2.2.-methode volgt.

Snack&Meal

Snack en Meal bestaat uit een assortiment van verschillende maaltijdvervangers zoals repen, maaltijden, shakes en snacks. Eén Snack&Meal maaltijdvervanger bevat minstens 30% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamines en mineralen voor energiebeperkte diëten, maar levert veel minder calorieën dan een gewone maaltijd.

Laboratoires

Laboratoires bestaat uit een lijn van verschillende voedingssupplementen.Op dit moment bestaat het Laboratoires assortiment uit de volgende producten:

45 + Slanke Lijn

Modifast 45 + Slanke Lijn helpt vet te verbranden en overtollig vocht af te voeren. Speciaal voor 45-plussers. 16 dagen programma.

Platte Buik

Modifast Platte Buik is een product uit de Laboratoires lijn. Als buikvet jouw probleem is, dat is ‘Platte Buik’ van Laboratoires misschien wel de oplossing.. ‘Platte Buik’ is een medisch hulpmiddel dat een opgeblazen gevoel vermindert en gasvorming in maag en darmen afremt. De vernieuwde formule is gebaseerd op simethicone. Onderzoeken hebben aangetoond dat simethicone zeer effectief is in het wegnemen van een opgeblazen gevoel en bovendien direct werkt. Platte Buik is een medisch hulpmiddel dat een opgeblazen gevoel vermindert. Helpt om een platte buik en slanke taille te krijgen.

Laboratoires Men

Modifast Laboratoires Men is speciaal ontwikkeld voor mannen die overtollig vet willen verliezen en strakker in hun vel willen zitten.

Fat Blocker

Als je aan het lijnen bent, kun je soms wel wat hulp gebruiken. Modifast Fat Blocker is net zoals ‘platte buik’ uit product uit de Laboratoires lijn. Fat Blocker is een medisch voedingssupplement dat je helpt om af te vallen of om je gewicht te behouden. De tabletten bevatten chitosan, een natuurlijke voedingsvezel die ervoor zorgt dat je lichaam minder vet (en cholesterol) opneemt. Ook fijn: de vezels van chitosan hebben een licht verzadigend effect en verminderen je hongergevoel. Fat Blocker is een medisch hulpmiddel dat de vetopname beperkt en gewichtsverlies stimuleert.

Modifast Intensive

Modifast Intensive is een programma dat specifiek ontwikkeld is voor mensen die op een veilige manier gewicht willen verliezen. Dit programma bestaat uit drie fasen.

In de eerste fase, fase A van het programma eet je rond de 500 calorieën per dag. Je eet alleen producten, eventueel aangevuld met wat groente. Hierna volgen de fasen B en C. Tijdens fase B en C van je modifast dieet schakel je geleidelijk weer over op normale voeding.

Belangrijk tijdens deze fase is dat je langzaam overschakelt op een gezond en evenwichtig voedingspatroon. Door deze omschakeling langzaam te doen is het makkelijker om je nieuwe dieet vol te houden. Langzamerhand verdwijnen de producten van Modifast op deze manier weer uit je eetpatroon.

Met het Modifast Intensive programma is het eenvoudig mogelijk om een groot aantal kilo’s te verliezen. Sommige mensen verliezen rond de 20 kilogram. Uit het eerder aangehaalde wetenschappelijke onderzoek blijkt dat de resultaten blijvend kunnen zijn. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat je langzaam weer overschakelt naar vast voedsel. Hierdoor blijf je bezig met je gewicht en is de kans dat je ongezond gaat eten kleiner.

Modifast Intensive Fases

Net zoals veel andere afslank methodes maakt Modifast Intensive gebruik van verschillende blokken of fasen.  Globaal houden deze fasen het volgende in:

De eerste fase  van Modifast Intensive volg je gedurende minimaal 2 weken. Dit is  afhankelijk van de hoeveelheid overgewicht. Gedurende deze periode worden alle maaltijden vervangen door Modifast maaltijden. In deze fase wordt verder helemaal niets anders gegeten.

De tweede fase duurt twee weken. Tijdens de eerste week worden 5 maaltijden en 2 gewone maaltijd gebruikt. Tijdens de 2de week eet je 3 Modifast maaltijd en 4 gewone maaltijden. De gewone maaltijden moeten uiteraard met zorg gekozen zijn.

Tijdens de laatst fase worden alle maaltijden vervangen door een gewone, gezonde voeding. Door een evenwichtig voedingspatroon slaagt men er makkelijker in goed op gewicht te blijven.

Gratis Modifast Zelfcoachboek

Er zijn verschillende leuke gratis producten die je kunt downloaden, zoals bijvoorbeeld een Zelfcoachboek. Verder is er een ruim assortiment smakelijke maaltijd vervangende producten bestaande uit voedzame repen, drink maaltijden en diners: Kant-en-klaar of eenvoudig te bereiden. Deze maaltijd vervangende producten bevatten veel minder calorieën dan een gemiddelde maaltijd, maar leveren wel alle voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft. Met een drink maaltijd, warme maaltijd of twee repen vervangt u zo het ontbijt, de lunch of het diner.

Getest door Vara Kassa

Modifast is januari 2010 tijdens de afslankspecial door een testpanel van Vara Kassa getest.  Drie testpersonen hebben gedurende 10 weken Modifast geprobeerd. Op 24 oktober wogen de deelnemers 257 kilo en nu zijn ze 24 kilo kwijt. Dat is 9,5 procent.

Modifast Korting

Geregeld zijn er aanbiedingen van Modifast. Een goed startpunt is om de officiële webwinkel van Modifast te kijken. Gebruik de kortingscode AKTIEMOD77 voor extra koting.


Reageer op dit artikel

REAGEER ZONDER FACEBOOK

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

879 Reacties

 1. Moet je deze eens proberen
  Je kunt ze tijdelijk 14 dagen vrijblijvend HIER testen met niet tevreden, geld terug actie!
  Ik ben zelf ook erg tevreden! 5KG erop in ruim 2 weken!

 2. Hoi
  Even eenvraagje ik ga op vakantie en neem modifast drink mee zitten er weinig suikers en gluten in graag een goed advies
  Bedankt ik ben er heel veel mee af gevallen maar nu krijgen we weer het verhaal suikers en gluten ik moet nu gewoon op gewicht blijven of wat af vallen zeker niet aan komen

 3. Hoi, vorig jaar voor de zomer heb ik cambridge gedaan, toen 10 kg afgevallen. Nu weer 4 erbij. Nu wil ik modifast proberen en af en toe leuke ervaringen lezen ;-) ik ben vandaag begonnen en wil er 6 kg af hebben. De muesli vond ik verschrikkelijk vies. Ik heb nog 7 pakjes. Als iemand die van me over wil nemen is prima. De chocolade pudding is erg lekker! Aardbeien milkshake was ook goed te doen. De eerste start is weer gemaakt…

 4. Hallokes iedereen,

  Vandaag nog eens een poging gestart met Modifast, tot hier toe gaat het nog..hopelijk hou ik het nu vol.

  Grtjs

 5. Heeft er iemand ervaringen met een allergische reactie ik zit vol met rode vlekjes op mijn buik rug armen en benen denk dat het van de modifast shakes komt

 6. Dag iedereen,

  Ik was met Modifast intensive gestart, maar het is niet echt mijn “ding”. Ik heb jammergenoeg wel een aantal verpakking aangekocht. Als iemand interesse heeft in een verpakking van 9 shakes…Ik heb de smaken van Vanille, Chocolade en Aardbei. Doe maar een bod, ze moeten snel weg.
  Houdbaarheid tot Juli 2014.

 7. Hoi,

  Ik ben Mariam,

  Ik ben vandaag begonnen met Modifast. Mijn eerste week 3zakjes per dag.
  Ik weeg 90 & ik wil naar de 80kilo !
  Alleen wil ik sneller afvallen, hoe kan ik het beste doen? Geen tussendoortjes, alleen thee/water?

 8. hallo met janny
  ik gebruik modifast platte buik voor een opgeblazen gevoel
  nou ik weet niet wat voor pillen dat zijn maar ik heb aan mijn linkerkant van mijn buik pijn echt heel erg .
  kom van de pillen ik kan niet overeind van mijn bed.

  • Hoi Janny,

   Ik heb de pillen vandaag gekocht 40 stuks in verpaking.
   Heb er pas 2 van op vandaag ik heb tot ni toe nog nergens last van.
   Hoe is het op dit moment met jou ben je door gegeaan met de pillen en wat was uit eindelijk het resultaat?

   Maar kan iemand mij misschien ook vertellen hoelang je die pillen moet slikken en na hoelang slikken je resultaat gaat zien.

   Gr Nathalie

 9. Hoi Jacqueline,

  Glad vergeten je een reactie te sturen, sorry! Ik zat begin deze week op de 88,9, joepie!!! En daar bleef ik maar hangen…. Waardeloos… Vandaag was ik echter weer blij, 88,4!!!

  Hoe gaat het nu met jou, is je weegschaal weer in een goede bui?

  Ik begin m’n eten nu wel te missen hoor, geen honger ofzo, maar ik zou graag weer lekker een boterham eten, mmmmm! Maar ja, komt wel weer :-)
  Ik heb binnenkort een etentje van m’n werk, ik ben heel benieuwd wat de weegschaal daarvan zal vinden…

  Ik hoop dat jouw doel ook steeds wat dichterbij komt!
  Fijne Paasdagen,
  Groetjes Brit

 10. Hoi Brit

  Het is niet te geloven maar ik blijf op het zelfde hangen.
  Ik heb wel een weegschaal waar je meer gegevens kunt zien en hier zie ik dus wel dat mijn vetpercentage goed aan het zakken is en dat is natuurlijk ook wel gezond he .
  Ik blijf gewoon doorgaan, de shake smaakt goed en ik heb geen honger, dat scheelt natuurlijk wel.

  Hoe gaat het bij jou ???
  Al 88 ???
  zit je nog op 3 shakes of heb je nu een lichte maaltijd per dag ?

  suc6, groetjes Jac.

 11. Hi Jac,

  Ik was vorige week ineens 4 ons zwaarder maar de dag erna was er meer af, geen idee waardoor dat komt, maar waarschijnlijk is het hierom dat men zegt dat je niet dagelijks moet wegen, haha! Ik had vandaag voor het eerst zin om te smokkelen. Ik kreeg op m’n werk een reep Toblerone, heerlijk! Maar… Ik heb ‘m niet aangebroken!!!
  Ik heb de banaan milkshake nog nooit geproefd, kan ik wel eens proberen. Ik hou niet van chocolademelk dus de chocolademilkshake durf ik niet aan.

  Ik gebruik verder niks tussendoor, heel af en toe een opkikker, ik heb een lage bloeddruk, dus wat zout is fijn! Dat heeft mijn huisarts me ook aangeraden en ik merk dat het helpt als ik me wat flauw voel.
  Ik heb afgelopen weekend een keer van die reepjes als maaltijd genomen, ik was niet thuis en niet in de gelegenheid om een shake te maken, dus dit kwam mooi uit. Was nog lekker ook!

  Ik zal duimen dat er bij jou morgen flink wat af is!!!
  Succes,
  Groetjes Brit

 12. Hoi Nina ? Brit ?

  Nou ik kan niet zeggen dat ik na 4 dagen 1 kilo lichter ben er zat vanmorgen gewoon weer 1 ons aan pffffffffff ….. ik snap er niets van. Hoe streng ik het nu ook volg er gebeurt voor mijn gevoel echt te weinig. Maar ik blijf doorgaan ik laat me nu niet meer van de wijs brengen. Het shake valt me ook niet tegen dat scheelt natuurlijk ook en ik heb totaal geen honger. Ik ben wel al 3 cm op de buik en 4 cm in de taille kwijt dus dat is dan wel weer fijn. Doe je alleen shake of pak je ook nog iets tussen door ? Ik heb de banaan en aardbeien smaak , de banaan is iets minder zoet en vind ik dus iets lekkerder.

  Fijne dag verder en tot morgen
  Groetjes Jacqueline

 13. Hey Jac,

  Ik had dat zowel vorige week, als deze week. Niks aan als die weegschaal maar blijft steken, tot je op dag 4 of 5 ineens een kilo lichter bent… Hoe dat werkt weet ik niet, kan me ook niks schelen, zolang ik maar afval! Haha :-)

  Wat bij mij nu heel stimulerend werkt (afgezien van ‘weten’ dat ik 7,1 kilo kwijt ben in 20 dagen) is dat ik het nu ook begin te zien, en anderen ook! M’n riem is al een gaatje strakker en ik pas m’n skinny jeans weer… Heb jij dat soort ervaringen ook al?

  Laat je niet kisten door die stomme weegschaal hoor, jij verslaat dat ding wel!!! Gewoon volhouden :-)

  Groetjes Nina

 14. Hey Brit
  Proficiat met je 8 ervoor
  Lekker gevoel hè, dan weet je weer waar je het allemaal voor doet ( of laat …. hahahahaaa )

  Bij mij gaat het niet zo lekker op het moment. Ik blijf al 4 dagen hangen op de 89.5
  ik doe echt mijn best en eet ook niets meer dan mijn 3 shakes.
  Voorheen zou dit voor mij een afhaak moment zijn geweest om te zeggen ook dit dieet help niet, maar deze keer ga ik door, ik moet door dit punt heen anders blijf ik altijd hier tegen aan lopen. morgen maar weer op de weegschaal en hopelijk is er dan weer iets vanaf. Al is het maar een ons want het hoeft niet met ponden tegelijk eraf te gaan Als er maar iets vanaf gaat.

  Ga zo door jij…. helemaal toppie
  Groetjes Jac

 15. Hi Jac,

  Ik had mezelf voorgenomen jou bericht te doen dat ik de mijlpaal ook doorbroken had, maar ik blijf nu al 3 dagen steken op 90,3… Lekker frustrerend dit!!! Het gekke is dat ik er eigenlijk alleen maar fanatieker van word, ik moet en zal die 90 door… Haha!
  Ik duim nu dus dat er morgenochtend een wonder is gebeurd ;-)
  Ik had dit weekend ook een feestje, van 17:00-22:00 en ik heb braaf m’n modifast meegenomen en opgegeten, vind ik eigenlijk best stoer van mezelf!
  Welke smaken neem jij veel? Ik vind de milkshake aardbei het lekkerst.

  Ben jij ondertussen al in de 88??
  Succes!

  Groetjes Brit

 16. Hey Brit

  Gister een feestje gehad en voor dat ik ging heb ik om 19.30 uur pas mijn shake gepakt zodat ik geen honger zou hebben en op het feestje makkelijk gebak en al het andere lekkers zou kunnen weerstaan , met cola zero, thee, water, komkommer en een klein handje pinda’s ben ik de avond door gekomen.
  Van de pinda’s had ik daarna al meteen weer spijt maar dat is dan weer achteraf ;-((
  Ik was me er wel heel bewust van en heb ze echt 1 voor 1 opgegeten en niet met handjes tegelijk wat voorheen wel gebeurde. Ik heb ook eens rond gekeken hoe iedereen de hele avond maar aan het eten is en dan zie je wel duidelijk verschil in mensen.
  Diegene die het kunnen hebben eten met maten en diegene die eigenlijk op de lijn moeten passen daar gaan de kaken de hele avond van op en neer. Toen dacht ik, dat is het ……. dat deed ik eerst ook en ben me er nu dus van bewust. Dit feestje was een echte ontwaking voor mijn eigen eet gedrag, en een handje pinda’s is dan nog niet zo erg als je maar bewust bent van wat en zeker hoeveel je eet.
  Vanmorgen wel meteen op de weegschaal gaan staan en ik dacht dat ik wel afgestraft zou worden ( na die pinda’s ) maar er is weer 4 ons af ( nu 89.5 kilo ) .waar ik weer blij om ben.
  Hopelijk gaat het bij jou ook zo goed

  Fijne zondag
  Groetjes Jac.

 17. Hi Jacqueline,

  Gefeliciteerd!!!!! Te gek om die 8 weer in beeld te hebben!!! Ik ben er nog 6 ons vanaf zag ik vanochtend (want ook ik kan het niet laten om elke dag te wegen…) dus ik zet de achtervolging in, haha.

  Ik heb zelf geen problemen met m’n stoelgang, maar ik had voor de zekerheid vezeltabletten in huis gehaald, dat zou wel moeten helpen. Een vriendin van me had hetzelfde probleem en zij nam elke dag wat Roosvicee Laxo. Hopelijk komt het wel snel weer op gang, verstopt raken lijkt me geen pretje :-(

  Geniet van je weekend en je 8!

  Groetjes Brit

 18. Hoi Brit
  Jippiejajeeeeeee ……. wat ben ik blij zeg
  vanmorgen weer op de weegschaal gestaan ( wat ik nu iedere dag doe ) en ik heb er de 8 voor staan. Vanmorgen woog ik 89.9 kilo , het is net op het randje van de 90 maar dat onsje maakte het verschil waar ik al blij mee ben.

  Ik heb wel een raar vraagje, ik kan al vanaf maandag niet naar het toilet, heb jij dat ook dat je slecht kunt of niet ?
  Het zit me niet in de weg en ik heb ook geen opgeblazen vol gevoel maar je zou toch ook al eet je vloeibaar eens naar de wc moeten. Ik zit er niet op te wachten dat ik dadelijk helemaal verstopt zit. Heb jij een oplossing ?!?!?

  Hopelijk haal jij ook snel je volgende mijlpaal, dat stimuleert weer om door te gaan.

  Fijn weekend en de groetjes
  Jacqueline

 19. Hoi Brit

  Jij bent 5.2 kilo al kwijt in 2 weken, geweldig zeg !!!
  en je wilt er nog 15 kilo vanaf, ga je dit alleen met modifast doen of ga je na 2 weken iets anders doen ?

  Ik ben maandag begonnen en toen woog ik 92.8 kilo pffffff veel te zwaar dus
  ik ben er nu 2.4 kilo kwijt, voor mij dus ook nog wel even te gaan.
  ik zou graag naar de 75 kilo willen ;-) maar eerst maar eens onder de 90 komen daarna is de volgende mijlpaal 85 en zo ga ik stap voor stap door mijn traject heen.

  Hoe heb jij het in de weekenden gedaan , of ben je gewoon modifast blijven doen ?
  Ik ben van plan om alleen maar modifast te gebruiken en tot op heden valt het me niet tegen.

  Veel succes
  Groetjes Jacqueline

  • Hoi Jacqueline,

   Gaat goed zeg!
   Ik herken dezelfde mijlpalen, haha! Ik ben begonnen op 96,9 en zit nu op 91,3, ik kan niet wachten tot ik uit de 90-zone ben!!! Ik schrok me rot toen ik m’n startgewicht zag, ik dacht dat ik ergens rond de 92 zat, dus dit viel vies tegen… Ik wil ook ongeveer rond de 75 kilo uit komen, dat woog ik een paar jaar geleden ook en ik heb nog prachtige kleding uit die tijd ;-)
   Ik ga nog minimaal 2 weken door met 3 x modifast op een dag, maar als het langer nodig is, dan doe ik ‘t! Tot nu toe heb ik geen problemen het vol te houden en ik heb al 2 feestjes overleefd. Ik hou mezelf ook voor dat dit tijdelijk is en dat ik vanzelf wel weer mag eten. Dat het afvallen nu voelbaar wordt is een hele stimulans! Heb jij dat ook al?
   Leuk om hier een medestander te treffen!!! Veel succes en we houden elkaar op de hoogte :-)

   Groetjes Brit

 20. Hoi allemaal,

  Het is hier vrij rustig, jammer! Ik hoop dat er nog wat meer mensen komen, zo kunnen we elkaar steunen :-)

  Ik ben nu 2 weken bezig met Modifast Intensive en ben nu 5,2 kilo kwijt, jippie!!! Er moet nog zo’n 15 kilo af dus ik ben nog niet klaar…
  Ik vind het tot nu toe vrij makkelijk vol te houden.

  Jacqueline, het is inderdaad erg vreemd dat je vet percentage omhoog is gegaan, ik snap ook niet waar dat vandaan komt. Misschien even afwachten? Wel super dat je gewicht al omlaag gaat, moet je veel kwijt?

  Veel succes!

  Groetjes Brit

 21. Hallo ik ben Jacqueline en ben nu met de derde dag bezig met modifast int.
  Ik heb een weegschaal die meer aangeeft dan alleen het gewicht en dan heb ik toch wel een vraag. Mijn gewicht is in twee dagen 1.8 kilo verminderd maar mijn vetpercentage is van 43.8 naar 45.1 gegaan. ik zit op 3 shakes per dag, thee , water en 1 glas cristal clear . waar zit dan het vet ?

 22. hallo allemaal ik ben ook begonnen modifast intensive 3shakes per dag ben 3januari begonnen vandaag is 11januari net op weegschaal geweest ik was toen ik begon 94.4nou ben ik 87.6 ik neem ook elke ochtend voordat ik shake neem 1geperste citroen met lauw water helpt echt citroen verdrijft de vet af kijk maar op google citroen afvallen veel sterkte allemaal is.

 23. Hallo allemaal!
  Ik ben Eva ben nu 14 dagen bezig met modifast intensive! Vooralsnog gaat het erg goed! Vanmorgen stond de teller op -8,6 kilo! Erg blij mee uiterraard!!

  Echter is er een probleem! Mijn menstruatie blijft uit! Ben het nog steeds niet gewordenn! Ik loop niet onder begeleiding bij een dietist… Is dit gek dar je nit menstrueert (nog niet +- 6 weken geleden voor het laatst)….

  Iedereen succes met verder afvallen! Kop op!

 24. Hoi Joke,
  Hoopte afgelopen week dat je zou schrijven maar helaas……
  Kom je nog terug? Wat support was wel fijn…
  Nou wie weet….. hoop het.
  Misschien ben je druk of is er wat aan de hand waardoor je niet kunt reageren.
  Het gaat aardig met mij, heb nog wel vraagje, maar ik wacht eerst maar even af of je hier nog terugkomt.
  Grtjs Iris

 25. Hoi Joke,

  Dank voor je reactie, fijn dat je bent teruggekomen! Ik was inderdaad de 16e sptember weer opgestart maar na een aantal dagen, zoals ik beschreef, ging het met mij weer mis. Nu ben ik vrijdag 21 september weer begonnen met Modifast Intensive maar helaas gisteravond toch weer toegegeven aan eten. Dus 3 dagen goed gegaan en gisteraav wat broccoli met geraspte kaas en tomaat met mozaarella gegeten. Geen koolhydraten in ieder geval, en dat scheelt bij mij enorm als ik dan de mist in ga. Beter weinig Kh want dat zet bij mij dubbel en dwars aan.
  Maar enfin, vandaag dus weer de gedachte, na jouw verhaal te hebben gelezen, van kom op Iris, nou ga je echt door alleen met zakjes pudding en niet na een aantal dagen weer naar eten grijpen.
  Sporten doe ik geregeld Joke, ik zit op Fit for Free en ga daar 3 x per week na m’n werk naar toe. Ik fitness dan ca. 1,5 uur. Verder zwem ik soms, ca. 45 minuten banenzwemmen. Ik vroeg me af of het wel goed is om iedere dag te fitnessen. Maar ik heb wel het idee dat wanneer ik goed wil gaan met Modifast/dit dieet, ik goed moet sporten, misschien wel iedere dag. Want na sporten voel ik me altijd heel prettig en vind ik het zonde om te gaan “vreten”. Wou deze week vandaag, woensdag en vrijdag naar fitness, en dinsdag en donderdag zwemmen. In het weekend dan gewoon huishoudelijke klussen en uurtje wandelen of fietsen. Lijkt dat wat? Of moet ik vaker naar fitness? Heb jij ook wel last soms van lichte duizelingen of dat je voelt ppoeffff….even kalm aan doen. Dat je bang bent dat je je anders niet goed gaat voelen. Of gaat het sporten prima bij jou? Normaal niveau of wat kalmer aan?
  Ik begrijp dat jij een dieetiste erbij hebt, dat heb ik niet, maar ik volg dan wel een beetje jouw adviezen op. Zoals ik lees Joke kun je dus rustig dit 4-8 weken achtereen doen? Want in de folder staat maximaal 3 weken (3 zakjes per dag) en anders met arts overleggen.
  Ik voel met wel goed met alleen zakjes, en je valt inderdaad mieters snel af. Ben al dat gelijn m’n hele leven zo zat. Ben nu 50 en vanaf m’n 12e loop ik al te emmeren met allerlei dieeten omdat ik zwaar ben. Weeg nu 112 en ben 1.82 mtr. Inderdaad, ik hoor ca. 80 kg te wegen en zit nu dus in obesitas! Ik maak me wel zorgen, het is slecht voor m’n gezondheid, last soms van knieen en buiten dat, ik zie er gewoon niet meer uit man. Ik heb wel even toen ik 19 a 20 jaar oud was 70 kg gewogen. (ook weer flink gelijnd he…) Nou, toen zag ik er echt goed uit hoor….maar met 80 kg zal ik er ook goed uitzien en dat is nu een verantwoord gewicht voor mij. Joke ik hoop een beetje met je te kunnen optrekken zodat het me misschien nu beter gaat lukken. En dan kan ik wat tips aan je vragen of als ik het moeilijk heb even met je schrijven.
  Wendy ik wens jou ook veel succes. Blijf maar mooi hier dan kunnen we met mekaar steun zoeken. De site van Cambridge (ook zakjes/shakes dieet) is wel druk bezocht, vreemd he. Modifast is hetzelfde en ik vind het persoonlijk nog lekkerder smaken ook. Cambridge heb ik even gedaan. maar een consulente erbij maakt niets uit voor mij. Ik ga er niet beter van lijnen, ik loop tegen mijn eigen probleem aan van steeds weer afhaken….. Cambridge is ook duurder. En per slot van rekening moet je het zelf doen, dus Modifast Intensive is prima en voor mij echt lekkerder.
  Nou Joke een heel verhaal, maar ik hoop je weer te spreken. Wel fijn om iemand erbij te hebben als goed voorbeeld, want je doet het hartstikke goed en zo kan ik me een beetje aan jou optrekken.
  Al 10 weken vind ik supersterk hoor! Ik ga het nu ook weer met frisse moed van start en ik weet nu van jou dat ik wel 4 weken m’n lol op kan en sterk moet zijn. Dan is het dus moeilijk. Ik denk soms dat ik wel een beetje een eetverslavingsprobleem heb, maar ik kan het redden en er toch doorkomen. Wel een ijzeren discipline vereist….owww. Maar het moet, want zoals ik er nu uitzie en me voel, heb ik helemaal nergens meer zin in. Straal niet, niet blij, zie er gewoon niet uit voor m’n gevoel. Gewoon die afleiding zoeken wat je zegt, en sterk zijn, dat moet ik nou gewoon eens doen. Ik ben best wel slap vind ik dan zelf, dus tijd om nou eens de andere kant te laten zien. Gaan met die banaan!
  Tot sprekens maar weer.
  Groetjes Iris.

 26. Hallo Wendy,
  Niet twijfelen Wendy, gewoon doorgaan, 7 kilo in de 1ste week is natuurlijk enorm veel.
  Het zou kunnen zijn dat je wat vocht vast houdt, iets waar ik zelf ook wel eens last van heb. Dan val ik niets af en enige dagen later ben ik dan ineens ’s morgens haast een kilo kwijt.
  Veel succes en sterkte met de operatie.
  Groet,
  Joke

  • hallo Joke

   Ik ga zeker gewoon door en 7 kilo is idd ook erg veel. En heb ik idd niet aan gedacht dat het eventueel zo kan zijn dat ik vocht vast houd. Ik blijf gewoon doorgaan en zie wel wat het uiteindelijk gaat worden.

   grtjs wendy

 27. Hallo

  Ik zit even in een dipje, het is namelijk zo ik ben nu twee van de drie weken modifast intensive aan het volgen op voorbereiding van een operatie, nu ben ik de eerste week 7kg afgevallen wat natuurlijk super is en de eerste helft van deze week ben ik twee kilo afgevallen en daarna tot nu toe niks meer, en dat is erg frustrerend voor mij en begin gigantisch te twijfelen waar ligt het aan want ik drink dan de drie shakes per dag en daarbij alleen water en thee en verder niks. Heeft iemand raad advies of wat dan ook.

  grtjs wendy

 28. Hallo Iris,
  Komende donderdag ben ik 10 weken bezig met modifast intensive en ben nu haast 20 kilo kwijt.
  Het heeft bij mij 4 weken geduurd voordat ik de gedachte aan eten en lekkere dingen kwijt was. Je moet als je aan eten denkt afleiding zoeken, ik heb een hele moeilijke puzzel van 3000 stukjes op tafel gelegd en heb daar mijn afleiding in gezocht en dat help echt.
  Het is ook belangrijk om te gaan sporten, ’s morgens half negen ga ik naar de sportschool en doe een half uur cardio en een half uur apparaten. Het is leuk om te merken dat het allemaal steeds gemakkelijker gaat naarmate je meer afgevallen bent. Nu begin ik goed te merken hoe mijn overgewicht mij toch behoorlijk parten heeft gespeeld de afgelopen jaren.
  Sinds een 3 weken eet ik in overleg met mijn dietiste ’s middags een paar stukjes komkommer en blijf gewoon afvallen.
  Het zou fijn zijn als we samen ervaringen uit konden wisselen, misschien komt de discussie hier dan ook wat meer op gang.
  Veel succes. Groetjes Joke

 29. Ha Ruben,
  Ik ben zelf inmiddels 5 weken bezig met intensive, alleen 3 zakjes per dag en dat gaat fantastisch. Sinds een week eet ik wat plakjes komkommer bij mijn opkikkertje ’s middags (op aanraden van de dietiste).
  Het lijkt mij dat je het beste door kunt gaan tot het feest, bedenk echter wel dat het heel moeilijk wordt om weer te beginnen als je je helemaal laat gaan op zo’n dag en probeer in ieder geval de inname van koolhydraten te beperken.
  Groet,
  Joke

  • HOI joke, het is hier inderdaad stil en jij bent ook alweer een poosje weg. Ik probeer het maar, misschien dat je dit leest dan vraag ik meer aan je. Heb ook geschreven tijdje geleden bij “cambridge op deze site dat is vrijwel hetzelfde als Modifast intensive. `Die site wordt trouwens wel goed bezocht. wou vragen of je cambridge ook kent. ik heb ook modifast intensive. vind het heerlijk van smaak maar iedere keer ga ik na een paar dagen de mist in,. jij volgt het nu al zeker 5 weken dan niet meer….gaat het goed? Vind je het moeilijk in het begin? Ik wel nl. Gaat het misschien na 2 weken wat makkelijker? Ik denk zo vaak aan eten en op een gegeven moment grijp ik er weer naar. vreselijk, ik kom er maar niet terwijl ik zo graag wil afvallen. er moet wel 30 kg af. kom helemaal in een isolement zo, voel me zo dik en lelijk. `ik ben vandaag weer opgestart met modifast intensive. `wel fijn als ik ik hier een maatje kan vinden, `ik wil echt graag door en hoop dat het me dit keer wel gaat lukken. `ik heb nog wat vragen over modifast maar ik wacht daar wel even en kijk of je hier nog terug komt. `allemaal succes. Groetjes Iris

 30. hallo allemaal,

  Ik ben 15kg reeds afgevallen doormiddel van groenten en water en brood :)
  Ik ben sinds 3 dagen bezig met modifast, 3x 1zkj per dag,
  nu heb ik het volgende aan de hand :
  binnen 10 dagen vertrek ik naar een feest in het buiteland , waar ik echt al lang naar uit kijk en ga dus daar ook alc drinken en goed eten ! raden jullie mij aan om nu onmiddelijk te stoppen na 3 dagen en als ik terug kom volledig 2 weken te beginnen , of kan ik gewoon verderdoen en juist die dag gewoon er niet naarkijken? wat is het gevolg? kan het kwaad voor mn gezondheid? ivm suikerspiegel enz..

  mvg ruben

 31. Hallo allemaal,
  Jammer dat het hier zo rustig is, daar moeten we maar even verandering in brengen :)

  Ik ben ook sinds gister begonnen met het modifast intensive, ik moet 20 kilo afvallen.
  Ik wil me er zo strikt mogelijk aan houden, maar zit wel te denken om een soepje te maken die ze bij de 3.2.2 veel gebruiken.. daar zit veel ingredienten in wat koolhydraat arm is, dus je zou denk ik dan alsnog in ketose moeten komen?

  Tot nu toe eet ik namelijk als ik echt enorm honger heb , wat komkommerschijfjes met een dun laagje flilet american of een beetje light philadelpia..

  want een bak pure rauwkorst krijg ik niet weg, mij te droog…

  Vanmorgen stond ik op de weegschaal en die was van 77,1 naar 76,6 gegaan. Ik weet dat het voornamelijk vocht is, maar toch voelt het goed!!

  als mensen tips hebben, graag!

  Groetjes

 32. Hoi Martje,

  Ja hoor, je kunt prima in ketose raken als je er een beetje bij eet. In ketose zijn, is niets meer of minder dan dat je zo goed als geen koolhydraten eet. Zou je alleen maar vlees eten, kaas en eieren (bij wijze van spreken), dan raak je ook in ketose. Atkins heeft zo’n soort dieet geïntroduceerd.
  Het enige wat je dus hebt te doen is kijken hoeveel koolhydraten erin zitten en natuurlijk ook de calorieën. Een stukje komkommer lijkt me dan ook prima. Ik lees dat meer mensen dat doen. Is ook nog goed voor je vochthuishouding.
  Zelf zou ik geen cracker eten (van granen gemaakt = koolhydraten), maar de kipfilet is weer wel een goed plan.

  Overigens ga ik wel over de 500 cal. heen als ik huttekäse eet. Maar dat vind ik niet erg. Afvallen doe ik toch wel nu ik al een tijd in ketose ben. Het voelt echt goed zoals het gaat. Kan weer oudere (hele leuke) kleding aan.
  Ik heb zelfs laatst één wit wijntje gedronken en niet uit ketose geraakt.

  Oja, als je ”in ketose gaat”, stinkt je adem de eerste paar dagen.
  Wat ik daaraan deed was mijn hele mond poetsen (tanden, tandvlees, wangen, verhemelte en tong). Dat scheelt een beetje. Verder smintjes eten :-) .

  Succes en kijk vooral wat bij jóu past.

  • Goedenmorgen Joke,

   Bij de apotheek heb ik Ketosticks gehaald, 50 stuks in een doosje.
   Ik heb ze door midden geknipt en had er dus 100.
   Het uiterste puntje houdt je in je urine en dat verkleurt. De kleur correspondeert met een kleur op het doosje en zo kan je zien of je ”in ketose” bent.
   Ik vond dat stimulerender dan de weegschaal, omdat ik nu met eigen ogen zág dat ik mijn vet aan het verbranden ben.

   De sticks zijn ook op internet te koop.

   groetjes

 33. Hallo allemaal.
  Ik ben Martje en ik ben 20 jaar
  Ik ben gisteren ochtend begonnen met moedigst intensief ik ben 1.61 en weeg 75 kilo en wil 64 gaan wegen.
  Gisteren was ik aan het werk en werd ik helemaal licht in mijn hoofd dus heb ik 2 sneeën krentenbrood op. Geen spijt van want anders ging het niet goed.
  Nu 2 dagen verder heb ik nog steeds erg veel honger en het gemis om ergens op te bijten..
  Nu is mijn vraag, is er bepaald eten wat ik kan eten?
  Heb ergens komkommers en bleekselderij gelezen.. Maar ook ergens cracker met kipfilet maar nu weet ik niet wat wel en niet kan.. En ik snap dat iets tussen door nemen niet helpt maar nu is de vraag is er een bepaald iets eten is wat het niet tegen houdt?
  Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen..
  Groetjes Martje.

  • Dag Martje,
   Zelf ben ik nu ruim drie weken bezig.
   De eerste dagen zijn zwaar, omdat je lijf dan moet overschakelen van koolhydraatrijk voedsel, naar eiwitrijk voedsel. Dit duurt ongeveer 3 à 4 dagen.
   Ga je dan iets nemen wat koolhydraten bevat, dan verleng je deze fase. Dat is jammer, want zo blijf je hongergevoelens houden en slap zijn enzo.
   Wat ik wel doe, is een klein bakje huttekäse met wat peper en bieslook tussendoor. Dat heeft geen koolhydraten en verstoort zo niets. Natuurlijk kan dit ook magere kwark zijn. Er zijn hele lijsten te vinden op internet waar de calorieën en koolhydraten op vermeld staan. Zo kan je een keuze maken. Althans, zo doe ik het.
   Ik ben vanaf dag 3 in ”ketose” of ”ketosis”. Dat betekent dat mijn lijf eigen vet aan het verbranden is. Dit kan alleen maar als ik geen koolhydraten tot me neem (een piepklein beetje mag, maar zit al in de shakes enzo). Eerder op dit forum is hier meer over te vinden.
   Misschien heb je hier iets aan.

   Veel succes!

  • Hallo Irene,
   Ik mis het vooral om ergens om te bijten, iets krokants.
   Ik heb nu Gekeken en komkommer 100 gram heeft 2.2 gram koolhydraten.
   Maar een cracker en en kipfilet is ook erg mager.
   Maar inderdaad wil ik ook in ketose komen maar kan ik daarin niet raken als ik wel wat eet. Of 2 shakes en 1 (gezonde) kleine maaltijd te nemen?
   In plaats van de eerste 2 weken alleen 3 shakes?
   Ik vind het echt heel moeilijk alleen shakes, mis het eten, het bijten ergens op.
   Fijn dat je reageerde. En knap dat je het al 3 weken volhoudt!!!!
   Complimenten!
   Groetjes marte

 34. Hallo mede-afslankers
  Ik ben precies 4 weken gelden met modifast intensive begonnen en vanmorgen gaf de weegschaal 9,5 kg. minder aan. Ik heb nog een lange weg te gaan maar ben hier al heel blij mee.
  Ik ben 66 jaar en ga 6 dagen per week naar de sportschool om een half uur cardio te doen en een half uurtje apparaten en voel mij nog steeds heel fit.

 35. Ik ben net 2 dagen begonnen en weet niet of daarvan stil gaat staan,op de modifast site staat dat je een opkikkertje mag nemen en rauwkost als je honger hebt.ik heb zelf nogen geen opkikkertje geprobeerd,maar wel een bordje rauwkost (ijsbergsla,komkommer,paar cherry tomaatjes en iets olijf olie en kruiden),omdat ik dubbele diensten achter elkaar moest draaien.gisteren water 6 ons af,vandaag 1 ons.

  Ilse:milner is dacht ik mager,maar je hebt ook nog slankie en smeerkazen van philadelphia light of ah merk.

 36. Nog een vraag, ik lees dat sommigen ook afvallen als ze twee shakes en een lichte maaltijd eten ipv alleen drie shakes op een dag. Ik was vandaag van plan om allen drie shakes te nemen, maar heb toch gesmokkeld door savonds een beetje rauwkost met kleine stukjes gerookte kipfilet te eten. Dus ik heb vandaag drie shakes genomen plus de rauwkost en kipfilet. Omdat ik me enorm zwakjes voelde. Sta je dan gelijk stil?

 37. hoi allemaal,
  Ik ben vandaag begonnen met mf intensive. Ik wil graag 12 kg kwijt.
  4 jaar geleden was ik netjes afgevallen met cambridge. Maar al die kg’ s zitten er weer aan plus nog ca vijf kg extra ivm jojo-en in de afgelopen vier jaar.
  Maar goed, heb in die vier jaar werkelijk van alles geprobeerd, sonja bakker, ww, zumba slim belly, dukan, accupunctuur, ja, zelfs een paar dure behandelingen ultra sound, maar niks hielp en ik werd alleen maar zwaarder en voller. en nee,met mijn schidklier is alles in orde, Dus nu, vol goede moed weer aan het shaken begonnen. Ik kijk op tegen de twee minpunten, slechte adem en haaruitval. hebben jullie met mf ook last van haaruitval, want ik had dat wel bij camebridge.

 38. Woendag mag ik me weer officieel wegen, na nogmaals een week.

  EN vanaf woensdag gaan m’n moeder en ik beginnen met de ‘vervangende maaltijd’ in de middag!
  Heerlijk een broodje magere komijnenkaas!

  Iemand nog tips voor magere kazen? Klopt het dat Milner mager is?

 39. Bedankt ilse,jij ook veel succes!ik heb alle pagina hier doorgelezen en bij de meeste vliegen de kilos eraf.ik hoop bij mij ook!vanochtend was er al 6 ons af:-)

  Christine:jij gaat ook lekker!die andere 10 gaan dan ook zeker lukken!

 40. Hallooo meiden!
  Gaat jullie lukken!
  Ik ben woensdag twee weken bezig en ik ben al ongeveer vijf kilo kwijt. :)
  Erg motiverend, die weegschaal.
  Zorg wel dat je iemand om je heen hebt waar je het er goed over kan hebben.

  Succes!
  Groetjes

 41. Hallo allemaal !ik ben sinds vandaag bezig met modifast intensive ,3 shakes per dag , Ik ben zeker 40 kilo zwaar …. Ik dat ik door modifast die kilo’s ga kwijt raken !

 42. Hallo alllemaal
  Toen ik begon woog ik 86 kilo en ik wil naar de 65 kilo vandaag heb ik gewogen 6 kilo eraf helemaal trost ben 8 augustus begonnen maar wil fase A drie weken doen.
  Succes allemaal

 43. Hoi!
  Ik heb milkshakes aardbei en banaan.
  Daarnaast heb ik pudding vanille en chocolade.
  Ik vind het goed te doen.

  Nu moet ik wel zeggen dat ik altijd wat door de vanille pudding heen doe; of kaneel of citroen aroma, weer eens wat anders!
  Ook door de bananenshake kun je citroenaroma gooien, dit maakt het wat minder zoet. :)

  Groetjes en succes!

 44. Hallo Modifasters!
  Ik ben woensdag begonnen, samen met mijn moeder. Donderdag avond heb ik me stiekem gewogen en was ik al bijna een kilo kwijt!
  Natuurlijk vooral vocht, maar wel erg fijn!
  Ik vind de share eigenlijk prima te doen, doe ’s middags wel een bouillonnetje, om wat zout binnen te krijgen, is erg fijn!

  Ik vind het trouwens echt heel fijn dat dit forum er is, leuk om de ervaringen van mede-Modifasters te lezen. ;)

  Groetjes!

 45. Hoii allemaal,

  Vandaag modi fast intensive besteld en morgen in huis.
  zit al een tijdje te twijfelen of ik het wel moet doen omdat ik bang ben voor het jojo effect. zijn er mensen die hier misschien ervaring mee hebben ?

  Even wat over mezelf ben 20 jaar, 1,72m en weeg 82 kilo. ben in 3 jaar tijd 20 kilo aangekomen. en dat moet er weer af!!

  hoop dat modi fast daar mee helpt.

  Laat zondag weten hoe me eerste dag was !

  groetjes en succes iedereen

 46. Hoi iedereen!

  Ik ben sinds maandag begonnen met de modifast intensive kuur.
  Alle reacties hebben mij heel erg gemotiveerd! Maandag stond de teller op 102.2 bij 1.78m. Vanochtend was het al 100.8!
  Vooral vocht, ik weet het. Maar toch heel motiverend.

  Ben zeer te spreken over modifast intensive, ik voel me vandaag alleen wel erg zwak. En de avonden zijn al helemaal geen pretje. Ik heb vandaag mijn lunch vervanden voor 2 modifast lunchrepen. Niet helemaal volgens het boekje maar het was heerlijk! Ik ben nu alleen wel bang dat ik nu weer terug bij af ben, en het heb verpest. Heeft 1 van jullie ervaring met lunch vervangen voor repen bij de intensive kuur?

  Mijn streef is 77kg. Dus nog 23 er af. Maar met 10 kilo ben ik voor nu ook al blij hoor! Heel veel succes iedereen!!

 47. Hoi allemaal
  Morgen 4 weken maar kon niet langer wachten en toch al vandaag op de weegschaal gaan staan. Ik ben dus 5,5 kilo afgevallen. Jeahhh. Hier houd ik het voorlopig bij. Eet nu volgens de Dr Oz You on a diet en dat gaat echt prima. Misschien gooi ik er na de zomer nog een modifast kuurtje tegenaan, maar ik hoop dat ik door Dr Oz de overige 5 kilo er nog af krijg en het dus niet mee nodig is. Ik vond het bepaald geen pretje namelijk. HIHI.
  Lotte heel veel succes met afvallen. Ik geef je dokter ergens wel gelijk, maar ik snap je frustratie, denk wel dat je er toch bij zal moeten gaan sporten als je zo veel kilo`s kwijt wil. Hoop dat het je gaat lukken. Succes.

 48. Hoi Miriam,
  Lees net je bericht. Dat houdt de moed erin! Ben zondag jl. begonnen dus op de 3e dag met Modifast intensive. Al eerder gedaan maar toen teveel gerommeld tussendoor. Wil me er nu strak aan houden en voel me er prima bij. Inderdaad wel eens wat zware momenten maar dan drink ik extra water of neem glas cola light decaf.
  Mijn vraag is even in het kort, want daar kom ik gewoon niet achter, of je fase A ook langer mag doen. Of na 3 weken een weekje fase B invoert en dan weer door kunt gaan met fase A. In de folder staat dan; raadpleeg je huisarts, maar mijn huisarts is uberhaupt geen voorstander van rap afvallen en adviseert duurzaam afvallen. Aangezien ik 50 ben, 1.82 mtr en 112 kg weeg heb ik geen zin meer in duurzaam afvallen want dan ga ik weer de mist in. Wil nu eerst eens even een hele ruk kilo’s eraf. Daarna kan ik altijd Dr. Frank, WW of wat dan ook doen. In ieder geval kalm aan met de koolhydraten. Mijn vriendin doet Cambridge 500 en is inmiddels in 8 weken tijd -/- 20 kg afgevalllen! In feite is CB500 hetzelfde als Modifast Intensive heb ik het idee. Alleen een stuk goedkoper en je behoeft niet naar een coach. Heb CB500 vorig jaar geprobeerd een paar maand, maar met CB krijg ik honger en Modifast gaat mij veel beter af. Vind ook die shakes minder lekker en kleverig. Van Modifast intensive neem ik pudding (vanille en choco). Heerlijk. Verder voornamelijk alleen water spa blauw of rood, liefst decaf-koffie en soms kop bouillon. Eerst smokkelde ik nog weleens met een paar glazen wijn ’s avonds, maar dat doe ik nu niet en ik merk dat het dan veel beter is te doen. Dus voorlopig geen alcohol meer, daar krijg ik weer honger van.
  Nou heel verhaal, maar ik zoek een beetje steun en vond jouw verhaal goed klinken zodat ik weet dat ik moet doorgaan. Er moet heel veel af, wel zeker 25-30 kg. Vandaar dat ik me afvroeg of ik Modifast intensive, met name fase A, afgewisseld met weekje fase B, een tijd kan doen. Heb jij er ervaring mee?
  Groetjes van de eeuwige lijner! Pfff…wat inmiddels jo-jo in de hand heeft gewerkt. Maar ik moet er nu echt af, het is nog nooit zo verschrikkelijk geweest, zal de leeftijd wel zijn!!
  Alvast dank voor je antwoord en jij ook veel succes, gaat het nog goed?

  • Ha Lotte,

   Langer dan twee of drie weken mag gerust, mits je geen klachten hebt! Je lichaam heeft baat bij minder overgewicht dan meer overgewicht en een ‘slechtere’ eetgewoonte. Laten we eerlijk zijn… veel succes!

 49. Beste mensen,

  Nu acht kilo kwijt met 2,5 week Modifast Intensive (nog steeds drie shakes per dag). Hier wat tips (voor wie dat wil ;-)): de eerste week heb je honger als een paard, maar houd vol! Dan ben je bijna geneigd te stoppen maar de week erna gaat het stukken beter. Als je een hongermoment hebt, drink dan een light frisdrank, dan stijgt je bloedsuikerspiegel weer even. Eerder at ik heel veel wortels tussendoor, maar dat stagneert het proces (toen ik dat had gelezen ben ik ermee gestopt en viel meteen weer meer af). Beweeg veel, in ieder geval meer dan dat je gewend was. Ik fiets één keer per dag 11 km en sta twee keer per dag tien minuten op zo’n stepper. Drink de aanbevolen twee liter vocht, doe je dat niet dan wordt je duizelig en misselijk (ik was zo eigenwijs niet veel te drinken want ik heb nooit dorst, maar dit was het gevolg).
  Het is even doorzetten, maar dan heb je ook wat, succes :-).

 50. hoi mensen,,

  vandaag 1e dag ben begonnen met 84,7 hoop dat ik snel afval.
  in ieder geval voor mijn vakantie 3 augustus..

  heb wel hoofdpijn komt denk ik door onvoldoende vocht.
  ga zo weer water drinken..

  hoop dat ik het vol hou. laat jullie weten…

  • vanochtend gewogen in drie dagen 2,6 kilo af
   84.7 naar 82.1. wat een heerlijk gevoel…

   doorbijten mensen.. eerste dagen zijn het moeilijkst denk ik..

 51. Overgeven lijkt me niet zo goed? Maar of dat met het zoete te maken heeft?

  Na 2 weken was ik 4,9 kilo afgevallen nu ik weer gezond ontbijt weer wat aangekomen 0,8 kilo. Dus nu 4 kilo afgevallen na bijna 3 weken. Ik voel me er in ieder geval heerlijk bij.
  Of die 1,5 kilo nu dus 2,3 kilo nog gaat lukken? Ik denk het niet helaas, maar het maakt niet zoveel uit.

 52. Morgen weegdag, maar vandaag al stiekem op de weegschaal gaan staan en er is nu in totaal 4,9 kilo af. Dus ben ik in de 2e week 1,6 kilo afgevallen. Dat is niet veel van een leven op shakes vind ik, maar goed alles bij elkaar toch bijna 5 kilo nog 1,5 te gaan. Dat zal toch wel lukken de komende 2 weken? (en nee ik heb niet gesmokkeld, helemaal niet heb me er strak aan gehouden en er is niks anders in mijn mond verdwenen)

  Daarna wil ik nog 4 kilo kwijt, maar dat zien we dan wel weer. Gaat lekker dames.

 53. Chocoladefreak, ik weet niet of het hetzelfde is. Moet je kijken hoeveel calorieën erin zitten en of het ook een totale vervanging is of alleen een losse maaltijdvervanger. Want in de gewone losse maaltijdvervangers zitten niet alle benodigheden (vet, eiwit, vitaminen enz) als in de modifast intensive…

  Het gaat hier eigenlijk wel goed. We zijn vanaf zaterdag wel begonnen met de avondmaaltijd gewoon met de kids mee te eten. Maar natuurlijk wel er een lichte maaltijd van gemaakt. Dus of alleen groente en klein vleesje of juist weer geen vlees enz.

  Afgelopen dinsdag waren we precies 2 weken bezig. Ik ben nu 5 kg kwijt en mijn man is nu 7,2 kilo kwijt.
  Het voelt eigenlijk nog steeds wel lekker. In de ochtend en de middag een shake en dat is goed vol te houden.

  Hou vol he allemaal, het gaat uiteindelijk steeds makkelijker als je de nare gewoontes weer hebt doorbroken.

 54. ik ga beginnen met modifast,nu zie ik bij trekpleister dat weight care shakes in de aanbieding zijn.
  is dat haast het zelfde spul?
  graag andwoord voor dat de aanbieding voor bij is.

  • Weight Care shakes moet je aanmaken met halfvolle melk. Is dus een heel ander soort dieet.

 55. 3,3 kilo eraf, dat gaat goed nog een paar dagen en dan mogen we weer iets kauwen. Gelukkig.

  Hoe gaat het met de rest? Is hier helaas niet echt druk.

  Succes in ieder geval.

 56. Hoi allemaal

  Ik ben woensdag begonnen met modifast, dus heb er nu bijna een week op zitten. En tja het is niet altijd even makkelijk. Ik wil graag uiteindelijk 10 kilo afvallen, maar met de modifast methode hoop ik op 7. Die laatste 3 hoop ik daarna op een andere manier te doen.

  Vanochtend op de weegschaal gaan staan en er was precies 2,5 kilo af. Dat voelt wel lekker aan en je ziet het ook in de spiegel, ben al een beetje mijn bolle wangen kwijt. Heerlijk.

  Ik heb nog nooit eerder gedieet, maar na mijn zwangerschap kwam ik niet van die extra kilo`s af, door niet meer veel sporten en ongezonder eten door een drukker leven.

  Woensdag de eerste weegdag ben benieuwd.

  Succes allemaal.

 57. Hallo allemaal!

  Ik wil graag weten hoeveel het allemaal kost en waar ik de shakes kan kopen? Ik heb vroeger aan Cambridge dieet gedaan toen was ik flink wat afgevallen maar helaas (nu na 3jaar) is het er bijna allemaal weer aangekomen.

  Groetjes!

 58. Hoi Allemaal,

  Diep respect voor jullie!!!!
  Ik wil graag 20 kg eraf.
  De eeuwige strijd!!!
  Maar nu ben ik maandag met modifast begonnen en op de bijsluiter staat dat je het maar 3 weken achter elkaar mag gebruiken en dan langzaam weer opbouwen met eten.
  Nou geloof ik niet in wondermiddelen en denk dus niet dat ik er met 3 weken, 20 kg af heb!!!!
  Kan ik gewoon doorgaan met 3 shakes op een dag na die 3 weken, of moet ik eerst weer opbouwen met eten en daarna weer aan de shakes???
  Wie heeft hier ervaring mee?

  Groetjes Nazmiye

 59. Hallo mede modifasters !
  Ben gisteren gestart met modifast intensive 3 shakes of pudding per dag.
  Tot zover alles prima, enkel gisteren wat hoofdpijn gehad vandaag geen last.
  Heb al vele dingen geprobeerd maar na 10kg gaat er nooit nog wat af, ondertussen na enkele jaren zijn deze er ook weer bij!

  Nu tijd om er komaf mee te maken… kreeg dan te horen via 2 andere mensen, dat modifast hun goed geholpen had! Dus proberen kan geen kwaad. ‘k hoop om min. zo’n 30 kg af te vallen. Lijkt jullie dit haalbaar? Gezien ik nog maar aan dag 2 zit, heb ik geen idee hoe haalbaar dit is.

  Heeft iemand van jullie trouwens ervaring met Nutrisaveurs ? Dit zou ook een maaltijd vervanging zijn voor modifast fase 1.

  Groetjes !

 60. Ohja, Lotte ! Knap hoor dat je in de kroeg gewoon je water dronk en verder niets nam !! Petje af !

  Als je de shakes niet zo goed afgaat in de ochtend is dan de muesli of pudding niet een idee ? Zodat je wat afwisselt ermee ?

 61. Poeh, af en toe wel zwaar gehad hoor. Vooral als je het eten voor de kinderen staat te bereiden… Maar vol gehouden.
  We nemen wel af en toe wat extra rauwkorst bij het avondeten, anders houden we het niet vol.

  Vanmorgen na precies een week ben ik nu 2,8 kilo afgevallen. Had stiekum op meer gehoopt maar ben ook wel trots op mezelf. Sta de laatste 3 dagen stil en hoop dat het straks ineens weer harder gaat….

  Jescy, het is de bedoeling (als je intensive doet) dat je maar 3 shakes per dag neemt. Dus niet elke 4 uur ofzo.. Verder alleen wat rauwkorst mag je erbij eten en natuurlijk minstens 1,5 liter water drinken.

  We kunnen het he !!! Volhouden allemaal !

 62. hallo allemaal,

  een tijdje geleden ook al begonnen met modifast, maar helaas van korte duur.
  nu pak ik de draad opnieuw op en zal het me koste wat kost lukken om die akelige vetrollen kwijt te raken;)
  pinkangel: ik heb voorheen ook 2 shakes en 1 maaltijd gedaan en dan viel ik gemiddeld 3 kilo per week af.
  ik doe nu smorgen en savonds een shake. lunch met 2 a 3 sneetjes brood. beleg heel verschillend maar meestal wel met wat rauwkost erbij.
  ik hoop hier weer wat support te vinden!
  zet em op allemaal….

 63. Hoi,

  Vanmorgen m’n eerste shake op van modifast intensive. Wil graag in korte tijd 6 – 7 kg afvallen. Wel wil ik ’s avonds normaal gaan eten (vetarm). Dus 2 shakes op een dag en een avondmaaltijd.
  Heeft iemand hier ervaring mee?

  Gr.

 64. Hallo allemaal!!!
  Ik ben vandaag begonnen met Modifast intensive, ik heb eerder al Cambridge gedaan en dat heb k niet volgehouden met name ook omdat het zo vreselijk duur was!

  Dus ik weet wat me te wachten staat! Maar wat ik niet weet en dat is dus ook mijn vraag, om de hoeveel uur moet je een shake nemen??? Ik ga nu uit van een uur of 4 omdat ik me dat nog vaag van Cambridge kan herinneren…

  Hopelijk zie ik snel een antwoord!
  Succes allemaal! Mij gaat t lukken! En jullie ook!
  Groetjes Jescy

 65. Hallo,

  Dit is nu me 4e dag, en ik moet zeggen dat ik de shakies in de ochtend erg moeilijk kan verdragen. Ik ben denk ruim een half uur bezig om het op de drinken. Maar ik doe het wel, want het is voor een goed doel!

  Ik heb nog niet op de weegschaal gestaan. Ik heb mezelf beloofd dit elke dinsdag te doen. Dan zie ik wat ik per week ben afgevallen. Want had gelezen als je het vaker doet, dat het af en toe ook demotiverend is. Maar Mirjam, je doet het gelukkig samen met je man. :) Mijn vriend heeft een hele snele stofwisseling en is daardoor ook super dun, (ondanks dat hij heeeeel veeeel eet, en niet gezond). Dat is ook een van de redenen dat ik ben aangekomen, ik at met hem mee.

  Ik heb het verder nog niet echt moeilijk gehad, behalve gister avond in de kroeg. Er kwam een bitterganituur en nootjes. Daar zat ik dus aan het water met hongerrrr. Maarja daar word ik hard van!

  Succes iedereen.

 66. Hoi Lotte (en alle andere mede Modifasters)

  Dit is mijn 3e dag dat ik aan de modifast intensive ben. De 2e dag vond ik wel erg zwaar qua hoofdpijn (ondanks het vele water drinken) en rommelige maag. Maar vandaag gaat het al een stuk beter.
  Normaal dronk ik wel zo’n 5 koppen koffie (met melk en zoetje) per dag en nu nog maar 2 koppen koffie helemaal zwart. Ik denk dat daar ook de hoofdpijn vandaan kwam. Afkicken van de vele bakkies pleur…

  Vanmorgen kon ik het niet laten en heb stiekum gegluurd op de weegschaal en ben nu al 1,1 kilo kwijt…. (ondanks mijn maandelijkse periode).

  Ik doe het gelukkig samen met mijn man en we willen het zo’n 2 a 3 weken volhouden. Alleen met het maken van avondeten voor de kids heb ik echt moeite om eraf te blijven maar we houden vol !!

  Heel veel succes allemaal en ik kom regelmatig lezen hier hoe het jullie allemaal afgaat…

 67. Goedemorgen,

  Mijn naam is Lotte en ben 20 jaar. Ik heb vanmorgen mij eerste shake op.
  Kwam er achter dat ik het niet goed had klaargemaakt, want er zaten alleemaal klonten in mijn shake. Dat was niet echt lekker. Ik kreeg te horen van me collega dat het beter is om het in een schudbeker klaar te maken. Deze ga ik vanmiddag ook gelijk kopen. Samen met de pudding, want heb alleen shakes.

  Mijn doel is om minimaal 10 kilo af te vallen. Dus eigenlijk 12 kilo omdat ik net las dat je altijd weer wat aankomt. Ik hoop dat het gaat lukken! Maar daar ga ik ook voor zorgen. Ik ben erg gemotiveerd geraakt door al deze verhalen hierboven. En ik zal dan ook zeker vaker hier te vinden zijn.

  Succes iedereen.

 68. Hallo ,

  Stefanie uit amsterdam 23 jaar.

  Ik begin vandaag met modifast inensive erg spannend heb erge overgewicht en daarbij ook nier problemen heb voor een lange tijd in het zieken huis gelegen. En ben door die periode erg veel aangekomen. Wil graag van al die kilo’s af. Dus ben ik begonnen met modifast intensive kreeg te horen van mijn dieetiste dt het een goed idee was. Dus ben er vandaag oficeel mee begonen.
  Ik zie zoveel verhalen en woord er erg gemotiveerd van.

  Ik hoop dat het echt werk zo als voor een ider bijna hier

  Wens me succes

  Groet Stefanie

 69. Hallo Ylionne, ik ben vandaag begonnen met pudding best lekker
  ik doe het INTENSIVE volgen daar na het 3 2 2 denk ik welk programma doe jij ?? en elkaar steunen vind ik wel wat doe je best gr Ineke

 70. Bedankt Ineke,,
  Maar ben wel vandaag niet begonen,ik begin pas morgen ik had feest daarom!
  succes en we kunnen met elkaar steunen als je niet ergd vindt.
  groetjes,

 71. Best Keira,

  Ja daar heb je gelijk in, maar denkje dat je het dan wel zal zien dat ik afgevallen ben?
  en 9 kilo in 6,5 week is eingelijk super goed!

  groetjes

 72. hello, hello
  Ik begin morgen en heb z’n 30kg om af te vallen,
  Ik heb als variante shake, pudding en muesli gekocht dus
  ontbijt: shake
  Lunch: pudding
  en s’avond’s; muesli zo zou makkelijk zijn voor de stoelgang
  Maar heb ik goed gedaan? denken jullie dat ik echt 30kg zou afvallen met die methode?
  groetjes,
  xox

  • Ylionna ik wens je veel succes ik zit het net allemaal door te lezen
   en wil maandag ook beginnen ik zou 15kg minder willen zijn groetjes

 73. Misschien kun je wel mengen hoor, een zakje puding /1 zakje muesli en dan doe je 2 portie dus twee maaltijden mischien ga jij lekker vinden wie weet
  want als niemand wil wat ga je dan doen, weg gooien is zonde voor je geld.

 74. De pudding is inderdaad erg goed te doen!
  Ik vind de musli gewoon te taai ofzo..ik weet het niet. Er zijn in ieder geval wel genoeg mensen die het wel lekker vinden :)

 75. Iemand trouwens nog belang in een doos met musli? Er mist 1 zakje uit, maar ik vind de musli echt niet lekker :(

  • Keira,
   Ik ben met pudding begonnen en ik vind wel lekker.
   Muesli, geen idee hoor misschien ga ik ook niet lekker vinden.

 76. Ik ben 6,5 week geleden begonnen. In totaal ben ik door modifast nu 9 kilo kwijt. En ik vind het heel goed vol te houden! Mijn streven is om er in ieder geval nog 5 kilo af te krijgen.

  Ik heb de eerste 3 weken mij volledig aan het plan gehouden: ’s ochtends en ’s middags een shake. ’s avonds een pudding (en een opkikkertje/bouilon om even een zoute smaak ipv zoete smaak te hebben:) Verder veel water/thee drinken.
  Nu, na 6,5 week doe ik nogsteeds 2x per dag een shake. ’s Avonds eet ik wel weer normaal. Ik denk er wel om dat ik dan gezond eet. Al moet ik zeggen dat ik heel soms ook wel eens mee doe met een patatje. Als je dat gewoon af en toe doet en voor de rest gewoon gezond eet, kan het bij mij geen kwaad. Ik val nogsteeds af en voel me goed!

 77. Ik heb modifast intensive gebruikt gedurende 4 maanden en ben 20 kilo kwijt:
  4 pakjes/dag (shake & pudding),
  + 2x/dag een groot bord met enkel groenten,
  + heel veel drinken, minimaal 2 liter water/dag,
  + minstens 1 uur wandelen/dag.
  Ik blijf nu op mijn huidig gewicht door:
  1 shake als ontbijt,
  ’s middags 1 bord groenten,
  avondmaal veel groenten, max 4 aardappelen en 1 vis of klein stuk vlees,
  ’s avonds 1 pudding van modifast.
  Tussendoor toch nog veel drinken.
  Sterkte, goed volhouden, niet zondigen, zeker geen alcohol gebruiken.
  Groetjes

  • Gefeliciteerd Luc,
   Wat een succes hoor, ik hoop dat het me ook gaat lukken.
   ik ga proberen niet te zondigen. het is mijn eerste dag dus we zien wel
   groetjes,

 78. Hoi allemaal,
  Ik ga ook vandaag beginnen met modifast intense 3 zakjes pudding per dag, ik hou jullie op de hoogte als het me lukt!
  suc6 allemaal
  groetjes,

 79. Hoi allemaal,

  Ik begin morgen aan modifast ben 19 jaar en ga beginnen met 3 zakjes shake’s op een dag. ik heb nog een maand tijd voordat ik jarig ben en dan wil ik lekker slank zijn om een mooi jurkje te dragen!
  Denken jullie ( met jullie ervaringen ) dat ik binnen een maand 8-10 kilo kwijt kan raken als ik alleen 3 zakjes op een dag neem?

  Ik hoop snel van jullie te horen!

  groetjes

  • Hoi ‘Lovepain&pasion’,

   Heel eerlijk vind ik 8 a 10 kilo in 4 wk best pittig! Ik ben nu 6,5 week bezig en ben 9 kilo kwijt, hier ben ik al heel blij mee. Je moet het ook niet TE snel kwijt willen raken, des te sneller zit het er ook weer aan. Ik zou zeggen: begin gewoon en dan ben je na 4 week al heel wat kilo’s kwijt. Je kunt dan altijd nog even een tijdje doorzetten om je gewenste gewicht te behalen.

   Succes!

 80. Hoi even een vraagje. Ben in de 3de week van molifast intensive.het gaat prima,maar nu lees ik op de molifastsite,dat er ook medicinale producten zijn. 45+ of tegen buikvet.Mag je dat ook tijdens de 3 zakjes per dag nemen? graag jullie antwoord

 81. Hey Xanya succes ermee. ik ben er vanmorgen mee begonnen 2 shakes die ik kreeg van iemand en heb net een doos pudding gekocht, met 9 zakjes.
  ik ben van plan om 2 weken lang vol te houden en niet te zondigen.

 82. Ik ben dus vanmorgen begonnen met Modifast intense en tot nu toe gaat alles goed! ik hoop dat ik door ga zetten…
  groetjes,

 83. hoi allemaal,
  Ik begin met modifast intense en ik heb jullie steun nodig.
  Als variante heb ik gekozen voor: pudding en muesli
  kiss

 84. Hoi allemaal! Na meer dan een week intensive ben ik heeeeel erg teleurgesteld. Ik ben nauwelijks afgevallen… Misschien een kleine kilo :-( Daardoor heb ik gisteravond gewoon normaal gegeten en gesnoept. Ik baalde gewoon zo erg! Kan het zijn dat mijn lichaam in de spaarstand is gegaan? Of misschien doordat ik het afgelopen jaar veel crash dieeten heb geprobeerd? Vandaag ben ik wel weer gewoon doorgegaan met intensive en geef mezelf sowieso nog een week om toch resultaat te zien. Als dit niet werk raak ik wel een beetje in paniek… want werkt dan wel??! Hebben meer mensen dit meegemaakt?? Ik weeg nu 68.4 en wil graag weer de 62 in beeld krijgen. Vorige keer ging ik in 2 weken van 66.4 naar 61kg.

 85. Ooit, in aug 2011 ben ik begonnen met Modifast intensive, ik had veel overgewicht. Om het verhaal kort te houden: Ik weeg nu 30kg minder dan bij de start.
  Met het overgaan naar gewone maaltijden dreigt het spook van het overwicht nu weer op te duiken. Ik eet ’s avonds te veel, en ben nu weer drie kg aangekomen, Ik overweeg om weer te starten met drie weken intensive kuur, dat werkte in het begin erg goed. Vreemd dat ik nu veel meer moeite heb om mezelf te motiveren dan bij het begin van dit verhaal, zal wel met het “nieuwe”ervan te maken hebben.
  In mijn geval zijn het echt de oude eetgewoonten en het gebrek aan beweging dat me de ( vet) das omdoet. Leuk, zo’n inzicht maar het licht zien en er naar handelen zijn twee verschillende dingen, blijkt. Ik kom hier nog maar eens kijken, om te zien wat jullie ervan bakken. Succes allemaal !

 86. Sinds begin januari ben ik bezig met Modifast Intensive en ik ben 21 kilo kwijt.
  Nu schakel ik over naar een lagere dosis. Van 4 zakjes naar 1 zakje ’s morgens, de rest van de maaltijden groentjes en gewone voeding (in beperkte hoeveelheid).
  Ik probeer nu mijn gewicht zo te houden (op 85 kg).
  Mijn diabetes is terug onder controle (geen inspuitingen meer, enkel één pilletje ’s morgens).
  Nog veel sterkte aan allen.

 87. Hallo ,

  Morgen start ik met protiplus 3.2.2.
  Na het lezen van al die talrijke reactie’s kan ik niet wachten om te starten!
  Er moet namelijk een goeie 4 kilo af.

  fientje

 88. Hoi allemaal! Ik begin vandaag met modifast intensive! Ik wil er zo’n 7 kilo af en geef mezelf daar een maand voor. Ik ga proberen meer dan 2 weken alleen de shakes te doen. Heb dit eerder gedaan, maar toen was ik slanker en ging het niet heel snel (5kilo na een maand met de opbouw periode meegerekend). Ik weet wel dat ik het best zwaar vond, maar tegelijkertijd ook wel makkelijk omdat je nergens aan hoeft te denken. Ik ga me denk ik 2 x per week wegen. Dus nu zaterdag en dan weer dinsdag. Succes iedereen! Respect! Want dit is echt het zwaarste dieet dat er is! Groetjes, Vera

 89. Hallo,
  Ik ben nu 6 dagen bezig met modifast intensive.. Vanmorgen gaf de weegschaal al 4 kilo minder aan!.. Omdat ik vrij zwaar ben, gaat het in het begin natuurlijk erg snel… En het is vooral vocht wat je verliest. Tot nu toe heb ik niet veel moeite om niet te eten.. We als de rest van het gezin eet, vindt ik het moeilijk om niet te eten! Het hongergevoel valt wel mee! Ik wil dit minimaal 2 weken vol houden, maar gaat het goed, dan maak ik er 3 weken van! Iedereen succes met afvallen!

 90. Hallo allemaal, ik ben een meisje van 17 jaar en ben sinds Dinsdag begonnen met Modifast Intensive. Ik vind het nu al moeilijk om door te zetten! ik moet ongeveer 25 Kilo afvallen. heeft iemand een paar tips of wat anders hoe die me kan vertellen hoe dit sneller kan? of hoe ik kan volhouden. ik ben eigenlijks een beetje down van alleen maar die shakes! Maar ik wil zo graag afvallen! ben er altijd mee gepest en wil ECHT heel graag mijn kilo’s eraf! Dus als iemand tips heeft hoor ik het graag!
  Dikke kus

 91. Hallo,

  Ik wil graag in 7 weken 10 kilo afvallen.
  Ik ga dan weer naar mijn vriend in Turkije en zou dan toch wel heel graag gewoon met hem op het strand willen liggen zonder dat ik mij hoef te schamen.

  De komende 2 weken moet ik thuis zijn i.v.m. operatie dus wil in deze 2 weken 3x daags modifast shakes gaan gebruiken.

  Daarna ben ik weer volledig aan het werk, kan ik dan wel gewoon 2 sneetjes brood erbij eten?

 92. Hmmm ben nu aan mijn 6e dag bezig en merkte vanmorgen op de weegschaal dat er 400 gr bijzat !!! in plaats van er af was en ik heb me echt aan de modifast gehouden. Snap er niets van. Weet iemand mischien wat hier de oorzaak van zou kunnen zijn? Dit is nou weer niet echt motiverend. Mijn maag en darmen zijn ook erg in de weer en ik ben al 3 dagen aan de dunne (sorry maar moest het even kwijt).

  • gisteren misschien gesport of moet je ongesteld worden dan hou je vocht vast

 93. Ik ben 4 dagen geleden begonnen met Modifast Intensive. Vanmorgen gaf de weegschaal 3 kilo lichter aan. Dus dat werkt absoluut motiverend!
  Ik begin sochtends met een shakje, smiddags neem ik 2 lunchrepen en savonds een opkikker (omdat ik wel echt iets zoutigs wil) en een pudding. Eigenlijk vind ik alles lekker, maar het is wel fijn om de smaken wat af te wisselen. Ook ik heb alles bij de kruidvat gekocht, die is het voordeligste.
  Ik wil er in totaal 15 kilo af, dus we hebben nog even te gaan, maar ik weet zeker dat het gaat lukken. De eerste dagen was erg wennen. Ook last van hoofdpijn en futloosheid. Dit komt omdat je lichaam echt moet wennen om geen suikers binnen te krijgen. Gewoon doorzetten, dan heb je er daarna geen last meer van.

 94. Hoi,

  ik ben met mijn man samen twee dagen geleden begonnen met Modifast.
  Vanmorgen gaf de weegschaal bij mijn man 900 gr aan en bij mij 800 gram. ik moet zeggen dat dat wel motiveert Wij doen in de ochtend een kant en klare shake, in de middag twee maaltijdrepen (choc) en s ‘avonds een pudding, tussendoor twee keer een opkikkertje. Ik heb geen hongergevoel gelukkig en ik denk dat het ook helpt om elke keer een andere smaak te nemen dan word het niet zo eentonig. Voorlopig is het dus nog goed vol te houden.

 95. Hoi Modifasters,

  Ben dinsdag begonnen met Modifast Insentive. Gelukkig vind ik alle smaken lekker zodat ik voor elke maaltijd een ander smaakje kan drinken. Er moet tussen de 7 en 10 kilo af. Vanmorgen toch al stiekem op de weegschaal gaan staan en 1.200 gr eraf. Natuurlijk is dit enkel vocht maar toch het geeft moed :). Ik drink enkel 3 shakes per dag en ’s avonds ook een halve rauwe komkommer om toch eens te kunnen kauwen. Heb toch een vraagje, binnen 2 weken gaan we met vrienden een weekendje op hotel naar Den Haag. Hoe pak ik dit aan? Kan daar niet met shakjes gaan zitten hé! Graag jullie advies. En aan iedereen veel succes met het lijnen!

  Groetjes
  Rina

  • Hoi Rina,

   6 Weken geleden ben ik begonnen met Modifast Intensive. De laatste week niet zo fanatiek omdat het ook Pasen was. Ik ben in de eerste 3 weken 5 kilo afgevallen, sindsdien sta ik stil. Met Pasen heb ik gewoon gegeten, paasontbijtje, wokken, etc.. ik heb eigenlijk nergens op gelet en ik ben NIET aangekomen. Pfffffff dat viel mee. Nu ga ik weer verder met nog eens 3 weken Intensive en hoop er nog 5 kilo vanaf te krijgen.
   Heel veel succes!

 96. Ik ben in 2 weken 5,1 kilo kwijt met modifast intensive! ik heb stiekum tussen door n beetje gezondigd, maar zodra je de resultaten op de weegschaal ziet wordt je fanatieker en dus ook strenger voor jezelf! nog 7 kilo te gaan…

 97. hallo allemaal
  ik ben gisteren begonnen met modifast
  wil er graag 20 kilo af
  ga er helemaal voor
  succes allemaal
  reina

 98. Aan mijn derde week gestart!
  Ik mocht maandag al beginnen met s’avonds een lichte maaltijd t eten…
  Ikke dus gisteren een lekkere salade genomen van bij de Subway, nog geen 150 calorieen.
  Sla, tomaat, augurk, rode auin, pepers, augurken, en gegrilde kipfilet.
  Het heeft me heel erg gesmaakt. Maar ik merkte aan mijn broek dat het toch wat strakker begon aan te voelen.. ik dacht ok, dat zal wel normaal zijn, da zal nog wel wegzakken..
  Ik ga vandaag op mn weeschaal staan en zag dat er een beetje bijkwam.
  Neen, ik ga gewoon verder schaken en puddingen en modifasten intensive.. Ik ben na twee weken 4.5 kilo afgevallen en er moet nog 4 kilo zeker af.. dus ik blijf gewoon voortdoen ook al voel ik me zwakjes enz…

 99. @Ansariya, Ja ik heb 4 weken lang alleen shakes gedronken en voor afwisseling heb ik de pudding gepakt maar die is echt niet aan te raden. Ik heb wel tussendoor af en toe rijstenwafels en muesli reep van Weight Care gepakt om het zo langer vol te houden. Maar schijnbaar mag dat dus niet bij Modifast, wat ik me niet kan voorstellen. Geen mens kan toch op 3 shakes p.d leven?!

 100. Ikke terug. Ik begin het wel moeilijk te krijgen…
  Ik heb heel veel last van zwakte, ben futloos, heb geen energie… Alles is zo moeilijk.
  Ik ben aan mijn tweede week gestart nu. Ik mag hierna dus s’avonds één warme maaltijd eten… Ik kan niet wachten eerlijk gezegd.
  Ik ben nu intussen wel al afgevallen, dat wel, maar tis zo moeilijk om nog iets te doen lijkt me. Hoe kan ik mijn energiepeil terug opkrikken?

  @Nathalie, je hebt een volledig maand, 4 weken dus, alleen de shakes gedronken? Dus je hebt geen maaltijd s’avonds gegeten dan? Heb je het kunnen volhouden? CHAPEAU!! Als je tips hebt voor mij, graag!

 101. Hallo allemaal,

  Ik ben ook al bijna 2 maanden bezig met de Modifast Intensive, ik ben echt streng 3x per dag aan de shakes. Na de 1ste maand was ik 10 kilo afgevallen. Ik heb toen de shakes van Weight Care geprobeerd en tot mijn verbazing ben ik daar geen kilo van af gevallen (2 weken volgehouden). Na een normale eet week ben ik weer begonnen aan Intensive, alle maaltijden vervang ik weer door shakes. En gelukkig begin ik weer met afvallen, in 2 weken tijd weer 5 kilo eraf. Daarnaast ga ik ook elke dag een uur hardlopen en gebruik ik Stackers (vetverbranders). Maar ik moet wel zeggen, ik begin het wel steeds moeilijker te krijgen, ik verlang naar een boterham of een lekker stukje vlees maar ik hou nog even vol. Ik wil er nu nog ong. 15 kilo af. Mijn streefgewicht is 70 kilo.

 102. Voila, morgen is het een week dat ik Modifast Intensive doe…
  Ik ben van 73kg naar 70,1 kg gegaan. Ging niet zonder slag of stoot, want zaterdag (gisteren) was ik heel duizelig en futloos… ik was naar het shopping center gegaan met vriendinnen en moest direct rechtsomkeer maken naar huis, ik voelde me alsof ik ging flauwvallen. Mijn darmen hoor ik ook constant werken…Maar ik ben heel heel heel blij met het resultaat, absoluut, en ik zie het ook aan mijn buik, die is vele platter dan ervoor… Ik blijf ervoor gaan! Morgen start mijn tweede week – een week nog erbij en dan kan ik beginne met s’avonds een lichte maaltijd, wat heb k dat gemist! Maar ik ga r volop voor!

 103. Ook ik als man wil graag zo’n 10 kilo afvallen!

  kan mij iemand vertellen welke en hoeveel producten ik hiervoor moet bestellen en waar is het het goedkoopst

  bedankt frans

  • Dat ligt eraan welk programma je wilt volgen. Modifast Intensive: dan heb je alleen de shakes of puddingen nodig, 3 per dag. Verpakkingen van 9 zijn te koop bij o.a Kruidvat, die is het goedkoopst.
   Modifast Protiplus: 3 dagen shakes of pudding van Protuplus,2 dagen een lichte maaltijd erbij en in het weekend normaal eten. Je kunt alles wel lezen op de site van modifast. Succes ermee.

  • Ik ben met Modifast Intensive 18 kilo kwijt op 3 maanden tijd. Per dag 3 shakes en ’s avonds 1 pudding. ’s Middags en om 17u een bord groenten gegeten om de darmen wakker te houden. Ik (ben Belg) ga in Nederland winkelen bij Etos en Kruidvat, dat is serieus goedkoper. In België kost een doos shakes 23,90 euro, dezelfde doos in Nederland 17,30 euro. Per maand 15 dozen nodig dus 15 x 6 euro= 90 euro minder betaald in Nl dan in B.

 104. Natuurlijk gaat het je lukken om weer 63 te wegen. Ik heb hetzelfde probleem. Woog ook altijd rond de 60 kilo bij 1,68. Maar nu weeg ik dus 69,6. Vandaag daadwerkelijk begonnen met Modifast Ik dacht dat je bij Cambridge ook maxiaal 6 weken mocht shaken en dat je dan een eetweek moet inlassen. Lijkt me wel verstandig hoor Om na 3 weken gewoonsavonds een lichte maaltijd erbij te doen en daarna weer vol ervoor gaan,Je valt dan ook af. E het is beter voor je lijf. Deze krijgt dan weer een opkikker. Anders gaat het op de spaarstand staan. Heel veelsuces. Ik ga mijn pudding eten.

  • Bedankt Mirrabelle! Laat het je smaken.

   Mijn buik is al goed aan het knorren en bezig, amai. Die denkt zeker: tis weer van datte ;-)
   Kvoel me een beetje sufjes en mijn adem ruikt niet zo smakelijk, maar da zal ik snel gewend worden. Was mijn kauwgom en muntjes vergeten!

 105. Hallo iedereen! Ik ben 29 jaar. Maandag start ik met Modifast. Het enige dat bij mij werkt zijn shakes en maaltijdvervangers, die snel te maken zijn. Zo’n 4 j geleden volgde ik 8 weken het Cambridge dieet, en verloor een goede 8 kilo. Nu moet ik er terug 10 kilo minimum af! Ik heb de ultieme stimulans: 8 juni trouw ik! Ik MOET er op mijn superbest uitzien :-(
  Ik heb dan zo’n 10 weken de tijd om met Modifast die 10 kilo’s kwijt te raken. Het is genoeg geweest, de tijd tikt maar voort en ik geraak maar nergens! Had al wat dieten afgedrukt en bewaard maar daar moet je zelf voor t eten zorgen.. Dus duim allemaal alsjeblieft met me mee!!
  Ik had een vraag: kan ik die volledige 10 weken gewoon de Modifast Intensive volgen? Kmoet r gewoon zo snel mogelijk voor 8 juni die kilo’s af…Ik las in het boekje dat de eerste fase max 3 weken mag duren? Met Cambridge had ik 8 weken lang de shakes/soepen gedronken, zonder vast voedsel. En dat ging best. Ik ben moslima dus ik vast ook, ik weet dat het niet zo zwaar gaat zijn omdat we elk jaar Ramadan als vastenmaand hebben en dan is het van zonsopgang tot zonsondergang niets eten of drinken.
  Dat MOET lukken.
  Vanmorgen stond ik op mijn weegschaal, en die gaf 73 kg aan.
  Ik ben 1.70meter. Lijkt niet zo zwaar maar ik wil gewoon terug 63 kg wegen en zéker voor op mijn huwelijksdag… iedereen die me kent zegt dat inderdaad ben bijgekomen en zo zijn ze me niet gewend…
  Dus IK HOOOP dat het mij dit keer terug lukt om 63kg te wegen tegen juni 2012! Wens iedereen hier HEEL VEEL SUCCESS!!!

 106. Jojo, het punt is dat ij geen echte groente en fruit eter ben. Daarom is dit dieet ook perfekt voor mij. Ik heb er nu al zoveel tijd en geld in geinvesteerd dat ik er gewoon mee doorga! Vroeg of laat zou ik toch moeten afvallen.

 107. Getverdemme, ik val maar niet af. De eerste twee weken ging het nog wel vlot! Ongeveer 4.5kilo. Nu zit ik in mijn vierde week en sta al meer dan een week stil. Afgelopen week heb ik ipv sensitive protiplus gebruikt. Ik raakte totaal verstopt van de protiplus, heb zelfs lactulose moeten kopen. Bij sensitive had ik daar geen last van. Nu maar weer overgestapt op sensitive en hopen dat mijn moeitd beloond wordt. Ik hou me bijna strikt aan het dieet, geen koekje, geen chipje, geen pinda of wat dan ook. Al bijna 4 weken niets anders dan modifast en af en toe een sneetje slankbrood. Ik beweeg er ook nog bij.

  • Hey dat is frustrerend zeg,. Misschien is jhe lichaam gewend aan het weinge eten en heeft het even een boots nodig. Ik heb gehoord dat je dan het beste een appeldag kunt inlassen. 6 granny’s verdeeld over de dag en verder niets.. volgende dag gewoon weer shaken. Misschien iets om te proberen.

 108. Dank je wel Luc!!! Ik heb er zin in!!! Is het ook zo dat je hngergevoel minder wordt? Ik heb eigenlijk altijd trek..en kan soms gewoon niet stoppen met eten. Vandaar dat de zakjes denk ik meer geschikt voor mij zijn dan elke avond eten erbij..Dan sla ik door ben ik bang. Ik schep dan altijd 2 keer op. Moet echt iets aan mijn eetgewoontes veranderen. Hoop dat het me hiermee gaat lukken om weer opnieuw goede eetgewoontes aan te leren en ook gewoon te luisteren naar je lichaam wanneer je vol bent. Ik ben echt ernorm gemotiveerd. Heb mijn oude kleding uit de kast gehaald (leuke rokjes en broeken waar ik dus met mijn kont niet meer in kan. Deze hangt nu klaar aan de kast zodat ik elke dag ernaar kjan kijken. OOk heb ik mijzelf gefotografeerd in ondergoed en ga hier elke dag naar kijken als ik weer in de verleiding kom!!! Yes we can do it!!!

  • Als je ’s avonds toch nog trek hebt kun je ofwel een pudding/shake nemen ofwel 1 cholodereep van modifast ofwel de koekjes uit het protiplusgamma. Die koekjes zitten in een zakje met 4 stuks, die smaken mij erg lekker, en als je dan zo 1 zakje eet is dat nog niet zo erg. Ook veel groentjes eten (sla, tomaten, komkommer, … maar geen erwten of bonen), zorgt er voor dat je geen problemen met de stoelgang krijgt. Van Intensive-produkten heb ik wel veel winderigheid. U weze gewaarschuwd.

  • ohhh thanks voor de tip.Ik werk vanuit huis dus dan kan ik ze gewoon laten gaan.. :) thanks for the warning. Ik heb het er wel voor over

 109. Hallo..even voorstellen. Ik ben 43 jaar..ben mijn overgewicht van het stoppen met roken meer dan zat ( 2 jaar gestopt en 12 kilo aangekomen)
  Ik heb vandaag modivast intensive musli en pudding en shakes besteld. Ik hoop dus morgen of zaterdag te kunnen beginnen. Iemand ervaring met de musli? Zag er lekker uit op de verpakking. Ik ben 1,68 en weeg nu 70 kilo. k wil graag weer 58 kilo wegen. Maar als ik eerst maar een onder de 65 kilo kom ben ik al erg gelukkig. Ik hoop hier ook steun te vinden en mee te kunnen schrijven. Den kdat ik het wel nodig ga hebben. De zomer komt eraan! Extra mtivatie om weer in mijn leuke kleding te kunnen passen. Succes iedereen. Ik heb jullie verhalen gelezen en dat heeft mij ook doen besluiten om te gaan starten. Ik sta er niet alleen voor!

  • Mijn vrouw vindt de muesli wel lekker. Soms neemt ze een zakje vanille pudding en mengt dat met een zakje muesli en verdeelt dat in twee porties. Verder ben ik 17 kilo kwijt met Intensive (op 9 weken) dus veel sterkte. Nu 2 tot 3 weken volhouden en je komt er wel. We steunen je.

 110. Bedankt voor je antwoord Luc, ik denk dat je gelijk hebt. Sensitive is een volledig afval programma, Protiplus niet. Ik ga gewoon weer verder met Sensitive en hoop net zovel kilo’s als jij kwijt te raken. Petje af, knap hoor!

 111. Supergoed Jojo! Er is bijna niets fijner dan goed in je vel zitten. Hier bezig met dag 8: en er is 2.7 Kg van af. Ik wil er voor 20 april nog 4.5 kg van af. Maar als het 3.5 wordt, dan is het ook goed. Ondanks dat ik denk dat de eerste kilo’s vooral vocht zijn, begin ik al wat minder buik te zien en wat meer sleutelbeen..
  Ik heb het alleen wel erg zwaar. Ik ga sowieso na week 2 opbouwen, dus ik hoop er voor die tijd nog 2.5 kg af te krijgen..
  Succes allemaal!

 112. Hallo allemaal,

  Na 7 weken modifast ben ik van 87 kilo naar 78 kilo gegaan. 9 kilo eraf in totaal! Ik ben er onwijs blij mee. Nu het buiten ook mooier weer wordt ben ik nog meer gemotiveerd. Ik voel met goed, kleding zit niet meer strak. En wanneer je een broek koopt kan het weer een maatje minder! Laat de lente maar beginnen!

  Succes allemaal!

  • Hi JOJO,

   Wat goed van je! en ja nu het lekkere weer is begonnen is het wel fijner om toch even door te gaan. Wat ik nu doe is, in de avond nog eens extra wandelen, heerlijk dat doe ik ongeveer anderhalf uur en ik merk dat de CM-ers toch wel sneller gaan dan de kilo’s…

   Groetjes.

 113. Hallo allemaal,
  Gisteren heb ik een bus protiplus pudding gekocht. Dit is voordeliger dan de verpakking met 9 maaltijden sensitive. Nu staat er op de achterkant van de bus dat protiplus niet alleen mag worden gebruikt.
  Ik ben al aan het zoeken geweest op internet, maar kom er niet achter wat nou precies het verschil is tussen intensive en protiplus. Het zullen waarschijnlijk de voedingswaarden zijn, maar ik krijg er geen duidelijk antwoord op. Kan iemand mij uitleggen wat het verschil is?

  • Volgens mij bevat sensitive volledige maaltijden terwijl protiplus moet gecombineerd worden met groenten. Dat maak ik op uit wat ik lees op de webiste van modifast.
   Ikzelf combineerde sensitive (4 shakes/puddingen) gedurende 9 weken met 2 groentenmaaltijden en ben zo 17 kilo afgevallen (106,3 naar 89,3).
   Vanaf vandaag is het aantal shakes/puddingen verminderd tot 3, in de plaats van die ene pudding neem ik nu 1 snede donker brood (samen met groentenmaaltijd). We zullen zien wat een resultaat dit geeft. Ik zou eigenlijk nog 7 kg moeten afvallen.

 114. Hey Rosa,

  Ik moet me ook bedwingen om niet elke dag te wegen. Dat is eigenlijk niet goed (levert een hoop frustratie en teleurstelling op) Laatst had mijn man de weegschaal verstopt. Ik heb overal lopen zoeken echt iritant. Na een week kwam hij er weer mee tevoorschijn. De verrassing is wel groter om te zien hoeveel je afgevallen bent en er is na een week altijd wel resultaat! Dus dat motiveerd wel.

 115. Dag 4: pff, die ketose mag nu wel komen. Ik heb echt zo ontzettend veel trek! Vandaag gewicht gelijk gebleven, maar ik moet ook niet elke dag wegen ;)

 116. Hoi Rosa, hier gaat het goed, ik val per dag ongeveer 2 ons af. Ik kan het niet laten om elke dag te wegen. Vanochtend heb ik even mijn kledingkast opengetrokken, kleding maat 38 aangepast, ik kom erin maar daar is ook alles mee gezegd. Nog zeker 10 kilo te gaan en dan gaat er een kast voor me open hahaha. Succes Rosa!! Als je een dipje krijgt gewoon een lekkere reep van Modifast eten, dat voorkomt dat je “slecht” voedsel gaat eten.

 117. Dag 2: 61.1 Kg, al 1.5 kg vocht kwijt ;) Tot nu toe vind ik het nog leuk :P 36 dagen te gaan voor 6.1 kg! Hoe gaat het bij jullie Ell & Roos?

 118. Hallo allemaal,

  Ik ben er weer helemaal! Ik had zo’n enorme afval dip zo’n twee weken geleden. Na anderhalve week afzien gaf mijn weegschaal geen gewichtsverlies aan. Maar gelukkig heb ik de moed en motivatie weer gevonden.
  Na 6 weken Modifast ben ik nu 8 kilo lichter. Verder met 1 shake per dag en met het Sonja Bakker boek. Op naar de volgende 10 kilo. Ik weeg nu 78.5 en ik wil zo graag onder de 70 kilo komen.
  Succes allemaal!

  • Hi JOJO,

   Wat leuk dat je weer terug bent ;)
   Het kan natuurlijk dat je even in een dipje was, maar gelukkig heb je weer de motivatie om lekker de strijd aan te gaan tegen de kilo’s….

   Succes…

 119. Heyhey,

  Wat leuk dat er zo snel al reacties zijn! Net mijn eerste pudding op en hij smaakte helemaal niet verkeerd. En wat goed om te horen dat jij al 4.1 kg kwijt bent in twee weken ell! Dat geeft me zeker moed :) Ik ga er in ieder geval 100% voor, dus ik zal regelmatig mijn resultaten posten!
  Succes allemaal!

 120. Hoi hoi allemaal,

  hier eindelijk weer een berichtje van mij.
  ben nu bijna 4 weken bezig en nu 5 kilo kwijt.
  had gehoopt op meer, maar dat is mn eigen schuld.
  heb me er niet altijd strikt aan gehouden.
  vind het moeilijk om mn oude (vreet)gewoontes vaarwel te zeggen,
  vooral als het even niet allemaal meezit in het leven.
  Gaaf om te lezen dat de meesten van jullie al heel wat bereikt hebben! Dat geeft me een enorme boost om door te gaan.
  Succes allemaal!

  Roos

  • Hi Roos,

   Nou toch wel goed dat je 5 kilo kwijt bent. En ja soms is het moeilijk maar zodra je je wat beter voelt gewoon doorgaan….

   Sterkte en succes!

 121. Hey allemaal,

  Ik begin morgen met modifast, vandaag shakes en puddinkjes in huis gehaald voor vijf weken. Ik hoop binnen 3 weken de 57 kg aan te tikken (weeg nu 62.7 bij 1 meter 59) om 20 april rond de 55 kg te zitten.
  Ik ga dan met een groep op vakantie en ik vind het belangrijk om dan goed in mijn vel te zitten.
  Ik hoop dat hier wat actievelingen zijn die af en toe berichtjes posten zodat we elkaar kunnen motiveren!

  • Hoi Rosa,

   Jij geeft jezelf dus ruim een maand te tijd om 7.7 kilo af te vallen. Als je de berichten hier leest zou dat kunnen lukken.
   Ik ben 2 weken geleden begonnen met 3 shakes op een dag. Dat heb ik drie dagen volgehouden, daarna ben ik overgegaan op de pudding (banaan) en heb tussendoortjes in de vorm van repen gegeten. Ik had een enorm hongergevoel en eet zo af en toe brood, met boter en beleg. Ik heb slankbrood gekocht, is heel gezond en vullend. Ik eet nu op een dag: 2 puddingen, 2 repen, 2 of 3 sneetjes slankbrood en drink koffie met suiker en melk en 2 liter water op een dag. Hier voel ik me heel goed bij en ik denk dat ik dat wel een poosje vol kan houden. In twee weken tijd ben ik 4.1 kilo afgevallen.
   Heel veel succes ermee.

  • Hi Rosa,

   Ennn hoe was je eerst shake?? Smaakt het lekker???
   Ik denk wel zeker dat je het haalt. Soms kan je het even moeilijk hebben, dat je dan echt trek heb maar er moet dan even een knopje om….

   Succes…en laat je ons elke week weten hoeveel er vanaf is? :)

 122. Na een kuurtje van 4weken heb ik nu een weekje gewoon gegeten. Mijn gewicht is hetzelfde gebleven en dat was ook het doel. woensdag start ik terug met 3shakes per dag. De teller staat nu op -7 dus hopelijk gaat het deze keer weer zo…

 123. Hallo ik ga vanaf vandaag beginenn met modifast intensive, ik weeg 82 kilo bij 1 meter 69. Dus er mogen van mij snel 10 kilo af! Hoop dat het mij gaat lukken en dat ik me er goed bij blijf voelen. groetjes MOnique

 124. @ Wina bedankt voor je berichtje, hoe gaat het afvalproces bij jou?

  Gelukkig ben ik weer wat aan het verbeteren…
  Nog wel verkouden, maar stukken minder, dus aan de beterende hand.

  Ik denk dat ik over 2 dagen modifast weer op ga pakken, blijf jullie tot deze tijd wel even volgen!

  groetjes lieke

  • Hi Lieke,

   Ja het afvallen gaat wel goed, de kilo’s gaan nu wel wat minder maar goed het meeste is er al vanaf.
   Ik ben nu ongeveer 8 weken bezig en nu iets meer dan 9 kilo afgevallen.
   Ik ben nu 2 shakes aan het vervangen en het gaat goed. Ik hou mij aan een lijst met wat ik wel en niet kan eten en het gaat goed. Ik val nog steeds af.

   Succes….

 125. Sinds ik naar twee shakes per dag ging viel ik bijna niet meer af. Ik moet toegeven dat ik wel al eens gezondigd heb. maar toen ook meteen de draad weer opgepakt. Ik ben nu bezig met 1 shake per dag en verder doe ik aan Sonja Bakker. Hopen dat het zo beter gaat. (de eerste kilo’s gaan ook het hardst) nu is het een kwestie van disipline en doorzetten. Maar o, wat kost het me een moeite. Ik wil zo graag onder de 80 kilo!
  Hoe gaat het met jouw afval strijd Wina?

  • Hi JOJO,

   Heee wat goed van je dus toch 1 kilo er af! Ja net wat je zegt in het begin gaat het goed maar daarna wat harder ervoor werken, het gaat niet meer zo snel….
   Ik blijf volhouden, ik moet nog wel 4 kilo eraf…pfff dat is nog wel zwaar maar goed…

   Kop op je kan het, denk aan de kilo’s die je al kwijt bent….

   Gr

 126. HELP ! Mijn motivatie is totaal verdwenen. Mijn weegschaal geeft al twee weken 80 kilo aan! Ik ben opeens zo klaar met die shakes dat ik ben begonnen met afbouwen. Dus nu nog 1 shake per dag en verder me verdiepen in Sonja Bakker. Als ik toch niet meer afval met modifast vind ik het ook zonde van mijn geld. Ben wel blij met het behaalde resultaat tot nu toe. ( 5 weken en 7 kilo minder)

 127. ik ben heel erg verkouden en ziek geworden.
  Op dit moment neem ik dus even geen zakjes / shakes.
  Ik wil even kijken hoe ik me voel hierna en of dat eventueel iets met elkaar te maken heeft.

  Hebben jullie hier ook last van?

  groetjes

  • Hi Lieke,

   Ik heb geen nare ervaring met het verkouden en ziek zijn van deze producten.
   Ik hoor dit wel voor het eerst…..Kijk het inderdaad aan….

   Sterkte….

 128. Na 8 weken en 3 dagen aan 89,9 kg geraakt, komende van 106,3 kg dus – 16,4 kg (ofwel – 0,278 kg/dag). Nog 9,9 kg te gaan voor we verminderen met Intensive. Sterkte allemaal, volhouden, het werkt!!.

 129. Ik ben nog geen week bezig met Modifast Intensive. Ik sta onder medische begeleiding van verschillende disciplines. Ik besef mij opeens hoevaak per dag wij geconfroteerd worden met eten dat we niet nodig hebben. Mijn hoofd, mijn hersenen manipuleren mijn handelingen. Ik ben modifast begonnen om die patronen te doorbreken en dat gaat goed! Dat ik mijn levenswijze moet veranderen is duidelijk, ik woog afgelopen vrijdag nog 119 kilo en ben nu al 5 kilo kwijt! Voornamelijk vocht natuurlijk maar het motiveert wel. Ik moet ook zeggen dat ik weinig tot geen honger heb. Rond het einde vd de middag en het einde van de avond is soms wat lastig. Ik volg het dieet van Modifast, 3x product intensive, bij lunch en diner beker bouiilon (max 5cal) en een bakje rauwkorst met azijn/zoetstof dressing. Tot nu toe goed mee te leven!

  • Hi Laura,

   Ik wil wel zeggen dat het super goed van je is, het is niet makkelijk maar je probeerd het wel!
   In het begin is het inderdaad alleen maar vocht maar goed dat is natuurlijk wel goed om te zien…..en zo kan je dan ook door blijven gaan….

   Heel veel succes…..

   Gr

 130. Hallo allemaal,

  Ik kwam toevallig terecht op deze site toen ik opzoek was naar informatie over Modifast…
  Ik begin vandaag en heb aardbei milkshake gehaald, maar de smaak bevalt me totaal niet ik heb moeite met het drinken er van hebben jullie misschien nog voorkeuren van smaken die ik de volgende x kan gaan halen ?

  • Hi Mina,

   Je kan misschien de chocolade proberen die vind ik zelf lekker…en de vanille die proeft naar milkshake als je het met echt koud water mengt….
   Succes!

   Gr

 131. Hallo El,

  Drinken kan inderdaad nog wel water beter, zit nu op ongeveer 1 liter water / spa rood per dag… Ik heb er ook last van dat ik niet zoveel meer naar de wc moet, mijn stoelgang is echt drastisch verminderd. Dus misschien dat het daardoor ook komt, dat ik nog wel voedingsmiddelen vast houd. Vandaag na 1 dag 100 gram afgevallen, dus het gaat echt niet hard.

  Maargoed, het is wel afvallen, dus ik blijf doorgaan… Alleen hoop ik niet dat ik straks aankom, dan zou ik het wel erg vinden na al dit werk.

  Groetjes Lieke

 132. Bijna drie weken bezig en ruim 5 kilo eraf!
  In het weekend neem ik gewoon een avondmaaltijd maar let wel op wat ik neem… weinig koolhydraten dus.
  Ik neem drie shakes/puddings op een dag en drink er Ideaal gewicht thee van zonnatura bij en verder zeker 2 liter water.
  Daarnaast nem ik twee modifast repen en af en toe een cracker met mager beleg of een tomaat/komkommer.

  Ik heb de modifast platte buik capsules gekocht maar heb totaal geen effect na een week gebruiken. Dor het gebruik van deze pillen zou je je minder opgeblazen voelen na een maaltijd maar ik blijf me opgeblazen voelen als ik net gegeten heb dus wat mij betreft werken die capsules niet voldoende.

  Ben superblij met het resultaat!

 133. Ben nu 3 dagen bezig en maar 700 gram kwijt… Zie wel dat het overal veel sneller gaat. Dat is wel demotiverend, maar toch ik blijf gewoon stug doorgaan. Hopelijk gaat het naar een paar dagen dan toch beter.

  Groetjes Lieke

  • Lieke, drink je wel genoeg? Ik ben vorige week maandag begonnen, na 4 dagen 3 kilo eraf en tot nu toe niets meer. Maar ik ga ook gewoon door!!!!!

 134. Ik ben nu ruim 1 week bezig met Modifast Intensive (3 shakes p.dag). De smaken zijn erg lekker en af en toe, als ik mij slap voel, neem ik een stukje komkommer/tomaat of een opkikkertje. Daarnaast alleen water en groen/witte thee. Ik heb de laatste dagen alleen last van een opgeblazen gevoel, geborrel in mijn buik en winderigheid. Heeft iemand misschien dezelfde ervaring en kan iemand mij zeggen of ik Modifast Platte buik (volgens de omschrijving helpt dit tegen mijn klachten…)mag gebruiken in combinatie met het Intensive programma???

  • De eerste week is dat het ergste. Het blijft echter duren. Ik neem nu 9 weken Intensive (2 shakes+ 2 puddings) in combinatie met 2 groentenmaaltijden/dag en ik heb ook nog winderigheid. Ik moet van mijn diëtiste die groentenmaaltijden nemen om constipatie te vermijden. Veel drinken (+/- 2 liter/dag) + 1 uur wandelen/dag is mij ook aanbevolen. Nu reeds 16 kg. kwijt.
   Combineren met andere Modifast-produkten kan wel, denk ik. Ik heb er geen ervaring mee. Sterkte nog.

  • Sarah, ik ben ook ruim een week bezig en gebruik de 45+pillen erbij. Ik heb ook last van rommelende darmen, net alsof je honger hebt. Als dit aanhoudt, is dat voor mij een reden om te stoppen met Intensive. Ik ga dan vast voedsel erbij gebruiken, kijken of dat helpt.

 135. Dag mede dieet volgers,
  Het lijkt erop dat ik de enige man ben hier? Lijnen echte kerels niet? Of komen die niet op een forum?? Geeft niet, ik ben 2,5 maand geleden begonnen met Modifast intensive, volgens het voorschrift, ik ben lang doorgegaan met twee shakes en een maaltijd per dag. De weegschaal geeft nu 24 kg minder aan dan bij mijn start. Met alle positieve gevolgen die daarbij horen. Na een korte vakantie ( 10 dagen) waarin ik gewoon gegeten heb ben ik 4,1 kg aangekomen.
  De theorieën over aanleg etc. zullen vast kloppen, maar ik merk vooral dat het mijn eigen eetgewoontes zijn die het probleem vormen. Tijdens die vakantie zat ik al snel dezelfde grote porties te eten die ik vroeger at. Zaak is dus om met het weer opbouwen van een normaal eetpatroon ook mijn eetgewoonten echt aan te pakken. Wat er gebeuren moet is wel bekend, maar om dat stevig tussen de oren te krijgen is een groter probleem. Ook het meer bewegen is een belangrijk onderdeel,
  Ik ga weer op weg met een periode van drie weken intensive.
  Voor alle bezoek(st) ers hier;
  succes ermee, en een persoonlijk advies: hou contact met je huisarts, hard afvallen kan problemen opleveren.

  • Er zit toch nog een mannetje tussen hoor.
   Ik ben 9 januari gestart met Modifast Intensive aan 106 kg. en ben nu reeds 16 kg. kwijt. Ik ga proberen vol te houden met mijn 2 shakes en 2 puddings per dag, in combinatie met 2 borden groenten.
   Vrijdag heb ik terug een afspraak met de diëtiste, hopelijk kan/mag ik doordoen tot ik nog 8 kg meer afgevallen ben. De bedoeling is om tot 82 kg. te geraken en dan om te schakelen naar gewone voeding. Bedankt alvast voor de aanmoediging en tot binnenkort.

 136. Hallo,

  ik ben net een dag gestart met Modifast. Woog 67,5 op het begin en weeg na een dag 67,1. Prima dus. Ik vervang mijn ontbijt en lunche door een shake en het avondeten eet ik gewoon mee. Ik ga liever voor de langere termijn, maar dan wel echt volhouden.

  Wat een resultaten hier, super om te lezen!!

  Groetjes Lieke

 137. beste Ell,

  Ik doe al anderhalve week 2 shakes op een dag en ’s avonds eet ik met de pot mee. Maar ik hou de hoeveelheden van Sonja Bakker aan als maat.
  Ik ga nog even door met 2 shakes maar zal straks ook over moeten stappen. Ik ga dan ook verder met Sonja Bakker. Ik ben aanstaande woensdag 6 weken bezig en ik ben tot nu toe 7 kilo lichter. ( van 87 naar 80 bij een lengte van 1.64) Ik hoop zo dat ik niet direct veel aan ga komen. Misschien is het een tip!

  • Hallo Jojo,

   We kunnen er elkaar wel de hand schudden wat ons gewicht en lengte betreft. Ik ben 5 jaar geleden zo’n 16 kilo afgevallen met het Sonja Bakker dieet. Het laatste jaar zijn de kilo’s erbij aangevlogen, mede door medicijngebruik waardoor ik een ander/verkeerd eetpatroon kreeg. Ik pas mijn kleren niet meer en wil gewoon weer slank zijn en me lekker in mijn vel voelen. Ik denk dat ik jou tip ter harte neem en het boek van Sonja er weer bij pak en dan in combinatie met Modifast. Bedankt voor je reactie.

 138. P.s. Ben nu dus 4,8 kilo kwijt in bijna twee weken waarin ik een weekend normaal heb gegeten dus dat gaat super.
  Ik weeg nu 92 kilo bij een lengte van 1.68 en ben begonnen met 96,8 kilo.
  Daarnaast jog ik 3 keer in de week (op laag niveau) en merk dat de centimeters eraf vliegen. Kon gisteren en vandaag een jurkje aan dat ik al maanden niet maar aan kon… dat geeft motivatie!
  Volgende week wil ik onder de 90 zitten dus ik ga heel hard mijn best doen!

 139. Bijna twee weken bezig;
  eerste vijf dagen modifast intensive gedaan maar dat was niet vol te houden voor mij en viel maar 9 ons af… veel te weinig voor dat harde werken vond ik en ik besloot het weekend normaal te eten.
  Afgelopen maandag gestart met 3 intensive shakes per dag, 2 modifast repen en 1 kopje drinkboullion met af en toe een tomaat en hoppa; 3,9 kilo eraf in 5 dagen!!!
  Zo zie je maar dat te weinig eten soms ook tegen werkt want vanaf het moment dat ik iets meer ging eten vlogen de kilo’s eraf.

  Vandaag gaan uit eten en heb echt 3 royale gangen (kon er niet onderuit) en een toetje met slagroom gehad. Vanmorgen 1 shake genomen, vanmiddag een reep en verder veel water gedronken en ik was zo blij dat de weegschaal maar 7 ons meer aangaf dan gisteren en dat met een hele volle buik!
  Ik wil hiermee aangeven dat je niet direct gigantisch hoeft aan te komen als je eens een keertje zondigt.
  Morgen neem ik gewoon een streng dagje met alleen maar 3 shakes en dan is die 6 ons er maandag weer vanaf.
  Dit etentje was de 6 ons meer dan waard en die dag die ik dan extra moet lijnen… ach die neem ik voor lief!

  Ik denk dat als je op gewicht bent dat je langzaam moet gaan opbouwen door de avondshake een weekje door een een lichte maaltijd te vervangen, vervolgens de week erna een lichte lunch erbij nemen (inplaats van een shake) en dat je zo stapje voor stapje toch weer kunt gaan eten zonder extreem aan te komen.
  Naar je oude leefstijl kun je toch echt nooit meer terug; je zult altijd moeten blijven opletten en ik denk dat een shake dag in de week toch noodzakelijk blijft om op gewicht te blijven. Zeker als je in het weekend graag eens zondigd.

 140. Hallo allemaal,

  Na jullie ervaringen gelezen te hebben ben ik afgelopen woensdag vol goede moed begonnen aan Modifast Intensive. Het is zwaar maar wel te doen. Ik hoor nu al van anderen dat ik afgevallen ben, na 4 dagen! Wat ik me wel afvroeg, wat ik hier nauwelijks gelezen heb: reacties van mensen die hebben afgebouwd en weer “normaal” eten of hun veel aankomen? De meeste van jullie gaan meestal wekenlang door met de shakes. Ik heb hierover gemaild met de helpdesk van Modifast en die zeggen dat je max 3 weken alleen mag shaken, dit ivm je spijsvertering (hij gaat dan langzamer werken, waardoor je niet afvalt).
  Woensdag ga ik wegen: spannend!!!! Ik woog afgelopen woensdag 84 kilo, dus ben benieuwd.

 141. Hallo allemaal,

  Nadat ik op dit forum heel veel positieve berichten heb gelezen, ben ik afgelopen maandag ook begonnen met Modifast Intensive. Dit is dus mijn 5e dag en vanochtend gaf de weegschaal 3 kilo minder aan. Dat had ik nooit verwacht, ook omdat ik wel repen tussendoor heb gegeten en een paar sneetjes brood (slankbrood). In feite ben ik dus bezig met Protiplus en niet met Intensive. Ik drink gewoon koffie met suiker, verder alleen maar water. De shake banaan vind ik erg lekker, mixen met de mixer en ook de pudding vanille is heel goed te eten. Ik wil graag veel afvallen in korte tijd maar weet ook dat dat problemen kan geven in de toekomst, ben er nog niet helemaal uit hoe ik kan voorkomen dat de kilo’s er weer aanvliegen, ik ben een echte broodeter en hou niet zo van groente.
  Super om alle ervaringen hier te lezen.

  • hallo allemaal

   ben nu vandaag vier weken bezig
   eerste twee weken alleen 3x een shake en water
   daarna een kopje bouillon per dag erbij en
   een pakje mini crackers van lu
   met olijfolie en oregano
   daar kijk ik dan echt naar uit en ga er ook echt voor zitten
   resultaat na deze vier weken !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   8 kg eraf ben er zo blij mee

   marian

 142. Morgen weer wegen na 1 week 2 shakes per dag en 1x gewone maaltijd. Ik ben benieuwd. Wie o wie weet hoelang ik hiermee door mag gaan?
  Volgens het intensive programma zou ik nu over moeten gaan naar 1 shake per dag maar ik hou het nog zo goed vol en ik zou nog wel een week zo door willen gaan. Knap luc dat je al zoveel kwijt bent!
  Ik hoop dat er morgen in iedergeval een kilo af is. We zullen zien.

  • Hii JOJO,

   Ja ik weet het hahah, je mag gewoon doorgaan zolang je je erbij goed voelt. Ik ben nu ook zo bezig en het gaat prima. Mijn schoonzus doet dit nu al 3 maanden zo met 2 shakes en 1 gewone maaltijd en nog steeds valt zij goed af. Vanaf volgende week gaat ze wel over naar 1 shake in de ochtend, in de middag neemt zij dan een lichte lunch en in de avond een maaltijd. Wel goed om te zien want zo blijf ik ook gemotiveerd.

   Het gaat nog steeds goed met mij, dit is de 5de week en nu ongeveer 7 kilo afgevallen….en ik ga nog wel door….nog 4 kilo te gaan maar dat moet wel lukken….

   Succes…

 143. Nog even aanvullen:
  sinds de start 9/01/12 gebruik ik Modifast Intensive, de smaken vanille, banaan en aarbei in de shakes en vanille en chocolade bij de puddings. Sterkte.

 144. Nog even een update:
  Ik ben sinds 9 januari begonnen met Modifast. De eerste week 3 shakes en 1 pudding. Vanaf week 2 ben ik omgeschakeld naar 2 shakes en 2 puddings.
  Ik eet dus ’s morgens een shakes, ’s middags een pudding samen met een groentenschotel, rond 17u30 een shake en een groentenschotel en ’s avonds rond 21u een pudding.
  Startgewicht: 106,3 kg. Grootte 1m82. Streefdoel: 83 kg.
  Nu 28 februari = 7 weken later: gewicht 91,6 kg. Dus 14,7 kg vermagerd.
  Ik maak de shakes niet klaar met een shaker maar met een mixer. Dit maakt het luchtiger. Puddings zet ik 10 minuten in de ijskast.
  Nog veel succes.

  • Hi Luc,

   Wat goed van je zeg!!! Je bent behoorlijk afgevallen. En heb je al een nieuwe garderobe aangeschaft?? In je omgeving zullen ze ook wel zien dat je goed bent afgevallen….
   Wowww wat een prestatie!

   Zet ‘m op! We horen van je!

   G

 145. Ik ben helemaal super blij :-) !!!! Ik heb het vorige week alleen met bananen milkshake gedaan en chocoladepudding. Die pudding vond ik best lekker als ik deze even in de vriezer had gedaan maar de bananenshake von d ik zo vies chemisch smaken.
  Vandaag een pakje met drie smaakjes gekocht om te proberen en wat denk je? De aardbeienshake vind ik echt lekker!!!
  Had ik dat maar eerder gedaan!
  Ik blijf toch het 3.2.2. plan volgen maar ga proberen om in de avond ook een shake te nemen inplaats van een maaltijd. De repen vind ik heerlijke n dat tussendoortje 2x per dag maakt het voor mij super te doen.
  Ik ga dus maar een beetje combineren tussen de intensive en 3.2.2. keur… zou dat een probleem zijn?
  Eigenlijk wil ik dus proberen toch intensive vol te houden maar dan met twee repen erbij.
  Goh… ik ben ineens helemaal gemotiveerd!!

  • Hiii Lila,

   Wat goed van je dat je toch probeerd om uit te vinden welke smaken wat beter vallen….
   Dat had ik toen ook gedaan, en ik ga nu wel voor de aarbei en chocolade. Hmmm….

   Op zich is het geen probleem want je gebruikt alleen maar shakes dus van val je toch nog wel goed van af…..
   Goed van! GA zo door en hou ons zker op de hoogte!

   Gr

 146. Hallo, hier ben ik weer.

  Na vier dagen shaken viel ik flauw in de Rabobank en dat was de druppel voor mij!
  Ik heb dit weekend in de ochtend een shake genomen, in de middag een reep en in de avond een lichte maaltijd en kreeg weer meer enrgie en levenslust!

  Vanaf morgen wil ik graag het 3.2.2. plan gaan doen, denk dat dat beter bij mij past omdat ik echt moet kunnen eten.

  Nu is mijn vraag of iemand weet of ik de intensive shakes wel kan blijven gebruiken inplaats van de protishakes?
  Ik heb namelijk het schema gedownload en zag staan dat je de protishakes moet gaan gebruiken maar ik heb nog 3 pakken intensive over dus dat vind ik jammer.
  Daarnaast heb ik dit weekend een Atkinsreep geproeft en vond deze echt goddelijk.
  Weet iemand of ik de Atkinsreep door een modifastreep (soms) kan vervangen?
  Ik las namelijk ook ergens hier dat iemand weight care en modifast door elkaar gebruikte.
  Ik heb koolhydraatvrijbrood gekocht voor in het weekend en ga de lekkere lichte rcepten gebruiken in de periode dat ik gewoon mag eten.

  Hopelijk ga ik dit beter volhouden en ook afvallen want 0,9 ons na 4 dagen intensive shaken en sporten vond ik echt afzien!

  • Hi Lila,

   Zo dat is natuurlijk wel schrikken dat je was flauwgevallen. Mijn zus is ook overgestapt naar 3.2.2 en het helpt haar wel want ze kan toch nog wel wat eten dus dat is wel fijn als je het niet kan volhouden met alleen maar shakes.

   Je kan de shakes gewoon gebruiken, want het is net zo als de proti…
   Atkins kan je ook gewoon gebruiken het zijn allemaal maaltijdvervangers die bijna geen calorien hebben. Ik heb het toen der tijd ook zo gedaan en ik viel daarmee ook gewoon af.

   Heel veel succes en we horen wel hoe het met je gaat…

   Groetjes..

 147. weinig reacties van mannen!
  Ik ben vandaag begonnen met Modifast. De eerste dag zit er op. 3 zakjes naar binnen gewerkt. Alle smaken geprobeerd. Smaak viel niet tegen.
  Wil in totaal 8 kilo kwijt. Moet volgens mij wel lukken binnen een maand.

  De kop is eraf.

  Wordt vervolgd.

 148. Ik ben nog geen week bezig. Mijn startgewicht was 93 kg en nu 91 kg, dus 2 kilo. Ik ben pas maandag 1 week bezig , dan nog 2 te gaan ( 3 shakes per dag )

  Vind het wel erg moeilijk, ik neem af en toe een augurkje.
  Ik verlang erg naar koekjes. haha

 149. Dag allemaal,

  even moeten bijlezen hier.
  ik heb het 3shakes twee weken volgehouden. Ik at wel smiddags en savonds een kleine portie groenten en dan een uurtje of 2 later mijn shake of pudding. Nu ben ik overgstapt op 2shakes en nog steeds de groenten. En het gaat nog steeds, er is weer bijna een kilo af.
  Het is wel zo dat ik supergraag groenten eet, dus een straf is het niet voor mij. En gelukkig moet ik niet koken voor een gezin. Manlief maakt zelf wel wat klaar en houdt er rekening mee.

  Ik vond de vanille shake in het begin ook echt walgelijk, en nog steeds vind ik die niet super. Veel te zoet. Daar doe ik dan een koffielepeltje bambu van a.vogel bij en dan is die best oké. De banaan kan nog net maar heeft wel een chemisch smaakje. Maar de chocolade gaat er tegen alle verwachtingen goed in.

  Ik wil graag 30kg kwijt, maar ik ga starten met 10kg en dan proberen wat op gewicht te blijven en dan het programma nog eens hernemen. Lijkt dat een goed idee? of eerder niet?

 150. Gisteren weer gewogen. Ben nu een week bezig en er is nu al 3 kilo af! En dat, terwijl ik 2x shake en 1 gewone maaltijd doe. Ben er heel blij mee. Echt een motivatie om door te gaan.
  Lila, je moet inderdaad niet steeds op die weegschaal gaan staan. Gewoon iedere week op dezelfde dag, dan zul je zien dat het harder gaat!
  Misschien voor jou ook een idee om 2 x shake en 1 gewone maaltijd te doen? Is goed vol te houden en elke dag kun je uitzien naar een normale maaltijd, haha!
  Hoeveel moet jij kwijt?
  Ik mag er wel 30 af, maar ga eerst eens voor de 10 kg.
  Ik weeg nu 87 kilo en ben klein, 1.60
  Nou, succes allemaal!

  Groetjes,
  Roos

  • Hiiii Roos wat goed van je!
   Ik ben nu ook 1 shake aan het vervangen maar ik moet je wel zeggen dat ik het nog wel alleen met salade en geen koolhydraten doe. En dat gaat nog steeds heel goed. Gelukkig maar.
   Ik moet nu nog zo’n 6/7 kilo dus nog even volhouden.

   Gr

 151. Nou dag 1 heb ik erop zitten en wat was het afzien met een hoofdletter A!! Ik heb al zoveel gepresteert en al zoveel dieten gedaan maar dit is zwaar, loodzwaar!
  Mijn gezin heft vandaag frietjes gegeten terwijl ik aan de shakes zat die ik echt heel vies blijf vinden (heb al ijsblokjes en kaneel erdoor gedaan maar dat wordt niks beter!).
  Ik ben heel druk en actief met sport bezig geweest de afgelopen twee dagen dus echt goed bezig en enorme spierpijn.
  Helaas ben ik zo ontzettend gedemotiveerd door de weegschaal vandaag!
  Ik ken alle verhalen dat je niet dagelijks op de weegschaal moet gaan staan maar ik doe dit al vijf jaar lang en normaal motiveert me dat alleen maar.
  Nu was er maar 4 ons af; ik ben 4x op de weegschaal gaan staan omdat ik het niet kon geloven. Wat is dit balen zeg!!!!
  Na een gemiddeld eerste dagje Sonja Bakkeren was er meestal 1 tot 1,5 kilo vanaf en nu na zo hard afzien maar 4 ons.
  Ik weet niet of ik dit ga volhouden. Het is zo zwaar en ik hield mezelf vandaag en gisteren steeds mijn doel voor ogen want snel kilo’s verliezen zou het het allemaal waard maken maar nu ik maar zo minimaal afval vind ik het niet waard.
  Ik probeer het nog twee dagen vol te houden, als er dan minder dan een kilo vanaf is stop ik ermee.

  Als avond”eten” heb ik chocoladepudding genomen die ik even 15 minuutjes in de vriezer heb gezet en moet zeggen dat die best lekker was.
  Ik ga de shakes dus maar door pudding vervangen; ik had hier ergens gelezen dat dat mocht?

  En dan nog even iets anders. Volgende week hebben wij een etentje. Ik kan daar niet onderuit aangezien het een familie aangelegenheid betreft maar hoe sla ik me hier door heen? Ik kan moeilijk een shake meenemen.
  Het is een vaststaand 4 gangen menu waar niets aan veranderd kan worden.
  Ik baal er best van maar moet gaan en eten…. zal dit al mijn harde werken verpesten? Of kan ik het de dag erna gewoon weer oppakken met shaken’zonder dat het verder effect heeft (hoofuit een kilo erbij..).

  • Hi Lila,

   Zo na je lange mail verhaal gelezen te hebben begrijp ik je wel. In het begin is het wel moeilijk om bijna alles te doorstaan. Maar dat is het begin, daarna went het wel. En ja als je pudding lekkerder vind mag je het vervangen ipv alleen de shakes. Misschien hou je dat wel goed vol.
   Ik moet je zeggen dat ik het wel goed van je vind dat je 1 dag erop heb zitten en toch bijna een halve kilo eraf!
   Het lijkt mij wel sterk dat met Sonja Bakker de volgende dag zoveel eraf is, en bij haar dieet mag je eten en hier is het alleen maar shaken….maar goed een ieder zijn of haar lichaan reageerd daar anders op.

   Ja dat zal je meestal hebben, zodra je op een dieet wilt gaan dan zal er een etentje zijn of wat anders dat is natuurlijk best wel moeilijk en zker als je er dan niet onderuit kan.
   Het moet natuurlijk wel leuk blijven en ik zou zeggen: ga lekker eten maar met mate, als je bijvoorbeeld aardappel, vlees en groenten heb,dan eet je alleen het vlees en groeten, sla misschien het toetje over. Als het zo misschien kan doen dan zal er niet veel bij komen. Het is wel zo althans bij mij als ik dan ergens heb gegeten dat ik de volgende dag zo’n trek heb dat ik het liefst alles wil opeten wat los en vast zit haha….
   Ik hoop dat ik je misschien wat suggesties heb gegeven en dat je er wat aan heb, en ik zou zeggen: kom op je kan het! Niet opgeven! en dan zal je de resultaten zien….aan het eind van de rit.

   Gr

 152. Hallo allemaal,
  Laatste week van de intensive! Na drie weken 6 kilo kwijt! Ik ben zo blij! Ik weeg nu 81 kilo (1.64 lengte) Nog steeds te zwaar dus. Ik wil zo graag onder de 80 kilo dus dat is nu mijn doel. Ik ga nu 1 shake minder doen. Ik ga weer beginnen met het avond eten want dat vind ik het allermoeilijkste. Ik herken het goed hoor lila. Ik heb de afgelopen weken gewoon bij het avond eten gezeten. Ik nam dan altijd een boullion. Lekker warm en je kikkerd er van op. (En kook iets voor je gezin waar je zelf niet zo gek op bent,helpt ook)
  Bij mijn eerste shake zat ik ook te kokhalzen maar gek genoeg wen je aan de smaken. Je moet ze gewoon allemaal uit proberen. Ik vind alleen de vanille, banaan en aarbei maar lekker. De rest vind ik vies. Tussendoor nam ik ook wel eens snoeptomaatjes omdat ik het kauwen zo miste.
  Lila, ik lees dat je niet lekker in je vel zit. Ga die stijd aan met die kilo’s. Kom op je kan het! En wat is drie weken in een heel mensen leven? Dat overleef je wel. Je moet genoeg doorzettingsvermogen hebben en als je het echt wilt gaat het je ook lukken! Knop om in je hoofd en ga ervoor!

 153. Een aantal jaren geleden ben ik al 50 kilo afgevallen (van 120 naar 70 kilo) door op mijn eten te letten.
  Uiteindelijk is op gewicht blijven moeilijker dan afvallen zelf en de laatste twee jaar krijg ik mezelf er niet meer toe gezet en ben ik bijna 20 kilo aangekomen en voel me zo ellendig daardoor!
  Ben inmiddels de 30 jaar gepasseerd en mijn galblaas is twee jaar geleden verwijderd en merk dat het sindsdien niet meer zo gemakkelijk gaat met afvallen.
  Ik ga vanaf morgen starten met Modifast. Ik ben niet zo’n voorstander van shakes maar ik moet gewoon even een snel en zichtbaar resultaat hebben om weer gemotiveerd te raken.
  Mijn plan is om 3 weken vol te houden met intensive 3x dags shakes (wat is nou drie weken?? De weken vliegen immers voorbij…. zou je denken maar helaas zullen dit 3 lange weken zijn!)
  Daarna wil ik gaan opbouwen met 2x daags een shake en lichte avondmaaltijd en uiteindelijk weer op een 1000 calorieeen dag terecht te komen en normaal te kunnen eten zonder JoJo effect.
  Ik heb vandaag een shake geproeft en stond letterlijk kokhalzend bij het aanrecht maar ik ga volhouden!
  Hoe doen jullie het allemaal met een gezin??? Je moet voor hen koken, aan tafel zitten en dan mama met een shakebeker aan tafel? Vind dattoch wel moeilijk hoor!
  Hopelijk ontvang ik hier wat steun!

  • Hi Lila,

   Allereerst wil ik je zeggen wat heb je het toen goed gedaan toppie!

   Ik ben nu met mijn vierde week bezig en ben al ruim 7 kilo afgevallen.
   Ik ben nu begonnen met 1 shake te vervangen met rauwkost en het gaat nog steeds goed.
   Het is wel zo dat de weken langer lijken, in het begin al helemaal maar na een paar dagen is het toch wel goed te doen.

   Oww dat is wel minder, heb je het wel goed opgeschud? En als je het met wat kouder water mengt is het wel te doen(zo doe ik het ook).
   Als het echt niet gaat, probeer dan de pudding, maar het is natuurlijk wel even doorzetten. Welke smaken heb je?

   Ik heb ook een gezin, en dat klopt je moet wel voor de koken, in het begin dacht ik van, toch een stukje proeven…maar je weet toch waar voor je het doet…waar een wil is…..
   Het is wel even doorbijten maar het zal je zeker wel lukken. Als je gezin aan tafel is, dan zit jij erbij met je pudding. Zo doe ik dat ook en ik neem dan kleine hapjes. Het gaat nog steeds prima.

   Kom op je kan het, je zal zeker wel zien dat je het kan! Wij gaan er ook voor en hier steunen wij elkaar!

   Zet ‘m op!

   Succes!

 154. Ben sinds maandag begonnen met modifast, en zaterdag weer wegen.
  De shakes vind ik eigenlijk niet zo lekker. Is de pudding lekkerder?

  • Hi foekie,

   Ja hoor de pudding is wel lekker, na het opschudden even een paar minuten in de koelkast en eten maar.

   Succes!

 155. bedankt wina,had eerst een andere shake gekocht,en wat was dat slecht,de chemiesmaak bleef in je mond,en de de smaak van chocolade was ver te zoeken!!!35 euro in de vuilbak!!!maar in die zelfde winkel staat ook modifast shake,ga die eens proberen,hopelijk is de smaak naar chocolade wat beter,de repen van modifast vind ik wel super,samen met een koffie,heerlijk

  • Hi Cindy,

   Nee helaas mag het niet met melk, maar als je het goed opschudt in een beker van MF of met een staafmixer dan proeft het net als een echte shake.

 156. na anderhalve week ben ik met modifast intensive 5kg kwijt. Super vind ik dat. en manlief is ook al wat kilo’s kwijt, hij steunt me door zelf ook geen snoep of vettig te eten. 5kg van de 30 het is dus een mooi begin

  • wowww Victoria dat is niet slecht….En het is zeker wel fijn als toch wel een steuntje in de rug krijgt van je man….
   Veel succes verder, leuk om het altijd te kunnen lezen hoeveel mensen zo goed afvallen…

 157. Hoi allemaal,

  Ben nu 2 dagen bezig en ben nu al 1,9 kilo kwijt.
  Ik doe overigens niet 3 shakes per dag, maar 2 x shaken en 1 lichte maaltijd. Ben heel tevreden en vind het op deze manier heel goed vol te houden.
  We houden vol!

  Groetjes,
  Roos

 158. Hello allen,

  Van maandag tot vanmorgen 1,4 kg kwijt ! Yes !!! En dat terwijl ik vanaf maandag 1 shake vervang door een lichte maaltijd … Ik moet nu wel zeggen dat ik enkel rauwkost eet zijnde sla, komkommer, tomaatjes en radijsjes zonder dressing maar je kan toch iets eten. Succes dit weekend allemaal … maandag weer op de weegschaal en dan start mij laatste week!

  grtjs

  • Hiiii Domiii

   Wat goed van je!!!! Ik ga vanaf maandag ook beginnen met rauwkost en vind het toch wel spannend….
   Ik ga mij zondag weer wegen….

   Gr

 159. Goed bezig Luc!
  En welkom Marian. Het werkt goed om zo nu en dan hier te lezen en elkaar er doorheen te helpen. Het blijft een strijd.
  Ik ben met mijn laatste week bezig van 3 shakes. Ik denk ook dat ik maandag ga wegen. Ben benieuwd hoeveel jij in je tweede week af bent gevallen.

  Succes allemaal!

  • hallo allemaal

   vanmorgen weer gewogen
   hoera hoera 1,7 kg
   stand na twwe weken 4,7 kg eraf
   dit houd de moed er wel in meiden

   marian

 160. hoi hoi,

  is er ook al iemand van jullie begonnen met fase 2? 2 x shaken en 1 lichte maaltijd?
  ben benieuwd of je dan ook nog veel afvalt of dat het dan een stuk langzamer gaat…..
  ben gisteren begonnen en het gaat goed! heb wel vaak “honger”, maar weet dat het voor een goed doel is.
  succes allemaal!

  groetjes,
  Roos

  • Hi Roos,

   Ik begin vanaf a.s maandag met fase 2, ik zal je dan zeggen of het wat langzamer gaat of niet…

   Wat goed van je! Ja klopt wel dat je dan ‘honger’ hebt of krijgt maar doorzetten, waar een wil is….
   En in het begin is het vaak toch wel een beetje moeilijk, neem gewoon een extra glas water….

   Succes!

 161. Hi Jojo,

  Je weegmoment is ook maar een momentopname hé … inderdaad als je ongesteld bent hou je vocht vast en de ene week gaat het wat sneller dan de andere week. 4,5 kg op 2 weken is een schitterend resultaat ! Doe zo verder ! We houden de moed erin !

  Grtjs

 162. Hallo allemaal,

  – 0.5 kilo eraf. Beetje teleurstellend na een week afzien. Maar ja, 4 kilo in een week (zoals vorige week) was natuurlijk ook wel erg veel en dat is ook niet gezond als je zo door zou gaan. Daarnaast heb ik mijn maandelijkse cyclis en dan hou ik ook vaak vocht vast. Dus ala met al best tevreden met mijn resultaat. 2 weken modifast en 4,5 kilo eraf!
  Goed om te horen Wina dat jij ook de lunch van Sonja gaat doen. Ik denk dat ik dat ook ga doen. Het voordeel van Sonja is ook dat ik maat leer houden met de hoeveelheden. Vooral het warm eten schep ik altijd lekker op. Voor vanavond een goede oplossing gevonden. De kinderen boden de oplossing en willen graag pannenkoeken eten. Dus ik ga ze lekker staan bakken en dan hoef ik niet bij tafel aan te schuiven. En doe ik een leugentje om eigen bestwil om te zeggen dat ik bij het fornuis stukjes pannenkoek eet. Probleem weer opgelost! Nog 1 week 3 x daags een shake en dan 1 shake vervangen. Het motiveerd me enorm om jullie verhalen te lezen. Samen staan we sterk! Succes weer allemaal!

  • Hi JOJO,

   0.5 eraf, beter iets dan niets toch, en ja wat je zegt vorige week is er natuurlijk behoorlijk wat afgegaan. Ja met je menst. hou je vocht vast daar heb ik ook zo’n last van. In ieder geval top gedaan!
   Zooo ja dat is wel een goed idee van je kids, lekkere pannenkoeken dus jij kan gewoon aan de shake zodat zij dat niet hoeven te zien. Je zal zien als je je volgend week zal wegen dan is er zker wel meer vanaf. En ja ik begin ook volgende week om 1 shake te vervangen, ik vind het wel een beetje eng omdat je dan echt moet eten en nu is het alleen maar 3 shakes.
   Ja ik vind het ook altijd leuk om jullie verhalen te lezen, als ik inlog en ik zie een bericht dan ben ik weer happy hihi….

   We gaan ervoor en tot mailens!

 163. klopt hoor Domi, drie weken is echt het maximum. Maar ik hou het nu zo goed vol. ( had ik nooit van mezelf verwacht )
  Dus ik zet nog even door. Ik zit erover na te denken om straks over te gaan op het dieet van Sonja Bakker. Ik ben daar eerder al eens 10 kilo mee afgevallen. Wat denken jullie? Is het verstandig om een shake te vervangen door een lunche van Sonja?
  Morgen weer wegen, dus jullie horen morgen weer van me!

  • Hi JOJO,

   Mijn derde week zit er ook bijna op en ik heb gekeken hoe ik kan afbouwen, Sonja Bakker voor je lunch dat kan geen kwaad. Zo ga ik het dus ook doen. Dan weet ik tenminste dat er toch nog gezonde voeding naar binnen gaat haha.

   Ennn???? Hoeveel is er vanaf???

   Gr

 164. Hoi Wina,

  Dit is voor mij de eerste keer dat ik dit dieet ga volgen.
  Ben dan ook heel benieuwd of ik het ga volhouden.
  Ga eerst voor de 10 kilo eraf!
  Hoe lang ben jij nu bezig? En hoeveel heb je er nu af?
  Vind je het goed vol te houden?
  En als je een shake vervangt voor een lichte maaltijd, val je dan nog steeds veel af?

  Groetjes,

  • Hi Roos,

   Spannend voor je. Oke 10.
   Dit is mijn derde week en ik ben ongeveer 4 kilo afgevallen. Ik ben er dik tevreden mee want ook al merk je het nog niet aan de kilo’s maar in CM merk je wel het veschil.
   Ik moet je wel eerlijk zeggen, de eerst dagen zal je wel last hebben van hoofdpijn. Het water drinken is echt heel belangrijk, en ja vooral in de avond wil je wat eten het is meer kauwen op iets. Maar goed daar moet je over heen zien te komen.
   Na een paar dagen is het heel goed vol te houden. Ik praat dan tegen mij zelf(niet uitlachen) maar dan zeg ik van kom op je kan het!
   Het is wel zo als een lichte maaltijd zal eten dan moet je goed opletten op de ‘vetten’. Het liefst dan kipfillet, kalkoenfillet, brood zonder koolhydraten en salade maar niet met een vettige dressing.

   Gr

 165. Jojo,

  Ik heb 2 weken het strikte programma van enkel 3 shakes per dag gedaan. Nu vervang ik 1 shake door rauwkost en volgende week vervang ik 2 shakes en dan stop ik met Modifast maar blijf wel nog mager eten.
  3 weken enkel maar shakes is echt wel het maximum denk ik …

 166. Welkom Roos bij de strijd tegen de kilo’s.
  Lekker hoor Wina en Domi. Gefeliciteerd met het behaalde resultaat. Hebben jullie nu beide twee weken intensive gedaan? Het lijkt met spannend om een maaltijd te gaan vervangen. Maar als je het zo mager doet als Domi dat doet dan kan dat volgens mij geen kwaad. Ik ga woensdag weer wegen. ( mijn man is dan ook nog jarig, hopen dat ik sterk in mijn schoenen blijf staan ) Ik wilde graag nog een week doorgaan met intensive. Ik hou het nu nog goed vol. Nu heeft mijn man zijn ouders uitgenodigd om te komen eten. Maar ik ben nog aan de shakes en ik wil eigenlijks niet dat zij weten dat ik aan modifast doe. Ik zit me te bedenken hoe ik dit ga oplossen.

  Succes allemaal!

  • Hi JOJO,

   Dank je wel. Ja ik zie er ook naar uit, om toch een lichte maaltijd te gebruiken. Gelukkig hebben ze bij de bakker brood zonder koolhydraten dus dat vind ik wel goed want ik wil wel zoveel mogelijk de koolhydraten vermijden. Ja klopt dit is mijn derde week en ik ga zondag weer wegen. Ik ga net als Domi dan 1 shake vervangen door een lichte maaltijd. Owww spannend dus morgen op de weegschaal, laat je het ons weten???
   Ja dat is toch wel lastig als je dan eters hebt, ik heb het ook aan niemand gezegd en hoop dat ze dan tegen die tijd het resultaat zullen zien.

   Je kan aan je schoonouders bijvoorbeeld zeggen dat je al gegeten hebt op het werk, of dat je een beetje last heb van je maag, en dat je niet zoveel trek heb.

   Gr

  • Gewoon groentenschotel voorschotelen. Dit kan zeker in combinatie met Modifast. En als dessert voor iedereen Modifast-vanillepudding. Ze merken dat toch niet. Zorg wel dat je pudding goed gekoeld is in de frigo.

 167. Hello Wina & Jojo,

  Heb mij vanmorgen gewogen en 1,7 kg minder … brengt totaal op 2 weken op 4,2 kg minder …
  Ik begin vandaag met 1 shake te vervangen ’s middags door rauwkost. Volgende week bouw ik verder af door 2 shakes te vervangen …

  Prima resultaat Wina ! We doen inderdaad door !

  • Hiii Domi,

   Wat goeddd van je! Ja rauwkost is wel vetvrij dus wel goed, Je hebt in ieder geval iets om op te kauwen…fijn is dat….

   Ja we gaan door!

 168. Hoi allemaal,

  Heb net modifast intensive besteld voor 2 weken. Heb het morgen in huis en ga dan meteen starten.
  Hoop hier wat steun en support te vinden!
  Succes allemaal!

  Groetjes,
  Roos

  • Hi Roos,

   Welkom, wat spannend!
   Ja zeker, we helpen je er wel doorheen :)
   Hoeveel wil je kwijt? En heb je dit ooit eerder gedaan?

   Succes!

  • Zeker volhouden zou ik zeggen. Na 5 weken ben ik 12 kg. kwijt. Ik doe de Intensive kuur nu 5 weken, in samenspraak met diëtiste. Lees ook mijn inzending nr 517.

 169. Goedemorgen dames,

  Ik ben gister op de weegschaal gaan staan….ennnn: 1.9 kg eraf!!!!
  Yeahhh was wel heel erg blij om dat te zien!!! Ondanks ik een feestje had zaterdag wist ik mij goed in te houden. Het resultaat mag er wezen. Ik ga door, wel ga ik vanaf volgende week ook 1 shake vervangen kijken of dat lukt….

  We gaan door!

 170. Goed bezig Domi en Wina!
  Wina ik ben benieuwd hoeveel je afgevallen bent. Spannend!
  En Domi hoeveel bij jij tot nu toe afgevallen? Heb je 2 of 3 weken shakes en puddingen gedaan.
  Tsja, en die weekenden vind ik ook erg moeilijk. Maar ook ik heb nog een aantal weken te gaan.
  Kom op dames ook dit weekend gaan we er weer tegenaan!

  groetjes

 171. Hi Wina,

  Benieuwd naar je resultaat ! De weekends zijn inderdaad moeilijk … maar nog even doorbijten …
  Ik krijg ook al opmerkingen uit mijn omgeving dat ik vermagerd ben dus dat is wel leuk en motiverend.
  Ik begin maandag met 1 shake te vervangen, dit doe ik 1 week. Dan de week erna 2 shakes vervangen, ook een week. En dan gedaan met shakes maar nog opletten dus mager eten en sporten !

  Veel succes tijdens het weekend !

  • Hi Domi,

   Ik ben dus 1.9 kg afgevallen en ik ben supeerrr blij! Zooo dat geeft weer moed om verder te gaan.
   Zoo dat is idd wel leuk als je omgeveing het ziet…leuk. Merk je het zelf al aan je kleding?

   Ga je afbouwen met 1 shake minder: wat ga je eten in de ochtend? Want net wat je zegt: het moet wel mager zijn….

   Wanneer ga jij op de weegschaal staan? Woensdags toch?

   Groetjess..

 172. Hi Wina,

  Het gaat goed … Soms voel ik mij wat slapjes maar een flinke slok water helpt! Maandag terug op de weegschaal … ben benieuwd …
  En jij ? Alles OK ? Nog gewogen ?
  Ga jij 2 of 3 weken alleen maar shakes doen ?

  Grtjs

  • Goeiemorgen Domi,

   Haha ja soms helpt een flinke slok water en dan gaat het wel goed. Ik ga zondag op de weegschaal, ik kan niet wachten maar ik merk wel dat ik in cm ben afgevallen dus dat is wel fijn. Ja het gaat gelukkig wel goed. Doorbijten vooral de weekenden moet ik wel echt afleiding zoeken om niet wat in mn mond te stoppen :)
   Dit is mijn 2de week, ik wil het nog wel doorzetten totdat ik toch wel richting de 60 ben. Dus ik moet nog wel een paar weken. Hoe lang wil jij ermee doorgaan?

 173. Ik heb een veel te hoog cholesterol,en ben 18 kilo aangekomen,door te stoppen met roken,en door dan meer te snoepen.Mijn maag en buik,daar zitten de kilo’s,en ik wil er zo vlug mogelijk van af

 174. Wow Jojo, proficiat ! Schitterend resultaat !!! Doe zo voort zou ik zeggen !
  Het is inderdaad lastig die eerste 2 weken maar het loont ! Ik tel ook af naar de eerste dag dat ik weer wat mag eten … Genoeg water drinken, dat stilt de honger …

  Succes !

 175. Yes, er is 4 kilo af!! Ik kon mijn ogen niet geloven.
  Dit motiveerd enorm! Het zal nu wel niet meer zo hard gaan met de kilo’s. Ik twijfel nog of ik 2 of 3 weken drie keer per dag een shake of pudding neem. Ik weet niet of ik dit nog twee weken vol ga houden. Ik vind het erg intensive (haha zo heet het ook). Vooral het avondeten vind ik lastig. Ik kook namelijk wel gewoon voor mijn man en kinderen.
  Eerst maar weer een nieuwe week er hard tegen aan. Hopen dat de weegschaal mijn grote vriend blijft!

  Succes dames!

  • Wowwww!!!! Geweldig!!!
   Super goed van je!
   Ja het is inderdaad soms wel moeilijk als je moet koken voor je gezin, maar zou het misschien tegen die tijd(wanneer je wilt afbouwen) 2 shakes en in de avond salade dan kan je wel mee eten met je gezin. Er zijn genoeg keuzes denk ik tegen die tijd.

   Succes!

   Dank je!

 176. Spannend morgen ga ik me wegen. Ben 1 februari begonnen! Ook al is het alleen maar vocht wat je kwijtraakt die eerste week het voelt toch goed! Ik probeer me ook echt te houden aan de shakes. Vandaag toch een paar tomaatjes gesnoept. ( kon het niet laten )
  Ik heb ook met name s’avonds veel trek jullie ook?

  Groetjes en succes
  (ik laat morgen weten hoeveel eraf is)

  • Goedemorgen JOJO,

   ENNN????? hoeveel is er vanaf??? Ja eerste week alleen maar vocht maar je merkt het wel. Vanaf de 2e week ga je toch vetverbranden. Ik merk het nu al aan mijn broek. Beter een paar tomaatjes dan iets vettigs. Ja ik merk dat ik in de avond soms wel trek heb maar ik zorg dan dat ik toch wel afleiding heb.

   We horen van je!

 177. Hello Wina,

  Fijn iemand te vinden die samen met mij de strijd tegen de kilo’s aangaat!
  Ik drink 2 liter water per dag en dan nog een 4-tal koppen zwarte koffie. En ik hou mij strikt aan 3 shakes per dag. Dus alles volgens het boekje :-)
  Maar we doen dapper door hé ! Het lukt ons wel !

  Groetjes & succes !

 178. Hello,

  Ik volg al geruime tijd jullie reacties en dit geeft mij moed!
  Ik ben 30/01 begonnen met Modifast Intensive. Woog toen 72,4 kg. Ik hou mij strikt aan de 3 shakes per dag. Heb mij vanmorgen gewogen en woog 69,9kg. Was een beetje ontgoocheld dat ik maar 2,5 kg kwijt ben. Is dit normaal? Zo weinig? Ik lees bij anderen 3 tot 4 kg …
  Maar we doen door! Streefdoel is vooraan in de 60 kg te wegen …
  Hoop op wat reactie (ter ondersteuning) …
  Veel succes iedereen !

  • Hi Domi,

   Eerst mijn complimenten voor de eerste kilo’s die eraf zijn. Ik ben ook op 30/1 begonnen en ik heb mij zondag gewogen en alles bij elkaar opgeteld was ik 2.7 kilo eraf. Ik vind dat wel normaal. Je moet niet ontmoedigd raken want weet je, een ieder zijn of haar lichaam is anders. De ene valt sneller af dan de ander. En niet te vergeten de eerste week verlies je alleen nog maar vocht. Dus voor sommige mensen is dat in de eerste week alleen maar 3 á 4 kg vocht wat er af gaat. Drink je wel genoeg? Want het is echt heel belangrijk dat je heel veel drinkt, water, thee, zwarte koffie. Alles bij elkaar toch wel zo’n 2 liter. Want alle giftige stoffen moeten eruit.

   Ow en zullen wij er samen voor gaan? Ik woog ook ongeveer hetzelfde als jij en ik wil ook richting de 60kg gaan…spannend!

   Zet ‘m op en weet waar je het voor doet!

   GR

 179. Hey Wina,
  Leuk je reactie te lezen. Ik ben 1 febr. begonnen. Ik ga woensdag op de weegschaal staan. Maar ik voel gewoon dat er iets af is. En dat voelt super goed! Ik woog 87 kilo en ik zou eerst wel naar de 70 kilo willen. Nog een paar maanden te gaan dus. Doe jij ook de intensive? En zo ja, eet je ook groentes erbij? Ik heb snoeptomaatjes op het aanrecht staan. Ik hou het anders niet vol en ik mis het kauwen ook heel erg met alleen maar shakes en puddingen. Ik hoop dat er meer mensen zijn die gaan schrijven want dat motiveerd me erg om de strijd met de kilo’s aan te gaan.
  Succes allemaal!

  • Hi JOJO,

   Wat spannend, laat je het ons weten hoeveel eraf is? Ja ik doe ook intensive. Nee ik eet geen groentes erbij. Eigenlijk is het zo dat je je echt aan de shakes moet houden dus 3x daags, maar voor sommige is het heel moeilijk om niet te kunnen kauwen dus nemen ze er wat bij. Ze hebben daarom ook die verschillende soorten puddinkjes zodat je toch nog wel het gevoel heb dat je op iets kauwt. Probeer toch zonder die groentes, na een paar dagen zal je merken dat het ‘kauwen’ op iets wel weg is.

   Zet ‘m op! Succes!

  • hallo allemaal

   ik ben 6 februari begonnen
   na een week niet te geloven
   4 kg kwijt dit motiveerd wel heel erg
   neem nu in de avond een kopje bouillon
   de eerste leek wel of ik een zak zout op had
   nu vind ik het wel lekker iets hartigs
   maandag weer wegen
   laat wel weten

 180. Hallo,

  Zoo daar ben ik weer, ik ben vorige week maandag(30-01) begonnen en ik woog toen 73.2, ik ben gister(05-02) op de weegschaal gaat staan en woog toen 70.5!! Ja het is natuurlijk wel vocht maar toch geeft dat wel een zet om door te gaan! Zoo nu verder voor het echte werk: en dat is natuurlijk vetverbranding….
  Ik hou jullie op de hoogte!

  Gr

 181. hallo lambert48:
  Volgens mij kun je zolang door gaan als je wilt met 2 shakes en 1 maaltijd. Maar ik weet dat niet zeker. Ik weet dat je maximaal 3 weken drie keer per dag een shake mag nemen. Volgens mij ben je goed bezig. En wat ben je al veel afgevallen! Erg knap van je!

  • Hi Lambert48,

   Je mag inderdaad doorgaan zolang je verantwoord bezig bent. Ik heb gelezen dat je het maar een paar weken mag gebruiken, maar ik heb toen der tijd om heel wat kilo’s lichter te worden, wel 5 maanden gebruikt. Maar op een gegeven moment moet je er wel mee stoppen. Hoe jij het doet met shaken en een lichte maaltijd dat is zeker wel goed. Maar op een gegeven moment moet je het wel zonder een shake gaan doen.
   Veel succes verder!

 182. Heeft iemand ervaring met ( zeer) langdurig gebruik van Modifast Intensieve producten? Ik heb die vraag een maand geleden ook al gesteld, maar ondertussen ben ik bezig vanaf oktober 2011, nog langer dus. Ik ben begonnen met alleen Modifast. Ik gebruik nu een paar weken twee Modifast maaltijden , een gewone maaltijd per dag, fruit, en de snackreep. Al gaat het de laatste dagen wat minder snel dan in het begin, ik val nog steeds af. Ik moet meer bewegen en ik heb nog steeds de neiging teveel te eten als ik ( gewoon )eet. Maar daar wordt aan gewerkt. Ik had via het contactformulier gevraagd of het eigenlijk verantwoord is om het product over zo’n lange tijd te blijven gebruiken, helaas heb ik daar nog geen antwoord op gekregen. :(
  Ik zoek eigenlijk een goede uitleg waarom je de producten wel of niet langdurig kunt gebruiken. Overigens ben ik 28 kg lichter dan toen ik begon. En dat bevalt prima.
  Ik heb geen moeite met de smaak van de producten, als je dat wel hebt lijkt het me veel moeilijker.
  Voor iedereen: veel succes ermee, en een mooie zondag met veel iijspret!

 183. Sinds 1 februari mijn schouders er onder gezet. Ik weeg 87 kilo met een lengte van 1.65. Veel te zwaar dus!
  Ik wil graag onder de 70 kilo komen. Ik heb dus nog een lange weg te gaan. Voor het eerst aan de modifast intensive. Ik moest erg wennen aan de smaak van de shakes en de pudding. De meeste vind ik niet lekker. Vanille, aardbei en banaan vind ik wel te doen. Ik heb wel enorme trek.
  Ik mis het kauwen ook. Ik lees dat bleuniform groentes eet. Ik wist niet dat dat mocht. Dat lijkt me ook wel wat!
  Iedereen heel veel succes gewenst! We kunnen het !

 184. Goedemorgen allemaal,

  Ik ben sinds maandag begonnen en dit is mijn derde dag, als je een wil heb en je staat erachter dan komt het zeker wel goed. Ik weeg nu 73 kg en ik in het weekend wegen…..spannend. Tuurlijk weet ik dat het dan alleen maar vocht is maar dat maakt niet uit. Mijn streven is om rond de 60 kg te wegen. Ik heb dit al eerder gedaan 4 maanden na mijn bevalling en ben toen 15 kilo afgevallen. Ik heb per ongeluk de pudding gekocht en ik dacht nou toch maar proberen. Ik zat behoorlijk vol en het was te eten. Veel succes iedereen! Jullie horen weer van mij na het weekend!

 185. Hey allemaal,
  even een update: ben zelf ni meer zo goed bezig, ik vind de producten verschrikkelijk van geur en smaak en krijg ze dan ook bijna ni binnen dus beperk het tot max 2prod (combinatie van intensive pudding en protiplus maaltijdreep) met een grote salade met tonijn of kip.
  we zullen wel zien wat dit gaat geven, het is alleszins beter dan mijn eetgewoontes voordien alleen zal het wel trager gaan zo dan het volledige intensive programma…

  • hey Thea,
   best even google en jezelf inlezen denk, ik kan je vraag niet beantwoorden in ieder geval.

  • Hallo Thea,

   Ik heb ook Cambridge gedaan, het is hetzelfde alleen heb je dan een consulent die je een keer in de week weegt en als je je even niet goed voelt dan kan je haar opbellen. Er zijn wel kosten aan verbonden. Ook moet ik je zeggen dat de smaken van CB veel chemischer proeven. Als bijvoorbeeld je pakjes opzijn dan moet je haar eerst opbellen dan een afspraak maken etc etc, maar bij Modifast kan je gewoon naar de winkel gaan en je pakjes kopen. Wegen kan je ook zelf en als je even in een dipje zit dan kom je gewoon online en kan je de verhalen lezen …ter bemoediging…..

   Veel succes!

 186. De eerste week was ik 3kilo kwijt de 2e week was ik helemaal niks kwijt terwijl ik niks tussendoor heb gegeten erg teleurstellend. Nu ben ik met de 3e week bezig dus afw8en of het nu wel zo is

  • Hey chiara,
   da zal wel ff tegenvallen maar ach waarschijnlijk sta je even stil om dan weer verder te gaan dus keep up the spirit;-)

  • Hi Chiara,

   Heb je wel genoeg gedronken?? Want dat kan ook meespelen?
   Wel demotiverend maar je zal zien als de kilo’s er weer af zijn dat je helemaal happy bent!

   Good luck!

 187. Hoi,
  Ik ben donderdag 26 jan begonnen met modifast intensive via de diëtist.
  Startgewicht 87.5kg en meet 1m75 dus een BMI van 28.5 en zou zo een 11-12kg willen afvallen.
  Na 2 dagen toch eens op de weegschaal gaan staan omdat ik een dipje had en wou zien of het de marteling van de shakes en de pudding binnen te krijgen iets loont en ja hoor -2.5kg (ja ik weet ook wel dat dit vocht is:-)) maar t motiveert toch.
  Omdat ik echt moeite heb met de geur en de smaak van de intensive producten wissel ik een maaltijd af met bv een modifast maaltijdreep en zo denk ik toch vol te kunnen houden ook al gaat het dan iets minder snel. Mag ook voldoende groente (rauw of gekookt) en magere soep (zonder vetstof maar met magere bouillion).
  Nu de 3de dag heb ik ontzettende last van winden, rommelende darmen, diarree,…
  Veel succes iedereen met de strijd.

 188. Hallo allemaal,
  Ik ben vandaag begonnen met modifast intensive mijn start gewicht is 99,2 en wil zo’n 30 kilo eraf hebben!
  ik heb dit vorig jaar al eens geprobeerd heb het toen maar helaas een week volgehouden. nu zet ik mijn schouders eronder het moet lukken.
  volgende week maandag ga ik weer wegen.voor iedereen die nu bezig is zet m op en hou je doel voor ogen!!
  gr daisy

  • Ik ben gisteren begonnen met Modifast Intensive. Ik heb niet echt honger, maar ik denk dat het meer zin in iets hebben is.

   Nog veel succes!

 189. goedemiddag, ik ga morgen met modifast beginnen, mijn vraag aan jullie is waarmee meng je de zakjes? water of wat anders? dank je wel

 190. Ben vorige maandag (9/1/2012) begonnen met Intensive. Als diabeet type 2 schommelde mijn suiker rond 200. Na 1 week is dit gedaald tot 100. Ik ben 1m82 en ben 106 kg. en nu na 1 week reeds 5 kg. afgevallen. Ik eet 3 shakes en 1 pudding per dag, samen met groenten ’s middags en rond 17u. Ik blijf dit nog even verder doen, op aanraden van specialist suikerziekte en diëtiste, tot ik 20 kg. kwijt ben. Enigste probleem, ik heb het kouder dan anders.

  • Ik heb ook diabetes type 2. Bevatten de shakes geen suiker? Kan ik ze gerust in nemen zonder dat mijn suiker dan omhoog gaat?
   Ik moet normaal bij elke maaltijd insuline inspuiten, moet ik dat dan bij die shakes ook doen?
   Ik zou er ook wel groenten blijven bij eten.
   Ben een beetje bang om er aan te beginnen, maar er moeten zeker 30 kg af.

  • Nu 15/02/2012: reeds 12 kg afgevallen. Nu 94 kg., nog 14 te verminderen. Ik blijf verder doen! Mijn suikerspiegel is nu stabiel gebleven (minder dan 140), ik moet geen insuline meer inspuiten. Ik neem enkel nog 1 pilletje Amarylle 3 mg. ’s morgens. Sterkte aan alle gebruikers van Modifast, ’t loont de moeite.

  • Mijn insuline is gestopt: vroeger 80 eenheden (1x ’s avonds), na 2 dagen verminderd tot 40, na 4 dagen verminderd tot TIEN. Na 2 weken gestopt met inspuiten. Modifast is dus goed om te vermageren maar ook goed voor de bloedsuikerspiegel. Doen zou ik zeggen!

 191. wou er echt iets aan doen voelde mij niet goed in mijn vel, en heb ook nog een staand beroep en had in de zomer veel last aan de benen! ben begonnen van 8 januari met modifast intensive! VEEL STERKTE AAN IEDEREEN !!!!!

 192. Vervolg, ik drukte verkeerd.

  Vanaf 2 januari tot vanmorgen ben ik al 6,6 kilo kwijt en dat motiveert om door te gaan. Sta er ook wel meer dan 100% achter, ben echt klaar met mijn overgewicht. Ik wil er nu zeker nog 18 kilo vanaf en dat gaat mij lukken ook.
  Wat ik wil zeggen is dat het erg belangrijk is dat je er echt achterstaat en klaar voor bent. Modifast is geen gemakkelijke manier om af te vallen. Ga ervoor en het zal lukken!

 193. Hallo,

  Ik ben 2 januari 2012 begonnen met modifast intensive. Houd mij echt aan 3 x p dag een shake of pudding. De muesli vind ik erg vies smaken. Daarbij drink ik per dag 2 koppen zonnatura afslankthee, 1 kop opkikker en 1,5 liter water.
  De eerste drie dagen heb ik ontzettend een hongergevoel gehad, maar dat was vanaf de vierde dag over. Ik moet wel wennen aan het lege gevoel in mijn maag, maar daarbij is het wel prettig om niet meer zon opgeblazen gevoel te hebben in mijn buik.
  Ben wel al vanaf het begin aan de dunne, de hele dag door. Waarschijnlijk door de afslankthee..
  Maargoed

 194. Hallo ik ben een meisje van 21,
  Ik ben 1,63 groot en weeg 65 kg. Na alle reacties gelezen te hebben
  Wil ik graag modifast proberen. Morgen begin ik ermee.
  DUS WENS ME SUCCES hahaahhah. Ik hou jullie op de hoogte.
  Ik hoop wel dat ik binnen een maand of anderhalf maand 10kg ben afgevallen.

  Groetjes

 195. Afgelopen maandag begonnen met de goede voornemens :) !

  Begin valt niet mee… heb zowel gisteren als vandaag 3 shakes op en verder niets (alleen water/thee/koffie). Nu is het een kwestie van volhouden!!

  Hebben jullie het ook zo koud?? :)
  Ik zit naast de verwarming, staat op 5!, maar ik denk dat alleen een douche nog gaat helpen vandaag.

  Succes allemaal!

 196. Hallo,

  Ik heb alle ervaringen gelezen en ga vanaf morgen aan de slag met modifast intensive! Ik heb er onwijs veel zin in, en dat is ook wel nodig want ik wil graag 10 KG kwijt! Ik hoop echt dat het gaat lukken!

  Groetjes en succes voor iedereen!

 197. deze morgen pudding chocolade gegeten. Eigenlijk lekker! Ik ben dus gisteren begonnen en reeds – 1kg???? Erg motiverend.

 198. @Wolfgirl: Ik raad je aan je vragen ook aan de helpddesk van Modifast voor te leggen, ik heb altijd goed advies gekregen. Ook een goed contact met je huisarts hierover is aan te bevelen, zeker als je zo veel wilt afvallen. Op internet vind je veel tegenstijdige informatie over deze manier van afvallen.

 199. @Lambert48
  Dus als ik het goed begrijp kan je nadat je alle fase`s heb eghad gewoon gelijk weer beginnen met fase 1 ? of moet daar een tijd tussen zitten ?
  Ben ook zeker van plan de tijd te nemen ik wil dit zo enorm graag ik ben pas 25 jaar maar voel me soms een oud vrouwtje door me gewicht :(
  Heel erg bedankt ! ik blijf dit onderwerp volgen

 200. @Wolfgirl: Ik heb de adviezen van de site en de bijsluiter van Modifast gevolgd en dat werkte goed ( bij mij tenminste). Neem er de tijd voor: ik ben gestart met drie weken intensief en toen twee shakes met één lichte maaltijd. Bij erge trek,extra thee drinken en een snackreep. Ik ben twintig kilo afgevallen in drie maanden en voel me er prima bij. De grote valkuil is het oppakken van je oude gewoonten als je weer op gewicht bent. Dus tegelijkertijd meer bewegen en blijven letten op wat je eet , is de boodschap. Daarna kun je gerust weer een periode ingaan met drie shakes per dag, dat adviseerde de helpdesk tenminste. Ik vind het erg zwaar om na zo’n periode weer helemaal terug te gaan naar “fase1”. Succes ermee !

 201. Vandaag modifast intensive gehaald bij kruidvat
  Vanaf morgen beginnen heb al allerlei dieeten geprobeert zonder succes .Na het zien van een goede vriendin van mij die dankzij een shake kuur zo`n 22kilo is afgevallen toch maar gaan kijken
  Ik moet voor me gezondheid zo`n 30kilo afvallen
  Nu las ik dat je het maar kort mag gebruiken kan het echt kwaad als je toch langer gebruik ( ik lees verschillende dingen vandaar )

 202. ik ben vandaag begonnen met modifast intensive na het lezen van de motiverende reacties op deze website. Nog maar halve dag bezig en heb toch honger. Deze morgen bananenshake “gegeten” en deze middag karamelpudding. Eerlijk gezegd vind ik ze afschuwelijk smaken. Hopelijk kan ik het volhouden, maar heb sterk mijn twijfels. Daarom ook dat ik op deze website kom. Misschien kunnen jullie me meer motiveren.
  Ah ja, ik zou 15 kg willen afvallen. Enig idee hoelang dat zou duren indien ik de kuur correct opvolg?

  dank je en nog de beste magere wensen voor 2012

 203. hoihoi,

  Voor de zomervakantie heb ik 6 weken de intensive gedaan en ben toen 9 kg afgevallen (gewicht werd toen 72.5 kg met een lengte van 1.76). Daarna ben ik eigenlijk weer normaal gaan eten en snoepen, ik had verwacht dat het gewicht weer omhoog zou gaan. Maar… elke vrijdag ging ik op de weegschaal en het gewicht bleef hetzelfde. Nu was ik in december 1 kg aangekomen (niet gek natuurlijk met de feestdagen haha). Maar omdag het zo goed ging ben ik nu weer begonnen, ik wil graag onder de 70 komen (liefst naar de 68 kg, dat was ik voor ik kinderen kreeg). Vandaag was mijn eerste dag, we zijn met de kinderen bij de ikea wezen ontbijten en ik nam gewoon mijn beker met shake mee. Moest wel weer even wennen aan de smaak, maar ach, ook die is niet echt vies.

  succes allemaal
  Carolien

 204. Desi en Kris: Succes ermee, ik denk dat naast het dieet vooral het bewegen een belangrijke factor is, als je meer gaat bewegen, en dat vol houdt werkt het allemaal veel beter. Met bewegen voel je ook dat je lichaam opknapt, de 10 min wandelen die in het begin een enorme prestatie lijken zijn al gauw een half uur wandelen zonder pijn.
  Laatste tip: laat je niet wiijs maken dat je af en toe niet barsten gaat van het hongergevoel, dat ga je wel doen. Dat gaat alleen steeds sneller over, en je went er ook aan.

Klik hier voor meer ervaringen

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.