Mike Boddé overwon zijn depressie dankzij pil

Afvallen in 2021

In Nederland hebben naar schatting 700.000 mensen last van een depressie. 1 op de 10 mannen en 1 op de 5 vrouwen heeft minstens éénmaal in het leven een depressie. Een depressie kan kortstondig zijn, maar het kan je ook jarenlang achtervolgen. Er zijn zelfs mensen die het grootste gedeelte van hun leven last hebben van een depressie. Een depressie komt zowel bij jongeren als volwassenen voor. Vaak is er een een aanleiding waardoor mensen in een depressie  belanden. Denk dan aan het overlijden van een dierbare of andere tegenslagen.

Mike Boddé, bekend van onder andere de Mike en Thomas Show is gedurende 7 jaar ernstig gebukt door het leven  gegaan door een depressie. Verschillende psychologen en alternatieve genezers konden Mike niet helpen. Er is zelfs een moment geweest dat hij zich vrijwillig op te laten nemen omdat hij overwoog om uit het leven wilde stappen. Dit geeft de ernst van een depressie aan. Tot Mike een arts tegenkwam die structureel de depressie te lijf ging. Een pil bleek de oplossing voor Mike. Mike Boddé heeft een boek met de titel ‘PIL’ geschreven over zijn depressie. In dit openhartige boek schrijft Mike over zijn depressie, zijn familie, en het overlijden van zijn broer.

Bestel het boek inclusief de CD ‘Pil’ van Mike Boddé bij bol.com

Pil
Pil – Boddé, Mike

vandaag voor 21.30 besteld, morgen in huis

Een depressie wordt overigens regelmatig verward met een dip. Wil je weten of je last hebt van een depressie, doe dan deze depressie zelftest.

Pil van Mike Boddé *

Een cabaretier met een depressie: je zou bijna denken dat het een grap is. Maar de depressie die Mike Boddé begin jaren negentig overviel, was beslist niet om te lachen. De allesverlammende ziekte dwong hem zijn samenwerking met Thomas van Luyn stop te zetten en zijn hele leven kwam in het teken te staan van de vraag: wat gebeurt er in godsnaam met me, en hoe word ik weer beter? In Pil doet Boddé op zijn volstrekt authentieke manier verslag van deze gitzwarte periode in zijn leven, waarin ook nog eens zijn broer stierf aan kanker. Een boek over een totaal verlies van zelfcontrole, maar uiteindelijk ook over de helende kracht van humor en de farmaceutische industrie. Een verhaal dat Boddé móést vertellen, voor mensen met een depressie en hun omgeving: ‘Als ik destijds zo’n boek had gehad, zou ik
eerder uit die depressie zijn gekomen.’

Mike Boddé bij Pauw en Witteman**

* bron: bol.com ** bron: VARA / Pauw en Witteman