Metabolisme Dieet Ervaring van Wendy

Start met KetoX

Mijn ervaring met Het Metabolisme Dieet van Haylie Pomroy

Toch nog een poging? De eeuwige diëter

Je kent ze allemaal… al die dieetgoeroe’s, voedingsprogramma’s, instantoplossingen die jou een prachtlijf beloven, al dan niet met veel of weinig inspanningen. Misschien heb je het wel over de verstandige boeg gegooid en heb je succes geboekt met een diëtiste, het weight watch programma of aanverwante zaken. Fijn zo! En als je nog steeds trots naar de weegschaal kijkt omdat je streefgewicht daar staat te blinken, nog fijner. Dan is de rest van dit artikel niet aan jou besteed.

Misschien ben jij eerder een fan van de crash diëten. Ja, je weet wel dat ze niet gezond zijn, maar hé, het gaat zo lekker snel. Je speelt met plezier chemische eiwit-shakes binnen of haalt er voldoening uit om weken te leven op soep en komkommers. Alles om bikini-klaar te raken op een paar weken tijd, toch?

De kans is groot dat je al geruime tijd bezig bent met je strijd tegen de kilo’s. Je denkt de valkuil van het jo-jo effect te kunnen vermijden en toch merk je telkens opnieuw dat die verloren kilo’s zich weeral aan je billen en buik genesteld hebben. Vol goede moed begin je nog maar eens aan een dieet. Je weet perfect wat je wel en niet mag eten, je bent expert in het diëten geworden. En toch, plots merk je dat het niet meer werkt! Wat je ook doet, hoe streng je ook bent voor jezelf, het lukt eenvoudigweg niet meer om die hardnekkige kilo’s kwijt te spelen. Je hebt het gevoel dat er alleen maar gewicht bijkomt, ook al eet je zoveel minder (en misschien wel gezonder) dan je vriendin, partner, zus, collega of ja, zelfs minder dat je 4-jarig zoontje! Je raakt gefrustreerd en komt in een vicieuze cirkel terecht waarin je verlangt naar een lekkere, volwaardige maaltijd maar tegelijk je zo schuldig voelt bij elke hap die je neemt. Je begint te twijfelen: ga je deze levenslange kilo-strijd verder leveren of moet je maar gewoon accepteren dat je wat teveel weegt en je garderobe vervangen door een maatje groter?

En dan komt de zoveelste dieetgoeroe op de proppen, Haylie Pomroy. Ze zwaait met Amerikaanse superlatieven en overdreven peptalk, ze belooft jou een slank lichaam in 28 dagen. Waarom zou je haar geloven? Waarom weer die inspanning leveren? Niets helpt nog om af te vallen. Ik ga je zeggen waarom, want ik heb ook op dat punt gestaan waar jij staat: je wilt niet toegeven aan de kilo’s! Je wilt je leuk en licht voelen, je wilt genieten van je lijf en van je eten. Diep vanbinnen is er nog strijdlust. Ik zal je nog meer zeggen: dit dieet werkt wel, ook als al de rest hopeloos is geworden.

Is het Metabolisme Dieet geschikt voor mij?

Ja, misschien wel

Dit is het leukste en lekkerste dieet dat je ooit zult gevolgd hebben, maar daar zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden. Het moet namelijk passen bij wie je bent en hoe je leeft. Stel jezelf de volgende vragen vooraleer je dit dieet overweegt:

  • Hecht je belang aan gezonde en evenwichtige voeding?
  • Sta je ervoor open om nieuwe dingen te proberen?
  • Ben je bereid om tijd en energie te investeren in je maaltijden?
  • Heb je de mogelijkheid om een tijdje intensief bezig te zijn met voeding, koken en eten? Word je daarin gesteund door je gezin, familie, omgeving?
  • Heb je voldoende discipline om gedurende dit dieet de regels strikt toe te passen, zonder enige uitzondering?
  • Heb je een realistisch beeld over je streefgewicht en je lichaam?

Zo ja, welkom in het metabolisme dieet van Haylie Pomroy!

Hoe werkt het?

Je week opgedeeld in 3 fasen

De naam van dit dieet geeft aan wat het doel is: