Michel Montignac Overleden

Start met KetoX

Afgelopen zondag, 22 augustus 2010 is Michel Montignac op 66 jarige leeftijd overleden in het Franse Annemasse. Hij was al lange geruime tijd ernstig ziek. De Fransman werd wereldberoemd door zijn eigen ‘Montignac-dieet’, waarin Net als bij dr. Frank koolhydraten een belangrijke rol spelen. Bij Montignac mogen koolhydraten en vetten niet gecombineerd worden. Zelf verloor Montignac in enkele maanden 15 kilo met zijn beroemde dieet.

Diners
Diners
Michel Montignac

Mede doordat Michel Montignac tijdens zijn kindertijd te kampen had met overgewicht deed hij in de jaren 70 onderzoek naar voeding.  Hij schreef een boek over zijn onderzoek met de titel ‘Ik ben slank want ik eet’. Het boek verscheen in veertig landen en er werden meer dan zestien miljoen exemplaren verkocht. Het dieet van Michel Montignac was vooral in de jaren 90 enorm populair. Montignac was directeur van een groot farmaceutisch bedrijf.

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.