Michel Montignac Overleden

Afgelopen zondag, 22 augustus 2010 is Michel Montignac op 66 jarige leeftijd overleden in het Franse Annemasse. Hij was al lange geruime tijd ernstig ziek. De Fransman werd wereldberoemd door zijn eigen ‘Montignac-dieet’, waarin Net als bij dr. Frank koolhydraten een belangrijke rol spelen. Bij Montignac mogen koolhydraten en vetten niet gecombineerd worden. Zelf verloor Montignac in enkele maanden 15 kilo met zijn beroemde dieet.

Diners
Diners
Michel Montignac

Mede doordat Michel Montignac tijdens zijn kindertijd te kampen had met overgewicht deed hij in de jaren 70 onderzoek naar voeding.  Hij schreef een boek over zijn onderzoek met de titel ‘Ik ben slank want ik eet’. Het boek verscheen in veertig landen en er werden meer dan zestien miljoen exemplaren verkocht. Het dieet van Michel Montignac was vooral in de jaren 90 enorm populair. Montignac was directeur van een groot farmaceutisch bedrijf.


Reageer op dit artikel

REAGEER ZONDER FACEBOOK

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

Sanne
Mijn naam is Sanne Sanders en ik ben trendwatcher op het gebied van dieet, voeding, gezondheid en beauty. Regelmatig schrijf ik een artikel of review voor vetvrij.com Heb je een vraag of suggestie? Dan kun je me een berichtje sturen.