MetaSleep Review

Slecht slapen is een van de meest onderschatte problemen in Nederland. Er zijn veel mensen die te weinig uurtjes maken ’s nachts en dit merken ze overdag. Gevoelens van vermoeidheid, een gebrek aan concentratie en lamlendigheid. Om die reden proberen veel mensen van alles om beter te kunnen slapen. Een van de dingen die zij proberen zijn middeltjes als MetaSleep.

mardanti sweet dreams kopen

Wat is MetaSleep?

MetaSleep is een formule met verschillende plantaardige ingrediënten die je zouden moeten helpen om in te slapen en om beter door te slapen. De belangrijkste ingrediënten zijn valeriaan, citroenmelisse, passiebloem, groene thee, magnesium, B-vitaminen en melatonine.

Een verpakking bevat 30 stuks. Dagelijks neem je een tablet per dag, een halfuur voordat je gaat slapen. Dit doe je met een glas water. Het wordt afgeraden om meer dan een capsule op een dag te nemen.

Testpersonen Gezocht!

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor MetaSleep zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

Er zijn nog 21 plaatsen beschikbaar

 1. Geef middels een reatie aan waarom jij MataSlim graag wil testen
 2. We sturen het product gratis naar je toe
 3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften

Voor wie is MetaSleep geschikt?

Iedereen die last heeft van slaapproblemen kan in principe gebruik maken van MetaSleep, als we de fabrikant moeten geloven. Dit is enigszins vreemd, omdat niet zeker is of melatonine invloed heeft op zwangere en zogende vrouwen. Ook zijn er indicaties dat je melatonine en citroenmelisse bij bepaalde aandoeningen niet mag gebruiken.

Is MetaSleep effectief?

Omdat een goede slaap zo belangrijk is, wordt er veel onderzoek gedaan naar verschillende middelen die zouden helpen om de kwaliteit van slaap te verhogen. We hebben daarom de belangrijkste resultaten op een rijtje gezet.

Valeriaan

In een grote studie waarbij de resultaten van 16 verschillende onderzoeken is bestudeerd, blijkt dat valeriaan zou kunnen helpen bij het inslapen (bron). Veel onderzoeken zijn echter van slechte kwaliteit en de verschillen zijn klein.

Citroenmelisse

Citroenmelisse is een plant die al heel lang gebruikt wordt als middel tegen rusteloosheid en ook tegen slapeloosheid. Uit onderzoek is echter gebleken dat je een soort van afhankelijk kunt worden van citroenmelisse (bron). Wel kan het middel helpen tegen slapeloosheid en stress en angststoornissen (bron).

Passiebloem

Passiebloem is ook een middel dat van oudsher gebruikt wordt op de kwaliteit van de slaap te verbeteren. Passiebloemthee kan ervoor zorgen dat je beter kunt slapen, maar helpt alleen bij mensen die al van zichzelf niet al te slecht slapen (bron).

Melatonine

Melatonine is een veel gebruikt middel tegen slapeloosheid. Dat is ook met een goede reden, want het is effectief (bron). Wel zijn er lichte ‘afkickverschijnselen’ bij het gebruik van melatonine (bron).

L-theanine

MetaSleep beweert een vorm van groene thee te gebruiken die rijk is aan L-theanine en arm aan caffeïne. Thee-extracten die rijk zijn aan L-theanine kunnen inderdaad zorgen voor een verbeterde slaap (bron).

MetaSleep Kopen? Lees dit eerst!

Twaalf mensen met slaapproblemen hebben op kosten van ons MetaSleep geprobeerd. Het viel voor sommige mensen niet mee om MetaSleep te vinden bij hun lokale apotheek, maar het is uiteindelijk wel gelukt om het middel via internet te bestellen. De proefpersonen hebben het middel een maand lang gebruikt wanneer zij dat nodig vonden. Ook in de drie dagen na het stoppen met het middel hebben zij nog een dagboek bijgehouden.

In eerste instantie waren de proefpersonen allemaal positief over het gebruik van MetaSleep. Alle proefpersonen sliepen in de eerste nachten een stuk beter. De deelnemers gaven aan dat ze eerder in slaap vielen en ook ’s nachts minder snel wakker werden.

Wel ervoeren sommige van de proefpersonen een soort sufheid, waarschijnlijk als gevolg van de melatonine. Een andere bijwerking die voor ons nieuw was, was dat een deelnemer last had van nachtmerries.

Na afloop van de test moesten de deelnemers een paar dagen proberen te slapen zonder MetaSleep. Dit ging verbazingwekkend slecht. De deelnemers sliepen allen erg slecht en waren onrustig. Mogelijk is dit een gevolg van de gewenning aan citroenmelisse en melatonine.

Wat kost MetaSleep

De aanbevolen verkoopprijs van MetaSleep is volgens de fabrikant €15,99 voor een verpakking met 30 tabletten en €28,49 voor een verpakking met 60 tabletten.

Voordelen

MetaSleep helpt inderdaad om je goed te laten slapen. Er is een vrij duidelijk effect op de slaapkwaliteit. Deelnemers slapen eerder in en worden ’s nachts minder vaak wakker. Zij voelen zich hierdoor de volgende dag beter.

Nadelen

De ingrediënten in MetaSleep hebben meer interacties met andere medicijnen dan de fabrikant wil doen geloven. Ook is er wel degelijk een kans dat er afhankelijkheid ontstaat, zoals ook bewezen is in onze test. Wij raden dan ook om MetaSleep af en toe te gebruiken (bijvoorbeeld als je last hebt van stress). Gebruik je medicijnen, dan adviseren wij om eerst contact op te nemen met een arts voordat je het middel gaat gebruiken.

MetaSleep: De Conclusie

MetaSleep is een effectief middel om de slaap te verbeteren, maar er bestaat een kans dat je er afhankelijk van wordt. Gebruik je Metasleep echter maar een enkele keer, dan kan het je zeker helpen om een goede nachtrust te geven. Als je langdurig last hebt van slapeloosheid, dan kun je je beter richten op het aanpakken van de oorzaken.


Reageer op dit artikel

REAGEER ZONDER FACEBOOK

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

25 Reacties

 1. sinds ik vernomen heb dat mijn man ongeneeslijk ziek is, raak ik heel moeilijk in slaap, soms lig ik wel drie uur wakker, en ik word ook meermaals per nacht wakker, als ik dan opsta, heb ik het gevoel dat ik de hele nacht gewerkt heb, zo moe, ook mijn energie overdag is veel minder omdat ik te moe ben om wat te doen, ik hoop dat ik dit product mag testen, al wil ik hier ook niet helemaal afhankelijk van worden, als ik al eens af en toe een nacht goed kan slapen, zou ik al heel blij zijn.

 2. Slaap al 12 jaar slecht. Heb slaapcentra bezocht en van alles geprobeerd. Wil dit erg graag proberen.
  Meld mij graag aan als testpersoon.

 3. Vanwege mijn werk en ritme is het voor mij handig om vroeg naar bed te gaan; om een uur of 8 ’s avonds. Ik doe mezelf er een groot plezier mee, maar ik wil dan eigenlijk nog niet naar bed. Zal MetaSleep me helpen om dan te gaan slapen?

 4. Ik ben veel depressief en slaap daardoor slecht. Heb nu Mirtazapine, maar ik ben er zeker 20kg van aangekomen. Hierdoor zoek ik een vervanger zoals Metasleep.

  Mvg, Alex

 5. Ik worstel al mijn hele leven met slechte nachtrust, of soms zelfs slapeloze nachten. In het verleden heb ik hiervoor melatonine voorgeschreven gekregen, maar dit hielp vaak wel met inslapen maar niet met doorslapen. Ik hoop dat de verschillende componenten van MetaSleep mijn slaapprobleem dus wat breder kunnen aanpakken.

 6. Ik zou graag meta sleep eens willen uittesten om te weten of het werkelijk helpt om een goede nachtrust te hebben,nu neem ik elke avond een slaapmiddel,maar zou graag toch eens weten of ik hetzelfde resultaat verkrijg met jullie plantaardig product.

  Dank u

 7. Ik zou graag metasleep willen testen. Slapen was altijd mijn sterke kant maar helaas niet meer. Na meerdere traumatische gebeurtsnissen over een langere tijd , ben ik in maart overspannen thuiskomen te zitten. Ik gebruik wel melatonine om in slaap te komen, maar doorslapen , of voor mijn gevoel een gezonde slaap, zit er nog niet in. Hiervoor heb ik een tijdje oxazepam gebruikt . Dit werkt , maar is verslavend en dat heb ik geweten. Hopelijk is metasleep voor mij de uitkomst. Samen met mijn psycholoog, en een gezonde slaap, hoop ik snel weer de oude te worden!

 8. Ben op zoek naar een goed en plantaardig product die me zou kunnen helpen om beter te kunnen inslapen. Heb al van alles geprobeerd zonder resultaat. Lang geleden dat ik nog eens uren kon doorslapen.

 9. Ook ik zou het graag willen uitproberen. Heb regelmatig last van moeilijk in slaap vallen en vaak nachten waar ik om de zoveel tijd wakker word.

 10. Ik zou het graag proberen.
  Het inslapen gaat wel, maar na 3 uurtjes wordt ik al wakker en zie daarna elk uur op de wekker. Echt doorslapen is er al jaren niet meer bij. Ik heb steeds meer moeite om ’s morgens uit bed te komen en blijf ook de hele dag moe. Buiten mijn werk blijft er dan weinig energie over voor andere dingen.

 11. Ik zou het graag willen uitproberen, ik slaap nu al een jaar heel erg slecht. Het is begonnen erger te worden nadat ik acupunctuur ben gaan doen. Ben daar inmiddels nu meer dan een half jaar meegestopt maar slapen gaat nog steeds niet. Het inslaap vallen en doorslapen is het grootste probleem

 12. Ik wil het wel proberen, ik slaap 4 uurtjes per nacht. Ik val wel makkelijk in slaap maar kan maar niet in slaap blijven.
  Dit terwijl er geen duidelijke oorzaak is behalve dat ik ben gestopt met anti depresiva.
  Ik werk wel 11 uur per dag en dit begint mij langzamerhand op te breken

 13. Ik wil Megasleep wel uit proberen omdat ik wel IN slaap maar niet DOOR slaap. Schijnt aan hormoonwisseling (de overgang) te liggen? Daar ik full time werk is 3 a 4 uurtjes slapen funest voor mijn concentratievermogen etc.

 14. Al 16 jaar lang heb ik inslaapproblemen. Zonder medicatie kom ik niet in slaap. Zit te wachten op een wondermiddel. Zou dit het zijn? Wil het zeker proberen.

 15. Al jaren een slaapprobleem en alles al geprobeerd. Het duurt vaak 1-2 uur voordat ik in slaap val en wordt ‘s nachts een keer of 10 wakker. Het enige waar ik mee kan slapen zijn zware slaappillen van de huisarts. Als alleenstaande moeder zou ik zo graag meer energie hebben en uitgerust zijn.

 16. Slaap al tijden heel slecht. Afgelopen zomer is bij mij Parkinson vastgesteld.
  Heb al van alles geprobeerd (op natuurlijke basis), ben benieuwd of dit gaat werken.

 17. Ik zou MetaSleep graag willen uitproberen. Ik heb veel moeite met in en doorslapen waardoor ik niet genoeg slaap en rust krijg. Ik ben op zoek naar iets wat echt goed werkt. Dan kan ik de Xanax hopelijk weglaten. Ik ben oververmoeid en mijn weerstand zou beter kunnen. Ik zag de reclame en heb het opgezocht op internet, zo ben ik op deze pagina terecht gekomen.

 18. Ik zou metasleep graag willen uitproberen. nu gebruik ik regelmatig slaappillen waardoor ze niet meer zo goed werken waardoor ik alsnog slecht slaap. ik ben ik op zoek naar iets anders.
  ik googelde op revieuws en kwam hier terecht
  Vandaar mijn reactie
  mvg

Klik hier voor meer ervaringen

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.