Metabolic Balance Ervaring van Karin

Start met KetoX

De Metabolic Balance Ervaring van Karin. Hallo, ik ben Karin, bijna 43 jaar, heb een gezinnetje en werk fulltime als secretaresse. Begin van dit jaar woog ik 152 kilo. Nu, negen maanden later, ben ik 52 kilo afgevallen! Hoe ik dat heb gedaan? Met Metabolic Balance.

Wat is Metabolic Balance?

Metabolic Balance is een voedingsprogramma voor een betere stofwisseling en gewichtsregulatie, ontwikkeld door artsen en voedingswetenschappers. Aan de hand van je actuele bloedwaarden en gezondheidsgegevens wordt voor jou een persoonlijk voedingsplan gemaakt.Onder begeleiding doorloop je vier fases, die ervoor gaan zorgen dat je gewichtsproblemen opgelost worden en je gezondheid bevorderen. Het doel van het voedingsplan is het ondersteunen van uw gezonde stofwisseling en het reguleren van uw gewicht. Om uw doel zo vlot mogelijk te behalen in een periode die u kunt overzien, wordt u begeleid door speciaal opgeleide en gecertificeerde Metabolic Balance® begeleiders.

metabolic2

Door jouw individuele voedingsplan krijgt je lichaam alle noodzakelijke en gezonde voedingsstoffen tijdens de maaltijden binnen. De voedingsmiddelen worden hierbij niet geselecteerd op grond van het aantal calorieën of het percentage vetten, eiwitten of koolhydraten; het criterium voor de keuze van voedingsmiddelen is de wijze waarop ze je hormoonhuishouding beïnvloeden. Daarmee wordt een gezonde stofwisseling en een natuurlijke afgifte van insuline bewerkstelligd. Met de nieuwe, eenvoudige regels voor (het bereiden en nuttigen van) de maaltijden reguleer je gemakkelijk en blijvend je gewicht en versterk je jouw totale hormoonhuishouding.

Tegelijkertijd verbetert je uithoudings- en concentratievermogen en stijgt je totale energieniveau. Je slaapt beter, je fysieke en psychische kracht neemt toe, je voelt je over het geheel genomen gezonder, vitaler en krachtiger en dat straal je ook uit! Je breekt je lichaamsvet af en spaart je spier- en bindweefsel door Metabolic Balance®, dat wil zeggen dat je huid strak en glad blijft.

Mijn persoonlijke ervaringen

Ik was altijd al veel te zwaar. Toen ik 9 jaar was, kwam ik voor het eerst bij een diëtist. Meer dan 30 jaar later had bijna alles al geprobeerd: nog een aantal diëtisten, EGA (soort Weight Watchers), Herbalife, Slimfast, brood dieet en verscheidene andere diëten, pillen, shakes en eigen probeersels van gezond proberen te eten. Alles hielp …. tijdelijk, en daarna werd ik nog zwaarder dan ik daarvoor woog; het zogenaamde jojo-effect.

Begin dit jaar werd ik heel ziek en kreeg hoge koorts. Het bleek het begin van wondroos aan mijn kuit te zijn, waar ik uiteindelijk ruim vier weken mee in bed heb gelegen en elke dag naar de huisarts moest om de ontstoken, open wond te verschonen. De huisarts zei dat ik eens met de vervangend huisarts moest gaan praten, zij hielp mensen met gezondheids- en gewichtsproblemen door Metabolic Balance. Ik ben met haar gaan praten en was direct erg enthousiast; ik ging het nog één keer proberen. Ik heb bloed laten prikken en aan de hand daarvan is er een persoonlijk plan voor mij opgesteld.

De eerste twee weken was even wennen aan het nieuwe eetpatroon, maar daarna ging het als vanzelf. De andere twee gezinsleden thuis aten niet met mij mee, waardoor ik dus twee potjes moest koken, maar ook dat was geen probleem. Meestal had ik toch maar één pan nodig (lekkere wokgerechten, waar ik dol op ben) of ik gebruikte de oven. Ik werk tot half 6, maar om 6 uur konden we gewoon aan tafel. Koken kost echt niet zo veel tijd, ook niet met verse producten.

Ik heb nog nooit zo lekker gegeten! Ik koos er, voordat ik aan Metabolic Balance begon, altijd voor om te eten wat zij lekker vonden. Ik ging dus niet voor mezelf een salade maken, iets met champignons, vis of vreemde groentes roerbakken en al zeker niet met te veel kruiden of knoflook. Daar hielden ze niet zo van. Dus at ik dat ook niet. Nu ga ik echt helemaal los: gebruik veel kruiden, gebruik (geiten)kaas (of feta) door mijn avondeten, lekkere champignons en heerlijke salades, zalm of rivierkreeftjes, heerlijk! Ik ben vaak op het internet op zoek naar lekkere gerechten en probeer wekelijks nieuwe dingen uit! Het brood mis ik niet, want we mogen wel roggecrackers en roggebrood. De aardappels, pasta en rijst mis ik ook niet, want mocht ik aardappels willen, gebruik ik pastinaak of knolselderij; als rijst gebruik ik geraspte bloemkool (probeer het eens!) en de pasta mis ik ook niet. Met een beetje creativiteit maak je van een courgette heerlijke spaghetti-sliertjes, bijvoorbeeld. Ik eet nu groenten waar ik eerder nooit van gehoord heb en die echt heerlijk zijn! Als je volgens Metabolic Balance eet, blijft je suikerspiegel in balans, wat onder andere tot gevolg heeft dat je geen trek hebt tussendoor. Echt helemaal niet!

<