Het Mentale Dieet Plan of kortweg MDP is ook bekend onder de naam ‘Weg Met Die Kilo’s Dieet’. Via de website ontvang je uitleg over de werking van het Mentaal Dieet Plan. Vervolgens heb je de mogelijkheid om om je naam en e-mail adres achter te laten.

Van Katja Callens ontvang je vervolgens het volgende mailtje:

Een ding is zeker : Het Mentale Dieet Plan en Het Turbo Actie Plan WERKT ALTIJD omdat ik ervoor zorg dat jij MENTAAL aanvaardt en begrijpt WAT je dient te doen, zodat het als VANZELFSPREKEND aanvoelt, Met . ZONDER dat je het gevoel hebt dat je iets NIET MAG, of zonder dat je het IDEE hebt dat je jezelf iets moet ontzeggen.heerlijke recepten

HIERIN SCHUILT HET SUCCES ACHTER HET MDP.

Het Mentale Dieet Plan Niet meer Leverbaar

Sinds December 2017 is Het Mentale Dieet Plan niet meer leverbaar. Wil je serieus afvallen met lekkere en eenvoudige recepten? Heb je behoefte aan een goed onderbouwd programma waarmee je definitief afscheid neemt van overgewicht? Lees dan de review over Het Afslank Receptenplan van Judith Vermeer.

het recepten afslankplan

Klanten beoordelen Het Recepten Afslankplan gemiddeld met een 9.4

Het Mentale Dieet Plan Gratis Testen

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor Het Mentale Dieet Plan zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

 1. Geef middels een reactie aan waarom jij Het Mentale Dieet Plan graag wil testen;
 2. We sturen het product gratis naar je toe;
 3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
 4. Je vult het evaluatieformulier in.

Vragen en Ervaringen

Er zijn inmiddels veel ervaringen met het MDP programma van Katja Callens en haar Team. Heb jij ervaring met het Mentale Dieet plan, of heb je vragen? Plaats dan een reactie op op het MDP blog. Er staan meer dan 2700 ervaringen van andere bezoekers. Een van onze bezoekers heeft een uitgebreid verslag geschreven over zijn ervaring met het Mentale dieet Plan. Op het MDP Forum kun je nog meer meer ervaringen en recepten vinden.

Wat kun je verwachten van het MDP Programma?

Wat kun je verwachten van het totale pakket? Om te beginnen duidelijke en uitgebreide informatie over de werking van het Mentale Dieet Plan. De achterliggende gedachte van het MDP is is om je metabolisme
(stofwisseling) te verrassen, hierdoor zal je meer calorieën verbranden in rust. Het dieet geeft simpele, maar zeer effectieve tips waardoor je ervoor zorgt dat je een verzadigd gevoel krijgt en automatisch niet te veel eet. Daarnaast ontvang je bij Het Mentale Dieetplan vier maanden lang persoonlijke coaching en mentale ondersteuning per mail van Katja Callens, dit is bij de prijs inbegrepen. Je kunt het Mentale Dieet Plan eenvoudig downloaden. Naast duidelijke instructies kun je het MDP receptenboek bestellen.

Afvallen onder begeleiding met de MDP Webclinic50-heerlijke-recepten

Wil je afvallen onder begeleiding? kies dan voor het 8 weken VIDEO & LIVE Coaching Programma. Tijdens dit unieke programma ontvang je Live Coaching sessies bij een gecertificeerde coach. Aanmelden voor online coaching kan via de coaching website.

Mentale Dieet Plan Recepten

Speciaal voor het MDP programma heeft Katja een receptenboek samengesteld met 202 verantwoorde maar vooral lekkere recepten. mJe kunt dit receptenboek eenvoudig downloaden. Om een indruk te krijgen van het Mentale Dieet Plan staan er een aantal MDP proof’ recepten voor je klaar.

Je kunt er ook voor kiezen om gratis de introductieversie van het MDP Receptenboek te downloaden.

Alfa, Beta en Gamma

Hoe werkt het Mentale Dieet Plan? Deze vraag krijg ik regelmatig te horen. Door de Alfa, Beta en Gamma dagen lijkt het wellicht verwarrend maar in de praktijk is het heel eenvoudig, en effectief. In dit artikel zal ik je in het kort uitleggen hoe het Mentale Dieet Plan in zijn werk gaat.mdpboek

Er zijn drie afzonderlijke dieetdagen die je moet naleven om het beste resultaat te bereiken. Dit zijn de Alfa, Beta en Gamma dagen. Afhankelijk van de dag mag je producten eten uit verschillende groepen.

Deze groepen worden in detail uitgelegd in Het Mentale Dieet Plan.

Je gaat je lichaam met dit dieet een beetje voor de gek houden zodat je metabolisme optimaal gaat beginnen werken.

Katja verwijst hiernaar met de “TURBO Calorie-klik”. Eenmaal je lichaam deze klik gemaakt heeft begint het automatisch sneller vet te verbanden en draait je metabolisme op volle toeren.

Het voordeel van Het Mentale Dieet Plan is dat alle voedingssoorten aan bod komen, hetgeen ook gezond is en noodzakelijk voor een goed functionerend metabolisme.

Het Mentale Dieet Plan Dagboek

Om een goede indruk te krijgen van de indeling van het Mentale Dieet Plan heeft Simone een dagboek bijgehouden. In dit dagboek staat een weekmenu dat een goede indruk geeft van wat je wanneer mag eten.

Bekijk het Mentale Dieet Plan Dagboek van Simone.

Welke producten mag ik eten?

Tijdens de Alfa, Beta en Gamma dagen wordt het eten van bepaalde producten gestimuleerd, of juist afgeraden. De onderstaande lijsten geven een indruk van deze producten. Het is door de juiste combinaties en een bepaalde volgorde te hanteren dat je lichaam meer vet gaat beginnen verbranden. Dit lijkt ingewikkeld maar is het echter niet : GABBABA is het ezelsbruggetje dat je dient te onthouden en vervolgens de speciale formule die Katja je uitlegt.

Aanbevolen Producten

 •     Vlees
 •     Vis
 •     Eieren
 •     Zuivel
 •     Noten

Dik makende koolhydraatrijke producten worden juist afgeraden. Vooral de snelle koolhydraten moeten het ontgelden.

Afgeraden Producten

 •     Wit brood
 •     Suiker
 •     Bloem
 •     Siroop
 •     Frisdrank
 •     Maïs
 •     Aardappels
 •     Cornflakes
 •     Rijst
 •     Gebak
 •     Pizza
 •     Honing
 •     Vruchtensappen

Mentale Dieet Plan Tips

Door het volgen van dit voedingsschema blijft je stofwisseling alert en wordt je lichaammdp-turboactiegestimuleerd om calorieën te verbranden. Naast dit voedingsschema zijn er verschillende tips om het afvallen te bevorderen die uiteenlopen van eenvoudige tips als ‘veel water drinken’ tot mentale oefeningen. In totaal zijn er 7 basis tips om vet te verbranden.

GABBABA Ezelsbruggetje

Om het juiste schema te volgen kun je het GABBABA ezelsbruggetje toepassen. GABBABA is de juiste volgorde van het Mentale Dieet Plan. Het is van belang dat een Gamma dag altijd gevolgd wordt door een Alfa Dag, en vervolgens heb je twee Beta Dagen. Je sluit de cyclus af met een Alfa, Beta en Alfa dag.

Mentaal Turbo Plan

Naast het Mentale Dieet Plan is er een Turbo Plan. De opzet hiervan is om sneller resultaat te behalen. Hiervoor moet je echter wel striktere regels toepassen zoals:

 1.     Binnen een uur na het het wakker worden ontbijten
 2.     Minimaal vijf kleine maaltijden per dag nuttigen
 3.     Vijf flesjes water van 0,5 liter drinken per dag

Door het Turbo Plan komt je lichaam in een versnelling, of zoals Katja het zegt ‘overdrive’ waardoor je sneller vet gaat verbranden

Het voordeel van dit plan is dat je na een periode van turbo en bèta, een periode het Mentale Dieet Plan zelf volgt. Dit houdt in dat je de gamma (proteïne), bèta (proteïne + groenten) en alfa dagen (proteïne + groenten + fruit + zetmeel ) afwisselt. Daardoor heb ik brood niet gemist. Bij andere koolhydraat beperkte diëten mistte ik na verloop van tijd een simpel broodje kaas. Dat heb ik nu niet gehad, waardoor het vrij makkelijk vol te houden is. Bovendien beslis je zelf of je de turbofase wilt volgen, als je meer dan 20 kilo af wilt vallen. En dat is dan ook gelijk een nadeel van dit plan. Je beslist min of meer zelf hoeveel turbo dagen je doet en hoeveel bèta dagen je daarna doet. Daardoor is er veel onduidelijkheid.

Tot zover een kleine inkijk in het programma. Voor de volledige uitleg kun je starten met Het Mentale Dieet Plan.

mdp2

Voordelen en Nadelen

Zoals ieder dieet kent ook het MDP van Katja Callens en haar team voor- en nadelen. We hebben de verschillende e-books onder de loep genomen en een lijst met voor- en nadelen van het MDP programma voor je samengesteld. Na deze lijsten kun je onze conclusie lezen.

Voordelen Mentale Dieet Plan

 • Het is snel online verkrijgbaar
 • Snel en resultaat met Het TURBO DIEET Plan
 • Effectief en blijvend resultaat (mits je de regels volgt)
 • Ook geschikt voor vegetariërs
 • Goed vol te houden en voldoende variatie
 • Eenvoudig te bereiden recepten
 • Desgewenst online begeleiding
 • Geen hongergevoel of Jojo-Effect
 • 5 tot 17kg in 14 dagen (afhankelijk van je startgewicht)
 • Niet goed, geld terug regeling

Nadelen Mentale Dieet Plan

 • Je moet de regels strikt volgen
 • Bevat slechts 50 basisrecepten
 • Zonder webclinic heb je extra discipline nodig
 • Je moet openstaan voor verandering
 • Het turboplan is een aan te raden optie voor een snelle resultaat

Conclusiereview2

Door de jaren heen hebben we het programma van Katja zien uitgroeien van een eenvoudig te volgen basisplan, tot een volwaardig en goed doordacht programma met supplementen zoal het turboplan en receptenboek. Het is aan te raden om het programma samen met iemand te volgen zodat je elkaar kunt stimuleren, dit kan echter ook online via het MDP Forum of MDP Blog. Met de webclinic krijg je extra ondersteuning om je doel te bereiken. Het MDP bevat doelbewust geen strikt te volgen recepten omdat je net gaat leren hoe jezelf op een lekkere en gezonde manier kan koken. Het is een volwaardig en effectief afslankprogramma waarmee het behalen van je streefgewicht absoluut mogelijk is, zonder dat je last zal ondervinden van het JoJO-effect.

Ervaring met het Mentale Dieet Plan

Er zijn verschillende ervaringen met het MDP programma van Katja Callens en haar Team Ook is het interessant om te kijken wat andere sites zeggen.

 

Hoewel er vraagtekens gezet kunnen worden bij de grote gewichtsverliezen in korte tijd en of dit wel gezond is (normaal gesproken is 1 kilo per week verantwoord), lijken het grote aantal tevreden klanten en oprechte reacties toch doorslaggevend.

Bron: ppreviews.nl

Naar onze mening is het Mentale Dieetplan een echte aanrader voor iedereen die snel af wil vallen, maar ook daarna slank en gezond wil blijven leven..

Bron: snelgezondmagazine.nl

Het Mentale Dieet Plan biedt veel info over afvallen op een gezonde manier en heffen veel mythes op over voedsel dat als gezond wordt gezien maar het in werkelijkheid niet is. Daarnaast heeft het een heldere opbouw, met de verschillende mentale oefeningen die de basis vormen van het dieet plan en de vele overzichtsschema’s omtrent voedsel.

Bron: ervaringenloket.nl

Heb jij ervaring met het Mentale Dieet plan, of heb je vragen? Laat dan een reactie achter of lees de ervaringen van andere bezoekers.

 

Gezonde Groeten,

Sanne

Reageer op dit artikel

REAGEER ZONDER FACEBOOK

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

2820 Reacties

 1. @Petra, dankjewel! Ja we gaan ervoor. Maandag mag ik weer wat groente eten daar kijk ik wel naar uit hoor. Iedereen weer veel succes dit weekend!

 2. Ik wens jou alle kracht om door te gaan, Suus. Afhaken heeft geen zin, dat is alleen maar een tijdelijke bevrediging. Dan bereik je je doel nooit. We gaan nu eens een keer niet afhaken op dit punt! Afgesproken? We kunnen het! Niet krampachtig, maar gewoon rustig aan. En niet alleen reikhalzend uitkijken naar het einddoel (een beetje wel), maar ook onderweg genieten van de reis (het afvallen dus).
  Veel succes Suus en iedereen!

 3. Nou ik zat er echt even helemaal doorheen maar nu ik dit lees krijg ik weer wat kracht om door te gaan! Dank jullie wel! Inderdaad ook ik ben te vaak op dit punt afgehaakt! Nu gaan we doorzetten!

 4. Zo is het, Mar! We trappen niet meer in deze valkuil! Jij gaat maandag weer knallen! Afgesproken? Je kan het! Net zoals iedereen hier!

 5. Hoi ladies,

  Zeer herkenbaar allemaal en ook ik ben te vaak afgehaakt.
  ben afgelopen week met zondigen misschien een halve kilo aangekomen, vond ik best meevallen met iedere dag een glas wijn.
  Vanavond en het weekend nog wat verjaardags uitjes en dan maandag weer knallen, ik begin gewoon weer turbofase 1 denk ik.

  Kop op he allemaal we komen er ook ik moet nog 25 en na de eerste 5 ging het iedere keer mis..

  We kunnen het girl power we gonna beat that kilo’s!

  Mar

 6. Die fase waar jij nu in zit, is ook heel moeilijk, Suus. Dat heb ik zelf ook. Dan ga ik fris en monter van start en val enige kilo’s af. Daarna gaat het afvallen veel minder snel en het eten wordt wat eentonig, inderdaad. Ik heb geen honger, maar af en toe wel zin in wat lekkers. Mijn man eet ook gewoon normaal. Ik zit nu op 4,5 kilo en wil er nog 16 van afvallen. Minder dan jij, Suus, maar toch nog erg veel. En toch: we houden het gewoon vol, met z’n allen! Ja toch? In deze fase heb ik al te vaak afgehaakt. Dan is het lekkere eten weer even een bevrediging, maar dat duurt niet lang. Dan komen de kilo’s er weer langzaam aan. En da’s balen! Dat wil ik ècht niet meer!!! Dus ik ga door. Samen met jullie! Veel succes iedereen!

 7. Heb weer een paar dagen niet geschreven en ik heb het idee dat iedereen wat minder actief wordt, maar misschien zit ik er naast. Ik zit echt even in een fase waarin ik het heel moeilijk vind om het dieet vol te houden. Begin het eentonig eten een beetje zat te worden, zeker omdat mijn vriend wel gewoon normaal kan eten. Maar ik moet het gewoon volhouden! Zit nu pas op 5 kilo en er moet zeker 25 kilo vanaf, het gaat nu ook steeds langzamer en daar word ik ook niet echt blij van. Maar het moet en ik hoop het door dit forum toch vol te kunnen houden! Het is toch fijn om te lezen dat je niet de enige bent die er mee bezig is en hier doorheen moet gaan. Manija je bent goed op weg en wens je heel veel succes tijdens de Ramadan, lijkt me erg moeilijk.

 8. Dat is een heel goed resultaat, Manija. Niet te langzaam en niet te snel. Ga zo door.
  De combinatie met de Ramadan is natuurlijk wel wat moeilijker, lijkt me. Dan heb je bepaalde tijden waarop je mag eten. Nou, zolang het voedsel is volgens het MDP, is er niets aan de hand, denk ik. Je komt dan alleen niet aan de 5 kleinere maaltijden. Mag je overdag wel water drinken?
  Heel veel succes hiermee hoor!

 9. Hoi iedereen!
  Vandaag heb ik me ook gewogen en ben in totaal 6,2kg af :).
  Ben intussen wel al 5 weken bezig. Ik was er 4 dagen tussen uit. Dus vindt ik dat wel goed meevalt.
  Ik ben vanaf vandaag ook mee aan het doen met de Ramadan, maar hopelijk zal ik me goed aan de regels van de mdp houden.
  Veel succes iedereen!!

 10. Hey Bertha,

  Jammer dat het allemaal niet zo lekker loopt, maar wel logisch dat je het dieet even laat voor wat het is. Ik wens je heel veel sterkte en hoop je hier weer terug te zien als het allemaal wat beter gaat.

  Suus en Petra, goed dat jullie ondanks wat zondigen toch zijn afgevallen. Gaat lekker bij jullie dus ga zo door!

  Angel, jammer dat er wat bij gekomen is. Ik weet niet of het vocht of vet is. Heb je veel gezondigd of valt dat mee?
  Het beste is denk ik gewoon jezelf herpakken en opnieuw beginnen. Niet opgeven!

 11. Inderdaad Bertha, wanneer er zoveel spanningen zijn, is het haast niet te doen om je aan je dieet te houden. Dat kost op zich al heel veel energie en gaat het beste als je lekker in je vel zit. Wanneer het weer wat rustiger is om je heen kan je altijd de draad weer oppakken. Wel jammer dat er zoveel problemen zijn. Ik wens je heel veel sterkte daarbij en hoop dat alles snel weer wat beter zal gaan! Tot later!
  @ De anderen hebben goede resultaten gehaald, ondanks wel een keertje zondigen. Prima!
  @ Zelf ben ik ook 1 kilo afgevallen! Dat is voor mij, die zeer moeilijk af kan vallen, een prima resultaat, ik ben er dan ook heel erg blij mee. Ik sta nu op de 69.1. Hè hè, eindelijk die rottige ‘7’ op de weegschaal niet meer zien. Ook ik had een verjaardag zaterdag en heb voor het eerst in 4 weken ietsje ‘gezondigd’, klein plakje cake, stukje leverworst, stukje kaas en een wijntje. En toch dus dat goede resultaat. In 4 weken dus 4,5 kilo. Ook ik wandel veel! Ik doe van het begin af aan gewoon het mdp dus.
  Veel succes aan iedereen!

 12. Hallo Iedereen,

  Ik stop er even mee, want het wil op dit moment niet echt zo goed bij mij. teveel spanningen hiero.
  Maar ik kom terug alleen weet nog niet wanneer.

  Groetjes aan iedereen en succes,.

 13. Lieve Mensjes.

  Ik stop er even mee, want het loopt hier allemaal niet zo lekker als het hoort te lopen. Ik kan op dit moment niet echt fijn schrijven. Mijn gedachten willen niet mee. Maar ik kom terug alleen weet nog niet wanneer.

  Groetjes en succes aan iedereen.

 14. Ik heb me ook aan de regels gehouden een stukje gebak en zondag bbq in twee dagen 1.8 kilo er bij is het dan vocht of is het dan vet
  Dus vanmorgen maar weer begonnen
  Is kijken hoe het deze week ga

 15. Goedemorgen!

  Ook ik heb dit weekend gezondigd. Had een verjaardag en heb een stukje taart genomen! Verder wel netjes aan de regels gehouden. Dit weekend vond ik het wel moeilijker om vol te houden. Vooral door het mooie weer. Het liefst ga je dan lekker op een terrasje zitten, ijsjes eten etc. Maar ben blij dat ik het volgehouden heb. Vanmorgen was weer mijn weegmoment en er is weer 1.3 kilo vanaf. Zit nu totaal op 5.1 kilo in 3 weken! Iedereen weer veel succes deze week.

 16. Goeiemorgen,

  Wat is het stil hier. Ben benieuwd hoe het met iedereen gaat.

  Ik heb me vanochtend gewogen. Was het gisteren vergeten. Ik ben toch nog bijna een kilo kwijtgeraakt (0,9), zit nu dus op 58,6. Had ik niet verwacht dus ben blij verrast. Dit geeft me ook weer wat meer motivatie, zoals jullie aan mijn vorige bericht konden merken was ik een beetje onverschillig aan het worden. Behalve die ene maaltijd heb ik ook op een andere avond twee wijntjes gehad. Was daarom ook echt verbaasd dat ik toch gewoon ben afgevallen. Moet zeggen dat ik verder wel veel wandel, dat scheelt denk ik ook wel.
  Ik ben zaterdag al begonnen aan nog één keer fase 1 (een dag eerder dan gepland), die doe ik tot en met zaterdag. Daarna mdp.

 17. @ Anneke; ik heb ook nog steeds wel (lekkere) trek, met name ’s avonds. Dan neem ik gewoon iets wat ik wel mag hebben (zal wel moeten, anders kom ik niet aan mijn 5 maaltijden per dag haha) en dan gaat het wel over.

  Zelf heb ik gisteren voor het eerst gezondigd. Ik ging naar mijn moeder, die terugkwam van vakantie, en mijn zusje kwam onverwacht ook langs. Toen ben ik blijven eten (taco’s). Ik heb niet overdreven veel gegeten of zo, en behalve het avondeten heb ik me verder overal aan gehouden. Eerlijk gezegd voel ik me er niet schuldig om en kan het me ook niet heel veel schelen – geen goed teken, ik weet het. Ik zal zondag als ik weeg wel zien wat de schade is, en of er überhaupt schade is. Ik verwacht eigenlijk een beetje dat ik niet aangekomen of afgevallen ben, zoals waarschijnlijk ook het geval zal zijn geweest als ik die taco’s niet gehad had.

 18. Dag 2 is ook goed gegaan tot nu toe. Heb totaal geen honger gevoelt deze 2 dagen.
  dag 3 wordt altijd moeilijk is mijn ervaring. Tot een uur of 4/ 5 gaat het goed en dan begint mijn trek te komen. Maar we wachten het wel af.

  groetjes

 19. @Suus en ondori, Ik heb heel veel lijnpogingen gedaan en weet wat dat betrefd als geen ander dat afvallen het moeilijkste is dat er bestaat bijna. Daarom probeer 1x per week op de weegschaal te gaan staan dan heb je alleen een duidelijk beeld wat er precies af is. En iedere week je omvang meten is ook een optie want het kan gebeuren dat er geen gewicht af is maar wel centimeters. Succes in ieder geval en het gaat zeker goedkomen als er niets anders gesnoept wordt dan mag.

  Mijn dag is gisteren heel goed gegaan. Heb volgens de regels gegeten en gedronken. Op naar dag 2.

  Groetjes en succes vandaag.

 20. @ Suus; Dank je, door zo’n bericht hou ik de moed er weer in :-) En je hebt ook wel gelijk hoor, veel mensen hebben dat tijdens fase 2 dus het zal er ook wel bij horen. Ik heb vanochtend al gewogen en ik was 0,1 kg zwaarder. Daar kan ik wel mee leven. Nog twee dagen fase 2 en dan doe ik nog één keer fase 1, hopelijk gaat er dan weer wat vanaf. Fase 2 doe ik daarna niet meer, gewoon mdp.
  Wel fijn dat er bij jou weer wat vanaf is. Ga zo door!

 21. @ondori, dat had ik dus ook in fase 2. Ik ging heel stom iedere dag op de weegschaal staan en werd heel boos toen ik ineens weer iets zwaarder was. Ook al was het niet veel. Uiteindelijk was ik na 5 dagen beta niets aangekomen en niets afgevallen. Nu weer in fase 1. Maandag is officieel mijn weegdag, maar ik was er vanmorgen al even op gaan staan en het was niet veel maar er was weer wat vanaf! Dus laat je niet gek maken van die paar dagen dat er misschien niets of weinig vanaf is. Je kan het!

 22. @ Anneke; jammer van die koek maar kan gebeuren. Gewoon morgen opnieuw beginnen en de moed erin houden, dan zul je na een week al wat kilo’s kwijt zijn!

 23. Met mij gaat het wel goed, ik hou me overal netjes aan en eet of drink niks wat niet mag. Zondag wegen. Ik merk nu alleen niet dat ik verder nog afgevallen ben zoals wel het geval was tijdens fase 1. Ik weet dat veel mensen tijdens fase 2 maar weinig of niks afvallen, dus ik ga er maar gewoon van uit dat ik geen gram afgevallen ben, dan kan het alleen maar meevallen. (nou ja, tenzij ik aangekomen ben natuurlijk…)
  Nou ja ik weet ook wel dat ik niet te negatief moet denken maar ik merk gewoon geen verschil en daar heb ik het een beetje moeilijk mee. Maar misschien wil ik ook wel teveel en te snel. Dit zal er niet voor zorgen dat ik het opgeef hoor, eerst zondag maar eens wegen.

 24. Goed zo Angel, Ga zo door.

  Gisteren had ik een begin gemaakt van de turbo maar heb gisteren toch een koek genomen.
  Dus nu begin ik eigenlijk vandaag pas echt. Dus dat wordt 14 juli wegen.
  Hoe gaat het met de rest????

 25. Ben vandaag gaan wegen ben maandag begonnen en ben nu al 1.3kilo kwijt nog even en dan heb ik mijn kilo kwijt voor dat ik op vakantie ga

 26. @suus wat goed 3.8 kilo kwijt. Ik hoop dat het bij mij ook de moeite is want ik moet minimaal 30 kilo kwijt,.

 27. Ik ben klaar voor de start en vandaag dus begonnen met een gewicht van 97.2 kilo.
  Kijken hoeveel ik over 11 dagen kwijt ben. Ik hou jullie op de hoogte.

 28. @ondori, vandaag begin ik weer met de turbofase inderdaad. Hoop dat het dan weer helemaal goed gaat!
  @ bertha, in de turbo fase ben ik 3.8 kilo afgevallen dus dat ging best wel goed! Om die reden ben ik nog wel gemotiveerd om nog een keer de turbofase te doen.
  @petra, bedankt voor de tip ik zal deze week even naar de drogist gaan voor wapiti!

 29. Dag 2 zit er bijna op trek nee maar het is wel moeilijk om te zien wat je eet die dag mag je maar een keer per dag kwark het vlees is goed te doen het water en thee kom soms me neus uit dus vanavond een bakje koffie en morgen is kijken wat er af is veder gaan we morgen maar even hart lopen

 30. @ Bertha; Ik heb heerlijk gegeten. Zondag kip met broccoli, maandag een magere grillburger en bloemkool, en net gebakken zalm met komkommersalade. Echt lekker om er weer groenten bij te hebben. Een van mijn tussendoortjes bestaat nu ook standaard uit groenten.

  @Petra; Bedankt voor de tip, ik zal er eens naar kijken. Ik zou niet willen zeggen dat ik echt “problemen” heb met de stoelgang, het is gewoon iets minder als normaal. Misschien toch die lijnzaad maar eens proberen.

 31. @Lekker hè Bertha, weer wat groentes. Ik heb een heel lekker recept voor soep (tenminste, dat vind ìk).
  Paprika- en Tomaatsoep. Het recept is voor 4 personen en geschikt voor bèta en alfa-dagen.
  Nodig: 4 rode fijngesneden paprika’s, 2 ontvelde en fijngesneden tomaten, 1 courgette in blokjes, 2 vetarme runder-bouillonblokjes, 1 doosje Philadelphia light en 1 liter water.
  De de groenten samen met het water en de bouillonblokjes in een pan en breng aan de kook. Laat 10 minuten goed doorkoken. Laat alles verder garen op een laag vuur (30 min.). Voeg de Philadelphia toe en mix de soep. (ik doe dat met eens staafmixer). Dit is mijn wekelijkste tractatie.
  @ Welkom Anneke. Leuk dat je ook meedoet. Veel succes!
  @ Meer mensen hebben het over de stoelgang. Hèt vaak voorkomende probleem.
  Zelf gebruik ik ’s morgens 1 tl lijnzaadolie door de Godendrank en ’s avonds 1 lepel lijnzaad (zaadjes dus) door de yoghurt of kwark. Ik zou zelf geen (laxeer-)thee nemen. Krijg je krampen van en je darmen worden er lui van. Ik gebruik al sinds jaar en dag: Wapiti. Het is geen laxeermiddel, maar je krijgt er wel een goede natuurlijke stoelgang van. Het is een natuurproduct. Ik gebruik het soms een weekje, dan 1 à 2 dagen niet en dan weer een weekje wèl gebruiken. Al naar gelang. En je darmen worden er niet lui van. Het is een groen doosje, bij zowat elke drogist te koop.
  Veel succes iedereen!

 32. Zo hier ben ik weer.
  Heb de eerste groentes bijna weer in de diepvries voor de winter. En heb het vanmiddag ook al gegeten. Heerlijke snijbiet met aardappels en een gehaktbal. wat smaaktte dat lekker zeg. Nu weet ik dat ik voorlopig het mdp ga volgen. Tot ik er aan toe ben om de turbo te doen en anders maar helemaal overslaan. Dan gaat het maar iets langzamer dan gepland, maar het moet wel vol te houden zijn vind ik.

  Mar van harte gefeliciteerd met je verjaardag en een fijne week toegewenst.

  Jammer suus dat er niets af is, eigenlijk moet dat volgens mij gewoon doorgaan met het mdpplan.
  Succes weer met het turbo plan. ik hoop dat het dan weer lukt. Hoeveel was je toen afgevallen??

  Ondori heb je lekker gegeten??

  Anneke welkom en veel succes gewenst. Als jij je er goed aan houdt dan moet het lukken.

  Groetjes verder aan iedereen en succes weer vandaag.

 33. Hoi Anneke,

  Welkom! Ik deed de Turbofase een week en ben daarin precies 2 kilo afgevallen. Ik vond het meevallen. Het is mogelijk dat jij meer afvalt, ik moest 11,4 kilo (nu nog 9,4) dus dan gaat het minder hard. Nu doe ik een week met groenten erbij en dan nog een week fase 1, en dan mdp.
  Als je volhoudt weet ik zeker dat je tegen het einde van dit jaar alles kwijt kunt zijn. Succes!

 34. Hallo dames en heren als die er zijn tenminste.

  Hier nog zo 1 die nodig om precies te zijn 27 kilo af moet vallen. Ik ga daarom morgen beginnen met 11 dagen turbo. Dan 7 dagen +groente en dan nog 1x herhalen en dan het mentale dieetplan.
  Eind dit jaar wil ik alle kilo’s kwijt zijn. Hoeveel zijn jullie afgevallen tijdens de turbofase? Viel dat mee of tegen? Ik ben benieuwd wat het gaat brengen. ik hou jullie op de hoogte. En ik hoop heel erg mijn motivatie vast te houden met jullie verhalen die ik al een heel tijdje meelees. En vandaag schrijf ik voor het eerst mee.

  Succes aan iedereen!!

 35. Goeiemorgen,

  @ Mar; Gefeliciteerd met je verjaardag! Heel veel plezier en geniet van je daagjes weg :-)

  @ Suus; Dit is mijn eerste beta fase maar ik heb gelezen dat meer mensen weinig of niks afvallen in die fase. Ik weet niet waar dat aan ligt. Ben wel bang dat dit bij mij ook het geval zal zijn, maar goed, gewoon volhouden. Je begint hierna weer aan fase 1, weet zeker dat je dan wel weer gewoon afvalt.
  Wat betreft stoelgang heb ik geen tips. Bij mij loopt het ook niet helemaal lekker, hoewel er nooit meer dan één dag tussen zit. Ik wilde juist lijnzaad gaan halen. Bij de Tuinen hebben ze ook speciale thee voor de stoelgang, weet alleen niet hoe die heet. Maar als je problemen blijft houden zou je het daar even kunnen vragen.

  @ Bertha; Hmmm kersen, ben ik ook gek op :-) Je kan inderdaad gewoon tussendoor een keer de Turbo fase doen, er zijn er meer die dat doen. Ben benieuwd hoe het mdp je bevalt.

  Bij mij gaat het nog steeds wel goed, heb alleen wat meer trek nu ik ongesteld ben. Probeer daar niet teveel aan toe te geven. Als ik niks of heel weinig kwijt ben na fase 2 doe ik sowieso nog één keer fase 1. Daarna ga ik hoe dan ook mdp’en.

 36. Hi allemaal,

  Vandaag mijn laatste beta dag en dan weer 11 dagen turbo. Tot nu toe kan ik dat nog aardig volhouden maar ik kan begrijpen dat je op een gegeven moment het mdp wil gaan volgen. Succes meiden en ik ben benieuwd naar jullie ervaringen daarmee . Mar gefeliciteerd en genietse deze week!

  Ik merk dat ik in de beta dagen niets ben afgevallen hebben jullie dat ook? Het demotiveerd wel een beetje. En hebben jullie nog tips om de stoelhang op gang te brengen. Ben ondanks de lijnzaad al een paar dagen niet meer naar het toilet geweest.

  Groetjes, Suus

 37. Hoi hoi allemaal,

  De komende dagen zal ik stil zijn omdat ik tot en met vrijdag weg ben.
  Allemaal heel veel succes jullie kunnen het kop op!
  Ik ga vandaag wel een taartje eten voor mn verjaardag en vanavond een glaasje wijn drinken tsja dan volgende week maar weer helemaal opnieuw beginnen, heb er wel vertrouwen in dat ik het dan wel weer kan oppakken.
  Ik ben 01 mei begonnen en was in een maand 4 kilo afgevallen de afgelopen weken door feestjes etc kilo aangekomen maar goed ik ga ervoor om vanaf volgende week weer te gaan knallen.

  Allemaal veel succes!
  Tot in het weekend.

  groet,
  Mar

 38. Nou we hebben onze eerste dag er bijna op moet wel zeggen het is goed te doen ik mis wel mijn boterham maar daar kom ik ook wel over heen ik vindt het wel moeilijk wat je zo een dag eet iemandt nog idee

 39. Petra en ondori,

  Ik wil 3 weken het mdpplan gaan doen en dan 3 weken proberen nog 1 keer het turboplan. Als het dan weer niet lukt blijf ik gamma,alfa, betadagen volgen. Dat lijkt me veel afwisselender en dan mag je op dagen ook gewoon lekker fruit. er groeit namelijk zulk lekker fruit hier aan de bomen dat ik vandaag een grote handvol kersen op heb dus vandaar mijn plan om mdp te volgen. Het gaat gewoon niet meer.

 40. Hey Bertha,

  Als het mdp nu beter voor je is moet je dat gewoon doen. Het heeft geen zin om iets proberen vol te houden waar je veel moeite mee hebt. Trouwens, het leven moet wel leuk blijven toch? En een hoop mensen zijn inderdaad met het mdp ook veel afgevallen.
  Bij mij gaat het nog goed, qua eten. Ik hou me overal aan, water drinken gaat prima en ik wandel elke dag minimaal 40 minuten (zelfs als het regent). Ik mis alleen mijn 2 wijntjes ’s avonds nog steeds heel erg. Ik denk ook dat ik vanaf volgende week op het mdp overstap en dan een paar avonden in de week gewoon mijn wijntje drink, ook al “mag” het dan niet. Als ik dan niks af val kan ik altijd nog besluiten om het niet te doen, maar kan me niet voorstellen dat het een gigantisch verschil zal maken.

  @ Petra; 3,4 kilo in 3 weken is inderdaad erg netjes! Als ik overstap op het mdp ben ik ook heel tevreden als ik ongeveer een kilo per week afval.

 41. Je hebt gelijk, jezelf onder druk zetten helpt niet. Ik ben ook meteen begonnen met het MDP, kon ook de turbo fase niet doen. MDP werkt ook prima. Ik ben in 3 weken 3,4 kilo afgevallen. Sommige anderen misschien zelfs nog wel meer.Succes!

 42. Ik heb besloten om het mdp te volgen 3 weken, want het turbo fase is te streng voor mij op dit moment. Ik kan het gewoon niet op dit moment.

 43. @Ondori, je moet inderdaad maar kijken bij welk gewicht je je lekker voelt, of dat je vindt dat je er leuk uitziet. Ik ben een paar jaar geleden afgevallen tot 54 kilo en vond mezelf toen goed van gewicht, minder lukt mij toch niet meer. Dus daar ga ik dan maar weer voor. Ontzettend jammer en dom dat ik dat gewicht nooit heb vastgehouden en weer zover heb laten oplopen. Laat jou dat inderdaad maar niet gebeuren! Vasthouden is zeker moeilijk!
  @Angel, heel veel succes met het beginnen van het dieet. De eerste paar dagen zijn het moeilijkst, daarna gaat het beter. En het resultaat op de weegschaal hè? Dat motiveert!
  @Lianne, ik ben ook begonnen met het gewicht van 73,6 kilo (ik ben maar 1.51 m). Een prachtig resultaat: 16 kilo in 6 maanden. Fantastisch! Ik wil ook nu nog 16 kilo afvallen en hoop dat voor het einde van het jaar bereikt te hebben. Geniet maar heel erg van je vakantie en je nieuwe figuur!!! Veel plezier!
  @Suus, 1,3 kilo is prima. Ik zou ervoor tekenen. Als je zo doorgaat, kom je er vast en zeker!
  @Bertha, wat fijn dat je weer goed bezig bent en niet ‘gezondigd’ heb. Hopelijk kan je de draad weer helemaal goed oppakken en er met frisse moed weer tegenaan gaan. Ik heb het ook vaak gehad hoor, dat ik weinig of niets afviel en dan helemaal wanhopig was en als vanzelf was ik de week daarna wel weer goed afgevallen. Kan bij jou inderdaad ook met het vocht vasthouden te maken hebben gehad.

  Ik wens iedereen een fijne week en veel succes met het afvallen!

 44. Mar geniet ervan met je moeder in Zeeland. Ik hoop dat het zonnetje schijnt dan is het mooi aan de zee.
  Fijne vakantie.

 45. Goeiemorgen,

  @ Angel; Succes, ik snap dat het lastig is als je ook nog in een bakkerij werkt. Maar je moet maar zo denken: als je het wel volhoudt, ben je na een week blij met het resultaat!

  @ Lianne; Knap hoor, 16 kilo eraf en dan ook nog al die tijd alleen maar het Turboplan doen. Geniet maar lekker van je vakantie!

  @ Bertha; Dank je, ik was er ook erg blij mee. Ben wel gisteravond ongesteld geworden dus het kan best zijn dat ik ook nog wat vocht vast hield toen ik woog. Is inderdaad erg fijn met de groenten erbij, en ik ga er maar bij voorbaat van uit dat ik minder af zal vallen, dan valt het vast mee haha.

 46. Angel ik en ik denk de rest ook zullen jou helpen om deze 7 dagen door te komen hoor.
  Maar je zult het wel zelf moeten doen maar je kunt hier wel je verhaal kwijt als het even niet lukt.

  Ik zou zeggen zet em op!!!

  • En ook nog bij een bakker werken dan liggen de verleidingen wel heel dichtbij. Sterkte dan zou ik zeggen.

 47. Na gisteren niet op internet geweest te zijn stond vanmorgen mijn mail helemaal vol. leuk vind ik dat dat Petra, Lianne, Suus Ondori, Mar,Angel Ik geloof en hoop dat ik niemand vergeten bent excuses ervoor allemaal eeen berichtje schrijven. Graag hoop ik dat jullie dat bij tijd en wijlen vol blijven houden.

  Ondori gefeliciteerd met je -2 kilo. Lekker he dat je nu iets anders erbij mag eten en ik weet zeker dat je dan nog afgevallen bent, want het zijn groentes en daar eet je niet gauw teveel van.

  Met mij gaat het weer goed, heb me gisteren netjes gedragen en een flink bord spinazie op met ei. Heerlijk. Hopen dat ik nu niet ga zondigen. Maar ik ben het niet van plan.

  Succes iedereen he. Geef niet op.

 48. Bedankt voor alle welkoms woorden! Ben niet dagelijks op het forum dus vandaar mijn late reactie. Vanmorgen heb ik mijn tweede weegmoment gehad en ik was 1.3 kilo afgevallen de tweede week. Ik vond dat erg tegenvallen maar als ik het forum lees dan begrijp ik dat het redelijk normaal is. Vind het af en toe wel moeilijk om vol te houden maar het moet! Ik droom er al jaren van om net als lianne je niet meer te hoeven schamen op vakantie. Ik ga pas in oktober op vakantie en ik hoop dat ik dan een heel eind ben! Iedereen weer veel succes komende week!

 49. Hallo Angel,
  Jouw verhaal lijkt op het mijne: ik ben ook 1.58 groot en woog op 7 januari 73,5 kilo. Inmiddels bijna 6 maanden verder en ruim 16 kilo minder, ik ben de laatste week pas begonnen met het mdp en vantevoren heb ik de turbofase 1 en 2 afgewisseld, zonder honger en zonder snoepen. Inmiddels ben ik zover dat ik het eten van de zogenaamde foute voedingsmiddelen kan weerstaan, puur omdat ik mij super voel en veel zelfvertrouwen heb gekregen. Mijn omgeving geeft mij veel complimentjes en dat is het allemaal waard geweest. Ik had eerst maat 44 en pas nu in 38. Dit is een hele lange tijd geleden. Sinds de geboorte van mijn dochter – bijna 18 jaar geleden – heb ik niet meer zo weinig gewogen.
  Ik hoop dat ook jij de moed en kracht hebt om ervoor te gaan. Ik was in de eerste week 2,3 kilo afgevallen en dat gaf mij een boost om door te gaan. Overmorgen ga ik op vakantie met een heel ander gevoel dan andere jaren… Geen schaamtegevoel mij over mijn figuur! Ik ga naar een luxe Resort op basis van all-inclusive. Ben benieuwd wat de schade wordt na 10 dagen “anders” eten.
  Ik wens jou heel veel succes en alvast een fijne vakantie

 50. Hallo
  Nou ik ga morgen. begonnen met het 7dagen wie wil mijn helpen hier door heen te lijden.ik ben 158 en ik weeg 74.8 kilo ga over driewegen op vakantie wie heeft er goede raad ik werk ook nog in een bakkerij
  Gr angel

 51. @ Petra; Mijn streefgewicht is in principe inderdaad 50 kilo, maar als ik eerder tevreden ben met mijn gewicht stel ik dat gewoon bij. Ligt er een beetje aan wanneer ik tevreden ben met mijn lichaam. Als ik me bij bijvoorbeeld 55 kilo prettig voel hou ik het daar gewoon bij. Het gewenste gewicht vasthouden, dat lijkt me het meest moeilijke. Ik heb nog nooit eerder een dieet gevolgd maar ik wil echt niet gaan jojo’en.

  Zo, heb vanmiddag een halve komkommer gegeten, wat is het heerlijk om weer groente te eten na een week. Je hebt gelijk ook wat meer variatie. Ben wel een beetje bang dat ik deze week niks afval, dat schijnt bij meer mensen te gebeuren. Maar goed, na deze week misschien nog één keer fase 1 (ligt eraan wat ik na deze week kwijt ben) en daarna lekker gewoon het mdp.

 52. Goedemorgen allemaal,

  Jeetje Ondori, wat veel! Fijn hoor. Dus jij wilt 50 kilo gaan wegen. Ik stel mijn streefgewicht op 54 kilo. Ik loop ook zoveel mogelijk, of neem wat vaker de trap en fiets regelmatig. Alle beetjes helpen, nietwaar?

  Bedankt Mar, voor je welkomstwoorden. Heerlijk om even naar zee te gaan met je moeder. Geniet ervan, het schijnt mooi weer te worden.
  Ik heb dat ook hoor, als ik een keertje mij niet helemaal aan het dieet kan houden, herpak ik me daarna weer, dan is er niets aan de hand. Het moet inderdaad leuk blijven. Ik heb gemerkt dat wanneer ik me tè krampachtig met het dieet bezighoud, dat het dan vaak niet lukt. Dus maar wat leuker ermee omgaan!

  Iedereen een fijne dag gewenst en veel succes.

 53. Goedemorgen allen,

  Petra en Suus welkom!
  Ben even een paar dagen hier niet geweest en mijn mailbox ontploft zo ongeveer van reacties op de site erg leuk en goed te lezen!
  Bertha oh kan me zo goed voorstellen dat het een tegenvaller is maar volhouden hoor kan best zijn dat je vocht vast houdt.
  Ik heb deze week verjaardag en ga 3 dagen met mn moeder naar zee, ga me er wel zoveel mogelijk aan houden maar heb me voorgesteld volgende week gewoon opnieuw te beginnen.
  Het moet wel een beetje leuk blijven en ik weet dat het goed te herpakken is.
  Al duurt het dan natuurlijk wel veel langer maar goed.
  Idd Broccoli tomaat courgette spinazie witlof zijn goede groentes.
  Veel succes vandaag weer!

  Fijne dag Mar

 54. Goeiemorgen allemaal,

  Ik ben net op de weegschaal gaan staan en… precies 2 kilo kwijt! Zit nu op 59,4, nog 9,5 kilo te gaan. Het is misschien niet zoveel als sommigen in hun eerste week kwijtraken maar ik ben er echt heel blij mee.
  Ik heb vandaag weer “vogeldienst” bij mijn moeder en aangezien het vandaag droog blijft (geloof ik) ga ik zo maar weer lopen in plaats van fietsen. Dus dat is weer twee keer 40 minuten. Alle beetjes helpen hè.

  @ Petra; ik kan me vergissen, maar ik geloof dat ik ergens gelezen heb dat meer mensen zo’n shake nemen hoor. Zolang er geen vet of koolhydraten in zit mag dat denk ik gewoon.
  En als jij je beter voelt bij het mdp moet je dat gewoon doen. Ik heb ook wel vaker gehoord dat afvallen moeilijker is als je wat ouder bent. Maar gewoon volhouden, dan kom je er wel!

  Nou, succes allemaal weer voor vandaag!

 55. Ik kan ook niet tegen heel koud water, Bertha. Krijg dan hoofdpijn. Dus maar op kamertemperatuur, dat werkt ook goed.
  Ik vind het heel goed van jullie om het Turboplan te doen. Ik vind dat nu te zwaar, gezondheid is niet zo denderend en ben ook niet meer zo piepjong.
  Ik heb een tijd geleden het Cambridge-dieet gedaan, ben er bijna niets van afgevallen.
  Het kan ook dat je té weinig eet, dan komt je betabolisme in de reservestand en gaat er weinig meer van af.
  Dus ik ben 3 weken geleden meteen met het MDP begonnen. Langzaam maar zeker. Is voor mij het beste. Ik wil nog zo’n 16 à 17 kilo afvallen. En we moeten het dit keer zo lang mogelijk volhouden, nietwaar?
  Ik doe ’s morgens in mijn Godendrank wel een theelepeltje lijnzaadolie voor de stoelgang en als het helemààl niet gaat nog een el lijnzaad door de yoghurt.
  Enne……..ik weet dat het misschien niet hoort, maar ik neem af en toe een shake van Whey eiwitpoeder. Heerlijk en het vult. En het is eiwit toch?
  Volhouden (o.a.) Bertha! Je bent niet de enige! We doen allemaal met je mee!!

 56. Wat leuk dat jullie meeschrijven Eva, Suus. petra.
  Blijf dat vooral doen zou ik zeggen.
  Hoe meer ik er tips en motivatie door krijg om het vol te houden en op z’n tijd een schop onder m’n kont van jullie krijgt. Dat is af en toe hard nodig, Ik kreeg telkens na een flesje water uit de koelkast steeds hoofdpijn en misselijk de laatste paar dagen, toen heb ik het opgezocht op internet en gelezen dat ijskoud water niet goed voor je is omdat je organen dan te veel afkoelen nu drink ik het gewoon uit de kraan en dit voelt beter.
  Vandaag heb ik het tot nu toe weer goed gedaan en morgen ga ik er lekker groentes bij eten.

  Succes verder aan iedereen en blijf vooral schrijven hier!!

  Fijn weekend.

 57. Ik ben inderdaad blij met (weer) mijn eerste paar kilo’s. M’n stofwisseling werkt niet optimaal (zacht uitgedrukt) vanwege het vele jojo’en in het verleden. Komt nog bij de leeftijd, na de overgang wordt het afvallen helemaal moeilijk. En ik heb een niet-werkende schildklier. Dus zo wordt afvallen wel heel erg moeilijk.
  Daarom ben ik inderdaad blij met de kilo’s. Langzaam maar zeker. Het is nu een kwestie van volhouden, dat is bijna altijd het probleem.

 58. Ik heb even een paar bladzijden terug gebladerd en je reactie gevonden. Goed dat je al een paar kilo bent afgevallen!

  Als je op dit forum reageert op een bericht van iemand, komt jouw reactie onder dat bericht te staan. Dat geldt ook wanneer je jouw bericht een paar dagen later plaatst. Maar als we dan al op de volgende pagina zijn, wordt je reactie niet meer zo snel gelezen, snap je? Als je wat later reageert op iemand is het handiger om gewoon je berichtje los onderaan te plaatsen, denk ik. Weet je zeker dat ie gelezen wordt :-)

 59. Oh haha dat heb ik niet gezien, sorry. Ach wij dwergen moeten er ook zijn, toch? En elke kilo zie je des te meer ;-)

 60. @ Petra; Bedankt voor de toelichting. Ik denk dat ik mijn water voortaan ook maar op kamertemperatuur ga drinken.

  @ Eva; Brie, wijn… dat klinkt als een niet verkeerde manier van afvallen. Ik hou me nog wel even vast aan het Turboplan, morgen wegen en dan kijken wat er af is.

  @ Suus; Welkom! 2,5 kilo in een week, netjes hoor! Gewoon volhouden!

  Leuk dat zich weer wat meer mensen melden hier :-)

  • Ik had op een andere plek van dit forum gereageerd op jouw lengte, Ondori. Ik weet niet of dat goed overgekomen is. Ik ben niet zo goed in deze dingen. Ik had daarin o.a. vermeld dat ik slechts 1.51 m ben! Een nog kleiner dwergje dus.

 61. Hallo Allemaal, Ik ben 17 juni begonnen met het Turboplan! Ik zit nu dus in mijn tweede week en zit nu in de beta dagen. Na de eerste week ben ik 2,5 kilo afgevallen, werd daar heel blij van omdat heel veel pogingen om af te vallen niet lukte. Ik hoop dat ik dit vol kan houden en dat het me gaat lukken om 25 kilo af te vallen! Want dan zit ik weer aardig op een “normaal” gewicht. Ik lees zo af en toe dit forum voor de motivatie en zal proberen om ook jullie op de hoogte te houden van mijn vorderingen. Groetjes, Suus

 62. Ik ben 7 april begonnen met 1 week turbo (gamma) toen viel ik meteen 2 kilo af.
  Daarna deed ik de mdp en viel niet af.
  Dat vond ik zo niet leuk dat ik daarna over ben gegaan op de beta dagen en nu ben ik inmiddels 6 kilo kwijt
  Het gaar dus niet heel hard maar ik val wel elke week een beetje af en ik heb geen honger (ook wel belangrijk)
  En ik doe het dus helemaal op een luxe lekker manier met Brie, noten, wijn en meer lekkers, zolang het maar geen kh zijn.
  Voelt dus niet als lijnen.
  Eigenlijk hoeft er nu niets meer af (weeg nu 65.5) maar ik blijf wel zo eten omdat ik dan ook niet meer aankom
  Ga nu wel ff shoppen voor wat meer groentes om shakes te maken, heb een fantastisch sap apparaat dus ik ga wat vitamine bommetjes maken.
  En dan nu met spinazie en appel!

 63. Of warm water meteen meer vet afvoert, weet ik niet. Ik heb wel altijd gehoord dat koud water niet goed (prettig) is voor je lichaam. Net zomin als hele hete vloeistoffen. Je lichaam moet na het drinken van koud water wèl harder werken om weer op te warmen. Dus verbrand je daarmee extra calorieën. Ik drink zelf mijn water op kamertemperatuur.

  Fruit mag ook niet op beta-dagen. De godendrank is daarop een uitzondering, zo heb ik dat gelezen. Ik drink het elke dag, heerlijk!

  Ik doe sinds 3 weken gewoon het MDP en val daarmee langzaam, maar gestaag af, tot nu toe. Het is goed vol te houden.

 64. Hey Eva,

  Fruit mag alleen op alfa dagen. Daarom schreef Bertha denk ik ook “tijdens het mdp is dit fruit vetverbrandend…”. Tijdens het mdp heb je namelijk zo uit mijn hoofd drie alfadagen in een week. Alleen tijdens de alfadagen mag je fruit. Zowel Bertha als ik doen eerst het Turboplan, dat houdt in dat je een aantal dagen fase 1 doet (gamma dagen, dus alleen eiwitten), en dan een aantal dagen fase 2 (beta dagen, dus wat jij nu zo’n beetje doet). Zo nodig deze twee fases herhalen. Beide fases zijn zonder fruit. Fruit komt voor ons dus pas als we met het mdp zelf beginnen.
  Wel fijn trouwens, dat je zo toch afvalt. En als jij het zo goed vol kunt houden is het toch prima? Mag ik vragen hoeveel je bent afgevallen en hoeveel je nog moet?

  Dat van het water moet ik dan toch maar eens even gaan opzoeken op internet. Ik heb in het mdp en Turboplan nergens gelezen dat het niet in de koelkast mag, maar misschien heb ik er wel overheen gelezen.

 65. Ik zet altijd een snelkoker op met water en drink die warm/lauw op. Zodra hij op is zet ik hem weer aan. Zo kom ik ook aan mijn water behoefte. En ik heb altijd begrepen dat warm water meteen meer vet afvoert. Of het zo is weet ik niet zeker maar het klinkt wel logisch. Ik heb ook wel eens een gal/lever reiniging gedaan en dan mocht je ook geen koude dingen drinken ivm het stollen van vet.

  @ Bertha: Dat van het fruit op beta dagen snap ik niet zo. Ik dacht dat je alleen op alfa dagen fruit mocht en op beta dagen alleen eiwitten en groentes.
  En bonen zitten toch bastensvol met Koolhydraten of maakt dat dan niet uit in dit geval?

  Ik doe nu al vanaf half april elke dag beta dagen (dus veel groente, vlees, ei en kaas)
  Ik doe niet moeilijk over welk soort vlees of vis, bak gewoon in olie en eet alle soorten groentes en kaas.
  Daarmee val ik nog steeds af, heb geen honger, kan overal lekker mee eten en eet toch heel gezond. Alleen het fruit mis ik op deze manier. Maar als dat wel op beta dagen mag dan kan ik dat ook weer gaan invoeren.

  Zijn er meer mensen die het zo doen als ik?

 66. Hey Bertha,

  Mooi dat er in centimeters toch wat af is. Dat heb ik wel meer gelezen, dat mensen in kilo’s soms niks kwijt waren maar wel in centimeters. Als ik moet kiezen, ga ik ook voor de centimeters hoor haha. Helaas heb ik geen meetlint of hoe heet zo’n ding ook alweer. Maar ik heb wel op dag 1 een foto gemaakt van mezelf in mijn ondergoed (via de spiegel). Dus hopelijk kan ik op die manier dan eventueel wel verschil ontdekken.
  Overigens kan het nog wel wat schelen dat je stoelgang nu niet zo goed is. Maakt ook weer verschil op de weegschaal hè. De mijne is ook nog niet optimaal, wel zo regelmatig als anders maar minder in hoeveelheid (sorry dat ik dat hier zo even schrijf), terwijl ik toch echt niet het idee heb dat ik minder eet dan anders. Maar goed, even aankijken hoe het straks met de groentes erbij gaat, en anders haal ik toch nog een zakje lijnzaad. Of een doosje van die thee die goed voor je darmen is (naam kwijt maar ik geloof dat ze zoiets bij de Tuinen hebben).

  En nu niet meer zondigen hè ;-) Overigens heb ik ook wel wat gesmokkeld hoor, tijdens Fase 1. Zo bak ik wel altijd gewoon in een heel klein beetje olijfolie en heb ik geloof ik twee dagen 2 keer iets van zuivelproducten gegeten op een dag in plaats van 1 keer. En ik had laatst per ongeluk de verkeerde plakjes ham gekocht, van Katja moet je die met maximaal 5% vet halen en deze had 7%. Wel gewoon opgegeten Maar goed, deze dingen zullen er niet voor zorgen dat ik uit de ketose raak.

  Waarom is het eigenlijk niet goed om water uit de koelkast te drinken? Ik vul namelijk ook steeds mijn flesjes bij met kraanwater maar zet die daarna wel in de koelkast, vind het lekkerder als het koud is.

  Nou, nog even volhouden vandaag hè, en dan morgen groenten! Succes :-)

 67. Ik heb me gemeten net ik ben wel in centimeters afgevallen ben. Ik ben 2 centimeter van mijn taille kwijt en 4 van mijn heupen en 1 van mijn bovenbeen. Dus ik ben wel blij met dit resultaat. ik kon het al bijna niet geloven omdat mijn rok wel afzakt. En de centimeters zeggen meer dan de weegschaal.
  Dus ben toch erg blij.

  Groetjes aan iedereen.

 68. Wat een tegenvaller vanmorgen zeg. maar 1 ons kwijt. Ik ga morgen ook beginnen met fase 2. En dat doe ik 7 dagen en dan stap ik weer even over op fase 1. en dan kijk ik wel wat ik dan ga doen. Als het me allemaal te streng wordt zodat mijn motivatie echt begint te dalen dan ga ik over 7 dagen over op de mdp. Volgens mij begint de aloé z’n werk te doen, tjonge ik had gewoon een bevalling bijna. Wat een moeizame stoelgang zeg. Maar als het maar op gang komt ben ik al blij dan zal het afvallen beter gaan zeker weten.Het viel mij echt tegen. Ik ga ook geen water meer uit de koelkast drinken, ik heb gelezen dat dat helemaal niet goed is voor je en katja schrijft dat dat het beste is. gewoon 7x een flesje kamer temperatuur.

  Eet smakelijk Ondori.

  Eva vetverbrandende groentes zijn: Broccoli, Asperges, Spinazie, bonen, Bloemkool.
  Tijdens de mdp is dit fruit vetverbrandend: Alle soorten bessen incl. kersen, Aardbeien, appel.
  Voeg dit toe aan je dagelijkse eetpatroon behalve op gammadagen.

 69. Wat zijn dan vetverbrandende groentes? Bedoel je dan rauwkost als sla en komkommer? Of groentes met zo min mogelijk koolhydraten

 70. Goeiemorgen MDP’ers,

  Vandaag mijn laatste dag fase 1. Kijk er wel weer naar uit om groenten te eten. Ik ga me wel zo veel mogelijk aan die vet verbrandende groenten houden, ook al zijn dat niet mijn favoriete groenten.
  Bertha, heb je je al gewogen? Ben benieuwd naar het resultaat.

 71. Haha ik ben blij dat jij ook vaak schrijft. Hopelijk komen er snel weer wat meer mensen meepraten (lees: typen) hier. Is zo stil verder.

  Maar goed, graag gedaan natuurlijk, we zijn hier om elkaar te helpen en motiveren toch? Mij heeft het trouwens ook geholpen met de motivatie om eerdere berichten op dit forum te lezen, weet niet of je dat al gedaan hebt? Kun je ook een hoop tips en info vandaan halen.
  Nou, hou de moed erin en dan komt het allemaal wel goed. Iedereen heeft weleens een terugval, gewoon doorgaan.

 72. Dat is een goed idee. Om precies te zijn ben ik nu 10 dagen bezig. dan begin ik morgen met groentes erbij en dan na 7 dagen probeer ik weer 11 dagen de turbo. Lukt het na een aantal dagen weer niet meer dan weet ik dat ik overstap op de mdp.
  Bedankt voor je advies. Schrijven is echt fijn dat houdt de moed en motivatie erin. en ik ben blij dat jij in ieder geval wel vaak schrijf.
  dank je wel.

  Groetjes

 73. Ja precies, een keer per week wegen is denk ik voldoende om de motivatie erin te houden. Maar ga je vanaf nu dan weer 11 dagen fase 1 doen? Ik geloof niet dat dat mag namelijk, je mag maximaal maar 11 dagen fase 1 achter elkaar doen en jij bent dan al een stuk langer bezig toch? Ook al heb je dan 2 keer gezondigd, het blijft verder wel alleen eiwitten wat je binnen krijgt… Is het misschien een idee om even fase 2 te doen? Heb je ook weer groenten erbij, lukt het misschien weer wat beter om het vol te houden. Want je bent nu al minimaal een week bezig toch, dus dan kan het best. En dan kun je na bijvoorbeeld 5 of 7 dagen groenten eventueel nog fase 1 weer doen, als je het nog kunt opbrengen.
  Wel volhouden, het ging zo goed!

 74. Bedankt ondori voor jou berichtje.
  Ik ga me toch maar 1x per week wegen ipv. 11 dagen met de turbo bezig zijn en dan pas wegen.ik vind 11 dagen te lang om te kijken wat er af is. Dus morgen ga ik me wegen. Ik ben benieuwd of het mee of tegen valt. Misschien is er toch genoeg af waar ik blij mee kan zijn en dat ik dan de motivatie weer terug krijgt.Ik probeer het nog 1x 11 dagen te gaan doen maar nu met een shake erbij als maaltijdvervanger. Vlees begint me nu echt een beetje tegen te staan. En dan gewoon iedere vrijdag wegen.

 75. Ooww jammer en het ging zo goed :-( Met het mdp vallen mensen ook gewoon af dus als je dat beter vol te houden vindt kun je dat ook proberen inderdaad. Je kan ook de 11 oorspronkelijke dagen even afmaken en dan kijken of je toch wat kwijt bent? Dan kun je het waarschijnlijk ook weer makkelijker volhouden. Overigens las ik dat veel mensen als ze het mdp volgen tussendoor ook gewoon nog een weekje fase 1 doen, dus je kan het altijd weer oppakken.
  Ik snap het wel, jij hebt natuurlijk een stuk meer verleiding om je heen van je familie en je moet ook langer. Maar als je wel volhoudt ben je wel heel erg blij met het resultaat en dat is ook wat waard toch?

  Ik doe fase 1 inderdaad 7 dagen. Ik vind 11 dagen teveel voor mij, zo ontzettend veel hoeft er ook niet af. Ik vind het wel goed vol te houden maar ben nog niet zo lang bezig als jij natuurlijk. Zondag wegen, als er dan inderdaad wat af is ga ik vol goede moed aan fase 2 beginnen. (als er niks af is ga ik ook aan fase 2 beginnen, maar met minder moed)

 76. Ja ik doe het kaneel er bij in. Doe jij fase 1,, 7 dagen??
  Ik vind het moeilijker gaan nu. Mijn motivatie begint te dalen, dat heb ik altijd jammer genoeg. ik vind dit eigenlijk best wel streng. Ik kijk dit nog even aan anders ga ik toch maar met het mdp aan de slag. Ik heb nl. gesnoept kon het niet laten dus eigenlijk moet ik weer opnieuw beginnen en ik heb nog zo’n lange weg te gaan snik.

 77. Met mij gaat het goed. Hierna nog één dag en dan is fase 1 alweer voorbij.
  Mooi dat je de Godendrank lekker vindt. Doe jij ook de kaneel erin? Ik laat die zelf weg en doe de kaneel door de yoghurt.
  Gelukkig voel je je een stuk beter dan gisteren. Merk je nog verder dat je bent afgevallen?

 78. Vandaag voor het eerst de godendrank gemaakt. En ik vind het nog lekker ook.
  Verder is het hetzelfde, gaat nog steeds erg goed hier. Mijn zoetdrang is een stuk minder en ik voel me beter dan gisteren. Zo meteen 15 minuutjes op de crosstrainer dan gaat het allemaal wel weer goed komen.
  Hoe gaat het met de rest?

 79. Ja kattenvoer daar blijf je wel van af haha.

  Ik doe fase 1 13 dagen dus tot volgende week vrijdag en dan 7 dagen fase 2. Misschien net als jij nog een keer herhalen maar dat ligt eraan hoe ik me voel en hoeveel ik kwijt ben.

 80. Goed zo volhouden hoor om niets te eten.
  Morgen ga ik beginnen met het godendrank.
  Heb de aloé in huis. En ik slik nu de chlorella, daar zit ook veel vitamines en minerealen in.
  We houden vol en maken de overwinning.

  • Oh ik hou het echt wel vol, daar maak ik me niet druk om. Ten eerste omdat ik echt niet de afgelopen vijf dagen “ongedaan” wil maken door nu iets met koolhydraten te eten en daardoor uit die ketose te raken, zodat ik weer opnieuw moet beginnen. En ten tweede omdat ik nu echt niks in thuis heb wat ik niet mag eten (ja, kattenvoer haha). Dus dat zit wel goed.
   Ik hoop alleen dat het resultaat straks niet tegenvalt want dan zou ik wel een beetje gedemotiveerd raken denk ik. Ik verwacht geen wonderen aangezien ik niet ontzettend veel overgewicht heb, maar er moet wel iets af zijn!

   Ben benieuwd wat je van de Godendrank vindt. En als je chlorella slikt zal het ook wel goed zijn verder, gelukkig voel je je nu weer wat beter. Hoe lang ga jij door met de Turbo fase?
   Ik doe sowieso een week fase 1, dan vanaf zondag 5 dagen fase 2. Dan even kijken wat de stand is, waarschijnlijk doe ik dan nog een keer fase 1 en 2. En daarna denk ik over naar het gewone MDP, is ook wat gevarieerder (hoewel ik dit goed vol te houden vind, ga ik dit geen weken doen). Dan maar iets langzamer de laatste kilo’s eraf :-)

 81. Hey Bertha,

  Het zou inderdaad wel te maken kunnen hebben met het afkicken van suiker. Maar het kan ook zijn dat je nu wel te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt. Ik slik naast het dieet bijvoorbeeld multivitaminen (deed ik daarvoor ook al) en ik drink elke dag die Godendrank, waardoor ik wel elke dag wat fruitsap binnenkrijg. Behalve vandaag heb ik nergens last van, en vandaag komt denk ik meer door het slechte slapen en de stress van vanochtend. Nu voel ik me wel weer goed, beetje moe alleen.
  Ik heb wel nog steeds lekkere trek tussendoor. Geen honger hoor. Ik geef er niet aan toe, neem een glas water en als het dan nog niet over is neem ik iets wat ik wel mag hebben.

 82. En wat denk je dat afkicken van suiker met het lichaam doet??? dat zou er ook mee te maken kunnen hebben met deze verschijnselen misschien??
  Wat denken jullie? Ik was echt zoetverslaafd en heb bergen koek, chocola en chips naar binnen gewerkt. En nu krijgt mijn lichaam dat niet meer. Afkicken dus.

 83. Mar als je na het zondigen het de volgende dag weer oppakt zal het niet zoveel kwaad doen volgens mij. En nog gefeliciteerd met je oma.

  Doe ook rustig aan Ondori als jij je ook niet lekker voelt. En ik zat ook inderdaad in de maandelijkse toestand maar die is weer vertrokken vandaag. Ik ben ook benieuwd of dat te zien is op de weegschaal.
  Tjonge dat was balen dan vanmorgen dat je het niet vinden kon. Daar zou je histerisch van worden, maar gelukkig was je op tijd.

  Met mij gaat het weer de goede kant op en heb net toch de 15 min. crossfietsen erop zitten. Kon het niet laten maar ik zweet wel gigantisch. En mijn hart gaat behoorlijk tekeer.Kom denk ik toch doordat we weinig koolhydraten binnen krijgen, want normaal heb ik dat nooit zo erg en ik heb het nog wel heel rustig gedaan. Maar ik vind het niet erg want het is maar voor een kort poosje. hopen dat dat zijn vruchten af werpt volgende week vrijdag. Ik ga namelijk door tot volgende week vrijdag met fase 1. Iets langer dan 11 dagen dus 13 dagen. Ik wil zoooo graag een maatje minder dus vandaar. verder is mijn honger echt totaal weg. Ik vergeet bijna mijn tussendoortjes te nemen en sávonds neem ik het ook niet meer. Heb ergens gelezen dat je het beste niet meer na 20.00 uur niets meer kan eten en waarom zou ik het dan doen als ik toch geen honger heb.

  hoe gaat het met de rest???

 84. Hey allemaal,

  Meer kleine mensen hier dus :-) Als je dikker wordt en je bent klein, zie je het natuurlijk wel sneller ja. Maar goed, we moeten maar zo denken: als er bij ons een kilo afgaat, zie je het ook meteen beter! (geldt ook voor jou Bertha, jij bent tenslotte ook niet zo groot ;-) )

  @ Mar: Nog gefeliciteerd met je oma! Het dieet is inderdaad makkelijk op te pakken denk ik. Af en toe een keer zondigen kan ook wel, als je al even bezig bent en wat kilo’s verloren hebt snap ik ook wel dat je dat heel soms doet. Ik hou me er nu zelf nog heel erg aan, ben tenslotte ook nog niks kwijt (inmiddels misschien wel, moet nog wegen. Maar denk niet dat het heel veel zal zijn).

  @ Bertha: Balen dat je je niet zo lekker voelt :-( Zat je niet nog met je “maandelijkse toestand”? Ik heb hem vanaf maandag, ben benieuwd of het nog invloed heeft. In het begin had ik trouwens ook een beetje moeite met de stoelgang, maar sinds gisteren lijkt het weer regelmatig te zijn. Ik drink wel al vanaf dag 1 twee dopjes aloë vera in de Godendrank.
  Als de aloë vera niet helpt kun je ook lijnzaad proberen, ik heb hier op het forum gelezen dat veel mensen dat in de yoghurt doen en dat dit enorm helpt bij de stoelgang. Kun je bij de Tuinen halen, is niet duur (dacht iets van 2 of 3 euro voor een grote zak, kan me vergissen natuurlijk). Ik zat er zelf in het begin ook aan te denken om dat door de yoghurt te doen omdat het erg goed schijnt te zijn voor je stoelgang en darmen, maar nu het bij mij regelmatig is laat ik het maar even zitten. Ik wil natuurlijk ook niet de hele dag naar de wc haha.
  Anyway, hopelijk voel je je snel beter. Beetje rustig aan doen en natuurlijk veel water drinken (maar dat doe je geloof ik toch wel).

  Zelf voel ik me ook niet opperbest vandaag. Slecht geslapen (heb ik vaak last van) en vanochtend een hoop stress gehad omdat ik een afspraak had bij het UWV. Dat ging op zich prima maar kwam bijna te laat omdat ik de weg niet kon vinden (ik verdwaal echt overal, totaal geen richtingsgevoel en hoewel ik ruim op tijd was weggegaan was ik echt heel lang aan het zoeken). Toen ik er eenmaal was, nét op tijd, voelde ik me echt zo ontzettend gammel, misschien ook vanwege het gebrek aan koolhydraten of zo? Had even het idee dat ik ging flauwvallen maar dat gebeurde gelukkig niet.
  Nou ja, nu is het allemaal goed afgelopen natuurlijk, maar ik ga vandaag ook niet meer wandelen. Heb vandaag in totaal al 40 minuten gefietst (verdeeld over twee keer, dat wel), dus het moet maar even goed zijn zo.

 85. Hi Ldies,

  Hihi ik ben 1.57.5:-) die 0.5 cm doet het m he hihi en woog 87 toen ik begon.
  Kortom het klein en mollig zijn uis mij volledog bekend.
  Gisteren bij oma wat wel gezondigd maar viel mee wat is was aangekomen en het is een dieet wat al zeg ik zelf vervolgens wel weer makkelijk te herpakken is, dus das mooi.

  Bertha sterkte vandaag idd maar even rustig aan doen, soms wil glas cola zero ofzo ook weleens helpen daarbij.

  Succes allemaal moet weer door met werken.

 86. Dank je wel Ondori voor je felicitatie voor mijn broertje.
  En ik heb de verjaardag goed achter me kunnen laten. Ik heb 2 bakjes koffie op met 1 blokje komijnekaas en 1 glas rivella. Misschien zit er iets bij wat toch niet mocht maar ikzelf ben er tevreden over en daar gaat het uiteindelijk om toch??
  Dan ben jij net zo klein [groot] als mijn zus. Dan lijk je al gauwer mollig omdat je klein bent. Maar jij weet zelf het beste wat jou ideale gewicht is. Moet je kijken dat zelfs je bh nog strakker kan bij jou. Het gaat helemaal goedkomen bij jou. Dat weet ik zeker.

  Naomi Welkom zou ik zeggen en schrijf gerust mee. Dat motiveert enorm vind ik.

  Ik ben nu duizelig en voel me niet lekker, hoofdpijn, ontzettend moe. Gewoon niet lekker. Rustig aan doen vandaag en ik denk dat ik ook maar niet op de crosstrainer gaat vandaag. Wel heb ik gisteren de aloé vera gekocht kijken of ik dan beter naar de wc kan. Heb hele mooie jurkjes gezien gisteren voor de bruiloft. Van die rimpeljurkjes in mooi roze of wit met een bolero of zo. Ik wil nl. graag een jurk aan. Maar dan moet er eerst heel veel van mijn buik en billen af. Anders is het geen gezicht.
  Zo dat was het weer en ik ga nu even op de bank liggen.

  lieve groetjes aan iedereen en hou vol wat werkt.

 87. @ Bertha; Mogelijk lees je dit in verband met je drukke dag pas morgen, maar toch: veel succes gewenst voor tijdens de verjaardag, ik weet zeker dat je de dingen die je niet mag kan laten staan. Je bent nu net zo lekker bezig :-) Oh en gefeliciteerd met je broertje natuurlijk!
  Pff 1.62, was ik maar zo lang ;-) Ik ben maar een dwergje van 1.54… maar binnenkort wel een slank dwergje! Overigens ben ik niet dik, wel aardig mollig (en nu ben ik gewoon streng voor mezelf hoor). Eigenlijk ben ik al een klein beetje mollig vanaf een jaar of 16, maar over 12 jaar tijd (ben nu 28) is er toch steeds geleidelijk wat bij gekomen en nu ben ik dus van een klein beetje mollig naar aardig mollig gegaan. En ik wil gewoon nu eens slank zijn, en blijven. Denk dat ik dan een stuk beter in mijn vel zit.
  Heel verstandig dat je nog geen nieuwe kleding gaat kopen, anders kun je alles binnenkort weer weggooien. Zonde van het geld. Tijdens het lopen vandaag merkte ik dat mijn bh iets te los zat. Op plaats van bestemming heb ik even gekeken en kan hem nu makkelijk een haakje strakker doen, iets wat in geen maanden gelukt is, en dat zit het veel fijner. Toch weer een leuk gevoel.

  @ Nomi; Leuk dat je binnenkort ook mee gaat doen! Ik kan nog niet oprecht zeggen dat het een aanrader is omdat ik nog maar net begonnen ben. Maar ik zag net, aan het begin van mijn 4e dag, dus al wel een klein beetje verschil dus tot nu toe ben ik zeer tevreden :-)
  Ik ken dat wel, al een paar jaar willen afvallen. Had ik ook. Gewoon doen, uiteindelijk ben je er blij mee.

  • Ik lees af en toe mee, heb nog nooit iets gepost.
   Ik wilde even ingaan op de lengte van Ondori. Ik ben zelf een nòg kleiner dwergje van 1.51. En dat al 60 (!) jaar lang. Dus het kan altijd nog kleiner.
   Ik woog 73.6 kilo 3 weken geleden. Nu weeg ik 70.6 kilo, na 3 weken MDP te hebben gedaan.
   Ik wens iedereen veel succes!

 88. Hallo allen,

  Ik heb net een beetje de afgelopen postings van jullie allemaal gelezen aangezien ik op zoek ben naar recensies over het MDP. Ik heb namelijk 1001 dieeten en “veranderde voedingspatronen” geprobeerd maar op één of andere manier is stoppen met roken mij veel makkelijker afgegaan dan 15 kilo verliezen. Ik wil 15 kilo verliezen, maar wil dat al een paar jaar :)

  Ik heb het MDP nog niet aangeschaft, maar na het lezen van jullie verhalen zit ik er erg over na te denken om dat te gaan doen…
  Ik lees graag nog even mee (dus blijf ajb posten) en -als ik het MDP heb aangeschaft (wil dat deze week gaan doen), zal ik ook zeker “meepraten”!

 89. Ondori,
  Ik vertelt het eigenlijk nooit alleen deze keer wel.
  En van mij kunnen ze het begrijpen omdat ik wel dik ben. 1.62 kort en 97.6 kilo zwaar.
  En vanavond heb ik een verjaardag en voel dat ik het goed gaat doen zonder verboden dingen.
  Ik weet niet of jij mollig bent of gewoon al een beetje slank? meestal doet je fam. dan een beetje moeilijker. Maar je kunt wel zeggen dat je je fijner voel als er een aantal kilo’s af is. En dan moet jijzelf streng zijn om geen dingen aan te nemen wat niet mag en dat aceppteren ze meestal wel.
  Ga lekker lopen en geniet van het zonnetje.
  Fijn dat jij ook al resultaat ziet in de spiegel. Snel is dat he? dat was bij mij ook zo.
  Vanmiddag komt mijn moeder en zus dan gaan zij kleren kopen voor de bruiloft van mijn broertje in augustus DV. Ik heb gezegd dat ik dat nog niet doe omdat het afvallen nu zo goedgaat. Dan kan ik heel wat centimeters kwijt zijn zodat ik eindelijk een paar maatjes kleiner aan kan. Joehoeeee ik heb daar echt zin in.

  Mar hoe gaat het bij jou??
  Lukt het jou ook nog goed? en kun je het al zien??

  Lianee bedankt voor jou antwoord, maar ik neem toch liever nog geen brood en nootjes. dat hoop ik te doen als ik met het mdp bezig bent.

  Groetjes aan iedereen en succes verder.
  Ik schrijf vandaag niet meer omdat ik verder vandaag weg ben bijna.
  Tot morgen.

 90. Hey medelijners,

  Hoe vergaat het jullie? Ik zit nu op dag 4, heb net in mijn ondergoed voor de spiegel gestaan (die in het volle zonlicht stond dus absoluut geen genade toont). En… mijn buik en bovenbenen zijn een heel klein beetje dunner! Mijn kont geloof ik ook, en dat is niet echt nodig eigenlijk, maar goed, je kan nou eenmaal niet kiezen waar je het eerst afvalt hè. Het valt nog niet zo op maar het is vooruitgang en ik ben er heel blij mee! Ik wilde me bijna gaan wegen maar ik heb het niet gedaan.

  @ Lianne en Mar: Heel erg bedankt voor het doorgeven van wat jullie eten. Zo krijg ik weer wat inspiratie en ik ben ook nog wat onzeker wat het eten betreft. Dit geeft me weer wat ideeën :)

  Ik moet zo naar mijn moeder om haar vogel te verzorgen en planten water te geven (ze is op vakantie). Ik was van plan om te gaan lopen, dat is 40 minuten heen en terug (dus in totaal 80 min). Ik zag er al niet tegenop want dat lopen vind ik goed te doen, maar nu ik resultaat heb gezien in de spiegel (oké, hoe klein dit ook was), begin ik er zelfs zin in te krijgen. En de zon schijnt :)

  Wat ik me afvroeg: hoe doen jullie dat met je omgeving? Vertellen jullie dat jullie een dieet volgen? Ik ben er een beetje huiverig voor, dit is mijn eerste dieet en ik heb altijd gezegd dat ik het leven te kort vind om te lijnen. Nu vind ik het leven te kort om met een lichaam te zitten waar ik me niet prettig bij voel.
  Maar iedereen die ik ken, familie, vrienden, vriend, is dun of gewoon normaal van postuur dus ben een beetje bang dat die het allemaal niet begrijpen. Mijn vriend heb ik het uiteraard wel gewoon verteld (ging ook bijna niet anders want hoe kon ik anders uitleggen dat ik bijvoorbeeld opeens wel heel veel water drink, terwijl ik dat voorheen nooit deed haha). Hij was wel heel lief en begripvol maar ben een beetje huiverig voor de rest van mijn omgeving. Dus hoe doen jullie dat?

  Nou, ik ga aan mijn wandeltocht beginnen. Ik kom straks nog wel even kijken op het forum.

  Groetjes.

 91. Hey meiden,

  goed bezig gedeelde smart!
  mijn dag:
  x730 u halve liter water
  x800u 2 koolhydraatarme boterhammen
  x tussen 0830-10u paar kopjes kofgie zwart met zoetje
  x1030u halve liter water met scheutje limonade aanmaak zonder suiker en zonder aspertaam
  x1100u 2plakjes rookvlees,2plakjws rosbief en 2 plakjes biefstukworst bij ah Te koop
  x1215u halve liter water
  x1300u lunch meestal 100 gr vis of vlees bv gewokte kipfilet met knoflook en sambal of garnalen of heruld gehakt met kwark
  x1400u groot glad thee
  x1500u halve liter water met scheutje limo
  x1600u schaaltje 0%vet yoghurt of kwark met schenkroom en scheutke limo
  1900u avond eten meesral als ik ’s middags vlees eet Dan ’s avonds vis etc
  20u halve liter thee.

  trusten

 92. Hoi lianne,

  Een mooi gewicht is dat al 15 kilo eraf. Geweldig.
  Maar ik heb 2 vraagjes Mag je iedere dag koolhydraatarm brood hebben dan? En cashewnoten mag dat ook. ik denk dat dat pas mag bij de mdp. ik doe nu de turbo nog. Maar bedankt voor je dagmenu in ieder geval.
  Ben je klaar nu met afvallen of moet er nog meer af??

  • Hallo Bertha,
   Ik eet eet het koolhydraatarme brood vanaf dag 1. Soms wissel ik eens af met speltbrood. Ik weet zeker dat ik het anders niet zo lang had volgehouden. De noten bogen ook, mits ze ongezouten zijn.
   Ik vertrek volgende week op vakantie, heb mijn doel,eigenlijk bereikt, maar wil wat reserves hebben voor op vakantie, na de vakantie pik ik het MDP weer op, indien nodig, het Turboplan…

 93. Hallo dames,

  Ik begrijp dat jullie nieuw op het forum zijn en nog hier en daar wat zoekende. Ik ben zelf vanaf 7 januari jl bezig en inmiddels rum 15 kilo lichter (voel me geweldig). Ik ben 158 cm klein en woog 73,5 kilo!
  Ik zal jullie mijn dagmenu doorgeven, misschien dat jullie daar wat aan hebben.
  Ontbijt: schaaltje magere yoghurt met kaneel en chiazaadjea of lijnzaad, kopje thee en water
  Tussendoor: gerookte kipfilet of een gekookt eitje of 1/2 ons rookvlees
  Lunch: 2 koolhydraatarme boterhammen met mager beleg of geroosterd brood met gerookte zalm, godendrank
  Tussendoor: 2 handjes ongezouten cashewnoten
  Diner: gegrilde kipfilet, biefstuk, tartaar of zalm
  ‘S avonds neem ik alleen nog een kop thee.
  Uiteraard zorg ik ervoor dat ik voldoende water binnenkrijg.

  Ik hoop da jullie hier iets mee kunnen en succes gewenst!

 94. Dit is mijn zoveelste dieet. Met herbalife ben ik de meeste kilo’s kwijt geraakt maar er net zo hard weer bij. De meeste kon ik niet langer dan 3 dagen volhouden en dan was de motivatie weer weg.
  Maar deze keer hou ik het langer vol. Dit is dag 7 al. En het bevalt me nog prima.
  Dit moet mijn laatste zijn.
  En met jullie steun en reacties moet het lukken.

 95. Dankjewel Bertha, zo heb ik toch weer een idee. Als ik jouw menu zo zie, valt het eigenlijk ook wel mee en eet ik niet te weinig of zo. En ja soms ben ik wat lang van stof haha. Maar ik blijf wel schrijven hoor, mogelijk heb ik nog erg weinig te bieden met betrekking tot advies en antwoord op vragen, want zit er zelf nog maar net in. Maar ik kan anderen misschien wel motiveren :)
  Dit is wel het eerste dieet wat ik doe – en hopelijk het laatste – dus het is sowieso wel wennen. Maar het valt me niet tegen, als ik honger had moeten lijden had ik echt niet de discipline gehad om vol te houden.

  Ik bedacht me net wel dat ik bijna ongesteld moet worden als ik me ga wegen (zondag dus). Dus dat kan dan ook wel invloed hebben, dat je meer vocht vasthoudt en zo. Maar goed, ik ga het toch gewoon doen, ben tegen die tijd wel erg nieuwsgierig denk ik. Na deze keer ga ik stoppen met de pil, wat ik eigenlijk al een tijd wil doen. Maar aangezien je als je stopt met de pil ook gewicht kan verliezen, heeft dat me wel over de streep getrokken. Daarnaast zijn die hormonen ook niet heel goed voor je.
  Mijn zusje is 8 kilo afgevallen, alleen door het stoppen met de pil. Maar goed, andere pil, ander lichaam. Dus ik verwacht geen wonderen. Ik wil gewoon die troep niet meer in mijn lichaam hebben.

  Tja, dat van die knakworsten moet ik nog maar even bekijken dan. Er zit geen varkensvlees in, en weinig vet, bijna geen koolhydraten. Maar toch, bij twijfel niet doen, denk ik dan maar. Zat andere lekkere alternatieven.

 96. Zo Ondori dat was weer een mooi stukje lezen zo gezellig.
  Als er in die knakworst geen varkensvlees zit zal het misschien wel mogen maar er zit wel meer toevoegingen in. Dus ik weet het ook niet.
  Mijn dag ziet er ongeveer zo uit.
  Ontbijt 8 uur 1 gekookt ei + flesje water.
  10 uur. 2 kopjes koffie met gekookte halfvolle melk.
  11 uur flesje water + paar plakjes rookvlees.
  half 1 een kippepoot. flesje water
  2 uur. flesje water. + zoute haring
  half 4 ,,2 kopjes koffie met gekookte halfvolle melk.
  5 uur yoghurt met kaneel. flesje water
  8 uur een eiwitshake gemengd in water.
  9 uur flesje water.
  10 uur naar bed.

  Het eten is iedere keer anders maar zo ziet het er vandaag uit.
  8

 97. Zo, daar ben ik weer. Met een flesje water uiteraard.

  Bertha, echt fijn voor je dat je rok al afzakt. Is weer extra stimulans om door te gaan! Ik merk er nog niks van, maar dit is pas mijn derde dag natuurlijk. Bovendien zal ik minder snel resultaat zien denk ik, aangezien er bij mij minder af hoeft. En ik draag voornamelijk jurkjes, van stoffen die meerekken. Dus aan mijn kleren zal ik het niet zo snel zien.
  Ik denk dat 15 minuten crosstrainen ook prima is hoor. Als het werkt, is het goed, toch? Ik heb ook ’s avonds het meest last van lekkere trek, chips of iets anders zout en natuurlijk mijn wijntje (snik, snik). Maar het is voor een goed doel, gewoon van afblijven denk ik dan maar.

  Nou, net boodschappen gedaan, ging me al iets makkelijker af dan de tweede keer. Maar ik zit nog wel erg in de “mag-ik-dit-wel-eten” fase. Ik ben niet zo’n vlees- en viseter en voorheen at ik ook vaak vegetarisch, of wel vlees maar dan gewoon iets met pakjes, van die wereldgerechten en zo. Of van de snackbar haha. Ben daarnaast ook geen keukenprinses (maar afwassen kan ik als de beste! :P) dus het is echt nog even zoeken voor me. Ik heb de eerste twee dagen meer vis gegeten en dat was toch niet zo’n succes, hoewel ik ook dat echt wel vol ga houden hoor, tijdens deze Turbo fase. Maar nu ga ik iets meer vlees proberen.

  Heeft iemand een voorbeeldje van wat zij (of hij) nou bijvoorbeeld eet op een dag? Dit was bijvoorbeeld wat ik gisteren at:

  Ontbijt: Een flesje water, Godendrank, en drie plakjes kalkoenfilet
  Tussendoor: Een flesje water
  Lunch: Een flesje water, een gekookt eitje en twee plakjes kalkoenfilet
  Tussendoor: Een flesje water en een blikje tonijn
  Avondeten: Een flesje water en gebakken zalm met wat Philadelphia light en beetje peper
  Tussendoor: Flesje water en bakje yoghurt met kaneel

  Als ik het zo teruglees lijkt het wat weinig, maar ik heb gewoon echt geen trek in meer met al dat water. Maar nu heb ik iets meer mijn best gedaan om wat lekkere dingen te zoeken, heb bijvoorbeeld rundertartaartjes en magere gekruide runderballetjes gehaald. Ik vind het nog erg zoeken in de winkel, maar het is ook wel goed dat ze ons zelf laten nadenken in plaats van een heel menu voor te schrijven. Dan blijft het ook beter hangen voor later.

  Nog even een vraagje: Zouden runderknakworstjes mogen? Ik zag dat daar per worstje erg weinig vet in zat en bijna geen koolhydraten. Heb het toch maar niet gehaald, voor het geval het niet goed was.

  Groetjes allemaal.

 98. Ondori ik begrijp dat helemaal hoor dat je geen tijd hebt voor ons als je vriendje er is. Dan heb je wel andere dingen aan je hoofd haha. ik heb sávonds het meeste last van lekkere trek in chips end.
  Groente en fruit mis ik nog niet.
  Ik was nooit zo’n vleeseter geweest maar ben nu bang dat ik vleesverslaafd wordt ipv. zoet. Heb net een heerlijke kippepoot naar binnen zitten werken. Heb gamba’s, zalm, van dat andere spul hoe heet dat ook alweer tagliatella filet of zoiets heerlijk ik lust dat allemaal wel gekocht. mmm ik mis m’n warme maaltijd nog niet maar brood soms wel. Maar dan wordt het gewoon weer vlees.
  Ik zit inderdaad in de ketose volgens mij want mijn honger is weg. vanmorgen was ik het zelfs bijna vergeten om een tussendoortje te nemen.
  Heb net 15 min. crosstrainen erop zitten. Heb het op een rustig tempo gedaan zodat mijn hartslag niet te hard ging. Voor mijn gevoel is 15 min. crosstrainen hetzelfde als 30 min. wandelen.
  Kortom dit dieet vind ik perfect om te doen en m’n rok zakt zelfs al af.
  Wie weet hoeveel ik volgende week kwijt ben. Daar ben ik reuze benieuwd naar.

  Groetjes en iedereen en tot schrijfs.

 99. Hey Mar en Bertha (en de rest)

  Ja ik ben er nog hoor! Maar van gisteravond tot net was mijn vriendje op bezoek dus toen had ik even geen tijd voor jullie ;-)

  Die vieze smaak in mijn mond heb ik een beetje sinds gisteravond. Ik drink 6 flesjes water dus daar kan het niet aan liggen. Voel me verder wel goed, geen honger alleen begin ik ondertussen wel trek te krijgen in andere dingen, groenten, fruit en aardappels of pasta maar ook wel chips en chocola haha. Maar ik heb er vertrouwen in dat ik de 7 dagen wel doorkom.

  Bertha, als ik het goed onthouden heb kom je vanaf dag 3 in de ketose. Dus jij zit er al lang in, ik vanaf vandaag dan.

  Ik ben ook echt niet van het bewegen, maar het wandelen lukt wel. Mike Oldfield in mijn oren en voor ik het weet ben ik weer thuis.

  Nou, succes allemaal, ga zo door! Ik ga eens even boodschappen doen en daarna mijn rondje wandelen, want dat is er nu vanochtend niet van gekomen. Ik heb wel al braaf drie keer eten achter de kiezen.

  Groetjes

 100. Hoi Bertha,

  leuk dat jij en Ondori zo gezellig hier bezig zijn ik merk nu al dat dat helpt.
  drink je wel echt genoeg?ik heb die onsmakelijke mondgeur wel bij andere dieten gehad hier niet.
  pfff ja dat wandelen ik haat bewegen hihi soms maak ik rondje van half uur.
  het is hier dubbel voel me goed maar ben wel Moe.
  komende woe wordt mn oma 90(waarschijnlijk naar laatste verjaardag) en volgende week ben ik zelf jarig en weekje vrij.
  ik ga zo maar eens ri bed.
  fijne avond tot snel
  mar

  • Ja he Mar dat stimuleert zeker als er meerderen schrijven. Ik hoop nog wel een poosje te schrijven voordat ik verlost bent van al mijn kilo’s. haha
   dan ben jij hetzelfde als ik ik vind beweging ook niet echt leuk, maar eten vond ik wel echt leuk en lekker.
   Hoe kom ik anders eigenlijk zo dik ???? Geen idee haha.
   Maar vanmiddag hoop ik toch 10 min. op de crosstrainer te gaan. Niet denken maar doen zou ik zeggen.
   Ik drink om precies te zijn 7 flesjes water heb ik geteld dus dat is ruim voldoende.

   Ik denk dat ik in de ketose zit, want je gebruikt nu natuurlijk ook geen koolhydraten.Een hele leeftijd van je Oma. Mijn Opa is 94 jaar geworden en inmiddels overleden. Verder heb ik geen opa’en oma”s meer.

   Zet hem op he, Jij ook ondori.
   Want jij zal zo ook wel weer tevoorschijn komen.

   Groetjes en tot straks maar weer.

 101. Hey Mar welkom zou ik zeggen.
  Dat is niet leuk als je berichten post en er wordt niet op gereageert dan ben je gauw uitgeschreven.Ik zou zeggen schrijf trouw dan blijft de motivatie erin.
  dat heb ik ondervonden deze 5 dagen dat ik de turbo doe. Toch een steuntje in de rug vind ik. Ik moet trouwens 30 kilo afvallen!!

  Nee Ondori ik heb nog niet gewandeld, dan moet ik alleen gaan en daar heb ik geen zin in. Ik heb ook nog niet gecrossfietst. Ben vandaag moe, maandelijks gedoe weet je wel.
  Misschien morgen dan maar.

  Vandaag ook weer goed mijn best gedaan tot nu toe, vanavond zal ook wel lukken. Mijn honger is helemaal weg ineens en ik heb een vieze smaak in mijn mond. Hebben meerdere mensen dat gehad??

  Succes weer zou ik zeggen.

 102. Dat is waar, ik vind het ook leuk als er weer wat staat. Ben ook begonnen met alle eerdere berichten te lezen, dus vanaf pagina 1 (tijd zat hè haha). Is ook leuk om die eerdere ervaringen te lezen en je kan er soms ook tips uit halen. En goede moed natuurlijk haha.

  Ben je al begonnen met wandelen, Bertha? Moet zeggen dat het mij wel goed bevalt, ik doe het wel pas iets meer dan een week. Goede schoenen aan, muziek mee (zonder red ik het echt niet) en gewoon lopen. Kan er ook goed bij nadenken. Vroeger heb ik meerdere pogingen gedaan om te hardlopen maar dat doe ik dan drie keer en dan stop ik er weer mee, vind het echt vreselijk. Wandelen is een stuk beter en heb niet alleen in het MDP maar ook op meerdere sites gelezen dat dit erg goed is als je af wil vallen. Maar rustig fietsen op de crosstrainer is natuurlijk ook prima. Kun je lekker vanuit huis doen :)

  Wat ik schreef over dat wegen klopt trouwens niet, ik weeg me zondag, dan ben ik een week bezig. Ik ben helemaal in de war met de dagen en daarom dacht ik dat het nu al dinsdag was.

 103. Hoi Bertha en Ondori,

  wat super gezellig dat jullie je hier zo regelmatig melden!
  Ook heel goed dat jullie zijn begonnen!

  Ik ben zelf 01 mei begonnen en in het begin poste ik ook regelmatig iets maar er kwam steeds geen antwoord en toen was ik er maar mee gestopt.
  Ben in eerste maand kilo of 6 afgevallen het gaat vrij traag bij mij.( en inmiddels wel weer wat verjaardagen gehad,..)
  Maar kan niet anders zeggen dan dat dit dieet wel het beste vol te houden is.

  Die Godendrank heb ik nog nooit op.

  Ben benieuwd naar jullie verhalen, veel succes we gaan ervoor! ( ik moet nu nog 25 kilo afvallen….)

  • Hey Mar,

   6 kilo in een maand is best goed hoor! De snelheid is bij iedereen denk ik toch anders. Gewoon volhouden, nog 25 kilo maar je bent hier niet de enige die rond dat getal zit!

   Persoonlijk vind ik de Godendrank erg lekker, maar hier zijn de meningen over verdeeld. Maar iets van fruit in deze dagen van alleen vlees, vis, eieren en zuivel vind ik erg prettig. Of de Godendrank echt werkt zou ik je niet kunnen zeggen want dit is pas de tweede dag Turbo voor mij.

 104. Ondori juist leuk een groot verhaal. We zijn op dit moment de enige die steeds schrijven en daarom ben ik blij dat het er toch 1 is. Daar kijk ik steeds naar uit. Ik ga ook beginnen met de godendrank, ik denk morgen moet het allemaal nog in huis halen. En ik weeg me bewust over 11 dagen dan is het misschien de moeite wat ik afgevallen ben incl. de centimeters en het vetpercentage. {k”heb een vetmeter}
  Jammer dat je werkloos bent en ik hoop dat je snel weer werk krijg al is dat heel moeilijk op dit moment om aan werk te komen.
  Goed dat je al begonnen bent met wandelen ga zo door!!

 105. Hey Bertha, elke dag een eitje, ja dat doe ik ook. Scheelt toch al weer een beetje dat ik dan geen vlees of vis hoef, en ik neem ook elke dag een bakje magere yoghurt met kaneel. Zelf red ik de 6 maaltijden per dag niet, ik doe er 5. Ik sta namelijk meestal rond half 10 op en ontbijt dan met iets van vleeswaren, met een flesje water en de Godendrank erbij. Dan zit ik aardig vol en kan niet voor de lunch nog wat eten, lunchen doe ik dan rond 12 uur of half 1. Met nog een tussendoortje rond 3 uur, het avondeten en dan ’s avonds nog wat zit ik aan de 5 maaltijden per dag en ik vind het wel goed zo.

  Weeg jij je pas aan het eind van de 11 (of 13) dagen? Knap dat je zo lang kan wachten. Ik moet me nu al inhouden haha. Maar ik heb de weegschaal expres weggezet en het gaat me lukken er niet aan toe te geven. Ik ga me maandag wegen, dan begin ik toevallig ook aan fase 2 want ik doe fase 1 een week (er hoeft bij mij wat minder af). Na fase 2 kijk ik hoe ver ik ben, afhankelijk van het resultaat doe ik fase 1 nog een keertje en dan gewoon MDP.

  Toevallig had ik al een week voor ik hiermee begon besloten om elke dag te wandelen, ik krijg nu namelijk vanwege het werkloos zijn erg weinig beweging. Maar ik ga ook niet voor het ontbijt, de route die ik loop duurt drie kwartier dus dan moet ik wel heel erg opschieten om nog binnen het uur dat ik wakker ben te ontbijten. En ik ben al niet zo snel ’s ochtends haha. Dus ik ga meestal na het ontbijt. Als ik weer werk probeer ik het wandelen er wel in te houden, hoewel het dan lastiger zal zijn om zelf een moment te kiezen. Het scheelt dan ook wel dat ik dan weer elke dag naar het werk fiets (heb geen auto).

  Nou, het was weer een heel verhaal, sorry hiervoor. Succes allemaal met de Turbofase en het MDP!

  @ Chloe: wat Bertha zegt klopt, je hebt bij het Mentale Dieet Plan drie Alfa dagen. Maar ik geloof niet dat het dan verstandig is om ook echt drie keer aardappels te eten.

 106. Ondori,, dit is mijn 6e dag van de turbofase. Ik doe dit tot de 11 dagen gedaan zijn, want moet 30 kilo kwijt. Dus in het begin mag het gerust harder gaan van mij. Ik neem iedere dag een gekookt eitje ipv. 4 per week, heb yvonne lemmers ook gedaan en die zei dat het geen kwaad kon tenzij je last hebt van hoog chloresterol . Meestal neem ik als ontbijt magere yoghurt, want vlees of vis moet ik om half 7 niet aan denken. En 1/2 wandelen op de nuchtere maag doe ik ook niet. Ik probeer vanaf vandaag iedere middag 10 minuutjes rustig op de crosstrainer te gaan. Tja en die “lekkere trek momentjes”ken ik ook.
  Probeer daar niet aan toe te geven, want dan kun je helemaal opnieuw beginnen, vandaar dat mijn weegmoment 3 juli is ipv. 1 juli omdat ik wel gezondigd hebt.
  Ga zo door!!

  Chloe je mag tijdens de turbo fase alleen proteíne eten, verder niets.
  En tijdens de mdp methode alleen aardappels eten op de alfadagen.

  Succes verder allemaal.

 107. De eerste dag verliep wel goed. Geen honger gehad, wel op gegeven moment een beetje “lekkere trek”, vooral in iets van chips of zo. Niet aan toegegeven.
  Ik merk wel dat ik een beetje moeite heb met het vele vlees en vis eten. Ben niet zo’n vlees- en viseter, en je mag maar een keer yoghurt en niet al te veel eieren dus voor de rest is het dan toch vlees en vis. Ik had de Turbofase natuurlijk ook wel over kunnen slaan en meteen met het MDP kunnen beginnen maar ik wil die eerste kilo’s er gewoon snel af hebben. Het is maar even, die Turbo, dus gewoon even volhouden maar. Het water drinken gaat prima, moet wel erg veel plassen.
  Ik heb nu wel erge hoofdpijn maar ergens gelezen dat meer mensen daar last van hebben in het begin van de Turbofase. Hopelijk gaat dat met een paar dagen wel over.

  Bertha, wat goed dat je nu al resultaat ziet! Dat motiveert natuurlijk enorm :) Je bent nu een paar dagen bezig toch? Wanneer mag je wegen? Ik zou het Godendrankje wel aanraden, tenzij je het echt vies vindt. Het zijn toch wat extra vitaminen in deze dagen van eenzijdig eten. Als je dat van die aloë vera lastig vindt kun je die ook weglaten, al schijnt die wel erg goed voor je te zijn.

  Ik ben wel benieuwd hoe het andere mensen vergaat, maar helaas is dit forum een beetje stil merk ik :( Nou ja, ik blijf gewoon mijn ervaringen melden en hopelijk doen anderen straks weer hetzelfde.

  • even een vraagje waar haal hun dat goddelijk drankje aloë vera is dat via de tv of kan ik het ook ergens anders kopen

 108. Dus Ondori je hebt de aftrap gemaakt.
  Is het meegevallen of viel het je tegen?

  Ik heb het weekend zeer goed mijn best gedaan, heb niets gegeten dat niet mag. yoehoeeeee ik ben trots op mezelf.
  Mijn man ziet het al aan me, m;n buik is dunner en m’n heupen smaller.
  En ik pas mijn rok weer die ik niet pastte.
  Yes dit werkt.ik heb het godendrankje nog niet gemaakt dus weet ook niet hoe het smaakt.

  Succes aan iedereen die de turbofase doet.

 109. Nou, ik ben nu ook begonnen met het Turbo Plan en zit op dit moment aan mijn Godendrankje. Is nog best lekker, vind ik, hoewel ik dat kaneel erin wat minder vind. Misschien doe ik dat wel gewoon door de yoghurt. Ik weet alleen niet zo goed hoeveel 3 gram is, mijn keukenweegschaal werkte niet mee in dat opzicht.

  Bertha, goed dat je geen friet meegegeten hebt. Misschien kun je ook als de rest van je gezin vrijdagavond chips neemt, zelf iets lekkers nemen wat je wel mag hebben? Niet te kort voor het slapen gaan natuurlijk, ik heb niet in het MDP of Turbo Plan kunnen ontdekken tot hoe kort je voor het slapen gaan mag eten (of ik heb er gewoon overheen gelezen, kan ook) maar het zal wel niet vlak daarvoor mogen.

  • Hoi Ondori,

   Dus je hebt de aftrap gemaakt. Hoe is het gegaan gisteren??
   Bij mij zeer goed, heb alleen iets gegeten wat ik hebben mag joehoeeeee ben trots op mezelf.
   Mijn man kan het al aan me zien, mijn buik en heupen zijn dunner geworden.
   En ik pas weer een rok die ik niet pastte.
   Yes het werkt.

   Veel succes vandaag iedereen.

 110. Ik heb het turbo actie plan nog eens goed doorgelezen maar de godendrank { dus het fruit} mag je wel tijdens deze dagen drinken.
  Dus ga het maandag meteen in huis halen.

 111. @ Bertha: Ja ik ken dat wel, dat dat “snaaien” er heel diep ingebakken zit. Wel zonde, maar goed, die fout maak je nu niet meer, toch?
  Ik moet zelf ook alles omgooien, ben een paar maanden geleden helaas werkloos geworden en ondanks dat ik hard op zoek ben naar werk zit ik nog thuis en heb dus een hoop vrije tijd. Als ik bedenk wat ik de afgelopen maanden, voornamelijk uit verveling, naar binnen gestouwd heb, en totaal geen beweging gehad heb, mag ik eigenlijk blij zijn dat ik niet een stuk dikker ben. Niet dat ik daarvoor slank was hoor, maar ben de afgelopen maanden wel wat aangekomen. Ik had dan geen weegschaal maar wel een spiegel.
  Hoewel het misschien voor mij wel wat makkelijker zal zijn, want ik woon alleen en kan dus alleen in huis halen wat ik “mag” eten. Dan is de verleiding denk ik een stuk minder, lijkt me inderdaad erg lastig als er iemand naast je op de bank chips zit te eten. Maar wel volhouden hoor!

  • Dank je wel ondori voor je berichtje
   .
   Dat is volgens mij wel gemakkelijker dat je alleen woon dan heb je dingen in huis dat alleen voor jou bestemd is en dat je hebben mag.
   Ik heb een gezin met 3 kinderen en die aten vanmiddag samen met m’n man lekker patat.
   Heb het lekker opgesnoven verder niets heb voor mezelf een flink stuk zalm gebakken en rustig opgegeten. hmmm wel anders dan patat maar goed het is niet anders.

   Succes jij he morgen met het beginnen.
   Samen trekken we elkaar er wel doorheen.
   21 dagen zijn zo om en met het mentale dieetplan is het gevarieerder.

   Groetjes en een fijn weekend.

 112. Oh, ik heb het antwoord op mijn aloë vera vraag net al gevonden :) Bij De Tuinen hebben ze een grote fles (1000 ml), niet met water verdund en met dat officiële aloë vera “merkje” erop. Dus die heb ik maar gekocht.
  Was wel even zoeken, dat boodschappen doen. Maar dat zal al snel makkelijker worden denk ik.

 113. Mooi dat die godendrank meteen gedronken kan worden. Lijkt me dat je die vitaminen wel kunt gebruiken, vooral tijdens die Turbo fase.

  Ik heb net mijn boodschappenlijstje gemaakt. Er staan maar twee dingen op die ik normaal ook haal, en die zijn voor de katten haha. Wel even wennen dus.

  Hoe vergaat het de rest met afvallen?

 114. Ja de godendrank mag tijdens turbo fase! Lekker doen dus!! En ikzelf gebruik de aloe-vera drank niet, als het maar zo zuiver mogelijk is lijkt me? Mssn dat anderen daar een beter antwoord op kunnen geven…???

  • Dat vind ik gek eigenlijk.
   Je mag toch geen fruit in de eerste fase???????

   en de aloé vera weet ik niet welke het beste is misschien kun je dat aan Katja vragen!!

 115. @ Bertha: Wat goed dat je trek in zoet en hongergevoel weg is. Dan boek je wel snel vooruitgang. Ik ga nu zondag beginnen in plaats van maandag! Het etentje stond eigenlijk op zondag gepland, maar is vandaag verzet naar zaterdag. Niet door mij, maar ben er wel blij mee want nu kan het al een dagje eerder :) Ben helemaal enthousiast, zowel door het lezen van berichten op dit forum als het lezen van het Mentale Dieetplan en Turboplan.

  Verder had ik nog twee vraagjes over die godendrank, misschien dat er hier iemand is die dit weet. Mag je er al meteen op de eerste dag van het Turboplan mee beginnen of moet je wachten tot je met het Mentale Dieetplan begint? En is dan de Aloë Vera die je bij De Tuinen kunt kopen goed?

  • Gelukkig voor jou dat het etentje verzet is nu kan je mooi een dag eerder beginnen. Geniet er goed van.

   Ik heb gisteren een grote fout begaan. vrijdags eten we altijd chips en voor ik er erg in had had ik een handvol naar binnen geschoven. Moet je zien hoe diep dat ingebakken zit om mee te doen. Nu moet ik dus helemaal opnieuw beginnen.
   Vannacht zat ik er over na te denken zovan het was lekker maar nu maak ik die fout niet nog eens.
   Het was niet anders.

   Groetjes en succes morgen.

 116. Mijn zin in zoet is echt weg en mijn hongergevoelens ook.
  Ik hou het nu bij 2a 3 tussendoortjes per dag.
  Ik zou wel iedere dag willen wegen maar heb het gepland staan op 1 juli.
  Anders ben ik bang dat het tegenvalt en ik weer ga [vr]eten.

  Ondori denk maar zo het is maar een klein poosje dat je niet drinken mag.
  Als je met het mentale dieetplan bezig ben mag het weer2 dagen per week geloof ik.
  Maandag ga je beginnen he!

 117. Hey Bertha,

  Wat goed dat je daar niet aan toegeeft :) Ik ben ook wel een zoetekauw, dus ga het daar ook wel moeilijk meer krijgen. Het meest lastige wordt denk ik toch wel dat ik voorlopig de alcohol moet laten staan. Ik ben geen grote maar wel een regelmatige drinker, en ik ga mijn twee wijntjes op een avond wel echt missen. Maar het is voor een goed doel!
  Ik ben benieuwd of ik ook al zo snel verschil merk als jij nu doet wanneer ik eenmaal begonnen ben, met betrekking tot het beter voelen.

 118. Nou ja, ik had zo bedacht dat ik rond de 50 kilo wil zitten, dus er moet 11,5 kilo af. Als ik eerder tevreden ben is dat natuurlijk ook prima.

  Het is denk ik wel logisch dat je veel naar de wc moet. Ik ben nog niet begonnen en heb er dus nog geen verstand van, maar ik las dat je 2,5 tot 3 liter water moet drinken. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar het is een stuk meer dan ik eerst dronk ;-) Hoewel ik pas maandag met de Turbo fase begin, ben ik al wel vast begonnen met meer water drinken en ik merk ook dat ik vaker moet plassen.

  • Ondori,

   Ik drink al heel lang ongeveer 3 liter water per dag dus daar is mijn lichaam aan gewend.
   Maar ik denk zelf dat het komt omdat ik geen koolhydraten meer eet op dit moment.
   Het gaat heel goed ik voel me beterder maar heb af en toe wel zoettrek.
   Maar daar geef ik niet aan toe, want dat is mijn grootste valkuil om af te vallen.

 119. Dag 2 is bijna voorbij en mijn hongergevoelens worden al minder gelukkig.
  Ik zit nog wel op meer dan 3 tussendoortjes maar misschien dat het elke dag minder wordt tot ik aan de 3 zit.
  Ik moet wel gigantisch veel naar de wc.
  Allemaal vocht denk ik.
  Hoe gaat het met de rest en hoeveel moet iedereen afvallen of wil afvallen.
  Ik weeg nu 97.6 kilo en mijn streef is rond de 70 kilo.
  Dus er moet een kleine 30 kilo af.

 120. Hi dames!
  En welkom ondori en bertha! Leuk dat jullie ook zijn begonnen!
  Ikzelf ben er nu 3 weken ‘tussenuit’ maar ga maandag weer beginnen.
  Ik ben 1.65 m en weeg nu 64,5 kg. Ik wil onder de 60 kg uitkomen en ga dan over op het mdp.
  Hoop dus binnen 2 weken (7 dagen fase 1 en 5 dgn fase 2) hierop over te gaan.
  Weet nog niet zo goed wat mn steefgewicht is, dat is maar net bij welk gewicht ik me lekker voel ;-)

  Succces allemaal en ook ik blijf dit forum volgen!!

 121. Welkom Ondori.

  Het is de eerste 2 dagen erg wennen ,maar het valt niet tegen.
  Als ik honger in de maag heb ben ik nu aan het bedenken ipv in het hoofd dan eet ik wat ,,het is iets meer dan de aan bevolen 3 tussendoortjes per dag. Maar dat zal van liever lede wwel minder worden denk ik.
  Nu heb ik nog vrij veel honger.

  Succes in ieder geval en laat horen hoe het jou bevalt.
  Groetjes

 122. Hoi allemaal :)

  Ik wil zelf ook het Turbo Actieplan en daarna het Mentale Dieet Plan gaan volgen. Ik heb alles gisteren al besteld, gedownload en doorgelezen en zou het liefst vandaag nog beginnen. Helaas heb ik vandaag met iemand afgesproken om een terrasje te pakken en ga ik zondag uit eten, dus dat loopt niet lekker met die Turbofase. Dus nu begin ik maandag.
  Ik heb wel vandaag een weegschaal gekocht en mezelf voor het eerst sinds jaren gewogen. Ik ben 1.54 lang (of kort, het is maar hoe je het bekijkt) en weeg 61,5 kg. Ik weet nog niet zo goed hoeveel ik er af wil hebben. In het Mentale Dieet Plan staat dat je zelf je ideale gewicht bepaalt, een gewicht waar jij je goed bij voelt. Maar ik vind het moeilijk om van tevoren te bepalen bij welk gewicht ik me goed voel, en weer slank ben. Denk dat er zeker een kilo of 10 af moet.

  Ik vind het in elk geval leuk om de ervaringen van anderen hier te lezen en blijf dit forum zeker volgen :)

 123. Ik begin vandaag met het tuboactie plan.
  Ik ben benieuwd hoe dit gaat,.
  Ik moet min. 30 kilo kwijt.
  Ik hoop hier motivatie en steun te krijgen.
  Ik zal alles op mijn gemak een keer doorlezen.

  Succes aan iedereen die dit dieet doet!!

  • Hallo Bertha,

   Leuk dat je begonnen bent!
   Ik ben nu 2 weken bezig met het turboplan en ben intussen 4kg af :-D.
   Nog 12 kg en ik heb mijn doel bereikt.
   Het is makkelijk vol te houden :D

   groetjes,

 124. Ik eet nu steeds alleen eiwitten en groente.
  Makkelijk vol te houden, kan lekkere dingen maken en ik val rustig aan af.
  Het weekend was ik weg waardoor ik 4 dagen ook meer koolhydraten had gegeten (2 broodmaaltijden op een dag, ’s morgens een shake) maar ik was toch afgevallen!
  Dus ik hou het lekker zo.
  Ben nu 6 kilo kwijt in 2 maanden, niet spectaculair maar ik ben ze al jaren niet meer kwijt geweest zonder moeite. En ik neem gewoon een wijntje in het weekend en doe niet moeilijk als ik op visite ben. Heerlijk!

 125. Hoi dames!

  Wow lianne; 15 kg!! Respect…
  Mssn kan je voordat je op vakantie gaat even bellen met douane en het aan ze vragen??
  Manija; ik weet niet wat anderen doen maar volgens mij is 11 dagen fase 1 echt de max! Ikzelf schakelde steeds na 11 of 7 dagen over op fase 2. Dit staat ook zo in de berichten van katja zelf dus ik zou me eraan houden?! Daarbij lijkt het me ook niet echt gezond om langer dan 11 dagen fase 1 te doen ;)
  Ik hoop over 2 weken dit dieet weer op te kunnen pakken, ben tot nu toe weinig aangekomen (door heel mager te eten) maar ook bij mij willen die laaste 2 kilo er niet af…

  Succes!

 126. Hallo Leonie,
  Ja de Godendrank is een life saver! Ik vind het heel lekker en drink het alle dagen :-D

  Heb een klein vraagje; vandaag is mijn dag 11 met de Turbo fase 1. Volgens het plan zou ik vanaf morgen groentjes mogen eten. Maar ik lees vaak van andere dat ze fase 1 blijven doen tot ze hun ideale gewicht bereikt hebben en pas over gaan naar groentjes enz.
  Wat is eigenlijk het beste?

  Bedankt iedereen!!µ

 127. Hoi Leonie,

  je vroeg naar de resultaten van de andere dames: ik ben bezig om mijn laatste kilo kwijt te raken. Ben dan sinds 7 januari bezig met Turboplan en ben dan 15 kilo kwijt. Lijkt wel of die laatste kilo er niet af wil. Ik schakel dan over op het MDP, maar ga op 2 juli voor 10 dagen naar een luxe vakantieresort. Hoop dat ik dan alle verleidingen kan weerstaan. Ik overweeg om mijn chiazaadjes en de kaneel mee te nemen in mijn koffer (ben alleen huivering voor de douane…)

 128. Hoi manjia,
  Wow! Knap hoor!
  Is het gelukt met de godendrank? En heb je wat gehad aan de tips voor snacks?
  Ikzelf ben even gestopt met dieet (ivm gezondheid) maar hoop snel weer te kunnen beginnen! Ik denk wel om wat ik eet en probeer zo mager mogljik te eten.
  Ben beniewd hoe het met de andere dames gaat?!?!?
  ik volg dit blog wel maar vindt het erg stil laaste tijd :(

  Sucses allemaal!

 129. Hoiii Iedereen,

  Ik ben nu 1 week bezig met de Turboplan.
  Vandaag mocht ik me wegen en las -3,4 kg! Ik ben zoooo blij :D :D

 130. Hallo Mellie,
  Bedankt voor je advies :D
  Mag je de Godendrank ook tijdens de eerste fase van Turbo drinken?
  Wow 7kg! proficiat!.. Hoe lang ben je al bezig?

 131. Hoi Manija,
  Ik eet ook altijd joghurt s’ morgens (-:
  Godendrank is 1 sinaasappel 1 citroen 1 grapefruit en 1 à 2 gram kaneel en je kan er een dopje aloë Vera drank door doen. Ik doe zelf de aloë Vera drank weg laten. Ik drink dit iedere ochtend. In het begin even aan de smaak wennen maar nu vind ik het wel lekker.
  Als snack neem ik meestal twee plakjes kipfilet of runder rookvlees of een paar garnalen. Ligt eraan wat ik in huis heb. Een gekookt eitje neem ik ook wel eens als tussen doortje. Ook zijn ongezouten rauwe noten ( een handje) erg lekker.
  Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Het gaat je zeker lukken 16 kg eraf. Ik ben nu 7.2 kilo afgevallen en ik wil er het liefst nog 14 eraf.
  Meestal ben ik na een paar weken het diëten al zat maar met dit dieet helemaal niet (-:
  Succes!!!!
  Liefs Mel

 132. Hoi Lionie en Lianne,

  Bedankt voor jullie reactie!
  Ik zou in totaal graag 16kg afvallen. Hopelijk lukt het me met die dieet.
  De ‘Godendrank’ is dat Aloé Vera drank? en waar is dat goed voor?
  Wat eten jullie als snack?

  groetjes :D

 133. Hallo Manjia,

  ik eet ’s morgens altijd een schaaltje magere yoghurt met kaneel en lijnzaad of chiazaadjes. Heb je toch een beetje bite en is ook nog goed voor de stoelgang. Succes!
  Ben zelf sinds 7 januari bezig en 14 kio afgevallen… het kan dus echt!

 134. Hoi manjia,

  Leuk dat je ook begonnen bent!
  Mijn ontbijt is altijd:
  Godendrank en een schaaltje 0% vet joghurt

  Ik krijg in de ochtend ook geen vlees/vis weg ;)

  Succes!

 135. Hallo iedereen,

  Drie dagen terug ben ik ook begonnen met de Turbo fase 1. Mag ik vragen wat jullie als ontbijt eten?
  Alles valt voor mij mee behalve ontbijt… Ik ben niet echt een vleeseter mss daarom.
  Bedankt voor jullie advies.

  Groetjes,
  Manija,

 136. Hoi mar,

  Ik heb een borstvergroting gehad, een lang gekoesterde droom ;)
  Ik vindt het door de week ook makkelijker dan in het weekend.
  Ik ga nu totaal 2 weken turbo doen, 7 dagen fase 1 en 5 dagen fase 2.
  Daarna ga ik gewoon letten op wat ik eet in de hoop dat dat voldoende is, hihi.
  Ikzelf moet nog 5 kg tot mn streefgewicht dus dat moet wel te doen zijn ;p

  Zet m op dames!!

  X

 137. Hoi allemaal

  leonie wat voor operatie heb je moeten ondergaan?knap hoor die knop Om en ervoor gaan! Wauw Melanie ook goed joh!ik ben bijna 5kg kwijt eerste gingen rap toen heel traag wat demotiverend werkte en resulteerde bij vrienden in t eten van bossche bol en rosti uit de oven maar day was er snel af gelukkig. Ik merk dat t door de week goed gaat en als ik t weekend niks heb ook maar met verjaardagen etc wel voor mij lastig.

  iedereen weer veeel succes we go for it

 138. Hi melanie,

  Wow! 7,2 kg is echt veel!!
  Het is idd wel stil geworden hier…
  En dat terwijl het juist zo leuk is om dit ‘samen’ te doen!!
  Ook ik heb lekkere trek, zeker na een week eten waar ik trek in had, maar gewoon verstand op nul en mn doel voor ogen houden!!
  Het is het straks allemaal waard…
  Jij ook succes melanie (en alle andere natuurlijk!)

  Xxx
  Leonie

 139. Hoi Leonie,
  Goed van je dat je het weer op pakt!
  Hier gaat het nog steeds goed, ben nu -7,2 kg afgevallen!
  Nog steeds geen honger maar wel af en toe trek. Maar na een glas water zakt dat ook weer af.
  Ik vind het wel stil hier geworden.

  Succes Leonie!
  X
  Melanie

 140. Zo, vandaag weer begonnen na er een week “tussenuit” geweest te zijn. Schade: 2,5 kg zwaarder
  Operatie is goed gegaan maar hou door narcose wel meer vocht vast :(
  Ga weer beginnen met 1 week turbo en dan kijken we wel weer verder.
  Voel me er goed bij dat ik nu weer verder kan met dieeten, voelde me toch wel beetje schuldig als ik zondigde, maar was zooooo lekker!

  Nou meiden, ik hoop op positieve reacties van jullie over jullie dieet!

  Xxx
  Leonie

 141. Hallo dames
  Hoe gaat het bij jullie?
  Morgen ga ik voor de tweede keer 11 dagen turbo doen. Afgelopen maandag gewogen en er is -5,7 kg af, ben zoooooo blij!
  Ik vind dit dieet ook heel goed vol te houden!

  Succes meiden!

 142. Hoi Allemaal, Ik mag vanavond weer groenten . Ik doe elke keer 5 dagen turbo fase 1 en dan 5 dagen turbo fase 2. Gisteravond hadden we op mijn werk een feest waarbij ook een friettent stond. Tjonge kon de verleiding niet weerstaan, eenmaal een klein bakje friet met mayo te hadden gekocht, kroop mijn schuldgevoel omhoog. Dus heb van dat kleine bakje ik denk 5 frietjes gegeten. Erg lang overgedaan en echt van genoten! Gelukkig zag ik vanochtend weer sinds jaren de 66,8 kilo. Heb al lang geen 66 kilo gewogen. Ik ben inmiddels 6 kilo kwijt en ik moet er nu nog 4. De laatste kilo’s gaan wel langzamer. Doe ongeveer over een kilo 9 à 10 dagen. Ik drink elke ochtend als ontbijt een shake. Dit bevalt me erg goed, aangezien ik al jaren niet heb ontbeten gaat dit er lekker snel in en het is nog eens erg lekker!!

  ’s avonds als snack eet ik handje vol ongebrande ongezouten noten, dit doe ik ook in mijn turbo fase 1. Ik merk dat ik hierdoor geen hoofdpijn krijg en voel me net even wat beter.

  Mar, hoe is het verder met jou?? Leuk om alle berichten van iedereen te lezen, ik ben er niet heel vaak op maar ik volg jullie wel allemaal!
  Succes

 143. Ha ha Paulien, dat is ook een manier om niet aan roken te denken. moet ik inderdaad ook maar doen. Ik stopte met roken en dacht, nu ga ik aankomen……dat was voor mij groen licht om maar te gaan snaaien. Ik weet het STOM!!!! Maar was even zoooooo lekker.
  ben nog nooit zo zwaar geweest als nu, maar al 104 dagen niet gerookt!!!!!!! (leuk die App’s die dit voor je bijhouden) Dus nu op naar 104 dagen dieet…pffff… Maar vorig jaar ging het goed, was ik heel snel 10 kilo kwijt…..ik hou de moed erin.

  Suc6 allemaal
  Groetjes, Corine

 144. Vanmorgen voor het eerst op de weegschaal na een week en wat denk je?
  Maar 1,8 kilo gadver dat valt mij vies tegen heb zo mijn best gedaan en dan nog maar zo weinig eraf.
  Naja ga maar weer verder nog even een paar dagen doorzetten.
  tot volgende week.

 145. Hallo allemaal,

  Ben wat maanden weggeweest, vorig jaar actief met het mdp en regelmatig hier te vinden. Ben nu weer begonnen met turbo. Ben flink wat aangekomen nadat ik ben gestopt met roken……pff…..stoppen met roken…moet eigenlijk ook meteen stoppen met eten. Ik pas nog maar twee broeken. Hoogste tijd om de turbo fase in te gaan. Hopelijk gaat de knop goed om,is nog niet helemaal gebeurt. Ben al 2 dagen chagrijnig……

  suc6 allemaal.
  Groetjes, Corine

  • Hoin Corine.

   Wat super.
   Mij heeftbhet dieten ontzettend geholpen bij het stoppen met roken!
   Ik kon alleen nog maar aan eten denken waardoor ik erg weinig aan het roken dacht.
   Ik hoop dat het voor jou ook een positieve werking zal hebben.
   Succes!

   Groetjes Paulien

 146. Hoi dames,

  @ Anita; dat is ook mijn ontbijt, hihi
  @ Maaike: Niet elke dag (of om paar dagen) wegen maar bijv 1x per week op vast tijdstip en vaste dag (ikzelf doe altijd maandagmorgen)
  @ Suraya: Jazeker! Ikzelf ben in 4 weken (met 5 dagen zondigen tussendoor) ruim 8 kg afgevallen! Inmiddels zit ik op ruim 10 kg in bijna 6 weken. De laatste weken gaat het niet zo hard helaas :(
  @ Maaike: ik eet altijd tussendoor vleeswaren. Dit wissel ik wel af. (rosbief, kip/kalkoenfilet, rookvlees etc)

  Nou dames, ik ga dit weekend nog ff door met Turbo. Vanaf maandag gewoon goed eten want ik wordt a.s. dinsdag geopereerd en dan kan ik wel wat reserves gebruiken :P

  Zodra ik me sterk genoeg voel ga ik weer verder met dieeten. (als dit dan nog nodig is.. ;))

  Succes allemaal!

  Liefs,
  Leonie

 147. Vandaag na een eerdere poging weer begonnen aan het turboplan fase 1. Is het mogelijk om zo’n 5 kilo af te vallen in 6 weken? (Ik moet in totaal zo’n 8 Kilo kwijt, niet meer.

  Groetjes Suraya

 148. Hallo, Ik ben ook weer begonnen na een tijdje te zijn gestopt. Ik ben inmiddels 4 kilo gegroeid en ga er dus ook weer vol kracht tegenaan. Doe nu turbo 1 en gaat tot nu toe goed ik ben gister begonnen en woog 84.4 ik wil voor mijn vakantie (september) op 75 kilo zitten .
  Als er nog iemand tips heeft of goeie raad dan hoor ik het graag.
  Iedereen veel succes deze week.

 149. Hoi Anita
  Ik ontbijt iedere morgen met de godendrank en een kommetje magere joghurt. Je kan natuurlijk ook een eitje bakken of koken.
  Succes!!!!

 150. Na 2 dagen turbo: de eerste 2 kilo zijn eraf!
  Het valt me zwaar om het water naar binnen te krijgen met dit weer, maar de eerste kilo’s zijn er af en dat stimuleert.
  Voorbeelden voor ontbijt:
  Magere joghurt/ kwark/ melk bijvoorbeeld met snufje kaneel erin.
  Eieren
  Plakje (s) vleeswaren of niet al te vette kaas. Of vleeswaren besmeerd met huttenkase.

 151. Goedemorgen Anita,

  Wat super dat je bent begonnen.
  Ik ben nu een paar weken bezig en het bevalt me goed.
  Ik zat ook met ontbijt.
  Wat ik nu meestal doe is 2x per wek een ei ( meestal 1x roerei met rookvlees, andere keer een gekookt ei) om de dag een koolhydraatarme boterham en in het weekend yoghurt of plakjes vlees als ontbijt.

  Hoop dat je er iets aan hebt anders hoor ik natuurlijk graag van je en sowieso hoor ik graag hoe het gaat iig heel veel succes!!

  • Ik ben ook vandaag begonnen. Heb ook meteen alle verleidingen het huis uit gedaan dus op naar dat blijvend slanke lichaam.

   Ik heb 2 vragen. Misschien hebben jullie antwoord.
   1 waarom mag je maar 1 portie yoghurt in de turbo fase per dag?
   2 smaakt koolhydraatarm brood naar normaal brood?

   Groetjes,

   Amber

 152. Goedemorgen.
  Ik ben gisteren begonnen met Turbo Fase 1 en heb even een voorbeeld nodig voor ontbijt. Ben zelf niet zo creatief helaas. Ik hoop een reactie te krijgen. Groetjes An

 153. Hallo allemaal,
  Na een tijdje geen dieet te hebben gedaan word het nu weer tijd.
  Ben bijna 4 kilo weer gegroeid en wil toch echt voor de zomervakantie er wat af.
  Ben nu 84 kilo en wil beslist deze zomer 75 kilo wegen voor mijn vakantie (september)
  heb dit dieet eerder gedaan en dit forum helpt toch wel een beetje mee om door te zetten en om natuurlijk ideeen uit te wisselen.
  Ik wens een ieder deze week ook weer veel succes.

 154. Hallo allemaal,
  Daar ben ik dan weer een tijd geleden het dieet ook gedaan en wil weer opnieuw beginnen.
  Nu alles weer rustig is wil ik er ook weer echt voor gaan , ben inmiddels weer 4 kilo gegroeid en baall als een stekker.
  Ik wil echt naar de 75 kilo en nadat ik mij vanmorgen heb gewogen 84.4 ga ik er dan ook voor. Ben vanmorgen met goeie moed van start gegaan en hoop volgende week dan ook echt wat kwijt te zijn.
  Ik wens iedereen veel succes deze week .

 155. Ontbijtbroodjes
  Lekkere ontbijtbroodjes voor op je gamma, beta en
  alfa dagen. Je haalt 6 broodjes uit dit recept.
  Ingrediënten:
  3 eieren
  3 eetlepels cottage cheese
  4 druppels zoetstof.
  Platte ronde vormpjes (metalen, ter grootte van een
  gevulde koek)
  Bereiding:
  Verwarm de oven voor op 150 graden celsius.
  Splits de eieren voorzichtig er mag geen eigeel in het eiwit zitten) Sla de eiwitten stijf.
  Vermeng de eigelen met de cottage-cheese en de zoetstof.
  Spatel het stijfgeslagen eiwit heel luchtig door dit mengsel.
  Verdeel het mengsel over de vormpjes en laat ze ongeveer 80 minuten in de oven bakken.

  Ontbijtbroodjes II
  Lekkere ontbijtbroodjes voor op je gamma, beta en alfa dagen.
  Ingrediënten:
  1 kop proteïnepoeder
  1/4 kop water
  1 theelepel bakpoeder
  1 ei
  1/4 kop vetarme slagroom
  Natrena voor 50 gr.suiker
  1 theelepel vanille extract
  Bereiding:
  Mix de droge ingrediënten en houdt apart.
  Mix dan ei, slagroom en water en voeg daar het droge spul bij. Kneden met de handen en
  zonodig extra proteïnepoeder toevoegen tot je een goed deeg hebt. Vorm hiervan 8
  balletjes van ca. 3 cm. doorsnee en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak
  op 175 graden ongeveer 20 minuten

  Ik heb het recepten boek, heb Ze allemaal gemaakt maar vind ze niet zo lekker!!
  S6 ermee

 156. Hoi allemaal,

  Ook ik kijk dagelijks op het forum en merk dat het vaak erg stilletjes is, terwijl ik juist denk dat we elkaar via dit medium kunnen helpen / stimuleren.
  Apart ook ik heb paar keer gemaild naar mevr Callens / het supportteam, maar krijg vaak geen reactie, iets wat er blijkbaar bij hoort:-( ( des te belangrijker zijn wij voor elkaar denk ik)
  Ik ben nu 2.5 week bezig en ruim 4 kilo afgevallen, voor mij is dit echt veel, met geen enkel ander dieet heb ik dit ooit bereikt.
  Etentje ging goed alleen het toetje niet helaas,maar dat was er na 2 dagen ook wel weer af.

  Ik merk dat ik na 2 weken turbo fase 1 heb gedaan nu beetje om en om doe qua gamma en beta dagen en dat bevalt me goed.
  wel om de dag een ka boterham, wat erg lekker is.
  Nog steeds geen idee wat een ontbijtbroodje is:-)

  Ik heb wel gemerkt dat als ik echt 3 liter drink dat goed helpt.
  Blijf benieuwd naar jullie verhalen / tips&tricks.

  Mar

 157. @anouk; het kan zijn dat je tijdens turbo fase 2 wat aankomt, dit is normaal! Als je je aan het schema houdt gaat het afvallen gewoon verder.
  @anja; ik weet niet waarom ze dat zo neerzetten, maar ik kreeg gewoon reactie op mn mail.
  @mellie: goed zeg!! Knap hoor!!
  @veronique: gezellig dat je ook begonnen bent! Ikzelf kijk bijna dagelijks op dit forum omdat ik ook de vorderingen van anderen wil volgen en dat mij extra stimulans geeft!

  Zet m op allemaal!!
  X leonie

  • @ Leonie, ik ben niet bezig met het turboplan. alleen met het mentaal dieet plan. Wel goede resultaten binnen de 4 weken… (7kilo)
   Had een feest van mijn oma van het weekend ze is 80 jaar geworden.
   Had al een paar keer een mail gedaan naar mevr Callens maar krijg nooit antwoord. :-( Het feest was op een Gamma dag. Ik had gevraagd of ik met de dagen kon schuiven. Geen antwoord.
   Heb zaterdag alles gegeten wel met de regels van het MDP. dus geen friet. Wel een paar wijntjes, wat dus eigenlijk ook niet mag. Ben niets bij gekomen.
   Maar ik vraag me af of dit nu een grote impackt heb op mijn metabolisme omdat ik geen Gamma dag heb gehouden, en toch wat heb gezondigd……… zucht

 158. hallo,

  Ik ga vandaag beginnen met de het turboplan. Ik baal ontzettend van mijn figuur. Ik ben ieder jaar wel weer aan het lijnen, want de kilo’s die er dan af gaan, komen steeds weer terug. En ja, ik weet ook wel waarom …
  Ik ga in ieder geval 5 dagen het turboplan doen en daarna het gewone mpd. Ik heb dit dieet, en met name de turbo, vaker gedaan en weet dat er zeer goede resultaten mee te behalen zijn, mits je je er streng aan houdt. Mochten de 5 dagen meevallen, dan verleng ik natuurlijk het turbogedeelte. Op 21 juni ga ik op vakantie, dus alles wat er voor die tijd vanaf is, is meegenomen. Ik zal jullie op de hoogte houden, stimuleert mij wellicht het beste!

 159. Goed dat je zo’n goeie resultaten hebt behaald. Zelf ben ik ook goed op weg met het MDP ook gekend als koolhydraatarm dieet! Goede resultaten binnen de week zijn zeker mogelijk.

 160. Wat is het stil hier )-;
  Vandaag was mijn weeg dag en – 4,2 kilo!!!!!
  Ben zo blij!
  Ik hoop dat jullie weer gaan reageren!

 161. Hallo, kan iemand mij vertellen waarom je at i.p.v. @ moet invullen?
  Ben bang dat ik dan niets binnen krijg.
  Gr. Anja

 162. Dag Dames,

  Ik ben ook bezig sinds 22 april met het MDP, ga maandag mijn 5e week in.
  Ben nu 7 kilo kwijt, alleen zag ik vanmorgen dat ik 1 kilo was aangekomen…… ik schrok ervan.
  Hou me strak aan de schema dagen, ik snap er helemaal niets van.
  Ik eet wel elke dag een handje rauwe noten, en magere kwark.
  voor de rest gewoon strak op schema!!
  Iemand ervaring????

  Anouk :-)

 163. @ Leonie Super knap 8 kilo eraf!
  @ Melanie Ik doe in turbo fase heel af en toe een klein beetje Philadelphia light op mijn ka boterham. En daarover heen gerookte zalm mmmmm
  @ Mar Hoe is het etentje gegaan?
  @ Lis Die koekjes klinken lekker, wil je het recept met ons delen (-:

 164. Hoi allemaal
  Ik zie dat er nog een melanie is dus ik heb mijn naam veranderd (-:
  Ik ben sinds maandag bezig met het turboplan en ik heb echt totaal geen honger. Wel af en toe trek maar dat heeft iedereen denk ik wel. De trek is ook van korte duur.
  Gisteren een nieuwe weegschaal aangeschaft en die moest ik natuurlijk even testen (-: 3,4 kg whiehoeeeeeeeee

  Succes dames met z’n allen kunnen we die kilo’s verslaan!!

 165. Hoi melanie,

  Nee philadelfia mag niet tijdens turbofase 1. In fase 2 mag wel maar heeeel weinig en dan nog liefst verdunt met water. Ikzelf ben nu bijna 4 weken bezig en wissel fase 1 en 2 af.
  Wel heb ik 5 dagen (goed) gezondigd en maar 400 gram aangekomen. Ik ben nu in totaal 8 kg kwijt!!! Ik weeg alleen op maandagmorgen, dus ik denk inmiddels wel wat meer ;-)
  Succes allemaal!!

  Liefs,
  Leonie

 166. Hoi meiden,

  sinda kort bezig met het turboplan. Op veel ervaringen op internet zie ik philadelfia light voorbij komen tijdens de turbofase 1.. mag dit?

  Groetjes, Mel

 167. Hoi Lis,

  Moest toevallig vanmorgen aan je denken, ik dacht hoe zou het met Lis zijn.
  Wat top te horen dat je zo goed bezig bent!
  Sorry voor mijn gezeur van ontbijtbroodjes, toch maar het boek aanschaffen dan. ( heb nu het 8 weken maaltijd programma)Hoeveel ben jij de eerste 2 weken afgevallen? Ik ben morgen 2 weken bezig en hoop de 4 kilo aan te mogen tikken.
  Morgen en donderdag wel een etentje de echte proef..
  Morgen mag ik na 2 weken turbo weer wat groente kijk ik wel naar uit.

  We gonna beat the kilo’s he!!!!!

  Tot horens.

  Mar

 168. hallo allemaal,…
  Ik ben nu weer voor de tweede keer in turbo fase 1, gaat aardig goed. Ben vooral aan het experimenteren met whey poeder cake ( proteïne poeder met chocolade smaak, resultaat chocolade muffins!!) de whey poeder cake staat in het 101 receptenboek van Katja, tevens de ontbijtbroodjes. Zijn ongeveer 3 soorten ontbijtbroodjes, op basis van kwark en één op basis van eieren en dan op basis van whey poeder. Een lekker koekje heb ik nu op basis van zemelen en havervlokken en kwark met beetje bakpoeder. Erg lekker voor in de weekenden en vrij van koolhydraten.
  Hoofdpijn heb ik ook zo af en toe vooral in turbo fase 1, maar ik krijg het wanneer ik te weinig heb gedronken want moet echt 6 flesjes op een dag drinken. Verder heb ik nergens last van. De aloë vera drank is trouwens niet echt lekker maar door de godendrank en met kaneel goed te doen! Veel succes allemaal… hou vol hè….

 169. Hoi,
  Ik ben al een tijdje ermee bezig alleen vanaf deze week ‘echt begonnen’.

  Met koninginnendag veel feest en erna ook nog een paar feestavonden en ervoor ook. Ook nog een weekendje weg geweest vorige week dus wist zeker dat ik me er toch niet geheel aan kon houden. Gister kwam ik erachter dat er eigenlijk te kort tijd tussen mijn maaltijden zat. Nu ben ik vanochtend voor mijn ontbijt 30 min gaan lopen en heb ik binnen het uur ook gegeten. 5 flesjes water gaan vandaag ook wel. Toch heel bang dat ik niks ga afvallen op de een of andere manier :(

 170. Hoi allemaal,

  vandaag is mijn 14e dag turbo bijna weer wat groente erbij maar ik sta haas nu al dagen stil. Beweeg braaf half uur per dag maar er gaat maar niks af, best frustrerend kan ik je zeggen iedere dag hoop ik eindelijk de 4 kilo Te Halen maar het blijft nu al dag of3a4 hangen op 3.7 kilo. Heeft iemand een idée / tips?? En ik drink totaal per dag tussen de 2,5 en 3 liter.

  Dan nog steeds de vraag waar ik maar geen antwoord op kring nog hier nog via support kan iemand me vertellen wat een ontbijt broodje is????

 171. Hoi mar
  Ja ik drink de 6 flesjes water en nog groene thee tussen door. De misselijkheid kwam na de joghurt van vanmorgen. Ik heb totaal geen trek. Hopen dat het zakt.

 172. Goedemorgen Melanie,

  Ik had de eerste 3 dagen ook hoofdpijn. Dit heeft volgens mij te maken dat je geen suiker meer krijgt.
  Voldoende drinken helpt. Ik had na 3 dagen geen hoodpijn meer. Echt volhouden hoor. Gr Kimmy

 173. Goedemorgen Melanie,

  wat goed day je bent begonnen!!
  maar erg vervelend hoofdpijn
  drink je wel genoeg / begin je hier meteen ’s ochtends bij t wakker worden mee?vaak zit hoofdpijn in het feit dat je niet genoeg drinkt vandaar dat ik het vraag.

 174. Vandaag dag 2 van het turbo dieet. Gisteren ging heel goed, geen honger gevoel. Vanmorgen alleen opgestaan met knallende koppijn en misselijk. Herkennen jullie dit?

 175. Ik denk dat ik dan een week eiwit met groente doe (of een paar weken) en dan daarna het gewone plan. Gaat het afvallen toch wat sneller vermoed ik maar mis ik niet mijn vezels!

 176. Ik dacht steeds dat je juist door de afwisseling van de dagen (gamma , beta, alfa) je lichaam verder aanzette tot verbranden. Maar dat is meer als onderhoud begrijp ik nu. Dan ga ik maar weer ff aan de turbo want ik wil nog wel wat kilo’s kwijt! Kun je in de turbo ook zemelen nemen? Daar zitten volgens mij ook geen kh in toch?

  • Klopt ook hoor! Wij hebben het turboplan niet eens gedaan omdat er niet heel veel af moest. Mijn vriend is in 2,5 week tijd 6 kilo kwijt! Met het gewone plan dus. Het gaat daarna minder snel maar het werkt wel en het voelt totaal niet als dieet. Nu als onderhoud. Dit weekend alleen maar gefeest dus dan weer ff paar dagen mdp!
   Suc6!

 177. Hallo Melanie,

  Ik ben op 7 januari gestart met de turbofase 1 en 2 en ben inmiddels 13 kilo afgevallen. Ik ben nog steeds bezig. Ik wil nog 2 kilo en dan stap ik over op het MDP. Er zijn momenten dat het begint te vervelen, maar kk ben inmiddels goed in staat om mij daaroverheen te zetten.
  Je begint je dag met yoghurt met kaneel. Doe ik ook. Alleen voeg ik er 2 eetlepels lijnzaad (hele) aan toe. De yoghurt krijgt dan wat meer bite en lijnzaad is erg goed voor de stoelgang.
  Ik drink mijn godendrank vanaf dag 1 na de lunch. Ook eet ik iedere dag 2 koolhydraatarme boterhammen met mager beleg of philadephia light.
  Succes!

  • Ik kan je aanraden om chiazaad te eten ipv lijnzaad. Her is wel veel duurder, maar zitten veel meer vezels en anti oxidanten etc in!

 178. Bedankt Kimmy en Mar, we gaan er gewoon voor. Vanavond ga ik alvast
  de balletjes gehakt maken voor morgen als lunch. En morgen ochtend beginnen we met magere joghurt met kaneel. Mag die godendrank nu ook al? Heb dat mailtje nog niet gehad.

 179. Hallo kimmy,
  Doen jullie dan 2 weken turbo (echt alleen eiwitten) en dan 1 werk turbo met groente? Ik ben zo bang dat ik dan helemaal niet meer naar de wc kan in die 2 vezelloze weken.

 180. Hoi Melanie,

  Ik heb 2 weken het Turbo gedaan en ik ben 5 kg afgevallen. Ik moet eerlijk zeggen dat in het begin een beetje vreemd lijkt om dit dieet te volgen, maar het went en wordt gewoon. Bij dit dieet heb je echt geen honger. Ik moet wel eerlijk zijn dat ik soms nog wel de behoefte heb aan zoet.
  Van het weekend zit ik aan de groeten en vlees en vanaf maandag weer Turbo. Over 4 weken ga ik op vakantie en wil dan 84 kg wegen. Weeg nu 87,5 (start 91,9). Ik wens jou en je man heel veel succes het gaat jullie echt lukken. Heel veel succes.

 181. Hoi Melanie,

  ik ben nu 11 dagen bezig met t turboplan en moet bekennen day dit de eerste keer is na vele dieten Te hebben geprobeerd waarbij ik nu al 4kg ben afgevallen
  ik vind t persoonlijk goed Te doen
  ik heb nog een lange weg Te gaan maar t begin is gemaakt.
  als ik het kan Dan kan echt iedereen het. Ben benieuwd volgende week naar jullie verhalen heel succes!

 182. Hallo dames,
  Maandag ga ik starten met het turbo plan, samen met mijn man.
  Wij zijn 8 maanden geleden gestopt met roken en flink wat kilo’s aan gekomen. En die moeten er nu echt weer af :-)
  Zijn er nog meer net begonnen of gaan beginnen met het turboplan? Misschien dat we elkaar dan kunnen steunen (-:
  Wij hebben er in ieder geval veel zin in!

 183. Mag ik vragen of jullie ook het 8 weken schema hebben ontvangen via de mail of het alleen via het boek doen?
  Ik heb dat 8 weken programma via de mail ontvangen is een schema en kom dan toch echt op 2 weken turbo, dan idd een week vis/vlees met groente en dan weer een week turbo en zo door tot het gewenste gewicht is bereikt en dan over op mdp (het boek).
  Ik moet zeggen dat dit voor mij dag 7 is en ik me erg goed voel.
  Drink veel en ik vind het eten wel afwisselend.
  Moet wel bekennen dat ik om de dag ongeveer een koolhydraat arme boterham eet, en dagelijks een schaaltje yoghurt, maar dat mag volgens het 8 weken schema ook.
  Ik heb tot op heden niet te klagen over eentonig eten.

 184. Dat vroeg ik me dus ook af. Lees overal over meedere weken turbo, post dagen groente erbij en dan weer turbo…

 185. Ik denk dan dar het niet gezond kan zijn (als ik alleen al naar mijn stoelgang kijk) om echt alleen vlees, vis, kip te eten. En ik had al eerder ergens gelezen dat je altijd afvalt met eenzijdig eten (van bijvoorbeeld alleen fruit, of brood eten val je ook af ) en dan ben ik bang om straks weer te jojoën

 186. Nou ik hoop het twee weken vol Te houden ben afgelopen woensdag begonnen maar vanwaar je vraag? Vertrouw je het niet?

  • Ik vraag me af waar jullie vandaan halen om twee werken fase 1 te doen? In het boek staat duidelijk dat het mx 11 dagen mag bij veel overgewicht. Normaal maar 5-7 dagen. Twee weken lijkt me dan inderdaad niet gezond.

 187. Hoi Eva,

  Ik ben afgelopen woensdag begonnen met het turboplan en moet bekennen dat ik het goed vind vol te houden. Ik heb al vele dieten geprobeerd maar dat warens teeds met maaltijdvervangers en pillen en het voordeel hiervan vind ik dat ik vrij normaal eet.
  Heb jij het 8 weken plan van Katja via de mail ontvangen? Hierin staat precies wat je mag eten en dat je vanaf week 3 dus ook weer wat groente mag.

  Als je nog vragen hebt dan hoor ik het graag heb al best veel dieten gedaan en dit lijkt voor mij het eerste wat goed vol te houden is en wat ook wel werkt. ( ben nog wel sceptisch hoor omdat ik pas zo kort bezig ben)

  Veel succes en houdt vol!

  Grtjs Mar

 188. Ik viel de eerste week met het Turbo plan meteen 2.5 kilo af.
  Super blij naar het gewone plan gegaan maar nu ben ik meteen alweer aangekomen.
  Het lijkt mij zo slecht om weken lang alleen maar eiwitten te eten.
  Vandaar dat ik op het gewone weekplan was overgegaan.
  Of houden jullie dat langer vol?

 189. Hoi Lis,

  Ik doe inderdaad het turboplan, staat in dat 8 weken maaltijsprogramma dat je ongezouten en zo natuurlijk mogelijke noten mag. Ik ben naar de ekoplaza gegaan en heb het overlegd.
  In koffie / thee neem ik 1 zoetje

  Wat is een godenshake? Heb ik nog niets van ontvangen.
  Ik was vanmorgen 3 kilo afgevallen, ben er erg blij mee!

  dank recepten zien er erg lekker uit alleen haver mag ik geloof ik nu ook niet, dus over paar weken misschien op een alfa dag.

  Mijn idee is om tot volgende week woensdag is dan 2 weken het turboplan te doen.
  Dan een week beta dagen met groente en dan weer terug naar turbo.
  Ben heeel benieuwd of ik blijf afvallen.

  Ohh ja goede tip ik kan zelf natuurlijk ook gehaktballetjes maken.
  Wel zonder ui en ketjap wat ik er normaliter doorheen doe, oh ja en beschuit wordt m ook niet. Hoe maak jij die balletjes dan?

  Weet niet denk niet dat ik oude kaas mag nu is te zout denk ik?

  Maar jij doet toch ook het turboplan?
  Ontbijt en tussendoortjes vind ik het lastigste. Weet dus niet wat een ontbijtbroodje is en een whey shake? ken ik ook niet hihi.
  Tussen de middag en ’s avonds wissel ik goed af.
  Grtjes Mar

 190. Hoi Mar,
  Jou eten ziet er ook goed uit, maar doe jij het het turbo plan? Want je mag dan toch nog geen noten? En wat is de suiker vervanger? Is dat zoetstofdruppels?

  Wat ik eet als ontbijt verschilt, soms een whey shake of kwark met kaneel, of plakjes vlees.
  Mijn dag ziet er zo uit.
  M1; Godendrank, 0,5 l water, kwark en kaneel
  M2; vleeswaren of halve muffin (zie hieronder het recept) + 0,5 l water
  M3; roerbakei met casselerrib erin en kruiden, 0,5 L water (paar glazen water en thee)
  M4; 2 plakjes vleeswaren , 0,5 L water
  M5; gehaktbrood (mager rundervlees, met kruiden en ei in de oven) of gehaktballetjes met shoarma kruiden, erg lekker! Soms eet ik witvis of kipfilet.Hier natuurlijk ook 0,5 l water bij.
  M6; eten wat ik over heb gehouden bij M5. Stukje gehaktbrood met mosterd en natuurlijk 0,5 l water.

  recept muffins; (alles heb ik bij de Tuinen kunnen halen)

  2 eetlepels (20 gr) lijnzaad
  2 eetlepels (20 gr.) tarwezemelen
  2 eetlepels (20 gr.) havervlokken(reformhuis)
  6 eetlepels (60 gr.) haverzemelen (reformhuis)
  1 ei
  200 gram kwark
  snufje zout
  8 tot 10 gram bakpoeder

  Roer alle ingrediënten door de kwark.
  Dit is het basismengsel.
  Je kunt ze op bakpapier verdelen met bijvoorbeeld een ijslepel.
  Ook handig zijn de flexibele bakvormen.

  In voorverwarmde oven ongeveer 10 minuten bakken op ongeveer 190 graden celcius. Dit varieert per bakoven. Beter is het er de eerste keer even bij te blijven.
  Prik even met breinaald of prikker. Als er niets aanblijft kleven zijn ze goed.
  Laat ze er vooral niet te lang in, anders worden ze droog.
  Bij gebruik van de flexibele bakvormen, af laten koelen in de vorm om ze mooi te kunnen storten.

  Je kunt er heel goed 6 muffins van bakken, 5 khd. per muffin. Of 12 kleintjes, dan maar 2,5 khd per muffin. Per dag max 1 muffin. Goed houdbaar in luchtdichte trommel.

  Zoete en hartige variaties:
  * Kaneel en zoetstof
  * Speculaaskruiden of koekruiden en zoetstof
  * 30 gram gebroken walnoten en zoetstof
  * 60 gram geraspte oude kaas
  * 100 gram fijngesneden gerookte zalm

 191. Hoi mar,
  Vanochtend op de weegschaal en 69.1 kg. Nu drie dagen bezig en ben begonnen met 71, 3 kg. Morgen en overmorgen nog en dan ga ik over op turbo fase 2. Mijn streefgewicht is 62kg. Gister heb ik muffins gebakken op basis van kwark en zemelen. Erg lekker, brengt meer variatie in het eten. Ben al vaste klant aan het worden bij de tuinen. Ik heb inderdaad al cola zero en rivella gehad , toch wel erg lekker zo een keer. hoe gaat het bij jou? Leuk om elkaar zo op de hoogte te houden. Ben benieuwd hoe het bij jou gaat. Groetjes lis

  • Hoi Lis,

   Goed bezig joh!Echt je mag net als ik trotssss zijn!
   Ben ik althans wel.
   Hmm die muffins klinken echt heerlijk zou bijna zeggen waar woon je hihi.
   Ik moet helaas echt veel meer kilo’s afvallen dus de turbo fase moet ik echt nog wel een volhouden ( 11 dage en dan week mdp en dan weer turbo etc tot ik hoop ik 25 kilo ben afgevallen dan ben ik echt netjes op gewicht)

   Ik heb ook totaal geen honger.
   Weet jij wat een ontbijt broodje is??
   Ik heb al eerder berichtje gepost en katja gemaild maar krijg geen reactie.
   Mijn ontbijt is nu meestal of een geroosterde koolhydraat arme boterham of een schaaltje 0% vet optimel yoghurt.

   Mijn dag:
   07.30 halve liter water
   08.30 ontbijt ( koolhydraat arme boterham of yoghurt)
   08.30-10.00u 2a3 kopjes koffie met zoetje
   10.30 halve liter water met een scheutje 0% suiker en zonder aspertaan Leissie soort siroop)
   11.00u tussendoortje ( meestal paar plakjes vleeswaren)
   12.30u halve liter water
   13.00 lunch 100 gram vlees of 100 gram vis
   14.30 kopje thee meestal sterrenmunt of kaneel
   15.30 tussendoortje meestal surimi stick /zure haring/ paranoten
   16.30 halve liter water met een scheutje van dat )% suiker en zonder aspertaam spul
   18.30 avondeten meestal 180 gram vis of vlees
   19.30 halve liter zonnature natuurlijk thee

   Leuk idd om elkaar op de hoogte te houden ben benieuwd wat jij ontbijt en eet.
   Grtjs Mar

 192. Hoi Lis,

  Super dat je ook bent begonnen met het turboplan.
  Ik ben afgelopen woensdag begonnen en het lijkt te werken ( heb al zoveel geprobeerd dat ik nog even wat sceptisch ben) maar de eerste 2 kilo zijn eraf.

  Oei dat je nu al de kipfiletplakjes beu bent is niet fijn.
  Ik eet kipfilet, rookvlees, denk dat rosbief ook mag, en bij ah verkopen ze biefstukworst en ik weet van een ander dieet dat dit heel mager is.

  Ik denk dat je geen boter mag gebruiken, evt. maar zul je neit in huis hebben 100% organic cooking cream heb ik ooit bij natuurwinkel gekocht en schijnt alleen goede vetten te bevatten, maar snap dat je daar nu niet veel aan hebt.

  Glaasje zero of light mag volgens mij best, mits het maar max 2 a 3 glazen zijn ofzo.

  Ben erg benieuwd naar je resultaten, keep me posted en veel succes we gaan ervoor!

  Grtjes Mar

 193. Hallo allemaal,
  vandaag was mijn eerste Turbo dag. Ik moet zeggen geen honger gevoel, wel komt mij de kipfiletplakjes al uit de oren. Heb ook wel andere vleeswaren maar de rooksmaak vind ik niet erg lekker. Hebben jullie nog tips. En mag je bij de Turbo dagen wel cola zero drinken? Bij MPD mag dat wel gewoon.

  Ik wil straks mijn gehaktbrood in de oven doen, maar ik vraag me af of ik de ovenschaal mag invetten. Jullie een idee? Of gewoon op bakpapier in de overschaal leggen?
  Groetjes,
  Lis

 194. Hoi allemaal,

  Ik ben zelf op 4 april begonnen met het MDP en er is tot op heden nog geen kilo vanaf.. Erg frustrerend maar ook zeker zonde van mijn geld!!

  Jammer, maar ik kan toch wel ergens mijn geld terug vragen?

  • Hoi Kim,

   Wat ontzettend frustrerend moet dit zijn!
   Denk dat je Katja Callens even moet mailen, wat vervelend joh heb je zelf enig idee hoe dit kan?
   Heel veel sterkte!

 195. Hoi Carolien,

  Heb je je aangmeeld voor MDP of Turbo?
  Ik heb zaterdag betaald voor het Turbo en had zondag het turbo actieplan in mijn mailbox zitten, het mdp en een 8 weken eetlijst.

  Groetjes,
  Mar

 196. hallo ik heb me voor twee weken terug aangemeld, netjes 64 euro betaald maar heb er niks voor gekregen ik weet niet of ik die 64 euro alleen voor die paar zinnetjes in een mailtje heb betaald maar dan is het wel een HEEL duur dieet dus ik vraag me af wat ik nog kan verwachten voor die 64 euro groetjs carolien

 197. Hoi Alinda,

  Bedankt voor je reactie!
  Ik ben na 3 dagen turbo 2 toch weer overgestapt op fase 1. Vanaf morgen ga ik weer naar fase 2.
  Ik probeer zo gevarieerd mogelijk te eten maar ik lust niet alles, dus dat is soms best lastig.
  (ik lust bijvoorbeeld geen garnalen, mosselen, oesters, krab etc) Mijn eten bestaat dus vooral uit; biefstuk (gril), kipfilet (gril), witvis, eieren, vleeswarenmix, magere joghurt.
  Vanmorgen op de weegschaal en toch weer 2 kg kwijt in 5 dagen.
  Ik vroeg mij alleen af, wat eten jullie zoal op Beta dagen (turbo fase 2)? Ik ben namelijk ook best moeilijke eter hierin :(
  Lust bijv geen tomaat, asperges, witlof, courgette, etc.
  Oh, en mag je nou wel of geen philadelfia light in fase 2?

  Ik hoor graag van jullie…

  Liefs,
  Leonie

 198. Ik heb even een vraag:
  Zijn er mensen die na het Turboplan zijn overgestapt op het MDP rn toch nog gewicht verliezen?
  Ik sinds 7 januari bezig met Turboplan en inmiddels bijna 12 kilo afgevallen. Ik begin het nu een klein beetje zat te worden en overweeg over te stappen op het MDP, maar wil graag nog 3 kilo kwijt.
  Ben benieuwd naar jullie ervaringen/reacties. Succes allemaal

  • Hoi Lianne,

   Ik ben een week later begonnen dan jouw, 14 januari. Ik heb 3 weken het turboplan gedaan, maar moest daarna om gezondheidsredenen overstappen op het MDP. Ik ben nu 10 kg afgevallen, ondanks dat we er in die tijd ook achter gekomen zijn dat mijn schildklier veel te traag werkt. Je valt met het MDP dus nog gewoon af. Het gaat alleen niet even hard als bij het turboplan, maar dit kan ook door mijn schildklier komen. Dus hier moet je wel rekening mee houden! Hou nog ff vol!!! Die 3 kg ben je over een paar weken kwijt!! En je hebt nu al een heel mooi resultaat geboekt… Succes ermee!!
   Succes iedereen met het afvallen!
   Groetjes, Alinda

  • Hey Lianne!
   Wat goed dat je nog steeds bezig bent met het turbo dieet! Ik ben een dikke maand geleden overgestapt naar het MDP, maar ik ben er mee aangekomen.
   Anderhalve week geleden ben ik dus weer terug overgestapt naar het turbo dieet.
   Het aankomen lag gedeeltelijk een beetje aan mezelf hoor. Toen ik eenmaal weer begon met koolhydraten eten, verlangde ik beetje bij beetje, steeds weer meer naar suikers.
   Waardoor ik begon te snoepen. Lang leve de marsen etc haha
   Zolang jij je aan de gababba dagen houdt, zou je nog steeds moeten kunnen afvallen, of je gewicht behouden.
   Ik heb morgen 11 dagen turbo gedaan en ga dan over op groenten. Ik ga me maandag wegen (doe het nu nog maar 1x in de twee weken), dus ben erg benieuwd of er dit keer wat is afgegaan.
   Mijn gevoel zegt van wel, na weer het leven van koolhydraten te hebben gezien, is dit weer een ‘aanslag’ op mijn patroon!
   Mocht dit werken voor mij, dan ga ik het mdp met het turbo combineren.
   Succes, en ik zou het gewoon doen hoor! Die eeuwige eiwitten kwamen mij wel mijn neus uit.
   Groetjes Paulien

 199. ik heh 5.5 kilo afgevallen na 11 dagen turbo fase1. is best vol te houden. veel variatie tussen vis en vlees. nu fase2: heb recept broccoli met tomaatje gemaakt heel lekker en vandaag asperge met gerookte zalm en morgen spinazie met yoghurt en veel kruiden.
  en volgende week terug fase1

  groetjes

  marie-louise

  • Hoi Marie-louise,

   Wat super knap in 11 dagen al zoveel afgevallen te zijn!
   Ik vandaag begonnen met turbo fase.
   Weet jij of je nog iets perm post toegestuurd krijgt?
   En wat is een ontbijt broodje??

   Succes weer met het terug gaan naar fase 1.

   Groetjes,
   Mar

 200. Hoi allemaal,

  Ik heb afgelopen zaterdag het turboplan besteld, en alles goed gelezen.
  Moet wel bekennen dat als ik het 8 weken receptenplan lees, wat natuurlijk op zich erg handig is er dingen op staan die me vrij weinig zeggen / ik normaliter niet eet.
  Mocht iemand nog tips hebben voor een dag programma en om de kilo’s nu eens echt te gaan killen hoor ik het graag.
  weet iemand trouwens of je nog supplementen ofzo thuis gestuurd krijgt of zijn de pdf bestanden het enige?

  Iedereen veel succes!

  • Oh ja toch voor ik morgen begin nog even wat vragen ten aanzien van de maaltijden overdag: dus — wat is een ontbijt broodje?
   Zoals kipfilet / runder tartaar en vis etc neem aan dat je dat grilt / wokt maar koekt dat niet aan zonder olie?Ik doe momenteel op aanraden veel bakken in royal green cooking cream dat is een kokosolie.
   – wat is kaaschips?
   – je mag dus zelf bouillon maken? Iemand goede tips?

   zal nu stoppen met het stalken maar wil proberen zo gevarieerd mogelijk te gaan eten.

   Hoor graag van jullie.

 201. hoi allemaal ik heb een vraagje ik wil graag beginnen aan de MDP maar ik vroeg me af omdat jullie het al doen of het mogelijk is in combinatie met stage.
  Ik loop 3x per week stage bij een advocatenkantoor en we lunchen iedere dag samen dit bestaat uit brood met beleg of crackers evt. ik zag in die 20 recepten staan als lunch garnalen etc dit kan ik hier niet eten

 202. Hoi,

  Heb 11 dagen turbo fase 1 gedaan en bijna 6 kg kwijt! Echt super! Nu heb ik daar 5 dgn turbofase 2 achter gedaan en ben helemaal niks afgevallen! Baal er goed van! Is dit normaal??

  • Hoi Leonie,

   Dat kan in het begin heel normaal zijn. Ik was na de eerste keer turbo fase 1 ook maar 200 gram afgevallen toen ik fase 2 gedaan had. Maar in het vervolg val je wel weer af. Ik zat in die tijd bijna elke dag op deze forum en toen las je het heel veel dat ze of niets of bijna niets afvielen na turbofase 1. Dus geef de moed niet op! Ik ben daarna overgestapt op het MDP, vanwege gezondheidsredenen en val nu nog steeds af. Dus dan moet het jouw met het turboplan zeker lukken! Let er alleen wel op dat je gevarieerd blijf eten. Ik heb jullie allemaal namelijk wel al die tijd gevolgd en dat gaf mij moed, maar ik las toen ook van verschillende dat ze niet meer afvallen en dat dit bleek te zijn doordat ze niet gevarieerd genoeg aten(er was er 1 die dit van Katja terug gehoord had…). Succes verder!
   Groetjes, Alinda

 203. Is er iemand die het receptenboek heeft en deze tegen vergoeding wil overdragen? :)
  (Ik heb het mdp +turbo aangeschaft maar wil niet teveel meer uitgeven)
  Op het internet staan ook wat recepten, de site van vetvrij promoot ook zijn recepten. Zijn deze toepasselijk op het mdp? Weet iemand dit? Liefs Willie

  • Hoi Willie,

   Ik weet niet of je het receptenboek inmiddels al hebt? Anders kun je het wel voor een kleine vergoeding van mij krijgen. Moet je ff je mail-adres doorgeven dan kunnen we het er over hebben. Wil je niet dat het hier komt te staan dan moet je mij op facebook ff opzoeken en een persoonlijke mail sturen. Ik ben daar Alinda Struijk (met het roze paardje. Ik ben er namelijk achter gekomen dat er nog een Alinda Struijk op facebook zit…)
   Ik hoor graag een reactie van je!

   Groetjes, Alinda

 204. Dankjewel kimmy ik ga het zekrr proberen! @painfullsin: ik denk dat je tussendoor niet moet wegen maar 1x in de week.. Na de eerste week moet je wel afgevallen zijn. Misschien eet je te weinig? Alleen heel de dag kipfilet plakjes lijk me niet zo best.. Als middageten zal ik wat meer nemen? Kant en klare kipreepjes gerookt? Of gekookte eieren met runderrookvlees. Ik denk meer variatie. Succes

 205. Volgens mij doe ij idd wat fout. k ben bezig vanaf maandag en nog niks afgevallen :( terwijl ik hier lees dat bij iederereen de kiloos eraf vliegen, zelfs als ze wel eens cheaten. Ik drink mijn water, waardoor mijn buik wel erg bol is de hele dag, eet smorgens een beetje 0% yoghurt, kipfiletreepjes met een beetje philadelpia light en door de dag af en toe wat kipfilet plakjes en savonds of rund of tartaar…..wat doe ik fout??? Please help, want zo raak ik wel gedemotiveerd :'(

 206. Beste Karina ik neem ’s ochtends altijd magere yochert 0% met slimpie (limonadesiroop 0 kcal en geen koolhydraten) je hebt er verschillende smaken in. Slimpie kun je kopen bij de supermarkt. Misschien dat je hier iets aan hebt. Of de Optimel wat mag weet ik niet. Probeer het anders gewoon. Succes met lijnen.

 207. Vraagje: ben al tijdje bezig met het dieet, word alleen de magere zure kwark een beetje zat. Zou ik deze mogen vervangen door optinel 0% vet kwark met fruitsmaakk. Op de verpakking staat praktisch hetzelfde? Weet iemand dit? Groetjes

 208. Hoi Dames,

  Ik ben nu 9 dagen bezig met het Turbo Plan (fase 1), en al bijna 4,5 kg kwijt!
  Voel me vandaag beetje misselijk, maar dat kan las ik op het forum.
  Vanmorgen dus misselijk, dus geen godendrank genomen, dat doe ik straks met lunch, mn misselijkheid is nu minder.
  Ik ga dus vanaf vrijdag beginnen aan fase 2 van de Turbo en nou vroeg ik me af welke groenten je het beste kan eten? En hoeveel groente per dag?

  Ik hoor het wel..

  Succes allemaal, we kunnen het!

  Liefs,
  Leonie

 209. Peggy en painfullsin in het boek staat duidelijk vermeld wat je wel en niet mag eten tijdens de turbo en MDP. Lees het boek goed doorPainfullsin eiwitshakes weet ik niets van. Het beste kun je een mail naar Katja sturen.

  • Hoi painfullsin,

   Eiwitshakes mag je gewoon nemen. Maar niet te veel. Zelf sport ik ook en neem ik ze ook na het sporten. Ik doe het nu alleen wel mengen met 0% vet melk ipv met gewone melk. Is ietsjes minder lekker, maar zeker niet vies!

 210. Hallo dames
  Ik ben ook net sinds vandaag gestart met het turbo dieet.
  Nu heb ik enkele vragen, Ik had begrepen dat je enkel vlees mag eten, maar nu zie ik hier in sommige recepten toch prei voorkomen of philidelphia light en citroen enz? Heb ik het nu verkeerd begrepen of???? Want dat zou het wel makkelijker maken. Vooral omdat ik een redelijk slechte weerstand heb en dus graag vitamines binnen krijg.O en dan nog een vraag? Hoe zit het met eiwitshakes? Mogen die wel? Ik ben namelijk sportinstructrise en neem normaal na de les altijd een eiwitshake, isolaat wel te verstaan, dus geen vet, koolhydraten en suikers….
  Alvast bedankt en succes allemaal
  Gr Anita

 211. Hallo dames vandaag ga ik starten met het turboplan weet alleen nog niet zo goed wat je als ontbijt kunt nemen, kunnen jullie mij wat tips geven.

 212. Carry

  De gamma dag verschuif per week vier dagen dus stel de eerste week is je gamma dag op maandag. Dan heb je gabbaba. De tweede week schikt de gamma dag vier plaatsen op dus naar de donderdag. dan tel je gewoon door vanaf donderdag. Dus begin je met die week met een (abagabb) alfa dag. Dus heb je twee alfa dagen naast elkaar. Ik zelf doe gewoon ergens in de week een gamma dag en de rest beta dagen en in het weekend alfa. Dan kan ik ook gezellig met mn man wat lekkers nemen. Dus doordeweeks streng en in het weekend losser.

  Karina ik heb echt geen flauw idee waarom gekookte wortels slecht zouden zijn. Nog nooit gehoord. Hoe was je weegmoment? Ben je nog meer afgevallen?

  Ik ga dit weekend met avond eten zondigen alleen, want ik ga uiteten. Daarna weer aan de gang. Nog twee beta dagen tot dinsdag en dan weer turbo. Vind ik toch makkelijker vol te houden. Als ik er groente bij mag ga ik snel zondigen. Omdat ik groente zonder aardappelen niet veel aan vind. Nou ja. Succes dames

 213. Bedankt voor je reactie Esther! Maar ik snap echt nog helemaal niks van de Gamma dagen. In het boek staat dat je elke keer 5 dagen erbij op moet tellen maar na de 2e keer krijg je hem alweer na 4 dagen! En dus niet eerst 2 beta dagen. Ik volg het schemaatje maar wat in het boek staat maar snap hem niet :-(. Hoe kan ik hem dan straks zelf uit mezelf toepassen?

 214. Ik heb een vraagje: ik hoor van een hoop mensen dat gekookte wortelen niet goed zouden zijn. Ik eet dit best regelmatig. Weet iemand of dit waar is en waarom? Groetjess

 215. He carry,

  Dat klopt. Je hoeft niet af te vallen met het mdp plan. Maar het is zodat het goed in je systeem zit zodat je niet snel in je oude gewoonte terugvalt. Het moet helemaal vanzelf gaan dat je de gamma beta en alfa afwisselt. En je kunt als je niet wil afvallen op de alfa dagen dan gewoon iets meer koolhydraten eten. Het gaat erom dat je niet na zon goed resultaat behaald te hebben ermee stopt en dan gelijk weer in gewicht gaat stijgen, maar leert altijd bewust te zijn van wat je eet zodat je netjes op gewicht blijft.

 216. Goedenavond, vraagje: er staat dat wanneer je bijvoorbeeld 5 kilo bent afgelopen je nog 5 x 7 dagen door moet gaan met het dieetplan. Maar dan blijf je toch afvallen??? Als je op je streefgewicht zit moet je dus toch nog door gaan? Hopelijk heeft iemand hier antwoord op. Groeten Carry

 217. Dat weet ik niet melanie… Ik heb helaas geen ondersteunende mails van Katja. Want ik heb het mdp gekregen van een vriendin….
  Vind ik wel jammer want misschien motiveert het extra die mails….
  Anders gewoon nog een keer mailen.

 218. Hallo dames,
  Hoe lang duurt het voor je een reactie van katja terug krijgt op je email?
  Ik heb namelijk die link nog niet gehad. Alleen Eem link om de recepten boeken te downloaden.

 219. Hoi hoi,

  Het gaat nog steeds goed. Hou me de hele dag aan de turbo en weet dat ik niet mag zondigen, maar heb gisteren omdat mijn man belachelijk laat thuis was en ik dus niks meer had noodgedwongen een handje patat met een kaas souflet gegeten. Maar voor de rest alles netjes. Vanavond eten hun macaroni en ik lekker zalm mmmmm.
  Kom op dames we kunnen het.

  zouden jullie willen neerzetten wat jullie zoal eten op een dag met turbo. Het is bij mij echt zo eentonig. Vroeg me af of jullie andere dingen hebben wat jullie eten.

 220. Hoi,
  Wat zijn jullie verhalen fijn om even te lezen. Zo kan ik zelf weer meer motivatie opbrengen om het vol te houden. Gaat deze week n.l. beetje moeizaam. Ik ben 1.62 en begon 2 weken terug met 86.8 kg. Eerst 10 dagen turbo en toen 5 dagen met groenten en nu weer 7 dagen turbo. Vorige week was ik (na 2 wkn dus) -/- 5.7 kg. Morgen heb ik 3 weken eropzitten en is mijn weegmoment. Ik hoop dat er weer wat af is. Jullie allemaal veel suc6

 221. Ik heb gisteren het mentale dieetplan besteld en heb nog steeds geen welkomstmail ontvangen met de link naar het dieetplan. De link die op de bevestigingsmail staat werkt niet en de mail zit ook niet bij de spam. had graag vandaag gestart, maar lukt nu dus niet. ik ben ontgoocheld!

 222. Goedemorgen,
  Lianne wat goed zeg dat je al elf kilo kwijt bent. Ik ben afgelopen maandag weer begonnen en zit nu gelukkig in het totaal weer op bijna -6 kilo. Ben begonnen op 89.1 en woog gisteravond( heb geen weegschaal dus ik weeg op mn werk) 83.5.
  Nu ga ik de turbo de volle elf dagen volhouden. Dan vijf dagen beta en dan stap ik over op het mdp. Hopelijk hou ik dat ook vol. Ik merk dat ik het makkelijker vind om alles te schrappen ipv dat je af en toe wel en dan weer niet koolhydraten mag….
  Heb jij met 73,5 maat 44? Ik had met 89.1 maat 46 en nu maat 44. En dan puilt er niks overheen. ha ha ha. Zie weleens van die mensen die dan zeggen. Ik heb maat 40 en dan hangt die hele buik erover als je begrijp wat ik bedoel. Heb jij probleemzones om het zo maar noemen. Bij mij is mn overgewicht over mn hele lichaam verdeeld dus niet een probleemgebied zeg maar.
  Jij en de rest hier ook veel succes en lekker blijven schrijven hier. Het is heel fijn om jullie verhalen te lezen.

 223. Hoi Esther,
  Wat vervelend voor je dat je zo ziek bent geweest en wat goed dat je de draad toch weer hebt opgepakt.
  Ik ben op 7 januari jl. begonnen en afgelopen vrijdag was is 11 kilo afgevallen. We zijn afgelopen weekend een weekendje weg geweest en daar heb ik erg van genoten. Ik volg het turboplan en ben dus van mijn dieet afgeweken. We zijn 2 x uit gaan eten en daar heb ik gekozen wat ik lekker vond, met toch in mijn achterhoofd de wetenschap dat – als ik helemaal los zou gaan – ik daar ook de rekening van zou betalen. Ik heb dus geen stokbroodjes met kruidenboter genomen, geen frietjes en geen koekjes of snoepjes. Wat ik wel heb genomen is uiteraard 1 of 2 glaasjes wijn per avond en bij het ontbijt heb ik gewoon brood “moeten” eten, omdat er geen verse yoghurt was. Toen ik maandagmorgen op de weegschaa ging staan was er 1,5 kilo bij. Ik vond dit natuurlijk erg jammer, maar was ook weer meteen gemotiveerd om ervoor te gaan. Inmiddels is er weer 1 kilo van af. Ik woog toen ik startte 73,5 kilo en ik wil naar 59 kilo. Ik probeer dit te bereiken door alleen het turboplan te volgen. Daarna stap ik over op het MDP.
  Ik voel me heerlijk en heb meer zelfvertrouwen dan ooit. Een ander voordeel is dat ik toe ben aan een nieuwe garderobe: dat is op zich niet erg, maar een week of 3 heb ik een jeans gekocht in maat 42 en die is nu dus alweer te ruim. Ik had eerst maat 44, dus wachten met iets te kopen is geen optie omdat alles echt te ruim is.
  Ik hoop dat het met jou ook weer goed gaat en dat je snel weer de minnetjes op de weegschaal gaat zien.
  Succes in ieder geval!!

 224. Oh en nog een vraagje. Ik heb de koolhydraten vergeleken bij half om half en rundergehakt en het scheelt nagenoeg niets. Okee half om half is iets vetter. Maar ik vind rundergehakt gewoon echt niet lekker. Plus ik eet niet gelijk een kilo gehakt op. Ik maak kleine balletjes en die vries ik per 5 balletjes in zodat ik af en toe wat heb. Dit doe ik met heel veel vlees zodat ik steeds variatie heb.

  Zou het echt heel erg zijn? Zelf de met varkenshaas is toch ook mager…..
  Alvast bedankt voor de reakties

 225. Hoi allemaal,

  Ik heb een tijdje terug ook meegeschreven, maar ben flink ziek geweest dus vandaar.
  Was begonnen met de turbo en heb die de volle elf dagen volgehouden. Daarna over op beta en in totaal 6 kilo kwijt. Toen vroeg een vriendin me mee uit eten en omdat ik dat niet heel vaak doe gewoon genomen wat ik lekker vind. Kon merken dat ik dan gelijk weer terugval in mn oude gewoontes dus de dag erna ook nog gezondigd….Helaas werd ik de maandag erop grieperig en dat eindigde uiteindelijk in een voorhoofdholteontsteking. Maar de ellende is dat als ik ziek ben ik echt geen zin in vlees heb enzo. Dus aan de beschuitjes en het brood voor twee weken en veel groente natuurlijk om zo snel mogelijk weer beter te worden. Schade na drie weken plus twee kilo dus ben er nog steeds vier kwijt en ben maandag weer begonnen. Merk wel dat ik iets minder fanatiek ben. Niet dat ik zondig maar drink minder water als is voorgeschreven en ipv magere 0 procent vet yogurt doe ik magere vanilleyogurt. Wat ik wel zondig ook de vorige keer is mn koffie. Een scheutje halfvolle melk opwarmen in de magnetron en dan de koffie erbij. Als ik zondig probeer ik te zondigen met vet en niet met koolhydraten. Als je iets teveel vet eet val je minder af die dag maar je stopt niet het ketose proces als je veel koolhydraten neemt wel dus dan moet je opnieuw beginnen. Doe heel soms een klein drupje mayo op mn koolhydraatarm broodje met filet american met ei. Bloos.

  Jullie gaan echt goed zeg! Respect. Ik wil ook echt weer doorgaan. Toen ik die zes kilo kwijt was kon ik echt merken dat mn maag een stuk minder was. Goed gevoel dus we zetten weer door. Ga wel binnenkort aan het mdp beginnen ivm de variatie. Ben alleen bang dat het weer zondigen in de hand werkt.

  Sorry megaverhaal, maar vind het fijn om met jullie van gedachten te wisselen wat betreft het mdp

  Groet Es

 226. Hoi! Nog een vraagje: mag je nou bij de beta dagen ook zuivel??? Of alleen bij de alfa dagen? En fruit mag altijd toch behalve bij de gamma dagen?
  Groetjes Carry

 227. Yeahhh, ik ben 5.8 kg afgevallen binnen 2 weken. Vandaag precies 2 weken geleden begonnen met het turbo plan. Had tussendoor bewust niet gewogen. Ik ga door !

  Zet hem op allemaal!
  Groet,
  Nelly

 228. Hoi zo vandaag mag ik er groente bij lekkerrrr haha
  Na 11 dagen 6 kilo kwijt ben echt blij
  Nu ga ik 5 dagen met groente en daarna maar weer turbo 1 doen. Moet nov veel kilos maarja goed volhouden.
  Mag ik groentesoep maken weet iemand dat ben een bouion blokje

  Suc6 allemaal

  Gr corine

  • Hallo

   @eniroc ja je mag zeker een bouillon blokje nemen voor soep ik gebruik dit ook in turboplan om kip af te koken en heb dan ook een beetje soep
   veel succes iedereen!!!

 229. Hallo allemaal, wat een resultaten hebben jullie allemaal al gehaald en zoooo knap om het Turbo plan te volgen! Ik heb het dieet zojuist aangeschaft maar zie het turboplan totaal niet zitten. Ik ben zelf 1,71 lang en weeg nu 60 kilo. Ik hoor jullie meteen denken: Jeetje, wat zeurt zij nou, zij hoeft niet op een dieet! Maar ik ben mijn hele leven al gewend om slank te zijn en heb nog nooit 60 kilo gewogen. Tot aan nu en het word elke week een beetje meer. Ik wil er gewoon ff die 3 kilo af zodat ik mezelf weer echt mezelf voel. Oftewel, mijn EIGEN ideale gewicht. Raden jullie me aan om wel het Turboplan te volgen of kan ik het wel snel redden met het gewone dieet? Ik hoop dat ik een reactie krijg :-).

  Groetjes Carry

 230. Hoi,

  Kunnen jullie mij zeggen wat turbo fase 1 en 2 zijn?
  Ik ken alleen turbo of heb ik iets over het hoofd gezien.
  Ik doe allen MDP en val ongeveer 1 kilo per week af.Gaat langzaam maar zeker!!
  Succes allemaal verder.

  Gr. Hetty

 231. Ik ben van 90.5 nu op 77.6 gegaan.
  Voordat ik naar het mdp ging had ik ook een verjaardag met de avond ervoor een feestje. Toen had ik ook besloten om gewoon eens lekker te eten waar ik zit in had, na twee en halve maand mag dan wel. En jij bent geloof ik ook al zo lang bezig. Al een prestatie op zich!
  Ik heb toen dus taart gehad en allemaal lekkere hapjes. Met als resultaat dat ik 300 gram aankwam. Ik heb toen een weekje fase 1 gedaan met twee dagen fase 2. Toen was het ene wat aangekomen was er weer af en ben ik overgestapt naar het mdp.

  Het is je eigen keuze natuurlijk. Als je van jezelf weet dat je daarna gewoon verder kunt gaan, waar je gebleven bent. Dan zou ik zeggen: geniet lekker van dat weekend!!

  Groetjes

 232. Zie de reactie van Katja??

  Hoi allemaal!

  Na 11 weken het turbo plan te hebben gevolgt, ben ik nu een week bezig met het mdp. Ik moet zeggen, dit bevalt me veel beter. Ben zelfs nog steeds aan het afvallen!
  Het is stukken gevarieerder en heerlijk weer ‘gewoon’ brood te eten.

  Gaat het bij de rest ook nog goed?

  Succes allemaal. Groetjes

  • Hey Paulien, zo te lezen gaat ’t nog steeds goed. Ik ben inmiddels ruim 10 kilo afgevallen en dat met alle verleidingen van de paasdagen. Ik ben geen enkele keer in de fout gegaan… Geen gebak, paaseitje of noem maar op. Ik zit nu in de laatste dag van mijn “groentenweek” en begin mogen weer met fase 1.
   Ik heb alleen een luxe probleem voor as weekend. We gaan een weekendje naar Scheveningen en logeren in een hotel. Ik denk dat ik nu toch niet aan “zondigen” ontkom. Ik heb mijzelf voorgenomen om het bij salades en vis te houden en niet voor de verleidingen van frietjes en pizza te gaan. Het ontbijt zal wat moelijker worden.
   Ik wil ook wel genietennban ons weekendje met ook een lekker glas wijn.
   Als we thuiskomen zal ik de draad weer opppakken en – afhankelijk van de schade – overstappen op het MDP.
   Heb jij nog tips voor mij voor t weekend?
   Groetjes en veel succes

 233. Hallo
  vandaag na een weekje turbo fase 1 gewogen en yes yes yes 3.6kg kwijt
  hoop dat dit zo goed blijft gaan!!!!
  veel succes iedereen

 234. Oke. Super dat het zo goed gaat.
  Ik doe MDP en gaat ook goed. Zo’n kilo per week.
  Ben nu totaal 5 kilo afgevallen.
  Buik weg en maag weg. ;-)
  Lekker slank de zomer in.
  Gr. Hetty

 235. Gut wat klinkt dit allemaal positief, was het maar zo.
  Wat een pro, dat jullie allemaal zo goed kunnen visualiseren.
  Helaas ik kan het niet.
  En omdat ”Katja” me niet kon helpen hiermee, stelde ze voor me mijn aankoop bedrag terug te betalen.
  Ondanks dat ik liever gehad had dat ze me wel kon helpen, was ik wel tevreden met de oplossing.
  Helaas, wat er misgegaan is weet ik niet, maar nu 12 weken verder heb ik nog steeds mijn geld niet terug.
  Dat begrijp ik niet, kan iemand mij dat uitleggen?
  Alvast bedankt.

  • Hallo Emmy,

   ik kwam toevallig je berichtje hier tegen op het blog van onze collega’s van vetvrij.com

   Ik kijk dit onmiddellijk na want dit is niet zoals het moet zijn hé. Wanneer je niet tevreden bent betalen we je iedere cent terug. dit kan soms wel even ( normaal max. 2 weken) duren maar 12 weken is wel heel erg lang. Ik vermoed dus dat er ergens een mail in de spam verdwenen is of dat we het om één of andere reden over het hoofd hebben gezien.

   In ieder geval kijk ik het na en stuur me voor de zekerheid nog even een mailtje via de support mail ok.

   Groetjes,

   Katja Callens

Klik hier voor meer ervaringen

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
Marianne
Hallo, mijn naam is Marianne en ik werk freelance voor vetvrij.com. Ik volg de ontwikkelingen op de dieet en voedingsmarkt op de voet, en schrijft regelmatig recensies over boeken en tv uitzendingen. Ook test ik nieuwe producten uit en schets hier een objectief beeld over.