Mentale Dieet Plan Review en Ervaringen

Het mentale dieet plan of kortweg MDP is ook bekend onder de naam ‘Weg Met Die Kilo’s Dieet’. Via de website ontvang je uitleg over de werking van het Mentaal Dieet Plan. Vervolgens heb je de mogelijkheid om om je naam en e-mail adres achter te laten.

Van Katja Callens ontvang je vervolgens het volgende mailtje:

Een ding is zeker : Het Mentale Dieet Plan en Het Turbo Actie Plan WERKT ALTIJD omdat ik ervoor zorg dat jij MENTAAL aanvaardt en begrijpt WAT je dient te doen, zodat het als VANZELFSPREKEND aanvoelt, Met . ZONDER dat je het gevoel hebt dat je iets NIET MAG, of zonder dat je het IDEE hebt dat je jezelf iets moet ontzeggen.heerlijke recepten

HIERIN SCHUILT HET SUCCES ACHTER HET MDP.

Vragen en Ervaringen

Er zijn inmiddels veel ervaringen met het MDP programma van Katja Callens en haar Team. Heb jij ervaring met het Mentale Dieet plan, of heb je vragen? Plaats dan een reactie op op het MDP blog. Er staan meer dan 2700 ervaringen van andere bezoekers. Een van onze bezoekers heeft een uitgebreid verslag geschreven over zijn ervaring met het Mentale dieet Plan. Op het MDP Forum kun je nog meer meer ervaringen en recepten vinden.

Download Heerlijke Recepten

Wil je serieus afvallen met lekkere en eenvoudige recepten? Heb je behoefte aan een goed onderbouwd programma waarmee je definitief afscheid neemt van overgewicht? Lees dan de review over Het Afslank Receptenplan van Judith Vermeer.

het recepten afslankplan

Klanten beoordelen Het Recepten Afslankplan gemiddeld met een 9.4

Wat kun je verwachten van het MDP Programma?

Wat kun je verwachten van het totale pakket? Om te beginnen duidelijke en uitgebreide informatie over de werking van het Mentale Dieet Plan. De achterliggende gedachte van het MDP is is om je metabolisme
(stofwisseling) te verrassen, hierdoor zal je meer calorieën verbranden in rust. Het dieet geeft simpele, maar zeer effectieve tips waardoor je ervoor zorgt dat je een verzadigd gevoel krijgt en automatisch niet te veel eet. Daarnaast ontvang je bij Het Mentale Dieetplan vier maanden lang persoonlijke coaching en mentale ondersteuning per mail van Katja Callens, dit is bij de prijs inbegrepen. Je kunt het Mentale Dieet Plan eenvoudig downloaden. Naast duidelijke instructies kun je het MDP receptenboek bestellen.

Afvallen onder begeleiding met de MDP Webclinic50-heerlijke-recepten

Wil je afvallen onder begeleiding? kies dan voor het 8 weken VIDEO & LIVE Coaching Programma. Tijdens dit unieke programma ontvang je Live Coaching sessies bij een gecertificeerde coach. Aanmelden voor online coaching kan via de coaching website.

Mentale Dieet Plan Recepten

Speciaal voor het MDP programma heeft Katja een receptenboek samengesteld met 202 verantwoorde maar vooral lekkere recepten. mJe kunt dit receptenboek eenvoudig downloaden. Om een indruk te krijgen van het Mentale Dieet Plan staan er een aantal MDP proof’ recepten voor je klaar.

Je kunt er ook voor kiezen om gratis de introductieversie van het MDP Receptenboek te downloaden.

Alfa, Beta en Gamma

Hoe werkt het Mentale Dieet Plan? Deze vraag krijg ik regelmatig te horen. Door de Alfa, Beta en Gamma dagen lijkt het wellicht verwarrend maar in de praktijk is het heel eenvoudig, en effectief. In dit artikel zal ik je in het kort uitleggen hoe het Mentale Dieet Plan in zijn werk gaat.mdpboek

Er zijn drie afzonderlijke dieetdagen die je moet naleven om het beste resultaat te bereiken. Dit zijn de Alfa, Beta en Gamma dagen. Afhankelijk van de dag mag je producten eten uit verschillende groepen.

Deze groepen worden in detail uitgelegd in Het Mentale Dieet Plan.

Je gaat je lichaam met dit dieet een beetje voor de gek houden zodat je metabolisme optimaal gaat beginnen werken.

Katja verwijst hiernaar met de “TURBO Calorie-klik”. Eenmaal je lichaam deze klik gemaakt heeft begint het automatisch sneller vet te verbanden en draait je metabolisme op volle toeren.

Het voordeel van Het Mentale Dieet Plan is dat alle voedingssoorten aan bod komen, hetgeen ook gezond is en noodzakelijk voor een goed functionerend metabolisme.

Het Mentale Dieet Plan Dagboek van Simone

Om een goede indruk te krijgen van de indeling van het Mentale Dieet Plan heeft Simone een dagboek bijgehouden. In dit dagboek staat een weekmenu dat een goede indruk geeft van wat je wanneer mag eten. Verderop in dit artikel kun je het dagboek van Simone lezen.

Alfa, Beta en Gamma Dagen

Er zijn drie afzonderlijke dieetdagen die je moet naleven om het beste resultaat te bereiken. Dit zijn de Alfa, Beta en Gamma dagen. Afhankelijk van de dag mag je producten eten uit verschillende groepen.

abgamma

Deze groepen worden in detail uitgelegd in Het Mentale Dieet Plan.

klik hier voor meer informatie of bestel Het Mentale Dieet Plan

Hetgeen je eigenlijk gaat doen is je lichaam een beetje voor de gek houden zodat je metabolisme optimaal gaat beginnen werken.

Katja verwijst hiernaar met de “TURBO Calorie-klik”. Eenmaal je lichaam deze klik gemaakt heeft begint het automatisch sneller vet te verbanden en draait je metabolisme op volle toeren.

Het voordeel van Het Mentale Dieet Plan is dat alle voedingssoorten aan bod komen, hetgeen ook gezond is en noodzakelijk voor een goed functionerend metabolisme.

Welke producten mag ik eten?

De onderstaande lijstjes zijn een kleine selectie en geven een indruk van deze producten. Het is door de juiste combinaties en een bepaalde volgorde te hanteren dat je lichaam meer vet gaat beginnen verbranden. Dit lijkt ingewikkeld maar is het echter niet.

Let op, dit is slechts een indicatie. De volledige lijsten krijg je gratis bij het boek van Mentale Dieet Plan van Katja.

Aanbevolen Producten

 •     Vlees
 •     Vis
 •     Eieren
 •     Zuivel
 •     Noten

Dik makende koolhydraatrijke producten worden juist afgeraden. Vooral de snelle koolhydraten moeten het ontgelden.

Afgeraden Producten

 •     Wit brood
 •     Suiker
 •     Bloem
 •     Siroop
 •     Frisdrank
 •     Maïs
 •     Aardappels
 •     Cornflakes
 •     Rijst
 •     Gebak
 •     Pizza
 •     Honing
 •     Vruchtensappen

Door de Alfa, Beta en Gamma dagen lijkt het wellicht verwarrend maar in de praktijk is het heel eenvoudig, en effectief.

Mentale Dieet Plan Tips

Door het volgen van dit voedingsschema blijft je stofwisseling alert en wordt je lichaammdp-turboactiegestimuleerd om calorieën te verbranden. Naast dit voedingsschema zijn er verschillende tips om het afvallen te bevorderen die uiteenlopen van eenvoudige tips als ‘veel water drinken’ tot mentale oefeningen. In totaal zijn er 7 basis tips om vet te verbranden.

Mentaal Turbo Plan

Naast het Mentale Dieet Plan is er een Turbo Plan. De opzet hiervan is om sneller resultaat te behalen. Hiervoor moet je echter wel striktere regels toepassen zoals:

 1.     Binnen een uur na het het wakker worden ontbijten
 2.     Minimaal vijf kleine maaltijden per dag nuttigen
 3.     Vijf flesjes water van 0,5 liter drinken per dag

Door het Turbo Plan komt je lichaam in een versnelling, of zoals Katja het zegt ‘overdrive’ waardoor je sneller vet gaat verbranden

Het voordeel van het Turbo Plan is dat je na een periode van turbo en bèta, een periode het Mentale Dieet Plan zelf volgt. Dit houdt in dat je de gamma (proteïne), bèta (proteïne + groenten) en alfa dagen (proteïne + groenten + fruit + zetmeel ) afwisselt. Daardoor heb ik brood niet gemist. Bij andere koolhydraat beperkte diëten mistte ik na verloop van tijd een simpel broodje kaas. Dat heb ik nu niet gehad, waardoor het vrij makkelijk vol te houden is. Bovendien beslis je zelf of je de turbofase wilt volgen, als je meer dan 20 kilo af wilt vallen. En dat is dan ook gelijk een nadeel van dit plan. Je beslist min of meer zelf hoeveel turbo dagen je doet en hoeveel bèta dagen je daarna doet. Daardoor is er veel onduidelijkheid.

Tot zover een kleine inkijk in het programma. Voor de volledige uitleg kun je starten met Het Mentale Dieet Plan.

Het Mentale Dieet Plan Dagboek van Simone

Van Simone ontvingen we de het onderstaande dagboek met haar persoonlijke ervaring met Het Mentale Dieet Plan. 

Nadat ik vorig jaar van een specialist te horen kreeg dat mijn knie binnen 2 jaar ongeveer 35% slijtage vertoond, kreeg ik te horen dat ik echt af moest vallen. Ik ben niet aangekomen door overmatig veel, lekker of ongezond te eten. Ik ben aangekomen door plotseling niet meer te kunnen sporten in combinatie met medicijnen en een =ondertussen= vertraagde schildklier. Hoe de kilo’s er ook aan zijn gekomen, ze moeten er weer af! Daarom ben ik eerst maar eens begonnen met de helft te eten van wat ik gewend was. Dat ging prima en ik viel 15 kilo af. Tot de winter begon.

Een stamppot van 1,5 aardappel en een beetje groenten is niets, dat vult niet. Dus ging ik weer meer eten. In het voorjaar was ik weer bijna 8 kilo aangekomen en ik had geen idee meer hoeveel ik wel of niet moest eten om af te vallen. Ik moest opzoek naar iets anders, want weer de helft eten dat ging niet, ik wist niet meer hoe groot mijn portie dan moest zijn. Ik was de grip op mijn eten kwijt. Ik at niet veel, dus misschien was het wel zelfs te weinig? Of at ik toch nog iets te veel en moest het juist minder? Ik wist het niet meer. En toen kwam ik het Mentale Dieet Plan tegen.

Ik las op het mentale dieet plan forum de succes verhalen en dacht: dit wil ik ook! Dit kan ik ook! Dit ga ik doen! Ik kocht het plan en heb als eerste maar eens van alles uitgeprint. Toen ben ik eerst alles gaan lezen. Ik moest een “moodboard” maken, dus zocht ik plaatjes van kleding die ik wilde dragen en plakte die op. Samen met heel veel tevreden gezichten, slanke lijven en lachende gezichten. Zo wilde ik me ook voelen: tevreden, slank, blij.

Op mijn kalender heb ik 2 datums omcirkeld: mijn begin dag en mijn eind dag. Ik zou 11 dagen “Turbo” doen en na die 11 dagen zou ik mezelf wegen. Turbodagen ( of gamma dagen) zijn dagen waarop je alleen proteine eet, dus maakte ik een boodschappenlijstje waar alleen vleeswaren, eieren, kipfilet, garnalen en vis op stonden. Mijn koelkast vulde zich met alles wat ik mocht eten. De rest van mijn gezin zou naast de proteine gewoon aardappel en groenten eten. Na deze 11 turbo dagen, mocht ik een korte periode de proteine aanvullen met groenten (beta dagen).

Je ontvangt het Mentale Dieet Plan binnen enkele minuten gratis per email.

Het Mentale Dieet Plan Varianten

Het Mentale Dieet Plan is een modern afslankprogramma. Klik op de onderstaande links voor meer informatie of om de verschillende MDP pakketten te downloaden.

Week Schema Mentale Dieet Plan

Voor mezelf had ik tot aan de zomervakantie een schema gemaakt.

En zo ben ik 11 dagen door gegaan. Ik wisselde ei, vis, kip, rundvlees en nootjes zoveel mogelijk af.

Elke dag voor mijn ontbijtje, liep ik een half uur. Flesje water mee voor onderweg.

Na 11 dagen ging ik wegen: 4,5 kilo er af!!

Ik ben nu een paar maanden verder en ik ben ondertussen 20 kilo in totaal afgevallen, waarvan een groot deel door het Mentale Dieet Plan.

Ik heb geen honger gehad, wel trek. En wat ik ook heb gemerkt is dat er tussen mijn oren werkelijk iets veranderd is! Mentaal dus. Mijn motto sinds ik met het Mentale Dieet Plan ben begonnen:

=Als je doet wat je deed, krijg je wat je had=

Wat ik had (ontevreden over mezelf, mijn gewicht, mijn lijf) wilde ik niet meer. Dus moest ik veranderen wat ik deed (onverschillig met eten en mijn lijf omgaan)

Mijn doel is 45 kilo in totaal afvallen en dat doel ga ik halen, dat weet ik zeker. En omdat ik het zeker weet, ga ik mijn doel halen!

Het Mentale Dieet Plan uitgelegd door Katja zelf

Sanne van Vetvrij.com vroeg me onlangs : “ Katja, zou je naar aanleiding van het eindejaar en het begin van het nieuwe jaar, niet eens een artikel kunnen schrijven waarin je bondig uitlegt hoe het Mentale Dieet Plan nu eigenlijk werkt?”

Na wat heen en weer geklets, ( daar zijn wij dames goed in hé ;-) werd het me duidelijk dat een aantal lezers van Vetvrij inderdaad niet helemaal begrijpen wat nu in godsnaam een ‘Mentaal’ Dieet Plan is. Ik denk zelfs dat een aantal MDP’ers ook niet 100% begrijpen wat de drie kernpunten van Het Mentale Dieet Plan zijn.

Vandaar dat ik Sanne’s idee ook geweldig vond en ik dus weer even snel in mijn pen ( toetsenbord) gekropen ben…

De Titel : ‘Het MENTALE Dieet Plan’ heb ik destijds gekozen omdat het bondig het complete coaching programma van het MDP omvat. Er is een uiterst belangrijk MENTAAL gedeelte, er is het TURBO DIEET gedeelte, en er is het MDP PLAN.

Ik leg je het volgende uit

 • Turbo Dieet
 • GABBABA-plan
 • Het Mentale Aspect
 • Waarom?

Turbo Dieet

En ik zal beginnen met het TURBO DIEET, en ik bewaar het belangrijkste gedeelte voor je als laatste.

Zoals beschreven op onze informatiepagina, is het TURBO DIEET een radicaal plan voor radicale resultaten. Simpel en krachtig. Iedereen die dit plan strikt volgt zal enorm verbaasd zijn wanneer hij of zij 14 dagen later op de weegschaal gaat staan.

Ik dien hier zelfs geen publiciteit voor te maken want…behaalde resultaten tussen de 5kg en 17kg op 14 dagen of minder, zo vind je duizenden getuigenissen op het internet op tal van websites, blogs en fora.

LET OP : het is dus een heel strikt TURBO DIEET dat je echt 100% correct dient te volgen om vervolgens NOOIT nog in je leven te doen. Ik zeg immers op onze website ook : “ Ik wil dat het TURBO DIEET je allerlaatste dieet wordt.” en dat meen ik ook want ik ben enorm gekant tegen diëten omdat het simpelweg niet werkt op de lange termijn en een klassiek dieet zal steeds voor JoJO effect zorgen!

Dus Het Turbo DIEET is één van de drie kernpunten, nl. het is een strict DIEET.

Dit brengt me dan bij het tweede kernpunt, het MDP PLAN.

Het MDP Plan, is het plan dat ervoor gaat zorgen dat je metabolisme ( eventueel na het TURBO DIEET) of na een ander soort dieet, zich terug gaat stabiliseren. Het metabolisme is bij de meeste mensen die reeds een aantal diëten gevolgt hebben, namelijk helemaal verstoord geraakt en het is net je metabolisme dat ervoor gaat zorgen dat je op een constante en normale manier gaat vet verbranden, op voorwaarde dat dit optimaal functioneert.

En dit is precies wat het MDP Plan gaat doen met je metabolisme. Het gaat rust brengen in je metabolisme en ervoor zorgen dat “je motortje’ terug met een optimaal ‘ toerental’ gaat draaien.

GABBABA-plan

Dit bereiken we door je gedurende een aantal weken te laten eten volgens een bepaald PLAN, het befaamde GABBABA-plan dat je her en der op een website op blog uitgelegd vindt ( trouwens meestal helemaal verkeerd als zou het Mentale Dieet Plan een koolhydraat-arm of proteïne rijk dieet zijn, maar dit even terzijde.)

Door gedurende een aantal weken ( het precieze aantal weken hangt af van hoeveel kilo je afgeslankt bent door je vorige diëten of het TURBO DIEET) te gaan plannen wanneer je koolhydraten en proteïnen gaat eten en combineren, kan je metabolisme eindelijk terugkeren naar een situatie waarin het optimaal functioneert. Net als zou je terug een soort ‘ oer-persoon ‘ worden waarin de natuur en je natuurlijke routine bepaalt welke voedselsoorten in welke volgorde in je lichaam komen.

Vaak vergeten we dat wij mensen nog steeds gewoon een ‘natuurproduct’ zijn en dat de functionaliteit van ons lichaam weinig of niets veranderd is in vergelijking met duizenden jaren geleden, lang voor de landbouw geïndustrialiseerd werd, met alle gekke gevolgen van dien.

Door dit stabilisatieproces gaat je lichaam verder met het laatste overtollige vet te verbranden, al gaat dit veel geleidelijker dan met het TURBO DIEET. Het uiteindelijk doel van het MDP Plan is je terug een metabolisme te geven dat optimaal zijn werk kan doen voor je lichaam.

Het Mentale Aspect

En tot slot het belangrijkste gedeelte; Het MENTALE ASPECT :

Wanneer je dan eindelijk terug je optimale metabolisme hebt, nadat je van je overtollig vet verlost bent, is het belangrijk dat dit vet en die kilo’s er NOOIT meer terug bijkomen hé!

En dit is precies waar de MENTALE COACHING van Het Mentale Dieet Plan voor gaat zorgen, vandaar dat dit het belangrijkste onderdeel van het programma is!

In de boeken zelf staan reeds een aantal zeer eenvoudige doch uiterst krachtige mentale oefeningen die ervoor gaan zorgen dat je in de toekomst automatisch de juiste keuzes en beslissingen gaat nemen wanneer je met voedsel bezig bent of wanneer je trek hebt in iets lekkers.

Zo is er de “ Spiegel-Oefening”, een korte, confronterende oefening, die, wanneer je ze correct en intensief uitvoert, voor zal zorgen dat je de rest van je leven zal aanvoelen wat je zelf echt wil voor je lichaam. Ik raad deelnemers steeds aan deze oefening de eerste dagen en weken een aantal keer te herhalen zodat dit zeer goed in je onderbewustzijn kan doordringen.

Het is immers je onderbewustzijn ( het mentale) dat al je gedragingen en keuzes in je leven bepaalt. Het is je onderbewustzijn dat signalen geeft aan je bewustzijn waardoor mensen vaak denken dat ze ‘bewust’ een keuze maken, terwijl dit hoofdzakelijk onbewust gestuurd wordt.

Een andere zeer belangrijke mentale oefening is de oefening over JE Ideale Gewicht.

Waarom?

Door de jaren heen zijn we met allerlei informatie beladen over wat nu precies het Ideale Gewicht van iemand is, afhankelijk van je lengte, je geslacht, je botten etc. In deze oefening ontdek je wat werkelijk JOUW Ideale Gewicht is waar jij je lekker bijvoelt en waar jij naar wil streven. Voor vele mensen is deze oefening alleen een bijzondere opluchting.

En verder ontvangen de deelnemers dus wekelijks eenvoudige mentale oefeningen die er voor gaan zorgen dat je in de toekomst op een gezondere manier gaat eten en leven. Iedere oefening vergt minder dan 5min. om eventjes in je gedachten te doen maar de mentale kracht zorgt ervoor dat het voor altijd in je onderbewustzijn aanwezig blijft.

Het zijn precies deze kleine, krachtige mentale oefeningen die ervoor gaan zorgen dat je geen last hebt van het befaamde JoJO effect omdat je AUTOMATISCH de juiste dingen gaat doen terwijl je eigenlijk gewoon alles mag eten.

Met Het Mentale Dieet Plan hoef je dus, nadat je door de twee eerste fazes gegaan bent, nooit nog ‘bewust’ te denken aan wat je al dan niet mag eten, hoeveel calorieën je binnen hebt, punten tellen, shakes of poeders te gebruiken of wat dan ook.

Jij zal op een natuurlijke, onbewuste manier de juiste keuzes maken die goed zijn voor jouw lichaam en die perfect aansluiten bij het doel dat jij voor ogen hebt.

En dit is precies wat het Mentale Dieet Plan zo effectief maakt; het voelt niet aan als een dieet omdat je niet het het idee hebt dat je aan het lijnen bent, of dat je wekelijks 3, 4 keer naar de fitness ‘moet’. Je doet gewoon je ding en dit voelt normaal en natuurlijk aan waardoor je eindelijk je ideale gewicht kan behouden, zonder er verder nog bij stil te staan.

Ziezo, dit was dus Het Mentale Dieet Plan in een notendop ;-)

Ervaring met het Mentale Dieet Plan

Er zijn verschillende ervaringen met het MDP programma van Katja Callens en haar Team Ook is het interessant om te kijken wat andere sites zeggen.

Hoewel er vraagtekens gezet kunnen worden bij de grote gewichtsverliezen in korte tijd en of dit wel gezond is (normaal gesproken is 1 kilo per week verantwoord), lijken het grote aantal tevreden klanten en oprechte reacties toch doorslaggevend.

ppreviews

Naar onze mening is het Mentale Dieetplan een echte aanrader voor iedereen die snel af wil vallen, maar ook daarna slank en gezond wil blijven leven.

snelgezondmagazine

Het Mentale Dieet Plan biedt veel info over afvallen op een gezonde manier en heffen veel mythes op over voedsel dat als gezond wordt gezien maar het in werkelijkheid niet is. Daarnaast heeft het een heldere opbouw, met de verschillende mentale oefeningen die de basis vormen van het dieet plan en de vele overzichtsschema’s omtrent voedsel.

ervaringenloket

Heb jij ervaring met het Mentale Dieet plan, of heb je vragen? Laat dan een reactie achter of lees de ervaringen van andere bezoekers.

Voordelen en Nadelen Mentale Dieet Plan

Zoals ieder dieet kent ook het MDP van Katja Callens en haar team voor- en nadelen. We hebben de verschillende e-books onder de loep genomen en een lijst met voor- en nadelen van het MDP programma voor je samengesteld. Na deze lijsten kun je onze conclusie lezen.

Voordelen

Het voordeel van dit plan is dat je na een periode van turbo en bèta, een periode het Mentale Dieet Plan zelf volgt. Dit houdt in dat je de gamma (proteïne), bèta (proteïne + groenten) en alfa dagen (proteïne + groenten + fruit + zetmeel ) afwisselt. Daardoor heb ik brood niet gemist. Bij andere koolhydraat beperkte diëten mistte ik na verloop van tijd een simpel broodje kaas. Dat heb ik nu niet gehad, waardoor het vrij makkelijk vol te houden is. Bovendien beslis je zelf of je de turbofase wilt volgen, als je meer dan 20 kilo af wilt vallen. En dat is dan ook gelijk een nadeel van dit plan. Je beslist min of meer zelf hoeveel turbo dagen je doet en hoeveel bèta dagen je daarna doet. Daardoor is er veel onduidelijkheid.

De voordelen op een rij

mdp2

 • Het is snel online verkrijgbaar
 • Snel en resultaat met Het TURBO DIEET Plan
 • Effectief en blijvend resultaat (mits je de regels volgt)
 • Ook geschikt voor vegetariërs
 • Goed vol te houden en voldoende variatie
 • Eenvoudig te bereiden recepten
 • Desgewenst online begeleiding
 • Geen hongergevoel of Jojo-Effect
 • 5 tot 17kg in 14 dagen (afhankelijk van je startgewicht)
 • Niet goed, geld terug regeling

Nadelen Mentale Dieet Plan

 • Je moet de regels strikt volgen
 • Bevat slechts 50 basisrecepten
 • Zonder webclinic heb je extra discipline nodig
 • Je moet openstaan voor verandering
 • Het turboplan is een aan te raden optie voor een snelle resultaat

Conclusiereview2

Door de jaren heen hebben we het programma van Katja zien uitgroeien van een eenvoudig te volgen basisplan, tot een volwaardig en goed doordacht programma met supplementen zoal het turboplan en receptenboek. Het is aan te raden om het programma samen met iemand te volgen zodat je elkaar kunt stimuleren, dit kan echter ook online via het MDP Forum of MDP Blog. Met de webclinic krijg je extra ondersteuning om je doel te bereiken. Het MDP bevat doelbewust geen strikt te volgen recepten omdat je net gaat leren hoe jezelf op een lekkere en gezonde manier kan koken. Het is een volwaardig en effectief afslankprogramma waarmee het behalen van je streefgewicht absoluut mogelijk is, zonder dat je last zal ondervinden van het JoJO-effect.

Gezonde Groeten,

Reageer op dit artikel

REAGEER ZONDER FACEBOOK

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

2816 Reacties

 1. Hallo Katja,
  Ik heb het mentale dieetplan betaald en daarna nog 3 keer 9,95 voor het V.I.P. Coaching Programma . Dit was de afspraak.Maar in januari is er weer 9,95 van mijn rekening gehaald , dit is niet de bedoeling en heb het gelijk terug gestort. Ik wil dat je dit onmiddellijk laat stoppen , anders tref ik andere maatregelen.

 2. Jammer Katja dat ik jou niet persoonlijk aan kan schrijven en ik ben nl, ook niet zo gespecialiseerd met computers!
  Wilma en ik en nog vele andere zijn niet tevreden hoe de omschrijving van het product wat jij verkoopt wordt uitgelegd, dus leg niet de fout bij degene die nieuwsgierig zijn naar jouw advertenties maar wijt dit aan jezelf.
  Wanneer jij doorgaat met jouw dreigementen met incasso-bureau’s ga ik de media hiervan in kennis stellen en je moet ophouden met jouw mooipraterij want je bent al bezig sinds 2013!!!

 3. Ik heb door € 1,00 te storten schijnbaar het mentale dieetplan aangeschaft, want er werd een bedrag van € 57,00 afgeschreven, ik heb dit bedrag terug laten storten op mijn rekening. Het programma was niet wat ik bedoel, ik dacht dat ik een boekje thuis zou krijgen, maar alles gaat via de mail on line. Ik krijg nu herinnering mails van Katja Callens dat ik nog niet heb betaald, en terug gemaild dat ik ook niet van plan ben om te betalen, omdat dit niet is wat ik had verwacht. ik had de voorwaarden moeten lezen volgens mevrouw Katja Callens en dreigt nu met aanmaning mail, heeft iemand hier ook mee te maken gehad en achteraf toch nog moeten betalen? Want ze schrijft wel heel mooi als het niet werkt krijg je
  geld terug, ook dit blijkt niet zo te zijn.
  Bij mij reageren ze wel op mijn mails.

  • Beste Wilma,
   Het klopt idd dat ik een speciale actie heb waarbij je het MDP voor slechts €1 euro kan uitproberen gedurende 30 dagen. Indien je niet tevreden bent laat je me dit dan gewoon weten en wordt er je verder niets aangerekend. Dit staat ook duidelijk (dus niet in kleine lettertjes) op die pagina vermeld.
   De herrinneringen die je ontvangt komen van het betaalsysteem waarin je aangegeven hebt met deze voorwaarde akkoord te zijn. Indien je mij dus niets laat weten, gebeurt dit automatisch.
   Indien jouw zaak dus om één of andere reden nog niet opgelost zou zijn, laat me dit dan gewoon via een mailtje weten zodat het opgelost wordt. Groetjes, Katja

  • Beste Marijke,
   Iedereen kan mij zonder enig probleem persoonlijk bereiken, vandaar dat ik het ook zo gek vind dat men op andere websites mij tracht te bereiken. Per mail (dezelfde email van waaruit je onze nieuwsbrief ontvangt: katja.calles’AT’gmail.com ) kan je steeds bereiken en deze mails worden dagelijks beantwoord.

   Al mijn producten zijn duidelijk beschreven over wat ze voor jou kunnen betekenen wanneer je actie onderneemt. Indien niet tevreden volstaat een eenvoudig mailtje om je garantie te claimen, en dit wordt doorgaans binnen de 5 werkdagen geregeld. mocht je via mail niet binnen de 24 uur een reactie ontvangen, stuur me dan een PB via de Fanpage.
   Ik stuur verder niemand enig dreigement met incasso bureau’s. Dit zou enkel kunnen gebeuren wanneer u zelf besluit om een afgesproken betaling te storneren ipv. binnen de geldende garantie termijn die of 30 dagen is voor de promotie van €1+€57 (waarbij u overigens voor meer dan €237 euro aan waarde ontvangt) of 60 dagen voor het MDP, mij een mailtje te sturen om je geld terug te vragen. Indien u dus een betaling storneert, heb ik hier geen controle over, en stuurt het betalingsysteem automatisch, zonder dat ik hier van op de hoogte ben, herrinneringen. Dit is dan ook logisch vermist het systeem opmerkt dat de klant zich niet houdt aan de afgesproken voorwaarde die duidelijk op de pagina staat beschreven.

   Ik heb jou ook even opgezocht in ons systeem Marijke en ik zie dat ik je, zoals mijn garantie ook zegt, toch netjes terugbetaald heb. Hier vind je de screenshot ervan : https://www.dropbox.com/s/pilgvyggwq92v3z/Screenshot%202017-11-21%2006.55.05.jpg?dl=0

   Vandaar dat ik jou comment hierboven ook niet goed kan plaatsen.
   Zoals je merkt is het zeer eenvoudig om me te bereiken en ik kom steeds mijn voorwaarden na. In jou geval heb je het MDP + Turbo actie plan ontvangen twv. €64, de 303 Heerlijke Dieetrecepten twv. €57, de Mentale Video Coaching twv. €97 en de VIP coaching twv. €47/maand.
   En je hebt dit uiteindelijk gratis ontvangen, vermist, zoals je hierboven in de screenshot kan zien je op 1 november netjes je geld hebt teruggekregen.
   Vandaar dat ik het raar vindt dat je mij op 18 november, via een andere site zulk berichtje stuurt.

   Tot slot, IEDEREEN die met het MDP van start gaat en ACTIE onderneemt behaalt zeer tevreden resultaten, en dit reeds gedurende meer dan 8 jaar. U hebt nog al het materiaal, dus ik raad u tenzeerste aan om ermee aan de slag te gaan. Je zal zeer tevreden zijn met je resultaten. Ik kan je echter alleen maar trachten te motiveren om actie te ondernemen. Ik kan het helaas niet in jou plaats doen.
   Vriendelijke groetjes,
   Katja Callens

 4. Hallo ik ben Marian en wil dit proberen omdat ok ik al alles heb geprobeerd
  Al veel dieeten en zonder resultaat
  Daarom wil ik dit ook wel proberen

 5. Ik wil dit proberen wegens mijn dikke buik t irriteerd ik ben momenteel bezig met shakes van weigtwatcher en mijn buik word niet minder ik schaam mij ook en voel mij daardoor erg onzeker nu wilde ik eigenlijk xls medical halen maar toen zag ik dit en dacht ja dat is iets wat ik proberen wil en free heb een low budget dus dit is ideaal nou ik hoop dat ik snel iets hoor en hopelijk met positief nieuws mvg esther hermans

 6. Ik ben gewoon ongelukkig met mezelf, hoe ik eruit zie. Ik zoek een dieet en keek online en zoveel sites gaven andere dingen aan. Ik ben in de war en ik hoop dat deze methode werkt

 7. Op dit moment bezig met een koolhydraatarm dieet, maar wat ik ook doe ik sta stil. Ik zou zo graag verder willen afvallen en als het mentale dieet plan echt werkt zou dit de ideale manier zijn om blijvend af te vallen. Ik ben er klaar voor en bereid er voor de volle 100 % voor te gaan!

 8. Vanaf januari ruim 14 kilo aangekomen alles wat ik probeer komt er alleen maar kilos bij ik ben echt hopeloos! Zou graag dit willen proberen maar ben erg wantrouwig of het ook daadwerkelijk werkt. Iemand ervaring met gewicht van 82 kg?

 9. Ik wil dit plan wel proberen. Ik heb al zoveel dieeten gevolgd maar niks kwijt. Ik ben ook al veel geld kwijt aan dieeten. Maar ja. De hoop op dit dieet als het dan gratis kan!. Ja dan wil ik dat wel. Tuurlijk. Ik zeg doen!

 10. afblijven van dit handeltje, ze plunderen jouw bankrekening eens ze jouw gegevens hebben, telefoonnummers bestaan niet of zijn afgesloten, adressen zijn fictief of van huizen die te koop staan. de hoofdzetel zit in Spanje,0034 60 26 48 487, MLDT LTD, fashion branche, een klacht loopt inmiddels

 11. Ik ben gestopt met roken door Eric Eraly stoppen met roken.com.maar helaas ben ik daardoor wel een kilo of 6 aangekomen.als dit net zo makkelijk gaat als het stoppen met roken dan zou ik dit graag proberen.

 12. Ik zou dit graag willen proberen omdat ik 30 kilo overgewicht heb en alles geprobeerd hebij. Weightwatchers, diëtist, leven lang fit, niet snoepen, koolhydraatarm. Ik word moe van alles te proberen en steeds het jojo gevoel te hebben. Ik wil mij fijner en prettiger voelen. Een paar maten kleiner aan kunnen van kleren. Mij fitter voelen.

 13. Ik ben vanaf september 2016 tot nu, april 2017 ruim 50 kilo afgevallen met het Mentale Dieetplan. Ik woog ruim 135 kilo en nu 82 kilo.
  Als je je eraan houdt,en je hebt die knop in jezelf gevonden, dan lukt het.
  Ik ben ook begonnen met het Turboplan,en ik viel in 1 week 7 kilo af…ongelofelijk maar waar.Als je de discipline hebt naar jezelf toe om je aan het dieet te houden, kan iedereen dit. Doorzetten, doorzetten en nog eens doorzetten. Het mentale dieetplan geeft je handvaten,Maar je zal het toch zelf moeten doen.
  Succes voor de mensen die ook willen afvallen, ik ga nog een tijdje door om die laatste 15 kilo ook nog kwijt te raken! Kom maar op met de zomer!!!?

 14. Het Mentale Dieet Plan werkt altijd, op voorwaarde dat je het toepast
  natuurlijk. En het is nog lekker ook en je hebt echt geen honger!
  Je dient werkelijk niets op te offeren…

  • Hoi, ik wil maandag beginnen met turbo. Ben je al begonnen souss en wat eet jij zo al. Zie je al wat resultaay

  • Ik ben sinds vandaag opnieuw begonnen , hopelijk hou ik t vol .. Vooral eiwitrijke voeding ,water etc probeer me strikt te houden aan het plan.. en bij u ? Hoe gaat ’t ondertussen ?

   Groetjes

 15. Ik ben nu 1,5 week bezig en heb nu, behalve 1 glas wijn in het begin, me strikt gehouden aan het turbo plan. Ik krijg wel steeds meer weerzin tegen de grote hoeveelheid vis/vlees die ik eet. Ik drink zeker 2,5 liter water per dag, start ’s morgens met de godendrank. Ook met de beweging zit het goed. Maar ik ben niets afgevallen! Ik heb totaal geen hongervoel.
  Iemand tips?

 16. Morgen beginnen met het mdp Turboplan.
  Maar iemand recepten of iets dergelijks? Vinden het namelijk erg lastig om te starten.

  Hebben het volledige pakket gekocht, maar in de boeken staan wel recepten, maar met ingredienten die je dus niet mag nuttigen in fase 1.

  Dus help!

 17. vind het echt superjammer dat mn pc gecrashed is, want was door deze manier van eten en leven op 3-4 maand 14 kg kwijt, maar weet jammer genoeg niet alles meer en heb enkel mn mails nog van katja :-(

 18. Wat kun je als ontbijt eten bij het Turboplan? Buiten een glas melk zie ik echt niets wat als ontbijt past… (of 1 ei misschien…)?

 19. Ik heb het dit weekend aangeschaft. En zoals vele ben ik verrast dat je een 8 wekenplan krijgt met recepten. Wel zie ik dingen in de 1e week staan die je volgens het turboboek niet mag eten die 1e week. Ik moet nog gaan beginnen eraan dus weet niet wat de resultaten zijn. Ik ga zelf een weekschema maken en hopen dat ik het goed begrepen heb. Wat ik ook raar vind is dat als je vragen over bepaalde voeding hebt je dat vooral niet aan ze moet vragen. Ik ga het proberen en hoop dat het werkt.

  • Ik lees in jouw verhaal dat koolhydraatarm niet werkt. Ik begrijp dat jouw levenswijze geen suikers en vet bevat. Koolhydraten zijn toch ook suikers, ik lees bv.. iets over dadels, is een koolhydratenboost ( snelle koolhydraat) dus je bloedsuikers krijgen een behoorlijk opduvel. Ik lees nergens iets over langzame koolhydraten, en over de gezonden vetten, zoals b.v. kokosolie.

  • Beste Katja, als je nou ook eens de belofte na komt als je geld terug moet betalen. Op mails wordt niet meer gereageerd en 2 maanden geleden is mij al belooft om mijn geld terug te betalen. Erg onprofessioneel.

 20. Ik ben onlangs met het turboplan van dit dieet gestart en hoewel het mij tot nog toe redelijk bevalt, moet me toch iets van het hart:
  Ik vind de informatieverstrekking over de gammadagen van het turboplan veel te summier.
  Je krijgt een lijst met de voedingsmiddelen die je mag eten. Daarnaast krijg je een weekplan voor 8 weken. Hier kan je echter weinig tot niets mee, daar je de recepten van de gerechten in de weekplanner er niet bij krijgt. Deze staan waarschijnlijk in het receptenboek welke je los moet bestellen en weer voor moet betalen. Hierdoor is de weekplanner redelijk waardeloos. Overigens krijg je wel een receptenboek bij het pakket, maar hier staat slechts 1 recept in voor de gammadagen, dus het lijkt of Katja zelf ook enigszins inspiratieloos is voor deze dagen.
  Er moeten bij mij best veel kilo’s af, dus zal het turboplan een aardige tijd moeten volgen. Afwisseling is dan van groot belang om het te kunnen volhouden! De lijst met toegestane voedingsmiddelen is echter zo beperkt dat het voor mensen die niet zo’n held zijn in de keuken (zoals ik:-) al snel uitloopt op telkens weer dezelfde gerechten.

  Kortom: Voor mijn gevoel ontvang je na betaling dus onvolledige informatie over het dieet en moet je nogmaals geld overmaken om de overige informatie te ontvangen. Dat kan niet de bedoeling zijn, lijkt mij.

  Overigens ben ik wel enthousiast over de filosofie achter het dieet. Voor mij ook een reden om door te gaan.

 21. Je belooft wel “niet goed, geld terug”, maar het doen is nog iets anders. Al meer dan een maand geld teruggevraagd voor ontbijtrecepten, maar nog steeds niets ontvangen. Zelfs geen antwoord meer op mijn mails.
  Groeten,
  Ann

 22. Ik heb alle pdf bestanden van katja van het mentale dieet plan inclusief de mdp recepten en Dash recepten. Als je me een pb stuurt via het officiële mentale dieet plan forum dan mail ik de bestanden GRATIS naar je toe. Je kunt me vinden onder de naam ‘calorietje’ op het mdp forum.

  • Hoi Anne,

   Als je het MDP besteld en betaald hebt, dan ontvang je het binnen 10 minuten per email.
   Heb je het nog niet ontvangen? Stuur me dan een berichtje via de blauwe knop rechts onderdaan deze pagina.

   Sanne

  • Het is al ruim een week geleden dat ik besteld en betaald heb. Geen enkele reactie. Baal hier flink van.

  • Hallo Anne,

   Als je het MDP besteld en betaald hebt, dan ontvang je het binnen 10 minuten per email.
   Heb je het nog niet ontvangen? Stuur me dan een berichtje via de blauwe knop rechts onderdaan deze pagina.

   Groet,
   Katja

 23. Hoe lang duurt het voordat je het MDP in PDF bestand binnen hebt? Heb het gisteren besteld, maar nog niets ontvangen via de mail. Kan het nu langer duren omdat het zondag was dat ik het had besteld?

  • Hoi Britt,

   Als je het MDP besteld en betaald hebt, dan ontvang je het binnen 10 minuten per email.

 24. Dag allemaal, ik MOET kilo’s kwijt en ben nu op zoek naar een passend dieet. Ik ben zelf niet helemaal gezond en door mijn Coeliakie mag ik geen tarwemeel etc eten. Alles wat er naar binnen gaat moet dus glutenvrij zijn. Waarom zou juist dit dieet iets voor mij zijn??

  Ben erg benieuwd naar de reacties!!

  Grtz, Petra

 25. Ik zou zo graag willen beginnen maar ik heb tot nu toe alleen de 50 recepten ontvangen. Verder niks, had ook het turbo actie plan besteld..baal als n stekker, vooral omdat ik geen reactie op mails krijg..

 26. Gisteren heb ik de methode besteld en binnengekregen. Ook het kookboek met 50 recepten.ik heb alles gelezen en ook het turboboek doorgespit. Waar staan de recepten voor het turboplan? Er moet toch voor die 11 dagen een soort handleiding zijn.

  bedankt voor de hulp van ervaringsdeskundigen.

  anna

  • Helaas bij mij evenzo.v d week ook binnen gehad,heb het 8weken schema gezien,maar kan er niets mee,bv 1e dag ontbijtbroodje??
   weet niet wat hiermee wordt bedoeld,brood zit toch niet in turboplan.mis op 8wkn schema uitleg hoe gemaakt..jammer.
   Vind het een hele puzzel!

  • Het MPD plan en het turboplan kreeg ik na betaling onmiddellijk binnen.
   Nu heb ik het dash dieetplan voor 29 euro kortingscode: KATJA besteld maar nog niets ontvangen. Nog even geduld uitoefenen want ik ben momenteel in het buitenland en kan toch niet aan deze uitstekende recepten beginnen.

  • Hallo Ine,

   Normaal ontvang je het MDP direct na betaling.

   Kijk even goed je inbox en eventueel spamfolder na,
   en anders stuur je me maar een mailtje hé
   [email protected]

   Veel plezier en succes,

   groetjes,

   Katja Callens
   Het Mentale Dieet plan

 27. Beste Katja,
  ik volg momenteel het mentale dieetplan. Waarom zou ik me dan het dash dieet moeten aanschaffen?
  Wat bedoel je met mentale oefeningen?
  Groeten,
  Josée

  • Hallo Josée,

   Dank je voor je berichtje en je vraag.

   Idd, wanneer je momenteel met het MDP bezig bent is alles prima hé.

   en dan heb je inderdaad geen ander dieet nodig hé!

   Alleen, ik was zeer enthousiast over hun programma en de recepten zijn werkelijk verrukkelijk,
   super gezond en passen haast allemaal binnen het MDP.
   Trouwens, ik was zeer aangenaam verrast dat “het beste dieet” haast identieke basisprincipes heeft
   als het MDP ( of omgekeeerd ;-)

   de grote verschilpunten zijn dat het MDP met de TURBO-faze eerst focust op snel je eerste
   overtollige kilo’s kwijt geraken, wanneer je goed het Turbo Plan volgt en vervolgens je
   gewicht in balans houden door een gezond en stabiel metabolisme aan te kweken.

   Plus, bij het MDP heb je natuurlijk ook mijn mentale ondersteuning die ik zeer
   belangrijk vind om je eet- en levensgewoonten te helpen aanpassen hé!

   Dus Josée, doe gewoon rustig verder hé, enkel, indien je voor een prikje die
   heerlijke recepten zou willen, dan kan ik je die zeker aanbevelen.

   Veel plezier en succes verder.

   Groetjes,

   Katja Callens
   Het Mentale Dieet Plan

 28. Hallo graag wil ik voor een klant van ons informeren of de boeken ook via de boekhandel worden geleverd.
  Het gaat dan om een exemplaar van deel 1 Mentale dieet plan, 2 Turbo plan. Graag vernemen wij of het mogelijk is, hoe we moeten bestellen en onder welke voorwaarden. Alvast bedankt voor het antwoord. Met vriendelijke groet,
  Cindy

  • Beste Ceciel,

   Dank je voor je berichtje.

   Het Mentale Dieet Plan is op dit moment uitsluitend als ebook te downloaden.
   Dit kan via deze link

   Met gezonde groeten,

   Sanne

  • Hallo Cindy,

   Idd, zoals Sanne vermeldt, het is een Online programma omwille van de mentale E-coaching hé.
   dit vormt een zeer belangrijk aspect bij het Mentale Dieet Plan.

   Bestellen kan je gewoon via de website hé.

   Ik hoop Cindy dat dit een beetje helpt hé anders stuur je me maar
   een mailtje hé.

   groetjes,

   Katja Callens

  • hallo,
   ik ben hier voor het eerst, heb het mentale plan gekocht, de 150 recepten voor 29,50 maar wat mag ik nou wel en niet eten, ik kan moeilijk elke dag eieren eten
   of een krop sla. verder heb ik moeite met de hak op de tak methode. je moet alles lezen om tot iets te komen , maar waar je dan terecht komt wordt weer verwezen naar iets nieuws. ik wil nu eindelijk dat turbo plan gaan doen. en heb alleen het boek. wat me sterk doet denken aan de cognitieve gedragstherapie boeken.
   dus ben nu 80 euro verderop en nog niks wijzer

 29. Moet zelf 18 kilo kwijt en dit lijkt me wel wat. Alleen zie al paar verschillende boeken voorbij komen. Turbo, gewoon enz….Kosten alle dieet plannen geld? Of kun je eerst ergens een week dieet downloaden of weet ik veel wat, proberen en dan een boek bestellen?

  • Beste Miken,

   18 kilo is overzienbaar. Hoeveel tijd geef je jezelf hiervoor? Met het Mentale Dieet Plan is het zeker mogelijk. Het is geen echt dieet maar meer een andere (verantwoorde) manier van eten. Als je vragen hebt, dan hoor ik het graag.

   Groetjes,

   Sanne

 30. Ik heb mede lijners nodig! Eergisteren begonnen. Vijf jaar geleden ben ik met het MDP 40 kg afgevallen en nu moeten er 30 af. Ik woon niet in NL maar zou graag actief blijven hier en succes verhalen anno 2015 willen horen.

  Groetjes Anna

  • Hallo Anna,

   Ik ben 26 januari begonnen met het MDP en wil er zo’n 18 kilo af hebben. De eerste week is goed gegaan en de weegschaal gaf 2,4 kilo minder aan. Ik vind het niet lastig om te doen, je moet alleen even doorhebben hoe het met al die dagen werkt. In mijn agenda maar opgeschreven welke dag ik een alfa, beta of gammadag heb:-) De mentale oefeningen vind ik ook wel prettig en ondersteunend om te doen.

   Groetjes
   Anita

  • Hallo Anna,

   sorry, zie nu pas nu je berichtje.

   Prima resultaat dat je behaald had, maar….
   wat is er gebeurd? waarom moet er nu 30kg af?
   Heb je goed de mentale oefeningen gevolgd en toegepast?

   In ieder geval Anna, je weet dat je me steeds mag mailen hé
   als je ergens hulp bij nodig hebt of vragen hebt.

   Veel succes en er volop voor gaan hé!

   Groetjes,

   Katja Callens

 31. Hallo!

  Gister ben ik begonnen met het Turbo dieetplan.
  In december heb ik alles aangeschaft, me goed in gelezen en afgelopen weekend heb ik de boodschappen in huis gehaald. Ik heb voor mezelf doelen gesteld: ik moet 11 kilo verliezen om op MIJN ideale gewicht te komen. Het gewicht waarop ik me het fijnst voel. Over 4 weken wordt mijn zoontje 1 jaar: en op zijn verjaardagfoto’s wil ik er weer een beetje normaal uitzien! doel: 5 kilo eraf dan.
  de volgende 6 kilo wil ik graag kwijt voor 18 april (mijn verjaardag).

  Gister de eerste dag gehad:
  Start gewicht in de ochtend: 79 kilo
  Ik heb me grotendeels gehouden aan het eetschema van het 8 weken schema. Alleen het ontbijtbroodje heb ik niet op (voor degene die zich afvragen wat dat is; dat staat in het recepten boek; had ik geen tijd voor). In plaats daarvan heb ik een eiwitshake van de etos genomen.
  M1: eiwit shake
  M2: magere yoghurt
  M3: 3 gekookte eieren (ipv de duivelse eieren)
  M4: klein handje ongebrande, ongezouten noten
  M5: gekookte mosselen
  M6: chartucheriemix (twee plakjes kipfilet, 2 plakjes rosbief met peper)

  Daarnaast alle flesjes water gedronken, veel groene thee en 3 kopjes koffie.
  Ik heb geen honger gehad en voel me gewoon fit.
  Ik heb niet kunnen wandelen, want dat gaat niet (baby, drukke baan, vroeg op, laat thuis, etc).
  enige nadeel van afvallen is dat ik het altijd koud krijg en uit mijn mond ga stinken (plus nare smaak in de mond)
  Vanmorgen gaf de weegschaal aan: 77 !!!
  Hoppa! Een goede start!

  Vandaag valt ook niet tegen!
  Ik ga nu een paar dagen niet op de weegschaal staan. Pas op dag 6 weer.
  Aan de hand van hoeveel kilo’s de weegschaal dan aangeeft, beslis ik of ik 7 of 11 dagen Fase1 van het Turboplan ga doen.
  Jullie horen het wel!

  Ik hou me vast aan jullie succesverhalen en wil dolgraag weer ruim in maatje 38 kunnen, in plaats van uit maat 40 puilen zoals ik nu doe!

  Groetjes en succes!

  • hoi,
   waar vind ik in hemelsnaam het turbo dieet en het 8 wekenplan,
   ik heb wel de boeken van het mentale dieetplan en de 150 recepten gekocht

 32. In maart 2014 ben ik begonnen met het MDP eerst 11 dagen het Turbo dieet en daarna het MDP. In 9 maanden tijd ben ik 61 kilo afgevallen ik moet hier wel bij zeggen dat ik 144 kilo woog toen ik begon. Maar dankzij het MDP heb ik een ander leven. Ik kan weer naar alle winkels (behalve de grote maten winkels

 33. Dit dieet is geweldig! je hoeft er niks voor te doen. je hoeft geen moeilijke oefeningen te doen. Je kunt gewoon blijven eten, zolang je, je maar houd aan de regels van dit plan. zoals gesteld richt
  het Mentale Dieet Plan zich sterk op hoe je jezelf nou het beste kunt motiveren om je overtollige kilo’s kwijt te raken. De tips concentreren zich mede op de eetpatronen van je dag. Hierbij wordt aangeraden om je eetmomenten te verspreiden over de dag, maar wel een stevig ontbijt tot je te nemen. Het idee is om zo je metabolisme te versnellen waardoor je eerder vet verbrandt.

  En het werkt echt!!

  Ik heb het ook geprobeerd en dit is het enige dieet wat echt heeft gewerkt voor mij! Ik was in een maand 9 kilo kwijt!

 34. Hoi, even een vraagje vooraleer ik het dieetplan zou aanschaffen… Ik ben lactose-intolerant en intolerant voor de melkeiwitten. Aangezien ik hier lees dat het turbo dieetplan gebaseerd is op het eten van uitsluitend eiwitten vroeg ik mij af of dit mogelijk is als je dus geen melkproducten mag eten? Grtjs

  • Hoi,

   Waar ik eigenlijk heel benieuwd naar ben is wat er bedoeld wordt met “alfa, beta en gamma dagen”.
   Zou je me daar wat meer over willen vertellen?
   Alvast bedankt.

   Vriendelijke groet,
   Frouja de Boer

 35. Hallotjes,
  Wij (mijn man en ik) zijn ook net begonnen met turbo; wij zijn ook echte vlees, vis en kip eters dus tot zover geen probleem. Er is mij wel opgevallen dat in het eerste boek met recepten (de 50 die je gratis krijgt) recept nr.3: havermoutpannenkoekjes, geschikt voor beta en alfa dagen, dan in het boek 101 recepten (vol.2) daar is snack nr. 2 een eigengemaakte eiwitshake met havermout in en er staat bij dat het ook geschikt is voor alle dagen? Beetje verwarrend, ik dacht dat havermout enkel mocht op de alfa dagen… Kan iemand dit voor mij ophelderen aub?
  Verder tja, wij drinken ook nog elke avond ons glaasje wijn…

  • Verder heb ik intussen ontdekt dat in het 2e boek van 101 recepten een heel pak recepten staan met fruit in waarbij staat: “Geschikt voor bèta en alfa dagen”; ik dacht dat fruit enkel op de alfa dagen mocht? Is er hier iets aan veranderd of zo? Kan iemand ffe toelichting geven aub? Hartelijk dank!

 36. Ik heb het mentale dieetplan 2 jaar geleden gedaan,en in 1 maand tijd 1o kilo afgevallen.
  Op vakantie geweest en 2 kilo aangekomen( viel mee toch). Toen raakte ik zwanger,dus eigenlijk nergens naar gekeken,mijn zoontje is nu 10 maanden en nu vond ik het tijd om weer op gewicht te komen…..ik zal blij zijn als ik er weer 10 kilo af krijg,maar 15 mag ook haha.wel doe ik het met wat aanpassingen deed ik toen ook mijn kip marineer ik gewoon met ketjap en ik bak mijn vlees,gewoon in olie……het is me toen met gemak gelukt,en ik hoop nu weer…..
  Groetjes esther

 37. Super Ingrid.
  Ik ben vandaag weer volle moed begonnen.
  weten jullie welke eiwitshake Katja Adviseerd?
  Ik heb alles op mijn pc opgeslagen maar daar kan ik nu tijdens mijn vakantie niet bij.
  verder weet ik waar ik me aan moet houden.
  Ga nu 11 dagen voor de turbo.

  groetjes

 38. Ik heb een vraag voor ik het dieet ga bestellen. Ik zie vele verschillende boeken die bij het dieet horen. Zitten er ook genoeg vegetarische gerechten bij of suggesties om vlees of vis te vervangen?

  Zou zonde zijn als ik het verkeerd vervang en het dieet teniet doe.

  Ik hoor graag.

  Mvg
  Inge van Mondfrans.

 39. Ik heb trouwens een site gevonden waar je voor het gewone mdp leuke recepten van kan halen. Niet alles past binnen het dieet, maar aan de ingrediënten kan je snel zien of je het wel of niet mag hebben. En suiker/honing kan je vaak ook vervangen voor een zoetstof. De kaascrackers heb ik al geprobeerd en zijn super lekker! Mijn vervanging voor chips ;-).

 40. Thanks Stefanie! Zoals je het uitlegt, klinkt het inderdaad logisch. Ik zet het gewoon in mijn agenda dan weet ik precies wat voor dag het is ;-). Dit was mijn laatste turbo dag en morgen begin ik met het gewone mdp. Helaas voor mij was het niet zo turbo, ik ben in die 7 dagen maar 1, kilo kilo afgevallen :-(. Ik hoef dan ook niet super veel af te vallen (8/9 kilo) maar ik had toch wel op zo’n 2.5 gehoopt. Ik had bijna een zak chips gekocht, maar kon me gelukkig net inhouden. Ik laat de moed nog niet zakken en pak gewoon door.

 41. Sinds vrijdag bezig en vind het turboplan goed vol te houden. Ik ga niet voor alle 11 dagen want ik vind het nogal eenzijdig zo zonder groenten en voor mijn gevoel is dat niet zo goed voor je lijf. Wil het turboplan tot en met donderdag doen en dan vrijdag beginnen met de eerste gamma dag van het normale mdp dieet. Op deze site al even het ezelsbruggetje GABBABA opgedaan. Maar zie hier ook dat dat elke week veranderd? Zie dit schema wat op vetvrij.com te vinden is.
  Eerste week: G-A-B-B-A-B-A
  Tweede week: B-A-B-A-G-A-B
  Derde week: A-G-A-B-B-A-B
  Vierde week: B-B-A-BA-G-A
  Vijfde week: B-A-G-A-B-B-A
  WZesde week: A-B-B-A-B-A-G
  Zevende week: A-B-A-G-A-B-B
  Kan je het ook gewoon elke week als week 1 doen? Of is dan het resultaat echt stukken minder?

  • Beste Esther,

   Je gaat steeds wennen aan wat je eet. Op deze manier weet je lichaam niet wat hij kan verwachten. Je gooit je stofwisseling in de war.
   Waardoor hij actiever moet worden.

   Ik zou het schema aanhouden van Katja en niet iedere week het zelfde week-menu volgen.

 42. Ik ben nu een paar dagen bezig en het bevalt me prima!
  Alleen mijn rosetje mis ik;)
  Ik ontbijt met de godendrank gemixt door mijn magere kwark dan lost de kaneel makkelijker op.
  Tussendoor of plakjes kipfilet of surimi sticks.
  Lunch is doorgaans rosbief gebakken of tartaar
  Tussendoor weer plakjes beleg.
  Diner vaak vis of kip
  “s avonds nog waar ik trek in heb of tonijn of garnalen etc.
  Ik ben echt een vlees en viseter dus dat maakt het wel goed te doen.
  Hoe gaat het bij jullie?

 43. Hoi!

  Ik ben vandaag voor het eerst begonnen.
  Vanmorgen eerst gewandeld en toen gestart met de godendrank en plakjes paardenrookvlees,
  Tussendoor 5 surimistikck. Als lunch twee eitjes, gebakken met kalkoensalami en een plakje 30+ kaas. Net een handje nootjes op, maar blijf me heel slap voelen. Gelukkig hoef ik vandaag niet zoveel te doen, dus houd me een beetje rustig. Ik ben nu bezig met flesje water nr. 4. Er moet bij mij zo’n 35 kilo af, dus heb een lange weg te gaan.

  • Hallo Marissa,
   Doe jij eerst de turbofase? Want ik heb in de turbofase geen kaas of noten (mogen) eten volgens mij. In het “boek” staat duidelijk dat je alleen mag eten wat er in de lijst staat en kaas en noten staan daar niet toch?

   Nog een vraag voor iedereen.
   Mag je op je Beta dagen wel fruit? Of alleen groente en proteïnen? En wanneer eten jullie noten? Alleen op alfa dagen?

   Ik ben nu op dag 13 en 6,5 kg afgevallen dus erg tevreden!!

 44. Beste Simone, ik heb jouw ervaring met het turboplan gelezen. Fijn dat je een weekmenu geplaatst hebt. Daarin schrijf je dat je kipfilet(of ander vlees) broodbeleg eet. Hoe veel neem je daar dan van?

  • mijn ideale gewicht is 60,het liefste 57 kilo,dat zou ik toch echt een keer willen. Ik heb in het verleden Sonja bakker, weight watchers en ega geprobeerd maar ik bleef steeds maar jojoën ,en de wilskracht werd ook steeds minder,waardoor ik ziek ben geweest en 30 kilo was afgevallen,wel de mindere manier van afvallen,maar het voelde wel als een cadeau,wat ik graag zo wil houden,maar hoe? ik weet niet waar het mis loopt,als ik me eenzaam voel op sommige dagen,en de wilskracht om nee te zeggen,dan compenseer ik,want ik vind eten lekker.
   Ik wil door het mentale dieet plan graag geholpen worden,en een blijvende oplossing zou geweldig zijn,maar mijn mening is,dat diëten niet helpen,want dan kom je in een jojo effect,en dat werkt maar voor heel even,en dan stopt het weer,en dan komt het volgende,en ik ben ervan overtuigd dat als je anders denkt ( mentaal) dat dat wel kan werken, Alleen kan ik dat niet alleen.

   jortje
   maar ik wil je nog 1 ding vragen,dit is wel gratis hè,niet dat ik straks moet betalen?want ik heb daarvoor geen geld namelijk,we zitten midden in een fase waar ik zelf ook doorheen moet,en dan moet ik geen schulden maken.

   Groeten Jorin.

 45. Ik wil ook beginnen met de turbo fase. Dus eiwitrijk voedsel. Waarom mag je de godendrank eigenlijk drinken tijdens de gamma dagen? Hier zitten toch juist geen eiwitten in en wel fruitsuikers?

  • Hallo Esther,
   Ik heb het volgende opgezocht in het Mentale Dieet Plan,en dit is een antwoord op je vraag:
   “De combinatie van sinaasappel, citroen en grapefruit zorgen voor een dagelijkse portie gezon- de vitaminen en energie. De grapefruit en de citroen hebben bovendien een ondersteunende werking op je vetverbranding en optimale spijsvertering. De combinatie zorgt bovendien voor een aangename, frisse en lekkere smaak, zeker wanneer je het fruit in de koelkast bewaart voordat je het perst.”
   Ik heb het nu 2 dagen gemaakt, en het smaakt goed. Ga zeker beginnen, want het werkt!!
   Misschien kunnen we elkaar hier wat helpen met ideeën. Heel veel succes met je dieet.
   Groetjes van Carina

  • Het gaat mij niet zozeer om gewicht te verliezen, ik weeg 62 kilo en ben 1.71 lang. Maar ik zit in de overgang en krijg nu een buikje en hoop dat ik met wat eventuele aanpassingen in mijn eetgedrag het buikje kan laten “slinken”.

   Ik heb nog nooit een dieet gevolgd en ik hoop dat mijn verbranding wat sneller gaat.

   Ik ben benieuwd wat ik als reactie c.q. als recept van je mag ontvangen.

   Dank je wel alvast en hartelijke groet,

   Jolien

  • Wat me wel opvalt is, dat het Mentale Dieet Plan zich presenteert als geen dieet, maar dat het wel zo heet en blijk te zijn. De grondslag is bepaald niet nieuw, want in de 80er en 90er jaren was er al het Levenslang Fit plan en Montignac. Dus blijkt dat er ook hier en nu niets werkelijk nieuws onder de zon is. Zoals altijd is het een totaal pakket van bewustwording, verandering, discipline en doorzettingsvermogen.
   Al te anders gaan eten is tot mislukken gedoemd, tenzij het eenvoudig vol te houden is.
   Een hoge concentratie aan eiwitten is op den duur heel slecht voor je nieren bij voorbeeld. Toch wordt dit graag gepropageerd opdat je meer energie verbruikt voor het verteren ervan.

   De aanwijzingen in de mail van vandaag maakt dat ik waardering krijg voor jouw manier > goede tips om stress te vermijden, ook in gedrag het roer omgooien. Pleiten voor meditatie.

   Ik reis nog een poosje met je mee, wens je een fijn weekeinde en stuur
   hartelijke groeten,
   Yvonne

  • Beste Katja, ik had een noodzakelijk vraag, als ik het verwachtte antwoord krijg kan ik misschien snel aan de slag.
   Hier stel ik hem, ik heb vaak gehoord dat mensen die spieroefeningen doen voor een strak lichaam aankomen. Mijn vraag is kun je als een meisje van 15 rond de 74 kilo nog wel gewicht verliezen tijdens het cardio en spieroefeningen doen. mensen die al hun streef gewicht hebben of al licht genoeg zijn komen aan omdat ze spieren aanmaken. Ik viel eerder 26 kilo af ! in 4 maanden. Dit was mijn grootste succes wat ik in mijn leven had gemaakt. van 84 kg viel ik naar 57,5 kilo! alles was zo mooi.. en na een tijdje was ik zo moe dat de eetbuien mij beinvloedde. steeds kwam ik aan en aan.. tot nu ongeveer 73 74 kilo. Ik heb slechte dagen meegemaakt.. doordat ik aankwam en het gevoel had dat alles over was.. al mijn moeite en alles wat ik ervoor had gedaan. Het voelt alsof ik tussen twee muren vast zit en geen uitgang kan vinden.. ik voel me zo krap van binnen alsof ik niet fijn kan ademhalen. Ik had nooit geweten dat eetbuien mij zo konden beinvloeden.. ik wil weer met mijn eigen moeite en hulp zonder iemand anders weer op mijn gewicht.. want ik weet dat ik het kan. Maar mijn motivatie is weg.. ik weet nu eigenlijk dat de enige wat mij naar voren toe duwde mijn eigen motivatie was. Dit was even een stuk over mij zodat U mij beter snapt. Ik wil het dus dit keer anders aanpakken. vroeger zij ik altijd wanneer ik op mijn streef gewicht kom ga ik pas beginnen met spier oefeningen voor mijn buik enzovoort. Zo had ik het steeds in mijn hoofd maar die dag is nog nooit gekomen. Wat ik nu wilde is eigelijk mijn oude eetpatroon weer gebruiken en cardio wat ik daarnaast deed elke dag 1 uur wandelen) en daarnaast willde ik dit keer buikspier oefeningen squats en andere spieroefeningen doen zodat mijn spieren meer energie willen en zodat ik meer calories verbrand.. maar nu ben ik bang dat ik als een meisje van 15 en met een gewicht van 74 ongeveer niet meer naar 57,5 kg kan zakken of 60, want ik hoorde steeds verhalen van mensen die 5 kilo aankwamen door het buikspieren aanmaken maar zij zaten er al goed uit, maar ook zag ik verhalen en mensen die bijvoorbeeld 71 kilo waren en die daarna 65 kilo waren en die spieren hadden aangemaakt en de vet daarvan verdweende en er fit uitzagen. Ik weet het niet meer ik wil er voor gaan mijn oude gewicht terug en als motivatie buikspier oefeningen enzo doen en nog kunnen afvallen ook gewoon op de weegschaal maar als ik na de rand veel vet heb verbrand die ik zelf heb kan ik toch wel bij de 60 ichts komen omdat ik rond de 73 weeg? ik hoop dat ik hier een goede antwoord voor zal krijgen.. want die ene antwoord die heb ik heel hard nodig omdat ik in u vertrouw.. Bedankt voor het lezen het spijt me dat het zo lang duurde maar ik moest dit uiten.. alvast bedankt en een fijne dag ! Groeten Rabia

 46. Hallo Mentale Dieet Plan liefhebbers,
  Ik heb vandaag voor het eerst de Godendrank gemaakt van 1 sinaasappel, 1 grapefruit en 1 citroen. Dit heb ik uitgeperst en opgedronken. Best lekker. Ik heb er géén kaneel door gedaan, dat doe ik straks door mijn kwark De Aloë Vera gel gebruik ik ook niet. Verder nog wat kipblokjes gehad en een paar surimi-sticks.
  Vanmiddag 1 blikje zalm (op water), een gekookt ei, plakjes magere vleeswaren.
  Vanavond weer gebakken kipblokjes (héél weinig olijfolie) en gerookte kipreepjes.
  Ik de loop van de avond nog een portie magere kwark met chiazaad en lijnzaad en kaneel erdoor, en dat was het zo’n beetje wat ik vandaag ga eten.
  En natuurlijk veel drinken: 1 pot kruidenthee, koffie en ca. 3 liter water.
  Ik vind het goed te doen, en ga er zeker mee door.

  Groetjes, Carina

  • Ik ben vandaag begonnen met de Turbo.
   Vanmorgen de godendrank met kaneel gemixt met 100ml m.kwark.
   Tussendoor kipfilet plakjes
   lunch rosbief a la minute 3 ons
   tussendoor 1 ei
   vanavond runderfiletlapjes
   later op de avond nog een blikje tonijn oid

   Op zich is het goed te doen maar de verleiding voor een rosetje zal ik moeilijk vinden.
   Ik moet iets doen!

 47. Hallo,
  Zijn er nog mensen die het Mentale Dieet Plan nog doen? Het is zo stil hier.
  Ik ben nu het Turboplan aan het doen sinds vorige week, en er zijn 2 kilo af nu.
  Het zou leuk zijn als er meerdere mensen mee deden. Kom op!!

  Groetjes van Carina

 48. Hallo, Ik ben met het Mentale dieet plan gestart en ik kan je wel vertellen als ik het vol kan houden moet het volgens mij voor iedereen mogelijk zijn. Heb al zoveel geprobeerd maar val steeds weer in de fout. Met het turbo plan ben ik in 8 dagen ook 4 kilo kwijt gegaan.

  Dit resultaat geeft een enorme stimulans om door te gaan en ik heb totaal geen honger en ook de behoefte aan zoet is verdwenen. Het dieet gaat me heel makkelijk af terwijl ik normaal helemaal geen eiwitten eter ben gaat het nu gewoon.

  In totaal mag er wel 4 kilo af, maar ik zie nu zitten dat het gaat lukken.
  Dus ik vind dit echt een aanrader!

  Succes met afvallen allemaal!

  groet Annemieke

  • Je zegt dat als jij het kan, iedereen het kan, maar ik lust geen vis of weekdieren, eet geen varkensvlees en hou absoluut niet van wild… Qua vlees wat toegestaan is, lust ik eigenlijk alleen de kipfilet en de biefstuk… En daarmee lukt het mij echt niet om turbo te gaan doen. Heb ook vraag aan Katja gesteld wat ik ermee moet, 3 keer zelfs, maar krijg geen antwoord….
   Kun je mij vertellen wat ik 8 dagen lang kan volhouden te eten met max 2 eieren per week?

 49. ik ben 20 kilo afgevallen in 100 dagen met het mentale dieet plan en wheatbelly!!!!! Glutenvry biertje x3 per dag. No problem. Vis, vlees, eieren, noten, peulvruchten, kaas, en veel groenten. Beetje fietsen en klaar is kees. 200 gram per dag!!! Weg bierbuik, oftewel broodbuik. Geen brood, geen pasta, zeer weinig tarwe (want DAT zit echt bijna in ALLES verwerkt, zodat men er ook lekker verslaafd aan blijft) en dus weinig gluten en gliadinen, zeer weinig rijst, weinig aardappels, minder toegevoegde suikers. LAAG G.I. VOEDSEL!!! Voedingcentrum (en andere instanties en clubs) heeft een zwaar dubbele agenda dus NIET naar luisteren, spijtig genoeg. Leest allen het broodbuik boek van William Davis. My hero. Tevens had ik 33 jaar lang last van brandend maagzuur dat- thank God- binnen 24 verdwenen was. Nooit meer teruggekomen! Dankzij alleen stoppen met tarwe, de grootste misdadiger in de geschiedenis vd mensheid. Biggest hoax on this planet, EVER!!! Ik herhaal 100 dagen 20 kilo foetsie. Nooit meer het zuur en ik leef nog lang en gelukkig. 2 ons per dag. Niet stoppen met mn biertje en naar hartelust veel recepten uit William Davis’ boeken proberen. Wow, wat laten we ons massaal neppen. Voedingcentrum: shame on you

 50. Hoi, ik heb gister het MDP en het turbo plan aangeschaft, maar weet met de eerste fase van het turboplan (en de gamma dagen, al mag je dan nog noten eten als tussendoortje) ook geen raad. Eieren zijn een mogelijkheid, maar aan dat maximum van 4 eieren per week zit ik dan zo… Vis en zeedieren krijg ik echt niet weg, en wild vind ik ook echt niet lekker, al helemaal niet zonde sausje. In de eerste turbo fase mag je dan ook nog geen noten of soja of tofu, blijft voor mij eigenlijk alleen kip en biefstuk over wat ik lekker vind… Maar om daar nu 11 dagen op te teren….
  Wie helpt mij met inspiratie en tips? Wil echt graag 25 kilo afvallen….
  Hoe komen jullie die eerste fase door?

  • Het mentale dieet plan werkt prima. Je moet alleen met een aantal dingen rekening houden. Maar dit geldt voor ieder dieet. Vergeet diëten waarbij het uitgangspunt is dat je heel veel van de ene voedingsstof of heel weinig van de andere voedingsstof binnenkrijgt. Die veroorzaken op de lange duur namelijk tekorten of overschotten die zo ernstig zijn dat ze je gezondheid aantasten. Bovendien kan je hormoonhuishouden er jaren van van slag zijn, waardoor je bijvoorbeeld pas veel later je verzadigingspunt bereikt.

   Alle voedingsstoffen, zowel koolhydraten als eiwitten en zelfs vetten heb je nodig om gezond te blijven. Maar wel in de juiste balans. Bovendien zijn er van elke voedingsstof gezonde en ongezonde varianten: suiker en witbrood zijn voorbeelden van slechte en volkorenbrood en groenten/fruit voorbeelden van goede koolhydraten. Je moet ervoor zorgen dat je geen of niet veel van de slechte varianten binnenkrijgt, en veel (in elk geval voldoende) van de goede.

   Wat is dan de methode die wél werkt? Heel simpel: ervoor zorgen dat je elke dag meer calorieën verbrandt dan dat je via eten en drinken binnenkrijgt. Zorg ervoor dat je de calorieën die je binnenkrijgt uit de goede varianten van voedingsmiddelen komen, dus niet uit suiker en verzadigd vet, maar uit volkorenproducten, groente en fruit en onverzadigd vet.

   Dus van je kont afkomen en bewegen. Gestaag en langdurig bewegen werkt veel beter dan heel even intensief bewegen. dus liever een halfuur op een sukkeldraf dan een sprintje, liever dagelijks op de fiets die 5 km naar je werk dan 1 uurtje per week de longen uit je lijf persen in een spinningklasje.

   Schrap tegelijkertijd alle tussendoortjes van je menu, zorg ervoor dat je minstens 2 keer per dag fruit eet (geen sap en geen fruit uit blik of pot) en minstens 200 gram groente (vers, diepvries of pot/blik maakt niet uit, maar wissel wel af!), kies voor magere bereidingswijzen als grillen of roosteren (in de oven), en drink geen alcohol en suikerhoudende dranken tot je je ideale gewicht hebt bereikt.

   Als je alleen maar op gewicht hoeft te blijven, hoef je er alleen maar voor te zorgen dat je niet méér calorieën binnenkrijgt dan je verbrandt. Je kunt dan, als je veel blijft bewegen dus wat vaker lekker snoepen of snacken, of je beweegt wat minder, maar moet dan goed op je eten blijven letten.

   Op deze manier gaat afvallen misschien niet zo snel, maar blijf je er kerngezond bij (je zult ook merken dat je minder vaak ziek bent en meer energie hebt!) én komen de kilo’s ook niet meer terug.

  • Beste, ik zou graag 70 kilo wegen. Heb 1 maal proteinedieet gevolgd. Veel te eenzijdig. Grootste struikelblok is de stressfactor waardoor ik naar alles grijpen wat er in huis is. Nu wil ik graag beginnen met het mentale dieet plan

 51. ik ben er net me begonnen en het gaat goed, al vliegen de kilo’s er niet direct vanaf, maar dat zal per persoon verschillend zijn. IK houd het nu al 2 weken vol. en ben bezig met de turbo fase. BBQ is makkelijk te overleven, ik dah deze week een BBq, zat in de turbofase dat ik ook groenten mag, dus lekker sla en kokmkommers en andere groentes gegeten die er waren en ook kipfilet en rundertartaar gegeten en at echt vol. geen saus of brood et genomen, maar wel lekker mee gegeten.

 52. Hallo iedereen!

  Ik ben heel wat informatie aan het opzoeken over dit dieet en denk er ook aan om er mee te beginnen.
  Alleen is er heel wat onduidelijkheid voor mij.

  Wat met dagen dat je bv. naar een BBQ moet?

  Wat met later? Moet je dit je hele leven volhouden? Je kan toch je hele leven geen friet, chocolade,… laten? Wat als je dat eens eet?

  En heeft er iemand ervaring met het gewichtsbehoud? Blijkbaar geen JoJo-effect, maar klopt dit ook?

  Groetjes,

  Astrid

  • Hoi Astrid, ik lees je bericht over het mdp? Hoe is het jou bevallen en heeft het jojo effect toch weer plaatsgevonden?

 53. Ik volg nu 2 maanden het mdp ( niet de turbo) en ben nu 7 kilo kwijt..heel tevreden dus maar graag zou ik meer gamma recepten willen. Zowel tusssendortjes als diner want kan niet TIG eieren eten en stuk vlees vult niet voldoende…wie helpt mij?

 54. ik denk dat het minder effect op je resultaat heeft dan je denkt.
  als je nu verder gaat zal het denk ik echt geen resultaat erop hebben maar wel als je nu denkt \: ach nu is het toch verpest ik kan weer eten wat ik wil. dan heeft het pas echt een negatief effect. dus gewoon weer ermee doorgaan waar je mee bezig was en jezelf vergeven dat je een uitglijder heb gemaakt. goh je bent ook nog een mens hoor! we zijn niet perfect. zolang je maar bewust bent wat je doet.
  kop op je kan het hoor.

  gr patricia

  • Op het mentale dieet plan forum volg ik een dagboekje. Ik wil dit dagboekje ook graag met jullie delen:

   Mentale Dieet Plan dagboekje van maya.

   Avond Maandag gewogen startgewicht:79kg

   Dinsdag

   Ochtend gewicht:79,2kg
   Ochtend BMI: 29,8
   Afgevallen in de nacht:+200 gram
   Avond gewicht:78,4 kg
   Avond BMI:29,51
   Afgevallen overdag:-800 gram
   Totaal vandaag afgevallen:-600 gram

   Ontbijt/Lunch/Tussendoor:onbeperkt Terriyaki kip (te eenzijdig)
   Avondeten: Gewokte garnalen met knoflook (16 stuks)
   Drinken: kruidenthee hele dag door Brandnetel, Paardebloem, Kaneel, Goudsbloem en water

   Ervaring

   Eerste dag is niet goed bevallen. Eind van de dag barstende koppijn en alleen kip eten is te eenzijdig. Opgelost door paracetamol nemen en iets anders dan kip eten. Vandaar garnalen als avondeten gegeten.

   Woensdag

   Ochtend gewicht:78,1kg
   Ochtend BMI:29,4
   Afgevallen in de nacht:-300 gram
   Avond gewicht: 77,9kg
   Avond BMI:29,32
   Afgevallen overdag:-200 gram
   Totaal vandaag afgevallen:-500 gram

   Ontbijt: 1 Gekookt ei
   Lunch/Tussendoor:1 gekookt ei en onbeperkt Gerookte achterham, mosselen in zuur
   Avondeten:onbeperkt Terriyaki kip
   Drinken: kruidenthee hele dag door Brandnetel, Paardebloem, Kaneel, Goudsbloem en water

   Bijzonderheden: ’s avonds fitness 1 uur (cardio: fietsen, crosstrainer, roeimachine en crunch benen)

   Ervaring

   Voel me blij en verrast dat er zoveel in een korte tijd is afgevallen. Wel opgevallen dat het meeste verlies in gewicht vocht is. Oplossing is meer water gedronken dan gebruikelijk (4liter) en ook geen hoofdpijn gehad.

   Donderdag

   Ochtend gewicht:77,2kg
   Ochtend BMI:29,06
   Afgevallen in de nacht:-700 gram
   Avond gewicht:76,7kg
   Avond BMI:28,87
   Afgevallen overdag:-500 gram
   Totaal vandaag afgevallen:-1200 gram

   Ontbijt:1 beker magere melk en stukjes Terriyaki kip (5 stukjes)
   Lunch/Tussendoor:300ml yoghurt met Aloe Vera gemixt, onbeperkt stukjes verse haring
   Avondeten:gerookte makreel
   Drinken: kruidenthee hele dag door Brandnetel, Paardebloem, Kaneel, Goudsbloem en water

   Ervaring

   oel me heel fit heb hele gebouw wel 3 keer rondgelopen inclusief alle trappen.
   Buiten half uur gewandeld.
   Ik was heel bang dat ik aangekomen was, omdat ik meer dan toegestane portie zuivel op had.

   Volgens Turboplan mag je max.1 portie magere melk of magere yoghurt. Vandaag totaal 4 porties gehad.

   Viel wel mee toch wat afgevallen.

   Ik hoop dat dit jullie een idee geeft hoe het verloopt.

   Ik blijf erbij: doen dames niet later maar nu meteen mijn steun hebben jullie!!!
   Voor meer ervaringen kun je het officiele mdp forum bezoeken.

   Groetjes,

   Maya

  • Hallo, mijn ideale gewicht is 65 kilo en ik wil dit graag bereiken door te starten met het mentale dieet plan. Is het aan te raden om het turboplan toe te voegen? Eerder heb ik het geprobeerd met de kettlebell van Jesse maar hierdoor ging ik alleen maar spieren opbouwen en werd ik zwaarder. Het gaat steeds mis omdat ik geen tijd vrij kan maken (drukke baan) en uit frustratie slecht, ongezond en onregelmatig eet. Ik wil graag begeleiding om een blijvende oplossing te vinden. Is het mentale dieet plan hiervoor geschikt?

   Patricia

  • kan ik het turbo plan ook afzonderlijk volgen, dus los van het mentale dieet. Of moet het altijd in combinatie?

   Sabine

 55. Ik voel me indd stom.
  Zou het invloed hebben op mijn gewicht ? Of ben ik naïef om daaraan te twijfelen?
  Groetjes renee

 56. Hoi Allemaal,

  ik baal als een stekker.. ik heb zojuist stiekem friet gegeten.
  Ik kon het niet weerstaan en heb me helemaal laten gaan, gruwelijk dom natuurlijk en achteraf heel veel spijt. Wat doen jullie als jullie op momenten als deze?
  Ik voel me nu ontzettend k*t en ik hoop niet dat dit het afvallen ernstig beïnvloed?

  Groetjes Renee

  • Je had er zin in….nu is die zin verdwenen en kun je vol goede moed verder.het is niet erg als je een keer een uitschieter hebt…zolang je dit niet iedere week doet
   Ik heb dat ook zo nu en dan, ik mis zo nu en dan een wijntje. Ik neem ieder weekend een glas en mis het dan verder niet meer. Moet geen obsessie worden maar leuk blijven en daar hoort zo nu en dan een foutje bij…

   Succes,gr Kitty

 57. hoi Renee,

  ja cashewnoten en walnoten en pecannoten.
  ze hebben van die grote zakken bij de lidl. die koop ik dan en gooi ze allemaal in een pot.
  dan schud ik ze even en neem af en toe een handje. ik neem niet meer dan 1 handje per dag. ik mis toch iets. ook al staat het niet in het turboplan. af en toe voel ik me slapjes en na zon handje knap ik toch op.
  en het heeft bij mij geen invloed op mijn afvallen.

  gr patricia

 58. Ik ben nog een vraagje vergeten. Mag je op een gamma-dag met kruiden aan de slag? Mag ik bvb. tijm, laurier, peterselie, basilicum, rozemarijn, enz. gebruiken? Of wordt dit ook bij groenten gerekend?

 59. Hallo,

  Ik begin morgen met het MPD, maar enkele dingetjes zijn me niet geheeld duidelijk.

  Er staat dat je op een gamma-dag enkel proteïnen mag eten en geen zuivel, maar in een recept voor een gamma-dag vind ik wel melk (om een omelet te maken). Mag zuivel dan wel? En hoe zit het dan met kaas en yoghurt? Mogen die dan wel of niet op gamma-dagen?

  In het turboplan zie ik elke dag ontbijtbroodjes terugkomen. Wat zijn dat eigenlijk? Ik vermoed dat het geen gewone broodjes zijn, want anders heb je meteen koolhydraten binnen en da’s niet de bedoeling.

  Ik vind ook weinig gamma-recepten, en heb hier weinig inspiratie voor. Ik heb de 20 heerlijke recepten gedownload, maar de meeste zijn voor alfa- en beta-dagen. Ik vind het moeilijk om het eten op een gamma-dag aantrekkelijk te maken. Ik zit niet graag zo maar met een droge biefstuk voor mijn neus (om het extreem voor te stellen). ;-)

  Deze vragen zijn misschien al eerder gesteld, sorry hoor.

  • Normaal gezien krijg je bij het MDP pakket die je download een 8 weken maaltijdschema. Daar kun je een klein beetje op terugvallen. Je mag yoghurt en kaas eten en ook melk gebruiken maar enkel 1 portie per dag. Liefst de yoghurt 0% vet.
   Je vindt in de winkel ook kazen met een laag vetgehalte. Misschien eens je licht opsteken bij een kaasboer. En voor de melk moet je magere melk gebruiken. huttenkase en jong belegen gebruik ik het meest.
   Je hebt inderdaad zonder het 202 receptenboek niet veel opties ( en zeker niet als je beginner bent)
   Voor gamma dagen kun je toch alleen maar vlees, vis, gevogelte en zeevruchten eten dus kun je misschien ook op internet enkele recepten vinden die vetarm en koolhydraatarm zijn.
   Ik bak mijn vlees, vis, eieren en gevogelte in de oven zonder vet en olie. Alleen voor de zeevruchten gebruik ik een heel klein beetje olijfolie.
   voor vetvrije en koolydraatarme sausen kan ik je ook niet helpen.

 60. Hallo allemaal,

  Helaas heb ik nog geen antwoord op wat een ontbijtbroodje is gekregen van iemand. Misschien komt het nog. In middels ben ik na een 1,5 week 4,4 kg afgevallen en is zeer prettig. Merk nu al verschil in mijn kleding. Toch heb ook ik een stemmetje die mij negatief influistert dat de overige 6 die ik nog graag af wil vallen niet zo makkelijk gaan…. Maar ik hou vol ! Ik wil het eraf hebben PUNT. Alles gaat mij zeer gemakkelijk af, soms lastig om als je onderweg bent aan je 5x eetmomentjes te houden. Omdat als je in de stad loopt niet zo makkelijk even wat te snacken kan nemen, als je nog bezig bent met de Turbofase, en het maagje knort dan wel.

  Tevens loop ook ik niet het halfuurtje wat Katja wel aanraad. Zal echt goed voor je zijn en helpen afvallen, maar is voor mij ook een lastige combinatie, doe dat liever na het avondeten.

  De godendrank laat ik overigens voor wat het is. De pompelmoes, daar bedoeld Katja denk ik in de NL de grapefruit mee. Ik neem zeker wel de kaneel elke dag! En dan wel de Indonesische Ceylon kaneel, dit is de gezondste tov de Chinese variant en lekkerder en zachter van smaak. Te koop in de toko of op internet.

  En heb ook een pot Goji bessen gekocht, die zoveel goede eigenschappen toegewezen krijgt, dat dat de godendrank bij mij doet vervangen. Ik neem liever s’morgens een handvol (gedroogde/gewelde) goji bessen in mijn schaaltje yoghurt dan een glas citrussap, die neem ik liever op een ander moment van de dag.

  Wederom succes allen!
  Sonja

  PS
  Patricia, volgens Katja is het geen lijnproces maar een levensproces. Lees nog maar eens de naam “Het MENTALE dieet plan”. De knop moet bij je om, niet het gevecht met je zelf je levenlang. :-)

  • Hoi Sonja, ik kan je vraag over het ontbijtbroodje niet zo 1-2-3 terugvinden. Wat wil je weten?

   Pompelmoes is een citrusvrucht die wel wat lijkt op de grapefruit (Citrus ×paradisii) maar groter is, met een dikkere schil.

 61. ik weet het nog niet. ik vind het afvallen wel makkelijk maar ga ik daar mijn hele leven mee door ? eerlijk weet ik niet of dat zo vol kan houden.
  wel zal ik altijd erop letten denk ik dat ik beperkt koolhydraten eet dat weet ik wel zeker.
  groetjes patricia

 62. Hoi Patricia,

  Ben je van plan om hierna verder te gaan met het gewone MDP? Ik ga proberen om daar mijn nieuwe levensstijl van te maken. Het turbo plan is voor mij simpelweg een motiverende start om daarna verder te gaan met het MDP.

  Groetjes Renee

 63. hallo renee,

  de godendrank kreeg ik na een week met de mail.
  die zal je dan ook nog wel krijgen.
  ik heb eerlijk gezegd wel mijn twijfels of ik de kilo’s eraf houd als ik weer normaal gaat eten. veel mensen inclusief een dieetiste vertelde mij dat als ik nu weer normaal gaat eten dat de kilo’s er weer aan vliegen. omdat je lijf de koolhydraten niet meer gewend is en het weer gaat opslaan als vet. en ik zie het ook niet echt zitten om mijn hele leven zo te eten als dat ik nu doe. want eten vind ik niet meer echt een gezins ding meer. ik ga niet met een pakje vleeswaren aan de ontbijttafel zitten. dat doe ik meestal vluchtig en staand. maar voor een ieder is dat natuurlijk zijn eigen manier van hoe hij/zij leven wil. ik wil wel normaal weer gaan eten op den duur.
  ik ben benieuwd
  groetjes patricia

 64. Hoi Patricia,

  Bedankt voor je reactie.
  Wat is de godendrank? Daar heb ik nog niks over gekregen. Staat dat bij de recepten?
  Al een hele prestatie, 11 kilo in 30 dagen!

  Succes nog met het verdere proces.
  Groetjes Renee

 65. hallo Renee,

  ik bak mijn vlees op zo’s bakfolie van de blokker. dan kan je bakken zonder vet.
  en nee ik wandel ook niet elke ochtend. ik heb daar echt geen tijd voor met mijn kinderen en een drukke baan. ik wandel de hele dag denk ik maar.
  ook neem ik af en toe wat noten. die staan ook niet in het turboplan maar wel in het gewone mdp bij gamma dagen. ik ben nu 30 dagen bezig en bijna 11 kilo kwijt. wel drink ik eerst de godendrank maar dan zonder kaneel.. ik vind die kaneel erin echt niet lekker. de kaneel doe ik in mijn yoghurt met wat zoetstof.
  het werkt dus zo ook.
  groetjes patricia

 66. Beste mensen,

  Ik heb vandaag het turboplan aangeschaft. Ik wil hier graag morgen mee beginnen.
  Ik vroeg me af waar jullie je vlees in bakken? Aangezien je geen boter of olie mag gebruiken.
  Ook vraag ik me af of jullie allemaal een half uur voor het ontbijt een half uur gaan wandelen?
  Dit lijkt me namelijk het grootste nadeel, omdat er zo veel tijd in zit ;)

  Ik hoop van jullie te horen,

  Groetjes, Renee

 67. Hoi Bea, reken je al het vocht mee, dus ook thee, koffie etc. Op die manier kom je makkelijk aan de 2.5liter. En van water kom je echt niet aan hoor :))

 68. Hoi,
  Ben vandaag begonnen met water drinken. 2.5 liter poeh, maar ik wou ’s ff vragen of jullie je ook zo opgezwollen voelden in het begin. Heb t gevoel dat ik alleen maar zwaarder ga wegen door al dat water.

  Grtjs beke

 69. hallo SJ

  ik ben nu 26 dagen bezig. en vanmorgen 10 kilo eraf.
  jippie. ik moet er nog zeker 30 kilo af. dus ….
  het is te wat rooskleurig als je denkt om in 5 dagen veel af te vallen. ik had ook dat gevoel halve wege het dieet van o ik dacht dat ik meer zou afvallen. terwijl ik wel veel kwijt moet.
  maar ach ik ben er nu toch in 26 dagen 10 kwijt en ik ben blij.
  ja dat vleeswaren uit dat pakje eten is inderdaad een herkenning. ik vind eten dan ook niet zo gezellig meer.
  ik sta smorgens bij de koelkast even snel wat vleeswaren naar binnen te werken.
  met pasen heb ik het ook gewoon zo gedaan. maar voor mijn gezin lekker broodjes e.d gekocht. toen voelde ik me best zielig :)
  die vieze smaak heb ik ook. ik weet niet zo goed waar dat van komt. het is zo’n droge dooie muizen smaak.
  maar wel lekker volhouden hoor! je heb er op den duur echt plezier van.

  groetjes patricia

 70. Hallo dames,

  Ook ik ben bezig met het Tubo plan inmiddels 5 dagen. Ik voel dat ik afgevallen ben maar ik denk geen schokkende hoeveelheid. Maar dat komt denk ik om dat ik ook niet echt heel zwaarlijvig ben. Wel te zwaar natuurlijk voor wat ik zelf wil zijn. Katja geeft het zelf ook aan verwacht niet dat je in 7 dagen 5 of 7 kilo kwijt bent als je niet heel erg zwaar bent.

  Ik vind het ook heel goed vol te houden, en het water drinken poeh valt niet altijd mee. Zeker de eerste halve liter op je nuchtere maag, die gaat er een beetje met heug en meug in. Maar ook het vleeswaren eten, gewoon uit de verpakking haha. Ik maak er op mijn werk niet echt een ding van en eet dan de magere vlees/vis producten zo even uit de verpakking. Thuis doe en maak ik het wel wat leuker en met meer toevoegingen. Toch heb ik weinig hongergevoel en vind ik het heel goed vol te houden.

  Heb alleen wel last van een vieze smaak in mijn mond? Herkenbaar bij anderen?

  In een eerder berichtje hierboven vraagt iemand wat een ontbijtbroodje is die je weer in het MDP dieet mag eten. Ik weet dat ook niet, sommige producten worden in het Belgisch uitgedrukt en daar snappen wij Hollanders weer niet zo veel van… dus voor mij ook graag uitleg wat een ontbijtbroodje dan is.

  Heel erg bedankt voor degene die antwoord geeft! En veel succes dames met het verdere verloop van de course /leefwijze omslag :-)

 71. He Sanne ik heb even via je link gezocht maar kan er echt niks over vinden. Wel kan ik vertellen dat ik intussen 12,5 kilo ben afgevallen in 3 maanden. Ik ben hier heel blij mee en het heeft me gemotiveerd om er zeker nog 7 af te vallen. Ben intussen goed gewent aan het dieet en het kost me niet meer veel moeite. Morgen eerst paasdag heb ik besloten om ook gezellig wat te nemen. Stukje paasstol en een paaseitje savonds lekker varkenshaasje met boontjes en krieltjes en een heerlijk chocolade toetje om dan daarna weer keurig verder te gaan. Maar wil op speciale dagen in het jaar niet ongezellig overkomen door nooit wat te nemen en een keer moet kunnen vind ik. Best e Patricia nee bij turbo fase 2 mag je geen fruit ook niet de soorten die als goed staan aangegeven. Dit is pas bij het gewone mdp plan. Al moet ik zeggen dat ik nu na drie maanden soms in mn groente dagen ook een appel als tussendoortje neem. En val gewoon af dus als je het niet overdrijft lijkt het me niet veel kwaad kunnen. Groetjes Es

  • hallo Es,

   dank je wel voor het antwoord.
   ik vind het wel zwaar af en toe. ik ben nu 3 weken bezig en wel 7 kilo afgevallen. maar het eten vind ik toch wel wat eentonig. heb jij dat ook. ik doe nu de turbo.
   en ik had gedacht dat ik meer zou afvallen in die periode. ik hou me erg strikt eraan. ik heb geen honger maar de hele tijd vlees,vis en ei komt me de oren soms uit. hoe doe jij dat . jij bent dus a 3 maanden aan het turboen?

 72. hallo allemaal,

  ik ben nu bezig met het turboplan morgen is mijn 10de dag.
  soms heb ik het toch even moeilijk. ik heb geen behoefte aan andere dingen ofzo hoor maar ik eet niet eens zoveel maar ik zit zo vol. dat ik steeds denk; oef moet ik nu weer wat eten. ik ben wel bijna 5 kilo kwijt.
  morgen de laatse dag fase 1 van de turbo en dan mag er groente bij. ik kreeg van katja een bonusmail van de 7 gezonde groente en daarbij staat ook aardbeien. maar die mag je bij fase2 van de turbo toch niet want er staat duidelijk geen fruit nog. wie kan mij dat vertellen?
  ik slik er wel mutivitamine bij . volgens katja niet nodig maar ik heb daar wel een beter gevoel bij.
  ik moet nog 40 kilo kwijt. daar krijg ik wel een beetje de kriebels van. want ik wil een spurt maken met het turoplan van zeker 25 kilo dus ik zit nog wel even aan de kip,vis en rundvlees.waarom ik zo dik ben geworden denk ik ook steeds over na. en ik heb toch de conclusie getrokken dat het vanuit mijn zwangerschap kwam want voor dat ik zwanger was , was ik redelijk slank. tijdens de zwangerschap ging het ook wel maar de laatste drie maanden vlogen de kilo’s eraan. en er ook niet meer af na de bevalling. ik ben daarna depressief geworden en kon het me eigelijk niets meer schelen. en huppa toen ging het snel. mijn benen zijn wel nog super slank maar buik en borsten daar zit alles eigenlijk. maarja nu turboplan en 5 kilo lichter.
  ik word er wel verder vrolijk van . eerlijk gezegd ondanks dat er nog veel af moet voel ik me al aantrekkelijker. hihihi

  groetjes patricia

  • Ik ben in totaal bijna 15 kilo afgevallen in 2 maanden tijd maar heb een vraag over de GAMMA dagen. Mag ik deze onbeperkt herhalen?

 73. Hallo Allemaal,

  Wat ik jullie eigenlijk allemaal wilde laten weten is het volgende.
  Nu ongeveer 3 maanden geleden ben ik gestart met een geweldige dieet Training.
  Na een uitzending van Tros Consumenten Contact werden mijn ogen eindelijk geopend.
  Ook ik heb talloze diëten gevolgd, maar had nooit de motivatie om dit langer dat 1 maand vol te houden.

  Hier in Nederland worden we werkelijk overstelpt met duizenden dieten en ongetwijfeld zitten daar hele goede tussen, maar dan nog ontbreekt het aan motivatie en doorzettings vermogen.

  Dit dieet plan voorziet werkelijk in alles; geweldige voeding adviezen, heerlijke recepten, maar bovenal de Mentale ondersteuning online. Elke dag word je gestimuleerd tot dat je je streefgewicht hebt bereikt.
  Het is voor mij dan ook duidelijk geworden dat afvallen absoluut tussen je oren zit. En wat velen zal aanspreken is dat bij deze mentale dieet training fitness en sporten absoluut niet aan de orde is.

  Ik ben er van overtuigd dat dit voor iedereen een geweldig concept is!

  Heel Veel Succes en Plezier!

 74. Hoi Miranda,
  ben nu bezig met dag 2 van het turboplan en moet zeggen het valt me reuze mee heb in ieder geval geen honger. Heb inmiddels ook de recepten aangeschaft en moet zeggen het ziet er goed en lekker uit. Moet alleen wel goed opletten dat ik het aantal flesjes water drink dat wil ik nog weleens vergeten. Ben wel heel benieuwd wat het resultaat is bij de eerste weging. Vind ik altijd zo`n drama. :-)

  Wens jou ook heel veel succes.
  Groetjes Ingrid.

 75. Ik hoop dat dit bij mij ook mijn laatste wordt, maar ik denk dat dit vooral afhangt of je je ook na het plan nog in grote lijnen aan het dieet kan houden. Zoals het vele water, proberen om toch vaker voor vetarm te gaan dan gepaneerd enz, en vooral (in mijn geval dan) rustig aan met de aardappelen en pasta… (en ik maar denken dat het de saus was die het hem deed)

  succes, Is zelf ook nog maar mijn 3e dag :-)

  grtjs

 76. Hoi Ingrid,

  Ik denk dat jij een ander turboplan hebt dan ik :-); Ik ben zaterdag begonnen en bij mij staat er helemaal niets in van brood.
  enkel vis, mager vlees (alsook magere charcuterie), eieren en magere youghurt of kaas, of magere melk…
  Dus ofwel heb ik het mis, ofwel informeer je misschien best nog eens.

  trouwens, is het mijn idee, maar ik vind dat veel mensen hier heel weinig eten.

  voorbeeld van mijn dag tot nu toe

  – uiteraard de nodige halve liters water.
  Ontbijt:

  100gr magere verse kaas 0% VG met 2 gr kaneel in
  + 100 gr filet americain.

  tussendoor: biefstukje gebakken zonder vet, met kruiden

  Lunch: 200 gr verse zalm en 10 scampi’s zonder vet gebakken met lookkruiden, chilivlokken, tomatenpoeder.

  en plannen voor straks
  – Tussendoortje: 3 sneetjes filet de York

  – Avondmaal: 2 eitjes gebakken zonder vetstof, met grijze garnaaltjes…

  dit lijkt me qua hoeveelheid veel meer dan wat ik al las gemiddeld.

  groeten

  • Ja klopt inderdaad, had voorbeeld schema`s uitgeprint en zag later dat er er ook voorbeelden bij zaten voor het gewone MDP plan.
   Ga morgen starten dus ben heel benieuwd. Hoop dat dit echt mijn laatste poging gaat worden.

   Bedankt voor de reactie.

   Groetjes Ingrid.

 77. ik ga volgende week beginnen aan het turbo plan, heb daar alleen een vraag over wat wordt er bedoelt met een ontbijtbroodje is dat een gewone boterham en wat is Charcuterie-mix.

 78. Fijn dat het zo goed gaat bij jullie. Ik sta nog steeds stil al heb ik vorige week vrijdag de -9 gezien, maar het lijkt wel of ik aan het begin van de week min 7 ben en aan het eind van de week-9 en zo gaat het al weken ondanks dat ik turbo doe. Vind het frustrerend…wil zo graag onder de 80. Melissa wil jij dat acht weken schema hier neerzetten die zou ik graag doen…misschien gaat het dan weer beter. Ga over 9 weken op vakantie en mijn doel was 75 maar blijf dus hangen tussen 81/83 kilo….Je zou me heel blij ermee maken. Nou dames succes en hou vol he?

  zal nog even schrijven wat ik zoal eet misschien zien jullie wat ik niet goed doe.
  Koolhydraatarme cracker met filet american
  Gekookt ei
  Bieflap/kipfilet/magere gehaktballetjes
  Yoghurt/kwark
  Vis/mager vlees

  Drink voor elke maaltijd een halve liter water en in het weekend eet ik wel nootjes ongezout en ongebrand. Verder drink ik 1 kop koffie met melk per dag. Dat is het. Graag hoor ik wat jullie ervan vinden.

 79. Hallo allemaal,

  Ook ik had problemen om het MDP plan en turboplan te downloaden, maar uiteindelijk was het na een paar mails en hulp van Sanne toch gelukt.

  ik heb ne me uitstekend aan het 8 wekenschema gehouden, de 6 flesjes water etc. In totaal ben ik 8 kilo afgevallen.

  Veel succes en een slanke zomer gewenst.

 80. hallo,

  Het is toch eind januari geworden voordat ik ben gestart omdat ik een paar weken ziek ben geweest. Kaakontsteking en ook last van mn kies wat uiteindelijk resulteerde in een wortelkanaal behandeling. De eerste zeven kilo’s zijn eraf en ik ben nu in week vijf. Vind het wel lastiger worden omdat ik merk dat ik er af en toe gewoon groenten bij doe omdat ik daar dan zon trek in heb.Qua koolhydraten eten valt het wel mee dat ik zondig. Deze week een klein reepje choco gekocht maar was nog niet op de helft toen ik dacht laat maar zoete troep hihi. Moet nog drie kilo dan kan ik naar het mdp plan overstappen en de laatste vijf tot tien kilo eraf zien te krijgen. Ben alleen bang dat ik dan de mist in ga omdat je er weer koolhydraten bij gaat eten.
  Mia ik maak 1 x per week een lijstje wat ik elke dag ga eten daar koop ik ook mn boodschappen naar en dan is het prima te doen. Succes dames

  • hallo esther wat super leuk voor jou 7 kilo,s eraf .het wast vast pijnlijk zo,n wortelkanaal behandeling . ik zal zeker een lijstje maken ik moet wel erg wennen aan alles .maar esther kun je mij een paar tips geven wat je allemaal eet op een gamma dag .lief dat je gereageerd heb en veel suc6 ik moet me zaterdag wegen laat je wel weten of er wat af is en trouwens ik doe geen turbo groetjes.mia

 81. hallo ik ben gister begonnen maar ik begrijp er niks van gamma dag ging wel ik vind het vervelend om steeds alles te lezen heb het veels te druk kan iemand me hierbij helpen .vast bedankt

 82. Vandaag begonnen met het mentale dieet plan, de komende week kan ik niet beginnen met het turboplan (uiteten en veel op pad), besloten om niet uit te stellen en het het schema voor het mentale dieetplan te volgen en dan volgende week als nog het turboplan te starten! ik ben benieuwd.

  • Hoi Gerda,
   heb je het juiste email adres opgegeven? Heb het anderhalve week geleden ook besteld, maar wel alles via de mail kunnen ontvangen en kunnen downloaden.
   Succes!!!!

  • Hoi had ik ook , heb vaak gemaild kreeg geen reactie. Toen opnfacebook een bericht geplaatst ( gewoon niet privé) kreeg toen welbantwoord en alles toen ontvangen. Gr esther

 83. Hallo,
  Begin vandaag met het MDP maar snap er nog niet veel van. Vandaag is het een gamma dag en mag ik alleen vlees, vis en eieren eten. Voor ontbijt heb ik 2 eieren scrambled gegeten maar volgens mij kan ik dat niet in de middag weer eten, moet ik dan allerlei vleeswaren eten of zeevrachten? Wat eet ik dan ’s avonds? Alleen een stukje zalm of kipfilet ? Ik snap er nog niet veel van zoals jullie zien, wie kan mij helpen?
  Groetjes Ellen

  • Hoi Hoi,
   Ik ben ook vandaag begonnen, heb voor mezelf een plan wat en wanneer te eten, ik doe trouwens de Turbo, dit houdt in 7 dagen gamma… hierbij mijn schema:
   7 uur godendrank = a,5 lt water
   3 uur later 100 gr rosbief (vleeswaren)
   net scrambled eiren met garnalen
   straks rond 15:30 suristiks
   avond eten 2 gegrilde hamburgers (rundvlees)
   en daarna als ik rond 20:00 uur honger krijg een portie magere kwark

   Ik heb dit eerder gedaan en het werkte perfect.

   Het is gewoon een kwestie van wisselen, je kan de hele dag alleen maar vlees of vis eten maar dan word het al snel saai vind ik, en ik zou idd niet 2 x op een dag eieren eten maar dat is meer omdat teveel eieren niet echt goed zijn voor je cholesterol…
   Succes…
   Sonia

 84. Hallo mijn naam is Monique. Ik begin vandaag met het Turboplan. Ik weeg 113 kg en wil graag afvallen tot 75 kg. Ik weet uit ervaring dat ik me daar het lekkerste bij voel.
  Nu heb ik het MDP helemaal doorgelezen en ik kom eigenlijk niet helemaal goed uit het lijstje van de koolhydraten. Mijns inziens is dit een lijstje van koolhydraten die je het beste kunt vermijden, toch? Mijn vraag is welke koolhydraat producten mag je dan wel eten?
  Hopelijk kan iemand me hier antwoord op geven. Iedereen heel veel succes!
  Groetjes van Monique

  • Hoi Monique,
   Ik ga morgen beginnen, Ik weeg 85 kg en wil graag 25 kilo afvallen.
   Heb het hele boek doorgenomen en ga ervan uit dat we gewoon de rest van de koolhydraten mogen pakken, alleen zal ik ipv rijst zilvervliesrijst nemen en volkoren pasta ipv gewone pasta.
   Miss ook handig om te weten, ik ergens gelezen dat tomaat, broccoli en asperges de beste groentes zijn, bevorderen de vet verbranding of zo iets, en van aubergine af blijven.
   Ik vind het altijd leuk om tips en tricks te krijgen..
   Ik wens je heel veel geluk, laat zo nu en dan weten hoe het loopt, altijd leuk en voel ik me niet zo alleen in mijn strijd….

   Groetjes
   Sonia

  • hallo Monique
   ik moet ook zoveel kwijt. ik ben nu 11 dagen met het turboplan bezig en 5 kilo afgevallen. ik heb het soms best zwaar met het turboplan. niet dat ik honger heb maar die vis en vlees komt me mijn neus uit. (je zou na het turboplan zo vegetarier worden) morgen begin ik met fase 2 en dat vind ik eng. weet jij of je ook die aalbessen mag hebben uit de bonusmail? ik baal dat dat er niet duidelijk in staat. er staat wel dat je geen fruit mag maar dan krijg je een mail dat aalbessen bij de 7 goede groente hoort. nou jij bent al een poosje bezig. gaat het goed bij jou?

   groeten patricia

  • Hallo,

   Ik zou wat tips kunnen gebruiken. Eind juli ben ik begonnen en 14 september ben ik ook gestopt met roken. Ik wil een gezonder en betere leefwijze.
   Nu was ik redelijk goed op weg voordat ik stopte met roken maar sinds dat ik ben gestopt heb ik het moeilijk.

   Helaas heb ik 2-4 x toegegeven en hanuta gegeten omdat ik zo ontzettend zin in chocolade had.

   Ik vroeg mij dus af of iemand tips op tops heeft voor mij en of het erg is als ik dan bijvoorbeeld een zakje extra neem dus ipv 5, 6 zakjes?

 85. he allemaal,

  Terug van weggeweest….zoveel gedoe en stress aan mijn hoofd gehad afgelopen half jaar dat ik er de brui aan had gegeven. Was acht kilo kwijt dat zit er nu weer aan. maar ben wel eerlijk als ik zeg dat ik niet een koekje at bij de koffie maar een heel pak koekjes dus niet echt raar dat alles er weer aan zit….nu weer helemaal gemotiveerd. Zit te twijfelen of ik 1 januari zou beginnen of a.s maandag….Ga in juni op vakantie en zou dolgraag 75 kilo wegen dan. Mn gewicht is nu 90 dus das best pittig. Ik vind zelf de turbo echt heel goed vol te houden als ik er eenmaal mee begonnen ben dus die wil ik de eerste tijd echt gaan doen… Iedereen succes

  • Welkom terug Ester! Als je maandag begint heb je superveel discipline, je kunt ook ‘de schade beperken’ en volgend jaar beginnen. Maandag 6 januari is een ideale dag om serieus aan de slag te gaan. Succes!

  • Charcuterie-mix is een mix van verse vleeswaren zoals worst en paté. Het is verkrijgbaar bij de slager.

   Katja

  • , ik heb voor me zelf besloten dat jij mijn laatste poging bent. Ikben 2 jaar geleden begonnen met gezond eten en sporten dat is me goed gelukt ik ben in 1.5 jaar tijd 40 kilo kwijt geraakt. daarna heb ik een buikwandcorrectie gehad. en ban nu van maat 52 naar 40 gegaan ik ben heel blij hiermee MAAAAAR! nu ben ik afgelopen jaar 6 kilo bij gekomen maar die willen er met geen mogelijkhijd eraf en dan zul je denken 40 kilo ging goed en die laatste 6. wel moet ik zeggen dat ik niet meer sport en verder weet ik het echt niet meer ik hoop dat je mij een tip of net dat duwtje in de rug want het gaat echt niet mee en ik wil geen wonderpillen of shakes gaan gebruiken. en ook wil ik je vragen of het echt nodig is om naar de sportschool te gaan of kan het ook met dingen zoals nederland in beweging of thuis wat dvd oefeningen, of zeg je nee een sportschool is het beste want daar kun je cardio en kracht.

 86. Hallo ik heb een vraagje ik weeg momenteel 55 kilo en en ik ben 1.60 en gisteren woog ik 54,4 en vandaag 55,0 je kunt toch moelijk binnen 1 dag zoveel bijkomen ik heb gezond gegeten avond’s snoep ik niet en en dit is wat ik eet op 1 dag

  Morgens : magere yoghurte met een 3 thee lepeltjes roos vicee doe ik erin
  Middags: 2 boterhammen met kipfilet
  En cherry tomaatjes
  Avond’s het avondeten vandaag is het bami
  En om 7uur eet ik de laatste maaltijd appel met kaneel??

  Maar mijn vraag is het kun je binnen 1 dag 400 gram bijkomen of is het gwn onzin zoals ik al zei ik snoep nauwelijks?? En ik eet speltbrood

  Kun iemand me tips geven?? Ze zeggen ook als je minder dan 8 uur slaap heb gehad dat je dan ook bijkomt of is dit een fabeltje??

  Tanja

  • Hallo Tanja,

   Wij vrouwen moeten ons niet elke dag willen weten. 1x per week of 1x per twee weken is voldoende.
   Onze hormoonhuishouding is dusdanig dat wij inderdaad per dag wel een kilo verschil kunnen zien op de weegschaal.
   Zo merk ik bij mijzelf dat ik zeker een kilo zwaarder ben vlak voordat mijn menstruatie begint. Maar ook rond de eisprong weeg ik soms meer. Ik houd dan veel vocht vast en dat weegt ook mee.
   Neem de weegschaal met een korreltje zout. Schrijf eens een maand of 3 of 4 elke week je gewicht op en noteer de datum waarop je menstruatie begint. Je zult zien dat daar al een verband uit komt.

   Je kunt zelfs zwaarder worden als je veel water hebt gedronken na een erg zoute (avond)maaltijd. Zout houdt vocht vast. Dat vocht heb je gedronken omdat je zout gegeten hebt. Ook dat kan de weegschaal de volgende morgen beïnvloeden.

   Doe maar eens drie of vier maanden wat ik hierboven beschreef. Als je gewicht over het algemeen niet veel verandert dan heeft het vast met je hormoonhuishouding te maken. Dan is er dus niets aan de hand, maar dan weet je het in elk geval.

   Als je over zeer lange tijd te weinig slaapt, kan dat inderdaad de oorzaak zijn van gewichtstoename. Maar dat is dan echt wel meer dan die 600 gram van jou.
   Daarnaast is het zo dat 8 uur per nacht een gemiddelde is. Ik ken mensen die amper de 6 uur per nacht halen, maar toch op een goed gewicht zitten.
   Als je dus af en toe een keer niet aan je slaapuren komt, is er niets aan de hand.

   Als ik jou lengte en gewicht bekijk, vind ik dat je heel goed zit. Maak je vooral niet te druk om was anderen denken te weten over een optimaal gewicht. Als jij verder goed in je vel zit, is die 600 gram geen probleem. Die is waarschijnlijk een paar dagen daarna weer weg.

   Als ik lees wat jij eet, dan vraag ik me zelfs af of dat voldoende is. De meeste energie komt uit de bami. Verder heb je niet veel gehad. Die bami bevat een behoorlijke portie koolhydraten. Ook die zorgen voor een verhoogd gewicht. MAAR dat is ook maar zeer tijdelijk.

   Echt, houd die drie of vier maanden eens elke week bij wat je weegt. Ik heb het idee dat het bij jou nog wel meevalt.

   Succes.

   Marleen

 87. Hoi, ik wil graag afvallen op een gezonde manier. Ik ben nog erg jong (13) en niet obesitas zwaar of zo (57) kilo. Ik zoek een dieet dat erg effectief is, dat het effectief is is wel gebleken uit alle positieve reacties op dit dieet. Ik vroeg me af of het ook echt gezond is en of ik dit zou kunnen combineren met mijn uhm….. laten we het mijn tienerleven noemen. Oftewel kun ik de lunches ook op school eten en heb ik genoeg tijd voor n ontbijt volgens de recepten die hier beschreven staan (ik sta op om 7 uur en ga naar school om 8 uur). Ik weet dat het veel verschillende vragen zijn maar ik hoop toch dat er iemand zo lief wil zijn om op zoveel vragen antwoord te geven.
  Alvast bedankt!

 88. hoi!
  ik ga vandaag beginnen… ben nu het recenptenboek enz aan het doorlezen..

  maar daar zie ik echt alleen maar dingen staan die je echt helemaal zelf moet maken/ bakken.. zelfs de tussen doortjes!

  hoe doen jullie dit,, maken jullie alles zelf of zijn er ook bestaande dingen die je als tussendoortjes mag eten?

  hoor het graag!

  marijke

  • Super Wil dat het bij jou zo goed werkt. Ik ben erg benieuwd naar de recepten. Ik ben namelijk vegetarisch en vraag mezelf af of het programma wel geschikt is voor mij. Kun je me hier antwoord op geven?

 89. Hallo,

  Ik mailde reeds in kader van “niet tevreden geld terug garantie”, maar kreeg geen enkele reactie.
  Nergens vind ik waar je je toe moet richten om aanspraak te maken. Wel is het een grote lokker om mensen over de streep te trekken.
  Graag ontving ik spoedig tot wie men zich moet richten! Alvast dank,

  • Het mentale dieet plan werkt perfect, ik ben er veel mee afgevallen en heb een nieuwe manier van eten aangeleerd. Ik ben Katja dankbaar voor de heldere uitleg en kan het plan aan iedereen aanraden.

   Wil

  • Inmiddels heb ik mail terug ontvangen. Ik had in eerste instantie het verkeerde mailadres opgegeven. Het is correct afgehandeld. Ik heb mijn geld retour ontvangen en mocht het plan houden en heb gratis een receptenboek ontvangen.

 90. Hallo iedereen,

  Ik zie bij de recepten van de Gamma-dagen(uit het receptenboek) dat er ook zuivelproducten bij worden gebruikt. Maar dit mag toch niet?
  Kan iemand mij hier uitleg over geven?

 91. Hey,ik vraag mij af of ik met het mdp op 1maand een 10kg zou kunnen afvallen,ik vertrek nl naar new york in oktober en zou er graag die extra kilo’s af krijgen of is 10kg echt wel te veel??

 92. Hallo iedereen,
  ik heb het turbo mdp gekocht.
  Echter heb ik deze na 3 werkdagen nog steeds niet ontvangen.
  Hoelang hebben jullie erop moeten wachten?
  Ben zo benieuwd om te starten!

  Groetjes

 93. Hoi allemaal, ik was opzoek naar een beetje steun ben voor de 2 de keer begonnen met het mdp maar wel een beetje op mijn eigen manier. Het gaat tot nu toe heel goed. Maar ken mezelf bezwijk toch vaak onder de verleidingen. Dat wil ik nu echt niet! Ondertussen al 2 kilo afgevallen in 3 dagen was 87. Dus het gaat goed hoop door jullie verhalen te lezen mijn motivatie te behouden tot ik op mijn streefgezicht van onder de 70 kilo zit. Succes allemaal!!!

 94. Hallo alemaal!

  Even een supergoednieuws-update!!!

  Sinds ik zondag begonnen ben met het turbodieet ben ik alweer 3,9 kilo kwijt, nog 900 gram en ik sta weer op mijn streefgewicht….alleen wil ik er nu 1 kilo extra vanaf, gewoon omdat ik weet dat ik het kan! En dan heb ik een beetje speling…..

  Ik ben erg blij vandaag, sinds de weegschaal weer een leuk gewicht aangaf vanmorgen!!!!

  Zo dat wilde ik even met jullie delen!!
  Fijne dag allemaal!!!!
  groetjes

 95. Hoi Iuna

  de G staat voor Gammadag, de A voor Alphadag en de B voor Betadag

  hopelijk kom je hier nu al wat verder mee en anders horen we het wel:)

  Groetjes

 96. Kan iemand mij uitleggen hoe de gabada moet gebruiken.

  Ik wil het 8wekenmaaltijdschema gaan doen. Is het dan zo dat de gabada voor de dagen van de week staan. Dus g = maandag etc etc??

  Groetjes

 97. Hoi,
  Ik wil graag paar kilootjes afvallen ik weeg 65k ik wil 55 of minder wegen kan iemand mij helpen paar tips maar
  Alvast bedankt.

  Lisa,

  • Ik wil net hetzelfde als jij bereiken :).
   Ik heb dit ooit gehaald met het mentaal dieet. Ik ben gestart op 65 en ik heb tot 54 kg bereikt. Door het Turboplan vol te houden.
   Gewoon Turboplan volhouden. Niet zondigen want dan is het afgelopen :).
   Ik ga nu terug starten met het Turboplan. Ik weeg nu terug 65 kg. Heb totaal niet meer op mijn eten gelet daarom alles er terug bij. Ik wil ook 55 kg terug bereiken.

   Groetjes

 98. Hallo mensen,

  Na het lezen van deze reacties heb ik nog een paar vragen.
  Kan/mag je als ontbijt/lunch ook een weight-care shake, ben hier vorige week mee begonnen, was 1+1 gatis bij kruidvat, dus die wil ik eerst opmaken. Capsules met groene thee? Energieverhogende vetverbanders?
  Hoe zit dat met alcohol, mag je een glaasje rose of een paar biertjes in het weekend.? Wat voor fruit mag je? Alleen citrus of ook aardbeien. Blauwe bessen, banaan, appel?
  Twijfel of ik het mdp. Zal bestellen of op eigen houtje proberen.
  Alvast bedankt.

  • Peet,

   Ik kan je alleen adviseren het dieet te bestellen!
   Ik heb alles uitgeprobeerd van shakes tot weight watchers van vasten tot diëtistes…….niks was van lange duur. Ik viel wel af, maar kwam het daarna net zo snel, nee nog sneller weer bij en nog meer kilo’s dan ik voorheen woog. Het bekende jojo-effect.
   Met het MDP en het turboplan is het me gelukt om heel veel kilo’s kwijt te raken (28). Nu was ik er weer een paar bijgekomen(eigen schuld), maar ben weer met het turbo bezig sinds zondag en ben nu alweer 3,9 kilo kwijt!
   En dit is geen flauwekul of verkooppraatje, want ik verdien er niks aan. Heb het zelf ook gekocht na enige twijfel, maar kan zeggen het werkt!
   Het is geen dieet, maar een manier van leven en dat is beter dan welk dieet dan ook!

   Succes met je beslissing.
   Oh en voor je het mdp gaat doen, zou ik die shakes eerst opmaken of weggooien of bewaren voor later misschien een keer, want in het turboplan of het MDP wordt er met geen woord gerept over maaltijdvervangers als shakes te gebruiken.

   groetjes!!

 99. Ik ben januari 2012 begonnen met het mdp, eerst het turbo en daarna overgestapt op het MDP. Ik ben er 28kg mee afgevallen, toen ik op vakantie ging in augustus 2012!! Ik heb al die tijd mijn gewicht kunnen behouden, maar de afgelopen 3 maanden heb ik het een beetje laten versloffen en ben ik in totaal 4,8 kilo aangekomen.
  Eergisteren weer begonnen en nu alweer 1.8kg kwijt! Ik ga dus weer even netjes door en hoop zo snel weer die overtollige kilo’s kwijt te zijn en heb me voorgenomen het dan niet meer te laten versloffen, wat er ook gebeurd!!!!

 100. VAndaag ben ik begonnen met het gratis receptenboek en het was nog lekker ook. Ik ben benieuwd naar de rest van het mentale dieet plan.

 101. Hallo allemaal,

  Daar ben ik weer na 2 jaar geen dieet. In 2010 was ik 6 kg afgevallen met de turboplan en bleef jaar op hetzelfde gewicht. Na de zwangerschap woog ik 86,5 kg. Vorige maand besloten dat dit niet goed was en dat er wat aan gedaan moest worden. Vanochtend gewogen 82,7 kg. Ik ga zaterdag starten met de turboplan.
  Ik hoop mijn streefgewicht 60 kg te behalen voor de kerst!!

 102. He Allemaal,

  Deze week is het, zoals verwacht wat minder goed gegaan!… had 2 bbq’s, verjaardagen enzovoort… Ik heb wel opgelet, maar je gaat toch wat meer eten met zo’n bbq.. Totaal ben ik 0.4 kilo afgevallen. Tenminste wel iets afgevallen. Deze week ga ik er weer helemaal voor!! Enne Dianne, nee die 7 kilo is geen eens een kledingmaat verschil, ik meet me ook regelmatig maar ik zie er ook geen cm vanaf gaan….. de kilo’s gaan er wel af.. heel vreemd. Maar misschien dat de cm’s straks ineens heel snel gaan. Ik wacht het af. Ik heb mezelf een half jaar gegeven, maar misschien moet ik die periode maar even gaan verlengen:). Ik wil in ieder geval volgende zomer weer in bikini op het strand kunnen lopen zonder me te schamen.

 103. Ik ben ook begonnen met het metabolusmedieet. Prima te doen.
  Ik drink al heel lang iedere dag twee kopjes thee (jacob hooy voor een betere stoelgang) en zonder krijg ik last van verstopping. Kan ik dit blijven doen of heeft het een negatief effect op mijn verbranding?

 104. Hallo!
  Jullie hadden gelijk die grammetjes zijn er weer af! Wij doen ook wel aan bbq… Gewoon met veel groenten uit de stoomoven en vlees van de bbq, verder op alfadagen zelfgemaakte pindasaus uit zelfgemaakte pindakaas… Is lekker en andere sausjes worden overbodig! Wij doen alleen nog MDP en geen turboplan ofzo, dat is heel goed te doen. Is lekker en niet te streng

  Succes iedereen (met al die hitte)
  Dianne

 105. Ja ik heb daar ook last van Mar, afgelopen weekend uit eten geweest, komend weekend 2 bbq’s…. Ik blijf er wel goed opletten, maar het is wel moeilijk hoor… Ik ging gisteren even uitrekenen hoelang ik het nog zou moeten volhouden wil ik mijn ideale gewicht bereiken. Ik ben uit gegaan van 1 kilo per week en dat zou betekenen dat ik pas in januari klaar ben.. Toen was ik er even klaar mee, want het klinkt zo ver weg. Daarnaast zie ik nog helemaal geen verschil ondanks dat ik volgens de weekschaal wel 7 kilo afgevallen ben…. Maar goed, ik wil het zo graag en dit is het eerste dieet dat eindelijk zijn werk doet na 5 jaar! Het moet gewoon..

  • Hoi!!

   Wij geven onszelf hier een jaar de tijd (neemt de druk weg). Maar zeven kilo moeten toch een kledingmaat kleiner schelen? Verder wegen wij maar we meten ook lekker, dan zie je verschil. En we proberen elke keer weer een broek die net iets te klein is… Voelt heerlijk als je er dan na 1-2 weken er weer in past!

   Succes!
   Dianne

 106. Hey hoi Suus,

  ik merk dat t mij nu steeds deels overdag lukt maar etentje hier,bbq daar ….ik moet weer even het doorzettingsvermogen vinden
  .

 107. Hi allemaal, hoe gaat het? Zijn er nog mensen actief met het mdp? Ik ben er nog steeds mee bezig maar vind het steeds moeilijker worden. Ben nu totaal 7 kilo afgevallen in 5 weken. En aangezien ik er 25 tot 30 kilo vanaf wil hebben, heb ik nog wel even te gaan. Ik heb deze week een paar x gezondigd dus ik verwacht er niet veel van als ik me maandag weer ga wegen. @Dianne iedereen heeft t wel een x dat je iers zwaarder ben. Gewoon volhouden en de volgende week is het er weer vanaf!

  • Hi,

   Ik ben nu voor de derde dag met het turboplan bezig en kijk uit naar de laatste dag.. Ik denk dat ik hierna vegetariër ga worden! Hahahaha
   Wel in 2 dagen 2.9 kwijt. Bizar! maar ben heel benieuwd hoe dit dan loopt als je je groente er bij gaat eten…

 108. Hallo iedereen,

  Ik ben Dianne en ben nu samen met mijn moeder een klein maandje bezig met MDP (mn moeder eerst nog Turbo). Het ging allemaal aardig mijn moeder was er bijna 7 kilo kwijt en ik 3. Ik wil er uit eindelijk zo’n 9 kwijt, mama wat meer. Vanochtend weegmoment gehad (doen we 1x per week) en toen waren we opeens allebei 600 gram zwaarder… Hebben jullie dit ook al eens gehad? We hebben ons aan het plan gehouden ( ev wat teveel nootjes op) maar toch aangekomen! Dat was even schrikken…we hebben drastisch ons eetpatroon aangepast en zondigen niet! Wat zijn jullie ervaringen met aankomen tijdens het plan? Kan dit vocht zijn wat we vasthouden omdat het zo warm is?

  Groetjes Dianne

 109. Hallo allemaal! Hoe is het deze week gegaan? Na vorige week een slechte week met 0,2 kilo te zijn afgevallen is er deze week weer hoop! Ik ben 1,8 kilo afgevallen en dat in de groente week en terwijl ik ongesteld ben. Dit had ik dus nooit verwacht. Weer een reden om niet meteen de hoop op te geven als er een week wat minder vanaf is! Ik ben echt heel erg blij met dit resultaat. Hoop dat het bij jullie ook goed is gegaan deze week! Succes weer aankomende week.

 110. Ik gebruik de pure aloë vera sap van de tuinen elke dag in de Godendrank. Moet zeggen dat ik niet echt veel verschil merk hoor. Maar het zal best goed voor je zijn.

 111. Gisteren bitterzout besteld en vandaag kwam het binnen! Het is inderdaad heel vies om te drinken maar het werkt wel! Bij mij werkte het al na een uur. Vindt het echt super en zou iedereen aanraden om eens in het half jaar of eens in het jaar wat bitterzout te nemen om de darmen te spoelen. Ik heb ook meteen pure aloe vera sap gekocht, gebruiken jullie dat ook?

 112. Vandaag het bitterzout besteld! Wil het dit weekend gaan gebruiken. Heb ook meteen een fles pure aloe vera sap erbij besteld! Gebruiken jullie dat ook? Schijnt echt heel goed te zijn in vele opzichten.

  @Ondori, voor de keelpijn heb ik keelpastilles van Rucola gebruikt in de eerst week, deze zijn suikervrij en werkte prima. Kan volgens mij ook niet zo heel veel kwaad.

 113. @ Suus; Jammer dat er weinig van af is, maar gezien het feit dat je je er niet helemaal aan gehouden hebt is dat misschien wel logisch. Bij mij was er ook precies 0,2 vanaf nadat ik me er een week lang maar half aan gehouden had. Maar beter dan dat er wat aan zit, toch?
  Als je ongesteld moet worden kan het trouwens zijn dat je nu vocht vasthoudt, dat scheelt ook weer in je gewicht. Goed dat je wel positief blijft, gelijk heb je. Gewoon doorgaan!

  @ Bertha; Fijn dat alles weer goed gaat met betrekking tot de stoelgang. Nu kan het afvallen beginnen.

  Met mij gaat het allemaal nog wel goed, ben sinds gisteren met het mdp bezig. Toen had ik meteen een gamma dag (maar goed ook, na mijn etentje van zondag haha). Nu moet ik me er even wat verder in gaan verdiepen, het is allemaal weer even geleden dat ik het mdp gelezen heb en dat is toch wat gevarieerder dan de Turbo fase.
  Ik heb wel keelpijn, maar in verband met de suiker die erin zit durf ik niet goed keelsnoepjes te halen. Misschien dat ik straks toch even op zoek ga naar suikervrije.

 114. Petra, fijn voor jullie dat het beter gaat met je man. Nu hopen dat hij gauw helemaal beter mag worden.

  Ondori allereerst gefeliciteerd met je 1 jarige vriendschap, Ik hoop dat dat meer jaartjes mogen worden. Heb je genoten van het eten??

  Suus bitterzout is echt een aanrader als je een keer je darmen leeg wil hebben.
  Ik had eerrst 2 theelepeltjes genomen maar dat werkte niet. Toen heb ik het maximale genomen, {30 gram} op een beker water. Wel vies heb er een klein beetje appelsap erdoor gedaan maar was evenwel niet te drinken, toen heb ik het met m’n neus dichtgeknepen achter elkaar opgedronken. En 3 uur later begon het te lopen. Het is heel gek je bent aan de diaree zonder krampen endergelijke. Je voelt helemaal niets alleen drang om te gaan. Geen grote stukken nee het loopt eruit als water. Bruin was de kleur.en de volgende nog een keer 25 gr. genomen en na een halve dag was de kleur van water. Dus ik ga ervan uit dat de darmen schoon waren.{sorry voor de vieze praat} maar ik ben er zo vol van dat dit echt helpt. heb al zoveel geprobeert dat ik nu altijd zorgt dat ik bitterzout in huis heb voor het geval dat het nog een keer nodig is. En misschien doe ik het wel voortaan standaart 1x per half jaar.
  Dus nu maar hopen dat het afvallen nu wel gaat lukken..

  Veel succes verder aan iedereen en geniet van het mooie weer.

  Groetjes

 115. “Goede”morgen! Vandaag mijn weegmoment gehad en helaas, zoals gedacht er is maar 0,2 vanaf. Beetje weinig en verwacht dat er de komende week ook niet veel vanaf gaat, heb mijn groente week en moet ongesteld worden! Hoop dat het daarna weer wat harder gaat! Ben vandaag wel positief ondanks alles dus ga er gewoon weer tegenaan!! Iedereen weer succes deze week!

 116. @ Suus; Bedankt, ik ga er zeker van genieten.
  Soms is het gewoon lastig om je aan een dieet te houden hè? Maar goed, morgen wegen dus voor jou, ben benieuwd. Misschien valt het allemaal best mee :-)

 117. @ Petra; Wat fijn om te horen dat het beter gaat met je man. Ik kan me voorstellen dat dit een stressvolle tijd is, ik vind het sowieso al knap dat je probeert om je aan je dieet te houden nu. En als je hetzelfde weegt is dat zeker knap. Beterschap!
  Ik ga wel proberen me volgende week weer wat meer aan het dieet te houden. Ik ben gezien de omstandigheden wel blij met die 2 pond eraf, maar als het elke week zo is gaat het wel erg lang duren haha. Ik blijf wel mijn wijntje drinken, maar dan niet elke dag. Ik kan wel al wat meer aan mezelf zien dat er wat af is.
  Vanavond even flink genieten (hoewel ik me qua eten en alcohol niet echt te buiten zal gaan vind ik dat ik wel even wat mag zondigen) en dan morgen er weer tegenaan!

 118. Ik heb weer een paar dagen niet op het forum gekeken, vandaar mijn late reactie.
  @ Petra, gelukkig dat het weer wat beter gaat met de zieke! En heel begrijpelijk dat het dan even minder gaat. Als hij straks weer helemaal beter is krijg jij ook weer een boost om je weer goed aan het dieet te houden. Heel veel sterkte!
  @ Ondori, wat goed dat je ondanks alles toch afgevallen bent! Veel plezier met het etentje en gefeliciteerd met het jubileum:D! Ik ben van mening dat je alles moet vieren in het leven!
  @ Bertha, Dat bitterzout klinkt interessant, ga het misschien ook wel proberen!
  Morgen is mijn weegmoment weer, ben benieuwd of er wat vanaf is! Heb zelf het idee dat het niet zo hard gaat, ik ben een beetje slordig geweest deze week, heb veel minder gegeten dan ik had moeten doen omdat ik er geen tijd voor had:s en aangezien ik bijna geen honger krijg heb ik er ook niet echt aan gedacht. Maar goed we gaan het zien. Heb al lekker wat groentes in huis gehaald! Vanaf morgen weer 5 dagen groenten, heerlijk!

 119. @ Fijn dat het bitterzout z’n werk heeft gedaan, Bertha. Is het gebruik ervan erg moeilijk, of viel het wel mee? Want het is een soort darmspoeling? Heel veel succes met het afvallen, gaat lukken!
  @ Ondori, een uitstekend resultaat gezien de omstandigheden, inderdaad. Als jij af kan vallen en af en toe een wijntje drinken, moet je het vooral doen! Het moet toch ook een beetje leuk blijven?
  Geniet vanavond maar heerlijk van het etentje vanavond en gefeliciteerd ermee dat jullie vandaag een jaar bij elkaar zijn. Hopelijk komen er nog heel veel jaren bij!
  @ Ik heb mezelf gisteren ook een heel klein beetje verwend, toch een drankje genomen en een paar zoutjes. Niet veel, maar toch! Moest even, maar ik had me daarbij wèl voorgenomen, dat het daarbij zou blijven en dat ik niet weer in het oude ‘vreet’patroon zou vallen. Morgen is mijn weegdag. Ik zal al blij zijn als ik hetzelfde ben gebleven. Met alle hectiek van ziekte hier, heb ik de afgelopen dagen bijna niet gelopen en niet altijd m’n 5 flesjes water gedronken. Ik ben nu zelf ook zwaar verkouden en voel me rot. M’n man is gelukkig stabiel, gaat zelfs wat beter. Hij gaat er dus waarschijnlijk goed doorkomen.
  @ Hoe gaat het met de anderen?
  Veel succes iedereen!

 120. Goeiemorgen,

  Vandaag mocht ik weer wegen. 0,2 kilo eraf. Dat is niet veel, maar ik denk dat ik gezien de omstandigheden erg tevreden mag zijn. Ik heb me namelijk bij twee keer avondeten er niet aan gehouden, waarvan ik één keer zeer ongezond gegeten heb. Daarnaast heb ik elke avond toch mijn wijntje gedronken. Dus ik ben een beetje verbaasd dat er toch iets af is, ik las dat veel mensen zelfs aankomen als ze zondigen.
  Vanavond heb ik nog een etentje, mijn vriend en ik zijn vandaag een jaar bij elkaar. Dat is voor de meeste mensen waarschijnlijk niet lang, maar voor mij is het een mijlpaal ;-) Vanaf morgen doe ik het mdp, en ik zal proberen me er weer wat meer aan te houden. Ik ga nog wel enkele avonden een wijntje drinken, dan hou ik het gewoon wat beter vol, maar niet elke dag. Kijken of ik er dan weer wat meer vanaf kan krijgen.
  Hoe gaat het met de rest?

  Groetjes

 121. Zo mijn darmen zijn helemaal schoon en leeg. Ik kon echt niet meer naar de wc voor de grote boodschap. Toen heeft mijn man iets op internet gevonden over bitterzout. Heb het meteen besteld en ben gisteren begonnen en nu is mijn darmen leeg. Nu kan het afvallen echt beginnen.

  Hoe gaat het met iedereen??

  Fijn weekend allemaal.

 122. Bertha en Ondori, bedankt voor jullie lieve en opbeurende woorden. Dat is troostrijk en een stimulans voor mij, wetende dat ik er niet alleen voor sta.
  Bedankt en jullie heel veel succes!

 123. Hoi Petra,

  Heel veel sterkte gewenst. Ik hoop dat je man snel weer herstelt. Ik vind het knap van je dat je je nu toch nog aan het dieet weet te houden.
  Tussendoor wegen is inderdaad niet zo handig. Ik heb het één keer gedaan maar nu weeg ik me gewoon eens per week.

 124. Petra,

  Van harte sterkte toegewenst zeg. Wat een narigheid bij jou zeg bah. Ik hoop dat hij snel op mag knappen. Goed van je dat je niks gesnoept hebt, maar het is wel iets om de fout in te gaan met verkeerde dingen, daarom heel goed van je.

  Nogmaals veel sterkte

 125. Wat schiet een mens toch snel in de foute herhalingspatronen hè?
  Ik had me ‘stiekem’ tussendoor gewogen. Ik had gehoopt en verwacht dat ik wat was afgevallen, maar nee: er zat een pond aan. Wèg motivatie, maar ik ben toch maar doorgegaan. Echter de laatste paar dagen is het hier hectisch geweest wat betreft diverse gezondheidstoestanden. Sinds een paar dagen heeft mijn man ook longontsteking. Als je wat ouder bent en je gezondheid is al helemaal niet goed (o.a. zwaar hartpatient), is dat heel erg. Als je jonger bent trouwens ook, maar dan kan je lichaam heel wat meer aan. Hij is nu op het randje van opgenomen worden in het ziekenhuis. Erg zorgelijk allemaal. Ik wilde net medicijnen gaan halen en had mezelf een wijntje en wat zoutjes beloofd. Als troost. Stom hè? Herhalingspatroon dus……. Gelukkig ging ik mezelf nog even wegen en het bleek dat ik weer wat was afgevallen. Heb dus dat wijntje en die zoutjes maar gelaten voor wat ze zijn. De les? Weeg jezelf niet tussendoor en verval niet in oude ‘dikmakende’ gewoontes. Stress en diëten gaan niet erg goed samen. Maar ik ga toch m’n best doen om het eten binnen de perken te houden, ‘netjes’ te eten dus. En hopen dat alles snel weer wat rustiger wordt, zodat ik me weer helemaal op het afvallen kan richten.

 126. Nee ik doe nu de turbo weer. Tot nog toe gaat het goed en dat wil ik zo houden. Tja etentjes en verjaardagen blijven komen. Ik hoop voor je dat de schade meevalt maar dat kan best wel meevallen nu jij 45 min. wandel.

  Succes verder

 127. Hey Bertha,

  Welkom terug! Gelukkig maar dat alles weer goed gaat :-)
  Ik doe ook nog steeds mee, hoewel het deze week allemaal wat rommelig verloopt door etentjes die ik heb. Op de dagen dat het wel kan doe ik nog turbo fase 1, maar ik heb dus wat gezondigd. Omdat ik nog wel steeds elke dag 45 minuten wandel en veel water drink, denk ik dat de schade wel mee zal vallen. Vanaf volgende week mdp. Ben jij ook aan mdp begonnen?

 128. Hoi Suus en Petra,
  Bedankt voor jullie reactie en steun!
  Tot nu toe lukt het prima.. Ik mis geen zoetigheden. Ben inderdaad ook aan het genieten van het reis! kan intussen al in kleedjes waarin ik al lang niet meer paste :D

  Veel succes and zeker niet opgeven! :D:D

 129. Hallo allemaal,

  Ik ben ook weer van de partij. Alles is hier weer in kannen en kruiken en mijn motivatie zit weer hoog in het vaandel. Ik ben vandaag weer begonnen en hoop nu door te zetten. Ik moet 30 kilo kwijt maar met jullie hulp en steun blijft mijn motivatie heel hoog [hoop ik] Ook ik wil niet meer afhaken. Ik ben dit lompe dikke lichaam zooooooooo zat. Ik wil een aantal maatjes kleiner aan kunnen trekken. Maar ik ga er weer voor. Doen jullie allemaal met mij mee??

Klik hier voor meer ervaringen

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
Marianne
Hallo, mijn naam is Marianne en ik werk freelance voor vetvrij.com. Ik volg de ontwikkelingen op de dieet en voedingsmarkt op de voet, en schrijft regelmatig recensies over boeken en tv uitzendingen. Ook test ik nieuwe producten uit en schets hier een objectief beeld over.