Mensen die op dieet gaan, bewegen minder

Start met KetoX

Mensen die niet tevreden zijn met hun gewicht en op dieet gaan, moeten niet vergeten te bewegen. Uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt namelijk dat ze ongemerkt luier worden.

Volgens hoogleraar Scheurink van de RuG gaan ‘afvallers’ onbewust minder bewegen, als ze op dieet gaan. Het lichaam doet dat automatisch, omdat het minder energie krijgt.

Het diëten zelf is daardoor moeilijker, waardoor mensen niet of nauwelijks afvallen. Scheurink raadt mensen aan om hun lichaamsactiviteit goed bij te houden als ze op dieet gaan, bijvoorbeeld door een stappenteller of activiteitsmeter.

Luister naar Hoogleraar Anton Scheurink

bron: RTV Noord Holland

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.