“Melkconsumptie kan risco op hartaanval doen dalen”

Start met KetoX

Nadat jarenlang beweerd werd dat zuivelproducten niet goed zijn voor hart en bloedvaten, komen vorsers van de universiteit van Cardiff aandraven met het tegendeel. Per dag ruim een halve liter volle melk drinken zou het risico op hartaanvallen en beroertes met twee derde kunnen verminderen, beweren de onderzoekers in de Journal of Epidemiology and Community Health. Volgens hen beschermen zuivelproducten tegen het zogeheten ‘metabolisch syndroom’, dat verband houdt met een grotere kans op diabetes type 2, hart- en vaatziektes en beroertes.

De symptomen ervan omvatten een hoge bloeddruk en een vetopstapeling ter hoogte van de buik. Voor het onderzoek werden 2.375 mannen gedurende meer dan twintig jaar gevolgd. Bleek dat diegenen die volle melk dronken en kaas en yoghurt aten minder kans liepen op het ‘metabolisch syndroom’. Volgens de onderzoekers hebben zuivelproducten een gunstig effect op de manier waarop het lichaam vetten opslaat. Volgens hen behoren melk, kaas en yoghurt dus zeker tot een gezond dieet.(KS)

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.