Meer over eten

Afvallen in 2021

Het project Meer over eten heeft van het TransForum Agro & Groen geresulteerd in het live gaan van de website www.meerovereten.nl. Op de site vinden consumenten informatie over de productiewijze van levensmiddelen en kunnen ze de duurzaamheidsprestaties vergelijken. De deelnemende fabrikanten en retailers verkrijgen via de website informatie over de consumentenbehoeften. Die gebruiken zij op hun beurt om nieuwe, meer duurzame voedingsconcepten te ontwikkelen.

De website is onderdeel van een groot onderzoeksproject van Wageningen Universiteit, naar de manier waarop mensen omgaan met informatie over duurzame voeding en tot welk aankoopgedrag dit leidt.

De deelnemers aan een panel van GfK worden uitgenodigd de website te bezoeken. Daarop staat informatie over duurzame voeding, en zijn ook veel doorlinks te vinden naar andere websites. De deelnemers krijgen zo een breed scala aan informatie over wat duurzame voeding is. Onderzoekers kunnen volgen hoe de mensen de website gebruiken en welke andere websites ze bezoeken. Vervolgens kan worden gemeten of deze mensen ook daadwerkelijk ander aankoopgedrag gaan vertonen, aan de hand van gekochte producten die zij thuis scannen.

De website www.meerovereten.nl blijft in principe een jaar online.

bron: TransForum Agro & Groen

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.