Meer aandacht voor overgewicht op middelbare scholen

Start met KetoX

De aanpak van overgewicht op middelbare scholen kan een stuk beter en daadkrachtiger. Dat concluderen het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het nationaal gezondheidsinstituut NIGZ in het onderzoek ‘Overgewichtpreventie in het voorgezet onderwijs 2007’. Ook het Voedingscentrum vindt dat op scholen informatie over goede voeding en een gezond gewicht niet vaak genoeg kan worden benadrukt. Tijdens de lessen, maar ook in de kantine.

Het Voedingscentrum is actief in het onderwijs en probeert leerlingen via lessen goede voorlichting te geven over eten. Zo heeft het Voedingscentrum lespakketten als Weet Wat Je Eet om leerlingen zo jong mogelijk bekend te maken met eten en goede voeding. Ook voert het Voedingscentrum campagne om het eten in de schoolkantine te verbeteren.

snoepautomaten
Het Voedingscentrum werkt samen met collega thema-instituten en lokale partijen als GGD om overgewicht bij leerlingen op middelbare scholen te voorkomen. Deze projecten geven leerlingen, docenten en kantinemedewerkers handvatten voor een praktische en daadkrachtige aanpak van overgewicht. Daarnaast werkt het Voedingscentrum mee aan nieuwe op te zetten campagnes die bijvoorbeeld het aanbod van automaten op scholen moet verbeteren.

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.