Mathijs Vrieze, wie is dat eigenlijk?

Afvallen in 2021

Mathijs Vrieze vindt dieet een ‘vies woord’. Wij vinden Mathijs Vrieze meer een ‘Jamie Wannabe’ Afvallen met de Mathijs Vrieze Methode gaat niet snel maar is wel blijvend. Per maand val je ongeveer 2 kilo af en tijdens het afvallen kun je genieten van de heerlijke recepten van Mathijs. Zelf viel Mathijs ooit bijna 30 kilo af. In de loop der jaren zijn de nodige kilo’s er weliswaar aan gekomen, dus  hij weet als geen ander dat ieder pondje door het mondje gaat.

Maar wie is Mathijs Vrieze nu eigenlijk? Mathijs Vrieze heeft zijn koksdiploma op zak en heeft in een aantal restaurants in de keuken gestaan. Nadat hij af had gerekend met zijn overgewicht zijn ‘puur, lekker, passie & gezond’ de kernwoorden van Mathijs geworden.

mathijs vrieze vs jamie oliver
mathijs vrieze vs jamie oliver

De droom van Mathijs is om landelijk door te breken als TV kok en de Nederlandse Jamie Oliver te worden. Ondanks zijn angstvallige pogingen om ‘aan te haken’ bij bekend Nederland is hij er de afgelopen jaren niet in geslaagd om de A status te bereiken.

Op een klein TV rolletje na blijft zijn grote doorbaak uit.

Mathijs Maaltijdbox

Na de grote successen van Hello Fresh en 123 Fresh heeft Mathijs in 2015 een maaltijdbox gelanceerd. De basis van de maaltijdbox van Mathijs ligt in ‘De Streekmolen’ van Malcolm en David. Mathijs verbind hier uitsluitend zijn naam aan. Dit heeft hij in het verleden ook met het inmiddels opgeheven ‘stepaday‘ gedaan.

Mathijs Vrieze is geen Dieet mathijs1

Mathijs Vrieze is geen dieet, maar een ‘way of life’ Sommige zullen Mathijs kennen als medewerker van Sonja Bakker. Die liefde is echter bekoelt sinds Vriezen een eigen boek op de markt heeft gebracht. Inmiddels is Mathijs weer dikke vrienden met Sonja. Dit is echter niet te zeggen over relaties met een aantal andere diëtistes zoals Bea Pols. Feit is dat het boek van Mathijs goed verkoopt, onze interesse is gewekt. Mathijs was in het verleden te zien bij RTL4 in het programma ‘Eten en Daten’. In dit programma maakt een single onder het genot van een door kok Mathijs Vrieze bereid diner zijn of haar keuze maakt uit vijf dates. Per gerecht valt er een kandidaat af. De uiteindelijke winnaar kiest tussen een afspraakje of een kans op een mooie geldprijs. Daarna heeft hij het programma ‘Puur smaak‘ zijn biologische kookkunsten vertoond.

Boeken van Mathijs Vrieze

Mathijs heeft inmiddels een boekenkast vol geschreven. Na zijn eerste boek ‘lekker eten en gezonder afvallen‘ heeft Mathijs zijn tweede boek met de titel ‘lekker en gezond koken met mathijs‘ gepresenteerd. bekijk het fotoverslag van de boekpresentatie.

Lekker eten en gezonder afvallen
Lekker eten en gezonder afvallen
Mathijs Vrieze

Lekker en gezond koken met Mathijs
Lekker en gezond koken met Mathijs
Mathijs Vrieze

Biografie Mathijs Vrieze

Mathijs Vrieze (1980), kok, grafisch ontwerper en boekschrijver is geboren en getogen in Alkmaar. Tot zijn 20ste woonde hij thuis bij zijn moeder en heeft daarna zijn vleugels uitgeslagen. Al op jonge leeftijd wist Mathijs dat hij creatief bezig wilde zijn. Na de basisschool is hij dan ook direct begonnen met de basis te leggen als kok op het VMBO, het PCC aan de Vondelstraat in Alkmaar. Destijds volgde hij daar de opleiding consumptieve techniek, koken & serveren en brood & banket. Uiteindelijk koos hij voor de specialisatie kok om de variatie maar ook omdat hij het niet zag zitten als banketbakker iedere ochtend vroeg uit de veren te hoeven. Vervolgens volgde hij de MBO opleiding tot zelfstandig werkend kok aan het Horizon College in Heerhugowaard. Tijdens zijn opleiding werkte hij 4 jaren aaneengesloten fulltime in 4 restaurants in en om Alkmaar om zo veel mogelijk ervaring op te doen.

Op 15 mei 2010 is Mathijs getrouwd met zijn grote liefde Niels.

Het koksvak sprak hem enorm aan wat resulteerde in een behoorlijke dosis enthousiasme, gedrevenheid en creativiteit. Hoewel Mathijs binnen zijn opleiding voldoende kennis had opgedaan over voedingsleer en over kennis van (gezonde) voeding, verdiende zijn eigen voedingspatroon in die tijd geen schoonheidsprijs. Toch heeft hij zijn leven gebeterd en door eigen ervaring zijn eigen afslankmethode ontwikkeld. Hij zette de knop om en had daardoor ook de kracht en het vertrouwen om een afslankkookboek te schrijven. Mathijs werd in 2006 gevraagd om de redactie te doen voor een vervolg van een dieetboek bestseller. Naast tekstuele bijdragen hield hi