Mardanti Skincare Collageen

Afvallen in 2021

Mardanti Skincare Collageen het geheim voor een mooie huid? Ik zocht het voor je uit!

Steeds meer beroemdheden zweren erbij: collageen helpt om je huid jong te houden. Het grootste voordeel aan collageen is daarnaast nog eens dat iedereen het kan gebruiken en dat je geen moeilijke toeren hoeft uit te halen met naalden. Bij zoiets populairs als collageen vragen wij ons natuurlijk af; werkt het echt zo goed? En als het werkt, hoe kun je het dan het beste gebruiken?

Wij zochten het voor je uit. In dit artikel behandelen we al je vragen over collageen. Waar komt het vandaan, wat doet het en helpt het om je huid gezond te houden? Als laatste kijken we naar de manieren die je kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat je voldoende collageen binnen krijgt.

Wat is Collageen

Collageen is een soort lijmvormend eiwit dat een zeer belangrijk onderdeel vormt van het bindweefsel van mensen en dieren. Collageen is niet één stof, zoals water of zuurstof, maar eigenlijk een soort structuur van allerlei verschillende soorten tropocollageeneenheden. Deze bestaan op hun beurt weer uit bouwstenen die gemaakt zijn van aminozuren. Als gevolg van wat scheikundige processen en een verbinding met waterstof ontstaan er uiteindelijk collageenvezels.

Mardanti Skincare Collageen Gratis Testen

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor Mardanti Skincare Collageen zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

  1. Geef middels een reactie aan waarom jij Mardanti Skincare graag wil testen;
  2. We sturen het product gratis naar je toe;
  3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
  4. Je vult het evaluatieformulier in.

Verschillende Soorten Collageen

Collageen is een verzamelnaam voor verschillende soorten eiwitstructuren. Zoals uitgelegd bestaat de tropocollageen uit verschillende bouwstenen van aminozuren. De combinaties van aminozuren zorgen ervoor dat er 29 verschillende soorten collageen zijn zoals Mardanti Skincare Collageen.

Ongeveer 90% van de collageen in je lichaam is van type 1. Deze soort collageen wordt gebruikt voor de opbouw van alle cruciale onderdelen van je lichaam. Zo zit er veel type I collageen in je bloedvaten, botten, pezen en gewrichten, maar het grootste deel van het type I collageen komt in je huid terecht. Type II collageen komt veel voor in het resultaat ademhalingsstelsel, zoals in de luchtpijp en in de neus, maar ook in de ruggenwervels en ribben.

Andere belangrijke vormen van collageen zijn type III, IV en VII. Type III wordt door je lichaam gebruikt bij snelgroeiende weefsels, maar kan ook ingezet worden om beschadigingen, zoals een wondje, te repareren. Later wordt het collageen type III langzaamaan vervangen door type I. Type IV en VII helpen bij de opbouw van bijvoorbeeld de geslachtsorganen en basaalmembranen. Deze laatste vormen een beschermlaagje rondom de organen en beschermen deze onder andere tegen ziektes en tegen bepaalde soorten tumoren.  

Hoe komt je lichaam aan Collageen?

Zoals gezegd zijn er verschillende vormen van collageen. Deze soorten collageen worden allemaal door het lichaam aangemaakt. Collageen wordt onder andere aangemaakt in de botten en in de huid.

De aanmaak van collageen door het lichaam is het een bijzonder ingewikkeld proces waarbij verschillende soorten aminozuren binnen een huidcel worden gecombineerd. Vervolgens worden aan deze aminozuren waterstof en zuurstofatomen toegevoegd. Dit gebeurt onder invloed van ascorbinezuur, beter bekend als vitamine C. Vervolgens wordt dit hele pakketje nog een keer gecombineerd en via het golgi-apparaat ‘verpakt’ en naar buiten de cel gestuurd.

Eenmaal buiten de cel worden de verschillende soorten eiwitten nog een paar keer opnieuw gerangschikt. Met behulp van twee specifieke aminozuren, fibronectin en integrin kunnen de aminozuren zich binden aan de membranen van andere huidcellen. De aanmaak van collageen in de botten verloopt op ongeveer dezelfde manier en wordt in dit filmpje op een eenvoudige manier uitgelegd.

Maakt je lichaam altijd evenveel Collageen aan?

Je lichaam gaat na verloop van tijd minder collageen aanmaken. Dit proces begint al rond je 25ste, maar de gevolgen hiervan zijn dan nog niet echt merkbaar. De verminderde collageenaanmaak heeft twee oorzaken. Allereerst verouderen de fibroblasten, de onderdeeltjes van de huid die collageen aanmaken. Deze worden hierdoor minder actief. Een tweede reden is dat er een soort van vicieuze cirkel ontstaat. Doordat je huid minder collageen bevat, is er minder stimulatie van de fibroblasten. Als gevolg hiervan gaan de fibroblasten nog minder collageen produceren.

Eerst zal je niet zoveel merken van het feit dat je fibroblasten minder collageen produceren. Vanaf het moment dat je rond de 35 of 40 bent, worden de effecten in de meeste gevallen wel zichtbaar. Tijdens de menopauze zal de aanmaak van collageen in rap tempo achteruit gaan als gevolg van veranderingen in de hormonen. Dit gebeurt niet alleen in de huid, maar ook in de botten. Vrouwen hebben meer last van een achteruitgang in de collageenproductie dan mannen.

Wat gebeurt er als je minder Collageen aanmaakt

Een verminderde aanmaak van collageen heeft veel invloed op hoe je huid er uit ziet. Een hoog collageengehalte, zoals bij jonge vrouwen, wordt geassocieerd met een mooie, strakke huid. Als je lichaam te weinig collageen aanmaakt, zal je dit dan ook als eerste zien aan de huid. De huid wordt minder soepel en er kunnen rimpels ontstaan. Daarnaast is je huid minder elastisch en kun je gemakkelijker blauwe plekken oplopen.

Maar omdat collageen op veel verschillende plekken in het lichaam aanwezig is, blijven de gevolgen hier niet toe beperkt. Zo kan een groot te kort aan collageen leiden tot verschillende klachten. Deze klachten treden meestal alleen maar op mij mensen die door een ziekte niet voldoende collageen aanmaken. Zo is er een grotere kans op spierpijn en kunnen er klachten ontstaan in gewrichten. De gewrichten kunnen stijver worden en er is een grotere kans op instabiliteit en pijnklachten. Ook spierpijn komt vaker voor bij mensen die niet genoeg collageen aanmaken.

Twee gevolgen van een laag collageengehalte kunnen ook bij gezonde mensen tot problemen leiden. Zo kunnen je tanden eenvoudiger afbrokkelen als er te weinig collageen wordt aangemaakt. Daarnaast wordt nog onderzocht of een laag collageengehalte een rol speelt bij botontkalking (osteoporose). Vrouwen maken op latere leeftijd minder collageen aan en hebben vaker last van botontkalking, maar het is nog niet zeker of dit met elkaar verband houdt.

Andere stoffen die een belangrijke rol spelen in bovenstaande processen zijn elastine en hyaluronzuur. Elastine is net als collageen een soort eiwitverbinding die ervoor zorgt dat de huid en bloedvaten elastisch blijven. Hyaluronzuur is een soort suikerzuur dat helpt om de gewrichten gezond te houden. Hyaluronzuur is dan ook een populair supplement.

Collageen en Voeding

Er zijn drie verschillende manieren om door middel van voeding van je collageengehalte te ondersteunen. De eerste manier is de aanmaak van collageen door het lichaam zelf. Hier zijn verschillende bouwstenen voor nodig. Vitamine C speelt een belangrijke rol bij de aanmaak van collageen, zoals we eerder al bespraken. Ook heeft je lichaam bepaalde eiwitten nodig om zelf collageen aan te maken. Zo bevatten eieren en pinda’s heel veel lysine, een van de belangrijkste bouwstenen van collageen. Als laatste speelt ook zwavel een rol bij de aanmaak van collageen. Deze stof zit bijvoorbeeld veel in knoflook.

Een derde tweede waarop voeding je collageengehalte kan ondersteunen is door de afbraak tegen te gaan. Zo stabiliseert vitamine C een bepaald enzym dat collageen afbreekt. Verschillende soorten bessen zijn rijk aan antioxidanten en voorkomen op die manier dat het collageen in je lichaam afgebroken wordt.

Als derde is het ook mogelijk om collageen te eten. Collageen komt zowel voor in plantaardige als in dierlijke vorm. De collagenen uit planten zijn qua samenstelling heel anders dan de dierlijke vormen van collageen. De plantaardige vormen van collageen moeten eerst omgezet worden voordat ze nuttig zijn voor ons lichaam.

Dierlijk collageen is een stuk eenvoudiger te gebruiken door ons lichaam. Collageen uit vis lijkt heel erg op het menselijke collageen en wordt daarom veel beter door ons lichaam opgenomen. Het belangrijkste alternatief voor viscollageen is collageen uit varkens- of rundvlees. Helaas bevatten de stukken vlees die in Nederland veel gegeten worden vaak weinig collageen. Het meeste collageen zit in taaie stukken vlees die wij doorgaans niet eten. Een alternatief is om bouillons te maken op basis van de botten van kippen, varkens of runderen.

Werkt Collageen Poeder?

Er zijn tal van verschillende collageensupplementen waaronder Mardanti Skincare Collageen op de markt. Er zijn pillen verkrijgbaar met een geconcentreerde hoeveelheid collageen. Daarnaast zijn er poeders verkrijgbaar die je zelf aan kunt maken met water. Onderzoek heeft aangetoond dat de creme kleuren collageensupplementen op basis van poeders (die je zelf aan moet maken) beter werken dan capsules. In capsules komt de collageen te geconcentreerd, waardoor grote delen van de collageen door het lichaam worden afgevoerd. Tot slot zijn er crèmes met collageen die je op de huid kunt smeren. Deze zijn zonde van het geld, omdat de collageen niet door de huid wordt opgenomen.

Een andere belangrijke factor is de oorsprong van de verschillende collageensupplementen zoals Mardanti Skincare Collageen. Er zijn veel collageensupplementen op basis van rund- of varkensvlees. Omdat de meeste mensen de taaie stukken vlees waar veel collageen in zit niet willen eten, wordt het meeste collageen van rund- en varkensvlees gemaakt van slachtafval. Om deze reden is de kwaliteit van dit vlees meestal niet hoog.

Ik ga dieper in op Collageen Poeder in dit artikel.

Supplementen op basis van vis zijn iets duurder, maar de collageen van Mardanti Skincare Collageen is zuiverder van kwaliteit en wordt beter opgenomen door je lichaam. Voor vegetariërs zijn er ook supplementen op basis van plantaardig collageen op de markt, maar deze vorm van collageen verschilt te veel van menselijk collageen. Plantaardig collageen wordt daarom nauwelijks opgenomen door ons lichaam.

Er is dan ook veel bewijs dat het innemen van collageensupplementen zoals Mardanti Skincare Collageen werkt. De hoeveelheid rimpels neemt af en de soepelheid van de huid neemt toe bij langdurig gebruik van collageensupplementen. Daarnaast is na een periode van twaalf weken de huid beter gehydrateerd. Uit onderzoek is dan ook gebleken dat er al na vier weken meer collageen aanwezig is in de huidcellen.

Wel is de precieze werking is van deze supplementen nog onduidelijk. Sommige wetenschappers zijn er van overtuigd dat je lichaam de collageen naar de huid kan brengen. De collageen wordt dan eenvoudig door je lichaam opgenomen en naar de plekken gebracht waar het nodig is. Vervolgens is de aanwezigheid van het extra collageen al voldoende om een extra stimulans aan de natuurlijke aanmaak van collageen te geven.

Andere wetenschappers beweren juist dat de collageen wordt afgebroken in ons spijsverteringsstelsel. Toch leidt de inname van collageen tot een verhoogde aanwezigheid van collageen in de huid, botten en op andere plaatsen. De reden hiervoor is dat de bouwstenen van collageen, de verschillende aminozuren, wel intact blijven. Deze aminozuren worden vervolgens weer door de cellen in je huid gebruikt om opnieuw collageen te maken. Hiervoor is dan wel weer vitamine C nodig, omdat dit een belangrijke rol speelt in de aanmaak van het collageen.

Mardanti Skincare Collageen

Een van de supplementen die gebaseerd is op deze uitgangspunten is de Mardanti Skincare Collageen. Dit supplement bevat hoogwaardige collageen gemaakt van vis. Het supplement is verrijkt met een hoeveelheid vitamine C, zodat de natuurlijke aanmaak van collageen ook gestimuleerd wordt. Aangezien de collageen op basis van vis een typische vissmaak heeft is er een aroma toegevoegd om de vissmaak te verhullen. Het supplement is dus ook bij uitstek geschikt voor mensen die niet graag vis eten.

Mardanti Skincare Collageen wordt geleverd in een verpakking met 300 gram collageenpoeder. Afhankelijk van je wensen kun je dagelijks vijf of tien gram van dit poeder innemen voor het slapen gaan. Je kunt deze hoeveelheid eenvoudig afmeten met het meegeleverde maatschepje. Vervolgens voeg je dit toe aan een glas water en je drinkt het geheel op. Tijdens de nachtrust doet je lichaam de rest.

Meer informatie en bestellen kan via de website van Mardanti Skincare.

Wat kan je verder nog doen

Naast het innemen van een supplement als de Mardanti Skincare Collageen zijn er nog een aantal dingen die je kunt doen om je collageengehalte te verhogen.

Vermijd overmatig zonlicht

Overmatig zonlicht kan ervoor zorgen dat de collageenaanmaak in je huidcellen verstoord wordt. Dit is voornamelijk het geval bij langdurige en intens