Makkelijker kiezen voor gezonde voeding

Start met KetoX

Consumenten moeten makkelijker en bewuster kunnen kiezen voor gezonde voeding. Daarom gaat het kabinet het bedrijfsleven vragen gezond en gevarieerd voedsel aan te bieden.

Dit staat in de nota ‘Gezonde Voeding, van begin tot eind’, waarmee de ministerraad heeft ingestemd op voorstel van minister Klink (VWS) en minister Verburg (LNV).

Aanbod

Gezonde voeding is volgens het kabinet de eigen verantwoordelijkheid van consumenten, producenten en bijvoorbeeld scholen en werkgevers. Consumenten moeten wel een bewuste keuze kunnen maken.

Het kabinet vraagt daarom de voedingsmiddelenindustrie, winkeliers, catering en horeca hun voedselaanbod gezonder en gevarieerder te maken. Ook moeten zij consumenten duidelijk maken hoe een product is samengesteld.

Speerpunten

Het voedingsbeleid van het kabinet richt zich vooral op jongeren en ouderen. Verder moet voeding binnen de gezondheidszorg aandacht krijgen.

Als alle Nederlanders kiezen voor gezonde voeding, sterven in twintig jaar naar verwachting 140.000 minder mensen.

bron: regering.nl

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.