Maaltijdboxen Vergelijken; Wat is de Beste Maaltijdbox?

Maaltijdboxen Test, Alle Populaire Maaltijdboxen Getest

Foodbox concepten of maaltijdboxen lijken als paddestoelen uit de grond te schieten. Vrijwel iedereen kent wel een bekend foodbox concept of maakt er zelfs al gebruik van. Daar waar een foodbox eerder nog een uniek idee was, is er nu al volop sprake van concurrentie. Het kan voor jou als consument lastig zijn om het juiste concept te vinden dat bij jou (en jouw eventuele gezinsleden) past. Om die reden hebben we deskresearch laten uitvoeren.

Iedere week een gratis maaltijdbox

We mogen iedere week een gratis maaltijsbox weggeven. Wil je kans maken op een gratis maaltijdbox? Vul dan het deelnameformulier in.

Welke Boxen hebben we getest?

We hebben diverse bekende en minder bekende foodbox concepten onderzocht en beoordeeld aan de hand van een aantal punten. De volgende organisaties hebben we meegenomen in ons onderzoek: 123Fresh, Hello Fresh, Marley Spoon, Mathijs Maaltijdbox, AH-box, Enjoy Fresh en Zoyummie.

We beoordeelden ze op:

 • Prijs
 • Kwaliteit
 • Assortiment
 • Locatie
 • Service
 • Bekendheid

Hello Fresh

hello-fresh

Dit is toch wel de bekendste organisatie. Al 1% van alle Nederlandse huishoudens kookt  met de maaltijdboxen van Hello Fresh. Ze geven aan dat de (duurzame) maaltijden vers worden bereid en passen bij het seizoen en ze maken daarbij gebruik van lokale producten. Sporadisch een maaltijdbox bestellen is hier niet mogelijk. Je zit gelijk vast aan een abonnement. Afmelden na 2 boxen is overigens wel mogelijk.

Hello Fresh claimt een landelijke bezorging aan te bieden, maar helaas zitten hier wel beperkingen aan. Woon je in de provincie Utrecht, Noord-Holland of Zuid-Holland, dan ben je wat dat betreft het beste af

Er bestaan in dat geval 4 bezorgdagen. Woon je op één van de Waddeneilanden, dan is het de vraag of Hello Fresh voor jou uitkomst biedt. Je kunt dan eigenlijk evengoed zelf naar de supermarkt gaan, want hier geldt slechts één bezorgdag. Wat opvalt is dat deze organisatie het duidelijk moet hebben van haar bekendheid, want ze scoort op alle andere punten niet abnormaal hoog.

123Fresh

123fresh

Een nog redelijk onbekende organisatie die hard aan de weg timmert. We zijn aangenaam verrast over 123Fresh, omdat ze een uniek concept hanteren. Dit is de enige organisatie die de mogelijkheid biedt om je eigen box samen te kunnen stellen. Je kunt dus helemaal zelf de inhoud van de maaltijdbox bepalen. Je kunt overigens ook kiezen voor vaste, makkelijke recepten en samengestelde boxen. Het uitgebreide assortiment verdient een dikke pluim. Wil je ontdekken of een maaltijdbox iets voor jou is, dan kun je vrijblijvend  een box uitproberen.

update: 123Fresh is sinds juni 2017 failliet.

Je zit niet vast aan een abonnement. Bezorging vindt plaats binnen 48 uur. Zij leveren van dinsdag tot en met vrijdag, dit heeft te maken met de verse ingrediënten die zij leveren.

Je bestelt hier wel gelijk voor 3 dagen, voor 2 personen. Dit is bij bijna alle concurrerende partijen het geval. Zowel laten bezorgen als afhalen zijn mogelijkheden die hier worden aangeboden.

Marley Spoon

marley-spoon

Deze organisatie is al in meerdere landen bekend, maar is nu ook in Nederland aan het licht gekomen. . Ze garanderen te werken met milieuvriendelijke, verantwoorde en betrouwbare producten. Voor wie de voorkeur geeft aan vaste boxen is Marley Spoon een mogelijke optie. Toch is er iets wat klanten in de weg kan staan om hier een bestelling te plaatsen. Wie op de website terecht komt, ziet hier staan: ‘Koken was nog nooit zo gemakkelijk’. Wij hebben echter moeite met de onoverzichtelijkheid van de site. Het koken mag dan wel gemakkelijk zijn, de website is daar allerminst een reflectie van. Een gemiste kans, wat ons betreft. Tevens zijn er maar 2 verschillende boxen waar je een keus uit kunt maken. Woon je op één van de Waddeneilanden, dan is bezorging helaas niet mogelijk. v

Meer informatie of bestellen kan via de website van Marley Spoon.

Mathijs Maaltijdbox

mathijs-maaltijdbox

Deze organisatie herken je waarschijnlijk wel van de commercials op tv. Wil je graag koken met de recepten van een bekende kok, dan kun je hier kiezen uit tal van verschillende boxen. Het nadeel is dat je alleen kunt kiezen uit vaste boxen en dat eenmalig uitproberen niet mogelijk is. Je zit ook hier gelijk vast aan een abonnement. De kwaliteit van de producten is overigens wel goed te noemen. Dat kan ook eigenlijk niet anders met zo’n topkok aan het roer. Mathijs Maaltijdbox moet het vooral hebben van de bekendheid van de kok. Ze scoren vrij gemiddeld op de beoordeelde punten en komen als aardig goed uit de bus.

AH Allerhande Boxallerhande-box-1D

De enige supermarkt in ons land dat op dit moment een eigen maaltijdbox aanbiedt. Eerlijk is eerlijk, ze hebben een vrij slim concept in handen. Zo zijn de maaltijdboxen samen met de gewone boodschappen te bestellen en verschillen de recepten wekelijks. Je kunt dus iedere week iets anders op tafel zetten, maar je bent wel beperkt tot 3 boxen waar je uit kunt kiezen. Een ander nadeel is dat de vandaag geplaatste bestelling pas over 4 dagen in huis kan zijn. Daarentegen leveren ze wel iedere dag, met uitzondering van de zondag. Echter zit je natuurlijk wel vast aan bepaalde gerechten, en het is dan maar de vraag of je deze ook lekker vindt.  Al met al scoren ze dus redelijk op service en assortiment.

Enjoy Fresh

enjoyfresh

Deze jonge organisatie is nog niet zo heel bekend, maar ze maken volop gebruik van de sociale media om zichzelf te promoten. Qua prijzen lijkt Enjoy Fresh als beste uit de bus te komen, maar schijn bedriegt. De maaltijdboxen mogen dan wel goedkoper zijn dan die van de concurrentie, daar staat tegenover dat je hier uitsluitend opwarm-maaltijden kunt bestellen. Deze maaltijden kunnen een uitkomst zijn voor degene die niet graag kookt of hier geen tijd voor heeft en binnen een paar minuten wil kunnen eten.

Zoyummie

Deze organisatie hanteert ook een uniek concept. Ze richten zich namelijk op de wereldse keuken. Niet de organisatie om voor te kiezen als je houdt van de Hollandse pot en van verse producten van eigen bodem, maar zeker een aanrader wanneer je graag Italiaans, Chinees of bijvoorbeeld Indonesisch eet.

Ook aan de vegetariër is gedacht. Maar ook Zoyummie heeft als nadeel de vaste gerechten. Zo geeft Zoyummie aan op hun website dat zij bij een box met 3 maaltijden vaak één keer vlees, één keer vis en één keer vegetarisch leveren.

Wat wel een voordeel isi is dat je zelf kunt bepalen of je voor een abonnement wilt gaan. Dit is niet verplicht namelijk. Vrijblijvend boxen uitproberen is dus een optie. Als we dus kijken naar de service is dit beslist een pluspunt.

Update: In 2018 heeft Zoyummie haar bedrijfsactiviteiten gestaakt. 

7 Gratis Maaltijd Boxen

Voordat we naar de conclusie gaan het volgende… We mogen 7 maaltijdboxen weggeven aan de bezoekers van vetvrij.com. Als je een reactie achterlaat en verteld waarom jij een gratis maaltijdbox wil ontvangen dan is de kans groot dat de gratis box binnenkort bij jou in de keuken staat. Geef in je reactie aan welke foodbox jouw voorkeur heeft.

Conclusie 

Als het gaat om versheid van de producten, een uitgebreid assortiment en een uitstekende service, dan komt 123Fresh toch wel als beste uit het onderzoek naar voren. We kunnen gewoonweg geen noemenswaardige nadelen vinden en ook prijstechnisch zijn ze beslist niet duur. Duidelijk is wel dat bekendheid niet automatisch betekent dat er dus ook hoog wordt gescoord om belangrijke punten. Wat dat betreft kunnen onder andere Hello Fresh en Mathijs Maaltijdbox hier een voorbeeld aan nemen.

Gezonde Groeten,

sanne

48 Reacties

 1. Zou best wel eens een box willen proberen… M’n zus heeft hello fresh, maar heeft te weinig groente volgens mij…. dus ik was niet over te halen met nog geen tien “gratis” kaarten à 25 euro… Ik eet vrij gezond, heel veel groente, vaak vegetarisch, weinig vlees dus denk altijd: dat kan ik beter…… Maar misschien is dat wel niet zo!?

 2. Graag zou ik een maaltijdbox van 123Fresh ontvangen, is het “probleem”wat nu weer eens te eten van de baan, echt een gezonde luxe lijkt me.

 3. het lijkt me super om zo’n box te testen!
  Ik ben alleen en volg een dieet en daarom is de stap naar een box best groot. Ik zou het dan dolgraag eerst eens willen proberen.
  Zeker ook voor de toekomst omdat het fysiek niet echt goed is hier.

  leuke blog!

  Succes met de actie

 4. Ook ik was nogal huiverig. Ben blij met jullie vergelijkings overzicht. Graag zou ik het 123fresh pakket willen winnen.

 5. Hoh, dank je wel voor deze vergelijking.
  Ik had de hoop al opgegeven dat dergelijke formules voor mijn situatie niet werken. Ik heb namelijk nog 1 bestelling openstaan bij HelloFresh vooraleer ik mijn abonnement kan opzeggen, maar ik moet telkens uitstellen omdat ik geen enkele van de 3 maaltijden zelf kan opeten. Op zicht goede service en lekkere gemakkelijke gerechten, maar ik mag geen gluten, geen lactose, geen toegevoegde suikers en ben allergisch aan ui en mais. En dan biedt HelloFresh daar geen antwoord op.
  Maar nu zie ik dat 123Fresh specifieke boxen heeft voor Paleo en glutenvrij. Super, dat wil ik uitproberen. Bovendien kan je daar zelf gerechten samenstellen. En ze leveren in België!!! Ik ben al fan.
  Voor alle duidelijkheid: mijn voorkeur gaat dus uit naar 123Fresh en ik wil super graag een box uitproberen.
  En nogmaals bedankt voor deze studie.
  Vrolijk Pasen!

 6. Ik werk full time en heb twee volwassen kinderen thuis die niet koken. Ik heb na een drukke dag niet altijd zin om na te denken over wat ik ga koken. Een box waar alles al in zit lijkt mij ideaal. Alles is er dan met een recept

 7. Ben ook al maanden aan het twijfelen over deze boxen, maar wil niet aan een abonnement vastzitten. Ben daarom zeer blij met dit onderzoek. Ik wil graag de box van 123fresh uitproberen.

 8. Ik zou graag de maaltijdbox van mathijs willen uitproberen, ik volg wel weight watchers en zou willen kijken of dit ook te combineren valt.

 9. Ik zou graag een box willen ontvangen, omdat gezond eten belangrijk is. Ik ben altijd druk, druk druk. Dan hen ik geen tijd en zin om te koken. Daarbij kan ik niet koken en hou ik niet van koken. Echter ik hou wel van eten.
  Als ik teveel boodschappen doe blijven de spullen vaak liggen en kan ik het later weggooien. Steeds maar naar de supermarkt is zonde van mijn tijd, plus dat ik gauw dingen meeneem, die ik niet wil meenemen. Ik kamp met een gewichtsprobleem.
  Ik zou daarom de maaltijd box van 1,2,3 fresh willen proberen. Wel vraag ik mij af hoe zoiets wordt bezorgd, aangezien ik zelden thuis ben overdag. In de avond wel.

 10. Ik kijk al een tijdje naar de ontwikkelingen van maaltijdbonnen, maar ik heb het nog nooit geprobeerd. Goede kans dus!

 11. Kwam dit onderzoek ” per ongeluk”, of misschien wel met geluk tegen. iK zou het 123Fresh pakke wel willen uitproberen, omdat die de enige is waarbij je zelf keuze hebt. Ik eet nl. Geen koolhydraten, zoals aardappelen, pasta of rijst etc. Da lijkt me dus wel een optie bij 123Fresh.

 12. Ik wil graag een box proberen maar je zit altijd aan een bepaalde hoeveelheid boxen die je af moet nemen. Bij hello fresh krijg je wel korting maar moet je wel een aantal boxen nemen. Ik ben alleen met een zoon van 11 en zou graag de box proberen, omdat we nu iedere week hetzelfde eten bloemkool spinazie een keer rijst en pasta iedere keer hetzelfde.

 13. Graag wil ik dit concept een keer uitproberen.
  Met een gezin van 5 personen lijkt het me best aantrekkelijk om alles thuis aangeleverd te krijgen, en alleen nog maar te hoeven koken!!!!!!!

 14. Wij willen graag een box winnen, zodat ik voor mijn gezin lekker kan koken, verassende gerechten op tafel zet ipv de standaard kip met bloemkool

 15. Nou ik ben het aan het overwegen maar vind ik gelijk zo ‘vast’ dus lijkt mij zo fantastisch om het een keer te proberen of het mij bevalt ….

 16. Ik ben ook bezig geweest om me te oriënteren op gebruik van een maaltijdbox. Maar uiteindelijk toch geen keuze gemaakt. Werd nog wel telefonisch benaderd naar aanleiding van mijn oriëntatie. Ik vond het een opdringerig gesprek. Nu lees ik de vrije keuze bij 123fresh, dat lijkt me een leuke optie om uit te proberen!

 17. Ik kook elke dag en wil graag Zelf uitzoeken wat ik eet dat weerhoud me dus ook om zo n box uit te proberen , O n box uitproberen door jullie zou me misschien overhalen
  Groetjes van uit Ede

 18. Kook elke dag zelf en wil altijd Elf uitmaken wat ik dat weerhoud mij ook om zo n box te bestellen. Dus een gratis zou me misschien overhalen ?
  En dat voor woonplaats Ede

 19. Ik zou heel graag een maaltijdbox willen uitproberen. Ben alleen en werk fulltime .zou graag doormiddel van zo’n box mezelf willen verassen wat ik ga eten. Ik lust alles en daarom soms lastig om te beslissen wat ik wil eten.

 20. Ik zou heel graag een box willen ontvangen, omdat ik na het overwinnen van mijn eetstoornis (inclusief opnames ed.) eindelijk weer kan/durf te genieten van lekker en gezond eten. Zo’n box zou een hele mooie ‘beloning’ zijn voor de rottijd die ik achter mij laat. Wellicht raak ik zo enthousiast dat ik het structureel ga bestellen. Mijn voorkeur gaat uit naar een box van HelloFresh.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
Sanne
Mijn naam is Sanne Sanders en ik ben trendwatcher op het gebied van dieet, voeding, gezondheid en beauty. Regelmatig schrijf ik een artikel of review voor vetvrij.com Heb je een vraag of suggestie? Dan kun je me een berichtje sturen.