Afvallen in 2021

Maaltijdboxen Test, Alle Populaire Maaltijdboxen Getest

Foodbox concepten of maaltijdboxen lijken als paddestoelen uit de grond te schieten. Vrijwel iedereen kent wel een bekend foodbox concept of maakt er zelfs al gebruik van. Daar waar een foodbox eerder nog een uniek idee was, is er nu al volop sprake van concurrentie. Het kan voor jou als consument lastig zijn om het juiste concept te vinden dat bij jou (en jouw eventuele gezinsleden) past. Om die reden hebben we deskresearch laten uitvoeren.

Iedere week een gratis maaltijdbox

We mogen iedere week een gratis maaltijsbox weggeven. Wil je kans maken op een gratis maaltijdbox? Vul dan het [thrive_2step id=’52914′]deelnameformulier[/thrive_2step] in.

Welke Boxen hebben we getest?

We hebben diverse bekende en minder bekende foodbox concepten onderzocht en beoordeeld aan de hand van een aantal punten. De volgende organisaties hebben we meegenomen in ons onderzoek: 123Fresh, Hello Fresh, Marley Spoon, Mathijs Maaltijdbox, AH-box, Enjoy Fresh en Zoyummie.

We beoordeelden ze op:

  • Prijs
  • Kwaliteit
  • Assortiment
  • Locatie
  • Service
  • Bekendheid

Hello Fresh

hello-fresh

Dit is toch wel de bekendste organisatie. Al 1% van alle Nederlandse huishoudens kookt  met de maaltijdboxen van Hello Fresh. Ze geven aan dat de (duurzame) maaltijden vers worden bereid en passen bij het seizoen en ze maken daarbij gebruik van lokale producten. Sporadisch een maaltijdbox bestellen is hier niet mogelijk. Je zit gelijk vast aan een abonnement. Afmelden na 2 boxen is overigens wel mogelijk.

Hello Fresh claimt een landelijke bezorging aan te bieden, maar helaas zitten hier wel beperkingen aan. Woon je in de provincie Utrecht, Noord-Holland of Zuid-Holland, dan ben je wat dat betreft het beste af

Er bestaan in dat geval 4 bezorgdagen. Woon je op één van de Waddeneilanden, dan is het de vraag of Hello Fresh voor jou uitkomst biedt. Je kunt dan eigenlijk evengoed zelf naar de supermarkt gaan, want hier geldt slechts één bezorgdag. Wat opvalt is dat deze organisatie het duidelijk moet hebben van haar bekendheid, want ze scoort op alle andere punten niet abnormaal hoog.

123Fresh

123fresh

Een nog redelijk onbekende organisatie die hard aan de weg timmert. We zijn aangenaam verrast over 123Fresh, omdat ze een uniek concept hanteren. Dit is de enige organisatie die de mogelijkheid biedt om je eigen box samen te kunnen stellen. Je kunt dus helemaal zelf de inhoud van de maaltijdbox bepalen. Je kunt overigens ook kiezen voor vaste, makkelijke recepten en samengestelde boxen. Het uitgebreide assortiment verdient een dikke pluim. Wil je ontdekken of een maaltijdbox iets voor jou is, dan kun je vrijblijvend  een box uitproberen.

update: 123Fresh is sinds juni 2017 failliet.

Je zit niet vast aan een abonnement. Bezorging vindt plaats binnen 48 uur. Zij leveren van dinsdag tot en met vrijdag, dit heeft te maken met de verse ingrediënten die zij leveren.

Je bestelt hier wel gelijk voor 3 dagen, voor 2 personen. Dit is bij bijna alle concurrerende partijen het geval. Zowel laten bezorgen als afhalen zijn mogelijkheden die hier worden aangeboden.

Marley Spoon

marley-spoon

Deze organisatie is al in meerdere landen bekend, maar is nu ook in Nederland aan het licht gekomen. . Ze garanderen te werken met milieuvriendelijke, verantwoorde en betrouwbare producten. Voor wie de voorkeur geeft aan vaste boxen is Marley Spoon een mogelijke optie. Toch is er iets wat klanten in de weg kan staan om hier een bestelling te plaatsen. Wie op de website terecht komt, ziet hier staan: ‘Koken was nog nooit zo gemakkelijk’. Wij hebben echter moeite met de onoverzichtelijkheid van de site. Het koken mag dan wel gemakkelijk zijn, de website is daar allerminst een reflectie van. Een gemiste kans, wat ons betreft. Tevens zijn er maar 2 verschillende boxen waar je een keus uit kunt maken. Woon je op één van de Waddeneilanden, dan is bezorging helaas niet mogelijk. v

Meer informatie of bestellen kan via de website van Marley Spoon.

Mathijs Maaltijdbox

mathijs-maaltijdbox

Deze organisatie herken je waarschijnlijk wel van de commercials op tv. Wil je graag koken met de recepten van een bekende kok, dan kun je hier kiezen uit tal van verschillende boxen. Het nadeel is dat je alleen kunt kiezen uit vaste boxen en dat eenmalig uitproberen niet mogelijk is. Je zit ook hier gelijk vast aan een abonnement. De kwaliteit van de producten is overigens wel goed t