Maagbandje, Maagring, Gastric Bypass, Gastric Sleeve

Een maagband bestaat uit een siliconenring, waaraan de binnenkant een reservoir zit. Dit reservoir is verbonden met een slangetje dat naar een tweede reservoirtje leidt wat onder de huid geplaatst wordt. Door dit laatste reservoirtje aan te prikken kan er vloeistof (fysiologische zoutoplossing) ingespoten of weggezogen worden zodat de inwendige diameter van de band kleiner of groter wordt. Zo kan de band nauwer of minder nauw gemaakt worden. Omdat het voedsel langzamer passeert treed eerder een gevoel van verzadiging op. Sinds de introductie zijn er reeds meer dan 200.000 patiënten wereldwijd geholpen met deze operatietechniek. Een van de meest gebruikte bandjes is de LAP-BAND® van de firma INAMED. De afbeeldingen op deze site zijn van dit bandje.

Gastric Sleeve en Duodenal Switch

Naast een Maagbandje of Maagring zijn er nog meer manieren om met behulp medische aanpassingen je streefgewicht te bereiken. Hulpmiddelen zoals Gastric Bypass, Gastric Sleeve en Duodenal Switch worden regelmatig geadviseerd voor mensen met extreem overgewicht.

Gastric Bypass

Gastric Bypass is een operatie waarbij de maag wordt verkleind en het spijsverteringskanaal wordt omgelegd. Letterlijk betekent de term omzeilen van de maag. Met deze ingreep kunnen ernstige vormen van overgewicht behandeld worden, vooral de z.g. morbide obesitas. De ingreep is ingewikkeld en ingrijpend, maar kan vaak laparoscopisch worden uitgevoerd. De maag wordt verkleind, soms tot slechts 10% van zijn oorspronkelijke omvang, en verderop op de dunne darm aangesloten.

Deze ingreep gaat verder dan een maagverkleining, waarbij slechts de maag wordt verkleind en er eventueel een maagband wordt geplaatst.

Maaagband

De maagband is een populaire methode om af te vallen, maar absoluut geen toverstokje; je wordt niet automatisch slank. Bovendien zijn er risico’s aan de operatie verbonden en bestaat zelfs na een aantal jaar nog kans op complicaties. Wie een maagband overweegt, moet zich daarom goed laten informeren over de voordelen, maar zeker ook over de nadelen. Annette Born heeft zelf een maagband gehad en begeleidt nu maagbandpatiënten voor en na hun operatie. In dit boek beantwoordt ze alle vragen over de maagband op een eerlijke en onafhankelijke manier.

Help ! Ik wil een maagband
Help ! Ik wil een maagband
Born, J.A.P.

Hoe werkt een maagband? Wat kan ik eten met een maagband? Wat zijn de risico’s? Hoe verloopt de operatie? Wordt een maagband vergoed door zorgverzekeraars? Daarnaast vertellen maagbandpatiënten over hun eigen ervaringen en hoe het ze momenteel vergaat. Help! Ik wil een maagband is hét boek voor iedereen die meer wil weten over afvallen met behulp van een maagband en een steun in de rug voor wie al een maagband heeft.

Plaatsing van een maagband

De maagband wordt geplaatst. Dit wordt gedaan door middel van een kijkoperatie. De band wordt om het bovenste gedeelte van de maag, vlakbij de overgang van de slokdarm naar de maag, aangebracht. Hierdoor wordt de maag in tweeen gedeeld. De kleine bovenste maagzak kan maar een kleine hoeveelheid voedsel bevatten. De rest van de maag ligt onder de band.

Werking van een maagband

De werking van het bandje berust hoofdzakelijk op het eerder verzadig raken. “Je hebt sneller een vol gevoel” en eet dus minder. Het bandje werkt echter alleen goed voor vast voedsel. Vloeibare voedingsmiddelen passeren gemakkelijk. Met name calorierijke dranken dienen vermeden te worden.

Al het voedsel dat gegeten of gedronken wordt bereikt de maag en darmen en wordt opgenomen (verteerd). Het is van belang om ook na de operatie voedingadviezen te volgen.

Met maagbandje kun je éénderde tot de tweederde van je overgewicht kwijtraken. Dit is uiteraard een gemiddelde, de één zal meer afvallen de andere minder. Het is het gezondst om dit afvallen langzaam te laten geschieden. Zo wordt voorkomen dat je tekorten krijgt aan bepaalde vitamines en noodzakelijke bouwstoffen waardoor je eerder vatbaar zou kunnen worden voor infecties. Dit gewichtsverlies ligt vaak rond een halve kilo per week.

Het bandje moet altijd blijven zitten anders is het effect niet blijvend. Het verwijderen van het bandje leidt onherroepelijk tot gewichtstoename.

Video over het functioneren van een maagbandje

Jouw mening telt!

Wat is jouw ervaring met het maagbandje? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!


Reageer op dit artikel

REAGEER ZONDER FACEBOOK

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

588 Reacties

 1. Hallo iedereen,

  Ik ben 20 jaar, ben 1m67 en weeg 86 kilo, mijn bmi zal rond de 30á 31 liggen, ik zou graag een maagring laten steken maar heb hier al heeel veel negatieve reacties over gehoord, terwijl bij de mensen die ik ken ik er altijd al resultaat van heb gezien. Kan mij iemand tips geven? Wie zou het mij aanraden of afraden en waarom & hoeveel zou ik ongeveer betalen ?

 2. u deed een oproep om trend een bypass, ik heb het zelf onder gaan en ben zeer tevreden een maagband mag niet meer om dat dit heel slecht is dat word ook niet vergoed meer door de ziekenfondsen om dat daar door heel veel mensen ziek van werden die vloeistoffen kunnen in je lichaam komen .
  er zijn nu 2 soorten maag verkleiningen je hebt de bypass en de slief dat is net een patat zakje het eten gaat in 1 keer door na de darmen en bij een bypass gaat het langzamer en het heeft goede werking je darmen worden op de 1ste maag gezet , je moet je wel aan de voor schriften houden 6x daags eten en niet eten en drinken te gelijk want dat is niet goed je spoelt dan het eten weg . er moet een half uur tussen eten en drinken zitten en het is makkelijk vol te houden . ik eet voor dat ik na bed ga s,avonds een eiwit shake en daar zitten alle voeding stoffen in en je moet vitamine A tot z gebruiken met ijzer want door dat je niet zo vel meer op kan kwa eten moet je dit op deze manier aan vullen . er stond een ziekenhuis opname van 3a 4 dagen voor maar ik heb er maar ander halve dag gelegen een half uur na de operatie reed ik al weer over de gang met de rolstoel heb geen pijn en geen bij werkingen gehad. mijn operatie is straks 8 juli 2 jaar gelden toen ik hem heb laten doen ik voel me veeeeeeeeeeel beter en fitter

 3. Hallo allemaal,
  Blij dat ik eindelijk een forum tegen kom met niet enkel negatieve ervaringen, begon al te panikeren :-) omdat ik namelijk sinds dinsdag een maagbandje heb. Heb me de eerste twee dagen erg misselijk gevoeld, nu voel ik me prima. Enkel, ik ben nog maar 1kg afgavallen en had eerlijk gedacht dat dit meer zou zijn, ik eet enkel per dag 2 beschuiten, een tas soep en 1 yoghurt…is dit normaal denken jullie? Heb ik gewoon geen geduld? :-) Groetjes

 4. Hello Sophie,
  je hebt dus een bmi van 29,3, dit is een beetje weinig voor een maagring, als je het met je Eigen middelen moet betalen zal je toch 3 à4000 euro .
  Ik heb mijn maagring laten plaatsen in 2008 toen ik 125kg woog en heb van mijn Eigen zak maar 800 euro moeten betalen, nu weeg ik 73kg (ben 53kg afgevallen) en indien ik mijn bandje moet vervangen zal dit mij 4500 euro kosten omdat mijn bmi nu te laag is.

  Hopelijk kan je zonder operatie voor die 20 of 25kg een oplossing vinden.

 5. Hoi dames,

  ik zie jullie verhalen hier en ik wil graag wat delen en jullie mening erover weten.

  Ik ben 1m72 en weeg 87,8 kilo.
  Ik heb vorig jaar een strikt dieet gevolgd waarin ik van 95 naar 73 gegaan ben op korte tijd. Natuurlijk nu jojo effect omdat ik niet zo kan blijven afvallen en 2 keer per dag sporten.

  Ik kom uit een familie waarin er allemaal ‘forse’ mensen zijn en dus heb ik aanleg om wat molliger te worden.

  Ik voel me echt héél ongelukkig met m’n gewicht en vandaar de vraag naar een maagbandje.

  Ik ben er over aan het nadenken maar ik lees dat het enkel vanaf BMI35 gedaan zou worden.

  Zou ik niet in aanmerking komen met mijn gewicht?
  Kan iemand me misschien ook vertellen wat het kostenplaatje was?

  Lieve groeten, Sophie

 6. Hello dames, hoe is met jullie al lang geleden hé? hoe is de afvalrace?
  Hier alles oké, ben ondertussen langs geweest bij dokter voor een foto en alles oké en heb zelfs een beetje laten bijspuiten, ik val opnieuw weer af.
  Groetjes

 7. Hey ann, ik heb ook al mijn bandje sinds 2008 en 53 kg afgevallen maar dit soort problemen heb ik nooit gehad. Mijn zus daarentegen had ook een probleempje met het poortje, ze kon ook ineens veel éten, dit omdat ze buikspieroefeningen deed en is afgeraden met een maagbandje, via een operatie heeft ze dit ook laten herstellen en ze is nadien terug goed afgevallen.
  Je moet niet vergeten dat je in een fase bent gevallen waarbij je gewicht op balans is omdat je al veel bent afgevallen, misschien een beetje sporten helpt wel, bijvoorbeeld fitness of de step, bij mij helpt het wel als ik stilval. Of stilletjes aan een beetje meer bijpsuiten
  Maar ik zou niet beginnen met pilletjes of iets anders om af te vallen, dat is slecht
  veel succes

 8. Hallo,ik heb een vraagje en hoop dat iemand me kan helpen.ik heb al 8 jaar een maagbandje en al die jaren heb ik m’n 40 verloren kilo’s kunnen weghouden,maar sinds nov tot een maand geleden kwam ik plots stilletjes kilo’s bij,het bleek om een lek in m’n verbinding naar poortje te gaan,2 weken geleden dan onder plaatselijke verdoving nieuwe verbinding gestoken en direct 2,5 cc opgespoten bij mij is dat nog zo een klein poortje waar niet veel cc in kan.we zijn nu 2 weken verder en ik ben nog geen gram kwijt,hoe kan dat nu?ik ben naar apotheker geweest en obsimed gevraagd hij wou dat niet geven omdat dat blijkbaar gevaarlijk is in combinatie met maagbandje,hij zei me gewoon dat ik geduld moet hebben dat het tot twee maanden kan duren eer het bandje weer optimaal zal werken hft iemand hier ervaring mee hoe lang het duurt dat bandje terug werkt na hersteloperatie?kben echt radeloos

 9. hey km, ik denk idd dat jou bandje niet goed afgesteld is, dat van mij is maat small, weet niet precies hoeveel erin kan maar er zit nu 7.5 in, ik kan ook echt geen 2 borden eten hoor, smiddags eet ik momenteel een halve boterham en daar heb ik meer dan genoeg aan, savonds dan wat aardappel, vlees en groenten maar dat is echt ook niet veel, laat ons zeggen een half bord.
  Snoepen is iets wat idd vrij gemakkelijk blijft gaan, daar moet je zelf wat karakter voor hebben en zeggen nee, dat eet ik niet.
  Ik eet af en toe na mijn maaltijd een beetje chocolade, dan krijg je er toch niet zoveel op dan dat je bijvoorbeeld 3 uur na je maaltijd chocolade zou eten, met een leeg maagje gaat dat veel gemakkelijker.
  Vind het echt jammer voor jou dat het niet lukt, maar toch denk ik dat de reden is dat je bandje niet goed afgesteld is, zolang je geen verschil voelt is het niet goed, we lieten een maagband steken omdat we geen karakter hadden om het zelf te doen, het is een hulp om minder te kunnen eten, als jij dat niet voelt dan heeft de band geen enkele werking en zou ik toch nog es langsgaan bij dokter,ik hoop dat je dat doet en dat je in de toekomst wel geholpen bent door je band, ik vind het gewoon zalig, ik eet alles maar dan veel beperkter en mijn band zegt op tijd STOP, je hebt genoeg en die 28 kg blijven eraf,
  wens je nog het beste verder
  gr nel

  • Dag allemaal,

   ik kwam net toevallig terecht op dit forum en ben eigenlijk heel blij dat ik het gevonden heb.
   Ik ben een vrouw van 22 jaar en weeg 85 kg voor 1m60 groot.
   Ben al reeds mijn hele leven een hele grote jojo geweest. Ik ben een emo-eter en stresseter.
   Heb jaren voorheen soms eens opstoten gehad om te vermageren en dit ging dan ook meteen vrij snel doordat ik vrijwel maaltijden oversloeg of calorieën telde om gek van te worden. Vanaf ik dit losliet ging ik terug pijlsnel naar omhoog. Ben geen snoeper of frisdranken mens, eerder een volume-eter die gerust wat kan verwerken.. In elk geval ben ik een jaar half geleden van 89 kg naar 65 gegaan en dit was dan ook door er constant mee bezig te zijn. Ondertussen zijn we enige tijd verder, zijn er ook enkele problemen geweest op vlak van school en familie en staat de weegschaal terug op 85 kg. Ik kan jullie niet zeggen hoe slecht ik me voel. Eten is mijn enige troost maar doet me achteraf ook maar slechter voelen met als gevolg ik de weegschaal mijd en me het niet meer probeer aan te trekken. Mijn zelfvertrouwen is helemaal weg en was al niet veel. Maandag heb ik een afspraak gemaakt in een obesitas centrum om eventueel te bespreken of ik in aanmerking kom voor een maagring te plaatsen. Ik kan het gewoon niet meer opbrengen om weer te gaan diëten, het leven moet toch meer zijn dan hele dagen met dat bezig te zijn? Wil gewoon graag slank zijn en vol zelfvertrouwen zijn. Ben het beu om me te verstoppen voor mn gewicht. Wat denken jullie hiervan?

   Mvg,
   Anoniem

 10. Hoi Christine, ja misschien is dat wel een goed idee ja. Ik ga het eens opperen bij de arts. Dank je voor de tip. Het geeft me wel een beetje “hoop” als het bij anderen toch echt heel anders gaat. xoxo

 11. Km, vind het spijtig voor jou dat je geen verschil voelt. Je zegt dat als je achterover gaat zitten het beter gaat en zo 2 borden kan eten, daar verschiet ik van. Zelfs in het begin van mijn maagring toen er maar 1CC in zat kon ik amper een bord eten.
  Vraag eens om een foto te maken van je bandje, of hij wel op de juiste plaats zit, dat je 2 borden kan eten is absoluut niet normaal alsof je geen maagring hebt, is natuurlijk niet de bedoeling.

 12. Hoi dames! Wat goed zeg van jullie! ik ben wel bijgespoten. Er zit nu 7cc in een 15cc bandje. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik steeds meer nadenk over het hele nut van het bandje… Ja ik heb wel wat moeite met avondeten maar verder niets. En ook avondeten, als ik moeite heb met het laten “doorlopen”, ga ik even achterover zitten en dan kan ik zo twee borden op. Ik vind het superknap van jullie maar voor mij is er geen verschil tussen “gewoon” lijnen en eten met dit bandje.. Feit blijft namelijk dat ik gewoon kan snoepen, chips kan eten, pak koekjes gaat er makkelijk in etc etc.. Ik hoopte dat het met bijspuiting meer effect zou zijn. Moet er misschien nog meer in? Hoeveel cc zit er in jouw bandje van hoeveel cc Christine? Ik moet maar gewoon ouderwets gaan lijnen.. Ik lees veel positieve verhalen maar ikzelf zou het bandje niet aanraden. Heb niet het idee dat het een meerwaarde heeft. Geen kilo aangekomen maar ook niet afgevallen sinds de operatie… xoxo!

 13. Hoi dames! Wat goed zeg van jullie! Nou ik ben wel bijgespoten. Er zit nu 7cc in een 15cc bandje. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik steeds meer nadenk over het hele nut van het bandje… Ja ik heb wel wat moeite met avondeten maar verder niets. En ook avondeten, als ik moeite heb met het laten “doorlopen”, ga ik even achterover zitten en dan kan ik zo twee borden op. Ik vind het superknap van jullie maar voor mij is er geen verschil tussen “gewoon” lijnen en eten met dit bandje.. Feit blijft namelijk dat ik gewoon kan snoepen, chips kan eten, pak koekjes gaat er makkelijk in etc etc.. Ik hoopte dat het met bijspuiting meer effect zou zijn. Moet er misschien nog meer in, hadden jullie dit ook (half jaar voordat je daadwerkelijk afviel)? Hoeveel cc zit er in jullie bandje van hoeveel cc? Ik moet maar gewoon ouderwets gaan lijnen.. Ik lees veel positieve verhalen maar ikzelf zou het bandje niet aanraden. Heb niet het idee dat het een meerwaarde heeft. Geen kilo aangekomen maar ook niet afgevallen sinds de operatie… xoxo!

 14. Hey km, ben ook benieuwd, ben je ondertussen na je bijspuiting afgevallen? Ik ben ook weer beetje aan het afvallen, let goed op , geen snoep meer en veel water drinken.

  @ nel, dat is ook een goed resultaat 28kg op 6 maanden, en het is beter een beetje dan teveel in één keer, anders ga je last hebben van veloverschot zoals ik

  groetjes

 15. Hai Christine! Oh dat geeft wel weer moed. Dank je voor je reactie! Ja ik kan idd vrijwel alles eten. Eigenlijk alles wat ik ervoor ook at. Ik vind het natuurlijk een heel goed idee om mijn levensstijl aan te passen maar ik moet wel “tegengehouden worden” anders zit ie er voor niets :D.. Morgen word ik weer bijgespoten dus dan laat ik wel even weten hoe het gaat. Want ik heb na de bijspuiting ook nooit last gehad en eigenlijk direct “normaal” kunnen eten dus ik hoop met nog wat erbij, dat het idd meer effect heeft. Super goed zeg al die kilo’s!! Gefeliciteerd! Ik kan niet wachten tot ik ook zover ben. Had jij direct na de operatie al zo een resultaat? Gestaag afvallen? Of moest je ook bijgespoten worden om het bandje aan het werk te krijgen?

  • hey KM,

   Ik liet in mei 2011 een maagring steken, heel tevreden daarover maar opspuiten was idd nodig, ben er 28 kg mee afgevallen in 6 maanden, bleef daarna op gewicht, de laatste maanden was ik een kilo of 3 aangekomen en voelde ik dat ik weer veel gemakkelijker kon eten, heb me daarom 2 weken geleden terug iets laten bijspuiten met als gevolg dat ik de beperking terug veel meer voel en reeds 2 kg afgevallen ben, hoe gaat het ondertussen met jou? al wat kilos kwijt ondertussen?
   gr nel

 16. Hello Km, ik heb een maagbandje van 2008 en héél tevreden, 53 kilo mee afgevallen.
  Ik ben wel razendsnel afgevallen, hangt van persoon tot persoon af denk ik.

  Ik heb een bandje van 7cc en er zit 4,75cc in.
  Ik sta versteld dat je zo’n grote maagband hebt waar 15cc in kan. Mijn zus heeft de hare laten zetten in 2005 en was toen 10cc maar die maken ze niet meer.

  Als je maar 5cc in je bandje hebt van 15cc, dan is het normaal dat je bijna niets afvalt, dat is zeer weinig dat erin zit.

  Kan je nog alles goed eten? dan is deze niet strak genoeg.
  Normaal gezien zal je chirurg u wel verteld hebben dat hij/zij uw bandje meer en meer zal vullen om de zoveel weken. Je kan steeds vragen om meer te vullen als je niets afvalt.

  groetjes

 17. Hallo allemaal, ik heb 20 sept een maagbandje laten plaatsen door dr van het Hof in bergen op zoom. Top arts en top operatie! Het ging supergoed, geen conplicaties. Nu moet ik wel zeggen dat ik net “aan de rand” zat qua gewicht en dat ik redelijk gezond ben (op mijn gewicht na). Ik ben 28 dus misschien scheelt dat? Mijn probleem is alleen dat ik nu 3 maanden verder ben en niets ben afgevallen (op de 5 kilo na de operatie na). Ja, ik eet nog best veel maar dat zou toch niet moeten kunnen ongeacht wat ik eet..? Ik heb een bandje van (volgens mij) 15 cc en er zit nu 5 cc in als ik het goed zeg.. Iemand ook deze ervaring (gehad)? Succes allemaal!

 18. Marion, Hoeveel kan er in je bandje? hoeveel cc zit erin?
  Hangt misschien af wat je eet en drinkt? Met een bandje als je calorierijk eten en drinken gebruikt kom je natuurlijk wel bij.

  Gastric bypass zou ik niet overwegen, teveel problemen mee en na 10 jaar kom je sowieso al je kilos bij. Ben juist een vriendin verloren die een paar dagen na de operatie gestorven is aan infecties. Gastric bypass is nu wel ‘in de mode’ maar veel gevaarlijker dan een maagring.
  Ik zou in jouw plaats toch eens bij een dietiste gaan om te zien wat je misschien kan doen om beter af te vallen.

  Ik heb ook nu al 5 jaar een maagring en ben er 54kg mee afgevallen, maar alle zoetigheid en koekjes en drankjes uiteraard afgeschaft en eet enkel nog maar gezond, is straf, maar is het waard.
  Succès met je beslissing

 19. Heb sinds vijf jaar een maagband. Mijn gewicht is hetzelfde gebleven. Kom niet aan maar val ook niet af. dus ben nog steeds veel te dik en heb allerlei lichamelijke klachten. Overweeg nu een gystric bypass.

 20. Hello allemaal,

  Het is al een tijdje geleden dat ik op de site heb gekeken
  Sinds 2012 heb ik een bandje en ben tot nu toe 25 kilo kwijt ik heb er nog 10 te gaan ;)
  1 week geleden heb ik laten bijspuiten, krijg echt nieks binnen. Heb een bandje van max 7 cc maar zit nu aan 5 cc.
  Kan iemand mij aanraden wat ik lang e eten?

 21. heb een vraag heb 8 mei 2011 een maagbandje laten plaatsen 32 kilo eraf nu foto laten maken bandje zit nog wel goed maar ingang stokdarm wat moet ik doen bandje weer strakker laten zetten of zo wie heeft daar ervaring mee?

 22. Hello nicole,
  hoe is het gegaan in het azbrussel, ben je geholpen door Dr devogelaere? Ik wordt ook bij haar gevolgd voor mijn maagring.
  Laat ons maar iets weten
  gr
  Christine

 23. Dat is nog veel duurder dus. Ik heb antwoord van het UZ in Brussel dat ik ook direct daar terecht kan, maar ze geven me geen prijsindicatie.
  Is er iemand die daar ervaring mee heeft en me meer kan vertellen?

  Bedankt voor je reactie Kopa en succes met je gbp!!

 24. Hoi Nicole
  Hier in Rotterdam den haag betaal je 10000 euro dus qua prijs valt het nog mee
  De nazorg moet je goed regelen psycholoog diëtist etc goed bespreken
  Ik ga wie voor een gbp zo spannend maar het moet hen bmi 44 gevarenzone sterkte jij and wish me luck

 25. Hoi allemaal,

  Ik ben vandaag in een kliniek geweest in Nederland, ze willen mij met mijn BMI van 33 wel helpen, wordt dan in het academisch ziekenhuis in Brussel gedaan. Kosten: 5500 euro!
  Ik zou wel in principe al over 1,5 week geholpen kunnen worden! Weet iemand of ik in België ook direct een aanvraag kan doen en hoe dat in zijn werk gaat? Ik moet het ook zelf betalen omdat ik “veel te licht” ben en vind het wel een groot prijsverschil als ik soms bedragen tegenkom van nog geen 3000 euro. Ik ben bang dat je ook minder nazorg krijgt als je minder betaalt…
  Heeft iemand tips voor mij?

  Alvast bedankt!

  P.S: Mij is verteld dat degenen die niets afvallen waarschijnlijk nog veel te zoet of te vet eten.

  • “Ik wordt 11 september geholpen door Dr Claessens in Bree , ook ik moet het zelf betalen omdat mijn bmi 33 is . De kosten zijn : € 4500
   Voor je geopereerd wordt ben je verplicht om 3 groeps bijeenkomsten bij te wonen , deze worden verzorgt door eeb dieetiste , een verplegende .
   Ook wordt er eerst door een psygologe gekeken of je er geschikt voor bent .de kosten hiervoor zijn €200 ( krijg je terug van de zorgverzekering )
   Ook de nazorg is goed geregeld .

 26. Hallo, heb nog een vraagje . Hoelang heeft het geduurd voor jullie terug kon bewegen of gaan werken . Want ben terug aan het werk en zou niet te lang stil willen zitten.

 27. Hello, ik begrijp dat je je niet goed in je vel voelt, ik spreek over ervaring -))
  Is ook afhankelijk van dokter of hij/zij aanvaardt om je te laten opereren. Ik ben geopereerd geweest bij Dr. debruyn in vilvoorde, maar wordt nu gevolgd in het ziekenhuis in AzJette in brussel.
  Dr. debruyn zet wel gemakkelijk maagringen maar als je geen voldoende bmi hebt moet je de volle pot betalen, mijn zus haar vriendin wou er ook ééntje laten zetten en woog toen ook niet genoeg en moest 3500 euro betalen. Als je bmi zeer hoog ligt komt de mutualiteit ertussen, ik heb toen destijds bijna niets moeten betalen.
  Succès met je beslissing en je opzoeking
  Christine

 28. Hallo, mijn bmi is 35. Voor sommige is dat te weinig om een maagring te zetten , ik vind dat het nu wel tijd is voor dat serieus te overwegen.

 29. Hello naamgenoot,
  Hoeveel is je bmi? moest ik in uw plaats zijn, zou ik ervoor kiezen afhankelijk van uw bmi, toen ik mijn maagring liet plaatsen had ik een bmi van meer dan 48. Zoals je ervoor kon lezen, ik ben er superblij mee en 53kg mee afgevallen. Mijn leven is nu helemaal anders, ik heb enkel één spijt , dat ik het niet eerder heb gedaan.
  Je zal véél mensen hebben die het je afraden omdat ze iemand kennen die problemen hebben gehad end, veel mensen die zich niet houden aan de richtlijnen, ik ken een collega die ermee afgevallen is maar moest absoluut dagelijks haar broodje hebben en dronk nog steeds elke dag cola, ja , dat is om miserie vragen.
  De operatie die nu ‘in’ is , is de gastric bypass, denken dat je dat nooit geen suikers mag eten zoals ijsje tijdens de zomermaanden of vakantie, is niet voor iedereen weggelegen natuurlijk, je moet toch nog van het leven kunnen genieten hé

  spreek er anders eens over met je huisarts die je dan raad kan geven. Wat is je bmi eigenlijk?
  groetjes,
  Christine

 30. Hallo, ben christine 38j, moeder van twee schatjes en stiefmoeder van vier andere schatjes.
  Ik zou graag een maagring willen laten zetten , maar er zijn veel die me dat afraden.
  Ben maar een 1m46 groot en weeg 75kilo.
  Heb sinds een maand een nieuwe werk full-time en das zwaar voor mijn voeten ,
  ik sta de hele dag.
  Maar ik heb al als geprobeerd om te vermageren .
  Sinds december 2012 ben ik al gestopt met roken, en nu mijn gewicht.
  Heeft er iemand raad voor mij.
  Dank u Christine

  • hallo christine,

   ik ben een moeder van 2 zonen, in 2011 liet ik een maagring steken, woog toen 100 kg en 1m66 groot, heb er nog geen seconde spijt van gehad, ben er 30 kg mee afgevallen, heb net zoals vele anderen spijt dat ik het niet eerder liet doen, heb nu in februari laatst mijn buik laten wegsnijden, ook heel goed gegaan, ik heb er dus zeker geen spijt van, als je er rekening mee houdtdat je de maagband hebt dan en doet wat je moet dan ga er je zeker nooit spijt van hebben.
   Als je beslist om het te doen dan wens ik je in ieder geval heel veel succes

   gr nelleke

 31. Hello,
  Hangt ervan af hoe verrimpeld het is, ben je maar 6 kg afgevallen? Dan kan je er nog iets aan doen, sporten of crèmes smeren.

  Ik heb een buikcorrectie ondergaan maar ik was wel meer dan 50 kg afgevallen op korte tijd, januari 2008 maagring laten zette en in november 2009 nadat ik een paar maanden op hetzelfde gewicht bleef en 54kg afgevallen heb ik het laten doen. Sindsdien ben ik nog afgevallen maar ik smeer wel elke dag s’morgens + s’avonds een hydraterende crème en heb geen problemen meer als tervoren (ook omdat ik niet zoveel meer kan afvallen in een korttempo)
  ik moet wel mijn binnenbenen laten liften, maar hiervoor wacht ik totdat ik mijn uiteindelijk gewenste gewicht heb bereikt
  groetjes

 32. hello daisy en diana, welkom hier waarbij we mekaar steunen.
  Ik heb ook een maagring van 2008 en ben er 53kg mee afgevallen. Er zijn momenten dat je zal stilvallen, ik ben zelfs een tijdje bijgekomen door stress enzo. Dat is nu voorbij.

  Even de knop terug omdraaien, zoals in’t begin, geen snoepgoed meer kopen en het zal wel beteren. Je mag wel van tijd tot tijd zondigen, maar het moet niet in een gewoonte vallen natuurlijk.

  alé, hop, probeer er in te geloven

  Sterkte,
  Groetjes,
  Christine

  • hallo, ben ook nog eens terug en zit met ene vraagje. Ik heb nu ongeveer een 1,5 en maagring en het gaat op en neer; Als ik eet heb ik steeds pijn maar langs de andere kant ben ik daar zelf schuldig aan want ja ik blijf wel alles eten en ja rijst en noedels gaan soms moeilijk. Maar goed ik wil wel gezond blijven. Nu ben ik na een lange tijd stilstaan 6 kilo afgevallen (door ziek te zijn) en nu heb ik verrimpeld vel. Vooral ana de buik en de bovenbenen. Echt niet mooi en nu vraag ik me af of er nog iemand dit heeft gehad en wat je er kan aandoen.
   Groetjes

 33. Nou mensen lange tijd weggeweest en dat is omdat na 12 jaar en 80 kilo lichter mijn maagband eruit moest !!!!!!!omdat deze na zoveel jaar onder me maag was gaan zitten
  Dit was bijna me dood wil niemand afschrikken heeft mij veel goeds gebracht ook
  Ik heb ipv 2 dagen een maand in het zkh gelegen in Rotterdam mocht niet naast iemand liggen die kwam voor een maagband haaa bang dat ik negatief zou zijn
  Ik heb echt 3 keer het licht bijna gezien verschrikkelijk niet normaal
  3 absessen erbij 9 gaten in me buik en nu weer 60 kilo eraan christ wat ben ik verdrietig erom
  Ik zou in me leven het niet meer durven dan maar dik
  Ben alleen met me zoon dus nee nooit meer al moet ik de mensen hier sterkte wensen en hoop op goed verlies van kilo’s be strong sterkte en vooral rustig aan afvallen ik heb 3 jaar over die 80 kilo gedaan ciao kopa

 34. Hallo,
  Ik heet Diana en ben nieuw hier, ik heb sinds 2008 ook een maagbandje, ben 35 kilo kwijt,
  maar ik ben al een hele tijd de draad kwijt, val niks meer af, en heb veel behoefte aan zoetigheid,
  weet niet meer hoe ik weer op de goede manier verder moet.
  Wie heeft er tips voor me ?
  Ik wil er zeker nog 25 kilo af hebben, maar het lukt me gewoon niet meer.
  Alle tips zijn welkom….
  alvast bedankt, groetjes Diana

 35. Hallo Iedereen,

  Ik heb sinds 14 dagen een maagring en voel mij heel goed, ik ben zelfs al 6 kg vermagerd en ben na 5 dagen al weer aan het werk gegaan.
  Nu krijg ik wel last van jeuk op sommige plaatsen vb oksels, elleboogplooi, knieplooi en soms mijn hals. Heeft daar nog iemand last van gehad? Het is geen uitslag of roodheid, alleen jeuk.

  gr Dasi

 36. zow eej ik ben heel de middag zoet gewest met het lezen va al deze verhalen, zowel positief en negatief..maar das niet raar toch? ieder mens is verschillend wij zijn allemaal uniek dushet gaat niet gelijk op.. ik heb sinds vrijdag mn maagbandje dus kan er eigenlijk nog weinig over vertellen, ik ben nog in de vloeibare periode en laat het maar op me afkomen.. liefs wilma

 37. hoi christine
  heel fijn dat je er blij mee bent ,maar het gaat ook om de ervaringen hier en die kunnen 2 kanten op
  ik was ook altijd blij ermee en het resuultaat was mooi
  dat ik de pech heb dat ik na 12 jaar er klaar mee ben is mijn ervaring
  ben trots op dat je het doet het is niet niks hoor veel sterkte op naar je streef toch gr kopa

 38. hello,
  de laatste reakties zijn precies wel negatieve commentaar, laten we mekaar een beetje steunen hé.
  ik heb mijn maagbandje sinds 2008 en kan eerlijk gezegd niet meer zonder. Heb het onlangs weer laten aanpassen, alles ik oké via de radiographies en testen ze gedaan hebben, was toch weer 10kg bijgekomen op een paar maanden tijd.
  Ben nu opnieuw bijna 4kg afgevallen sinds vorige vrijdag, omdat hij weer goed opgespannen is en moet terug op controle de 31ste oktober.
  Ben er zeer blij mee, oké het is niet altijd prettig om niet alles te kunnen eten, maar dat hebben we voor het resultaat wel over hé.
  groetjes van een wel blije maagbander

  • Hey Christine,

   Idd, negagief doen heeft helemaal geen zin, ik heb nu reeds 1.5 jaar mijn maagband, ben er 30 kg mee afgevallen, kan ook niet meer alles eten maar dat neem ik er met plezier bij, ik val momenteel ook niet meer af, wil nog een kilo of 3 kwijt zodat ik weg ben van de 70, ik heb geduld en weet van mezelf dat ik wel es een choclaatje of een ijsje te veel eet, dus op de maagring mag ik het niet steken e, das dan mijn eigen fout, volgende week ga ik voor het eerst een radiografie laten nemen om es zeker te zijn dat alles daarbinnen nog oke is, denk het wel, maar moet toch af en toe es overgeven als ik iets verkeerd geeten heb, mss is dat bji iedereen zo, tis nie veel hoor, maar kmag toch zeggen zo 1 a 2 keer per week, de ene dag is ook de andere nie, maar voel me zeker nie slecht met mijn band, ben nog altijd blij dat ik het gedaan heb.
   gr nelleke

 39. hoi sento
  inou ik moet zeggen waarom zo negatief kijk waar je al bent en wat je hebt bereikt al niet zo ongeduldig zo ik zeggen ik ben met de band 80 kilo afgevallen let wel 5 jaar over gedaan dus het kan echt wel alleen de mijne is er net uit na ook dat 12 jaar nu weer 50 erbij hoor ze weten ook niet waarom??
  erg lang voor een band heb ook erg veel problemen gehad met dat ding mijn begeleiding was ook niet top hoor alleen bij spuiten of leeg verder neits
  probeer een ander ziekenhuis te zoeken voor goede begeleiding erggggg belangrijk

  een pocket is het zakje wat groter wordt naar mate je toch meer eet en dan val je ook minder af dus met geduld red je het wel en denk maar zo ben je aan het eind ben je ook trotser met je buikcorrecteie toch succes ermee en euh rustig aan
  gr kopa

 40. hi jolan
  ja lang erin hoor ik mag ook een gbp maar het gaat niet meer overleef nog zo een operatie nie meer
  knap dat je goed afvalt hoor ik kies nu voor het leven dan maar die dikke tante tja me zoon is 10 die trekt het niet meer mama in het zkh sterkte ermee gr kopa

 41. Hallo weers
  Op 30 juli is dus na 12 jaar me maagbandje eruit gehaald:(
  Ik lig nu al 2 weken in het zkh niet blij dus er was infectie opgetreden en nu heb ik 9 gaten in me buik helemaal misgegaan was er al bang van .
  Nu vroeg de arts of ik over 6 mnd een gbp wou nou echt niet nooit meer in me leven dat er iest in me lijf gebeurd dan maar dik heb 13 jaar me best gedaan en daarvan bijna 6 jaar gekotst en nu dit ben er klaar mee

  Wens jullie hoop afvalplezier gr kopa

  • Beste Kopa,
   Lang niets van je gehoord. Wat rot dat het zo is verlopen.
   Ik hoop dat je snel opknapt en dan je normale leven weer kan oppakken. voor zover dat weer kan.
   Ik weet hoe rot zo’n maagbandje kan zijn. Ik vind het knap dat je het zolang hebt volgehouden. Petje af.

   Ik heb hem er na 2,6 uitgehaald en heb nu een gbp ( gastric bypass).
   Ik ben er er tevreden mee en eindelijk 20 kilo kwijt in een half jaar.

   Meid succes en sterkte.

   Groetjes jolan

 42. hello dames, is hier rustig hé
  ben weken op verlof geweest en na terugkomst 5.5kg afgevallen, ben in marokko geweest, héél warm, niet stilgezeten maar veel gedronken door de hitte en bijna niet gegeten. Zeer positief dus.

  nu de 19de september moet ik terug bandje bijspuiten, zie er al naar uit.

  Hoe gaat het met jullie ?
  groetjes,

 43. Hallo,

  kan iemand me vertellen hoeveel een maagring kost?
  En kun je hiervan terugkrijgen? mijn bmi is 32 en ik ben 21 jaar..

  • ongeveer bij goede arts tussen de 2500 en 3500 euro qua bmi zou je hem vergoed kunnen krijgen maar ook goede arts treffen nele sterkte ermee ciao kopa

 44. hallo allemaal
  wie kan mij helpen donderdag 19 juli 2012 gaat ie na 12 jaar eruit ik weet niet wat ik daarna moet kan heeft iemand ervaring dat de maagband na zo een tijd eruit wordt gehaald hoe voelt dat en eten al dat soort dingen ben er niet blij mee maar hij is geslipt onder me maag zit ie nu het moet hellllllllp please ik ben beetje ongerust ook de narcose etc weer pfffffffft thnx kopa

 45. hello,
  ben dus vandaag op controle geweest en alles is in orde, ze heeft er 2cc laten bijspuiten ik sta nu op 3cc, mijn bloedafname was ook heel goed. nu 19 september een volgende controle en dus vanaf vandaag zou het terug naar de goede richting moeten gaan. Thuisgekomen een potje yoghurt gegeten en 15min daarna een koffietje en ik zit vol, yoepie eindelijk gaat het terug.

 46. nu woensdag de 11ste moet ik teruggaan om bij te spuiten, eindelijk. Ga toch vragen om er 2 of 2.5cc bij te spuiten dan sta ik op 3à3.5cc, na de vakantie zien we wel

  ik hou jullie op de hoogte

 47. hallo
  even een update ben een tijdje hier niet geweest ben nu een jaar bezig met onderzoeken waarom ik ondanks mijn maagband 50 kilo ben aangekomen in een maand of 3 echt frustratie nam de overhand en hou ook nog eens veel vocht vast heel veel vocht na 12 jaar is de band net als borstimplantaten op klaar hij moet eruit me maag is er doorheen geflipt dus de band zit nu onder me maag
  al een keer bijna gestikt was net op tijd bij de arts niet fijn maar ik hoor 11 juli meer de uitslag van mijn zeer vergroeide slokdarm door al dat gekots en gespuug in het begin van de band nu spuug ik ook omdat mijn eten gewoon niet meer door de jawel lege band gaat
  ik ben bang als ie eruit gaat ik giga aankom nog wat een angst en ze weten nog steeds niet waarom ik zo snel ben aangekomen
  ik ben in 5 jaar 80 kilo afgevallen met een band die tot 9 cc was opgespoten dus een les mensen soms lees ik jullie ongeduld neem maar aan dat de schade op lange termijn erger is dus rustig afvallen beter ik hoop op beter ik ben dan nu maar liever dik dan weer een band of whatever plaatsen mijn lichaam is genoeg toegetakeld ik kan het gewoon niet meer verdriet alom maar heb ook een zoon van 10 moet voor hem er langer zijn dan maar met dikke mama bedankt voor jullie aandacht gr kopa

 48. Ik heb reeds 10jaar een maagband en ben nu op zoek naar een nieuwe dokter die mijn bandje zou kunnen bijspuiten. De dokter die ik had is veranderd van job vandaar.Graag een dokter in belgisch limburg ergens mijn votige dokter was van virga jesse ziekenhuis hasselt.groetjes sonja

 49. hallo allemaal heb even een vraagje
  mijn bmi is 37 dus ik kan niks terug trekken als ik een maagring laat steken
  maar ik probeer echt afte vallen maar heb geen karakter en kan die nooit volhouden en ik kom van een laag gewicht vandaar het gewrongen gevoel ;s en vraag graag jullie hulp voor een dokter die betaalbaar is en hoeveel kost dit ongeveer mvg tempelier

  • hello tempelier
   ik heb mijn bandje laten zetten in 2008 en mutulateit kwam ertussen omdat ik bmi had van meer dan 40, ik weet van een kennis van mijn zus die geen hoge bmi heeft en inlichtingen had ingewonnen voor een maagring ze nu ongeveer 3à3500 euro zou moeten betalen
   is wel veel geld als je niet veel overgewicht hebt natuurlijk
   neem een afspraak met een chirurg voor meer info, hangt ook af van dokter en ziekernhuis waar je het laat uitvoeren

 50. zeekoetje,
  inderdaad, dikkere mensen worden toch altijd met de vinger gewezen hé. Ik ben ook altijd dik geweest en enorm veel dieeten uitgeprobeerd en had steeds het jojoeffect, voor mij is de maagrind de ideale oplossing, al krijg ik hierover veel kritiek, zelfs van collega’s. Ik trek het me niet aan.

  ik popel voor de 11ste juli, dan laat ik bijspuiten en de 04juli een bloedonderzoek, heb dikwijls mijn hoofd die draait, dus ik mankeer misschien één van de vitaminen. Ik ga vragen om er 2 cc of 2.5cc te laten bijspuiten dan sta ik op 3 of 3.5cc. Ik zal dan vragen om in september terug op controle te gaan want ik ga voor 3 weken naar marokko en moet normaal kunnen eten maar niet te veel. Want met die 1cc dat ik nu heb, is het alsof er niets inzit, dus ik ga niet af maar gelukkig ook niet op
  ik sport wel 3 keer per week

  • he Christine,

   inderdaad mensen hebben steeds een mening klaar eet je teveel hebben ze commentaar , eet je te weinig krijg je ook commentaar. Ik zie het als een vorm van jaloezie en doe dit dus echt voor mezelfs en voor mijn gezin. Nu buiten die mensen weten alleen twee beste vriendinnen het en ik wil dat zo houden. Uiteindelijk moet je het zelf doen en blijft het dieten als je wilt afvallen.
   Nu momenteel ben ik op verlof geweest en is het ijs er weer vloeiend ingegaan maar moet me dringend terug op het juiste pad krijgen zodat ik toch nog enkel kilo’s zou afvallen.
   Veel succes met het bijspuiten maar niet teveel ineens zoals ik had gedaan want dat was niet te houden.
   groetjes en succes ermee

 51. hey nelleke, bij mij was het te hard gespannen met gevolg dat ik niets anders deed dan overgeven. Ik gaf zo fel over dat ik soms bloed mee moest overgeven met resultaat dat ik dan ook pijn had aan het doosje. Mijn slokdarm was dan ook beschadigd door het teveel overgeven. Ze hebben het bandje dat volledig opengezet tijdens zekers 3 maanden, resultaat bijna 8 kilo erbij. Controle gedaan en alles is oké, nu zijn ze het beetje per beetje aan ’t bijspuiten. Ik heb nu nog 1cc in’t bandje et de 11ste juli ga ik er opnieuw 1 of 1.5 laten bijspuiten.

  Ik was 54kg afgevallen op minder dan 1 jaar tijd, ben dan 2 jaar op gewicht gebleven maar na mijn buikcorrectie liep het verkeerd en ben nu terug op goede weg.
  Ik was ook van het principe het moet hier vlug gaan maar na de complicaties is het beter langzaam maar zeker.
  Ik heb het ook altijd moeilijk gehad hoor:
  Momenten dat ik bijna niets kan eten en momenten alsof ik geen maagring heb, zekers de periode van mijn maandstonden kan ik goed eten.
  je moet het eigenlijk voor jezelf uitmaken.
  ik stond altijd op 4.75cc met een bandje van 7cc en was perfect, als ik nu op 4 of 4.5cc sta is dat mijn maximum.

  • Christine, als ik jou verhaal lees moet ik zeggen dat dat van mij nie zo erg is, er komt wel es iets terug maar dat is dan gem 2 keer per week, zeker niet elke maaltijd, inderdaad, de ene keer kan ik goe eten en de andere keer lukt het niet goed, da zal normaal zijn zeker, maar ben al gerust gesteld dat het bij mij nie zo erg is, merci voor de info e,
   ps, ik heb 7 in mijn bandje maar weet eigenlijk nie hoeveel er max in kan
   gr nelleke

  • Hallo Christine en Nelleke,

   bij mij is er 1cc uitgehaald en ik ben echt opgelucht kan terug water drinken en terug iets eten. Wel al één kilo bij door terug te kunnen eten maar voel me toch veel gelukkiger zo. Doordat het bandje te hard was aangespannen kon ik alleen frisdrank drinken en snoep binnen krijgen dus zeker niet ideaal. Kan nu terug eten maar moet me terug aanpassen aan gezond eten want dat soepen had ik weer snel aangeleerd . Ik zal heel mijn leven moeten opletten want ben altijd al zwaarlijvig geweest en wees nu maar eerlijk dikkere mensen krijgen minder kansen in zijn leven dan slanke mensen. Nu ik weeg nog veel te veel maar ben toch al heel blij met mijn verloren kilo’s en als er nu niet veel meer af gaat zal ik me daar bij moeten neerleggen. Nu 54 op minder dan een jaar is echt wel veel he! Ik ben nu 24 kilo kwijt op een dikke 8 maanden maar heb nog geen één keer moeten overgeven en heb dus ook geen pijn . Gelukkig hebben we deze site om elkaar wat moed toe te spreken en onze kwaaltjes samen te bespreken want voor die specialisten zijn we echt niet meer dan een klant en een vuller van hun portomonnee . Snap niet dat je voor zo’n operatie allemaal testen moet ondergaan en gesprekken en na de operatie krijg je niets meer van begeleiding of controle. Nog allemaal succes met ons gevecht tegen die kilo’s.
   groetjes

 52. hey zeekoetje, leuk he als je zoveel afvalt, ik ben in een jaar tijd ook 30 kg kwijtgeraakt, net zoals jij had ik me vorige maand laten opspuiten omdat ik nog een paar kilos wilde afvallen, maar ik zat ook te strak, kon bijna nie meer drinken, heb het een week en half volgehouden omdat ik dacht dat het ging beteren maar helaas het veranderde niet, was wel 2 kg afgevallen maar zo hoort het niet he, je moet kunnen eten zoals het hoort e, die 2 kilos kreeg ik er terug bij nadat er terug uitgehaald werd, nu gaat het weer beter maar ben nog nie meer afgevallen, maar kmoet , net zoals jij content zijn met het resultaat he, we willen steeds meer en meer maar het moet ook nog gezond blijven e,
  gr nelleke

 53. hallo iedereen,

  vandaag bij de dokter geweest en mijn fout rechtgezet. Zalig om terug plat water te kunnen drinken zonder pijn en terug wat te kunnen eten. Voor mij hoeft het nu niet meer zo snel te gaan beter gezond kunnen eten en rustig aan. Voor Kurt zou ik zeggen sporten erbij doen. Ik mag zelf niet klagen 23 kilo kwijt maar niets hangt of blubbert, mijn buik krimt mooi en gelukkig blijven mijn borsten mooi stevig en ben toch al in de 40tig. Al dat wegsnijden en zo is ook zwaar en daar zou ik toch serieus over nadenken. Misschien valt ze te snel af waardoor haar lichaam niet kan volgen.
  Ik ga nu terug netjes opletten wat ik eet want door te hard aangespannen te hebben gezeten kon ik alleen ongezonde dingen binnen krijgen en nu hopelijk terug fruit en verse groenten. Geen pijn meer bij lekkere aardbeien mmm….
  En voor Christine veel succes en hopelijk gaat het deze keer beter met je ring. Voor mij zit de maximum er ook in en zou nog 20 kilo kwijt moeten voor een gezond gewicht maar ben eigenlijk al blij met mijn huidig gewicht ben nooit een smal geval geweest . ben nu 8 maanden bezig dus wie weet verlies ik er toch nog enkele.
  groetjes allemaal.

 54. Inderdaad, het is beter om traag af te vallen, anders krijg je klachten zoals ik.
  Ik ben ook al 54kg afgevallen en ja de laatste loodjes zijn het zwaarst en heb ik dus te fel laten aanspannen, daardoor de problemen.

  Ik moet terug op controle de 11ste juli om een beetje te laten bijspuiten want sta nu op 1cc, bitter weinig maar we gaan het geleidelijkaan doen, maximum 4cc zal het worden, niet meer 5cc zoals ervoor want heb maar een bandje van 7cc eigenlijk
  groetjes

  • hallo een vriendin heeft ook een maagring , maar de huid hangt er lelijk bij op het moment . Hoe gaat dit verder ? haar borsten zien er niet uit ,,, ik denk dat er nog veel werk aan zal zijn zoals siloconen en wegsnijden van die huid dat zo hangt wie kan me hier een raad over geven?

  • hey christine, kan je me zeggen welke klachten jij precies had, ik ben nu terug gelost en het gaat beter maar af en toe keert er nog iets terug? zou ik dan nog te veel gespannen zitten denk je?

 55. hello,
  ik heb mijn controle gehad voor mijn bandje en er is geen sprake van slipping, alles is in orde, wat een opluchting!! dokter heeft er nu opnieuw 1cc ingespoten en moet op controle de 11ste juli om dan terug geleidelijk aan te laten bijspuiten
  dit was de gelukkigste dag van mijn leven te horen dat alles goed gaat.
  Hij zat te fel aangespannen en daardoor had ik die klachten

  hoe gaat het met jullie?
  ik geniet fel van het mooie weertje op ons terras met manlief en de kinderen

  • Tof om te horen dat alles ok is . Zelf heb ik twee weken geleden laten buispuiten en dat is teveel geweest, kan haast niets meer eten en alles doet pijn. Zelf drinken gaat niet pijnloos dus nu zo snel mogelijk opnieuw naar de dokter geraken en het laatste eruit te laten halen zodat ik terug normaal kan eten en drinken. Weet je na een tijdje wil je meer en meer afvallen en liefts zo snel mogelijk maar zo werkt het niet he! Beetje onverstandig geweest maar ga het laten rechtzetten . Beter traag afvallen mag al niet klagen ben toch al 23 kilo kwijt dus zou al een hele gelukkige dame moeten zijn.
   We leren uit onze fouten zeker hihi.

 56. Sinds maart 2005 een maagbandje, afgevallen van 90 naar 60. Volgende maand gaat ie eruit.. Heb afgelopen 3 jaar vreselijk aan mezelf gewerkt en SPRONGEN gemaakt in mijn denken en doen. Maagbandje is nu leeg en heb er nog steeds last van, wil er vanaf. Had het niet zonder bandje kunnen doen 7 jaar geleden maar toch de tip aan iedereen: DENK ER GOED OVER NA! Het is echt niet alleen maar rozengeur en maneschijn! Vraag jezelf af WAAROM je teveel eet en WAAROM normale hoeveelheden eten niet lukt..? WAAROM snoep je zoveel..? Bij mij zat het uiteindelijk allemaal in mn koppie =) Ben TROTS op mezelf dat ik het nu zonder bandje kan en ga doen! Dit gaat mij lukken.. Succes allemaal! Liefs..

 57. Hello dames,
  al een tijdje geleden niet meer geweest. Zoals sommigen onder jullie wel weten heb ik een probleempje gehad met maagring en ze hebben hem leeggemaakt. Raar maar waar ik heb nog het stopgevoel en denk dat hij niet volledig leeg is, als ik drink voel ik echt de drank naar beneden glijden, raar maar prettig gevoel, ik denk dus dat er nog een beetje inzit en wat hij eruit heeft gehaald was het teveel, want heb toch al 2 keer moeten overgeven
  langs ene kant ben ik er blij om, weet dat hij nog werkt en kijk uit naar mijn afspraak om bij te spuiten

  voor diegenen die twijfelen, doen, het kan enkel maar positief uitkomen
  prettige avond aan iedereen

 58. He Anna en Natje,
  ik heb mijn maagring sinds oktober en in het begin had ik wel veel last en soms pijn maar nu enkele maanden later ben ik super blij. geen pijn meer en ben al 20 kilo kwijt nog ééntje te gaan en ben dan onder de 100. Het eten gaat ook goed de ene keer beter dan de andere maar eigenlijk kan ik nog steeds alles eten. Over een boterham doe ik gemakkelijk een half uurtje en ben dan ook voldaan. Dus het helpt echt wel om minder te eten. Maar snoep gaat wel dus dat blijft opletten geblazen. Af en toe iets lekkers is mogelijk maar niet steeds anders heeft zo’n ring ook geen zin. Vers fruit , zoals een appel gaat ook wel maar niet meer in één, twee, drie en op. Rustig aan gaat alles bijna. Veel moed ermee en hopelijk gaat het bij jullie net zo goed.

 59. ik wil morgen beginnen met het citroen detox kuur om mijn lichaam te reinigen ,heeft er iemand zin om mee te doen ..?
  eerst 3 dagen voorbereiding van geen vlees ,koffie en sigaretten,en dan 10 dagen de kuur ,en dan weer 3 dagen de opbouw .
  groetjes Anja .

 60. Hallo,

  Ik overweeg een maagring te plaatsen. Ben al bij de chirurg geweest en ga nu dinsdag voor de tweede keer, bloed en urine werd nagekeken en dan weet ik of ik gezond ben om hem te plaatsen. Dus als het kan, komt hij er binnen de 2 weken. Hen voordien alles geprobeerd wat er bestaat maar je vermagerd goed en nadien komt er alles terug bij , en nog enkele extra kilos ook. Ben wel nerveus om hem te laten plaatsen, nerveus dat alles goed gaat gaan, en wat ga ik kunnen eten en niet. Mijn doel is zeker 20 kg lichter te zijn. Hebben jullie eet tips enz … Wat zijn jullie ondervindingen en problemen met de maagring ? Zijn jullie er content van ?

  Liefs Anne

  • hey Anne,
   Ik heb sedert mei vorig jaar een maagband, dieten op de natuurlijke wijze lukte me niet meer, daarom besloot ik een maagband te steken, voor mij is het de ideale oplossing geweest, idd geen wondermiddel maar toch serieus hulpmiddel, ik ben 28 kg kwijt, nog graag 2 tegen de zomer en dan mijn gewicht behouden, ik ben er supergelukkig mee, ben van maat 48 naar 40 gegaan, shoppen is nu zaaaaalig….. ik kan bijna alles eten, maar natuurlijk goed knabbelen en de dingen die niet zo goed gaan vermijden e, steeds rekening houden dat je een maagring hebt, ik ga heel vaak eten met mijn vriend dus dat hoef je niet te laten, voorzichtig eten, niet snoepen(of toch bijna nie,nu is het even wat moeilijk met de paaseitjes e) en alles gaat goed gaan,ik voel me een heel ander mens nu
   veel succes in je beslissing
   nelleke

 61. hey natje,
  welkom op deze forum
  ik wens je het allerbeste toe, de strijd kan beginnen
  ik ben ook 54kg afgevallen met de maagring, kwam van 125kg en heb tot 71kg gewogen, op men minst.
  Nu heb ik een paar probleempjes, en heb de maagring volledig leeg moeten laten want een verschuiving is mogelijk maar het gaat goed, doe nu veel sport en eet veel fruit/groenten;
  de 15de mei heb ik een radiologie en als alles goed gaat mag ik terug laten bijspuiten op 23 mei.
  groetjes,

 62. Ik heb sinds februari 2011 een maagring en ben 22kg lichter.. Morgen wordt de ring bijgespoten want ik kan opnieuw teveel eten.. De zomer komt eraan dus wil nog graag zo’n 10 kg kwijt!

  Het is en blijft een hulpmiddel, geen wondermiddel! Je zal altijd moeten blijven opletten wat je eet..
  Ik heb alleszinds geen last van de ring, geen bijwerkingen..niets!

 63. hallo allemaal,

  Ben heel benieuwd naar ervaringen over de eerste weken na operatie.
  krijg over 2 wk mijn bandje geplaatst.
  zo spannend.

  Groetjes
  Natje

 64. oke nou mijn gezakt is na zoveel jaar mijn maag is er nu doorheen geslipt en door het vele overgeven in de jaren is mijn slokdarm uitgerekt die moet 4 cm zijn is nu 14 cm dus erg gevaarlijk wegens verstikkig er zat maar 3 cc nog in dus dat was het niet vandaar hoop dat het goed komt bij je

 65. voor welke reden moest hij er volledig uit bij jou? hier zou er sprake zijn van hem via een operatie terug goed te laten zetten, hij is geslipt omdat ik zoveel overgeef. Maar de reden van slipping is nog niet zeker maar denk wel dat het dat is, hij had het moeilijk om te prikken dus doosje zou gekanteld zijn.

 66. hello,
  bij mij gaat het minder beter. Twee dagen geleden bij het overgeven heb ik bloed moeten overgeven en sinds gisteren pijn aan het poortje, vandaag nog meer pijn. Ben naar ’t ziekenhuis moeten gaan want kan al 2 dagen niet meer eten. Ze hebben tal van testen gedaan, bloedonderzoek, radiographie etc… en nu hebben ze mijn maagring volledig leeggemaakt. Er er zat maar 4cc in terwijl assistente verleden keer zei dat er 5cc inzat. Chirurg denkt dat er een slipping band is. Hij wou het zekere spelen en mijn maagring is dus leeg en moet afspraak maken bij de radiologie om te zien of het degelijk dat is of een ander probleem. Lekkage is het al niet want kon bijna niet eten amper drinken. Indien het een slipping is moet ik onder het mes om deze opnieuw recht te laten zetten.
  Moet ook een afspraak maken om bij de dokter zelf te gaan maar er is een wachttijd van ongeveer 1 maand of bij de assistenten, mijn man zei beter bij de dokter te gaan dan kan je meteer meedere vragen stellen indien het over slipping gaat vooraleer bij te spuiten
  daar ik extra op mijn eten moet letten, alsof ik geen maargring meer heb, heb ik dezeavond enkel fruit gegeten, durfde niets anders met de schrik om bij te komen

  dit is overgekomen als een schok, nu proberen collega’s mij aan te praten voor een gastric bypass, nu begin ik zelfs te twijfelen over de luxe om fruit en groenten te eten

  mijn hoofd staat daar natuurlijk niet bij, wil eerst op mijn gewicht blijven met de lege maagring, daarna zien we wel

  • christine hoihoi
   goh als ik het zo lees herken ik veel heb je mijnn verhaal gelezen mijn band is dan na 12 jr geslibt maar moet hem ook eruit te laten halen en dan een bypass maar moet eerst 6 mnd zonder dan nou daar ben ik bang van brr maar goed je weefsel moet rusten voor je over gaat op een bypass ik zou maar goed nadenken sterkte he gr kopa

 67. hey iedereen!
  ik had jullie beloofd op de hoogte te houden, dus hier ben ik :)
  ik heb mijn moeder eindelijk aan het verstand kunnen brengen dat ik me emotioneel ongelukkig zou voelen door een maagring omdat ik dat dan nodig heb gehad voor te vermageren. Dus is heeft zij het volgende voorgesteld : 6maand bij een diëtiste, resultaat is verder doen geen resultaat is een operatie. Ik ben vorige week gestart en ondertussen al 3.5kg kwijt, maar dat gaat zo snel door het vocht dat je ook verliest he !
  allesinds bedankt voor jullie hulp, en ik hoop dat het met iedereen goed gaat!
  tot snel :)
  groetjes, sofie

  • ik vind het een goede oplossing en het lukt je wel zelf beter voor je beetje beweeging erbij komt het goed ik ben blij voor en hoop dat dit genoeg is voor je operatie toch ook zwaar he maar ga zo door topppppppppppppppie

 68. nou eigenlijk alles jolan en wat het is hoe het voelt etc wat anders is dan de band dus teveel om te tikken ja spreek wel met je af als je dat wil laat maar even weten ik woon niet in delft maar mijn ziekenhuis en arts is daar wel en moet er vaak heen dus ergens een bakkie en een gesprekkie cool en leuk thnx alvast gr kopa

 69. Hoi Kopa,
  Wat wil je precies weten?
  Ik wil je alles uitleggen met liefde.
  Als ik het goed heb woon je ook in delft toch?!
  Kunnen we in persoon afspreken.
  Ten minste als je wilt.
  Kiezen we een plek die we weten drinken we wat en vertel ik wat je wilt weten.

  Let me know.

  Knuf jolan

 70. hoi tot jolan kun jij mij uitleggen van a tot z uitleggen hoe het is gegaan as je het niet erg vindt ik moet er ook mee verder pffft durf nie meer heb je 2 dgn ziekenhuiis gelegen of meer etc alvast bedankt en succes he gr kopa

 71. Hallo allemaal,
  Ti’s een tijdje geleden dat ik wat schreef maar nu weer terug.
  Ik heb afgelopen maandag de gastric bypass gekregen.
  Had 2,6 jaar bandje was 10 kilo kwijt ging niets meer af na 4 mnd.
  Ik ben thuis sinds woensdag avond. En ben benieuwd hoe het verder gaat.
  Kopa gelukkig dat je er op tijd bij was.
  Zeekoetje volhouden. Tja en snoepen hoort er eigenlijk niet meer bij.
  1 x pw mag je iets eten wat je lekker vind. Volgens de diëtist. Lijkt mij verstandig dat te doen.
  Ik spreek jullie snel. Veel succes allemaal
  Groetjes jolan

 72. pompelmoes zk is dat appel of grape ?maar je doet je best meer kun je niet doen toch en toch proberen niet te veel te snoepen klinkt easy i know kop op komt goe

  ik ben nu bij de arts geweest na 12jr maagbandje is mijn slokdarm zo uitgerekt met wel 9 cm(mag 4 cm zijn max bij mij 13,4 pfft) bijna gestikt en as er een gaatje in zou komen lig ik half jaar ic komt van het bijspuiten etc al die jaren van de fotos schok ik zelf dus die moet eruit ben zo bangggggggggg ervoor straks kom ik nog meer aan van de 80 af alweer 50 bij in 4 mnd te gek voor woorden
  ik krijg wel een bypass maar moet nog zeker 6 mnd alles laten rusten
  ik ben het zat maar moet wel verder ermee heb zoonlief ook
  dus ik blijf positief over de band hoor hij is eigenlijk na 10 jr op net als borst implantaten wat me wel opvalt is dat iedereen zoveel snoept en toch wil afvallen dat gaat nooit samen ik weet het succes toch iedereen

 73. Bedankt allemaal voor de reacties en inderdaad de ring is maar een hulpmiddel en het helpt wel om niet teveel te eten maar die chocolade he! Nu ’s avonds geniet ik elke avond van een heerlijke roze pompelmoes waar ik toch even aan bezig ben (vellen verwijderen) en die goed vult. In de dag probeer ik die lekkere kast (gevuld voor man en kindjes) te mijden. Eindelijk nog eens een kilo kwijt geraakt dus heb er terug wat moed in. Wil niet meer laten bijspuiten want eten gaat nu al moeilijk dus als er nog meer vloeistof in zit dan gaat het helemaal niet meer. En om eerlijk te zijn buiten mijn gezin weet niemand van deze operatie en dat wil ik zo houden. (heb geen zin in alle oordelen). Heb deze stap genomen voor mijn gezondheid niet perse om er beter uit te zien al is dat een pluspunt. Al vind ik deze site wel leuk want dan vind je toch wel steun en tips bij collega’s. En door de nodige steun van elkaar lukt het ons wel.
  groetjes

 74. hey zeekoetje,

  dit is een vicieuze cirkel. Veel personen met een maagring beginnen een zoetekauw te worden omdat ze juist niet veel kunnen eten. Ik heb sinds begin van mijn maagring niets meer tussen mijn maaltijden gegeten en super mooie resultaten gehad, 54 à 57kg afgevallen. Mijn zus die ook een maagring heeft doet niets anders dan chocolade eten en daardoor vermagerde ze héél langzaam, ik heb ook een faseperiode gehad dat ik het deed, resultaat een paar kilos erbij en héél moeilijk om eraf te geraken.
  Ik neem nu xl’s, is eigenlijk een eetremmer en hierdoor lukt het mij om niet meer te eten tijdens de maaltijden en begin dit nu af te bouwen.

  Wat ik nu wel heb door het feit dat ik niet alles kan eten is het prikkelbaredarm syndroom. Dagen dat ik niets anders doe dan op ’t wc zitten en kan ik gemakkelijk 3kg kwijtgeraken en daarna heb ik constipatie tijdens meerdere dagen en soms buikpijn in mijn linkerlies. Ik dacht eerst dat het aan mijn snede was van mijn buikcorrectie maar dat is het niet.
  Dokter zei dat het kwam door het onevenwichtig eetspatroon en zou dikwijls voorkomen bij maagringpatienten, niet echt erg op zich, wel vervelend. Het vervelendste is dat je opstaat met een platte buik en door die problemen (de dagen van constipatie ) heb je s’avonds precies een zwangere buik van 5 maanden. Men heeft mij nu de medicatie Imutis gegeven en stilaan gaat het beter. En dat heeft veel te maken met dus de ongezonde dingen, chocolade, koekjes, chips maar ook teveel koffie of rijst pasta en brood.
  In mijn geval zijn het te koekjes van tervoren want kan geen pasta of brood meer eten.

  groetjes

 75. hoihoi ik noem je geen zeekoetje maar je heet zo ik lees je moeite met zoet ook diabeten zoet niet doen zoek voor jezelf een vervanging op die heel zoet is maar toch gezond bv zoete druiven of hele zoete appel en je moet jezelf tuurlijk niet alles ontzeggen maar geef jezelf een limiet bv 1 dag in de week alles eten wat verboden is maar verder de dagen zo gezond mogelijk tja en chocolade heeft iedereen wel eet gewoon nooit een reep een stukje of op je verboden dag in je hoofd moet het ook om he die knop en tuurlijk bewegen ook het is de combi ik heb 12 jaar een maagband mijne moet er nu uit ik was 80 kilo afgevallen maar tot op heden heb ik ook nog me momenten maar weet waar je het voor doet EN HET IS EEN HULPMIDDEL GEEN WONDER MIDDEL veel succes ermee gr kopa

  • hey izaura,
   ja ik ben inderdaad met de zumba begonnen, vindt het heel tof en je zweet toch wel gemakkelijk hé, vindt het keisuper

 76. dag zeekoetje
  ik ben ook verslaafd aan zoetigheid, ik probeer de laatste tijd dieet chocolade te eten , even wennen int begin, maar het is zo erg zoet dat je er nie veel kan van eten, en als je een hele reep eet, heb da al ervaren, heb je heel den dag diaree hahahahaha, wel goed voor de lijn , probeer het maar eens,
  grtjes izaura

 77. Hulp gezocht!
  Heb nu reeds 4 maanden een maagring en al twee keer bijgespoten . In het begin ging het afvallen rustig aan maar het ging , nu al twee maanden niets meer en ben zelfs al 1 kilo terug bij. Ok geef toe het snoepen laten is voor mij een groot probleem en ik weet ook wel dat je het moet doen maar als ik iets gezond eet (fruit of groenten) blokkeerd precies mijn keel. Sporten gaat momenteel niet want heb al enkele letsels opgelopen en moet het dus nu rustig aan doen.
  Wie heeft er goede tips voor me want wil echt de strijd tegen die overbodige kilo’s verliezen.

 78. izaura,

  dat is wel super als je zoveel kan afvallen tijdens een les.
  ik zou nog 10kg willen afvallen, nu nog 9, ben opnieuw bijna 1kg weer kwijtgeraakt.

  welkom bij de club, ik ben ook een grote chocoladefan. Ik koop er gewoonweg geen meer, want als ik er thuis staan heb en ik doe een pak open is dat pak onmiddellijk op.
  Als ik naar de winkel ga zeg ik de ganse tijd in mijn eigen tegen mezelf, neen christine niet kopen je gaat het je beklagen, en dan is het over, erg hé :-))

  ik ga in het weekend eens mijne zumba doen, ben curieus voor daarna.
  ik weeg me 2 keer in de week de woensdag en de zondag, we zullen eens zien of de weegschaal fel naar beneden gaat gaan of niet

  groetjes

 79. dag christine
  je kan tot 1.200 kl verliezen in een zoemba les , alee da zegt mijn lerares, hopelijk ist waar haha,
  maar ik voel wel verschil aan mijn lichaam, er komt een beetje vorm in
  hoeveel wil jij nog afvallen??
  en heb je soms de neiging om chocolade te eten?
  ik ben daar heel bang voor want heb daar een verslaving aan, ik hoop da ik er van af kan blijven in de toekomst, maar betwijfel het pfffffffffffff dat is mijn enigste zorg
  grtjs,

 80. oeoei kopa, dat is toch triestig hé. En met 2cc erin voel je het niet zekers? kan ik begrijpen.

  het idee dat die maagring eruit gaat is zeer teleurstellend, ga je nu toch voor de gastric bypass gaan of niet?
  doe je ook aan sport? of waarom niet je inschrijven bij een sportclub ondertussen, is altijd mooi meegenomen.

  ik heb mij niet meer laten bijspuiten, met mijn proteinedieet en mijn sport thuis val ik af, beetje per beetje maar in de goed richting, dus ik laat het momenteel niet bijspuiten, heb het nu al moeilijk van momenten om te eten, dus ik laat het liever zo.
  ben ongeveer al 4kg afgevallen,ben ik blij mee

  hou ons zeker op de hoogte van het gevolg en ik denk aan jou

 81. hoi cristine
  ja nu nog met 2 cc erin maar hij moet eruit ik heb de arts nog niet gesproken ik blijf nog steeds angstig voor het verwijderen weer een opertie en dan daarna nog eens nee helaas kom ik er niet uit nog
  ik hoop echt op beter
  maar afvallen nee is nie meer bij ik beweefg goed maar het mag niet baten he maar komt ergens vast goed
  hoe is ie gaat ie nou en met het bijspuiten kee>?
  ik jou jullie op de hoogte gr co

 82. dag christine
  ik weet zelfs niet hoeveel er bij mij kan bijgespoten worden
  de dokter heeft nooit gezegt dat er verschillende maten bestaan van bandjes, dat zal ik toch zeker eens moeten vragen,
  vreemd dat hij dit nooit heeft verteld
  alvast bedankt voor de info,
  ik moet er ook nog 10 kwijt en doe ook 3x zoemba per week
  maar pffffffffff amaai tis toch altijd knokken he christine?
  maar beter dan vroeger toen at ik te veel ,zeer ongezond,
  groetjes

  • inderdaad izaura,

   je zou het eens moeten vragen, er bestaan verschillende maten, aan de hand daarvan weet je een beetje meer .

   het is niet altijd gemakkelijk, de eerste 2 jaar van mijn bandje vlogen de kilos eraf en nu heb ik enorm veel moeite. Zoals de dokter zei, in het begin met de maagring is ons eetgewoonte drastisch veranderd en daardoor vermagert men heel vlug en nu niet meer, dus moet men meer moeite doen.

   Ik heb mij de zumba wii aangeschaft maar nog niet echt veel gebruikt, verbrand je er veel calorien mee? Ik probeer toch zoveel mogelijk sport te doen zoals ik kan, men het huishouden en mijn kinderen ben ik wel altijd bezig maarja is niet hetzelfde hé.

   deze morgend gewogen, terug 700gram eraf, dus we geven het niet op hé

   ik at voreger ook héél ongezond en véél te véél, gelukkig dat de maagring bestaat, weet niet waar ik zou geeindigd hebben , ik woog 125kg bij het plaatsen ervan.

   Groetjes

 83. hoi hoi christine
  max inspuiten is 12 maar dan val je wel snel af maar je spuugt je longen elke keer mee .ik had er laatst 6 inzitten en moest met spoed eruit want anders zou ik gestikt zijn
  maar dat ben ik misschien vedraag je veel de dingen die je nog kunt eten is best vremd bij de meeste kn dit niet meer maar als er al 4 inzit moet het toch goed werken he zou je denken
  nou goed bij houden he en erover praten met je arts

  • hey kopa,

   bij mij zit er ongeveer 4.5c in van een bandje van 7cc, ik laat er nooit meer dan 4.75cc insteken, is te gevaarlijk voor mijn gezondheid.
   Ik kan geen harde groeten of fruit eten, alles moet mals zijn. Ik eet veel vis, puree, soep endergelijke en momenteel doe ik zelfs een proteiedieet die mij goed helpt. Daar ik moeilijk fruit/groenten kan eten heb ik toch ook mijn proteinen en sindsdien voel ik goed dat mijn hoofd minder draait en ik ben niet zo vlug moe meer als vroeger.
   Ik zou nog 10kg moeten vermageren en dan ben ik blij :-))
   ik doe wel 3 keer per week sport thuis (heb fitnesstoestellen), dit helpt ook wel.

   hoe is het nu met jou? heb je meer nieuws? ga je voor een gastric bypass gaan of niet? heb je nog steeds je maagring?

 84. dag christine
  ik heb momenteel 4cc laten bijspuiten, meer zit er nie in, en ik kan nog groenten , fruit reist, spagettie , eten behalve geen vers brood, zou dat normaal zijn?? hoeveel moet je dan bijspuiten om al die dingen nietmeer te kunnen eten??
  tot hoeveel cc kun je laten bijspuiten???wat is de maximum?
  groetjes izaura

  • izaura,
   ik heb een bandje waar er maar 7cc in kan. Mijn maximum is 4.75cc, maar dan heb ik het wel héél moeilijk, momenteel zit er ongeveer 4.5cc in.

   Mijn zus heeft een bandje van 10cc en er zit 6.5cc en zij kan nog alles eten, zelfs brood en vlees.

   Mijn tante (ja, zit in de familie hé :-)) ) heeft ook een bandje en heeft schildklierproblemen en zij kan ook amper iets eten zoals ik en zij valt geen gram af, is al haar 4de maagring en dokter stelt ook gastric bypass voor maar dit wilt ze niet doen door de te grote risicos’s, zij heeft ook al veel operaties aan haar maag gehad.

   Dit hangt echt van persoon tot persoon af, de een kan niets meer eten en de ander dan weer wel, al hebben zel beide dezelfde maagring met dezelfde hoeveelheid ingespoten cc. Dat moet je voor jezelf uitmaken en een beetje experimenteren.
   Ik heb eigenlijk veel rust en kalmte nodig als ik eet en thuis is dat niet te doen met mijn kinderen, op het werk ook niet altijd gemakkelijk met miijn luidruchtige collega’s :-))

 85. Het is inderdaad een hulpmiddel en geen wondermiddel. Van velen krijg ik regelmatig de kritiek, aja je hebt een maagring dat is wel gemakkelijk dan om af te vallen wat helemaal niet waar is.

  je moet er absoluut wel achter staan, ik heb jaaaaaren gewacht om een bandje te laten plaatsen juist omdat ik zoveel kritiek hoorde en negatieve verhalen over een maagring. Na mijn 2de bevalling heb ik toch de beslissing genomen en ben dan op 1 jaar 54kg afgevallen, daarna ups en downs maar weet hoe het komt. Heb 3 keer mijn bandje laten opzetten voor operaties te laten uitvoeren (abdominoplastie en borstlifting) en daarna was bandje niet meer zo strak, ben ik toch een paar kilos bijgekomen en nu let ik goed op wat ik eet en gaat het weer naar de aardige kant.
  Ben ook meer dan 1.5 jaar op gewicht gebleven, er ging niets meer af maar ook niets meer bij :-)) , en dat was perfect voor mij.

  je moet voor je eigen uitmaken of het voor u geschikt is. Ik heb wel de 1.5 eerste jaar na het plaatsen enkel beschuitjes, soep, yoghurt en vis gegeten. Als je sla en groeten wil blijven eten is het niet geschikt, brood en vlees kan ik ook niet meer eten. Ik ben er nu aan gewend, geen probleem. Maar ik ken zelf collega’s die het niet meer aankonden om zo weinig te eten of niet te eten wat ze graag hadden en hebben het laten verwijderen, resultaat alles en zelfs meer erweer bij. Dat is zonde, van het geld voor de operatie, afzien, geduld en uw lichaam. Je moet er goed over nadenken.
  Ik had wel een bmi van 48, morbide obesitas, toen de dokter mij zei dat ik mijn 40ste niet zou halen als ik zo voortdeed was de beslissing vlug genomen (heb 2 kinderen) en o zo blij ermee. Ben van maat 52/54 overgeschakeld naar maat 38/40.

  Ik hoop voor jou dat je de beste beslissing neemt.
  hou ons op de hoogte
  groetjes

 86. graag wil ik nog eens reageren..op sofie..
  sofie ik heb ook 4 jaar een maagbandje gehad..het is er nu sinds 3 maanden uit…ik had er alleen veel pijnklachtenn van en ellende..ik persoonlijk vind jou ook nog erg jong voor een maagband..
  en luister nu eens naar alle verhalen hier… het lijkt allemaal zo mooi,maar je moet ook mèt maagband het zelf doen..je kan met maagband ook evengoed nog van alles in je mond stoppen en dan niets afvallen..
  je moet ook met maagband gewoon echt drastiisch je eetgewoontes veranderen anders blijft alles hetzelfde..
  ik ken veel mensen ook met een gastric bypass…veel zijn er ontzettend mee afgevallen..en een paar maar ong..10 kilo in een jaar…die konden het niet opbrengen om magerder te gaan eten en vielen dus bijna niks af..
  ik heb mijn band niet meer en ben nog steeds niks aangekomen…omdat ik nadenk van hee..ik wil nooit meer terug naar af..en op let met wat ik eet..

  ]en dat doen alle dames hier die goed afvallen..opletten met wat ze eten..je kunt gerust wel es een taartje nemen of een frietje met mayo..maar laat het daar dan bij..
  ga anders eens een maandje cambridgen…heeft mijn collega ook gedaan en daarna naar een dietiste gegaan…die heeft haar ontzettend geholpen en ze is 25 kilo kwijt in 4 maanden tijd..

  je eetpatroon veranderen..daar draait het om..
  en lees hier maar eens..heel veel maagbanders kunnen geen gezonde dingen meer eten,zoals brood,[volkoren]pasta,rauwkost enz..is dat wat je wil dan??

  lees alles hier en denk goed na..en maak dan je afweging..ik wou dat ik dat toendertijd gedaan had..
  heel veel sterkte met je beslissing en het ga je goed

 87. hoi sofie
  jammer dat mensen je niet steunen en dat je aangeeft iets te willen doen en idd het is geen toveren (zie mijn verhaal) het zou je wel kunnen helpen je bmi is er goed voor maar of ik een band zou aanraden denk ik niet maar das je keuze eerder gb langer wat aan
  bij deze dingen heb je juist heel veel steun en begeleiding nodig en de vooroordelen zijn er vaak ook door jaloezie te dik is van alles te dun heb je anorexia dus is het voor andere nooit goed
  ik zou gewoon is met je arts praten en samen besluit je hoe of wat
  nou sterkte en succes he komt vast goed

  • hey kopa, bedankt voor je reactie en je verhaal.
   Ik ga inderdaad eens bij mijn huisarts gaan, en verder kijken vanaf daar.
   Ik hoop dat er snel iets kan beslist worden, want zo gaat het niet langer verder.
   groetjes, sofie

 88. Hi Sofie,
  Het maagbandje is niet voor iedereen geschikt.
  Het is een hulpmiddel en geen wondermiddel. Je zal nog veel zelf moeten doen. Ik woog 109 en nu 2,5 jaar later 98. Ben 10 kwijt maar stond na 5 mnd stil.
  Je zou evt. Ook kunnen na denken over een gastric bypass.
  Uit mijn groep van 15 zijn er 10 weer op hun oude gewicht terug ondanks de band.
  Voor sommige werkt het dus wel.
  Mijn bandje is er nu uit ik ga over een aantal weken voor de gastric bypass.
  Ik wens je veel succes en wijsheid.
  Groetjes Jolanda

  • Hallo Jolanda, bedankt voor je raad ik zal het zeker in mijn achterhoofd houden.
   Een gastric bypass valt voor mij echter af. Net zoals bij een maagring zijn er veel goede maar ook enge verhalen. Mijn grootmoeder heeft dit laten doen en stond zoals men zegt met 1voet in het graf.
   Maar zoiets gaat bij iedereen anders, dus ik hoop dat jouw operatie goed gaat en je daarna veel kan genieten!
   Veel succes! en nogmaals bedankt.
   groetjes, sofie

 89. Hallo iedereen,

  ik ben achttien en weeg momenteel 10kilogram. Het resultaat is dus een BMI van 42. Mijn ouders hebben nooit iets ondernomen om iets aan mijn voedingspatroon te veranderen, maar nu ik 18ben wil ik dit zelf doen.
  Ik was van plan om een diëtiste te gaan bezoeken. Maar mijn moeder vindt dit verloren geld, ze denkt dat ik het niet zal volhouden. Daarom opteert zij voor een maagring. Ik heb het er al over gehad met een paar mensen die deze operatie hebben gehad, maar die gesprekken voelde onwennig. Ik overweeg deze operatie een kans te geven, maar heb schrik voor de gevolgen en de mensen hun mening.
  Daarom leek het mij een goed idee om andere mensen hun mening te vragen. Wat denken jullie? Moet ik het idee een kans geven, en op consultatie gaan bij mijn arts? En zitten de vooroordelen van anderen gewoon in mijn hoofd? Wat is jullie ervaring?

  Graag jullie mening!
  dankjewel, sofie

  • he Sofie, een maagring is een oplossing als echt niets helpt maar je bent nog zo jong en kan dus inderdaad eerst beter eens via een dietist proberen of via WW . Natuurlijk de kilo’s gaan er niet zo snel afvliegen maar je moet ook eens denken dat ze er ook niet direct zijn aangevlogen.
   Zelf ben ik een pak ouder en na vele jaren gevochten te hebben tegen mijn gewicht moets ik nu voor mijn gezondheid dringend iets doen en ben dus voor een ring gegaan. Ja er zijn redelijk snel wat kilo’s af gegaan maar het is niet dat het zo vanzelf gaat hoor. Je kan niet meer alles eten en zels eerder het ongezonde wel en het gezonde niet. Dus denk maar goed na voor je voor een ring gaat. We moeten allemaal onze eetgewoontens aanpassen want ja elk pondje gaat door ons mondje.
   Toch veel succes gewenst met je strijd tegen de kilo’s en ik hoop dat je de beste keuze voor jezelf maakt.

  • Lieve Sofie, er zijn altijd mensen met een positief verhaal en een negatief verhaal, mensen die er negatief over praten over een maagring, is omdat ze het niet goed doen en niet doen wat de arts zegt, ik heb sinds 2 jaar een maagring, ben 25 kilo afgevallen, dus op het gemak, ik heb anders leren eten, niet meer zo gulzig, maar langzaam eten en gezonder te eten, en je zult zien Sofie er gaat een nieuwe wereld voor je open, je krijgt meer zelfvertrouwen, en tenslotte je bent 18 jaar, je leven moet nu nog beginnen, ik raad je aan om het te doen, en het niet erger te maken, zo een maagring helpt wel degelijk. De mensen die negatief zijn, die hebben een maagring laten plaatsen, en nog eten ze helemaal verkeerd, chocomousse, ijs, enz..ik ben naar een praatgroep gegaan, en bij alle mensen waar die maagring niet werkt is omdat ze verkeerd eten, ze drinken met heel veel koolzuur enz……..maar als je je aan je eetpatroon houd dan zul je zien Sofie dat het je héél goed zal gaan, ik zou zeggen doen meid!!!!!!! Liefs Tessie xxx

  • hey Tessie, ik ga helemaal met jou akkoord, ik heb mijn ring nu ook 9 maanden, ben 27 kg kwijt en ben er supergoe mee, ik kan nog alles eten maar veel minder, honger heb ik zelden en gulzig op eten vliegen dat ken ik niet meer. voor mij de beste beslissing ooit, was er idd ook wel wat bang voor door negatieve reacties te lezen, toch de stap gezet en is zeker niet mis geweest, doen wat de dokter je adviseert en alles blijft goed gaan, sofie, als je gemotiveerd bent en doet wat je moet dan lukt het je zeker om je overtollige kilos eraf te krijgen en je veel beter in je vel te voelen, succes x
   nelleke

  • ik wil jullie alvast allemaal bedanken voor jullie goede raad :)
   ik ga 12maart bij een chirurg eens op gesprek en vandaar kijken we verder :)
   ondertussen probeer ik op eigen houtje er wat op te letten, maar ik moet zeggen dat het eigenlijk een beetje een omgekeerd effect heeft, maar ik geef niet op :)
   ik hou jullie op de hoogte!
   groetjes, sofie

 90. ja hij wil een bypass doen maar ik ben alleenstaand en heb zoon van 9 bijna geen netwerk plus het feit ik durf niet meer de laatste keer 3 dagen in coma gelegen dus dik zijn of een nieuwe ik wee nie meer gr kopa

 91. hallo
  ik reageer ook weer even wat me opvalt aan de verhalen is dat iedereen zoheel snel gewicht wil verliezen ? hoe sneller je afvalt hoe meer en sneller je losse huis krijgt en die operaties zijn ook geen feest ik heb er 4 gehad en zijn heel zwaar geweest . ik heb 12 jaar me maagband en in 3 jaar zon beetje wel 80 kilo kwijt maar de band is geen tovermiddel het is een hulpmiddel .
  wat ik altijd raar vond is ok dat je gezonde producten niet meer kan verdragen tot op heden zoals vlees pasta brood sla nou dan blijft er weinig over dus gezond?
  ik kon mensen die klaagde ik val niet af maar deze aten geprakte kroketten advocaat ijs etc alleen suikers dus tja wat wil je dan
  nu helaas veel problemen met de band na zoveel jaar is het bekend maar vind het eng dat hij eruit moet brr
  nou groets kopa

 92. Goedenavond iedereen,
  Vanmiddag naar huisarts geweest en het verdict is simpel: geduld hebben. Het is inderdaad nog van de operatie zelf. Hij heeft gevraagd van nog een week af te wachten, ondertussen mag ik wel wat meer pijnstillers nemen en daarmee is het wel beter, hoor.
  Volgens hem is het omdat ze tijdens de operatie ook ineens mijn (zeer grote) maagbreuk ‘gemaakt’ hebben. Dat in combinatie met die maagring steken heeft mijn middenrif geen goed gedaan, dus daarom zou de pijn die normaal maar een paar dagen blijft iets langer duren. Ben eens benieuwd.
  Was toch wel opgelucht dat er niets mis met mijn schouder zelf.
  Grtjs nathalie

 93. dag nathalie
  ik heb ook sind de operatie last van mijn linkerschouder
  zeer vervelend
  ik heb er wel iets minder last van dan jou denk ik als ik je brieven lees,
  heb dagelijks pijn, maar meer een knagende pijn, wat ook vervelend is,
  ik hoop nog nieuws te horen van jou, wat de dokter zegt
  groetjes

 94. dag kristine
  ik heb besloten om zumba te gaan doen , wie weet helpt het een beetje meer
  danku voor je goede raad
  ik zal mijn best doen
  xxxxxxxxxxxxxxxxx

  • izaura, idd een beetje beweging helpt ook hé, ik heb ook 3 fitnesstoestellen om in vorm te blijven want heb een zittende job. Met mijn proteinedieet ben ik toch 3 kg afgevallen, ik doe dus verder
   groetjes

 95. Hallo iedereen,

  Pfff bijna heel de dag in de zetel gehangen/gezeten/gelegen door die schouder. Als ik een pijnscheut krijg word het soms echt zwart voor mijn ogen, dit kan toch niet meer normaal zijn. Ik zal heel blij zijn als ik morgen naar huisarts kan.
  Groetjes

  • nou das heel naar zeg pijn is nooit fijn gelukkig kun je mrg vragen hoe of wat benieuwd toch fijne avond he molletje warme douche etc helpt beetje

 96. Hey izaura,

  bravo voor je verloren kilo’s. Dat is totaal normaal hoor
  als je zoveel afvalt blijf je tijdens een tijdje steken en daarna gaat het langzamer
  de laatste kilootjes zijn het zwaarste
  in het begin vermager je fel omdat je lichaam daar niet aan gewend is om zo weinig voedsel binnen te krijgen, ik was ook 54kg afgevallen het eerste jaar en ben daarna 9 maanden blijven steken, daarna ging het langzamer

 97. Hoi hoi,
  Heb je al een slikfoto Genomen. Het kan zijn dat je bandje niet op de juiste plaats zit. Ik zou dat laten nakijken.
  En iedereen staat weleens even stil. Daar bedoel ik mee een maand oid. Probeer door te zetten. Na 6 maanden viel ik niet meer af. Nu 2 haar later heb ik hem laten verwijderen. Ik ga nu voor de gastric bypass.
  En wat je ook kan doen is overleggen met de diëtist.
  Zet hem op ga er voor.
  Groetjes jolan

 98. dag iedereen
  ik heb een maagbandje sinds 31 augustus nu 5 maanden, heb de eerste 4 maanden niet leten bijspuiten en was van 87kg naar 72kg vermagert, begin september 4cc laten spuiten , en naar 68,5 kg
  maar kan nog steeds veel eten behalve brood, en toch let ik op wat ik eet niet te vettig enz, maar ik val nietmeer af, zou ik nog laten bijspuiten??? moet er nog 10 kg afkrijgen, maar dat gaat nietmeer lukken, ben ik zeker van,wie geeft me raad??
  groetjes izaura

 99. hoi jolan
  ja ben geschrokken ben alleenstaande mama 24/7 dus tja dan gaan er wat filmpjes voorbij
  ik weet het niet die bypass weer afvallen weer huidoperaties ook al 8 van gehad trek dat bijna nie dus eja ik weet het echt nie oke weer zwaar zijn ook nie dus euhhhhh maar hoop op antwoord ergens
  nou jij ook succes ja moet naar reinier wordt je daar ook geholpen? je hoort het gr kopa

 100. Hoi Kopa,
  Tjee meid wat een gedoe.
  Dat was effe schrikken zeker.
  Ja ze doen makkelijk nog een beetje bijspuiten.
  En een radioloog wat een onhandige kluns.
  Woon je in de buurt van delft? Ik woon in Delft.
  Meid ik wens je heel veel sterkte.
  Hoop dat het goed met je gaat. Laat af en toe horen van je.
  Zal ik ook doen. Denk goed na over je bypass. Is ook niet niks. Uit eindelijk ga ik er toch voor.
  Sterkte en zet hem op. Groetjes jolan

 101. ja prc nathalie hoop dat ie er wat mee kan leven gaat door he ik wil mensen ook niet aan het schrikken maken want al die tijd goed geweest maar kan ook iets gebeuren dat zie je gr kopa

 102. Hallo kopa,
  Jonge jonge jonge, wat een verhaal! Ik zou gek worden, denk ik! Heb respect voor je. We maken toch wat mee, hoor.
  Ben benieuwd naar het verdere verloop bij jou.

  Ik zal ook blij zijn dat het donderdag is, en ik laat me niet afschepen!! Alhoewel? Misschien verwacht ik gewoon teveel. En is inderdaad al het gas nog niet uit mijn lijf, maar dan wil ik wel weten of er geen hulpmiddeltjes zijn ofzo. Want moet toch ook mijn huishouden enzo kunnen doen.
  groetjes

 103. zo nu eens een update se moi !pfft niet niks ,ze zijn nog steeds in onderzoek naar mijn gewichttoename van 1 kilo per dag .
  ik ben afgelopen woensdag onderzocht wat een bruut zeg die man hij deed de naald er in deed geen piijn eerst verdoofd daarna keek ik mee op de rontgen hoe mijn bandje (na 12 jaar )zijn werk deed contrastvloeistof moest ik slikken ik keek mee hij kon me bandje niet vinden hij mopperen waar is dat ding etc uiteindelijk is dus mijn band over de maag heengegleden met 3 cc erin bijvullen was geen optie zei hij ook steeds daar kwam ik ook niet voor ? hij zat erg strak ook ik zag het er vult een zak boven met eten drinken minimaal dan nog en gaat er heeeeeeeeel langzaam doorheen dit is dus niet de oorzaak van het aankomen bijkomende zaak helaas .
  3 dagen daarna at ik niet dronk ik niet was moe ik dacht heb griep totdat vrijdag de arts belde u moet met SPOED hierheen? me zoon bij buuf ik op naar delft in paniek naar de spoedeisende hulp wat bleek die bruut was geen arts maar een radioloog en had er even 6 cc bijgespoten ik dus bijna gestikt pfffffft te gek voor woorden maar nu een chirurg aanwezig heeft er tot 3 uitgehaald en kon weer ademhalen .nu een afspraak maken voor verwijderen band ik hou jullie op de hoogte de andere onderzoeken zijn bezig gr kopa

 104. nou nat tjee das niet met een gel te doen idd arts aan zejas trekken en maar hpen dat het goed komt niet autorijden is heel naar sterkte bij de arts he gr kopa

 105. Nathalie,
  dat komt inderdaad van de gassen
  ze spuiten die gassen in je om je op te zwellen om de maagring er gemakkelijker in te steken

  ik heb mijn bandje in 2008 laten plaatsen en had hiervan ook veel last, zekers 1.5 weken dacht ik, ik vond het ook raar, maar zou heel normaal zijn.
  ik had veel last aan de wondjes van mijn maag, deze deed bij mij verschrikkelijk veel pijn en na 2 weken ging het beter
  iedereen is anders hé

  groetjes

  • Hallo Christine,

   Amai, ik ben zooo blij dat jij dat zegt! Begrijp me niet verkeerd: ik ben zeker niet blij dat jij zoveel last hebt gehad, helemaal niet. Maar eindelijk hoor ik eens iemand bij wie dat het ook wat langer heeft geduurd voor die gassen eruit waren. En jij had dan ook nog eens last van je wondjes ook, ocharme.
   Hoe gaat het nu met je maagbandje?
   Groetjes

 106. Hoi hoi,
  Ja ik geniet wel maar vind het ook wel erg eng. Ben bang dat ik aankom
  Ik mag nu niet sporten enzo dat is balen.
  Alles is nu nog wel pijnlijk en gezwollen. Ik wil meer dan dag ik mag / kan. Je moet 2 weken rust houden ivm kans op littekenbreuk.
  Lastig.

  Succes en zet hem op!!!!

  • Dat kan ik goed aannemen dat je het eng vind. Maar er is licht aan het einde van de tunnel, he!
   Heb net even met huisarts gebeld en gevraagd of ik een pijnstiller (zaldiar) mocht nemen, en kreeg toestemming. Dus nu hoop ik dat die sebiet stilletjesaan zijn werk begint te doen.
   Ik vind het ook saai en vervelend dat je niet zoveel kan doen tijdens je herstel. Ik kan zelfs niet voor mijn eigen kinderen zorgen met die rotschouder. Dus ik ga sebiet in de keuken kruipen en al wat beginnen te koken voor vanavond, dan kan ik ze toch zo verwennen, he!
   groetjes

 107. Hallo Jolanda,

  Geniet nu maar eventjes, he, van al die lekkernijen!!!
  In alle geval wil ik je al veel succes verder wensen.
  Volgens mij komt het ook van de gassen, hoor, maar ben al bang dat dat nooit meer weggaat!
  groetjes

 108. Hallo allemaal,
  Mijn maagbandje is er afgelopen vrijdag uitgehaald na 2,5 jaar.
  Ik kom echt lastig dingen eten. Bv fruit,pasta’s nasi brood en ik viel na een aantal maanden al niets meer af.
  Ik ga nu voor de gastric bypass.
  Ik moet nu 6-8 weken wachten en dan volgende operatie.
  Ik kan nu heerlijk een boterham eten geweldig. Gisteren beetje bami op echt ongelofelijk. Misschien is het dadelijk weer anders met er verkleining nu is het even prettig zonder angst te kunnen eten. Natuurlijk geen buitensporige porties of snoepen oid maar gewoon normaal eten. Wauw
  Ben wel bang dat ik nu ga aankomen van de 3 boterhammen en avond eten op een dag. Zoveel at ik nooit.
  Nu moet ik nog rustig aan doen buik / maan zij. Nog opgezet en pijnlijk.
  Gelukkig nog niet mijn Rug en schouders. Nathalie ik denk dat het van de gassen komt je pijn.
  Succes allemaal. Groetjes jolan

 109. hallo nathalie
  heb ook een maagbandje laten plaatsen vorig jaar 3 mei ook wel last gehad van mijn schouder maar niet zo lang een paar dagen maar
  moet eerst het gas uit je lichaam zijn tenminste daar had ik veel last
  van winderig en zo daar na ging het met mijn schouder stukken beter geen last meer

  • goede middag,
   Ik ben al opgelucht dat jij zegt dat je geen last meer hebt, want kreeg al beetje bang.
   Ik weet dat ze gas in je doen tijdens de operatie en dat dat er inderdaad uitmoet, maar is dat dan bij jou vanzelf overgegaan? Want de meeste verhalen die ik lees of hoor, bij die mensen is dat na een paar dagen weg. Ik hoop echt dat mijn huisarts mij kan helpen donderdag. Misschien kinesiste ofzo, of zou dat niet helpen, denk je?
   Amai, ik ben blij dat ik deze site gevonden heb, kan ik hier mijn hart toch eens luchten!
   Groetjes

 110. gezellig toch kom er lekker bij nat welkom ,
  ja inde operatie tillen of schuiven ze je nog wel is probeer is srl gelei erop te smeren of je hebt gewoon verkeerd gelegen
  in een week zoveel kilo kap hoor ga zo door sterkte met alles hou goed alles in de gaten
  gr kopa

  • Bedankt voor de reactie. Donderdag moet ik langs huisarts om naar de wondjes te laten kijken, maar dat zit allemaal goed. Niets of bijna geen last van. Maar die schouder…man man man. Het is zeker niet van verkeerd te liggen want probeer alle manieren uit en slaap best wel goed. Ik ga daar donderdag niet buiten zonder dat daar deftig naar word gekeken!! Want moet binnen 2 weken terug werken en zo gaat dat asoluut niet, kan zelfs geen autorijden. Zo is het geen doen meer, snik
   groetjes
   nathalie

 111. Hallo iedereen,
  Heb vanaf 23/01 ook een maagbandje. Mag ik me erbij voegen?
  Ben ondertussen 5.1 kg kwijt, momenteel eet ik vloeibaar of goed gemixt en dat gaat zonder enkel probleem. Heb wel sinds een paar dagen trek in vanalles, maar ja dan moeten we maar even karakter en doorzettingsvermogen tonen zeker!
  Heb wel nog ongelooflijk veel pijn in linkerschouder, soms echt pijnscheuten. Herkent iemand dit? Want ben een beetje ten einde raad met die schouder.
  groetjes
  nathalie

 112. Hallo,

  Ik hjeb bijna een jaar geleden een maagband laten plaatsen. En alles verloopt min of meer naar wens. Maar twee dagen geleden kreeg ik een heel raar gevoel ter hoogte van de maag en rondom het poortje. Het lijkt of het daar allemaal gezwollen is en het voelt alsof ik daar héél erg stijf ben. Eten gaat moeilijk en eerlijk gezegd durf ik niet meer te eten. Mijn huisarts heeft er niet veel ervaring mee en informeerde bij de specialist. Maar omdat het er niet rood ziet, denkt hij dat alles normaal is. Ik mag pas volgende week dinsdag op controle en eigenlijk besterf ik het van de zenuwen. Ik ben zo bang dat het bandje gekanteld is of ingegroeid geraakt.
  Heeft iemand hier ervaring mee, aub??

 113. hey kopa,
  bedankt voor u reactie hij is niet helemaal aangespannen hoor ik denk 2,5 CC ik kan nog gemakkelijk eten .
  het is nu van november dat ik ze heb ben er al 12 kg af :))

  off 50 KG das toch veel :sss

  ik ga het toch nog eens vragen aan de dokter :)

  groeten

 114. hoi eser
  nee nie gevaarlijk maar hij moet wel leeg bij mij ook gedaan kwam ook 50 kilo aan erna weer 40 af hoor komt goed het mag niet te vol zitten krijgt de baby te weinig vitamienen vandaar gr sterkte

 115. HELLO allemaal ,

  heb een vraagje voor mensen die een maagband hebben en zwanger zijn geweest.

  is het gevaarlijk om het bandje dicht telaten tijdens de zwangerschap?

  groeten

 116. ik wens je het beste toe jolanda. Als het met je bandje niet meer ging is het misschien beter zo voor jou. Begrijp uiteraard dat je zenuwachtig bent

  vraag me ook af hoe het is met koppa? hopelijk in de positieve richting
  laat nog eens iets weten van jou koppa
  groetjes

 117. Beste allemaal,
  Morgen onder het mes. Bandje eruit en misschien gelijk gastric bypass er achteraan. Als alles netjes en rustig is van binnen. Anders 6-8 weken wachten. Heb nu toch wel zenuwen hoor.
  Koppa hoe is het met jou afgelopen?
  Groetjes Jolanda

 118. hellokes
  heb me gisteren gewogen en ben in totaal 1.7kg afgevallen
  ben superblij, was al maanden geen gram afgevallen maar wel bijgekomen
  hoe is het met jullie?

 119. hey nelleke,

  je bent ook al veel kilos verloren.
  zoals bij jou is de maagring voor mij een superoplossing, ik kan ook niet meer zonder leven :-)) Ben er erg blij mee
  ik woog 125kg bij het plaatsen ervan, het was dus absoluut nodig.

  ik heb ook momenten gehad dat ik bleef steken en er niets meer afgaat, na een tijdje gaat het weer

  mijn dieet gaat de goede kant op, 2de dag bezig en ben al aardig naar de wc moeten gaan (sorry voor de details), dit weekend nog eens goed sporten (heb mij fitnessapparaten aangeschaft),zondag ga ik mij wegen, hou jullie op de hoogte
  succes

 120. Hoi iedereen
  Zijn er ook mensen die hun maagband al meer dan 10 jaar hebben
  Wat zijn de ervaringen? En gaan jullie nog steeds op controle?

  • hoi edith,
   ik heb hem 12 jaar maar moet er nu uit hij is na zon tijd over me maag geslipt heel onprettig het heeft zeker geholpen ik was 80 kilo afgevallen met 6 cc erin
   nu eruit ben vanaf vorig jaar juli 50 kilo aangekomen korte tijd dus shoking en ze weten niet waarom
   dus ervaring goed de controlle was 1 x in de 3 mnd tot hij met pensioen ging nu geen arts meer en niet veel kunnen het dus dat vindt ik het slechte eraan
   hij wil nu gastic bypass doen ik weet het nog niet pffffft
   jij sterkte he gr kopa

  • Voelde jij dat dat bandje niet meer op zen plaats zat of hebben ze dat om een foto gezien. Ikzelf heb mijn bandje van 2001, woog bij de Op 92 Kg en ben afgevallen nr 77 kg. Nu weeg ik terug 95 kg, niet zo fraai dus.
   Het is ook al 6 jaar geleden dat ik op controle geweest ben, heb er nooit bang voor geweest maar nu heb ik bang dat hij in de maag gegroeid zou zijn.Ik ben een stress-eter. In de dag gaat het meestal goed mr savonds kan ik mij niet ontstressen en dan begint het. ik eet alles op wat ik zie en dat gaat nog goed ook. Slapen gaat nog minder als ik nie gegeten heb.Mijn dokter gaf me de raad om gaan te wandelen……..daar is het bij nie mee opgelost
   Heb nu meer last van da bandje als voordeel.
   Iedereen zegt me natuurlijk dat ge moet stoppen als ge genoeg hebt maar wat ik het doel van da bandje dan?

 121. vandaag ben ik begonnen met een proteinedieet van gerlinea.
  Ik had dat in 2007 ook gedaan en was toen 20kg afgevallen in 4 maand maar deed wel 6 dagen sport in een sportclub, daarna bevallen van mijn jongste en ging het niet meer daarna.
  Nu na een paar jaar ga ik opnieuw beginnen, weet nooit.
  ben al meer dan 50kg afgevallen met de maagring maar de laatste 10kg zou ik graag snel zien verdwijnen , dus probeer ik het zo vooraleer ik weer laat bijspuiten.
  groetjes

  • amai christine, goed he al die kilos eraf, ik ben er 26 kwijt en zou er nog 4 kwijt willen, da gaat nu nie meer zo snel maar ik probeer toch 2 a 3 keer per week te sporten, voor mij is de maagband een superoplossing, ik kan nog alles eten maar dan in mindere mate he natuurlijk, ik ben er in elk geval gelukkig mee en ik hoop dat jij je laatste 10 kg er ook nog af krijgt
   succes en gr nellleke

 122. Hier gaat het goed, ben nu herbegonnen door enkel gezond te eten en te bewegen en ben op 2 dagen al 1.300kg kwijt
  ben zo blij dat het terug goed gaat
  groetjes

 123. Hallo iedereen,

  net terug van een zalige vakantie en ik heb lekker en veel kunnen eten Met niets last gehad . Ben gelukkig niet bijgekomen maar ook niet afgevallen hihi. Morgen ga ik terug naar de dokter want ben na de reis goed ziek geweest (overgeven) en wil toch gerust zijn dat alles nog netjes op zijn plaats zit en hopelijk kan hij bijspuiten. Ben na de vorige keer maar 1 kilo kwijt gespeeld dus niet de moeite en moet er nog 30 gaan. Dus morgen frisse moed en hop naar de volgende kilo’s minder hopelijk.

 124. morgen laatste onderzoek im univisitair zieken huis ben benieuwd en dan zie ik het weer spannnnnnnnnnnnnnnnnie ik hou jullie op de hoogte

 125. Hoi hoi ,

  Ik ben Jolanda 32 jaar.
  Ik heb mijn maagbandje nu 2,6 jaar en schiet voor geen meter op.
  Ik kan bijna geen brood eten geen vlees, pasta’s geen rijst enz enz. Daarbij schiet het kastje weleens over mijn ribben. Ben ik bang om te knuffelen met mijn kids echt heel irritant.
  Volgende week de 24ste word hij eruit gehaald en dan een aantal weken later krijg ik een gastric bypass ben daar erg nerveus voor. Ik hoop maar dat alles goed gaat. En als alles er tijdens de verwijdering van het bandje alles goed eruit ziet word gelijk de GB gedaan. Heeeeeel spannend.

  Ik zal jullie op de hoogte houden.

 126. Ja helemaal, maar ik wil mijn organen intact houden. Maar is was zeer tevreden, hoeveel ellende het ook af en toe was. Ik wacht nu mijn onderzoeken maar af want het kan ook iets medisch zijn waardoor ik zo aankom. Sterkte he!

 127. we zijn er om mekaar te steunen en op te beuren!
  ik zou het ook opnieuw laten bijspuiten in uw plaats

  ik heb veel mensen gehoord die na een maagband een gastric bypass hebben laten zetten, velen zijn er blij mee, anderen niet, hangt ook van persoon tot persoon af. Heb 2 mensen gekend die dit lieten doen en zijn er niet zo tevreden over. De 1ste heeft het laten doen want had haar maagbandje ook al 10 jaar en na een 2de zwangerschap werkte het bandje niet meer, heeft dan een mini-gastric bypass laten zetten en vermagert er heel weinig mee. De 2de persoon was catastrofiek, ze vermagerde enorm, teveel zelfs, maar lag meer in het ziekenhuis om zich te voeden aan een sonde en is zo zwak dat ze zelfs niet meer rechtop kan lopen
  Laat je alsjeblieft goed informeren omtrent deze operatie.
  Zowel mensen met maagband als gastric bypass zijn ofwel tevreden of ontvreden maar elke operatie heeft toch zo zijn specialiteit.
  Ben er niet zeker van maar heb gelezen dat de gastric bypass niet onomkeerbaar is de maagring wel, als het niet gaat de ring eruit en je organen blijven intact.
  Succes en veel sterkte!!!
  groetjes

 128. hey kopa, bedankt voor je berichtje.
  Inderdaad de maagring blijft een hulpmiddel, ik natuurlijk ook al veel kritiek gekregen over mijn maagring maar daar reageer ik niet meer op. Sommigen zeggen me van ja gemakkelijk af te vallen met een maagring maar is totaal niet zo en anderen zijn zelfs jaloers.

  Ik heb je verhaal gelezen, moet echt niet tof zijn. Begrijp volkomen dat je in de put zit, ik zou ook niet weten hoe mij voelen of reageren moest ik in uw plaats zitten. Ik ben enkele kilos bijgekomen door die stomme dokter en voel mij er barslecht bij, ik kan me inbeelden als je van maat 40 naar uw vorige maat ga dat je denkt: waarom ik.

  Ik wens je veel sterkte en hopelijk dat ze de reden vinden waarom je zo bijkomt.

  Is het misschien niet best om de maagring te laten veranderen, een nieuwe te steken, heb je dat al eens overwogen of besproken met de dokters?

  hou ons zekers op de hoogte
  groetjes

  • dank jou ook fijn om tegen iemand open over me maagbandje te praten ze gaan nu de 24 jan met echo weer opnieuw bijspuiten ben wel bang voor die naald en is de laatste kans om terug te gaan misschien?ze willen een nieuwe operatie doen gastrinamic bypass maar met groot risico en ik heb zon van 9 alleen zorg dus tja wat moet je ?jullie vernemen het nog rhnxx en jij gewoon jezelf blijven en je hart volgen mensen zeuren altijd te dun was ik anorexia te dik een zwijn en ga zo door pffftik hoor het niet meer gr kopa

 129. hoi christine,
  yeh wat eenmooi verhaal en een maagband of ring of wat ook is en blijft een hulpmiddel op zeker dus alleen lekker eten tja kom je ook aan .dat je arts zo tegen je doet vind ik niet normaal ik heb de mijne nog steeds na 12 jaar erin alleen ik was toen een proefkonijn ik ben nooit negatief gewweest zie het als me maatje die me helpt bij het afvallen ook ik kan bijna geen vlees groente sla salade etc meer eten dus je houd weinig over das wel is lastig maar ook ik nu problemen kom sinds juli 2011 een kilo per dag aan en mijn ring is ook gespoten dus ze snappen het niet ik nog minder ik hoop op beter ben nu 50 kilo in 4 mnd aangekomen en was er 80 af loop heel moeilijk en hou vocht vast nou ik moet van de week naar rotterdam gaan ze verder door de molen voor jou als jij het fijn vindt houden zo sterkte he mede blije

 130. Ik heb al de berichtjes gelezen en merk toch ook dat er veel negatieve verhalen zijn. Hierbij mijn verhaal.
  Ik ben altijd struis geweest en toen ik mijn maagband heb laten zetten in 2008 woog ik 125kg, ongeveer 6 maanden na de bevalling van mijn 2de zoontje. Heel tevreden met mijn bandje.

  Ik ben toen razendsnel afgevallen, ongeveer 54kg op minder dan een jaar tijd, heb dan een buikwandcorrectie laten uitvoeren en een borstlifing, daarna heb ik gesukkeld met mijn gewicht maar kwam door de dokter die weigerde mijn bandje vaster te zetten.

  Ik heb mijn bandje laten zetten door dr debruyne in vilvoorde, in begin geen probleem maar naarmate dat je problemen hebt of iets anders is hij véél minder vriendelijk en arrogant en daardoor ben ik van dokter veranderd. Na de operatie had hij verkeerd gestoken, en ik kwam bij, hij verzekerde dat hij nooit verkeerd stak en sindsdien is hij niet zo vriendelijk meer. Ik kwam daarna nog eens bijspuiten en zei letterlijk, ik zie dat je bijgekomen bent heb het moeilijk om te prikken? Ik was geschrokken, dat heeft hij nooit gezegd toen ik over de 100kg woog. Ik woog 73kg voordat ik mijn buikwandcorrectie had laten zetten en ik moest hem open laten zetten voor de operatie, hij had er 2cc uitgehaald en haar er maar 0.50cc ingespoten en wou daarna niet meer; hij zijn minder eten en meer sporten.

  Sindsdien ga ik naar azjette, daar zijn ze heel vriendelijk en leggen alles goed uit maar als ze spuiten komt er bij de naald die ze uithalen telkens een beetje vloeistof mee uit hierdoor weten we niet altijd hoeveel erin zit.

  Ik heb wel moeilijkheden met te eten, dit wil zeggen ik kan moeilijk (afhankelijk hoe strak de maagband is opgespoten) brood, vlees, eieren en rauwe groenten eten.
  Als er veel lawaai is of stress moet ik braken, nu gaat het beter
  Met de feestdagen teveel chocolade gegeten maar dat weet ik van mijn eigen, zou opnieuw 10kg moeten afvallen. Sinds gisteren met volle moed herbegonnen, alles gezond en geen chocola, koekjes end meer :-))

  Mijn zus en tante hebben ook een maargring, mijn zus kan alles eten zelfs vlees, dan kan ik en mijn tante niet.

  Heb een collega gehad die ook een maagring had laten plaatsen, 30kg vermagerd en was haar ring beu, eruit gehaald en alles is er sowieso terug bij, oppassen dus.

  Als ik mijn ring laat openzetten, enkel bij een operatie of als ik op verlof ga om te kunnen genieten, vliegen letterlijk de kilos erbij
  ik zou echt niet meer zonder kunnen
  heb al 4 jaar mijn maagring en héél blij
  heb ook o zoveel negatieve verhalen gehoord, wou al een maagring laten zetten in 1999 maar door al die negatieve commentaar had ik er schrik van maar na mijn morbide obesitas en bmi van 48 moest ik een beslissing nemen en ik denk dat ik heb enkel één spijt, dat ik het niet eerder heb laten zetten.
  Groetjes van een wel blij maagringer

 131. ik weet nog niet of ik het aankan de operatie en weer helemaal opnieuw ik wacht eerst af heb ook een zoon wn van 9 jaar en ben alleenstaand wordt moeilijk denk ik pff ik zie het wel thnxx

 132. zal ik doen nancy als iets frustreerd en waar je zo hard voor gewerkt hebt voor je ogen verdwijnt is echt niet fijn ik hoop op beter de andere arts wil hem eruit halen en een gastrinamic bypass doen maar denk dan dat het helemaal mis gaat dus voorals nog niet ik wacht op uitslag van deze maand thnx nanc

  • Ben je van Nederland?? ik weet in Belgie een super goede dokter (heeft mijn bandje geplaatst) Dr Deconinck AZ Heilige Familie in Reet (tegen Antwerpen) Ook geen lange wachttijd!!

 133. ja en heb er voor in het ziekenhuis gelegen ook omdat ik veel vocht vasthield en dachten ze de bijnier niet meer werkte maar nee ook dat niet snif ik heb aan zon pomp gelegen was 12 kilo in een dag kwijt maar moesten stoppen anders zou ik hartfalen krijgen ik moet nu naar rotterdam gaan ze verder zoeken pfft zo moe van thnx he anja

 134. hallo mijn naam is kopa ben 44 jaar oud en woon in den haag heb een zoon van 9 jaar oud ,de reden om wat te schrijven is dat ik een groot probleem heb waar eigenlijk nog steeds niemand antwoord op heeft.

  in 1998 heb ik een maagband laten zetten en ik was daar 150 kilo en 170 lang moest eerst proberen wat af te vallen en daan de maagband dat lukte iets en hij werd in den haag geplaatst ik was een van de 10 in het ziekenhuis soort proefkonijn ,
  Ik ben in 5 jaar tijd 80 kilo kwijt geraakt en daarop volgend een aantal huidverwijderingen gehad erg zware operaties en paar keer echt op het randje gelegen maar dan heb je ook wat zon platte buikhad ik in geen jaren gezien zo trots als wat
  tot 2011 ben ik op gewicht gebleven en kreeg toen ineens dikke knie daar begon het mee werd iets zwaarder begreep er niets van tot ziekenhuis opname aan toe niemand snapte waarom ik een kilo per dag aankwam??ik nog minder nu in 3 maanden 44 kilo aangekomen nou me wereld vergaat echt zo erg en heb zoveel pijn zelfs de arten weten het niet ik weet nu niet meer wat ik kan doen beweeg slecht van maat 40 broek naar 56/60 ik weet niet hoelang ik dit nog volhou iedereen merkt het me baan erdoor kwijt alles zit niet mee alleen door gewicht ik ben ten einde raad pfffffffffffft ik wou dit even delen thnx voor jullie aandacht

  • Hebben de artsen ook gekeken naar je bijnieren en of de mogelijkheid uitgesloten voor de ziekte van Cushing?

  • Hoi Kopa,

   Dit is erg, hoop voor jou dat ze vlug een diagnose stellen en een oplossing hebben. Kan me voorstellen dat je er droevig van word.
   Ik leef met je mee, hou ons zeker op de hoogte.
   Veel sterkte, groetjes Nancy

 135. dag peggy
  proficiat met je resultaat,
  je zult nu wel gelukkig zijn
  ik heb ook een maagbandje
  en ben er blij mee
  ben 4 maanden gelden geopereerd
  16 kg lichter
  nu ga ik wat bijspuiten want blijf hangen
  er moet nog 10kg af
  hopelijk haal ik dat pffffffffffff
  groetjes izaura

 136. ik heb nu 5 jaar een maagbandje en ben 60 kilo afgevallen en weeg nu 62 kilo en voel me een heel ander mens bij in het begin was het wel even wennen wat je wel en niet kon eten en heb dan ook wel eens pijn gehad maar dan had ik iets op wat ik niet kon verdragen maar ik ben er heel blij mee dus het is te gek dat ik dit toch heb laten doen

  groetjes peggy

 137. Hoi Iedereen,

  Ik heb sind 10jan men bandje en ben 22kg kwijt, hellaas blijf ik al 3maand op dat gewicht hangen ondanks dat ik me in September heb laten bijspuiten. Heeft er nog iemand dit probleem gehad? En hoe los ik dat op?

  Groetjes,

 138. Hello allemaal

  ik zen vandaag voor de eerste keer bijgespooten .
  het is nu juist 1maand en ben al 6,5 KG vermaagerd :))))))))))))))
  mijn honger gevoel is compleet weg , vergeet soms te eten :ss
  drink veel water en ga beginnen met het sporten.

  ik hoop dat alles bij jullie ook goed gaat ;p

  groeten

 139. hey zeekoetje, ik kan bijna alles eten, heb een paar dingen waar ik moeite mee heb en die vermijd ik zoveel mogelijk, biefstuk en varkensvlees daar heb ik moeite mee tenzij ik het in heel kleine stukjess snij en supergoe knabbel, voor de rest eet ik alles, brood gaat bij sommigen ook nie maar bij mij wel, ik kan 1 boterham eten smiddags.
  Voor mij is de maagband een superhulpmiddel, ik ben er heel goed mee, hopelijk mag het zo blijven, ik let op wat ik eet en zorg dat ik me nie overeet …..
  gr nelleke

 140. gaan er zeker nog afgaan hoor, ja, pijn in je slokdarm is idd van te snel te eten, dat heb ik ondertussen ook al geleerd, ben nu 7 maanden ver en 24 kg lichter, ben een maand op hetzelfde gewicht gebleven maar nu toch weer 1 kg eraf, nog 6 te gaan tegen deze zomer, dat moet zeker lukken, als jij doet wat je moet en niet snoept dan lukt het je zeker ook hoor
  veel succes
  nelleke

  • Ik hoop het Nelleke want sta volledig stil ook al ben ik braaf.
   En wil er nog 3 af tegen dta ik vakantie ga in december.
   En in totaal nog ongeveer 30 te gaan.
   Al vind ik die 10 die ik kwijt ben al super. je voelt je toch direct beter in je vel he!
   Kan nog steeds veel eten en ben gelukkig nog nooit ziek geweest buiten dan wat pijn in de slokdarm en aan de wondjes.
   Kan jij ook alles eten?
   groetjes

 141. Dinsdag voor de eerste keer bijgespoten maar merk totaal geen verschil. Buiten het prikje van de spuit en dat vies drankje was het eigenlijk helemaal niets. Hopelijk gaan er nu nog enkele kilo’s eraf want sta al een hele poos stil en moet er toch nog veel kwijt.
  Voor de rest gaat alles prima alleen moet echt leren rustiger te eten want dat veroorzaakt soms pijn in de slokdarm. En die twee liter die haal ik al helemaal niet op een dag.

  groetjes

 142. dag allemaal,
  ik wil jullie heel veel sucses verder wensen met alles! ik heb geen maagbandje meer dus hoor ik er niet meer bij..maar ik hoop dat het iedereen goed blijft gaan en dat jullie het positieve gevoel vast blijven houden!!!
  hartelijke groet noortje

 143. zoals ik al zei, ik heb gelukkig geen van al jou geleden klachten!
  voordat ik het bandje had heb ik ook het dieet 1200 cl gedaan maar hield het nooit lang genoeg vol!
  nu gaat dat WEL,en ben zo blij,ook heb ik shakes gedaan ‘Atkins’ ook dat is een geweldig dieet !maar hield het simpelweg niet lang vol,net zoals alle andere 5000 dieten die ik al gedaan heb ,hield het simpelweg nooit lang genoeg vol en kwam dus gaande weg weer alles bij en MEER!
  NU! kan ik alle dieten makkelijker aan en ben zooooooo BLIJ!dat het zonder al die vervelende klachten gaat zoals bij jou!
  jij ook sterkte zoals ik al schreef! ik ben ook nog nooit bij geen enkele dieet 21 kilo kwijt geraakt in 4 maanjes tijd , zoals nu wel het geval is .
  vriendelijke groet Anja

 144. ja tessie en anja,ik stond 4 jaar terug achter mijn beslissing..ik wou alles doen om te vermageren..alleen ik had voor mijn operatie geen internet..geen computer..die kreeg ik pas na mijn operatie..
  ik ben me helemaaal in gaan lezen in de maagband..en ik moet zeggen toen bekroop me al het gevoel van..wat heb ik in godsnaam gedaan..
  en toen ging mijn knop om..ik dacht om elk risico op ingroeien of wat ook te verkleinen,zal ik mijn band nooit,nooit bij laten spuiten…en dat heb ik die 4 jaar ook nooit gedaan..ik viel af door te lopen elke dag 1 of 2 uur..en een 1200 calorieen dieet..na 10 maanden was ik al 44 kilo kwijt..en ik kon eten wat ik wou hoor..ik kon wel gewoon brood eten en alles..en dat was het gekke..somat ik gewoon 3 sneden brood achter elkaar op zonder last..en soms als ik een paar rauwe worteltjes nam
  veroorzaakte dat een vreselijke krampaanval..en dat was voor mij dat ik dacht dit wil ik niet mijn hele leven houden..die aanvallen kwamen willekeurig bij welk produkt ik ook at..soms kon ik iets gewoon eten,en daarna kon dat zelfde produkt een krampaanval geven..en omdat mijn bandje ook al zo goed als niks inzat..1cc..wist ik dat ik daarmee niet terug naar de dokter kon..in juli of juni is die ene cc er nog uitgehaald..maar ook daarna had ik nog last van krampen en pijn..en toen dacht ik echt dat ding moet er gewoon uit..
  en dat is gelukt..
  ben nu zo blij
  maaar ik weet ook dat ik zal moeten blijven opletten,ja want de kans is groot dat ik weer aankom..ik, laat het niet zo ver komen,maar ik weet ik zal nooit een bandje meer nemen..
  ik zal zelf nu de kracht moeten hebben om zo op deze weg door te gaan..en ik weet ook dat de meeste mensen ook weer aan gaan komen,dat is ook bewezen dat dat weer gebeurt..ik ga in elk geval mijn best doen..sterkte allemaal ook en tot ziens..
  groetjes noortje

 145. hallo noortje ,

  allereerst een vriendelijke groet van mij,naar voor jou dat je je ongeluk tegenmoed bent gelopen nadat je je maagbandje hebt laten plaatsen!
  ik ben blij voor jpu dat je ervan verlost ben zeg!
  ik ben integen jou ,juist heel erg blij dat ik het heb ,heb ook geen last van al die dingen waar jijj last van had ,waarom heb je dat bandje dan niet meteen eruit laten halen,en eerst gewacht om je kilo’s kwijt te zijn ?
  gelukkig loop ik met me bandje me geluk juist tegenmoed !
  het gaat me wel heel goed af als ik jou zo lees.

  groetjes anja

  • Inderdaad Anja, ik ben het met je eens wat je schrijft, ik heb ook alleen maar een hele goede ervaring met het maagbandje, en er zullen ook mensen zijn met mindere ervaringen, maarzoals je zegt, het heeft toch ook geholpen om de kilo’s te verliezen bij Noortje, zonder die maagband was het niet gelukt, en je moet Noortje zoals je zegt je knop omdraaien, maar toen je die bandje liet plaatsen was je toch ook zeker van je beslissing of niet????? Het is aanpassen in het leven met een maagbandje, maar zoals ik al eerder zei ik ga mijn geluk tegenmoet zoals Anja ook beschrijft,ik hoop dat het je goed blijft gaan, en hoop ook dat je niet meer bijkomt al lijkt het mij onmogelijk, ik ken ook vrienden die hun maagbandje hebben laten verwijderen, en zijn weer alles bijgekomen, ik wil je niet ontmoedigen maar pas er mee op, veel succes verder!!!! Groetjes Tessie

 146. ik wil toch nog even reageren op RICHARD..
  ja je hebt gelijk met wat je zegt over de maagband..heus mensen..je komt er makkelijker aan als eraf..
  vooral Ra-medical heeft totaal niet meegewerkt bij mij..van hun moest mijn maagbandje gewoon blijven zitten..toen ik daar in juli was zei ene patricia die daar werkt,dat ik wist waar ik aan begon 4 jaar terug!!
  nee dat weet je niet!!
  je weet pas wat het is als je hem hebt…ik moest helemaal uitwijken naar friesland om hem te laten verwijderen!! buiten ra-medical om..mijn chirurg zei al dat verpleegkundigen bij ra-medical helemaal niet mogen beslissen of een band blijft zitten of niet..dat hoort een chirurg te beoordelen..
  maar ra-medical weigerde mij om naar het ziekenhuis te gaan..ik kon geen eens bij mijn arts terecht..waterland ziekenhuis zei doodleuk nee,wij hebben contract met ra-medical..hun beslissen..!!nu via via in friesland gekomen..
  dus lieve mensen echt..bezint eer ge begint…al wil je hem kwijt,zal je zien dat er heel wat aan vooraf moet gaan wil hij er echt uit mogen..kijk naar verhaal richard!!
  in het begin lijkt het leuk..maar denk na,als hij echt goed strak staat..kan je niet meer spontaan een appeltje eten,of wat ook..je moet altijd.opletten..rustig kauwen,rustig eten,kleine hapjes…gek werd ik ervan op het laatst..en als je dan eens zondigt..lekker braken..leuk en fris voor je tafelgenoten ook!!
  ik weet wat het is en ik zeg NIET DOEN..je gaat je ongeluk tegenmoed!!!

 147. Hallo,

  Ik ben een vrouw van 28 jaar. 1.70 lang en 98kg.
  Heb 10-11-11 een maagbandje gekregen in Belgie.
  Ik heb nu nog erg veel ast van de wondjes en een erg beurs gevoel in mijn buik. Ik hoop hier wat tips en adviezen te krijgen over het afvallen met een maagband.

  • hello ER

   ik ben ook geopereerd op 04/11/11 , bij mij viel het goed mee ,ik kan nog bijna nieks eten ma dat zal wel inorde komen .
   na de operatie had ik een beetje spier pijn dat is nu over :)) voel me top
   ik ben ook 1.68 en was 95 kg nu 90kg :))) moet ook zo’n 35 kilo vermageren had ook van alles geprobeerd maar ging er niet af :(

   nu hoop ik dat het zal helpen probeer nu vloeibaar te eten :)))
   succes !!!

   groeten

  • Hey Eser, en hoe gaat het ondertss met je maagring?? Ik ben ook aan het overwegen.. Heb wel angst.. ik vind het niet leuk om zo rond te lopen, ik wil me ook goed voelen :(

  • Hey B,

   awel het valt nog mee de eerste hapjes gaan der ni gemakkeleijk door maar daar na wel , ik eet heel langzaam niet te snel of anders gaat er alles weer uit :s .

   heb jij al een maagbandje ?

 148. edith,
  ik ben in drachten geweest..in nij smellinge.bij dr.zijlstra
  operatie heeft niet lang geduurd..1 nachtje gebleven..bij mij wordt alles vergoed door het ziekenfonds..ik heb er zo veel last van gehad..alles eerlijk tegen chirurg verteld en hij heeft aanvraag voor mijn ingediend..alles is vergoed door unive..ik ben ze zo dankbaar..
  van operatie heel klein beetje last gehad van gas wat ze in je buik spuiten..maar voor de rest niet..ik ga maandag weer werken..ik ben zooo enorm gelukkig dat ie er uit is..ik red mezelf nu wel hoor..het bandje heeft mij geholpen om uit een vicieuze circel te komen..maar nu nee…als ik hier ook al de ellende lees wat het veroorzaakt..de goeie daargelaten..nee een periode is nu echt afgesloten..hoop dat je wat aan de antwoorden hebt hoor

 149. hallo allemaal ik heb 6 jaar geleden een maag band gekregen maar het probleem is dat ik na die tijd veel alcehol ben gaan drinken
  en ben na die tijd niet zo goed te pas heb veel last van diaree en ik kan alleen staand eeten als ik ga zitten en dan wat eet dan moet ik elke keer naar het toilet om te braken wie kan mij raad geven off wat is er met mn maagband aan de hand
  mvg Glen

 150. ja ,ik heb vroeger voor het bandje geplaatst werd ook die shakes gehad met het atkins dieet (was toen zonder hulp van het bandje zwaar om me eraan te houden ),omdat die shakes lekker vol van smaak zijn en een lekker zoete smaak hebben, ik ben dol op de vanilie en de chocolade smaak ,verder probeerde ik toen zo weinig mogenlijk foute kohlydraten (suikers dus!) te eten . nu na het opgespoten te zijn ..,kan ik nog maar heel weinig eten en dus neem ik de shakes om voldoende proteine binnen te krijgen zodat me spierweefsel in tackt blijft, je spieren afvallen is een slecht plan zeg ik maar! we willen zoveel mogenlijk vet afvallen toch?

  groetjes anja

 151. hoera mijn maagband is eruit..verlossing alom.. ik wil reageren op wat tessie schrijft..ik ben blij dat het met jullie goed gaat,en hoopt dat het ook zo blijft..maar stel je voor..dat ze de maagband er nuu bij jullie uithalen..zouden jullie dan aankomen??nee ik denk het niet..omdat de knop in je hoofd om is..als de band er nu uit gaat en jullie zouden precies doen en eten wat jullie nu ook doen,dan zou je niks aankomen..dus dan kan je makkelijk zonder de band..mijn band is al eind juni helemaal leeggehaald,ik kon de laatste maanden dus alles eten..zat ook niet meer vol..maar toch wou ik niet meer terug naar af en heb gewoon normaal gedaan..
  en dat was gewoon voor mij het teken dat ik het ook zonder die band kan..
  want hoeveel mensen komen wel niet aan weer ook al hebben ze een band??het gaat er gewoon om dat de knop om moet in je hoofd..die is al heel lang om..en waarom dan nog met een stuk plastic in je lijf blijven rondlopen??
  en ik wil weer normaal doen met eten..niet meer kleinere hapjes moeten nemen,of uren kauwen op een stuk brood..ik wil geen uitzonderingspositie meer..gewoon normaal doen met eten en met de rest meedoen..ik beweeg gewoon nog heel veel en daardoor komje ook niet meteen aan als je eens zondigt..
  en wat ik er ook van vind is dat er te veel mee gespeeld kan worden met de band..
  er zijn mensen die hem tijdens de feestdagen leeg laten halen,om dan alles lekker naar binnen te kunnen werken,en hem dan na de feestdagen weer bij laten spuiten..waar ben je dan mee bezig..ja er zijn instanties die verdienen er lekker aan..aan dat leeghalen en bij laten spuiten..
  nee nooit en nooit meer voor mij..ik ben voorgoed genezen en ga weer door met leven.
  voor iedereen die geen klachten heeft ben ik blij,maar voor de vele mensen die er ellende van hebben zou ik zeggen eruit met dat ding

  • Heb je veel last gehad? Heeft de operatie lang geduurd? Hoelang ben je in kliniek geweest?
   Hoeveel geld heeft het je gekost?
   >Ik wil de mijne ook weg, vandaar al die vragen

 152. Hey anja bedankt voor u reactie

  ik moet 2 weken vloeibaar eten alleen maar soep daarna alles gemixt ,
  ik voel me beter maar heb een gevoel dat het wat spant binnen, enkel als ik eet ,ik heb ook vlug een vol gevoel kan bijna nieks eten het is wat wennen op het begin :))) dat is een goed idee die shakes dat deed ik toen ik bij de dieetiste ging maar had altijd honger :)) nu zullen die shakes wel helpen denk ik :))))

  doe je ook sport ,als het bij mij een beetje beeterd ga ik direct zwemmen omdat ik schrik heb dat mijn vel zal uitrekken, voor de opperatie ging ik lopen maar moest stoppen omdat ik ziek werd.

  ik ben 4 novenber geoppeerd en ben al 3 kilo afgevallen :)))
  het is een begin ;D

  ik vind het ook super dat je in 4 maand tijd 20 kg bent afgevallen.

  • hey eser

   Als je goe meerwerkt gaat alles super, ik ben er 23.5 kwijt in een half jaar, morgen een half jaar geleden, had het niet durven dromen dat het zo goed ging gaan, van maat 46 a 48 naar maat 40 a 42, zaaaaaaaalig om nu te gaan shoppen,nie eten tussenin en proberen van het snoep te blijven en ik weet zeker dat jij ook goeie resulaten zal behalen

   vele gr nelleke

  • hoi hoi eser en nelleke,

   ja klopt ,je mag ook baby groente uit een potje dan wel die van de eerste hapjes en niet die van 6 maanden en ouder ,en heel langzaam eten en veeeel water drinken ik mocht en mag nog steeds pas 2 uur na de maaltijd drinken ,een hele klus hoor ! ik heb dat allemaal 6 weken volgehouden ,en het is ook heel belangrijk dat jij dat ook doet! Tis om de maag te laten herstellen en om verschuiving van het bandje te voorkomen,dus hou dat aub zo goed mogenlijk vol! daarna mag je wel weer vaster voedsel ,pas als je arts groen licht geeft. En je zal zien dat die 6 weken je een hele goede start gegeven hebben! kwa gewicht verlies en ook kwa voorspoed van verder verloop !
   ik heb aan sport wel op de wii thuis gedaan en dan dus niet die spelletjes maar de sport dvd met de step …dat heeft me ook geholpen en me vel is mooi terug alleen bij mijn benen is het wat losser maar als ik nu niet extreem snel afval trekt dat ook weer bij ..en zwemmen is heel goed voor de lange spieren top!
   groetjes anja…

  • Hey allemaal,

   vandaag is het juist 1 week dat ik ben geopereerd :))
   zoals ik zij eet ik nu vloeibaar ik krijg wel bijna nieks binnen :s
   ik eet heel graag suiker en weet dat ik moet oppassen , toen ik de beslissing had genomen voor een maagband heb ik in mijn hoofd beslist dat het deze keer moet lukken en ik ga er voor :)))
   ik heb heel schrik dat het bandje zal schuiven ,daar voor forseer ik niet en doe wat de dokter zegd:))

   anja ben jij nu begonnen met die shakes , ik heb mij geinformeer het lijkt mij een goed idee om met die proteine shakes te beginnen.
   ik mag maar pas binnen 1 maand beginnen sproten .

   groeten

  • hey nelleke,

   super dat je ook vermaagerd bent ik weet het het is zalig om in kleinere maten in tegeraken, ik had altijd een maat 42 , toen ik begonnen was met de zwangerschap behandeling heb ik veel kilo s bij door de hormonen en dat speelde op mijn zenuwen , en heb dan beslist om eerst een bandje te plaatsen voor de zwangerschap :))))

   nu kijk ik er naar uit om ook in een maat 40 tegeraken en hoop dat het me zal lukken :))))

   groeten

 153. ik ben nu met de atkins shakes bezig , nu dat ik zo min kan eten lijkt me dat wel verstandig dan krijg ik ook voldoende voedingstoffen binnen en weinig suikers en vooral genoeg proteine eiwitten) de snoep behoefte gaan dan ook weg ..ik weet niet hoe het over een tijdje zal gaan ,maar nu kan ik weinig eten en doe het zo..

  • wat zijn atkins shakes, ik vind er niks over terug?

   Is het veilig?
   is het niet zo dat als je vloeibaar eet, dat je maag lui wordt en geen vast voedsel meer verteerd?

   Waar koop je die shakes en is het duur? want ik heb wel al gehoord dat vitamine en voedingsstoffen tekort een probleem is na een maagbandje.

   mijn operatie is gepland voor 9januari, spannend dus

 154. heb het zelfde mijn schoonmoeder zegt neem een seniormenu
  krijg je nog minder ga ik volgende keer maar proberen
  heb 3 mei dit jaar een maagbandje laten plaatsen
  en ben sinds vorig jaar met sporten begonnen en na
  het plaatsen van een maagbandje totaal 23 kilo kwijt
  blijf nu een tijdje hangen op de 80 a 81 kilo was vorig
  jaar november 103.3 kilo op naar de volgende 20 kilo heb
  je nog tips dan hoor ik het graag agnes

  • hey agne,s ik ben geopereerd op 11 mei en ben net zoals jij 23 kgg kwijt, de laatste 3 weken ben ik niet meer afgevallen maaaaar ik weet hoe het komt, paar feestjes gedaan en de chocolade van de sint is ook zo moeilijk te weerstaan e, maar ondanks dat ben ik nie bijgekomen, heb mezelf voorgenomen om wat meer te sporten en extra goed op te letten met lekkernijen en het zal me wel lukken om er tegen de zomer nog een stuk of 7 af te krijgen, ik neem op restaurant ook soms kindermenu ofwel een voorgerecht

   gr nelleke

 155. hoi nelleke

  Ik zou het nu toch echt heel raar vinden als ik niet ga afvallen ,daar ik na 3/4 de van een snee brood al vol zit …meer gaat er echt niet in ,dus met uiteten word het een kinder menu en daar dan de helft van. hi
  op naar de volgende 20 kilo ! groetjes!

 156. Hallo iedereen

  Ik heb een jaar geleden een maagring laten plaatsen. In het begin vlogen de kilo’s eraf. Maar daarna weer bijgekomen. Kan veel minder eten als vroeger maar snoepen. Hoe kan ik weer afvallen??

  Tips?

  Xxx

  • hoi p.

   dan zit er niks anders op dan het snoepen te vermijden ,en ja ik weet dat dat niet makkelijk zal zijn! groetjes anja

  • ja ,idd , snoepen moet je echt laten, daar heeft de maagring niks mee te maken want met ieder dieet die je zal volgen moet je opletten met suikers e, met of zonder maagband, snoepen is (jammer genoeg) niet goed voor de lijn e
   succes
   gr nelleke

   ps, je bent toch nie alles weer bijgekomen??

 157. Hallo Noortje, ik ben het helemaal niet mee eens met wat je hierboven schrijft. Namelijk ik en mijn man hebben 3 jaar geleden een maagbandje geplaats, ik ben 35 kg afgevallen en mijn man 45 kg afgevallen, en hebben tot nu toe helemaal geen problemen gehad. Ik vind dat het bij iedereen anders is en het hangt af van persoon tot persoon, wij kunnen namelijk alles eten, maar wel van alles minder, wij kunnen brood eten en zelfs stokbrood, maar rustig eten en goed kauwen. Wij gaan iedere zaterdag uiteten, en alles wat wij bestellen krijgen wij ook op. Wij moeten helemaal niet meer abraken, alleen alles wij veel te veel hebben geeten, maar dat is dan onze eigen schuld, wij gaan regelmatig op controle en alles is supergoed met ons, onze bloed is perfect, geen cholestrol, geen vet in ons bloed, geen suiker!!!! BMI is in orde, wat moet een mens meer hebben????? Het ligt aan je eigen en aan je eetgewoonte, wij kennen heel veel mensen die een maagbandje hebben, zelfs 8 tot 10 jaar en alles gaat supergoed bij hun. Dus met deze mail wil ik mensen niet ontmoedigen die wel een bandje willen plaatsen, want er gaat een nieuwe werled voor jullie open!!!!

 158. ik lees hier allemaal blije berichtjes van mensen met een maagbandje..
  die van mij wordt er 8 november uitgehaald..ik heb hem iets meer dan 4 jaar gehad en nu eindelijk wordt ik ervan verlost..
  ik vind een maagband gewoon helemaal niks..ben goed afgevallen mijn bmi is 27,dus nog wel iets te zwaar,maar ik ga op mezelf gewoon door..ik had er alleen maar klachten van,vaak pijn en kramp..al 4 jaar niet meer kunnen overgeven..ook al was ik ziek,buikgriep,er kwam niets uit..mijn bandje is al heel lang leeg…ik ken zoveel mensen in mijnnomgeving bij wie het gewoon mislukt is…het lijkt allemaal zo mooi,maar je moet het echt zelf doen..en heel veel gaan bewegen..kom van die bank af en ga aan de wandel..
  en ook al zet je je band nog zo strak,chocola en andere vettigheid kunnen gewoon je maag in hoor..
  en wat voor leven heb je als je geen brood meer kunt eten,geen rauwkost,telkens moet `braken`als je iets teveel eet..
  ik begon ook zo enthousiast 4 jaar terug..en ik heb het gered,heb mijn buikwandcorrectie gehad enz..maar ik ben zo blij dat ik van mijn maagband verlost ga worden..
  ik raad het nooit iemand meer aan..het is onnatuurlijk en het is voor een maag echt niet gezond als het afgekneld wordt door een bandje..
  denk alsjeblieft na lieve mensen..het bandje komt er makkelijker in dan dat het eruit kan!

  • Ik herken het hele verhaal
   Ik sta ook op punt om hem te laten verwijderen maar heb een beetje schrik
   Iedereen beloofd de hemel op aarde maar da geldt nie voor iedereen.
   Laat me iets weten wanneer het door gaat
   doei

 159. hey anja,

  ik ben gisteren geopereerd , pffff raar gevoel , maar nu gaat het beter een beetje pijn aan de spieren das al .
  de dokter heeft mij alles goed uitgelegd ik moet er ook aan wennen .
  nu hopen dat de kilo’s er gemakkelijk af gaan :))))

  groeten

  • hoi eser..

   wat goed zeg ,ben je al thuis?
   Als je je aan de voorschriften houd ,dan val je ECHTWEL af ,moet je nu vloeibaar? zo ja en hoelang?
   ik ben nu voor het eerst op gespoten heb het bandje een maand of 4 ,ik kon best wel veel eten die 4 maanden en toch 20.5 kwijt …nu kan ik heeeeeel weinig eten en dus ben benieuwd hoe het afvallen nu vergaat ,de eerste 2 dagen ging het wel ,maar sinds zondag voel ik me echt heel snel vol…en dooreten gaat echt niet! want dan gaat de maag pijn doen ,dus dat laat ik echt wel!ik kreeg vanmorge maar 3/4 snee bruinbrood op ,en toen moest ik echt stoppen .later heb ik ongeveer 75 milliliter atkins shake op en zit nu nog helemaal vol! kan nu geen middag eten gaan eten…zit gewoon helemaal vol!
   groetjes anja

  • Hey anja,
   ja ik zen al thuis, 2 de dag was ik al aan het werk :) alles is heel goed verlopen, ik voel me al een stuk beter :)) het is een heel ander gewoonte echt , ik drink enkel maar soep , dat moet ik 2 weken doen dan pas kan ik alles eten maar moet door de mixer , ik zal het een beetje moeilijk hebben wat ik eet heel graag vlees :S moet mijn eet gewoonten veranderen , maar ik ga er voor :))))
   ik eet nu niet veel en heb direct een vol gevoel .
   gisteren heb ik mij gewogen en ben al bijna 3 kg afgevallen ma da komt ook door de operatie . ik hoop dat het me helpt , ik weet dat ik ook moet mee werken en dat zal ik doen.

   ben jij 4 maand geleden geoppereerd, je bent ook goed afgevallen he :)))

   ik moet binnen 1 maand terug dan zal ik zeker de eerste keer bijgespoten worden denk ik .

   doe je ook aan sport ?

   groeten

 160. Hoi eser,ik ben 4 maanden geleden gopereerd,eind junie dus.
  Ik heb alleen een aantal weken op de wii sport gedaan en dan bedoel ik de wii fit plus met de stepper erbij , als je dat ook iedere dag doet dan helpt het wel met afvallen en je spieren en dus ook je huis te verstevigen.
  Helaas heb ik nu al een tijd last van een tennisarm en ben wel ff zoet.
  toch ben ik met opletten op de voeding en aan de regels houden van de arts deze 20.5 kilo kwijt ,en ja ik heb ook tussendoor mijn stoute momenten gehad!
  de afgelopen maand kon ik behoorlijk goed eten en heb dat dus ook gedaan ookal wou ik dat niet!want laten we eerlijk zijn we doen de operatie niet omdat we ons allemaal zo goed aan de dieeten kunnen houden . Toch was ik gister op de controle van de arts ..3 kilo kwijt!!!
  Ik ben gister ook voor het eerst opgespoten ,(heb er werkelijk niks van gevoeld ) en merkte meteen al bij het avond eten dat ik veel en veel minder kon eten ,dus heb weer goede hoop om toch verder af te vallen ,(ook met stoute momenten ,als het maar bij stoute momenten blijft en het niet contenu gebeurt!) wens je succes! met de operatie….laat wat horen als je terug bent! groetjes anja

 161. hey anja,

  proficiat, hoelang is het geleden dat je bent geopereerd ?
  Doe je ook aan sport en let je ook veel op je voeding?

  groetjes

 162. hoi hoi ,nelleke en allemaal ,ik ben ben wel weer 3 kilo kwijt maar heb me toch laten voor de eerste keer laten opspuiten,en inderdaad de honger is echt stukken en stukken minder , dank je nelleke voor het advies! Ik was al bang dat ik weer aan ging komen ! ik ben nu in totaal 20.5 kilo kwijt en moet nog 27 kilo gaan ..groetjes en succes allemaal!

  • leuk anja, laat je niet ontmoedigen door slechte ervaringen van iemand anders, bij mij gaat het ook goed en denk als je er steeds rekening mee houdtt da je een bandje hebt dat alles dan goed blijft, zelfs na opspuiten, ik moet nie overgeven en weet nie welke verhalen allemaal, laat je nie te veel toespuiten en je kan een volstrekt normaal leven lijden, zonder al die overtollige kilos die voor last zorgen, veel meer last dan de maagband je geeft
   gr nelleke

 163. hello allemaal,

  eindelijk wordt ik morgen geopereerd door dr debruyne in vilvoorde, ik heb een paar vraagjes word er direct na de operatie ingespoten of moeten we wachten tot we genezen zijn.

  D – je bent toch veel afgevallen he , heb je een dieet lijst gekregen van de dokter ? sport je ook ?

  groetjes

 164. hallo ik ben 22 aug geholpen ben tot nu toe 22 kilo kwijt,

  ik vond de ingreep wel meevallen alleen de weken er na had ik een beetje last van me wondjes op me buik na twee weken trok dat wel weg. moest wel heel erg wennen aan het veranderen van me eet patroon.
  maandje derna ben ik bijgespoten 3 cc zit er nu bij mijn in help heel goed kan bijna niet eten en heb niet zoveel trek meer.
  ik ben een meisje van 21 en ben 173 en woog 103
  weeg nu nog maar 81 wil nog 10 kilo afvallen.
  in nederland wouden ze me niet helpen dus ben ik na belgie gegaan en daar heb de ingreep plaats gevonden heb het wel zelf moeten betalen maar heb het er voor over!.

 165. Hallo allemaal.

  ik ben 20 jaar en weeg 140kg.
  ik ben sinds januari dit jaar aant lopen bij het Atrium in Heerlen bij dokter Greeve.
  Een super dokter, en super goede voorzorg en ook nazorg.
  ik sta sinds 13 mei op de wachtlijst en nu heb ik vorige week een brief gekregen dat ik 14 november wordt geholpen.
  In het voortraject hebben ze mij verteld over een 6 weken crash dieet. maar ik heb niks gekregen over een crash dieet of dat ik iets moet afvallen alleen op het eten te letten kan dat kloppen?
  en ik heb nog een paar vragen over wat mag je niet eten?
  Ik weet al een paar dingen zoals,
  sinaasappels, manderijntjes, vlees soorten alles wat draderig is eigenlijk. maar ik vroeg mij af, omdat de velletjes van sinaasappels en manderijntjes voor verstoppingen zorgen hoe zit het dat met spinazie ala creme en sla en andijvie.
  Kan iemand mij vertellen wat nog meer niet mag of kan?

  alvast bedankt!

  • hey patricia, hoe gaat het ondertussen met je maagband, hopelijk ben je al wat kilos afgevallen
   gr nelleke

 166. hey zeekoetje, hoe gaat het ondertussen met je kilos,
  Ik blijf nog steeds op 23 kg maar zolang ik kan eten en nie bijkom ben ik tevreden, ik hoop wel nog tegen de volgende zomer er nog een stuk of 7 k wijt te zijn maar probeer me er nie te veel op te focussen, ik eet gewoon gezond en nie te veel en zie wel wat de resulaten nog zullen zijn e
  nog veel succes
  gr nelleke

  • he nelleke,

   in totaal 7 kilo kwjt sinds de operatie maar nu gaat het heel traag. Na de vakantie moet ik voor de eerste keer terug naar de specialist. heb nu wel nog maagpijn en vooral de grootste wond doet nog wat pijn. Ben wel nog niet ziek geweest dus dat is super. Ik hoop voor december toch nog wat kilo’s kwijt te zijn want dan ga ik op vakantie en wil dus in enkele kleren geraken die nu maar zielig in mijn kast hangen. Ben nog steeds bang dat er iets mis gaat dus ben eens benieuwd na dat onderzoek. had jij ook last van pijn na de maaltijd in het begin? En haal jij die 2 liter per dag? Ik doe mijn best maar het lukt me niet altijd. En dan die darmen nog die willen ook niet werken dus ben al laxeermiddel aan het gebruiken.
   Groetjes en ik hoop dat je die 7 kilo nog kwijt geraakt.

 167. bedank voor u reactie
  ik ben ook benieuwd wat er mij tewachten staat :))) ik hoop dat het zou helpen, want ik ben het beu om de ene en andere dieeten programma s te proberen. ik vraag me ook af hoe het gevoel is om s morgens te ontbijten ik sta elke dag om 6 UUR op en eet rond 7 30 EEN boteram met koffie , zoals ik heb gelezen bij anderen zal het niet gemakkelijk zijn denk ik …

  neem je ook pijn stillers voor de pijn ?

  groetjes

  • He eser,

   ik heb geen pijn stiller genomen maar neem niet snel medicatie. Wel wat pijn gehad maar na een weekje is dat al beter. Vooral op je zij liggen in bed ging pas na drie weken en dan nog soms.
   Koffie met een boterham zit er niet direct in omdat je moet proberen gezond te eten anders helpt het bandje ook niet. Ik strat de dag met een fruitsap of een zelfgemaakte mix van fruit. Om 10 uur een beetje youghurt of platte kaas en soms met een paravita. Nu ben ik nog maar drie weken verder dus het is nog wat zoeken geblazen. Ben nog niet ziek geweest en ben daar al heel blij om.
   Maar je moet wel goed weten dat we eigenlijk nog steeds op dieet staan alleen kunnen we nu niet anders dan kleine porties te eten.
   Groetjes en succes.

 168. hey,

  te hope, alles komt wel inorde :)))
  er zijn veel mensen die een bandje hebben, heb zelf vrienden die zijn er content mee :)))

  • hallo,

   de eerste twee weken zijn inderdaad geen plezier. Fruitsappen en soepen worden dan wat eentonig maar eenmaal de draadjes eruit gaat het beter. Ben nu aan week drie en kan al veel eten. Maar je moet er wel zelf achter blijven staan en zien dat je je niet overeet.
   Binnen twee weken moet ik terug naar de dokter en ben eens benieuwd. Ben ongeveer 6 kilo kwijt maar sta al stil dus denk dat hij het bandje zal moeten vullen. Het hongergevoel valt echt goed mee en ik probeer 2 uur voor het slapen niets meer te eten. Als je ermee doorgaat veel succes .
   groetjes

 169. Hello iedereen,

  ik ben al een tijdje aan het onderzoeken en heb bijna alle reactie’s gelezen over een maagband .
  ik heb de eerste stap gezet en ga er voor om mij te laten opereren in vilvoorde bij dr de bruyne . ik moet zo’n 35 kilo vermageren :s.
  ben ook een beetje zenuwachtig omdat ik niet weet wat er mij tewachten staat, zoals ik heb gelezen zijn er veel mensen die content zijn met hun bandje :))) tehope dat het bij mij meevalt :)))

  heb ook gehoord dat de eerste 2 weken niet gemakkelijk zijn kan er mij iemand uitleggen wat ik het beste kan doen ?

  alvas bedank :))))

 170. hoi nelleke ,
  Dank je voor de reachtie ,ja ik denk ook dat ik dan meer hulp heb bij de hoeveelheid wat ik eet .
  Zal het ook voorlrggrn bij de arts ,ookal weet ik dat ie het liever niet bijspuit?en dat maakt het voor mij ook moeilijker om te vragen ,heb dan een gevoel van falen omdat ik weet dat hij dat liefst niet doet..
  Toch ga ik het vragen,kan wel wat hulp gebruiken om weer af te vallen ..ik blijf begrijpenlijkerweis echt stil staan in gewicht met het gevolg dat ik me zelfs niet meer weeg !dus het kan nu zo zijn dat ik zelfs bij ben gekomen als ik zie wat ik allemaal kan eten denk ik haast van wel ik moet 3 november weer op controle ..en voel me of ik gefaald heb als hij me gaat wegen ..dus probeer me nu weer bijelkaar te rapen en de honger maar te gaan trotseren !

 171. Leuk om zoveel positieve dingen te lezen… Afgelopn dinsdag ben ik zelf geopereerd in het lievensberg in bergen op zoom… Mijn maagband is er eindelijk na 4 jaar vol van problemennen overgeven uitgehaald… Iets wat in minder dan 5% van alle gevallen plaats vind moest helaas bij mij gebeuren… Moet zeggen dat ik er ontiegelijk van geniet om weer gewoon brood en andere vaste maaltijden te kunnen eten…

  Alle mensen die nog moeten/net geweest zijn/al langer een bypass of maagabnd hebben wens jullie ontiegelijk veel succes.

  Voor de mensen die nog moeten…. Laat je niet afleiden door het feit dat het bij mij slecht is gegaan… Al is de ingreep bij een ieder hetzelfde… De uitwerking verscheelt per persoon!

 172. hoi nelleke,
  ik heb ik me bandje eind junnie laten plaatsen en ben ook ongeveer 21 kilo kwijt ,maar ben niet opgespoten .
  waneer kom je daar voor in aanmerking?
  ik kan steeds meer eten en heb dus best honger ,tis knokken om een beetje af te vallen nu …in het begin ging het wel iets makkenlijker!
  groetjes anja

  • hey anja, als je opgespoten bent voel je meer de beperking en is het gemakkelijker, geen hongergevoel, hoe je daarvoor in aanmerking komt? gewoon vragen aan de dokter die je operatie deed , es afspraak maken en vragen of hij je wat bijspuit, gaat beter dan want dan heb je idd geen honger meer, bij mij is het net zo, als ik honger heb eet ik , heb te weinig karakter om nee te zeggen tegen mezelf, met die opspuiting is het toch iets makkelijker.
   Veel succes
   Nelleke

 173. Joepie morgen gaan de draadjes eruit en hopelijk kan ik dan terug op mijn zij slapen want dat mis ik toch wel.
  Week één op sapjes overleefd en nu aan week twee bezig met iets vaster voedsel en dus veel smakelijker. Om mijn puree met groenten toch een pittig smaakje te geven doe ik gewoon een beetje jus van het vlees erop. Het afslapen gaat traag maar we houden de moed erin. Ben ook aan het sporten geslagen, een half uurtjes steppen per dag . Nog niet zoveel maar het is een begin he!
  Eigenlijk heb ik nog geen honger gehad dus dat is mooi meegenomen. het drinken is voor mij het moeilijkste nooit een goede drinker geweest dus doe echt mijn best om 1,5 liter per dag te drinken.
  groetjes

  • hey zeekoetje, ikzelf heb ook een band laten steken in mei 2011, ben ondertussen 23 kg afgevallen en vind het zalig, kan weer normaal kleren gaankopen, ben reeds 5 keer opgespoten, na zo een opspuiting is het een paar dagen supervoorzichtig zijn in de keuze van je voeding maar daarna is het weer beter, natuurlijk altijd opletten en rekening houden dat je een maagband hebt e, ik wens je het allerbeste en hoop dat je kilos eraf vliegen zoals bij mij het geval was, nog 7 te gaan en ik ben op streefgewicht

   gr nel

  • he nelleke,
   fantastisch dat je zo dicht bij je streefgewicht bent. Vandaag zijn mijn draadjes eruit gegaan en dat voelt al heel wat leuker. Sta al drie dagen op een vast gewicht maar dat zal nog wel veranderen. ga wel samenwerken met een dietist en ook mijn huisarts gaat me in het oog houden zodat ik wel gezond blijf. Dus ja het is even doorzetten en hopelijk ben ik nog een aantal kilo’s kwijt tegen december.
   Maar blij om te horen dat het goed loopt bij sommige personen na het lezen van al die negatieve berichten op het net was ik toch wel heel ongerust geworden.
   groetjes en volhouden hoor.

 174. Hoi allemaal,
  Ben nu reeds een tijdje al die verhalen en reacties aan het lezen hier, en moet zeggen dat vele mensen zich super voelen met zo’n maagband, maar ook veel mensen waar ik “shit” bij lees als ik mij zo mag uitdrukken. Ikzelf ben ook onderweg naar een mogelijke operatie, ben 33 jaar, meet 1m94 en weeg een goei 145kg. Ben het jarenlange dieten spuugzat en heb er ondertussen een maagwandbreuk van 6cm aan overgehouden waar ik momenteel tech veel last van heb. Ik wacht nog op antwoord van de verzekering ivm hospitalisatie enz ….. Zou graag mijn zoontje van 2,5 groot zien worden en er leuke dingen mee kunnen doen. Ben het dik zijn nu echt wel moe. En ik weet het, het is geen wondermiddel, maar het zal mij toch serieus op weg zetten !!

  Groetjes

  • Hallo,

   ik ben er ook voor gegaan na jarenlang een gevecht met mijn gewicht. Na het aanraden van mijn kniespecialist en na de nodige onderzoeken ben ik dus afgelopen week geopereerd. Ik heb nog getwijfeld op de operatietafel en tot nu toe ben ik niet gelukkig dat ik ermee ben doorgegaan. Je mag toch niet vergeten dat je 5 sneedjes krijg die toch wel wat pijn doen en de nodige lasten erbij. Nu ik kan de klok niet zomaar terug draaien en hoop dus dat het toch resultaat gaat opleveren. Na bijna een week ben ik 4 kilo kwijt en ja dat klinkt reuze maar je mag niet vergeten dat je amper gegeten hebt en vooral saai gegeten hebt. Alleen maar soep en fruitsappen en youghurtjes. Persoonlijk zal ik heel blij zijn dat de draadjes eruit gaan zijn en dat ik een maand verder ben. Misschien eens ik normaal terug kan eten dat ik me beter ga voelen.
   Al vraag ik me nu dagelijks af of ik toch niet beter een dieet met een dietiste had gevolgd i.p.v de maagring. Uiteindelijk moeten we nu ook kleine porties eten en vooral gezonde. Maar als je er toch mee doorgaat veel succes en ik hoop het allemaal goed loopt zodat je snel achter die kleine jongen van je kan kruipen en lopen.
   groetjes

 175. Hallo wie heeft er ook een maagring laten zetten en wilt samen hun ervaringen en tips delen. Heb een beetje steun nodig want momenteel ben ik helemaal niet blij met mijn beslissing en ben ook steeds bang dat er iets mis gaat.

 176. hallo,
  ik heb een maagring sedert februari; ben 28kg vermagerd voelde me op en top ;na klachten verleden week ben ik op consultatir geweest, mijn ring is gezakt . nu hbbn ze er alle vloeistof uitgehaald.ik moet terug op 15 november op consultatie, mogelijk moet ie weer op de juiste plaats gelpaatst worden. heeft iemand daar ervaring mee?

 177. ik ben nu een maand geleden geopereerd van een maagbandje
  de eerste 3 weken ben ik 7kg5 afgevallen,
  maar sinds daar is het bij gebleven er gaat geen gram meer af
  ik snoep thans niet
  heb mijn ring niet laten bijspuiten omdat ik niet veel kan eten
  wie heeft dezelfde ervaring gehad???
  danku

Klik hier voor meer ervaringen

Sanne
Mijn naam is Sanne Sanders en ik ben trendwatcher op het gebied van dieet, voeding, gezondheid en beauty. Regelmatig schrijf ik een artikel of review voor vetvrij.com Heb je een vraag of suggestie? Dan kun je me een berichtje sturen.