Liqua Slim Review en Ervaringen

Afvallen in 2021

De Liqua slim is een nieuw apparaat waarmee je het vet rondom je heupen, je middel of bij je bovenarmen kan veranderen in vloeistof, waardoor je de vetstoffen makkelijk af kan voeren. Tenminste, de fabrikant beweert dat dit mogelijk is. Als het waar is, zou het revolutionair zijn, en dus hebben we het apparaat voor je getest. Ook geven we 3x een Liqua Slim set weg. Verderop in dit artikel lees je wat je moet doen om kans te maken op een gratis set.

Wat is de Liqua Slim?

De liqua slim is een apparaat dat drie verschillende technologieën combineert. Ultrasone geluidsgolven die helpen tegen cellulitus, EMS golven die helpen bij het verbranden van vet en infraroodstraling die helpt om pijnlijke en stramme spieren los te maken. De Liqua slim is een draagbaar apparaat dat voorzien is van een accu. Op deze manier kun je het apparaat eenvoudig meenemen en zit heb je geen last van een snoertje dat in de weg zit. Er is een zogeheten acupunctuur massage patch bijgeleverd.

Volgens de fabrikant werkt de Liqua slim zo goed omdat vetcellen niet om kunnen gaan met de vibraties die het apparaat afgeeft. Hierdoor zouden de vetcellen uiteenvallen in een vloeistof die eenvoudig door het lichaam kan worden afgevoerd via de urine. Volgens de fabrikant begin je dagelijks met een sessie van een kwartier en dit kun je uitbouwen naar een uur.

Voor wie is de Liqua slim geschikt?

De Liqua slim is niet voor iedereen geschikt. Zo mag je het apparaat niet gebruik als je implantaten in je lichaam hebt, of als je hart- en vaataandoeningen hebt. Ook als je (ernstige) nier- of leverklachten hebt, kun je de Liqua slim beter niet gebruiken. Ook zwangere vrouwen moeten het apparaat niet gebruiken.

Hoe effectief is het apparaat?

Ultrasound wordt al enkele tientallen jaren toegepast als methode om plaatselijk vet te verbranden. Het wordt gezien als een goed alternatief voor ingrepen als liposuctie, vooral omdat er inderdaad wel zichtbaar resultaat is (bron). De verbranding van vet is wel vaak erg oppervlakkig, terwijl de ongezondere vetten vaak juist dieper in het lichaam zitten (bron).

Het probleem met de Liqua slim is dat het in een geen enkel opzicht te vergelijken is met de apparaten zoals die in professionele afslankstudio’s worden gebruikt. De Liqua slim is maar een klein apparaat, vergelijkbaar in omvang met je douchekop, terwijl de professionele apparatuur vaak een kast is zo groot als een koelkast. Genoeg reden dus om het apparaat eens goed te testen.

Test met proefpersonen

We hebben een aantal Liqua slim apparaten gekocht. Een testpanel van negen mensen heeft de apparaten vervolgens vijf keer gebruikt. Volgens de fabrikant zou er al een zichtbaar resultaat moeten zijn na drie behandelingen.

Technisch lijkt het apparaat in orde. Het apparaat werkt goed en functioneert uitstekend met de meegeleverde batterij. De meeste deelnemers vonden dat het een beetje gek voelde om het apparaat te gebruiken. Je merkt tijdens het gebruik een beetje een vreemde sensatie op je huid.

Na vijf sessies met de Liqua slim, hebben de deelnemers de omtrek van de behandelde zones (deze verschilden van persoon tot persoon) gemeten. Gemiddeld waren de deelnemers 1 mm omtrek kwijt. Gezien het kleine aantal proefpersonen kan het heel goed zijn dat dit verschil veroorzaakt wordt door afwijkingen in het meten.

Twee van onze proefpersonen hadden eerder behandelingen gevolgd met ultrasone apparatuur. Zij konden duidelijk vertellen dat de behandeling met professionele apparatuur wel degelijk anders voelt. Ook de resultaten van deze professionele apparaten zijn een stuk beter. Helaas zijn behandeling flink aan de prijs.

Wat kost de Liqua slim?