Liqua Slim Review en Ervaringen

De Liqua slim is een nieuw apparaat waarmee je het vet rondom je heupen, je middel of bij je bovenarmen kan veranderen in vloeistof, waardoor je de vetstoffen makkelijk af kan voeren. Tenminste, de fabrikant beweert dat dit mogelijk is. Als het waar is, zou het revolutionair zijn, en dus hebben we het apparaat voor je getest. Ook geven we 3x een Liqua Slim set weg. Verderop in dit artikel lees je wat je moet doen om kans te maken op een gratis set.

Wat is de Liqua Slim?

De liqua slim is een apparaat dat drie verschillende technologieën combineert. Ultrasone geluidsgolven die helpen tegen cellulitus, EMS golven die helpen bij het verbranden van vet en infraroodstraling die helpt om pijnlijke en stramme spieren los te maken. De Liqua slim is een draagbaar apparaat dat voorzien is van een accu. Op deze manier kun je het apparaat eenvoudig meenemen en zit heb je geen last van een snoertje dat in de weg zit. Er is een zogeheten acupunctuur massage patch bijgeleverd.

Volgens de fabrikant werkt de Liqua slim zo goed omdat vetcellen niet om kunnen gaan met de vibraties die het apparaat afgeeft. Hierdoor zouden de vetcellen uiteenvallen in een vloeistof die eenvoudig door het lichaam kan worden afgevoerd via de urine. Volgens de fabrikant begin je dagelijks met een sessie van een kwartier en dit kun je uitbouwen naar een uur.

Voor wie is de Liqua slim geschikt?

De Liqua slim is niet voor iedereen geschikt. Zo mag je het apparaat niet gebruik als je implantaten in je lichaam hebt, of als je hart- en vaataandoeningen hebt. Ook als je (ernstige) nier- of leverklachten hebt, kun je de Liqua slim beter niet gebruiken. Ook zwangere vrouwen moeten het apparaat niet gebruiken.

Hoe effectief is het apparaat?

Ultrasound wordt al enkele tientallen jaren toegepast als methode om plaatselijk vet te verbranden. Het wordt gezien als een goed alternatief voor ingrepen als liposuctie, vooral omdat er inderdaad wel zichtbaar resultaat is (bron). De verbranding van vet is wel vaak erg oppervlakkig, terwijl de ongezondere vetten vaak juist dieper in het lichaam zitten (bron).

Het probleem met de Liqua slim is dat het in een geen enkel opzicht te vergelijken is met de apparaten zoals die in professionele afslankstudio’s worden gebruikt. De Liqua slim is maar een klein apparaat, vergelijkbaar in omvang met je douchekop, terwijl de professionele apparatuur vaak een kast is zo groot als een koelkast. Genoeg reden dus om het apparaat eens goed te testen.

Test met proefpersonen

We hebben een aantal Liqua slim apparaten gekocht. Een testpanel van negen mensen heeft de apparaten vervolgens vijf keer gebruikt. Volgens de fabrikant zou er al een zichtbaar resultaat moeten zijn na drie behandelingen.

Technisch lijkt het apparaat in orde. Het apparaat werkt goed en functioneert uitstekend met de meegeleverde batterij. De meeste deelnemers vonden dat het een beetje gek voelde om het apparaat te gebruiken. Je merkt tijdens het gebruik een beetje een vreemde sensatie op je huid.

Na vijf sessies met de Liqua slim, hebben de deelnemers de omtrek van de behandelde zones (deze verschilden van persoon tot persoon) gemeten. Gemiddeld waren de deelnemers 1 mm omtrek kwijt. Gezien het kleine aantal proefpersonen kan het heel goed zijn dat dit verschil veroorzaakt wordt door afwijkingen in het meten.

Twee van onze proefpersonen hadden eerder behandelingen gevolgd met ultrasone apparatuur. Zij konden duidelijk vertellen dat de behandeling met professionele apparatuur wel degelijk anders voelt. Ook de resultaten van deze professionele apparaten zijn een stuk beter. Helaas zijn behandeling flink aan de prijs.

Wat kost de Liqua slim?

De Liqua slim kost €79.99. Het product wordt geleverd door een Amerikaans bedrijf, genaamd Digital Advice. De Liqua slim is alleen via de officiële website te koop.

Gratis Liqua Slim

We morgen 3x een Liqua Slim Set ter waarde van 79.99 weggeven. Wil je kans maken op een Gratis Liqua Slim? Laat dan een reactie achter en vertel me waarom jij een gratis Liqua Slim wil hebben.

Voordelen

Als de Liqua slim zou werken, dan zou het voor het eerst zijn dat je zelf thuis aan de slag kunt met ultrasone geluidsgolven en met laser om af te vallen. Voor veel alternatieve behandelingen met ultrasone apparatuur, moet je naar een salon. Uiteraard ben je hier veel meer geld kwijt, omdat een getraind iemand jou moet begeleiden.

Nadelen

Zelfs als zou zo de Liquaslim werken, dan pak je daarmee nog niet de oorzaak van het overgewicht aan. Nu kun je natuurlijk behandelingen blijven ondergaan met de liquaslim of met andere ultrasone apparatuur, maar daarmee los je het probleem op lange termijn niet op. Het is ook voor je gezondheid beter om de onderliggende problemen aan te pakken.

Conclusie

Als iets te mooi klinkt om waar te zijn, is het dat meestal ook. Dat is bij de Liqua slim helaas niet anders. Het apparaat is niet krachtig genoeg om echt resultaat te bewerkstelligen. De enige werking die het apparaat heeft, maar daar hebben we het niet voor getest, is het voorkomen spierpijn na het sporten (bron).

Het is maar goed ook dat het apparaat niet krachtig genoeg is. Behandelingen met ultrasone apparatuur moeten door professionals worden uitgevoerd. Er bestaat het gevaar op ernstige bijwerkingen bij het gebruik van dergelijke apparatuur, zoals zwellingen, blauwe plekken en celsterfte (bron). Van een professional mag je verwachten dat die deze bijwerkingen weet te voorkomen.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.