‘Lijnen is stom’ een Therapeutisch kinderboek

Start met KetoX

Veel kinderen kampen met faalangst. Ze zijn bang om fouten te maken en gaan daarom steeds meer situaties vermijden. Daardoor krijgen ze niet de gelegenheid om te ervaren dat hun angst meestal onterecht is. En zo krijgen ze niet de kans een gezond zelfbeeld op te bouwen. Dit boek gaat over Falerie, die van een ‘spiegoloog’ leert hoe zij kan omgaan met beij2_mailing_cover haar faalangst. Ze leert hoe ze haar paniek-gedachten kan omzetten in helpende gedachten, waardoor ze spannende situaties met meer zelfvertrouwen tegemoet gaat. Dan ziet ze dat ze veel dingen best goed kan, en dat fouten niet rampzalig zijn.

Waarom dit boek?

Dertig procent van de meisjes tussen de 7 en 10 jaar met een normaal gewicht wil dunner zijn. Slechts acht procent van deze kinderen zegt nooit te lijnen. Dat is een gevaarlijke ontwikkeling, want uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat lijn-gedrag op jonge leeftijd kan leiden tot eetstoornissen. Lijnen is stom! gaat over Karlijn die van zichzelf vindt dat ze te dik is.

Bestel ‘Lijnen is stom’ bij boekscout.nl

Voor wie is dit boek?

Dit kinderboek is bedoeld voor alle basisschool-kinderen die ten onrechte denken dat ze moeten afvallen. In het laatste hoofdstuk voor ouders worden de signalen die je van je kind met een beginnende eetstoornis kunt opvangen, beschreven. Ook worden er opvoed-tips met betrekking tot gezond leven, gegeven. Kortom, een onmisbaar boek voor opgroeiende kinderen en hun ouders/opvoeders.

Een stukje uit het boek

Hoi, ik ben Karlijn. Ik ben 10 jaar en ik zit in groep 6.
Mijn vriendin heet Dunya en is lang en dun.
Ik niet. Ik ben kort en breed.
Dat klinkt als een film van de Dikke en de Dunne of van Peppi en Kokki,
maar het is helemaal niet leuk.
Mijn grootste wens is om ook lang en dun te zijn.
Of nee, nóg liever zou ik willen dat Lars ook op mij was.
Lars zit in groep 7 en ik vind hem al heel lang heel leuk.
De leukste jongen van de hele school… nee, van de wereld… van het heelal!
Mijn lievelingsvakken zijn drama en crea.
Thuis zit ik ook bijna altijd te knutselen.
Als ik ten minste geen klusjes hoef te doen voor mama.
Mijn bed opmaken bijvoorbeeld. Waarom moet dat eigenlijk?
Als je er ’s avonds weer in gaat liggen,
wordt het meteen weer een puinhoop.
Later wil ik naar de toneelschool.
Het liefst zou ik in musicals meespelen,
maar dan moet ik eerst nog op zangles.
Ik zing namelijk nogal vals.
Ten minste, dat zegt mijn broertje Jort,
maar die zegt altijd van die stomme dingen.

bron: boekscout.nl

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.