Lighterlife Dieet

Start met KetoX

LighterLife is een crashdieet in Groot-Brittannië waarbij je slechts 530 calorieën per dag opneemt. Een volwassen vrouw heeft gemiddeld 2000 Kcal per dag nodig, een man zelfs 2500 Kcal. Lighterlife kunnen we dus terecht een crashdieet noemen. Een ongeluk waardoor een jonge vrouw overleed omdat ze tijdens het dieet te veel water dronk onderstreept dat dit dieet niet zonder risico’s is.

Ook zou het gevaarlijk zijn voor obesitaspatiënten om te overleven op minder 600 calorieën per dag.

Sommige specialisten zeggen echter dat het een goed alternatief is voor maagoperaties bij mensen die vanwege gezondheidsredenen moeten vermageren. Diëters worden wel gesteund door psychologen en moeten wekelijks op medische controle. Daarnaast volgen ze tijdens het dieet een cursus over hoe ze erna gezond moeten leven.

Sommige dokters zien het als een goed alternatief voor operaties, anderen zeggen dat het niet meer dan georganiseerde uithongering en gevaarlijk is.

Wie heeft Ligtherlife ontwikkeld?

LigtherLife is ontwikkeld door twee Britse vrouwen in 1996: Bar Hewlett, wetenschapster, en Jackie Cox, psychologe. Ze bestudeerden de voedingswaarden van voedselpakketten voor rampgebieden en voegden smaken toe. Na 8 jaar van ontwikkeling waren hun ‘shakes’ en soepen een feit.

Het dieet duurt 100 dagen waarbij je drie keer per dag een soepje of een shake eet en ongeveer drie tot vier liter water per dag drinkt om constipatie te vermijden.

Je mag niet zomaar aan het dieet beginnen

1. Je moet overgewicht hebben, (een BMI van minimaal 25)
2. Je moet ouder zijn dan 16 zijn en de toelating van je huisarts hebben
3. Lichte vormen van lichaamsbeweging als wandelen mag, maar zware sporten als joggen zijn verboden, omdat je zo weinig calorieën opneemt.

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.