Let op voor de Feestdagenkilo’s!

Start met KetoX

Tijdens de feestdagen lijkt diëten bijna onmogelijk, allemaal lekkers in overvloed. Heerlijk mals vlees, lekkere sausjes, chocolade Mouse, ijs, taart en nog veel meer. De kans kan steeds groter worden dat u het dieet even lijkt op te geven. De feestdagen zoals kerstmis en de jaarwisseling zijn vaak de mindere periodes om op een dieet te gaan. Het is belangrijk om u zelf iets te gunnen, maar pas op dat u niet helemaal stopt met uw dieet. De kans is dan heel groot dat de extra kilo’s er weer bij komen. Hieronder staan enkele tips die u kunnen helpen om extra kilo’s te voorkomen.

  • Probeer van tevoren te beslissen wat u wel of niet gaat gebruiken tijdens de feestdagen
  • Verdeel de hapjes en drankjes over de tijd.
  • Zorg dat de schalen met lekkere hapjes buiten je bereik staan.
  • Drink uw glas niet in één keer leeg. Maar neem steeds een paar slokjes en zet het glas weer terug. U kunt dan ook zeggen dat u nog heeft.
  • Wees voorzichtig met alcohol. Naast dat alcohol veel calorieën levert is het ook eetlust opwekkend. Wilt u toch een wijntje of een biertje drinken, neem er dan eentje en geniet ervan
  • Ook tijdens de feestdagen is belangrijk om goed te blijven bewegen. U kunt bijvoorbeeld na het diner met elkaar een wandeling maken.

Voor gezonde recepten op smaak tijdens de feestdagen kun je terecht bij de receptenzoeker van het voedingscentrum.

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.