Lekker mam, rode spruitjes!

Start met KetoX

Syngenta is erin geslaagd om rode, minder bittere spruitjes te ontwikkelen speciaal voor kinderen.  Dr Ian Puddephat, hoofd research van het concern, verwacht dat de spruit volgend jaar in het schap ligt.

‘Consumenten accepteren minder en minder bittere smaken. Daarom proberen we deze uit de groente te halen zonder het gehalte aan gezondheidsbevorderende stoffen te compromitteren’, aldus Puddephat in de Telegraph.

Volgens professor Janice Thompson van de afdeling voeding van de Universiteit van Bristol verlagen dergelijke producten de drempel voor kinderen. ‘De smaakpapillen van kinderen zijn gevoeliger dan die van volwassenen. Daarom verkiezen ze zoetere producten. Ook zijn ze meer aangetrokken tot fellere kleuren.’

Topkok Paul Clerehugh vindt het overigens een slecht idee. ‘Zulke producten versterken alleen maar de voorkeur onder kinderen voor zoet. Ze moeten ook voeding waarderen die niet zoet is.’

bron: evmi

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.