Lekker mam, rode spruitjes!

Syngenta is erin geslaagd om rode, minder bittere spruitjes te ontwikkelen speciaal voor kinderen.  Dr Ian Puddephat, hoofd research van het concern, verwacht dat de spruit volgend jaar in het schap ligt.

‘Consumenten accepteren minder en minder bittere smaken. Daarom proberen we deze uit de groente te halen zonder het gehalte aan gezondheidsbevorderende stoffen te compromitteren’, aldus Puddephat in de Telegraph.

Volgens professor Janice Thompson van de afdeling voeding van de Universiteit van Bristol verlagen dergelijke producten de drempel voor kinderen. ‘De smaakpapillen van kinderen zijn gevoeliger dan die van volwassenen. Daarom verkiezen ze zoetere producten. Ook zijn ze meer aangetrokken tot fellere kleuren.’

Topkok Paul Clerehugh vindt het overigens een slecht idee. ‘Zulke producten versterken alleen maar de voorkeur onder kinderen voor zoet. Ze moeten ook voeding waarderen die niet zoet is.’

bron: evmi


Reageer op dit artikel

REAGEER ZONDER FACEBOOK

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

Sanne
Mijn naam is Sanne Sanders en ik ben trendwatcher op het gebied van dieet, voeding, gezondheid en beauty. Regelmatig schrijf ik een artikel of review voor vetvrij.com Heb je een vraag of suggestie? Dan kun je me een berichtje sturen.