Leef langer door mediterraan eetpatroon

Afvallen in 2021

Eten volgens een mediterraan eetpatroon is niet alleen goed voor je gezondheid, het kan ook je leven verlengen. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek onder meer dan 200.000 mannen en 160.000 vrouwen.

“De vrijwilligers vulden vragenlijsten in over onder andere hun eet- en rookgewoonten. Na vijf jaar werd gekeken hoeveel van deze mensen waren overleden. Het blijkt dat de mensen die het méést volgens een mediterraan dieet eten, ongeveer twintig procent minder kans hebben om te overlijden. Alleen mensen met overgewicht blijken geen voordeel te hebben bij het mediterrane dieet. Terwijl rokers juist extra baat hebben bij een mediterrane levensstijl. Vooral als ze een normaal BMI hebben. Deze resultaten zullen verder onderzocht worden. Een mediterraan dieet bevat veel vis, groente, fruit, bonen, granen, noten en olijfolie. Het bevat weinig melkproducten, aardappelen, (rood) vlees, alcohol en verzadigde vetten.

Alleen mensen met overgewicht blijken geen voordeel te hebben bij het mediterrane dieet. Terwijl rokers juist extra baat hebben bij een mediterrane levensstijl. Vooral als ze een normaal BMI hebben. Deze resultaten zullen verder onderzocht worden.

Een mediterraan dieet bevat veel vis, groente, fruit, bonen, granen, noten en olijfolie. Het bevat weinig melkproducten, aardappelen, (rood) vlees, alcohol en verzadigde vetten.

lees hier meer over het mediterraan dieet

bron: gezondheidsnet

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.