Koolhydraatvrije Banaanpoffertjes

Afvallen in 2021

Recept van Lisette: Koolhydraat vrije banaanpoffertjes

Echt een recept dat te mooi is om waar te zijn. Het bevat alleen pure ingrediënten, past in bijna alle diëten, is gezond en snel te maken. En nog super lekker ook! Het is suikervrij, lactose vrij, vegetarisch, glutenvrij… Zoals ik al zei, te mooi om waar te zijn (en toch waar!).

poffertjes-kiwienzo

Ik kwam van de week op dit recept door de blog Uit Pauline’s Keuken die banaanpannenkoeken op Miss Lipgloss haar Instagram account voorbij zag komen.

Recept Informatie

  • Ontbijt, lichte lunch of tussendoortje
  • 15 minuten bereidingstijd per portie
  • Suikervrij, lactose vrij, vegetarisch, glutenvrij

Ingrediënten per persoon

  • 1 banaan (€0,20)
  • 2 biologische eieren (Bio+ €0,60)
  • Snufje kaneel (€0,05)
  • Eetlepel honing (€0,20)
  • Snufje zout en scheutje olijfolie (€0,05)

Totaal €1,10 per persoon

Bereiden

Verwarm de poffertjespan op middellaag vuur. Zet de keukenmachine of blender klaar. Heb je die niet? Je kan het ook met een vork prakken en luchtig kloppen. Doe de banaan in stukken in de keukenmachine. Doe hier 2 eieren bij, een scheutje kaneel en een snufje zout. Pureer dit helemaal fijn. Als je een poffertjes-fles hebt, doe hier de mix dan in. Als je dit niet hebt, kan het ook met een eetlepel.

Smeer de poffertjespan in met een scheutje olijfolie en een keukenpapiertje. Doe een beetje beslag ter grootte van een poffertje in elk holletje. Wacht een paar minuten totdat het beslag bovenop begint te stollen. Pak 2 eetlepels en draai de poffertjes om. Wacht nog een paar minuten totdat ook de andere kant mooi goudbruin is. Doe op een mooi bordje en serveer met honing.

Variaties

Geen honing: De honing kun je weglaten of vervangen door agave siroop of poedersuiker
Luchtiger: Voor luchtigere poffertjes kun je een theelepel bakpoeder toevoegen

Meer Recepten

Iedere week schrijf ik een lekker, verantwoord en betaalbaar recept voor vetvrij.com. Bezoek mijn persoonlijke pagina voor een overzicht van de recepten die ik heb geschreven. Nog meer recepten kun je vinden op mijn website kiwi&zo.

Eet smakelijk en tot volgende week!

Lisette

Lisette Zwiggelaar
Hoi! Mijn naam is Lisette en ik maak elke week een gezond en lekker recept voor vetvrij.com waarbij de ingrediënten maximaal €1,50 kosten. Ik gebruik graag mooie, pure ingrediënten, dus geen pakjes en zakjes. En als het even kan, zelfs biologisch. Ik werk voor de website Kiwi&zo waar ik ook recepten voor maak en artikelen over gezond en goedkoop eten schrijf. Neem hier vooral een kijkje voor nog veel meer inspiratie!