Konjac Plus Review en Ervaringen

Afvallen in 2021

Kun je veilig en snel afvallen met Konjac Plus?

Wat is Konjac Plus?

De naam Konjac Plus laat je meteen denken aan cognac, een sterke drank dat wordt verkregen door het destilleren van witte wijn. Echter heeft Konjac Plus helemaal niks met alcohol te maken. Het is de vezelrijke wortelknol van de plant ‘Amorphophallus Konjac Plus en het wordt vaak gebruikt in Aziatische keukens.

Konjac Plus staat bekend onder meerdere benamingen zoals Devil’s Tongue, Voodoo Lily, Snow Konjac Plus tofu, Konnyaku, Snake Palm, Konjaku-aardappel en Elephant Yam.

Konjac Pluskent zijn oorsprong in Azië waar het op grote schaal wordt geteeld in China, Japan, Korea, Taiwan en Indonesië. Hij is ovaal van vorm en kan tot 25 centimeter breed worden en het heeft een gewicht van ongeveer 600 gram. Van de knol maakt men meel om daar vervolgens koolhydraatarme pasta’s, noedels en rijst van te maken.

Kanjac Plus Plus Gratis Testen

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor Konjac Plus zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

 1. Geef middels een reactie aan waarom jij Konjac Plus graag wil testen
 2. We sturen het product gratis naar je toe
 3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften
 4. Je vult het evaluatieformulier in

Glucomannan

Glucomannan of glucomannaan is de actieve stof in Konjac. Het kan enorme hoeveelheden, tot 100 maal zijn eigen volume, aan water opnemen. Door deze werking wordt je eetlust geremd en krijg je een vol gevoel. De Konjac pasta’s, noedels en rijst nemen dus de vorm van een gel in je maag, deze gel zwelt op en kan op zo een manier je eetlust onderdrukken. Drink voldoende water om volop te profiteren van deze werking. Drink ten minste 2 liter water elke dag.

Koolhydraatarme Pasta’s

Uit de meel van de Konjac knol maakt men verschillende voedingsmiddelen, enkele daarvan zijn de koolhydraatarme pasta’s. Deze pasta’s zijn allemaal rijk aan vezels en geschikt voor personen die volgens een koolhydraatarm voedingsplan eten. Twee bekende pasta’s die uit Konjac meel bestaan zijn:

Slim Pasta

Deze vezelrijke Konjac pasta bevat geen koolhydraten, suiker, gluten of vet. Dankzij glucomannaan in Slim Pasta geeft het je een verzadigd gevoel voor ongeveer 4 uren.

Let wel dat je voldoende water drinkt omdat glucomannaan als een spons reageert in je maag.

Het zwelt wanneer het in aanraking komt met water en geeft je op zo een manier een verzadigt gevoel. Dagelijks 1 tot 2 liter water drinken is ruim voldoende in dit geval.

Slim Pasta maak je heel makkelijk klaar; je stopt hem in de magnetron of bakt het voor 2 tot 3 minuutjes.  Het is eigenlijk smakeloos dus kan het makkelijk je reguliere rijst, aardappel en dergelijke vervangen.

Zero Pasta

Binnen het assortiment van Zero Pasta vind je ook Zero Rice en Zero Noodles. Deze producten bevatten 90% minder calorieën dan gewone pasta, rijst en noedels. Ook deze items bevatten geen vet, suiker, gluten en juist heel veel gezonde voedingsvezels. Echter moeten personen die moeilijk slikken oppassen want er wordt een verstikkingsgevaar vermeld op de verpakkingen van deze producten. Drink voldoende water om de kans hierop te verkleinen.

Shirataki Noedels

Zoals eerder genoemd maakt men van de Konjac knol meel om daar vervolgens noedels van te maken. Deze noedels worden verkocht onder de naam Shiratakinoedels. Shiratakinoedels zijn de perfecte keus voor zij die aan de lijn doen, omdat ze vrijwel geen calorieën bevatten en een eetlust remmende werking hebben. Deze koolhydraatarme noedels hebben geen eigen smaak; ze nemen snel de smaak van je kruiden, saus of groenten aan. Het is daarom raadzaam om je noedels te laten meestoven in je saus of om sterke kruiden te gebruiken. In Japan worden Shiratakinoedels meegestoofd in sukiyaki, een eenpansgerecht bestaande uit rundvlees, tofoe, chinese kool en nog veel meer. Dankzij de populariteit van deze noedels zijn er nu vele recepten op het internet beschikbaar.

De noedels zijn glibberig, wit van kleur, doorzichtig en heel erg dun. Ze worden voorverpakt in een speciale vloeistof met een sterke geur en kunnen meteen uit het zakje gegeten worden. Je moet ze alleen goed afspoelen en heel kort laten koken. Alhoewel Shiratakinoedels dunner zijn dan tarwe noedels zijn ze taaier, ze breken minder makkelijk en hebben een aparte textuur. Je kan ze zachter maken door ze kort te laten koken in water, maar ze blijven altijd lekker ‘al dente’. Helemaal zacht zullen ze niet worden ook al laat je ze een uur doorkoken.

Shiratakinoedels passen heel goed binnen een dieet omdat:

 • Ze bijna geen calorieën bevatten,
 • Ze zijn bijzonder vezelrijk,
 • Ze zijn koolhydraatarm,
 • Ze zijn makkelijk en snel klaar te maken.

Shiratakirijst

Naast de bovenstaande noedels van Konjac bestaat er ook Shirataki rijst. Deze is ook heel rijk aan het glucomannaan en koolhydraatarm zodat het met gemak past binnen je dieet.

De vele voordelen van Konjac

Konjac is niet alleen een goed afslankmiddel, het heeft daarnaast ook enkele eigenschappen die heel goed zijn voor je gezondheid. Enkele van deze eigenschappen zijn:

 • Het helpt bij het ontslakken.
 • Het verlicht constipatie door de laxerende werking.
 • Het kan je cholesterol verlagen.
 • Het houdt je bloedsuikerspiegel regelmatig.
 • Het helpt vet verwijderen van je karteldarmwand.
 • Het geeft je meer energie en zorgt ervoor dat je je beter kan concentreren.

Gezonde Groeten,

natascha