Recepten: Koken met Olijfolie

Start met KetoX

Koken met olijfolie is in Nederland nog lang niet zo ingebakken als bijvoorbeeld in de mediterrane keuken. Je kunt olijfolie natuurlijk gebruiken in een sla dressing maar weinig mensen weten dat je er ook heel goed in kunt bakken en braden. Het grote voordeel van olijfolie is dat er veel onverzadigde vetten in zitten die goed zijn voor je gezondheid, in tegenstelling tot de dierlijke verzadigde vetten die vaak in boter zitten. Daarnaast kan je olijfolie tot een hogere temperatuur verhitten dan boter waardoor je vlees mooi dichtschroeit zodat de smaak behouden blijft.

Maar welke olijfolie gebruik je om te verhitten en welke olijfolie is lekker in een salade? Chefkok Jasper laat in deze Web TV aflevering zien hoe je op een makkelijke manier een lekkere maaltijd kan maken met olijfolie.

in samenwerking met mediaplanet online

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.