Knijpgroente voor kinderen

Start met KetoX

Groente verpakt in knijpflesjes moet kinderen ertoe verleiden meer groente te gaan eten. Door plezier te koppelen aan gezondheid, moet het mogelijk zijn de groenteconsumptie onder kinderen te verhogen.

Studenten van de Hogere Agrarische School in De Bosch ontvingen voor dit idee de HBO-prijs van het Voedingscentrum 2007. De zogenaamde Superslierten bevatten gepureerde groente en komen later op de markt.

Broccoliballetjes

Het Voedingcentrum wil meer aandacht voor de gezondheidsaspecten van voeding. De HBO-prijsvraag was onderdeel van de projecten Verborgen Vetten en Groente en Fruit. Er waren 17 inzendingen, van soep met broccoliballetjes tot Dip-Sjit, groente met dipsaus.

Gezond eetpatroon

De prijs werd uitgereikt door Frans Kok, hoogleraar Voeding en Gezondheid. Met de prijs wil het Voedingscentrum stimuleren dat gezondheidsaspecten structureel aandacht krijgen bij het ontwikkelen van voedingsmiddelen. De opdracht voor de toekomstige foodmarketeers en productontwikkelaars was een product te ontwikkelen dat bijdraagt aan een gezond eetpatroon of dat een bestaand product gezonder maakt

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.