Afvallen in 2021

Mijn naam is Kirsten Flipse en ik ben gespecialiseerd op het gebied van sport en bewegen. Ik ben eigenaresse van het bedrijf Health-Compact, waar ik mijn klanten adviseer op het gebied van hormonale disbalansen in het lichaam, gezonde voeding en voedingssuppletie en begeleidt met personal training. Ik ben gediplomeerd Trainer Hormoonfactoor en tevens werkzaam in de psychiatrie waar ik mensen met geestelijke klachten help om door middel van bewegen en gezonde voeding(suppletie) weer in balans te komen.

Hormonen

Graag wil ik je meer vertellen over hormonen. Waarom zijn hormonen nu zo belangrijk in ons lichaam en krijgen we die paar vetrolletjes maar niet weg?

Hormonen in balans brengen zorgt voor minder klachten op het gebied van, spijsvertering, vetverbranding, energiehuishouding en huid/haar problemen. Ook op het psychische vlak spelen hormonen een grote rol.

Hormonen sturen dus grotendeels activiteiten in ons lichaam aan. Een hormonaal disbalans kan bijvoorbeeld ontstaan door, antibiotica gebruik, een verkeerd voedingspatroon, stress, verschillende soorten lijnpogingen en te vaak en te lang trainen.

Hieronder de belangrijkste hormonen op een rijtje,

 • Insuline
 • Testoteron
 • Oestrogeen
 • Progesteron
 • Schildklierhormoon
 • Groeihormoon
 • DHEA
 • Cortisol
 • Melatonine

Voornamelijk voeding speelt een hele grote rol in een hormonaal disbalans. Dagelijks krijgen we veel te veel suiker binnen. Geraffineerde voedingsproducten, zoals brood en melk zijn lang niet meer zo gezond voor ons. Heb je vragen over hormonen en voeding stel ze gerust, ik zou je graag de gezonde weg willen wijzen. Regelmatig schrijf ik informatieve columns voor vetvrij.com. Hieronder kun je een overzicht vinden van de meeste recente columns die ik heb geschreven. Klik op de afbeelding om de complete column te lezen.

Advies van Kirsten

Wanneer je iets wilt weten over sport en bewegen, hormonale disbalans of voeding en suppletie, vraag me dan om advies. Gebruik hiervoor het reactieformulier of de facebook comment box onder dit bericht.

Gezonde Groeten,

kirsten

25 Reacties

 1. Beste Kirsten,

  Ik zou graag uw persoonlijke advies ontvangen.
  Nu is het nogal een (persoonlijk) verhaal.

  Ik hoor het graag,
  mvg ichelle