Kinderen eten gezond door Kabouter Plop

Start met KetoX

Niet alleen bekende figuren als kabouter Plop, maar ook onbekende figuren die dezelfde kenmerken hebben, kunnen er voor zorgen dat voeding aantrekkelijk is voor jonge kinderen. Dit blijkt uit een experiment dat door Tim Van Stevens, student Communicatiewetenschappen van de Universiteit Antwerpen, voor zijn masterproef werd uitgevoerd in de eerste leerjaren van enkele basisscholen in het Antwerpse.
In dit experiment werd voedsel aan kinderen getoond, nu eens alleen, dan samen met een bekende figuur en dan met een onbekend figuurtje. Uit de resultaten blijkt dat kinderen voeding – zowel gezonde als ongezonde – liever hebben als dat gecombineerd wordt met een figuurtje. Kinderen zullen dit voedsel regelmatiger willen eten en vragen er hun ouders ook vaker naar.

Het effect van de combinatie voedsel met een bekend figuurtje is groter dan wanneer een onbekende figuur wordt gebruikt, maar zelfs het effect met een onbekend figuurtje is significant.

De resultaten zijn interessant voor de overheid en voor social profitorganisaties die campagnes opzetten om kinderen aan te zetten gezonder te eten. Zij kunnen immers zelf figuurtjes ontwerpen om gezonde voeding te promoten. Het zelf ontwikkelen van dergelijke figuurtjes is immers meestal goedkoper dan akkoorden af te sluiten om bestaande, bekende figuren te mogen gebruiken.

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.