Kilo Burner Review en Ervaringen

Afvallen in 2021

Kilo Burner is een naam die weinig aan de verbeelding overlaat. De producten uit de Kilo Burner reeks helpen je dan ook niet verrassend met het verliezen van kilo’s. De producten vormen samen een methode die je zouden moeten helpen om je gewicht en je algehele gezondheid te verbeteren. Lukt dit echt?

Wat is Kilo Burner?

Kilo Burner is een methode met daarin vier verschillende producten:

Kilo Burner Handboek: In dit boek leer je de basisbeginselen van de methode. Het boek legt uit waarom andere afslankmethodes niet zo goed werken. Vervolgens leer je welke principes wel werken.

21 Dagen Challenge: De 21 Dagen Challenge is een praktisch handboek waarmee je in 21 dagen ‘het beste uit jezelf uit kan halen’. In tegenstelling tot het handboek is deze challenge wat meer gericht op atie.

Killerbody stappenplan: Het killerbody stappenplan heeft niets te maken met het boek van Fajah Lourens. In dit stappenplan leer je hoe je lichaam kunt ‘tonen’. Met andere woorden, hoe zorg je ervoor dat je billen, buik en je benen er beter uit zien.

Kiloburner Community: Als je de Kilo Burner producten koopt, krijg je een maand lang toegang tot de Kiloburner community. Hierin kun je online je tips en ervaringen delen met andere afvallers.

Wie zit er achter Kilo Burner?

Kilo Burner is een product van auteur Tino Burns. Er is weinig informatie te vinden over deze Tino Burns. Op social media zijn wel wat accounts te vinden van mensen dezelfde naam, maar deze lijken in de verste verte niet op de persoon op de website. We weten dat veel goede afslankproducten zijn bedacht door mensen die geen directe achtergrond hebben in de voedings- en gezondheidsbranche. Daarom lezen we graag wat over de persoon achter een product.

Als we verder kijken in de algemene voorwaarden, lezen we dat Kiloburner onderdeel is van een bedrijf met als vestigingsplaats Zoetermeer. Over dit bedrijf, Quotalis BV, is verder weinig bekend.  

Voor wie is Kilo Burner geschikt?

In eerste instantie denk je bij de naam Kilo Burner vooral aan mensen die af willen vallen. De methode is zeker voor hen bedoeld, maar volgens de makers zijn de principes ook toepasbaar op andere gezondheidsdoelen. Als je bijvoorbeeld meer spiermassa wilt kweken, dan kun je de methode ook gebruiken.

Je kunt het beste voorzichtig zijn met Kilo Burner als je gezondheidsproblemen hebt. Je gaat anders eten en daarom moeten met name mensen met diabetes en nierproblemen goed opletten. Zij kunnen het beste als eerste een arts raadplegen voordat zij beginnen met de methode.

Is Kilo Burner effectief?

Een van de belangrijkste problemen met de meeste diëten is dat je teveel spiermassa verliest tijdens het dieet (bron). Het Kilo Burner programma is gebaseerd op de inname van eiwitrijk voedsel in combinatie met voldoende fysieke activiteit. Dit is een bewezen concept als het gaat om gewichtsverlies (bron). In overeenstemming met de laatste wetenschappelijke inzichten wordt er vooral ingezet op krachttraining. Hiervan ontwikkelt je spiermassa zich het snelst (bron).

Klopt de wetenschap?

Op basis van de wetenschap is er dus reden om aan te nemen dat Kilo Burner effectief is. Om die reden hebben we een aantal mensen (7 mannen, 5 vrouwen) de methode laten proberen. Een aantal deelnemers wilde met de 21 dagen challenge beginnen, terwijl anderen aan het handboek begonnen. In eerste instantie waren de deelnemers niet zo geïnteresseerd in het Killerbody stappenplan (dat komt later wel).