Kijimea Review, Bijwerkingen en Ervaringen

Meer dan een miljoen mensen in Nederland hebben last van het prikkelbare darmsyndroom. Kijimea is een nieuw product dat hier tegen kan helpen. De gevolgen van een prikkelbare darm kunnen ernstig uiteenlopen. Sommige mensen hebben last van diarree, terwijl anderen last hebben van constipatie. Ook winderigheid is een veel voorkomende klacht. Kijimea probeert wat te doen aan het prikkelbare darmsyndroom.

Wat is Kijimea?

Kijimea is een medicijn gebaseerd op een bifidobacterium, genaamd B. bifidum MIMBb75. De naam van deze bacteriestam mag je gelijk weer vergeten, maar deze bacteriën zouden helpen om de beschadigde darmwand te beschermen. De bacteriën vormen een soort van pleisterlaagje op de darmwand, waardoor ziektekiemen de darmen minder goed binnen dringen. Het resultaat is minder last van klachten die horen bij het prikkelbare darmsyndroom.

Kijimea Gratis Testen

Omdat ik graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor Kijimea ben ik op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

Er zijn nog 43 plaatsen beschikbaar

 1. Geef middels een reactie aan waarom jij Kijimea graag wil testen;
 2. We sturen het product gratis naar je toe;
 3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
 4. Je vult het evaluatieformulier in.

Kijimea prikkelbare darm

Er is je overigens alles aan gelegen om iets te doen aan de klachten die horen bij het prikkelbare darmsyndroom. Uit onderzoek is gebleken dat mensen met het prikkelbare darmsyndroom bepaalde voedingsstoffen minder goed kunnen opnemen en dus eerder tekorten hebben (bron).

Voor wie is Kijimea geschikt?

Kijimea is geschikt voor eenieder die last heeft van het prikkelbare darm syndroom. Er zijn geen bijwerkingen van het middel bekend en er zouden ook geen reacties zijn op andere middelen. Dit betekent dat je het middel in principe gewoon altijd kunt gebruiken.

Is het Effectief en wat zijn de Bijwerking van Kijimea?

Om te bepalen hoe effectief Kijimea is, hebben wij gekeken naar de meest recente wetenschappelijke onderzoeken. Uit dit onderzoek is gebleken dat probiotica een positieve invloed hebben op de symptomen van het prikkelbare darmsyndroom (bron). Met name de pijnklachten werden minder bij het gebruik van probiotica, maar ook andere symptomen verbeterden flink.

Er is zelfs specifiek onderzoek gedaan naar onze bacterie, de B. bifidum MIMBb75. Uit dit onderzoek blijkt dat gebruik van deze bacterie inderdaad erg effectief is en dat er weinig bijwerkingen zijn (bron). Hierbij dient wel vermeld te worden dat niet iedereen positief resultaat ervaart. Ongeveer 60% van de mensen die de bacterie kregen merkte een flinke verbetering. Een ander onderzoek liet zien dat een mengsel van B. bifidum MIMBb75 met andere bacteriesoorten effectiever was (bron).

Ervaringen van proefpersonen

Voor onze test hebben we 25 proefpersonen een maand lang Kijimea laten gebruiken. Voor deze maand hielden zij ook een maand lang een dagboek bij waarin ze aangeven wat voor klachten ze hadden. Tijdens de maand waarin zij Kijimea gebruikten, gingen zij door met het bijhouden van dit dagboek.

Van de 25 proefpersonen waren 18 na een maand erg positief. De meeste van de proefpersonen hadden een stuk minder last van buikpijn. Tijdens de eerste weken merkten de proefpersonen niet zoveel, maar na twee weken was het effect merkbaar. Veel mensen die vaak last hadden van een opgeblazen gevoel en winderigheid waren ook erg tevreden Kijimea. Bij de meesten van de proefpersonen werden ook andere kwaaltjes, zoals diarree en verstopping minder. Gek genoeg bleven twee proefpersonen die minder pijn hadden hier last van houden. 16 van de proefpersonen waren erg tevreden over de resultaten en gaven aan dat ze meer energie hadden dan eerst.

Zeven van de proefpersonen waren ontevreden. Bij hen was er niet of nauwelijks resultaat te merken van Kijimea. Zij hadden evenveel last van de klachten als voorheen. Bij een van de personen was dit mogelijk te verklaren omdat hij een stressvolle periode doormaakte tijdens de maand waarin hij Kijimea gebruikte.

Geen van de proefpersonen had last van bijwerkingen van Kijimea.

Wat kost Kijimea?

Er zijn verschillende verpakkingen met Kijimea verkrijgbaar. Een verpakking met 14 capsules, genoeg voor een week kost rond de €16. Een verpakking met 28 capsules kost ongeveer €29, terwijl een verpakking met 84 capsules ongeveer €76 kost.

Voordelen van Kijimea

Kijimea is een effectief middel tegen het prikkelbare darmsyndroom. Tweederde van de mensen merkte een positief resultaat. Dit is best veel, zeker als je bedenkt dat veel mensen al jarenlang van alles geprobeerd hebben om hun prikkelbare darm syndroom te bestrijden.

Een ander groot voordeel is dat Kijimea makkelijk te gebruiken is. Je hoeft alleen maar eenmaal daags twee capsules in te nemen met een glaasje water. Een belangrijk voordeel is ook dat er geen bijwerkingen optreden.

Nadelen van Kijimea

Het grote nadeel aan Kijimea is dat het niet bij iedereen effectief is. Ongeveer een kwart van onze proefpersonen merkte bijna niets aan Kijimea. Dit zou kunnen betekenen dat je geen last hebt van een prikkelbare darm, maar misschien van een ander probleem aan de darmen.

Conclusie

Wij zijn erg positief over Kijimea. Er is een wetenschappelijke basis voor de werking van het middel en die kunnen wij bevestigen aan de hand van onze praktijktest. Houd er rekening mee dat je pas na een week of twee echt kunt zeggen of het middel werkt. En vergeet niet dat Kijimea voor sommige mensen helemaal niets doet. Je kunt de pech hebben dat je in deze categorie valt. Overigens is Kijimea niet duur, zeker als je bedenkt dat sommige mensen zich echt een stuk beter voelen.


62 Reacties

 1. Na stamceltransplantatie en ernstige graf vs host in maag en darmen verdraag ik nog maar weinig voedsel.Op de meeste voedingsmiddelen krijg ik een intolerantiereactie, vergelijk dat met heftige griep zonder koorts. De natuurdiëtiste heeft bij ontlastingsonderzoek een lekkende darm vastgesteld. Een goed probioticum heeft een stuk geholpen, maar is niet afdoende gebleken. Ik zou uw product graag willen testen.

 2. in onze familie komt veel PDS voor,
  vermits ik diegene ben die alles eerst wil proberen…zou ik dit ook graag willen testen..
  voor ik mijn familie aanzet om Kijimea te kopen

 3. Heb constant last van diaree. Kan geen immodium blijven nemen, hé! Zou graag eens proberen of Kijimea soelaas brengt. Dank en groetjes, Sonja

 4. Ik heb al jaren veel klachten door PDS. Heb al veel probeerd en wil Kijimea ook graag een kans geven, in de hoop dat het mijn klachten verlicht!

 5. Ik zou dit medicijn graag proberen
  Ik heb een onderzoek gehad dat ze kunnen zien dat ik spastische darmen heb
  En veel buikpijn en ontlasting is wissellend

 6. eind mei begin juni begon ik last te krijgen van mijn buik en maag. bezoek aan de huisarts die toch wel schrok van de dikte. Ze hoorde ook een demping. na 2 echo’s/foto’s bloedonderzoeken wees uit dat er een verstopping zit. na veel medicijnen/klisma en clean prepp zit het er nog steeds. Zelf gekozen voor een colonhydrotherapie. Kwam wel wat los, maar mijn dikke buik en maag willen maar niet weg. moedeloos word ik ervan.

 7. Ik ben een vrouw van 23 jaar en heb pds. Met name heb ik last van diarree en een zeurende pijn in mijn buik. Ik heb al eens probiotica geprobeerd, maar dat leek niet echt een groot verschil te maken.

 8. Ik moet de hele dag door naar het toilet. Aan de arts vraag ik maar niets meer….. ik moet geduld hebben…… wordt hier moedeloos van…. Ben geopereerd voor endeldarmkanker, voel me niet best met steeds naar het toilet gaan diarree buikpijn. hoop dat ik mee mag doen aan deze test.
  BvD
  Ap Weerensteijn

 9. Ik zou graag dit proberen daar ik al jaren kamp met winderigheid, obstipatie en geen of onvoldoende opname voedingsmiddelen
  Ik neem dagelijks fruit en veel groenten
  Van alles al geprobeerd en niks helpt
  Dokters ook geen zicht
  Wijten aan stress………
  Ik ben vrouw van 58 jaar
  Heb mij al laten opereren zo wanhopig ben ik

 10. Ik ben een vrouw van 40 jaar, heb sinds 3 jaar last van constipatie en diarree, in periodes die zich afwisselen. Ik vermoed zelf, dat ik PDS heb, maar dat is nooit verwoord door een dokter.
  Wanneer ik een diarree aanval krijg, merk ik dat ik van te voren,met aanvallen van buik en rugpijn. En vaak is de diarree gelig van kleur.En dan moet ik ook RENNEN, en vaak is het al te laat :-(( Ik kan het dan ook niet tegenhouden.Ik heb dan ook meestal wel verschoning bij mij !
  Tussendoor, ook soms “gewoon”maar die periodes zijn in de minderheid.
  Ik ben al binnenstebuiten gekeerd door de dokter en ben voor onderzoek bij de MDL-dokter geweest, die ook een endoscopie heeft gedaan, waar niks uit kwam.
  Ik heb wel een prolaps, waaraan ik verholpen ben (geopereerd) maar dit heeft niet mogen baten en is weer teruggekomen.
  Ook ik hoop dan ook, dat ik wordt uitgekozen voor het onderzoek en hoop verbetering hiermee te bereiken.

 11. Vrouw, 58 jaar. Buikkrampen, overgevoelig voor bepaalde voedingsstoffen (oa. champions), extreme winderigheid, opgeblazen buik. De huisarts kan er niet veel mee. Dus hoop dat dit middel wel iets voor mij kan betekenen en zou graag aan het onderzoek meedoen

 12. Misschien een reactie van de adverteerder zou op zijn plaats zijn , tot op heden geen antwoord .
  u zoekt nog 43 personen blijkbaar komt niemand in aanmerking

 13. Sinds meer dan een jaar regelmatig buikpijn met krampen , die soms verdwijnen na slappe stoelgang .
  soms plots verliezen van slappe stoelgang . volgens de reclame moet ik daar kunnen mee geholpen worden , klachten worden bij sommige dokters , bestempeld als stress ????????? .
  Graag deelname aan uw gratis test .

 14. Hoi
  Ik heb ook last van pds.
  Dus ik zou graag dit middel willen testen en hopelijk helpt dit om van mijn klachten af te komen.

 15. Ik heb sinds jaren pijnlijke darmen : krampen , winderigheid en opgeblazen gevoel, spannend gevoel.
  Reeds van alles geprobeerd maar het komt steeds terug. Hopelijk is dit de oplossing.

 16. Ik ben geboren met spina-bifita en heb verschillende darm operaties gehad met vele onderzoeken en allerlei middelen en medicatie.Zowel vezels,medicijnen of natuurproduckten (bv.Dokter vogel).helpen niet.

  Het zou voor mij op 43-jarige leeftijd een wonder zijn mocht “Kijimea” dan toch helpen zodat ik eindelijk eens een gewoon leven kan lijden.

 17. Ik wil het proberen Omdat ik elke dag met een opgezette buik zit. En heel veel pijn . Zo strak dat het een brandend gevoel geeft .Ze kunnen niet vinden wat het is . Ik kan mijn verder leven ,toch niet zo verder gaan . Elke dag die pijn en in de morgen wel 4 xnaar de wc

 18. Heb al lange tijd last van zeurende pijn in mijn darmen.
  Vooral S nachts, gevolg dat ik slechte nachtrust heb. Mijn ontlasting is vaak wisselend van hard tot zachte brij.
  Zou graag dit middel willen proberen.

 19. Graag zou ik dit product willen testen. Ik heb al voor zolang ik mij kan herinneren last van de klachten van een prikkelbare darm. En met mijn lithium medicatie is het alleen maar verergerd.

  Hierdoor is het soms zo ondragelijk dat ik bijna geen nachtrust heb en dan de volgende dag totaal geen energie meer heb.

  Helaas mogen niet veel medicijnen met lithium gebruikt worden, daarom zou dit een ideale oplossing kunnen zijn.

  Vriendelijke groet,

  Ruby van der Kuil

 20. Sinds een jaar of 3 dagelijks last van opgeblazen gevoel, buikpijn, veel ” gerommel” in de buik, winderigheid en heb eigenlijk bijna nooit vaste ontlasting, het is vaak breiig. Nu heb ikinmiddels een maag- en darmonderzoek gehad, omdat men toch dacht aan “ergere” dingen. Er is wel uitgekomen dat de darm op verschillende plaatsen uitstulpingen heeft, dus een bescherming voor de darm lijkt me dan ook nodig,vandaar mijn interesse in Kijimea. Ik zou dan ook graag deel willen nemen om het produkt te testen

 21. Sinds een jaar of 3 dagelijks last van opgeblazen gevoel, buikpijn, veel ” gerommel” in de buik, winderigheid en heb eigenlijk bijna nooit vaste ontlasting, het is vaak breiig. Nu heb ikinmiddels een maag- en darmonderzoek gehad, omdat men toch dacht aan “ergere” dingen. Er is wel uitgekomen dat de darm op verschillende plaatsen uitstulpingen heeft, dus een bescherming voor de darm lijkt me dan ook nodig,vandaar mijn interesse in Kijimea. Ik zou dan ook graag deel willen nemen om het produkt te testen

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.