Kijimea Review, Bijwerkingen en Ervaringen

Meer dan een miljoen mensen in Nederland hebben last van het prikkelbare darmsyndroom. Kijimea is een nieuw product dat hier tegen kan helpen. De gevolgen van een prikkelbare darm kunnen ernstig uiteenlopen. Sommige mensen hebben last van diarree, terwijl anderen last hebben van constipatie. Ook winderigheid is een veel voorkomende klacht. Kijimea probeert wat te doen aan het prikkelbare darmsyndroom.

Wat is Kijimea?

Kijimea is een medicijn gebaseerd op een bifidobacterium, genaamd B. bifidum MIMBb75. De naam van deze bacteriestam mag je gelijk weer vergeten, maar deze bacteriën zouden helpen om de beschadigde darmwand te beschermen. De bacteriën vormen een soort van pleisterlaagje op de darmwand, waardoor ziektekiemen de darmen minder goed binnen dringen. Het resultaat is minder last van klachten die horen bij het prikkelbare darmsyndroom.

Kijimea Gratis Testen

Omdat ik graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor Kijimea ben ik op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

Er zijn nog 43 plaatsen beschikbaar

 1. Geef middels een reactie aan waarom jij Kijimea graag wil testen;
 2. We sturen het product gratis naar je toe;
 3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
 4. Je vult het evaluatieformulier in.

Kijimea prikkelbare darm

Er is je overigens alles aan gelegen om iets te doen aan de klachten die horen bij het prikkelbare darmsyndroom. Uit onderzoek is gebleken dat mensen met het prikkelbare darmsyndroom bepaalde voedingsstoffen minder goed kunnen opnemen en dus eerder tekorten hebben (bron).

Voor wie is Kijimea geschikt?

Kijimea is geschikt voor eenieder die last heeft van het prikkelbare darm syndroom. Er zijn geen bijwerkingen van het middel bekend en er zouden ook geen reacties zijn op andere middelen. Dit betekent dat je het middel in principe gewoon altijd kunt gebruiken.

Is het Effectief en wat zijn de Bijwerking van Kijimea?

Om te bepalen hoe effectief Kijimea is, hebben wij gekeken naar de meest recente wetenschappelijke onderzoeken. Uit dit onderzoek is gebleken dat probiotica een positieve invloed hebben op de symptomen van het prikkelbare darmsyndroom (bron). Met name de pijnklachten werden minder bij het gebruik van probiotica, maar ook andere symptomen verbeterden flink.

Er is zelfs specifiek onderzoek gedaan naar onze bacterie, de B. bifidum MIMBb75. Uit dit onderzoek blijkt dat gebruik van deze bacterie inderdaad erg effectief is en dat er weinig bijwerkingen zijn (bron). Hierbij dient wel vermeld te worden dat niet iedereen positief resultaat ervaart. Ongeveer 60% van de mensen die de bacterie kregen merkte een flinke verbetering. Een ander onderzoek liet zien dat een mengsel van B. bifidum MIMBb75 met andere bacteriesoorten effectiever was (bron).

Ervaringen van proefpersonen

Voor onze test hebben we 25 proefpersonen een maand lang Kijimea laten gebruiken. Voor deze maand hielden zij ook een maand lang een dagboek bij waarin ze aangeven wat voor klachten ze hadden. Tijdens de maand waarin zij Kijimea gebruikten, gingen zij door met het bijhouden van dit dagboek.

Van de 25 proefpersonen waren 18 na een maand erg positief. De meeste van de proefpersonen hadden een stuk minder last van buikpijn. Tijdens de eerste weken merkten de proefpersonen niet zoveel, maar na twee weken was het effect merkbaar. Veel mensen die vaak last hadden van een opgeblazen gevoel en winderigheid waren ook erg tevreden Kijimea. Bij de meesten van de proefpersonen werden ook andere kwaaltjes, zoals diarree en verstopping minder. Gek genoeg bleven twee proefpersonen die minder pijn hadden hier last van houden. 16 van de proefpersonen waren erg tevreden over de resultaten en gaven aan dat ze meer energie hadden dan eerst.

Zeven van de proefpersonen waren ontevreden. Bij hen was er niet of nauwelijks resultaat te merken van Kijimea. Zij hadden evenveel last van de klachten als voorheen. Bij een van de personen was dit mogelijk te verklaren omdat hij een stressvolle periode doormaakte tijdens de maand waarin hij Kijimea gebruikte.

Geen van de proefpersonen had last van bijwerkingen van Kijimea.

Wat kost Kijimea?

Er zijn verschillende verpakkingen met Kijimea verkrijgbaar. Een verpakking met 14 capsules, genoeg voor een week kost rond de €16. Een verpakking met 28 capsules kost ongeveer €29, terwijl een verpakking met 84 capsules ongeveer €76 kost.

Voordelen van Kijimea

Kijimea is een effectief middel tegen het prikkelbare darmsyndroom. Tweederde van de mensen merkte een positief resultaat. Dit is best veel, zeker als je bedenkt dat veel mensen al jarenlang van alles geprobeerd hebben om hun prikkelbare darm syndroom te bestrijden.

Een ander groot voordeel is dat Kijimea makkelijk te gebruiken is. Je hoeft alleen maar eenmaal daags twee capsules in te nemen met een glaasje water. Een belangrijk voordeel is ook dat er geen bijwerkingen optreden.

Nadelen van Kijimea

Het grote nadeel aan Kijimea is dat het niet bij iedereen effectief is. Ongeveer een kwart van onze proefpersonen merkte bijna niets aan Kijimea. Dit zou kunnen betekenen dat je geen last hebt van een prikkelbare darm, maar misschien van een ander probleem aan de darmen.

Conclusie

Wij zijn erg positief over Kijimea. Er is een wetenschappelijke basis voor de werking van het middel en die kunnen wij bevestigen aan de hand van onze praktijktest. Houd er rekening mee dat je pas na een week of twee echt kunt zeggen of het middel werkt. En vergeet niet dat Kijimea voor sommige mensen helemaal niets doet. Je kunt de pech hebben dat je in deze categorie valt. Overigens is Kijimea niet duur, zeker als je bedenkt dat sommige mensen zich echt een stuk beter voelen.

66 Reacties

 1. Ik heb al behoorlijk lange tijd van buikpijn en afwisselend diarree en verstopping ook heb ik heel erg last van een opgeblazen gevoel waardoor ik een soort van druk voel in mijn buik tegen mijn middenrif waardoor ik constant last heb van boeren en oprispingen
  Zou graag willen uittesten of dit voor mij werkt

 2. ik heb al maanden waterige diaree. Er is een darmonderzoek gebeurd . Dokter zegt prikkelbaat darmsyndroom. Ik neem nu 2 maanden symbisys alflorex ,, zonder resultaat . er is gluten onderzocht in mijn bloed. Negatief. ER is een lactose test gebeurd , waaruit blijkt dat ik intollerant ben. Nu eet ik al 14 dagen niets meer van die zaken waar lactose inzit en nog steeds problemen. IK ben 71 jaar ,, en heel moe niets energie meer. de dokter zegt dat ik moet proberen er mee te leven. ik neem ook voor een maaltijd Quatrase disolut. niets helpt.

 3. bij mij is door colonscopie vastgesteld dat ik divertikels heb in het laatste stuk v d darm. Ik heb er veel last van krampen en diarree die erger zijn naarmate ik meer stress heb. in de voormiddag hoef ik eigenlijk niks te plannen door deze krampen en diarree. Dikwijls na de eerste 2 toiletbezoeken komt er veel waterig slijm mee. Daarom wil ik kijimea testen.

 4. Mijn hele leven wordt beheerst door mijn PDS. Sporten, werken, sociale gezelligheid enz. Alles hangt maar weer af van de buik. Kan ik dit wel of niet eten? nooit spontaan uit eten of ergens een broodje pakken, Altijd maar de buikpijn. kramp enz enz. Drama. Daarom zou ik graag Kijimea willen testen.

 5. Heb al een tijd last van wat druk in de darmen, geregeld diarree, afgewisseld met constipatie, een opgeblazen gevoel en wil eens uittesten of dit middel mij kan helpen

 6. ik ben dus niet de enige die last heeft van winderigheid…ik geneer me als het gebeurt waar mijn collega’s bij zijn…van alles geprobeerd….ik wil het graag proberen…ik blijf hopen op genezing…

 7. Ik zou Kijimea heel graag willen uitproberen
  al jaren heb ik last van moeilijke stoelgang en vooral een opgeblazen gevoel
  wat pas weer wat oplucht na veel winderigheid
  wat soms heel lang op zich laat wachten
  daarom zou ik dit zeker eens willen uitproberen

 8. Hallo,
  Ik ben een vrouw van 68 en ben dit jaar geopereerd en heb nu levenslang een stoma omdat de stembanden verwijderd zijn. Dat is al een hele aanpassing. Er is veel veranderd nu ik niet meer via de neus ademhaal maar via een stoma. O.a. hierdoor heb ik nog meer last gekregen van winderigheid en regelmatig een opgeblazen gevoel.

  Ik zou daarom heel graag dit product proberen en hoop op een positieve reactie.

 9. L.S. ik heb colitis ulcerosa en prikkelbare dfarm.
  Ik ben sceptisch maar wil het product graag een kans geven.
  Ik wil niet met mijn eigen naam gebruikt worden in publicaties.

 10. Ik heb heel veel last van een opgeblazen gevoel, veel buikpijn en winderigheid. Vaak diarree.
  Dit beïnvloedt mij levenskwaliteit omdat ik hierdoor niet graag meer onder de mensen kom.
  Heb een colonscopie gehad, waarbij prikkelbare darm werd vastgestel, verder werd hier niets mee gedaan. Daarom zou ik heel graag Kijimea testen.
  Heb al verschillende probiotica geprobeerd, maar niets hielp afdoende.
  Dus wil graag testen.

 11. Ik moest 2jaar geleden 5 buik operaties ondergaan als gevolg daarvan heb ik nog steeds klachten zoals een opgeblazen gevoel.
  Misschien dat Kijimea verlichting zou kunnen bieden.
  Daarom wil als proef persoon Kijimea proberen.

 12. Ik (loop) inmiddels meer dan 5 jaar met alle problemen van het prikkelbare darm syndroom rond. Ik zou heel graag het product uitproberen daar ik niet de financiële mogelijkheid heb om het zelf te kopen. Mede door deze problemen mijn baan kwijt geraakt. Hopende op uw hulp als test, mvg M. Meerman

 13. Ik zou heel graag dit middel testen. Ik heb veel last van een opgeblazen gevoel, veel buikpijn vaak moeilijk naar het toilet, veel last van winderigheid,en wat zou ik mij gelukkig voelen als ik door dit middel van deze problemen verlost zou zijn want het beïnvloed je hele leven.

 14. Ik heb heel veel last van een opgeblazen gevoel, veel buikpijn en winderigheid. Vaak diarree. Dit beïnvloedt mij levenskwaliteit omdat ik hierdoor niet graag meer onder de mensen kom. Heb een colonscopie gehad, waarbij prikkelbare darm werd vastgestel, verder werd hier niets mee gedaan. Daarom zou ik heel graag Kijimea testen. Heb al verschillende probiotica geprobeerd, maar niets hielp afdoende.

 15. Extreem last van buikpijn direct na het eten, erge diaree aanvallen, meerderen malen per week, dokter heeft pds vastgesteld, veel winderigheid direct na het eten, kan nooit meer eens gezellig uit eten gaan
  Zou graag dit product willen testen

 16. 26 jaar geleden moesten mijn eierstokken verwijderd worden omdat er een grote borderline cyste aanwezig was. Sinds deze operatie heb ik last van een verkleving van de darmen en ook een prikkelbare darm. Enkele jaren geleden is hier nog een lactose intolerantie bijgekomen. Dus ja, heb veel last van een pijnlijke buik en krampen. Daarom had ik graag dit product getest.

 17. Na stamceltransplantatie en ernstige graf vs host in maag en darmen verdraag ik nog maar weinig voedsel.Op de meeste voedingsmiddelen krijg ik een intolerantiereactie, vergelijk dat met heftige griep zonder koorts. De natuurdiëtiste heeft bij ontlastingsonderzoek een lekkende darm vastgesteld. Een goed probioticum heeft een stuk geholpen, maar is niet afdoende gebleken. Ik zou uw product graag willen testen.

 18. in onze familie komt veel PDS voor,
  vermits ik diegene ben die alles eerst wil proberen…zou ik dit ook graag willen testen..
  voor ik mijn familie aanzet om Kijimea te kopen

 19. Heb constant last van diaree. Kan geen immodium blijven nemen, hé! Zou graag eens proberen of Kijimea soelaas brengt. Dank en groetjes, Sonja

 20. Ik heb al jaren veel klachten door PDS. Heb al veel probeerd en wil Kijimea ook graag een kans geven, in de hoop dat het mijn klachten verlicht!

 21. Ik zou dit medicijn graag proberen
  Ik heb een onderzoek gehad dat ze kunnen zien dat ik spastische darmen heb
  En veel buikpijn en ontlasting is wissellend

 22. eind mei begin juni begon ik last te krijgen van mijn buik en maag. bezoek aan de huisarts die toch wel schrok van de dikte. Ze hoorde ook een demping. na 2 echo’s/foto’s bloedonderzoeken wees uit dat er een verstopping zit. na veel medicijnen/klisma en clean prepp zit het er nog steeds. Zelf gekozen voor een colonhydrotherapie. Kwam wel wat los, maar mijn dikke buik en maag willen maar niet weg. moedeloos word ik ervan.

 23. Ik ben een vrouw van 23 jaar en heb pds. Met name heb ik last van diarree en een zeurende pijn in mijn buik. Ik heb al eens probiotica geprobeerd, maar dat leek niet echt een groot verschil te maken.

 24. Ik moet de hele dag door naar het toilet. Aan de arts vraag ik maar niets meer….. ik moet geduld hebben…… wordt hier moedeloos van…. Ben geopereerd voor endeldarmkanker, voel me niet best met steeds naar het toilet gaan diarree buikpijn. hoop dat ik mee mag doen aan deze test.
  BvD
  Ap Weerensteijn

 25. Ik zou graag dit proberen daar ik al jaren kamp met winderigheid, obstipatie en geen of onvoldoende opname voedingsmiddelen
  Ik neem dagelijks fruit en veel groenten
  Van alles al geprobeerd en niks helpt
  Dokters ook geen zicht
  Wijten aan stress………
  Ik ben vrouw van 58 jaar
  Heb mij al laten opereren zo wanhopig ben ik

 26. Ik ben een vrouw van 40 jaar, heb sinds 3 jaar last van constipatie en diarree, in periodes die zich afwisselen. Ik vermoed zelf, dat ik PDS heb, maar dat is nooit verwoord door een dokter.
  Wanneer ik een diarree aanval krijg, merk ik dat ik van te voren,met aanvallen van buik en rugpijn. En vaak is de diarree gelig van kleur.En dan moet ik ook RENNEN, en vaak is het al te laat :-(( Ik kan het dan ook niet tegenhouden.Ik heb dan ook meestal wel verschoning bij mij !
  Tussendoor, ook soms “gewoon”maar die periodes zijn in de minderheid.
  Ik ben al binnenstebuiten gekeerd door de dokter en ben voor onderzoek bij de MDL-dokter geweest, die ook een endoscopie heeft gedaan, waar niks uit kwam.
  Ik heb wel een prolaps, waaraan ik verholpen ben (geopereerd) maar dit heeft niet mogen baten en is weer teruggekomen.
  Ook ik hoop dan ook, dat ik wordt uitgekozen voor het onderzoek en hoop verbetering hiermee te bereiken.

 27. Vrouw, 58 jaar. Buikkrampen, overgevoelig voor bepaalde voedingsstoffen (oa. champions), extreme winderigheid, opgeblazen buik. De huisarts kan er niet veel mee. Dus hoop dat dit middel wel iets voor mij kan betekenen en zou graag aan het onderzoek meedoen

 28. Misschien een reactie van de adverteerder zou op zijn plaats zijn , tot op heden geen antwoord .
  u zoekt nog 43 personen blijkbaar komt niemand in aanmerking

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.