Start met KetoX

Een Kettlebell Workout, of oefeningen met een kettlebell zijn enorm populair. Op sportscholen maar ook op TV bij afslankprogramma’s zoals The Biggest Loser zie je de kettlebell regelmatig voorbij komen. Het mooie aan een Kettlebell workout is dat je de oefeningen eenvoudig thuis kunt doen. Een duur abonnement op de sportschool is dus niet nodig. De workouts die je kunt uitvoeren is verkrijgbaar op DVD maar ook op internet staan verschillende oefeningen. Op deze pagina zal ik een aantal workouts van verjongingscoach Jesse van der Velde laten zien zodat je een indruk krijgt van een Kettlebell workout. Ben je enthousiast? Bestel dan een Kettlebell Workout. Tijdelijk krijg je een gratis workout DVD bij je bestelling.

Oefening 1: Kettlebell Squat

Deze oefening is goed voor je benen, billen en rug. Ga rechtop staan, met de kettlebell in beide handen aan de voorkant van je borst. Hou je ellebogen tegen je lichaam. Begin gehurkt en druk je hakken in naar beneden. Doe je heupen naar achteren totdat je dijen parallel staan ten opzichte van de grond. Herhaal deze oefening 10 tot 15 keer. Voer de oefening zorgvuldig uit. Liever iets minder herhalingen die goed van kwaliteit zijn, dan snel en minder zorgvuldig. Bekijk de video van deze oefening.

Oefening 2: Kettlebell Press

Deze oefening is goed voor je schouders, rug, armen, buikspieren, billen en benen. Ga rechtop staan ​​terwijl je de kettlebell aan de voorkant van je borst met beide handen vasthoud. Hou je armen gebogen en handpalmen naar elkaar toe. buig naar voren met een been. Ga terug en breng de kettlebell weer naar je borst. Probeer 10 tot 15 herhalingen per been uit te voeren. Bekijk de video van deze oefening.

Oefening 3: Kettlebell Two Arm Swing

Deze oefeningen is niet voor beginners en heeft effect op je schouders, rug, heupen, billen en benen. Ga