Keto dieet en vasten

Start met KetoX

Als je af wilt vallen, dan is het keto dieet een hele goede keuze. Veel mensen die het keto dieet volgen, verliezen kilo’s en krijgen deze ook niet weer terug. Wat gebeurt er als je het keto dieet gaat combineren met vasten?

Keto dieet

Het keto dieet is een koolhydraatarm dieet dat je volgt met als doel om in ketose te raken. Als je in ketose bent, dan gebruikt je lichaam vet als energiebron. Dit kun je alleen bereiken als je heel weinig koolhydraten eet. In het keto dieet eet je dan ook vooral vetten en eiwitten.

Als je begint met het keto dieet moet je lichaam een omschakeling maken. Dit betekent dat je in een keer de omschakeling moet maken naar dit koolhydraatarme dieet. Zeker in het begin is het enorm belangrijk dat je niet te veel koolhydraten eet, omdat je lichaam anders blijft ‘hangen’ in de verbranding van koolhydraten.

Voordelen van keto dieet en vasten

Vasten kan helpen om een snellere en volledige omschakeling te maken naar ketose. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die vasten meer ketonen aanmaken (bron). Ketonen zijn kleine vetmoleculen die als brandstof worden gebruikt als je in ketose bent.

Voordeel aan koolhydraatarm eten is dat je eenvoudiger kunt vasten. Je voelt je langer voldaan als je eiwitten of vetten eet (bron, bron).

Een ander voordeel van de combinatie van intermittent fasting en keto is dat je meer vet verliest. Dit komt omdat intermittent fasting je stofwisseling stimuleert (bron). Dat is niet het enige voordeel van intermittent fasting; het zorgt er ook voor dat je je spiermassa makkelijker behoudt (bron).

Een korte samenvatting is dat het keto dieet en intermittent fasting elkaar versterken. Dit kan een goede reden zijn om de beide technieken te combineren.

Keto dieet en vasten