Juice Plus Review en Ervaringen

Wat is Juice Plus?

Juice Plus is een echte uitkomst voor personen met een druk leventje die toch gezond willen eten. In de capsules van Juice Plus of JP vind je alle essentiële nutriënten die in een gezond dieet horen te zitten. Kom je er maar niet aan toe om elke dag gezonde maaltijden naar binnen te werken? Vrees niet, met de capsules van JP krijg je toch alle nodige vitamines en mineralen in je lichaam. Een paar studies hebben vastgesteld dat Juice Plus supplementen zorgde voor een verhoogde activiteit van sommige immuuncellen capsules-groenten-en-fruit-300x225(bronbron).

In de capsules van JP zitten alle voordelen die je uit een gezond en gevarieerd dieet zou halen. De beste delen van ongeveer 30 soorten fruit, groenten en bessen zijn in capsulevorm gezet. Het is hierdoor ook een goede bron van antioxidanten, welke belangrijk zijn voor je gezondheid. Fruit en groenten zijn rijk aan antioxidanten en kunnen mogelijk helpen tegen chronische ontstekingen (bron).

Voor wie is Juice Plus geschikt?

Juice Plus is er voor een ieder die gezond wilt eten, maar er niet altijd aan toekomt. In een gezond dieet zit er een variatie aan vers fruit, groente en vlees. Doordat onze schema’s steeds drukker worden lukt het de meeste van ons niet altijd om gezonde maaltijden klaar te maken. Het gevolg? We grijpen steeds naar snelle en minder gezonde voedingsitems.  Hierdoor krijgen we niet de nodige voedingsstoffen in ons lichaam.

juice-plus

Om goed te kunnen functioneren is het natuurlijk belangrijk dat we deze voedingsstoffen op een andere manier toch in ons dagelijks voedsel opnemen. JP biedt een helpende hand hierbij. De voedingsstoffen die je nodig hebt zitten in de capsules verwerkt. Zo kan je zelfs met een super druk schema nog gezond blijven. Sommige studies hebben aangetoond dat het gebruik van Juice Plus de bloedwaarden van homocysteïne kan verlagen (bronbron).

Is Juice Plus effectief?Juice-Plus-capsules-300x200

In een JP capsule zit er nutriënten van 30 verschillende soorten fruit, groenten en bessen opgenomen. Uit zo een capsule haal je dus alle plantenstoffen, vitaminen en mineralen om in je dagelijkse behoefte te voorzien. Je zult al snel de gezondheidsvoordelen van JP merken. In een onderzoek uit 2007 kregen 60 deelnemers Juice Plus als aanvulling op hun dieet (bron). Andere studies vonden echter geen significante toenames van voedingstoffen in het bloed (bronbronbron).

Multilevel Marketing

De verkoop van Juice Plus loopt via een consulenten netwerk. Dit wil zeggen dat je Juice Plus niet rechtstreeks kunt kopen maar de producten altijd via een tussenpersoon moet aanschaffen. Deze tussenpersonen krijgen hier provisie wat in vaktermen Multilevel Marketing heet. MLM is een bedrijfsmodel waar een piramide van zelfstandige verkopers inkomsten verwerft door directe verkoop van producten zoals in dit geval Juice Plus. Tevens kunnen ze nieuwe verkopers werven. MLM maakt gebruik van persoonlijke relaties tussen verkoper en klant. MLM wordt vaak bekritiseerd onder andere door vergelijking met een piramidespel. Een vergelijkbare constructie kennen we van Herbalife. De consulenten krijgen een commissie voor hun verkopen die in de verkoopprijs zit. Uiteindelijk betalen de klanten hierdoor (onnodig) duur.

Wat zijn de kosten?Juice-plus-soorten-potten-300x197

In het assortiment van Juice Plus zitten er verschillende capsules en pastilles.

De prijzen van Juice Plus

 • JP Capsules kosten vanaf € 28,00 per maand.
 • JP Pastilles kosten vanaf € 31,75 per maand.
 • JP Shakes kosten vanaf € 40,00 per maand.

Voordelen

 • Juice Plus bevat alle vitaminen en mineralen om te voorzien in je dagelijkse behoefte.
 • Bevat belangrijke fytonutriënten die makkelijk door je lichaam worden opgenomen.
 • Houdt je immuunsysteem gezond dankzij de vele vitaminen en mineralen.
 • Is een goede uitkomst voor personen met een drukke schema.

Nadelenafvallen-juiceplus-300x226

De Shakes zijn goed ter ondersteuning van je dieet, maar je kan het niet gebruiken ter vervanging daarvan. Voedingssupplementen kunnen nooit een gezond en gevarieerd dieet vervangen. Wanneer je dus een hele week ongezond eet kun je dit niet compenseren door Juice Plus in te nemen. Het is niet eenmalig maar uitsluitend met een abonnement verkrijgbaar. Tot slot betaal je extra voor het product om het salaris van de consulenten te betalen. Over het algemeen lijkt Juice Plus het aantal voedingsstoffen in het lichaam te verhogen. Deze omvatten bèta-caroteen, vitamine C, vitamine E en folaat (bron). Onderzoek naar de effecten van Juice Plus op andere risicofactoren voor hart- en vaatziekten, zoals hoge bloeddruk en cholesterol, hebben gemengde resultaten opgeleverd (bronbron).

Conclusie

JP kan een waardevolle ondersteuning zijn aan je dagelijks eetpatroon als het op de juiste manier wordt gebruikt. Het is dus belangrijk dat je nog steeds voldoende groente en fruit tot je blijft nemen. Gebruik Juice Plus slechts om te compenseren voor de dagen waar je minder gezond eet. Let wel dat je het niet tot een gewoonte maakt om grotendeels ongezond te eten. In één studie zorgde het gebruik van Juice Plus voor een daling van de bloedwaarden van homocysteïne met 37% in vergelijking met de placeo-groep (bron). Andere studies konden dit effect niet bevestigen (bronbron).

Gezonde Groeten,

natascha


Reageer op dit artikel

REAGEER ZONDER FACEBOOK

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

2 Reacties

 1. Geachte heer/mevrouw,
  Ik heb kortgeleden telefonisch contact gehad met een uwer medewerkers. De shake poeders helpen mij helaas niet en mocht deze terug sturen. Graag zou ik van tevoren weten hoeveel ik voor 3 zakken JP shakepoeders terug krijg, alvorens ik deze opstuur. Uiteraard zou ik dan ook graag weten waar ik de producten naar terug kan sturen.
  ik hoor graag van u.

  Met vriendelijke groet,
  Kitty Aalders

 2. Met mijn juridische achtergrond ben ik inmiddels al 23 jaar bedrijfspartner van de Juice Plus Company en heb stevig carrière gemaakt . Niet over de rug van mensen met een interieur supplement, maar met een degelijk onafhankelijk wetenschappelijk onderzocht voedingsmiddel, gepubliceerd in top vakbladen , gold standard uitgevoerd , wat geen enkele vergelijking kent met welke vitamine pil dan ook, omdat Juice plus duizenden Phytostoffen bevat en het label zeer zeker niet de lading dekt ! Plak eens een label op een Appel! Ik slaat de plank stevig mis met uw kort door de bocht gedane uitlatingen tav de studies etc. Toch gek dat duizenden gerenommeerde wetenschappers , gelauwerde specialisten , medici en doodnormale artsen en para medici Jp roemen , zelf benutten en van harte adviseren. Uw verborgen agenda is duidelijk , afvallen op uw manier ! Wetenschappelijk onderbouwd ? Triest is dat onwetende consumenten zich verlaten op zg experts zoals u en daarmee zich onthouden van top voeding met cellulair verstrekkende gezondheidseffecten Mvg mr J van Greunsven

Klik hier voor meer ervaringen

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
Mijn naam is Natascha en ik vind het leuk om je te informeren over het laatste nieuws op het gebied van dieet, voeding en gezondheid. Regelmatig schrijf ik artikelen en columns voor vetvrij.com