Jonge meisjes vaak ontevreden over hun lichaam

Start met KetoX

40 % van de jonge meisjes tussen 6 en 12 jaar willen minimaal een paar dingen gewijzigd zien aan hun lichaam.Een op de vier wil afvallen, 15 procent wil groter zijn of droomt van een ander gezicht. En maar liefst een kwart heeft een hekel aan haar kapsel. Jonge meisjes weten precies in welke kleding hun figuurtje het beste uitkomt. De mode van tegenwoordig, die zeer volwassen oogt, helpt hen hierbij.

Ook beïnvloed de tv hun heel erg. Programma’s als ‘Topmodels’ laten de meisjes geloven dat een mooi uiterlijk gelukkiger maakt. En dan hebben we het niet eens over al die beroemdheden en glitter- en glamourbladen waardoor een ideale figuur steeds meer als het hoogst haalbare wordt gezien.

bron: BBC

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.