Inkomen Belg bepaalt voedingskeuze

De FOD (Federale overheidsdienst) Economie zoekt jaarlijks uit hoe Belgen hun huishoud geld uitgeven. Een huishouden gaf in 2005 in België gemiddeld 31.449 euro uit. Het blijkt dat de tien procent armste gezinnen met een gemiddeld budget van 12.460 euro iets meer dan 17% daarvan aan voeding besteden. De tien procent rijkste gezinnen, met een gemiddeld buidget van 76.747 euro, is deze post goed voor iets meer dan 14% van de uitgaven.

Biologische producten blijken nagenoeg alleen te worden gekocht door de rijkere gezinnen. Het zelfde beeld gaat op voor vers vlees en vis. Hier wordt door de hoger inkomensgroepen veel meer aan besteed. De tien procent rijkste gezinnen gaven hieraan in 2005 gemiddeld 980 euro uit, terwijl dat bij de armste gezinnen niet meer dan 260 euro was.


REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

Sanne
Mijn naam is Sanne Sanders en ik ben trendwatcher op het gebied van dieet, voeding, gezondheid en beauty. Regelmatig schrijf ik een artikel of review voor vetvrij.com Heb je een vraag of suggestie? Dan kun je me een berichtje sturen.