Inkomen Belg bepaalt voedingskeuze

Afvallen in 2021

De FOD (Federale overheidsdienst) Economie zoekt jaarlijks uit hoe Belgen hun huishoud geld uitgeven. Een huishouden gaf in 2005 in België gemiddeld 31.449 euro uit. Het blijkt dat de tien procent armste gezinnen met een gemiddeld budget van 12.460 euro iets meer dan 17% daarvan aan voeding besteden. De tien procent rijkste gezinnen, met een gemiddeld buidget van 76.747 euro, is deze post goed voor iets meer dan 14% van de uitgaven.

Biologische producten blijken nagenoeg alleen te worden gekocht door de rijkere gezinnen. Het zelfde beeld gaat op voor vers vlees en vis. Hier wordt door de hoger inkomensgroepen veel meer aan besteed. De tien procent rijkste gezinnen gaven hieraan in 2005 gemiddeld 980 euro uit, terwijl dat bij de armste gezinnen niet meer dan 260 euro was.

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.