IJsbeer Knut op dieet

Start met KetoX

IJsbeer Knut moet op dieet. Dat heeft dierenarts Andreas Ochs dinsdag gezegd. Het eens zo schattige wollige beertje uit de Berlijnse zoo is nu acht maanden oud en weegt zestig kilo.

Dat is een paar pondjes te veel, zegt Ochs. Als Knut in het wild zou leven, zou een dikke speklaag handig zijn tegen de kou, maar omdat de ijsbeer zich niet hoeft te wapenen tegen strenge winters, is het beter als hij wat afvalt.

In plaats van vier maaltijden per dag krijgt Knut straks nog maar drie keer zijn voedzame papje van melk, vlees, levertraan en multivitaminen. En extraatjes als croissants worden geschrapt, aldus Ochs. Verzorger Thomas Dörflein onthulde in de Berlijnse krant BZ dat Knut graag tussendoortjes eet.

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.