Hypoglykemie Dieet

Afvallen in 2021

Het hypoglykemie dieet heeft als doel zoveel mogelijk schommelingen in het bloedsuikerspiegel te voorkomen.

Ontstaan van schommelingen in het bloedsuikerspiegel
Schommelingen in het bloedsuikerspiegel ontstaan door snel werkende koolhydraten, die tijdens het hypoglykemie dieet beperkt zullen worden. Het hethypoglykemie dieet zal bestaan uit voedingsmiddelen die de langzaam werkende koolhydraten bevatten. Langzaam werkende koolhydraten worden namelijk door het lichaam geleidelijk opgenomen en veroorzaken hierdoor dus minder schommelingen in het bloedsuikerspiegel.

Als we kijken naar snelle koolhydraten, vind je ze met name in suikers, geraffineerde producten en snacks. Dan hebben we ook nog een groep met middelmatige koolhydraten, deze middelmatige koolhydraten zitten in melkproducten en fruit.

Tijdens het hypoglykemie dieet is het dus raadzaam de langzame koolhydraten te nuttigen. Langzame koolhydraten zitten vooral in ongeraffineerde (volkoren) producten en verse groenten. Gebruik je tijdens het hypoglykemie dieet toch snelle of middelmatige koolhydraten, probeer deze dan te combineren met de langzame koolhydraten.

Tijdens het hypoglycemie dieet is het belangrijk dat je regelmatig wat nuttigt. Het is verstandig om tijdens het begin van het hypoglykemie dieet elk 1,5 uur (en later in het dieet 5 á 6 keer per dag) iets te eten. Het is aan te raden om bij het begin van het hypoglykemie dieet iedere dag ruime hoevelhedenl water drinkt, dit om de gifstoffen in het lichaam af te voeren.

Om u te helpen bij dit hypoglykemie dieet is er een boek ‘Het Heden Ik Kookboek’, dit boek gaat over lekker eten bereiden als je ME, Candida of hypoglykemie hebt. Er staan lekkere recepten in. Aan de rechter kant van de pagina is het boek te bestellen.

Schema met producten voor het hypoglycemie dieet

Vermijden tijden het hypoglycemie dieet

– Suiker en producten waarin suiker verborgen zit: jam, yoki drink, frisdrank, appelmoes, augurken, ketchup, vruchtennectar enz.

– Suikervervangers: honing, druivensuiker, vruchtensuiker, glucose, sorbitol

– Geraffineerde koolhydraten: witte bloem, witte rijst, witte macaroni en alle kant en klaarproducten (koekjes, gebak, diepvries- en koelkastmaaltijden, pizza’s enz.)

Matig gebruiken tijden het hypoglycemie dieet

– Alcohol, cafeïne (koffie, zwarte thee), nicotine (roken)

– Melkproducten: yoghurt, melk, kaas

Wel gebruiken tijden het hypoglycemie dieet

– Zoveel mogelijk verse producten, gebruik ze rauw of kook ze kort: groente, aardappelen,
fruit (geen sinaasappels uitpersen).

– Volkoren producten: volkorenbrood, zilvervliesrijst, gierst, grutten, havervlokken, volkoren macaroni, muesli, enzovoort.

– Noten en zaden: walnoten, zonnebloempitten, sesamzaad enz.

Wat is jouw ervaring met dit dieet? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!

13 Reacties