Huel Review en Ervaringen

Afvallen in 2021

Wellicht heb je de advertenties voor Huel wel voorbij zien komen. Dit is een product dat belooft een volledige vervanging te zijn voor je voeding. Vijf keer per dag eet je Huel. Hoe goed werkt dit product en hoe lekker is het? Wat zijn de ervaringen met Huel?

Wat is Huel?

Huel zegt dat het alles is dat je nodig hebt qua voeding op een dag. Het bedrijf heeft vijf verschillende producten die je kunt gebruiken; drie shakes (waarvan een glutenvrij), een drankje en een reep. Deze producten zijn er in verschillende smaken.

Huel is niet bedoeld als afslankproduct, maar echt als vervanging van de voeding. Je kunt echter wel afvallen als je Huel gebruikt, omdat je op deze manier je voedingsinname heel sterk reguleert. Je kunt Huel gebruiken als een maaltijd of snack, maar er zijn mensen die bijna alleen nog Huel eten.

Huel is een van oorsprong Brits bedrijf. De naam is een samentrekking van de woorden Human Fuel, oftewel ‘brandstof voor mensen’. Het levert aan klanten in tientallen landen over de hele wereld. Naar eigen zeggen hebben zij inmiddels meer dan 100 miljoen geleverd.

Testpersonen Gezocht

Nog 32 plaatsen beschikbaar

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Op dit moment zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

 1. Geef middels een reactie aan waarom jij dit product graag wil testen;
 2. We sturen het proefpakket gratis naar je toe;
 3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
 4. Je vult het evaluatieformulier in.

Huel Review: Voor wie is Huel geschikt?

Huel is geschikt voor de meeste mensen. Er zijn glutenvrije en lactosevrije varianten en er is ook geen soja gebruikt. Toch kun je beter even contact opnemen met een arts als je Huel wilt gebruiken in combinatie met medicijngebruik.

Huel Review
Huel Review

Huel Ervaringen: Is Huel effectief?

De vraag of Huel effectief is, hangt vooral af waar je het voor wilt gebruiken. Als vervanger van maaltijden is Huel een goede keus. Door de combinatie van eiwitten en veel voedingsvezels (7.7 gram per portie) is het een verzadigend product (bron).

Waar veel maaltijdvervangers eigenlijk alleen eiwitten bevatten (en wat opvulling), bevat Huel ook een paar andere belangrijke ingrediënten. Er zijn een groot aantal vitaminen en mineralen toegevoegd.

Unieke troef van Huel is de aanwezigheid van phytonutriënten. Dit zijn voedingsstoffen uit planten. Sommige van deze stoffen, zoals zeaxanthine hebben grote gezondheidsvoordelen (bron).  Uiteindelijk zitten er in echte groenten veel meer verschillende soorten phytonutriënten, maar het is een goed begin.

Als gezegd is Huel niet bedoeld om mee af te vallen. In de meest strikte vorm, waarbij je vijf maaltijden van 400 calorieën Huel neemt, blijf je op een stabiel gewicht of val je zelfs iets af. Een man kan een groot calorietekort krijgen en dus flink afvallen.

Je omzeilt ook een van de belangrijkste problemen bij een dieet, de portiegrootte (bron). Bovendien volg je een relatief koolhydraatarm dieet, zeker als je Huel Black (een variant met weinig koolhydraten) gebruikt. Heb jij ervaringen met Huel? Laat het ons weten.

Wat kost Huel?

Als je twee losse zakken Huel koopt, ben je €77,78 kwijt voor 34 maaltijden. Dit is €2,29 per maaltijd. Je krijgt 10% korting als je een abonnement afsluit, waarmee de prijs per maaltijd op €2,06 uitkomt.

Huel voordelen
Huel voordelen

Voordeel

Huel is een hele complete maaltijdvervanger. Het is uniek in zijn soort omdat het extra plantaardige ingrediënten (phytonutriënten) bevat. Bovendien bevat het veel voedingsvezels.

Nadeel

Er zijn weinig smaken beschikbaar. Zeker als je vaak een maaltijd vervangt, is dit een probleem. Het kan dan zijn dat Huel uit je neus komt.

Conclusie

Ook al zitten er allerlei toevoegingen van planten in Huel, het is niet aan te raden om alleen maar op Huel te leven. Je dieet is dan nog steeds te eenzijdig, al is de basis niet slecht. Het volledig vervangen van je maaltijden door Huel is ook maar iets wat je net moet willen.

Huel is niet bedoeld om mee af te vallen, al kun je zeker afvallen door het gebruik van dit product. Dit komt omdat je de vaste hoeveelheid calorieën inneemt. Het product is wel bij uitstek voor geschikt voor mensen die zo nu en dan een op gezonde wijze een maaltijd willen vervangen.

Ben je op zoek naar een goede maaltijdvervanger of afslankshake? Overweeg dan TimFit.

Groeten,

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelClinique Review en Ervaringen
Volgend artikelValentus koffie Review en Ervaringen

12 Reacties

 1. Graag zou ik Huel willen uitproberen. Als lupus en mastocytose patient is het vaak lastig eten ivm voedsel reacties. Momenteel ben ik bezig met afvallen tijdens prednison gebruik, het is lastig alle voedingsstoffen gebalanceerd samen te stellen in een vegan dieet Ik hoop dat Huel me kan helpen weer op kracht te komen.

 2. Ik wil dit allanger eens proberen. Ben benieuwd of dit een goede vervanger kan zijn voor een maaltijd en ineens een proteine shake.
  Ik zoek al enige tijd na men Bypass naar een manier om toch nog een gezond volledig maaltijd vervanger te zoeken voor 1 maal per dag.

 3. Ik zou graag Huel als vervangende lunch, dagelijks willen gaan gebruiken. De kwaliteit van mijn lunch en het tijdstip wisselt nogal wat vaak resulteert in een snelle ongezonde hap. Huel wil ik dus als een goede, gezonde en snelle lunch gaan gebruiken waardoor geen last meer heb van de after lunch dip door verkeerd voedsel en hopelijk daardoor ook wat kg afval

 4. Ik wil dit product heel graag testen omdat ik bijzonder geïnteresseerd ben is deze vorm van voedzame maar makkelijke maaltijd, met name omdat in het mealpreppen erg veel tijd gaat zitten en de inspiratie ook wel eens mist. Vind het alleen nog heel spannend om dit zo te bestellen.

 5. Ben op zoek naar een gezond alternatief voor op het werk.
  Aangezien ik in 5 ploegen werk en dus 4 dagen per werkweek op het werk moet eten is het moeilijk om een goede maaltijd binnen te krijgen.
  Heb daardoor ook geregeld last van de maag en gewichts en energie schommelingen.
  Ben benieuwd of dmv huel toch meer energie krijg ondanks mijn onregelmatige eet tijden en dagritme
  Dus zou graag de proef willen aangaan.

 6. Ik zou graag Huel willen proberen, om spiermassa mee op te bouwen. Proteineshakes van andere merken bevallen tot nu toe niet, die geven niet het volle gevoel wat Huel wel beloofd.

 7. Ik zou dit product graag als proefpersoon willen proberen, ik heb moeite met eten en zou dit dus graag willen proberen, ook om eventueel iets af te vallen.

 8. Vanwegen mijn coeliakie neem in voedingsstoffen minder goed op en Krijg ik niet altijd alles binnen. Door huel 1 maal per dag te nemen krijg ik alles binnen aan voedingsstoffen die ik nodig heb en heb ik meer energie

 9. Oke ik ben 54 en jojo al jaren 15 kilo op en af. Ik zit altijd tussen de 80 en 100 kilo.
  Ben het zo zat wil gewoon stabiel blijven.
  Maar wel gewoon leven.
  Ik hoor dat dit een echt gezonde manier moet zijn.
  Nou kom maar op.

 10. Altijd wisselend in gewicht (102-108kg), moeite om terug onder 100kg te komen (ben 1.94m en redelijk atletisch gebouwd), vaak problemen met mijn maag en weinig inspiratie in de keuken. Sta erg open voor nieuwe alternatieve methodes en vroeg mezelf altijd al af waarom we niet op een efficiëntere en minder impactvolle manier konden eten en drinken.

 11. Hallo! Ik heb veel gehoord over natuurlijke maaltijd vervangers als Huel en Jimmy Joy, maar wist niet of ik het de prijs waard zou vinden. Als proefpersoon kom ik daar dan achter – zoiets zou goed passen in mijn leven waar ik vaak te druk ben om normaal te eten, of het compleet vergeet. Na het zoeken naar meer info kwam ik hier terecht, en ik meld mij graag aan als proefpersoon.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in