Bamboo Charcoal Houtskool Tandpasta

Afvallen in 2021

De Bamboo Charcoal Houtskool Tandpasta is op z’n zachtst gezegd een opmerkelijk product te noemen. Tandpasta hoort niet zwart te zijn. En het wordt nog gekker; we hebben het hier over een tandpasta met een whitening functie. Ja, je leest het goed. Zwarte tandpasta om onze tanden witter te maken. Reden genoeg om dit bijzondere product dus eens goed te beoordelen.

Bamboo Charcoal Gratis Testen

Omdat ik graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor Bamboo Charcoal ben ik op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

Er zijn nog 8 plaatsen beschikbaar

  1. Geef middels een reactie aan waarom jij Bamboo Charcoal graag wil testen;
  2. We sturen het product gratis naar je toe;
  3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
  4. Je vult het evaluatieformulier in.

Wat is Bamboo Charcoal Houtskool Tandpasta?

Bamboo Charcoal Houtskool Tandpasta is een natuurlijke tandpasta met een whitening werking. De tandpasta bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten. De munt in de tandpasta is afkomstig van biologische landbouw.

De houtskool tandpasta komt aan haar zwarte kleur doordat het zogeheten actieve houtskool bevat. Deze stof heeft een reinigende werking omdat het zich erg makkelijk aan andere deeltjes hecht. Deze houtskool is dan ook de stof die moet zorgen voor het witter maken van de tanden.

Bamboo Charcoal tandpasta gratis

De houtskool in deze tandpasta is afkomstig van bamboe. Dit is niet het enige dat met bamboe te maken heeft. Je krijgt ook gratis een tandenborstel van bamboe bij aankoop van de tandpasta.

De tandpasta is een product van het bedrijf GreenisGood. Dit is een bedrijf uit Amsterdam dat tal van producten op basis van bamboe verkoopt. De charcoal tandpasta is het enige lichaamsverzorgingsproduct dat het bedrijf verkoopt.

Voor wie is het geschikt?

De tandpasta bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten en is daardoor geschikt voor iedereen.

Hoe effectief is Bamboo Charcoal Houtskool Tandpasta?

Een goede whitening tandpasta moet twee dingen doen. Als eerste is het belangrijk dat je tanden gewoon goed schoon worden. De whitening tandpasta vervangt immers je gewone tandpasta.

Waar de meeste tandpasta’s gebruik maken van sodium lauryl sulfaat (SLS) als reinigend middel, gebruikt de Bamboo Charcoal tandpasta het natuurlijke Sodium Lauryl Sulfoacetate (SLSA). SLS kan irriterend zijn voor bijvoorbeeld de huid, maar het middel is veilig (bron). Mogelijk gaat er een stimulerende werking van het immuunsysteem uit van SLSA (bron). Dit zou ook kunnen betekenen dat je minder snel gaatjes krijgt.

Er is ook uitgebreid onderzoek gedaan naar de werking van actieve houtskool in whitening tandpasta’s. Uit een onderzoek blijkt dat actieve houtskool geen duidelijke positieve uitwerking heeft op de witheid van de tanden (bron). Een ander onderzoek laat wel wat resultaten zien, maar de voordelen van actieve houtskool verbleken bij die van andere soorten tandpasta (bron).

Wat vonden onze proefpersonen?

Toothbrush with black charcoal toothpaste

We hebben acht mensen bereid gevonden om een tube Bamboo Charcoal Houtskool Tandpasta te gebruiken. Alle proefpers