Hollywood Body Shaper

Afvallen in 2021

Het is voor veel vrouwen met een maatje meer een probleem. Je wilt je favoriete kleding niet meer aantrekken omdat de lijnen van je BH te goed zichtbaar zijn. Of je hebt een leuk strak shirtje waarin je love handles iets te veel opvallen. De Body Shaper van belooft dit probleem voor je op te lossen. Maar is dat wel zo? Ik zocht het voor je uit in deze review!

Wat is de Body Shaper?

De Body Shaper van Hunkemöller is een lijn met corrigerende onderkleding voor vrouwen. Er zijn verschillende soorten kleding verkrijgbaar. Sommige body shapers corrigeren alleen het onderste deel van het lichaam (tot en met de love handles) terwijl er ook body shapers zijn waarmee je ook het bovenste gedeelte van het lichaam kunt corrigeren.

Sommige van de body shapers bevatten een soort ‘ingebouwde BH’. Andere body shapers zijn WYOB. Dit wil zeggen ‘wear your own bra’. Bij deze Body Shapers draag je dus een van je eigen BH’s.

De body shapers zijn in verschillende maten verkrijgbaar.

Is de Body Shaper effectief?

We hebben de body shaper uitgebreid getest. Uiteraard hebben wij dit gedaan met echte vrouwen die onzeker zijn over hun figuur. Twaalf vrouwen in de leeftijd van 25 tot en met 54 jaar hebben een body shaper uitgezocht. Sommige vrouwen kozen een body shaper specifiek voor het onderlichaam, terwijl anderen een bodyshaper voor het hele lichaam namen.

25x Gratis Body Shaper

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor Body Shaper zijn we op zoek naar 25 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

  1. Geef middels een reactie aan waarom jij Body Shaper graag wil testen;
  2. We sturen het product gratis naar je toe;
  3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
  4. Je vult het evaluatieformulier in.

Sommige dames hebben de Body Shaper in de winkel gekocht. Met name voor de vrouwen die wat grotere borsten hebben bleken alle exemplaren met ‘ingebouwde BH’ te strak te zitten bij de buste. Alle vrouwen op één na kozen voor een Body Shaper waarbij je zelf nog een BH moet kiezen. Sommige vrouwen kozen voor een exemplaar dat alleen het onderlichaam corrigeert, maar die keuze werd altijd gemaakt omdat zij ook alleen maar onzeker waren over deze onderdelen.

De Praktijktest

De dames in kwestie hebben de Body Shapers een maand lang gebruikt. Dit wil overigens niet zeggen dat de vrouwen de corrigerende onderkleding continu aan hadden. Zij droegen dit alleen wanneer dit volgens hen nodig was.

We hebben bij de Body Shapers uitgebreid gekeken naar drie verschillende dingen. Wat is het draagcomfort van de onderkleding? Hoe ziet het er uit als je een Body Shaper draagt? Wat gebeurt er met het zelfvertrouwen?

Op het gebied van het draagcomfort waren de meeste vrouwen erg lovend. Maar twee van de dames vond het corrigerende ondergoed te strak zitten, ook niet na langere tijd. Een van de dames had achteraf een te kleine maat gekocht. Een van de andere deelneemsters had al een Body Shaper in de grootste maat uit gekozen. Om deze reden is zij dan ook gestopt met de proef.

Hoewel de Body Shaper niet in de zomer hebben getest, als de vrouwen misschien iets meer hemdjes en jurkjes dragen, was aan de buitenkant eigenlijk nooit zichtbaar dat er corrigerend ondergoed werd gedragen. Nadeel is wel dat er niet zoveel kleuren beschikbaar zijn, waardoor de match tussen de shapewear en de BH niet altijd mogelijk is.