Hoge boetes IGZ voor Pregnyl HCG Afslankmiddellen

Het afslankmiddel HCG blijft in opspraak. Vorig jaar werden er al kamervragen gesteld over HCG naar aanleiding van de VARA Afslanktest.  Vandaag werd bekend dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) boetes gaan opleggen aan klinieken die middelen als Pregnyl voorschrijven als afslankmiddel. Dit is overigens niet te verwarren met Bio HCG.

BioHCG_Mardanti

Zwangerschapsmiddel

Het product Pregnyl wordt voorgeschreven aan vrouwen die graag zwanger willen worden maar hier problemen mee ondervinden. Het is nooit aangetoond dat dit middel ook werkt om af te vallen. Desondanks zijn er veel instanties die het middel voorschrijven als afslankmiddel. Ook op internet is er een levendige handel van het product.

Hoge boetes voor Pregnyl

De afdeling inspectie van De Inspectie voor de Gezondheidszorg gaan de komende tijd alle dieet praktijken bezoeken om te controleren of de verboden middelen aanwezig zijn of worden voorgeschreven. De boete kan oplopen tot 150.000 euro. Omdat IZG niet exact weet waar de producten worden verkocht roept ze op om melding te maken van plaatsen waar de middelen worden verkocht. Ook online verkoop kan gemeld worden bij IGZ.

Ervaringen met HCG Producten

Vragen over HCG ? Voor vragen en ervaringen met alle HCG producten zoals HCG, BIO-HCG+, Oral HCG, Momentum, HCG tabletten en HCG Ampullen lees dan het artikel over Bio HCG.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.