Hoe voorkom ik een tekenbeet?

Afvallen in 2021

Ook onze zuiderburen hebben last van teken. Kort na het verschijnen van de vorige Kreten bracht het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid een nieuwe folder over teken uit. In de vorige uitgave stond nog dat insectenwerende middelen geen soelaas bieden. Maar blijkbaar heeft deze kleine parasiet toch een kleine afkeer van producten op basis van DEET. Let wel, deze bieden slechts tijdelijk bescherming. Wees extra voorzichtig bij kinderen en gebruik bij hen enkel een product met maximaal 20% DEET. Lees aandachtig de bijsluiter.

Uiteraard blijven de andere tips nog steeds van kracht: vermijd contact met struikgewas en hoog gras, draag gesloten schoenen, doe een lange broek aan, voorzie kinderen van een petje en doe kledij met lange mouwen aan. Wat je tenslotte altijd moet doen is na elke wandeling te checken op de aanwezigheid van teken en vergeet vooral de hoofdhuid niet.

bron: zorg-en-gezondheid.be

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.