Hoe gezond is Panga, Tilapia, Sushi na Fukushima?

Start met KetoX

Vis is Gezond! Toch? Verschillende TV programma’s zoals ‘ De keuringsdienst van waarde’ en Vara Kassa hebben deze stelling al meerdere malen in twijfel getrokken. Zo blijkt gekweekte Tilapia en Pangafilet gif te bevatten.

Verhoogde radioactiviteit in zeewater bij Fukushima *

En Sushi uit Japan kun je na de kernramp in Fukushima misschien ook beter even laten staan. Het Japanse persbureau Kyodo meldt dat in het zeewater rondom de kerncentrale van Fukushima toch een verhoogde radioactiviteit is gevonden. Er komt 126 keer meer radioactief jodium in het water voor en bijna 25 keer meer cesium. Volgens het Nuclear Services For Energy, Environment & Health in Petten is het meest waarschijnlijk dat de radioactiviteit via neerslaande deeltjes uit de lucht in zee zijn gekomen.

Vis en Groente uit Japan Besmet

Verschillende internationale experts waarschuwden deze voor radioactieve besmetting van land en water. Bewoners wordt afgeraden om vis uit het gebied te eten of groenten van het land in de nabije omgeving van de Fukushima.

Gif ingekweekte vis

Terug naar de verontreinigde Pangafilet uit Frankrijk. De Franse Media heeft het de gekweekte Pangafilet uit Vietnam eens onder de loep genomen. Het resultaat bleek verbluffend. Het onderstaande filmpje is weliswaar Franstalig maar de strekking van de documentaire is desondanks duidelijk!

Jouw Mening over Verse Vis

Hoe denk jij over verse vis? Eet je zonder problemen een Pangafiletje? geef hier jouw mening of lees de stelling van andere bezoekers.

bron*: persbureau Kyodo
bron**: sudotone, dailymotion

drs. Miriam Amstel
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van wetenschappelijk studies en bronnen om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.