Wil je graag op een gezonde en verantwoorde manier je streefgewicht bereiken? Dan is het nieuwe Weight Watchers programma misschien wel iets voor jou. Je kent Weight Watchers misschien wel van de wekelijkse bijeenkomsten en inderdaad, die bestaan nog steeds. Maar wist je dat er tegenwoordig naast deze meetings ook andere manieren zijn om het afslankprogramma kan volgen? Afvallen met behulp van je smartphone en tablet, hoe klinkt dat? Online kun je gemiddeld 1 kilo per week kan afvallen. Dat lijkt misschien niet veel, maar in een kwartaal is 15 kilo afvallen goed mogelijk. En wist je dat in 90% van de gevallen je overgewicht nadat je je streefgewicht hebt bereikt niet meer terug komt? Alle voedingsmiddelen hebben een bepaald aantal punten en aan de hand van leeftijd, lengte, gewicht, baan en geslacht wordt bepaald hoeveel punten per dag je mag hebben. Je kunt zelf bepalen welke voedingsmiddelen je eet, zolang je maar binnen de hoeveelheid toegestane punten blijft.

weightwatchers

Korting WeightWatchers Online

vetvrij.com is uitgeroepen tot 1 van de beste informatie sites op het gebied van voeding en gezondheid. Daarom mogen we onze bezoekers tijdelijk korting aanbieden op het online programma van WeightWatchers. Je krijgt nu €29,95 korting op het online ProPoints programma van Weight Watchers. ProPoints Online staat 24 uur per dag tot je beschikking met ProPoints waarden van meer dan 6.000 voedingsmiddelen en meer dan 650 recepten. Klik hier voor meer informatie.

De Historie van WeightWatchers

Weight Watchers is een Amerikaans bedrijf dat begin jaren ’60 werd opgericht. Jean Nidetch uit Queens, New York, merkte dat normaal eten en erover praten met haar vrienden haar het beste hielpen om op gewicht te blijven. Zo ontstonden de wekelijkse bijeenkomsten met vrienden om hun ervaringen met diëten te bespreken. Jean organiseerde vervolgens ook ontmoetingen bij andere mensen thuis en de groep deelnemers werd zo steeds groter. De samenwerking met zakenman Al Lippert betekende het officiële begin van Weight Watchers.

WeightWatchers Nederland

Pas een tiental jaren later in 1974 vindt de eerste cursus in Nederland plaats. In 1993 wordt Weight Watchers at home gelanceerd, waarbij je via de post de informatie ontvangt. Vanaf 2000 kan je het programma volgen via een interactieve cd-rom, in april 2002 komt er een speciaal pakket voor mannen genaamd MP5 en vanaf eind 2007 kan je de cursus vanachter je computer via het onlineprogramma volgen. Weight Watchers is ontwikkeld onder toezicht van medische experts en voedingsdeskundigen. Zij geven echter wel nadrukkelijk aan dat ze geen medische organisatie zijn en dus geen medisch advies geven.

ProPoints

Zo’n 17.000 mensen wonen tegenwoordig de 400 wekelijkse landelijk gegeven cursussen bij. ProPoints is een van de nieuwste formules waar zij nu mee werken, gebaseerd op recente wetenschappelijke kennis op het gebied van voeding. Geschat wordt dat wereldwijd miljoenen mensen gebruik maken van Weight Watchers en wekelijks een miljoen mensen bij elkaar komen bij de Weight Watchers meetings.

Definitief Afvallen

De filosofie achter Weight Watchers is dat een gezond en langdurig gewichtsverlies voor iedereen mogelijk is en dat jij je streefgewicht kunt bereiken en behouden. Echter draait het niet alleen om het diëten, maar ook om het hebben van een gezonde leefstijl: denk aan je mentale, emotionele en lichamelijke gezondheid. Zij geloven er niet in dat zij jou moeten gaan vertellen wat jij wel of niet mag eten. Wat zij willen doen is dat ze je de informatie, kennis, handvatten en motivatie geven om zèlf de beslissingen te maken die goed voor jou zijn wat betreft eten en bewegen. Je krijgt een persoonlijk programma afgestemd op jouw wensen en wordt gecoacht door een ervaringsdeskundige die zelf een gezond gewicht heeft behaald door het volgen van Weight Watchers. Bij de cursussen draait het om support en motiveren door het delen van verhalen met de andere deelnemers.
Zij hanteren de 4 pijlers

 • Voeding
 • Beweging
 • Gedrag
 • Support

Daarnaast zijn de volgende uitgangspunten belangrijk.

 • Kies een gezond, goed uitgebalanceerd en interessant programma dat jou de ruimte geeft om genoeg te eten en dat past in je levensstijl. Je hoeft je favoriete voedingsmiddelen niet op te geven.
 • Breid je hoeveelheid beweging uit. Kies een sport die je leuk vindt en die bij je levensstijl past.
 • Bedenk je wat je misschien op lange termijn moet veranderen aan je gedrag. Gebruik de praktische tips en handleidingen.
 • Bij iedere stap word je gesteund, gemotiveerd en aangemoedigd.
 • Het uiteindelijke doel is dat je jouw streefgewicht hebt bereikt en Weight Watchers heeft gezorgd voor een nieuwe gezonde leefstijl zodat je het gewicht ook kunt behouden.

WeightWatchers  Eetgewoontes

Je kunt je aanmelden voor een cursus of voor het online programma. Over mannen en voor mannen is er weinig informatie te vinden, maar zij kunnen zich wel degelijk ook aanmelden.

2hf

Bij beide aanmeldingen ontvang je een persoonlijke ProPoints budget, het aantal punten wat je per dag mag besteden. Alle voedingsmiddelen hebben een ProPoints waarde en je kunt alles eten zolang je maar dagelijks binnen je budget blijft. Als jij je hieraan houdt, kun je tot 1 kilogram per week afvallen.

Bij de cursus is er een wekelijkse meeting, waarbij je door een ervaren coach wordt begeleid naar je streefgewicht. Je zit in een groep met ongeveer 25 andere cursisten. Voor de cursus wordt je gewogen door de coach of assistent en bepaal jij jouw haalbare doelstellingen. Vervolgens ontvang je informatie en materialen over het onderwerp van die week, wat dan in de cursus van een half uur wordt besproken. Het materiaal is ontwikkeld door de experts van Weight Watchers, je kunt daar ook nog zelf andere producten aanschaffen zoals fitness dvd’s, kookboeken of repen.

In het half uur wordt er een discussie gehouden met de medecursisten over een bepaald onderwerp, denk aan favoriete voeding en recepten, bedwingen van eetaanvallen of bijvoorbeeld valkuilen. Je hoeft je niet verplicht te voelen om mee te praten, je kunt ook gewoon alleen luisteren. Het doel is dat je nieuwe inzichten krijgt vanuit de groep en van de coach.

Na de eerste cursus vindt er nog een aansluitend introductiegesprek met de coach plaats. Je krijgt nog wat verdere informatie en je hebt de mogelijkheid om zelf nog wat vragen te stellen.
Weight Watchers ziet deze cursussen als een kans om ondersteund te worden in het bereiken van je gewichtsdoelen, aangezien iedereen er tenslotte met hetzelfde doel zit: afvallen.
De kosten van de cursus kunnen variëren vanwege aanbiedingen etc. De inschrijfkosten kunnen rond de €15,- liggen en de maandelijkse bijdrage rond de €40,-.

Weight Watchers @ssistent

Als je de cursus bezoekt, krijg je ook de toegang tot een Weight Watchers @ssistent. Dat moet je zien als jouw online support, waarbij je 24/7 toegang hebt tot professioneel advies en interactieve hulpmiddelen (zoals een dagboek waarbij jij je ProPoints waarden kan bijhouden, voedingsmiddelentabellen en video’s met sportoefeningen demonstraties).

Weight Watchers zegt zelf dat deze combinatie, het gebruiken van de @ssistent en het bezoeken van de cursus, zorgt voor meer gewichtsverlies dan alleen het bezoeken van de cursus.

Weight Watchers Online

Het Online programma richt zich op de mensen met een druk leven, maar natuurlijk kan je er ook voor kiezen als de cursus je minder aanspreekt. Het is hetzelfde idee als de cursus, alleen ga je niet naar de meetingen met de mede-cursisten, maar volg je het programma online. Je krijgt toegang tot recepten, advies, maaltijden, workout demo’s, en de interactieve hulpmiddelen.

Kies je hiervoor dan liggen de kosten rond €29,95 voor de eenmalige inschrijving en rond de €15,95 per maand.

Voordelen Weight Watchers

 • Geschikt voor het aanpassen van je leefstijl
 • Resultaat op de langere termijn.
 • Ook in teamverband mogelijk
 • Uitstekend online programma
 • Gezonde en gevarieerde voeding staat centraal
 • Je hebt veel vrijheid in je productkeuze
 • Wekelijkse bijeenkomsten kunnen als stok achter de deur werken
 • Beweging wordt gestimuleerd
 • Je krijgt meer inzicht in welke producten veel of weinig calorieën bevatten
 • Je krijgt meer inzicht in je eigen gedrag
 • Beweging wordt gestimuleerd

Nadelen Weight Watchers

 • Niet geschikt als je zwanger bent
 • Niet geschikt voor kinderen
 • Niet geschikt om snel af te vallen
 • Speciale producten van Weight Watchers zijn duurder dan de gebruikelijke producten.
 • Het is niet goedkoop om het programma te volgen. (klik hier voor korting)
 • De nadruk ligt op calorieën

Conclusie

Weight Watchers is al bijna 60 jaar een effectief afslankprogramma en is hiermee het langstlopende afslankprogramma ter wereld. Met het unieke online programma heeft Weight Watchers aangetoond dat het een flexibel programma is dat zich eenvoudig aanpast. Met behulp van de foodtracker, smartphone en tablet kun je overal je vorderingen inzien en voedselwaarden checken. Wil je niets snel maar wel effectief afvallen. Dan is Weight Watchers echt iets voor jou. Met deze kortingsbon krijg je korting op de online cursus.

marianne

Reageer op dit artikel

REAGEER ZONDER FACEBOOK

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

1 reactie

Klik hier voor meer ervaringen

Marianne

Hallo, mijn naam is Marianne en ik werk freelance voor vetvrij.com. Ik volg de ontwikkelingen op de dieet en voedingsmarkt op de voet, en schrijft regelmatig recensies over boeken en tv uitzendingen. Ook test ik nieuwe producten uit en schets hier een objectief beeld over.