Het Fruiteters Dieet

Afvallen in 2021

Afvallen met 3000 Kcal per dag

Heb je je wel eens afgevraagd waarom je nooit dieren in het wild ziet met overgewicht?  Heb je wel eens gehoord van leeuwen of olifanten met een te hoog cholesterolgehalte of diabetes? Vraag je wel eens af hoe het komt dat de westerse mens steeds zieker, dikker en ongezonder lijkt te worden, ondanks dat de voedingsmiddelen en farmaceutische industrie steeds meer geavanceerde voedingsmiddelen, geneesmiddelen en met vitaminen en mineralen versterkte producten verkopen?

Wij, de Fruiteters, waren ook dik en ongezond. We hadden het idee dat we alle diëten die bestaan al eens hadden geprobeerd, totdat we een paar jaar geleden in aanraking kwamen met het boek ‘The 80/10/10 Diet’ van Dr. Douglas Graham en de principes van de “Natural Hygiene” stroming. Sindsdien zijn we fit, gezond en slank en zien er beter uit dan ooit. Zonder honger of het gevoel dat we onszelf tekort doen! Hoe dit kan?

Net zoals dieren in het wild precies eten wat de natuur ze voorschrijft, hebben ook mensen een natuurlijk dieet. Helaas hebben we onszelf de afgelopen 10.000 jaar aangeleerd voedsel te eten dat eigenlijk niet voor menselijke consumptie geschikt is. We maken het eetbaar door het te kruiden, te koken of te bakken en suiker en zout toe te voegen. Helaas zijn wij mensen hierdoor nu zelfs ongezonder (en dikker!) dan zo’n 10,000 jaar geleden!

De aller slechtste manier om af te slanken is om minder te gaan eten. Hoewel dit in eerste instantie vaak goed lijkt te lukken, eindigt dit er meestal in dat je dikker wordt dan voorheen. Doordat je te weinig eet, bouw je tekorten op waardoor je vraatzuchtig kan worden. Een ander vervelend effect is, dat je lichaam in tijden van honger leert om steeds efficiënter met eten om te gaan, zodat je steeds minder moet eten om niet aan te komen. Te weinig eten leidt ook tot minder energie, te weinig voedingsstoffen en depressies.

De allerbeste manier om af te vallen daarentegen is om rekening te houden met onze fysiologie. Hoewel we de afgelopen 50.000 jaar zijn uitgewaaierd over alle windstreken van de planeet, blijft de mens namelijk gewoon een tropische aap. Dus stel dat je 100.000 jaar geleden op een onbewoond tropisch eiland terecht zou komen, zonder speer of boog of andere technologie, wat zou je dan eten? Veel bananen, mango’s en ananassen, groenten, en wat zaden en noten.

Aangezien het zo’n 50.000 tot 500.000 jaar duurt voordat een evolutionaire verandering doorzet,  zou je nu dus nog net zo moeten eten als op dat tropische eiland wil je gezond en slank blijven. En eigenlijk wist je dat wel, want dat vertelde je moeder je altijd al: ‘an apple a day keeps the doctor away!’

Nu aten onze voorvaderen in de tropen niet één appeltje per dag, maar gigantische hoeveelheden fruit, net zoals onze neven de apen nog doen. De truc om permanent slank te blijven is om gewoon het beproefde recept van Moeder Natuur te volgen. Ons lichaam is namelijk ingesteld op de lagere caloriedichtheid (calorieën per hap) van fruit en groente. We moeten meer volume eten om dezelfde hoeveelheid calorieën binnen te krijgen, daarom is het onmogelijk om teveel te eten. Onze maag zit sneller vol.

Verder voelen we ons pas verzadigd als we eenvoudige suikers in onze bloedstroom hebben. Al het eten wat we binnen krijgen (koolhydraten, proteïnen en vet) moet eerst worden omgezet in eenvoudige suikers, wat nogal wat tijd in beslag kan nemen. Maar suikers in fruit worden direct opgenomen in de bloedstroom. Daarom moeten mensen vaak, zelfs nadat ze al een heleboel hebben gegeten, ook nog een zoet toetje eten om hun honger te stillen.

Met bovenstaande als basis, komen we tot de volgende uitgangspunten van het Fruiteters dieet:

1) Eet dat voedsel waar de mens evolutionair en biologisch op is aangepast : Heel veel fruit, groente en wat noten en zaden. Ongekookt. Geen granen, vlees, eieren of melkproducten.

2) Eet meer in plaats van minder. In principe 3000 Kcal per dag of meer. Dit is eenvoudig gezegd het eetplan van De Fruiteters.

We hebben op deze manier zelf heel snel ons optimaal gewicht bereikt en enorme transformaties bij andere mensen gezien! Mensen verliezen letterlijk tientallen kilo’s (zonder loshangend vel over te houden) en genezen soms hele nare ziekten. Ook wordt dit dieet steeds vaker door (top-) sporters gebruikt om hun sportieve prestaties te verbeteren!

Meer weten? Kijk op onze website: www.defruiteters.nl