Dukan Dieet Recepten Afvallen in 4 Fasen

Het Dr. Dukan dieet is afkomstig uit Frankrijk en staat bekend als een betrouwbare en goed presterend dieet. Het is een  ambitieus uitgebreid programma met in totaal vier-fasen dat duidelijk wordt beschreven in het Dukan Dieetboek van Pierre Dukan. Een van de belangrijkste verdiensten van  Dukan Landdag, de bedenker van dit dieet is de educatieve waarde.  Je leert met dit dieet niet alleen hoe je af moet vallen, maar vooral hoe je op gewicht moet blijven. Dit begint met essentieel voedsel waaronder de onmisbare en essentiële voedingsmiddelen. Het Dukan dieet is samengesteld door de Franse arts, Pierre Dukan. Hij baseert het Dukan Dieet op het feit dat eiwitten heel wat voordelen bieden voor ons lichaam. Door een dieet samen te stellen wat de aandacht vestigt op proteinen heb je geen last van een hongergevoel. We krijgen regelmatig vragen over de naam van de Franse Arts, deze is dus niet Duncan of Dunkan maar dr. Dukan.

Ervaring met het Dukan Gezondevoeding Dieet

Heb jij ervaring  met de afslankmethode van Dr. Dukan, of ben je benieuwd naar de resultaten van anderen? Maak dan een keuze uit de onderstaande opties en kom in contact met andere Dukan Fans!

Vier in één dieet, de vier fasen van Dukan

Het Dr. Dukan Dieet bestaat uit 4 opeenvolgende fasen. De eerste twee fasen bevatten het werkelijke gewicht-verlies fase, terwijl de komende twee ervoor te zorgen dat zodra het gewichtsverlies bereikt is het permanent zal worden gestabiliseerd.

Fase 1, De Srikte fase of Aanvalsfase
Fase 2. De Opbouwfase of de Cruisefase
Fase 3. De Overgangsfase of Stabilisatiefase
Fase 4. De Volhardingsfase

Verderop in dit artikel kun je meer lezen over de verschillende fasen van Dr. Dukan

Gratis Dr. Dukan Recepten uitproberen.

Wil je eerst kennismaken met de methode van de Franse arts Dukan? We hebben een aantal heerlijke Dukan recepten voor je zodat je zelf kunt uitproberen of deze manier van afvallen je aanspreekt.

Regels voor het Dukan Dieet

De regels voor het Dukan dieet zijn simpel: je mag vlees, gevogelte, magere ham, vis, schaaldieren en vetvrije melkproducten eten. Voor de nadelen van hoge proteine-inname te temperen, raadt dr.Dukan aan om minimaal 2 liter water per dag te drinken.

Boeken van Dr. Pierre Dukan.

Er zijn tot nu toe vijf boeken over de methode van Dokter Dukan verschenen.

Het Dukan Kookboek

Na het Basisboek en het receptenboek is er sinds kort ook het Dukan Kookboek met nieuwe recepten. in welke fase van het dieet je ook zit, Het kookboek helpt je hierbij. De culinair aantrekkelijke gerechten zijn allemaal gefotografeerd en de recepten zijn voor iedereen simpel te maken. Op deze manier is afvallen geen straf meer, maar een genot!

Snel resultaat met het Dukan Dieet

Het Dukan Dieet is erop gericht om nu snel resultaat te zien, maar dit voor de rest van je leven te behouden. Het doel is om een voedingspatroon te ontwikkelen dat bij je past, zodat je dit zonder moeite kunt blijven volhouden.

Daarom is een betere naam eigenlijk het Dukan Principe, omdat het een levensstijl is voor een blijvend gezond gewicht en een goede gezondheid. Dat is één van de redenen waarom je bij het Dukan Dieet zoveel mag eten als je wilt, mits je de juiste dingen eet. Je hoeft bij het Dukan Dieet dus geen honger te hebben!

Het Dokter Dukan Boek

Het boek van Dr. Dukan in het kort.

 • afvallen in 4 simpele fases
 • gemiddeld 4-5 kilo gewichtsverlies in de eerste 10 dagen
 • daarna 1 kilo per week
 • een lijst met producten die onbeperkt gegeten mogen worden
 • gebaseerd op jarenlange, medische ervaringen
 • meer dan 5 miljoen exemplaren verkocht in Europa

Het Dukan dieet is goed vol te houden. Het is gebaseerd op de Franse keuken en biedt dus culinair aantrekkelijke maaltijden. Het is prima in te passen in de Nederlandse en Belgische eetcultuur: lunchgerechten die makkelijk mee te nemen zijn. Geleidelijk afvallen zorgt voor een langdurig resultaat!

Vier Fasen van het Dukan Dieet

Zoals je eerder kon lezen bestaat de filosofie van Dr. Dukan uit vier verschillende fasen. Dit kennen we ook uit andere diëten. Met name eiwitdiëten maken veel gebruik van dit principe. Het vier fase systeem is gebaseerd op een overgang. Je lichaam moet tenslotte langzaam wennen aan het nieuwe patroon om op die manier voor een blijvend resultaat te zorgen.

1. De strikte fase of Aanvalsfase

Het Dukan Dieet begint met De Aanvalfase. Tijdens de eerste 5 dagen van de Aanvalfase, zul je gegarandeerd 4 tot 5kg afvallen. De Aanvalfase duurt slechts een week met een maximum van twee weken. Je laat je lichaam tijdens deze fase weten dat er iets gaat veranderen. Lees hier uitgebreide informatie en regels voor de aanvalsfase.

2. De opbouwfase of de Cruisefase

Tijdens de Cruisefase zul je stap voor stap kilo’s blijven verliezen, tot ongeveer een kilo per week. Belangrijk in de Cruisefase is dat je met controle gewicht verliest, zodat dit blijvend is.Je werkt aan een nieuw patroon en valt nu ook minder af. Lees hier uitgebreide informatie over de cruisefase.

3. Overgangsfase of Stabilisatiefase

De stabilisatiefase begint wanneer je jouw streefgewicht met behulp van de cruisefase hebt bereikt. Je begint geleidelijk weer ‘normaal’ te eten.In deze fase laat je enkele voedingsstoffen weer toe.

4. Volhardingsfase of Definitieve Stabilisatiefase

Je stabiliseert je voedingspatroon tijdens de Volhardingsfase. Deze fase komt direct na de stabilisatiefase. Je eet weer volkomen normaal, met één uitzondering: eenmaal per week doe je één ‘pure proteinen’ dag. Op die dag eet je zoals je at in de eerste fase; de aanvalsfase. Lees hier uitgebreide informatie en richtlijnen voor de Volhardingsfase.

Dr. Dukan Receptenboek

Sinds kort is er naast het Dukan Basisboek en Dukan E-book een officieel Dr. Dukan Receptenboek verschenen. Lees alles over dit unieke receptenboek in dit artikel.

Dr. Dukan Receptenboek

De Dukan-dieet recepten
De Dukan-dieet recepten
Dr. Pierre Dukan

Wat mag je eten tijdens het Dukan Dieet?

 • Vlees (rundvlees, kalfsvlees)
 • Gevogelte (geen vel; en gans/eend is verboden)
 • Magere ham
 • Vis en schaaldieren
 • Vetvrije melkproducten

Om de nadelen van hoge proteine-inname te temperen, wordt door Dr. Dukan aangeraden om minimaal 2 liter water per dag te drinken. Thee en koffie zijn ook toegestaan. Suiker mag absoluut niet maar zoetstoffen zoals aspartaam zijn wel toegestaan tijdens het Dr. Dukan Dieet. Light dranken zoals Cola Light zijn dus ook toegestaan.

Dukan Recepten

Goede voeding is essentieel voor volwassenen en kinderen. Maar wat is verantwoord? De basis zit in natuurlijke producten die niet alleen gezond zijn maar in de smaak vallen bij kinderen. Het 7×7 Receptenboek heeft een aantal voordelen:

 • De recepten bestaan enkel uit natuurlijke producten.
 • De recepten zijn voordelig en makkelijk te maken.
 • De recepten zijn geschikt voor het hele gezin.
 • De recepten helpen je wekelijks tot wel 2 kilo lichaamsvet te verbranden.

7x7_button

Het 7×7 Afslank Receptenboek vs. Andere Diëten:

overgewicht grafiek

Door de natuurlijke eigenschappen van de recepten is gewichtsverlies niet alleen gegarandeerd, het is ook nog eens blijvend.

De voordelen van het Dukan principe

 • Je verliest erg veel gewicht tijdens de aanvalfase
 • Gewichtsverlies gaat snel maar zeer gecontroleerd
 • Stabilisering duurt redelijk lang, wat goed is voor je lichaam
 • Het Dukan principe gunt je twee ‘vreetbuien’ per week
 • Je zult geen honger hebben
 • Het is geschikt voor iedere levensstijl
 • Het is gemakkelijk vol te houden
 • De recepten zijn simpel en door iedereen te maken

Ervaring met het Dukan Gezondevoeding Dieet

Heb jij ervaring met het Dukan Dieet? Geef dan hier jouw mening of lees hier de reacties van anderen.


Reageer op dit artikel

REAGEER ZONDER FACEBOOK

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

3402 Reacties

 1. Hallo!
  Ik heb het Dukan Dieet Boek gekocht en heb inmiddels de 1e fase van 5 dagen gehad en 2.4 kg afgevallen en na 7 dagen al 3.4 kg. Het werkt echt goed als je je precies aan het dieet houdt. Nu staan er omschrijvingen in het boek maar niet de recepten hoe je ze maakt. Weet iemand waar ik de andere recepten kan vinden, zoals bijv. Hartige kiptaart met haverzemelen, Colombo van kip of Koffiemousse met amandel??

 2. Ik vroeg me toch af,

  In fase 1 eet je best wel veel koolydraten.. Ik heb het een beetje ingevoerd op zo n app. Maar door de 5koolydraten per 100 g kwark en die haverzemelen kom ik toch rond zo n 90g koolydraten per dag !

  Best veel niet? Is dit wel de bedoeling dan

 3. Hey!
  Ik ben nu aan 5de dag aanval fase bezig en ben nog maar 500 gram afgevallen.
  Ik volg heel strikt en eet niets waar ik aan twijfel of het mag en ik drink ongeveer 3 liter op een dag.
  Ik wandel elke dag flink mijn half uurtje.
  Kan iemand mij misschien vertellen wat ik mis doe?

 4. Hallo, ik heb 5 dagen pure eiwitten achter de rug, met de dagelijkse havermout en heel veel water en ik ben maar 1 kg kwijt …. Wat nu?

 5. Aan Inneke en Anne.

  Beetje late reatie, maar eventueel ook belangrijk voor ieder ander die dit leest.

  Ik eet 140 eieren per week (20 per dag). En eieren zijn zogenaamde ‘Super Foods’. Eiwit en de eierdooier is niet slecht voor je, het is zelfs goed om het slechte cholesterol tegen te gaan.

  Ik heb regelmatig mijn cholesterol laten controleren en geloof me, ik ben zo gezond als een vis. Dus wees niet zo bang om een eitje te eten. Al die paniek omtrent eieren is reeds lang achterhaald.

  Succes met het Dukan dieet verder iedereen.

 6. Dit kookboek helpt je echt met afvallen. Ik heb het ook geprobeerd, en hier staan gezonde gerechten in die lekker zijn en middelen bevatten die ervoor zorgen dat jij snel gaat afvallen. Dit is een absolute aanrader!!! En het is nu ook in de aanbieding.

 7. Hi, mag je de haverzemelenkoeken eten in de aanvalsfase?
  Geef er iemand ervaring met dukan dieet boek 2 the 7 steps? Ik heb die gekocht mr nog niet begonnen.
  Bestaat die in nederlands ook?
  Bij aanvalsfase mag je ook tomaatsaus eten om spaghetti te maken?
  En hoe maak je soep? Nu het winter wordt verlang ik achter soep, gaat dat met de aanvalsfase? Of niet?
  V
  Mvg

 8. mag je tijdens de aanvalsfase ook konjac noedels eten van slimfast?
  ik heb de boek gekocht en vraaf me af of je de aanvalsfase langer mag doen en of het resulaat oplevert om het langer te doen?
  ik doe wel buikoefeingen en sport want ik moet revalideren in het ziekenhuis na een zware ziekte?
  kan er iemand mij helpen met deze vragen?

 9. Dank je wel Helina,

  Ik heb volgehouden en ben bij 61,8 gestopt met fase twee. Kreeg de dag erna buikgriep en weeg nu 60,3 dus dit is niet mijn bedoeling. Mijn streven was 62kg.
  Duurde zes dagen en ik at amper en helaas geen haverzemelen enz maar ik hoop maandag met fase 3 te kunnen starten.
  Ben nu drie maanden verder en heb bereikt wat ik wil. Nu vasthouden.
  De yoghurtsaus / yofresh van Calve ben ik toch blijven gebruiken en de laatste weken ook een theelepel olijfolie bij t bakken. Toen kon ik beter naar toilet.

 10. Hoi,

  Sinds 3juni ben ik begonnen met het Dukan dieet. Echter ondervind ik een aantal problemen, wellicht hebben meer mensen hier last van. In totaal ben ik in bijna 4weken dat ik bezig ben 4.2 kilo kwijt, ik ga dus niet zo erg hard maar dat vind ik niet zo erg. Ik kan echter sinds ik ben begonnen niet meer vanzelf naar de w.c. Heb al van alles geprobeerd. Nu neem ik 1x per week een laxeertabletje want na 1 week begin ik krampen te krijgen en ga ik stagneren omdat ik niet naar de wc ga. Maar die laxeertabletjes schijn je niet voor lange tijd te mogen gebruiken want dat zorgt ervoor dat je darmen oplanger termijn niet meer uitzichzelf gaan werken. Ondanks dat ik wel elke dag loop voel ik ook vaak heel moe en uitgeput. Heeft er iemand nog meer hier last van en wat kan je hier aan doen?
  Ik wil het heel graag volhouden tot het einde, alvast bedankt voor een reactie!

  • Ik volg het dieet niet maar als je pu-erh thee drinkt(2 x per dag een kopje)moet je echt wel naar de wc.je kunt t bij t kruidvat kopen of bij de tuinen,die hebben verschillende smaken.ik heb die van t kruidvat en helpt bij mij erg goed.succes.

 11. Ik ben nu 33 dagen bezig en in de aanvalsfase verloor ik 3,5 kilo en nu ben ik dus al 28 dagen in fase twee en ben pas 1 kilo kwijt dus het motiveert niet echt. Ik hou me aan alles en heb niet gezondigd en beweeg dagelijks ( heb n hondje van 2 jaar). Heb geen snoep, brood, drank of zo in huis en eet ook echt alleen maar kip-, kalkoen en rundvlees; soms vis ( tonijn, krab, makreek, haring, rolmops) en elke dag magere kwark of magere yoghurt en 4 eieren per week en van groente bak ik tomaat bij t vlees en champignons en paprika. Eet sla met yoghurtsaus en komkommer en broccoli en sperzieboontjes . Ook drink ik 1,5 liter water per dag en thee en koffie.
  Ben teleurgesteld en geef het nog 10 dagen om eens meer gewicht te verliezen.

  • Hoi Kelly,

   Je lichaam is duidelijk aan het protesteren. Zelf ervaar ik ook dat mijn lichaam er alles aan doet om geen calorieën te verliezen. Wat belangrijk is, is om vooral niet te weinig te eten. Yoghurtsaus eigen gemaakt? Andere bevatten toch veel vet. Zelf bereid ik mijn vlees en vis in een pappilotje in de oven met kruiden en verkruimelt stukje bouillon, op groente dagen doe ik er groente bij. Zo hoef ik geen vet te gebruiken bij de bereiding. Alleen mijn haverzemelen pannekoekjes bak ik in een pan die ik met een paar druppeltje olie invet. Ook drink ik 2liter water overdag zodat ik s’avonds niet meer zo veel hoef te drinken, hierdoor ben ik tegen de ochtend als ik ga wegen ook bijna al mijn vocht kwijt. Ik heb vaak dat ik dagen stagneer. Heel veel succes, weet zeker dat het je gaat lukken. Zolang er niks bij komt en je heel geleidelijk afvalt bereik je uiteindelijk wel je doel.

 12. Hey Ineke,
  Als je enkel of regelmatig enkel het eiwit eet zonder de dooier is er geen gevaar. De cholesterol zit em in de dooier.
  Groetjes
  Anne

 13. Hallo

  Mijn cholesterol is wat hoog dus mag dan niet veel eieren eten , in jullie dieet worden veel eieren gebruikt , is er ook een vervanger voor eieren ?

  Gr Ineke

 14. Goeiedag,

  Ik ben afgelopen maandag begonnen,
  dus op 4 mei.
  Ik ben nu aan mijn 4e dag aanvalsfase bezig.
  En ik moet dat na vandaag nog 2 dagen doen.
  Dus zondag begin ik met groente erbij.
  Ik ben in drie dagen 1.8 kilo afgevallen.
  Ik weeg nu 89.4 kilo, en ik wil naar 68 kilo.
  Ik vraag mij af wat de meeste doen in de 2e fase.
  Om de dag groente, of 5 om 5?
  Ik twijfel namelijk nog steeds wat ik zal doen…

  • Ik doe zelf om de 2 dagen. Ivm restjes vind ik dit makkelijker. Vind het makkelijk vol te houden zo. 5 om 5 vind ik zwaar. Succes!

  • Je kan het best het Dukandieet strikt volgen. Dit schrijft voor dat je de ene dag puur proteine en de andere dag proteine + groenten mag eten. Hou je hier aan, want 5 dagen enkel proteine aan een stuk is niet echt gezond. Ik ben 1 december begonnen en ben nu op mijn streefgewicht (- 23 kg), en kan dus overschakelen naar fase 3. Ik heb me strikt aan het dieet gehouden en moet zeggen dat dit niet zo enorm moeilijk was. Het is natuurlijk een dieet, voedingsgewoonten moeten worden aangepast.

  • Bedankt voor de reacties dames!
   @Jo wat betreft mij aan het dieet houden,
   ik ben absoluut niet anders van plan!
   Maar in mijn boek staat, dat je of om en om doet, of 5 om 5, dat heb ik dus niet zelf verzonnen….
   Vandaar dat ik vroeg wat de ervaringen daarmee zijn….

 15. Hallo, ben dag van en nog maar 700gr afgevallen.
  Hou me strikt aan alles en doe ook nog aan sport, fiets elke dag naar het werk , enkel 19 km.
  eet s’morgens magere yoghurt met haverzemelen en de rest eiwitten, s’namiddags eet ik wel 1pojte griekse yoghurt met zoetstof tagatess, want moet ook nog met de fiets naar huis.
  Wat doe ik verkeerd????

  • Hey Anja,

   Gaat het ondertussen al wat vlotter?
   Die Griekse yoghurt is die ook 0 % vet?
   Nog veel succes en hou vol!

   Anne

 16. Ben mijn vijfde dag bezig van het Dukan dieet en nog maar 700 gr afgevallen, hou me ook strikt aan de richtlijnen, zit bijna elke dag op mijn fiets naar het werk, enkel 19 km dus …….. begrijp niet dat ik niet afval.

 17. Hallo,
  Maandag 27/4/2015 begonnen (3,2 kg) afgevallen.
  Vandaag eerste dag van fase 2, ben benieuwd voor het resultaat na week 1.
  Tot hiertoe ben ik zeer tevreden .

 18. Hallo,
  ik begin samen met mijn vader vanaf volgende week aan het Dunkan Dieet.
  Er is ons wel één ding nog niet helemaal duidelijk.
  In de eerste fase wordt er duidelijk gezegd wat je mag drinken.
  voor de volgende fases wordt er over drank niet meer gesproken.
  Kan iemand ons helpen en ons expliciet vertellen wat je in de 2de en 3de fase mag drinken?

  Groetjes

 19. brood, en gewoon aardappelen en vlees met groenten,
  is het dukandieet niet gevaarlijk voor je nieren en lever, heb al veel negatieve kritiek gehoord daarover
  gr

 20. hallo,
  vraagje over dukandieet, is het na een tijdje niet slecht voor je nieren en lever, graag antwoord van een geschoolde dokter
  gr
  muriel

 21. hoi, er zijn allemaal dingen die je zelf kan bakken, ik ben hier niet zo goed in.
  er zijn heel veel recepten te vinden en ook dagboekjes van mensen die het dieet volgen. hele leuke site en je word daar goed geadviseerd.

  gr. monique

 22. Hallo,

  Ik ben met dag 3 van de aanvalsfase.. nu 2,3 kilo kwijt maar ik mis koekjes! Zijn er ook koekjes voor fase 1 te maken?

 23. hoi, ik ben Monique en ik volg dukan nu vanaf 5 januari. ben nu ongeveer 7 kg kwijt, had meer kunnen zijn maar een paar terugvalletjes gehad. het gaat nu weer heel goed.
  arzu en nastasia hoe gaat het dieet bij jullie, ben wel benieuwd wat jullie op een dag eten.

  hier een dagmenu van mij:
  ontbijt: yoghurt met zijden tofu en tarwezemelen
  tussen: surimisticks, magere melk met koffie
  middag: gebakken zalmreepjes, kwark
  tussen: kalkoenfilet, magere melk met koffie
  avond: kippebillen (zonder vel) kwark

  3 dukankoekjes (haverzemelen)

  dit is dus een eiwitdag

 24. Hoi allemaal:,

  Ik ben op 4 januari (78 kilo) begonnen en na 6 dagen attack fase en 5 om 5 dagen proteine/proteine groente. Het gaat supergoed! Ben al bijna 5 kilo (74,3 kilo) afgevallen en merk het al met mn broeken! Volgens de uitslagen van de dukantest moet ik door met fase 2 dieet tot 15 mei. Dat is precies mn verjaardag

 25. Dukan schijnt zijn programma aangepast te hebben en heeft hier in maart vorig jaar een boek over geschreven. Dit boek is voorzover mij bekend nog niet in het Nederlands vertaald en is op dit moment ook niet in zijn shop in het Frans te verkrijgen. Heeft er iemand informatie?

 26. Waar vind ik in godsnaam de verschillende aroma’s. Via de officiële site zijn ze telkens niet beschikbaar. Zijn deze ergens in België te verkrijgen evenals de konjak noedels?
  Bedankt bij voorbaat

 27. Ik ben op 6 maand tijd 37 kg verloren met Dukan. Ik kan het alleen maar aanbevelen aan iedereen. Wel heel belangrijk vind ik is dat je opnieuw aan sport begint te doen. Ik loop zonder problemen 10km. Ik zit nu in mijn 3de fase en dit lukt vrij aardig. Als er iemand tips wil aarzel dan niet om mij te contacteren. Groeten, Johan

  • Hallo Johan wat knap van je ik ben heel benieuwd naar tips van jou ik ben 20 kilo afgevallen op eigen kracht maar ik moet nog 23 kilo kwijt en wil het gaan doen met dukan dieet.

 28. Dit recepten boek mij heel erg goed geholpen.. Na 2 maanden was ik al 8 kg kwijt! En super lekkere gerechten staan in het boek.
  Zeker een aanrader.

 29. Je mag ook rolmops en forelfile doe van de lidl zijn erg lekker.
  Veel suc6 ik ben met dit dieet 18 kilo afgevallen in een half jaar.Daar na de 1 dag eiwit gedaan gaat goed.

 30. Hallo,
  Wij, mijn broer en ik, zijn net deze morgen ook gestart!
  Niet zo simpel, maar we gaan er echt voor gaan en dit een eerlijke kans geven. Wie weet geraken we die overtollige kilo’s nu wel kwijt?? Als er iemand tips heeft voor lekkere receptjes..graag.
  Aan iedereen veel geluk en volhouden hé ;-)
  groetjes
  Annie

 31. Hoi
  Eindelijk ben ik ook begonnen! Al alle soort diëten gedaan maar niet kunnen volhouden ;-(
  Nu, vandaag start ik samen met mijn broer, 50 en 45 jaar. Hopelijk lukt dit wel!
  De eerste fase lijkt niet simpel maar ik heb boek besteld.. Als er iemand tips heeft voor ons, graag!
  Hou allen de moed erin
  groetjes
  Annie

 32. Beste
  Kan ik tijdens het dukan dieet ook proteine schakes gebruiken ?
  De hoeveelheid eiwit voedsel dat ik eet heeft dit invloed op het vermageren, ik eet nogal veel, ben ik beter dat ik dit beperk aub?

  mvg

  Gudrun

 33. Hallo wat fijn om eindelijk ergens te lezen dat mensen ook in 2014 bezig zijn met het dukan dieet.
  Ik ben maandag begonnen met fase 1 en ben 3,5 kilo minder alleen de eerste dagen vond ik moeilijk maar ik had het aardig snel onder de knie nu ook helemaal geen honger meer of neiging tot zoetigheid.

  Ik lees hierboven veel mensen die begin dit jaar zijn begonnen ik ben erg benieuwd hoe het nu met hun dieet gaat en de kilo’s :)

  anne ik heb geen flauw idee of je daar een vervanging voor hebt al een beetje gegoogeld? Ben je al begonnen met het dieet?

 34. In de aanvalsfase moet je haverzemelen eten. Nou is het zo dat ik een noten en zadenallergie heb. Is er ook een alternatief ??? Kan het namelijk nergens vinden!!

 35. Hallo,

  Ik probeer nu al anderhalve week op de site te komen van het Dukandieet. Deze ligt al de hele tijd plat.
  Heeft er iemand een idee of dit zo blijft duren of dat dit slechts tijdelijk is?
  Zou graag die persoonlijke tijdlijn aanmaken, vandaar.

  Alvast bedankt!

 36. Hoi hoi

  Ik ben vorige maandag begonnen met het dieet en ik ben nu 2,8kg afgevallen. Jeej!
  Ik doe 2 op 1. 2 dagen pure eiwitten en 1dag groeten en dit lukt goed! :)
  Juist ben ik nu overtijd met mijn menstruatie. ik las is het boek dat dit kon voorkomen maar heeft er iemand dit ook al gehad?

 37. Hey iedereen,

  Ik ben samen met vrienden begin dit jaar aan een gezonderleven begonnen. Onder ons (3 mannen) moesten we toch wel etterlijke kilo’s kwijtspelen.

  Na 3 maanden het Dukan dieet te volgen zijn er al veel kilo’s verloren. Mijn vrienden zijn respectievelijk 20 en 15 kilo kwijt. Ikzelf ben er nu zo een 10-tal kwijt. Dat ik niet zo snel ga is door mijn werk waar ik toch wel regelmatig met klanten moet gaan eten en naar het buitenland moet (hotel en restautant is niet het beste voor dit dieet).

  Het leuke is dat we vleeseters zijn en hierdoor is het voor ons makkelijk om dit dieet vol te houden. Als je eens zondigt (vakantie, speciale gelegenheid, werk) dan kan je zonder probleem terug enkele dagen phase 1 doen en je bent weer op schema.

  Ik lees hier dat er verschillende mensen soms terug enkele grammen/kilo’s terug bijkomen. Vrees niet, dit is normaal en hou vol. Dit komt omdat je lichaam aan het veranderen is. Soms denkt het dat door minder suikers en vetten te krijgen dat het alles moet opslaan wat je eet (en dus kom je bij). Dit is na enkele dagen (5-7 bij mij) weg en begin ik terug af te vallen.

  Ik heb nog een lange weg te gaan, maar doe het zeer rustig aan. En als je soms zondigt, niet opgeven en gewoon verder doen. Ikzelf eet graag soms een verse boterham met choco en dan doe ik dit zonder schaamte. Beter dit toelaten en verder doen, dan een dieet volgen en stoppen omdat je het niet kan volhouden.

  Allesinds veel success aan iedereen.

 38. beste

  ik ben vandaag begonnen! heb een vraagje. Mag je de aanvalsfase langer laten duren of is dit nefast? heeft dit gevolgen voor de rest van het dieet als je dit te lang volgt of is dit geen probleem? Wat gebeurt er dan als je het te lang volgt???

  • Hi Astrid, ik ben in januari begonnen en heb 11 dagen de aanvalsfase gedaan en ben toen 5 kilo afgevallen. Men raadt het niet aan om het langer te doen aangezien je dan echt te lang geen aanvullende voedingsstoffen binnenkrijgt. Ik wens je heel veel succes. Het is nu eind juni en ben 26 kilo kwijt en moet nog zes kilo en dan heb ik mijn streefgewicht gehaald. Het maakt je echt gelukkig en je hoeft met dit dieet helemaal geen honger te hebben en dat is zoo gaaf van dit dieet. Moet wel zeggen dat mijn vriend mij enorm ondersteund, alleen die strijd voeren is toch pittiger, dus hoop voor je dat je wat stimulatie om je heen hebt.
   Nogmaals sterkte.
   Groetjes Chantal

 39. Hoi Femke,

  Ik was 2 jaar geleden 18 kilo afgevallen maar door omstandigheden de laatste maanden 4 kilo aangekomen.En was ik dus nu opnieuw begonnen en had ik de 4 kilo er weer af maar toen ik de volgende dag me weer woog zat er weer een kilo bij.Maar misschien heb je wel gelijk en dat ik daar ook gevoelig voor ben.

 40. Hallo,weet niet wat er aan de hand is maar was weer met de aanvalsfase begonnen en 4 kilo kwijt
  Ga vandaag weer op de weegschaal staan en 1kilo erbij snap er niks van.
  Weet iemand hoe dat kan?

  • Hoi Gea,

   Je zegt, “weer begonnen”
   Heb je het dieet onderbroken?
   Want dan kan dat misschien een verklaring zijn?
   Ik ben nu zo’n twee weken bezig en zie de weegschaal ook wel eens schommelen maar dat heeft dan bijvoorbeeld met vocht te maken. (menstruatie, meer/minder gedronken. Daar ben ik zelf nogal gevoelig aan)

 41. Hoi luna,
  Ik ben vorig jaar zo,n 15kg afgevallen en heb echt mijn eetgewoonte veranderd en ben dus nog steeds op gewicht. In fase 1 at ik als lunch inderdaad een stuk kipfilet met een bakje kwark, naturel met optimel gemengd, verder maakte ik in fase 2 ook altijd een soep met bv. Kipfiletreepjes erin. mijn behoefte aan zoet is echt verdwenen en alleen in het weekend eet ik wel eens een koek of iets dergelijks…wel drink ik s avonds graag een glas wijn en dat heb ik tijdens alle fases ook gedaan.
  Nou succes ermee!!!!!!

 42. Hallo,
  Ik heb vorig jaar, met succes, het gewone proteine-dieet gedaan. Elke dag veel groenten en 4-5 proteïne porties per dag. Ik wist perfect wat mocht en niet mocht en ben 12 kg verloren op 2-3 maand. Nooit eerder gelukt.
  Nu wou ik me herpakken, want enkele kilo’s zijn er toch weer bij. Dus ik wou Dukan proberen.
  Maar in de aanvalsfase, eten jullie dan gewoon enkele sneetjes kipwit ofzo? en een stukje vlees tijdens de middag? Lijkt me zo weinig??
  Wat met soep? Mag dat, of eventueel in de volgende fase?
  Het lijkt me gewoon enorm weinig en denk dat ik honger heb als ik geen groot bord groenten mag.

 43. Beste,

  Ik ben in de eerste fase van het dieet. Maar ik vraag miji af, als je nu iets eet wat niet mag, zijn heeft dit dan veel impact? Wat doe je dan de rest van de dag? Niet meer eten?

 44. Goedemorgen dames,
  Ik ga dinsdag beginnen met dit dieet. Omdat er nog een druk weekend aankomt met pasen begin ik meteen daarna. Zou graag 17kg afvallen, hopelijk is het vol te houden en bekomen we het gewenste resultaat. Ga me nu nog wat verdiepen in recepten met hopelijk heel wat variatie. Denk dat ik mijn boterhammen (’s morgens en ’s middags) wel hard ga missen.. we zullen zien..
  Veel succes!

 45. Hoi Marjoes,

  Logisch dat je inmiddels de wanhoop nabij bent. Het hoort toch wel echt snel te gaan.. Kan het zijn dat je misschien te weinig eet? Als je te weinig binnenkrijgt kan het zijn dat je stofwisseling anders gaat lopen waardoor je uiteindelijk niet afvalt en soms zelfs aankomt. Het dukandieet is ook niet ontworpen om te lang mee bezig te zijn. De aanvalsfase mag maximaal een week duren, omdat je nieren erg belast worden door alle eiwitten en proteines (daarom ook zoveel drinken). Als het voor jou niet werkt is het handiger om naar fase 2 en dan naar de opbouwfase te gaan. Dan krijg je ook wat meer koolhydraten binnen die je nodig hebt bij het sporten. Als je je daar goed aan houdt en doorgaat met bewegen denk ik dat je vanzelf weer afvalt. De overgang geeft wel hormonale schommelingen en ook dat beïnvloedt je gewicht. Verwacht in deze periode dan ook geen kilo per week, maar ik denk dat je met de volgende 2 fasen en beweging al een eind komt!

  Groetjes

 46. Ik ben aan de vierde week bezig. Slechts 1 kg kwijt Heel erg frustrerend. Als ik 1 dag met groenten erbij eet is het er weer bij Dus ik blijf het aanvalsdieet maar even volgen en alleen in t weekend groente erbij. Heb wel t gevoel dat t erg ongezond is allemaal. Sport 3x per week en fiets en loop. Ben wel erg in de overgang veel opvliegers. Heb het idee dat t erger is door eiwitrijkdieet Ben redelijk wanhopig Iemand suggesties

 47. Als ik kijk naar de reacties, wil ik ook heel graag mee doen. Ik ga me er eerst goed in verdiepen, maar hopelijk heb ik net zo veel motivatie als iedereen hier.
  Groetjes

 48. Hey ik ben nu een week bezig en heb 7 dagen aanvalsfase gedaan en eerst -2.8 kg nu vandaag is er 100 gr bij en niet nog beginnen met cruisefase
  Maar ik hou vol eens benieuwd wat het morgen gaat geven mijn vriend doet ook mee en hij is op die week al bijna 5 kg afgevallen zoooooo frustrerend
  Grt conny

  • hallo dames! geef niet op hoor!!!
   vorig jaar ben ik in fase 1 10 kg afgevallen en daarna in fase 2 uiteindelijk nog 5kg en nu ben ik al een jaar stabiel!!! ook zit ik in de overgang….
   ik heb echt mijn eetgewoonten veranderd en mijn behoefte aan zoet is echt weg, alleen in t weekend eet ik nog wel een koek of ander zoetigheid maar verder niet.wel drink ik graag een lekker glas wijn, maar blijf ik toch goed op gewicht.

 49. Hey Rita,
  Ik snap je teleurstelling. Bij mij gaat het afvallen ook niet zo snel als bij sommigen. In het boek staat dat het idd voor kan komen dat je bij de overgang van fases stil kan staan of bij komen. Als het goed is moet dit na een paar weken weer normaal zijn en val je weer af. Ik ben niet aangekomen maar val soms in een week maar 0,5 kg af.
  Dit is mijn 2de week in fase 2 en ik ben precies 1 kg afgevallen deze week. Ik ben soms ook erg teleurgesteld als ik op de weegschaal sta, maar ik geef niet op. Ik weeg maar 1 (soms 2) keer per week anders word het zo een obsessie en is de teleurstelling steeds groter. Ik ben gisteren begonnen met wat fitness oefeningen. Gewoon thuis. Heb op YouTube een workout video gezocht voor beginners. Deze duurt maar 9 minuten. Ik heb hem 2 keer gedaan met een korte pauze ertussen. Het is de bedoeling dat ik dit elke avond doe en dan na een week opbouwen naar een langere workout. Ik hoop dat dit de vetverbranding een beetje helpt. Want het dagelijkse wandelen alleen heeft niet geholpen. Terwijl ik daarvoor nooit liep. Maar goed . We geven niet op!
  Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Succes!

  Benita hoe gaat t nu? En Lin ben je al begonnen? Succes allemaal!

 50. wij hebben juist boodschappen gedaan en hebben kip, konijn en filet americain en biefstuk meegebracht. en konijn was heel lekker. Gekruid, ingesmeerd met mosterd en eerst gegrild in gril. Daarna in de oven. Heb ook ajuin gegrild en dan bij het konijn gedaan. Het aanbaksel los gemaakt met water en over het konijn gedaan. Ik ben vandaag aan fase 2 begonnen en heb er gekookt witloof bij gegeten. Die biefstuk staat voor morgen op ’t programma en zondag mag mijn vriend ook aan fase 2 beginnen en dan eten we kipfilet met groenten in de wok. Wat je allemaal mag eten staat in de boeken en op ’t internet vind je het ook wel! de pannenkoek maak ik zo: 1 gans ei en nog 2 eiwitten die ik goed losklop, 2 lepels haverzemelen, 1 lepel platte kaas of yoghurt. Hoop je hiermee een beetje geholpen te hebben. Succes!

  • ik ben donderdag overgestapt naar mn tweede fase.
   tot en met vandaag ben ik vierhonderd gram bijgekomen,
   ik ben erg teleurgesteld.
   is dat normaal en gaat het komende dagen weer beter met het afvallen
   want ik weet geen raad meer.
   ik heb me echt aan de regels gehouden.
   smorgens een glas magere melk en een ommeletje
   smiddags magere preisoep namiddag magere joghurtje met haverzemelen
   savonda kip met sperziebonen,dat is al en veel water gedronken.
   in fase 1 ben ik vier kilo kwijtgeraakt op tien dagen.
   wie kan me verder raad geven
   hellllppppp

 51. Hey lin, het is t beste als je je eerst even goed inleest. voor je begint aan dit dieet. In het boek en misschien ook wel op internet kun je vinden wat je mag eten. samengevat mag je In de eerste fase in principe alleen eiwitten, mager vlees en mager zuivel. De pannenkoeken maak je van haverzemelen, yoghurt of kwark en ei. Recepten vind je online.

  Klinkt Lekker hoor benita die omelet met garnalen. Ik heb vandaag ook garnalen gegeten maar dan met groenten. En die ene dag stil zal morgen wel weer ingehaald zijn.

  Ik weeg maar 1 keer in de week dus pas maandag weer. Hoop dat ik dan wel een kilo kwijt ben want ik hou me aan de regels dus nog ff afwachten.

  Succes allemaal!

 52. Oei, stilgevallen! toch niets gegeten wat niet mag, gewandeld en 2l gedronken. Maar we geven niet op! Al bijna liter gedronken en kippewit gegeten vanmorgen en juist 3 surimistaafjes. Deze middag staat er een omelet met grijze garnaaltjes op het menu. Mmmm niet slecht zou ik zeggen. En deze avand konijn, ook lekker. Tussendoor nog een plattekaasje en dan heb ik dat weer goed gedaan, of niet soms!!! Tot morgen!

 53. Dit gaat echt goed! Weeral – 600gr! Ik weet niet hoe of wat anderen eten gerdjelina maar ik start de dag met drinken. Tegen dat ik met mijn ontbijt begin heb ik al een half litertje water op. Dan wat gerookt paardenvlees, gekookte hesp of mijn pannenkoekje. ’s middags gerookte zalm met een eitje of toegestaan vlees. ’s Namiddags wat yoghurt of platte kaas en ’s avonds weer vlees of kip en later misschien nog een yoghurtje of platte kaas. Ben ook elke dag gaan wandelen. En voor mij werkt dit goed! Heb nog geen enkel zwak moment gehad, ook geen honger en heb veel energie! Ik vind het gemakkelijk omdat je niet moet wegen of tellen, je mag gewoon eten van de dingen die je mag eten. De knop omdraaien en steeds in gedachten houden waarom je dit wil doen! Veel succes allemaal!!

 54. hallo,ikjzou ook graag beginnen, hoe doe ik het hetbeste en wat eet ik in de morgen, kan iemand is een dag menu opschrijven?ik moet 15 kg afvallen en ben koolhydraat verslaafd, is er iets dat de drang ernaar tegenhout?

 55. En dag 2 nog beter! – 1,4kg! En geen moment honger gehad, voel mij heel goed, geen hoofdpijn, veel energie, wat wil een mens nog meer!! Heb mijn eerste half litertje weeral op en ga seffens ontbijten. Ja ik vind ook dat je alles goed moet plannen niet alleen bij dit dieet maar als je weet wat wanneer geeft je een zeker gevoel. ’t Is ook gemakkelijk dat je niets moet wegen of tellen.
  Maak jij sausjes of dessertjes? Ik heb tot nu toe enkel vlees en platte kaas gegeten. En vandaag is ’t visdag! Mmm kijk er naar uit! Allé een fijne dag gewenst en doe dat goed hé!!!!

 56. Wauw! Wat een goede start zeg! Gefeliciteerd t begin is er!

  Ja, de eentonigheid ben ik ook bang voor. Maar dat duurt nog wel ff denk ik. Had vandaag mijn eerste groenten dag maar door onvoorziene veranderingen op t werk heb ik mijn eet plannen moeten aanpassen. In t vervolg neem ik alles kant en klaar mee naar t werk ipv er vanuit gaan dat ik het daar wel ff klaar kan maken. Kan altijd en vandaag dus niet. Ik heb toen besloten om er dan maar een extra eiwit dag van te maken maar kon t niet laten en heb voor avond eten tonijn salade gemaakt. Heb nog nooit zo genoten van een bakkie sla als nu hahaha. Morgen doe ik dan een volledige eiwit- groente dag en dan weer zoals het hoort om en om. Ik ga morgenochtend weer wandelen. Nou slaap lekker en ik hoop voor ons allen dat we er niet te vaak uit hoeven vannacht! Succes morgen!

 57. De eerste 800gr is eraf, bij mijn vriend 500gr. Goed resultaat vind ik. Ook dag 2 gaat vlot. Geen honger en veel drinken en heb al gewandeld. Moet seffens naar de tandarts, minder leuk maar ik ga te voet. Het nuttige aan het onaangename koppelen. grt.

 58. Hey Benita,
  Fijn dat er nog iemand bij is gekomen want t is momenteel niet zo druk bezocht hier.
  Ik ben 3 weken geleden al gestopt met koolhydraten eten. En nu een week dus bezig met dukan. In die eerste 2 weken was ik al 2,8 kg. Kwijt. En nu zit ik op een totaal van 3,7 kg . Het gaat iets minder snel dan ik had gehoopt maar ik val af en daar gaat het om. Ik begin morgen aan de 2de fase.
  Heb nog een lange rit te gaan want ik wil in totaal tussen de 18-20kg afvallen, maar ik ga ervoor.
  Hoe is jullie eerste dsg tot nu toe?
  Veel succes. Ramilda.

  • Hallo,
   Ja eerste dag is goed gegaan: geen honger gehad, goed gedronken , haverzemelen genomen en deze avond 20 min. gaan wandelen. Hopelijk zien we dat morgen op de weegschaal. Heb daarjuist gehaktbrood gemaakt, ben eens benieuwd. Ben wel beetje bang voor eentonigheid, maar ja als je weer groentjes mag eten is dat ook voorbij! Ga nu slapen, hopelijk niet te dikwijls eruit met al dat drinken!!
   Groetjes!

 59. Hallo,
  Ik en mijn vriend gaan er maandag aan beginnen! Ik wil 8kg afvallen, mijn vriend 18. Hebben inkopen gedaan en zijn er klaar voor!
  grt.

 60. Hoi hoi,
  Ik ben afgelopen maandag begonnen. En ik vind het best zwaar. Ik heb niet echt honger maar wel weinig energie en heb het koud. Ik ben niet van plan elke dag te wegen. Maar 1 keer per week. Dus mijn eerste weging word aanstaande maandag.

  Succes allemaal!
  Gr Mil

  • En Mil is t gelukt? Wij zijn vanmorgen met volle moed gestart gestart en hopen natuurlijk op een gunstig resultaat! En ’t zonneke schijnt hier volle bak, dat geeft ook al veel energie om vol te houden!!! Veel succes, ook voor alle andere lijnertjes!!!

 61. Lieve Mariska….. wie ben jij nou weer ?
  ik heb een oproep gedaan aan andere die al langer hier actief zijn, en die hebben al 2 weken niet gereageerd, dus dat heeft niks te maken met “dat er momenteel iets belangrijkers speelt” (dit is niet kwaad bedoelt) maar jou bericht vat ik wel zo op.

  hallo Nanda , dit dieet kun je echt niet doen als je griep hebt , dan zou ik het dieet ook even aan de kant zetten, beterschap

 62. Lavinia, heb je er ook over nagedacht dat het dieet even op de 2e plek wordt gezet? Dat er op dit moment iets belangrijkers speelt? Niet direct zo negatief…

 63. Ik ben na 5 weken dukan 8 kilo afgevallen, dus al over de helft.
  Ik eet wel niets wat niet mag, en doe niet aan beweging, dus een goede prestatie
  vind ik zelf!!!!!!!!!
  Leen en Soja, zijn jullie al begonnen?
  En hoe is het met Dientje Patricia en Nanda, waarom schrijven jullie niets meer?
  Ik ben de enige die nog actief is hier!
  Dus , vind ik het ook niet leuk meer om iets te schrijven……….

 64. Hallo Gea

  Ik heb de noodles van slimfast gehad en ik vind die van de dukan web shop toch lekkerder
  die van de slimfast zijn wat steviger en kun je niet met een vork in prikken, die van dukan kun je 2X mee doen, en die van slimfast is voor een maaltijd.
  Maar smaken verschillen, ik heb ze weer besteld met de haverzemelen repen , hoef je geen
  pannekoek of een papje te maken, heb je gelijk de nodige haverzemelen binnen en die zijn heerlijk! je mag er maar een en ik moet me echt beheersen om niet nog een te nemen.
  Nu komt weer een weekend eraan, en vind ik het wel wat moeilijker om dit dieet te doen…..

 65. Hallo iedereen,
  Ik ben Mil en ben van plan te beginnen met het dukan dieet. De enige twijfel die ik nog heb is het feit dat je elke dag haverzemelen moet eten. Ik lust geen pap, havermout en dat soort dingen en elke dag een pannenkoek lijkt me ook niks dus ik vraag me af of het wel te doen is.
  Ik heb gelezen dat de zemelen vooral zijn om je hongergevoel te verminderen en je stoelgang goed te houden. Dat laatste kan toch ook met stoelgang thee oid. Hoop dat jullie me wat advies kunnen geven. Succes met afvallen allemaal!!!

 66. sorry Gea, ik heb nog even terug gelezen en je had al verteld dat die van de slimfast ook mogen
  en lekker waren , als ik die van de slim fast gegeten heb zal ik je vertellen welke ik het lekkerst vind!

 67. Hoi Gea
  Ik heb die van de slimfast nog niet gegeten.
  Ik heb de gewone noodles gegeten en zelf een tomatensausje met een tartaartje gemaakt, die was heel lekker! en vandaag heb ik van de dukanwebshop de noodles met groente er al in gegeten, die was ook heel lekker.
  Maar die van de slimfast mogen wij toch ook he ? of mogen wij die niet?

 68. Hallo

  Ik heb een vraag voor NATASCHA……….
  Ik heb in de Dukanwebshop haverzemelenkoekjes gekocht, mag ik die eten naast mijn 2 eetlepels
  haverzemelen of tellen die ook mee als haverzemelen , ik eet 1 koekje per dag (die zijn heerlijk)
  of weet iemand anders deze vraag?

  alvast bedankt voor uw antwoord

  Groetjes Lavinia

 69. Vandaag na 4 weken eindelijk onder de 80 kilo , ben nu 6,8 kilo afgevallen.
  Heb het de laatste dagen wel zwaar en wil een boterham, geen snoep of chips gewoon een
  lekkere boterham!!!!!!!!
  maar wil nog een kilo of 6 afvallen, dus nog maar even niet.

  Leen…….. Je moet echt het boek hebben om te starten, dan begin een paar dagen later en doe het gelijk goed.
  Ik heb het boek 2 X goed gelezen, na een keer lezen weet je nog niet alles precies !
  Dit is nu mijn 2 e keer dat ik dit dieet doe, en kijk nu nog vaak in het boek.

  Succes allemaal

 70. Hallo allemaal

  Ik heb een dringende vraag. . Want ben serieus aan t overwegen om met dit dieet te gaan beginnen na het lezen van al deze goede ervaringen alleen vraag ik me af hoe? Moet je om te kunnen beginnen zowiezo het boek hebben/ gebruiken? Of hoe werkt het precies. Ik wil nl zsm beginnen. Ik hoor graag jullie reacties. Alvast bedankt

  Mvg leen

 71. Hoi allemaal,
  Was van plan om na de feesten te starten, begin januari dus. Zijn nu al de 26e en nog steeds niet begonnen. Na verschillende dieetpogingen moet ik het nu wel serieus gaan doen.
  Ben 1m62 en weeg 86 kg, er mag een 25 kg af. Wel heel veel als ik bij de meeste lees over 5 kg, 10kg,… Mijn grote vraag is: is dit haalbaar ‘eten zonder brood, pasta, aardappelen,…’
  Hoe kan ik zo een dag doorkomen? Haverzemelen zijn precies heel belangrijk voor dit dieet.
  Ik start morgen en hoop het vol te houden.
  Het doet wel deugd om al jullie positieve reacties te lezen…. Hopelijk mag ik er binnenkort ook eentje schrijven.

  • Hoi Fabienne,
   Ik ben vorig jaar 15kg afgevallen en ben nu al een jaar stabiel op gewicht.
   Als je begint is het handig om magere gehaktballetjes bij de hand te hebben op moeilijke momenten, je zult merken dat op den duur de behoefte aan zoet verdwijnt. Na de aanvalsfase kun je ook koolhydraatarmbrood eten en verder zorgde ik ook altijd voor een soepje.In het begin bakte ik ook de Dukan pannenkoek dat was toen zeg maar mijn brood.Nog steeds eet ik iedere dag haverzemelen en ontbijt ik met een bakje kwark en een ei, tussen de middag soep en 2 KH arme boterhammen en s, avonds 2x per week een prakje en verder groente en vlees en in het weekend let ik echt nergens op en zo blijf ik op gewicht.Ik heb wel de eerste 3 fases volgens het boekje gedaan.
   Nou meid gewoon beginnen en succes ermee.

 72. Hallo iedereen, nog nooit heb ik met een dieet zo’n goed resultaat behaald! Het is blijkbaar op ‘mijn lijf’ geschreven! Ben de ’50’ gepasseerd en kan niet zeggen hoeveel geld en tijd ik ooit al spendeerde aan diëten! Waanzin! De laatste jaren had ik zoiets van : laat mij allemaal gerust! Ik wil genieten van het leven. Lekker eten en drinken, niet verplicht worden om te bewegen … en ga zo maar door.
  Toen ik een half jaar geleden weinig verhullende vakantiefoto’s van mezelf zag veranderde er plots iets in mijn hoofd. Ik besefte dat ik me niet meer gelukkig voelde in mijn vel en bedacht dat ik toch nog eens iets aan mijn gewicht zou moeten doen! … Maar wat???? Veel geld uitgeven was uit den boze! Echt toevallig, zonder ernaar op zoek te zijn (ik ging een boekenwinkel binnen om wenskaarten te kopen) botste ik op het boek van Dr. Dukan. Ergens rinkelde er een belletje in mijn hoofd. Een vroegere collega had ik hierover eens iets horen zeggen en dus keek ik even in het boek…en kocht het. Ik heb het bijna in één ruk uitgelezen en was overtuigd dat dit dieet voor mij de ultieme poging zou kunnen worden om af te vallen. Ik nam het boek mee op vakantie om het nog eens helemaal uit te pluizen en zeker te zijn of ik eraan zou beginnen!
  Op 14 oktober 2013 startte ik! Niemand geloofde erin dat ik het zou volhouden! Nu, méér dan drie maanden later is iedereen verbaasd over het resultaat, niet in het minst ikzelf!
  Ik ben zeer, maar dan ook zeer streng geweest voor mezelf! Ook tijdens de feestdagen, op verjaardagsfeestjes enz.
  Ik begin aan de laatste week van de cruisefase. Maandag 3 februari start ik met de stabilisatie. Nog een hele tijd te gaan maar ik ben vastberaden! Niets leuker dan de vele complimenten te krijgen van familie, vrienden, collega’s…
  Wat ik zeker heb geleerd is dat je enkel jezelf kunt overtuigen!!! Anderen kunnen dit niet voor jou doen!
  Succes aan iedereen die er mee bezig is of eraan begint!

 73. Hoi Levinia,Ik gebruik ze al een hele tijd en ik koop ze bij de tuinen.
  Met gebakken stukjes kip en kruiden of gehakt met tomatensaus en tomatenblokjes uit blik.

 74. Ik heb de Slim fast noodles gehad, die zijn heerlijk met wat gehakt en kruiden.Verkrijgbaar bij de Tuinen.
  Hier gaat het ook nog goed, nu 6,1 kilo afgevallen, voel me heerlijk. Merk wel dat door variatie het makkelijker vol te houden is.

 75. Hallo
  Ik ben ook 2 Januari begonnen en dat is vandaag 3 weken geleden en ben 5,8 kilo afgevallen.
  ik weeg maar een keer per week!

  Els….. havermout is harstikke fout, ik weet dat haverzemelen het vet meenemen met de ontlasting. als ik het goed heb?????? maar havermout is echt niet goed.
  Ben je er wel mee afgevallen ? want als ik het goed heb ben je ook 3 weken bezig nu!

  Verder hier gaat het goed, alleen krijg ik nu wel erg trek in een boterham, ben de eieren en kip
  en vis wel zat nu.
  Maar als ik wil blijven afvallen moet ik wel doorgaan, voel me wel erg slap en moe, maar verder
  voel ik me wel goed.

  Hoe is het met de rest ?

  groetjes van Lavinia

 76. Ben 2 januari begonnen. Was in de veronderstelling dat haverzemelen havermout was. Is dit juist of fout? Veel verschil in effect!?

 77. Hallo Mootjeg

  ohhhhh 4 dagen en niets afgevallen, dan heb je het toch wel echt verkeerd gedaan.
  Op 4 dagen moet je ongeveer 1,5 tot 2 kilo afgevallen zijn.
  Het kan niet alleen aan de verkeerde kruiden liggen.
  Wat heb je allemaal op een dag gegeten? heb je genoeg gedronken en de haverzemelen
  gegeten ?
  Ik maak niks uit het boek, en ik eet alles zonder veel kruiden, een beetje kipkruiden en zout.
  Dieet suiker mag wel. Succes

 78. Goedemiddag,
  Ik ben zo blij dat ik ervaringsdeskundigen spreek. Ik ben nu vier dagen bezig, en was gisteren nog niet afgevallen, terwijl ik heel voorbeeldig ben. Ik wil zelf 15 kg afvallen.
  Nu paar vraagjes, in de boek staan menus, maar ik ben niet zo vd menus, maar voorin het boek staat dat de hoeveelheden niet zoveel uitmaakt…. wat is er nu wijsheid?
  En eerst deed ik cajunkruiden erop, maar zag er wel wat suiker in staan, dus nu effe maar niet meer, welke kruiden gebruiken jullie, ik geef om zout niet zoveel, dus dat kan ik wel laten, maar hou wel van beetje pittig op kip bv, mag sambal wel?
  En de suiker dieetsuiker bv vd lidl mag die ook, ik zag ook al speciale koolhydratenvrije pasta, deden jullie dat ook al in de aanvalsfase??
  Ik ben zo benieuwd naar jullie “gouden”tips….
  THANKS ALVAST.

 79. Ondertussen weeg ik nog 74.2 , nog 4;2 kg en ik ben er ! misschien dat ik er dan nog wel 5 bij doe ik zal zien; ik moet zeggen dat ik af en toe wel zondig hoor maar dat loop ik er dan daarna weer af ;-)

 80. ik heb groente dag vandaag en maak 2 tartaartjes met een uitje paprika en sperzieboontjes
  en daar doe ik taco kruiden onder , heerlijk!
  Ik ga die ook eens proberen die noodles , rijst en pasta!!!!!!!!!!!!!

 81. Ik ga een stoofpotje maken vanavond met rundvlees, denk dat ik de noodles erbij ga eten, ben benieuwd!
  Ben nu 5 kilo afgevallen, bijna op de helft, moet er nog 7!

 82. Ja, dat mag want het is koolhydraatvrij en vetvrij en suikervrij.
  Het word gemaakt van de konjacplant en volgens mij verkopen ze het ook in de webwinkel van Dukan.Maar ik koop het bij de tuinen.Ze hebben 4 soorten rijst,noodles en 2 soortenpasta.
  Ik bak dan wat kip of gehakt en een ui plus de nodige kruiden naar smaak.

 83. Hallo Gea……. mogen wij dat dan wel eten ? en wat is dat dan ?
  Want wat ik nu eet ben ik eigenlijk wel een beetje zat.

  Marina……. dit is ook mijn 2 e keer dat ik dit dieet doe, ik ben de vorige keer 18 kilo afgevallen.
  en na een stres jaar weer 15 kilo bij, maar ik merk wel dat het nu langzamer gaat als 2 jaar geleden, nu weet ik niet of het door de leeftijd komt, ben 48 jaar, of dat het lichaam meer tegenwerkt en denkt “”toch niet weer alleen eiwitten he ?”
  Maar ben met iedere verloren kilo blij !!!!!!!!!!!!

 84. ik was er bij in 2011 ben toen op 4 a 5 maanden 11 kilo vermagerd duurde wel langer omdat ik in menopauze zat ik ben nu 55 jaar en ondertussen toch terug stilletjes aan 6 kilo bijgekomen en nu wil ik er terug 4 afkrijgen hopelijk hou ik het zo goed vol als toen ook zl gaat het bij mij niet zo vlug ,grtjs aan allen :-)

 85. Hallo Dientje
  Ja je moet echt weer beginnen, maar je moet er ook echt klaar voor zijn, het gaat echt heel goed,
  Dit is een super goed dieet, maar je moet je er wel aan de regels houden,
  En je moet geen stres dingen aan je hoofd hebben!!!!!!!! want dan zou het mij ook niet lukken
  wel leuk dat je nog hier actief bent.
  groetjes xxx

 86. Hoi, hier dan even een berichtje van mij !
  Ik volg jullie nog steeds hoor en vind het ongelooflijk knap wat jullie tot nu toe gepresteerd hebben, ben er zelfs jaloers op !
  Persoonlijk krijg ik het nog niet voor elkaar om zelfs een dag vol te houden, heeft een beetje met mijn omstandigheden te maken, heb a.s. vrijdag een examen en ben een echte stress eter, wat ik de afgelopen al niet in mijn mond gestopt heb………
  Wil toch echt gaan afvallen en neem me nu voor om a.s. maandag te beginnen (na mijn examen), dus blijf volop berichten schrijven, want jullie inspireren mij echt ! (en ik zal ook actiever gaan worden met mijn berichten)
  groetjes Dientje

 87. ik ben vandaag 2 weken geleden begonnen (2 januari) en totaal 4,3 kilo afgevallen,
  ik val wat langzamer af als de rest , maar ben er toch blij mee!
  Hoe is het met de rest van jullie, er komen ook geen nieuwe bij!!!!!!!!!
  Ik heb deze forum van begin af aan gelezen en in 2011 was het hier heel druk met alle dukanners.
  en nu zijn we maar met 3 personen Patricia Nanda en ik , Dientje hebben we al lang niks meer van gehoord……….
  ik zou het leuker vinden als het wat drukker was hier, ik vind het leuk om andere ervaringen te lezen en kijk iedere dag of er nog iemand iets geschreven heeft!
  groetjes Lavinia

  • beste,
   ik zou ook graag aan een dieet beginnen …
   maar weet niet wat het Dukan dieet juist inhoud?
   zou graag willen weten wat je mag eten,want met mijn wisselende uren van mn werk is het niet altijd even makkelijk om aan een dieet te beginnen,
   mvg Sonja

 88. Nee ik ga niet zo snel….. ben weer 2 ons erbij, nu na 13 dagen -3,8 kilo, gister was het nog -4 kilo af, Maar ik ga wel door, want ik weet als ik nu stop ben ik het ook zo weer bij, ik moet nog 10 kilo
  Patricia jij gaat echt goed zeg!!!!!!!

 89. Vandaag (na 13 dagen) 4 kilo lichter
  heb gister groente dag gehad, ik maak dan meestal een soep
  ik wil nog 10 kilo dus ook nog een lange weg te gaan
  maar zonder honger lukt dat wel
  allemaal succes

 90. Knap dat je van al het lekkers hebt kunnen blijven!
  Gisteren toch weer frietje gegeten met stoofvleessaus, mayo en een sito, daarna 8 km gelopen en vanmorgen 1 kilo minder! Dus nu op een totaal van 4,5 kilo op 12 dagen. Vandaag neem ik weer een eiwitdag.
  Ik verschoot vanmorgen toen ik op de weegschaal ging staan, had het niet verwacht, maar wel enorm blij, het lopen doet bij mij toch veel dat weet ik, misschien zou het zelfs nog harder gaan als ik niet eens zou zondigen maar ik vind het goed zoals het nu is, nog 5,5 kilo te gaan en heb nog tijd tot eind maart ;-) komt helemaal goed met ons !!

 91. Hallo

  Ik ben na 12 dagen 3,8 kilo afgevallen, dus Nanda en Patricia we gaan gelijk!
  Gisteren is goed verlopen op de verjaardag! heb me kunnen beheersen.
  vandaag weer groenten dag , dan zal de weegschaal morgen wel weer of stilstaan of aankomen
  dat heb ik altijd naar een groente dag. maar ik weet dat het normaal is.
  Ik heb me voorgenomen om maar een keer per week te wegen, maar ik kan het niet!
  Ben dan toch benieuwd wat er bij of af is hahahaha
  Ik beweeg wel bijna niet, en wandelen al helemaal niet, ik doe zittend werk.
  succes allemaal en tot morgen

  groetjes xxx

 92. na een paar weken hebben stilgelegen ben ik terug begonnen met lopen, even opnieuw 2 dagen aanvalsfase en morgen begin ik met groente. Er is nu 3,5 kilo af. Ik ben benieuwd naar meer..

 93. Hij zit weer heerlijk! Heb er nu iets meer dan 4 kilo af, en dat in 5 dagen!
  Heb vanavond ook een verjaardag, koffie, thee, cola light en wat komkommer en tomaat. Je weet waar je het voor doet! Groetjes en een fijn weekend!

 94. ja ik ben niet zo”n groente eter!
  ik ben nu 10 dagen bezig en 4 kilo afgevallen.
  maar ik weet nu gaat het maar met ongeveer 1 kilo per week
  heb me nu ook voorgenomen om nog maar 1X per week te wegen.
  heb morgen een verjaardag waar ik heen moet, zal wel lastig zijn!
  ben benieuwd of je broek past, hahaha
  tot morgen

 95. Hey wat goed! En dat na een groentedag!
  Ik heb me vanmorgen gewogen, er is al 3 kilo af, ongelooflijk! Ik zal vanavond mijn spijkerbroek dragen die ik vorige week nog te strak vond zitten…ben benieuwd!

  Groetjes

 96. Patricia…….. wat erg!!!!!!!!!!!!
  en je ging zo goed, had ik niet van jou verwacht.
  Maar, kop op en verder gaan,
  ik zou ook nog twee dagen extra eiwitdagen doen als ik jou was.
  ja , en wegen doe ik ook niet elke dag, heb je goed gedaan om je niet te wegen
  ik zou me weer wegen na die 2 dagen.
  Ik ben vandaag begonnen met fase 2 , ik ben na 7 aanval dagen 3 kilo kwijt.
  En ik weet uit ervaring dat ik morgen gewicht bijkom van de groenten vandaag.
  ik maak een lekkere wok schotel met gamba’s vanavond

  veel succes allemaal

 97. vannacht toch gezondigd met pralines en een koekje :-( ik had zo’n nood aan suiker!
  Nu enorm veel spijt natuurlijk, durf ook niet op de weegschaal te gaan staan vandaag.

  Normaal begon ik vandaag met de cruisefase maar door het zondigen zal ik fase 1 maar 2 dagen verder doen.

  Supergoed Nanda en Lavinia, doe zo voort zou ik zeggen!

 98. Goed gedaan Nanda…..
  ik heb helemaal geen trek in niks, ik word van al die eiwitten een beetje misselijk!!!!!!!!!!
  ik heb nu 7 dagen aanval fase gedaan en begin morgen met groenten.
  Ik voel me nu wel goed en ook fitter, dus ik ga nu naar fase 2……..

  Groetjes Lavinia

 99. Gaat erg goed hier. Vanmorgen gewogen, alweer een kilo lichter! Het stimuleert wel enorm, heb ook helemaal geen trek in zoet,vet of koolhydraten.

 100. Hoi Patricia
  Wat veeeeeel zeg ……
  ik ben nu 2,4 kilo afgevallen, maar ik doe wel de het dag en nacht niks.
  Ik doe ook geen half uurtje wandelen wat in het boek staat,
  en ik ben 48 jaar , hoe oud ben jij?
  Ik weet ook uit het boek als je rond de 50 bent dat het afvallen ook wat moeilijker gaat.
  Ga zo door (doe ik ook) hahahaha
  Nanda ben je nog met het dieet bezig?
  Dientje hoe is het met jou?

  tot morgen

 101. Ik ben eigenlijk kei trots op mezelf, ik werk in een grote instelling voor gehandicapten en nu met nieuwjaar krijgen we enorm veel pralines, koeken etc als bedankje van ouders, ik heb niks aangeraakt helemaal niks!! Keiveel water en koffie gedronken en enkel de kwark gegeten. En heb me net gewogen er was 1 kg 100 terug af!! I ben natuurlijk ook een hele nacht in beweging en dat doet ook veel denk ik, int weekend heb ik niet veel gedaan. Nu dus in totaal 3,200 gr kwijt op 6 dagen. Ik ben benieuwd naar de volgende 2 dagen :-)
  Groetjes
  Patricia

 102. Ik wil er graag 10 kilo af, de eerste 1,5 zijn er al af op dag 2! Gisteravond wel hoofdoijn gehad en ben er ook mee opgestaan, ondanks dat ik wel genoeg heb gedronken.

 103. hallo Nanda
  welkom bij de club, het is erg stil in de club…… hahaha
  goed dat je ook bent begonnen, hoe voel je je?
  Hoe veel moet je eraf? ben benieuwd hoe het jou vergaat met het dieet.
  Succes allemaal
  Patricia veel succes met dukan op het werk

  groetjes Lavinia

 104. Vandaag gestart, mn kipfilet ligt in de grillpan.
  Vanmorgen kwark gehad met haverzemelen, daarna 2 gekookte eieren, 4 plakjes kipfilet, een gebakken ei en straks dus een gebakken kipfilet.Als toetje amandelgelei gemaakt(dukanboek) voor de zoete trek. Leuk om te lezen hoe jullie het doen, beetje bij elkaar afkijken!

 105. ja Patricia … volgens mij ligt het toch aan die misstappen wat je gedaan hebt.
  ik heb gister tzatziki bij mijn kipfilet gegeten en in de avond nog 3 suikervrije snoepjes.
  Je zou zeggen , dat stelt niks voor!
  Maar in het boek staat ook “elke kleine misstap wat je doet (hoe klein die ook is) remt het afvallen”
  Dussssss Patricia ……. weten we dat ook alweer he . hahahaha
  maar we gaan gewoon verder en zien wel
  succes met je nachtdiensten en tot Donderdag

  Hoe is het met de rest???????? van de dukanners

 106. hoi

  Gisteren heb ik het ook moeilijk gehad , we zijn naar de film geweest, maar heb enkel cola zero genomen, maar toen s’avonds enorme zin in chips maar heb het niet gedaan. Ik heb wel 1 koekje gegeten,optimel kwark appel kaneel 0% en een drupje mayo gebruikt en deze morgen was er terug 600 gr bij!!
  Zou het dan zoveel kwaad gedaan hebben?Maar het zal er weer wel afgaan zeker, dat hoop ik toch tenminste. We gaan er vandaag weer tegenaan!

  Ja ik denk dat ik maar wat gehaktballetjes meeneem straks, ik ga ook nog even door met deze fase tot mijn nachten voorbij zijn, dus tot donderdag.

  Groetjes
  Patricia

 107. er is nu 1,6 kilo af, daar ben ik wel blij mee.
  Maar voor dit dieet veel te weinig na 4 dagen aanval fase !!!!!!!!!!
  ik moet doorgaan , en ik ga ook door, ik heb het best nog zwaar……….
  gisteravond een eettentje gehad en alleen kip gegeten.
  ik had vandaag met groenten willen beginnen, maar dat doe ik toch nog maar niet
  want uit ervaring weet ik als je met groenten begint weer een beetje aankomt.
  Hoe gaat het met de rest?
  Patricia…. alleen kwark eten op een nachtdienst van 11 uur lijkt me toch erg weinig.
  jij bent wel al goed bezig met afvallen, goed van jou!!!!!

  groetjes Lavinia

 108. Hoihoi

  Oei Lavinia, niet leuk! Hopelijk voel je je vandaag wat beter
  Ik heb gisteren goed van het lekkere eten kunnen blijven, ik heb zelfs geen wijn of cava gedronken! Vanmorgen was er 300 gr af . Ik heb voor mezelf een tabel gemaakt waar ik juist kan bijhouden hoeveel ik afval, en zat gisteren verkeerd er is al 2.700gr af ! Mijn honger is weg en als ik zin heb in zoet pak ik een blikje cola zero.

  Ik ben wel benieuwd of ik het ga volhouden als ik moet werken, ik werk nml part time s’nachts en dat zijn nachten van 11uurs en dan krijg ik altijd zo’n zin in chocolade en koeken , wij krijgen daar ook middageten en alles wat we vragen dus er is altijd zoet a volontè . Morgennacht begint mijn blokje van 3 nachten, ik heb me voorgenomen om 500gr kwark mee te nemen, en ik hoop dat ik het daarmee kan doen!!

 109. Hallo
  Ik had het gisteren erg zwaar, hoofdpijn (welke niet over ging met een paracetamol) loodzware benen, ik kwam niet vooruit! heb de hele dag op de bank gelegen. Het was net of mijn lichaam protesteerde en schreeuwde om koolhydraten! maar ik had geen honger.
  Ik weet de eerste 5 dagen is zwaar, het is vandaag mijn 4e dag.
  Vanochtend voelde ik me al weer wat beter, ik ga ook gewoon door.

  Patricia… hoe is het je gisteravond vergaan?

 110. Keigoed Lavinia!!
  Vanavond moeten we op bezoek met eten, ik ga zelf wat meenemen en hopen dat ik er af kan blijven…

  grtjes

 111. ik ben 1.74 en woog 86.7 en moet 75 kilo worden, maar wil proberen naar de 70 kilo.
  zin in zoet heb ik niet en honger ook niet, ik ben af en toe wat misselijk. veel hoofdpijn en heb geen energie. maar weet uit ervaring dat het een paar dagen duurt en dat het over gaat.
  ik eet kipfilet (voor op de boterham) , ik maak iedere dag een papje van mijn haverzemelen
  (met gebroken lijnzaad voor de ontlasting) eet iedere dag 2 eieren, gerookte zalm, kippenpoot, garnalen, een bieflap, blikje vis in tomatensaus, 2 glaasjes cola light, zure haring.
  ik weet wel uit mijn vorige dukan dieet, dat als ik weinig eet ook niet goed af val, dus je moet geregeld en vaker wat eten! en ik drink 1 liter water , wat thee en een kop koffie
  wat goed Patricia…… ik heb me vandaag nog niet gewogen.
  ik wil maandag naar fase 2 gaan
  We gaan gewoon door met zijn allen
  allemaal veel succes…..
  groetjes Lavinia

 112. Hoi

  Woehoe daarjuist op de weegschaal was er 1kg 300 af!! dus in totaal al 1k800 Ik weeg nu 77.7kg, super zeg!! En dat op 2 dagen., ik doe nog 3 dagen fase 1 dus hopelijk ben ik nog zeker 1 kilo kwijt..

  Ik eet veel magere kwark met zoetstof, haverzemelen , rivierkreeftjes, gekookte gehakballetjes, gebakken kipfilet, gerookte zalm, garnalen,tonijn , eieren, veel surimisticks, gerookte forel, mosselen, schellen rosbief 1,5 liter water en nog een kop of 6 koffie en thee.

  Ik hoop dat ik vanaf vandaag wat minder honger en zin in zoet heb want gisteren heb ik echt heel de dag door gegeten.

  Wanneer ga je starten Dientje?

 113. Hoi, zie jullie berichtjes en goed van dat jullie weer begonnen zijn. Wilde dat ook, maar excuses excuses en excuses
  Nu ik jullie berichten lees, ben zelf 1,75 m en weeg 85 kgs en zou ook zo graag 70 kgs willen gaan wegen, heb ik besloten om er ook weer voor te gaan.
  Heb echt support nodig van jullie, vind het gezellig om verhalen te lezen en ook eventueel tips om de dag (vooral de eerste 5 dagen) door te komen.
  Wat eten jullie zoal op deze eerste 5 dagen ?
  Groetjes

 114. Hoi

  Ik ben 1.77 m lang en woog vanmorgen 79 , ik wil naar de 70..
  Vandaag ook veel hoofdpijn gehad en enorm veel zin in zoet, koekjes bakken met de kindjes hielp dan ook niet, maar ben er netjes vanaf gebleven.
  Ik wil 5 dagen fase 1 doen
  Het gaat ons lukken ! ik voel het ;-)

  Patricia

 115. Ja ik ben ook sinds gisteren terug begonnen, vorig jaar ook geprobeerd maar toen opgegeven door omstandigheden.
  Maar nu heb ik een goede doelstelling, we gaan begin april 2 weken op vakantie en ik wil tegen den 10 kilo kwijt.
  Dag 1 is goed verlopen, ik had ergens gelezen dat iemand voor tussendoor te “snoepen” kleine balletjes van gehakt had gemaakt dus dat heb ik gisteren ook gedaan en dat heeft me echt goed geholpen, ik heb het met kalfsgehakt gedaan, vandaag ga ik het eens met rundsgehakt doen is zien wat het lekkerste is.
  Vanmorgen op de weegschaal – 500gr.
  Hoe is het bij jou gegaan?

  Groetjes
  Patricia

  • Hallo Patricia
   ik wil ook minimaal 10 kilo, ik probeer 15 kilo, wij gaan eind maart op vakantie!
   mij is het ook goed verlopen, heb vandaag veel last van hoofdpijn en soms een beetje misselijk.
   ben 800 gr afgevallen, ik woog wel 86,7 kilo, ik weet niet hoeveel jij weegt. ik hou me wel strikt aan het dieet.
   honger heb ik niet, normaal heb ik altijd honger. vorig jaar was ik 20 kilo afgevallen en ook door omstandigheden weer 15 kilo erbij.
   hoe lang ga je fase 1 doen?

   groetjes Lavinia

 116. Ik ben vandaag (weer) begonnen met Dukan!
  is er nog iemand begonnen dit nieuwe jaar , of gaat beginnen?

  groetjes Lavinia

 117. Hallo, ik ben vorig jaar in januari begonnen met het Dukan Dieet en woog met oudjaar 21 kg minder. Het is een streng dieet en heb heel veel momenten van stagnatie gehad maar ik ben een volhouder. In fase 4 dit jaar toch beginnen aankomen in totaal 8 kg. Bleek nadien dat mijn schildklier niet goed meer werkte en omdat ik dacht dat het aan Dukan lag ben ik ermee gestopt. Bleef wel gezond eten maar bleef aankomen. Nu sinds 3 weken het mentaal dieet plan aan’t volgen. Eerste week -900 gr, 2e week niks, 3e week +1kg

 118. hallo allemaal
  ben 2 weken geleden begonnen met t dukan dieet eet alleen de produckten die mogen
  en val bijn niets af wie kan er mij helpen met een lijst wat je per dag eet bv.dan heb ik meer
  een richt lijn van aantallen.
  gr annemiek

 119. hallo allemaal,

  Super dat het met iedereen zo goed gaat tijdens dit dieet, en iedereen ook zo positief over is. Dit maakt het wat leuker om het dieet te starten ook. Alleen vraag ik mezelf af of ik met iemand kan emailen over het dukan dieet. Ik snap het niet helemaal ( en met name gaat het hierbij over de site ). Ik heb het boek vandaag besteld en hoop het zo snel mogelijk binnen te krijgen.
  Hoop snel meer te horen, en meer info te krijgen..
  Groetjes van lysanne en succes allemaal

 120. vandaag beginnen met het Dukan dieet!! Ik verwacht er best veel van na alle positieve berichten van andere mensen die het dieet volgen!! ben alleen niet zo gek op vis dus het wordt nu vooral veel kip de eerste 5 dagen. Zou toch mooi zijn als ik slanker mijn ja woord geef in oktober!!!!!!!!!

  • Ik volg nu sinds vorige maandag 18/11 het Dukan dieet. Mijn doelstelling is om 6kg te verliezen. Startgewicht 60.4kg.
   Ik zit ondertussen in de cruisefase, maar stel al 2dagen vast dat ik bijkom ondanks het feit dat ik niet zondig en het systeem perfect volg. Kan u mij misschien raad geven of dit normaal is, het is namelijk zeer frustrerend te moeten vaststellen dat er ipv gewichtsverlies gewichtstoename is. Het is telkens op dagen dat ik groenten mag eten. Concreet zondag +600 gr, maandag -300 gr, vandaag opnieuw + 600gr. Graag uw raad aub
   Dank u
   Mvg
   Cindy

  • hoi Daan,
   Ik ben vorig jaar oktober begonnen en in10 weken10 kg afgevallen, daarna in fase 3 nog 5 en die zijn er nog steeds af. mijn behoefte aan zoet is totaal verdwenen en ik heb echt mijn eetgewoonten veranderd.
   Mijn ontbijt ik kwark nat/aardbei gemengd. En een gekookt ei, tussen de middag kom soep en 2 koolhydraatarme boterhammen, tussen door stukje extra pure chocola bij de thee en ,’s avondshow gewoon een stuk vlees/vis en groente en soms nog extra sla en als toetje kwark met de haverzemelen. Dan drink ik ,’s avonds graag een glas wijn met een paar stukjes oude kaas of rookvlees erbij om te snacken. In het weekend echter let ik niet op en eet gerust patat of een pizza, maar ik hoef niet meer af te vallen en op deze manier blijf ik goed op gewicht.
   Succes ermee,
   Gr. Nel

  • Ontbijt kwark en ei, middag kom soep en 2 koolhydraatarme boterhammen, tussendoor stukje extra puur chocola met thee, ,’s avonds groente vlees of vis en optimel kwark met haverzemelen als toetje, avond snack blokje oude kaas en rookvlees

 121. Beste allemaal,

  Ben vandaag van start gegaan maar loop al meteen vast. Ik eet namelijk geen vlees. Kan toch niet iederedag vis eten, ei eet ik ook maar echt niet iedere dag.
  Wil graag 8 kilo afvallen en ben 59 jaar. Kan iemand mij helpen hoe het aan te pakken?
  Hoor graag van jullie en dankjewel.
  Groets Els

  • Als je niet van vlees houdt kan je tofu eten. Die is natuur een beetje flauw van smaak, maar je kunt hem marineren in gember, citroen, chili(poeder), mosterd of verse kruiden. In de natuurwinkel kan je van het merk Taifun ook gerookte tofu, tofu met basilicum of tofu met groentjes kopen – superlekker. Je kunt hem zelfs rauw eten of bakken in héél weinig olie of water met kruiden en smaakmakers. Een echte aanrader, ook voor vleeseters!
   Er bestaan trouwens ook gerookte tofuworstjes.

 122. ik kan niet gaan sporten zoals andere mensen door operaties aan mijn beide knieen en rug en verschillende buikoperaties

 123. Ik vindt het met de warmte en gezelligheid van de vakantie met kleinkinderen giga moeilijk. Ben vandaag dan ook een heel groot ijs met ze gaan eten en hoop dat de schade morgen meevalt…
  Een ding weet ik zeker als je vast zit eet dan eens een dag alles wat NIET mag dan gaat het afvallen daarna weer vanzelf..
  succes maar we gaan wel volhouden..
  Elly

 124. Hallo iedereen,
  het is inmiddels al een heel eindje geleden dat ik nog een reactie heb geplaatst op deze forum maar ik kreeg steeds alle reacties op mijn mail dus ik kon jullie goed volgen.
  ik wil alvast aan iedereen een dikke proficiat zeggen met de resultaten die jullie al hebben behaald!
  ikzelf ben begonnen 16 juni aan 96 kg. na 1 week was daar al 2,5 kg af. daarna ben ik op weekend geweest en zijn er terug wat grammetjes bijgekomen maar die waren er na een week terug af. ik woog me echter vandaag en gisteren en ik woog terug 94,4… ik sukkel al een eindje op dit gewicht en ik wil er snel verandering in brengen. ik zit momenteel wel in mijn maandelijkse periode, waar ik meestal wel wat meer vocht kan ophouden. hebben jullie ook diezelfde ervaring?

  ik zit nu toch wel al even in de cruisefase maar ik vind het moeilijk om alles echt precies te doen. soms steek ik wel eens een snoep in mijn mond, waar ik de dag nadien heel veel spijt van heb… maar het is sterker dan mezelf.
  Hebben jullie nog wat tips om me meer te houden aan wat mag en niet mag ? ik drink wel steeds mijn 1,5 liter water…

  vele groetjes!

 125. Wat goed dat je er zelf aan denkt..
  Kan best zijn dat als je eenmaal goed gaat het wel sneller gaat..succes in ieder geval…
  Ik weeg me trouwens iedere dag anders wordt ik nonchalant…

 126. Ik ben in een paar weken tijd( 6 vlgs mij) 8 kilo kwijtgeraakt met dit dieet. Voel me nog steeds geweldig. Er is een leuk forum Dukan met Gonny, die is actief. Staan recepten op, tips en er is een actief forum waar je je voor kan aanmelden om ervaringen met elkaar uit te wisselen en een dagboekje kan bijhouden. Aanrader!

 127. Hi Anja,
  Ik denk best lastig te beantwoorden. Zelf was ik na 2 dagen 2,1 kilo kwijt maar ik wil er dan ook in totaal 20 af, die ik nu te zwaar ben.. Bij mij de eerste week juist heel snel en dan juist in de vertraging. Ligt ook aan of je normaal makkelijker vocht vasthoudt, zit je in je periode, speelt je hormoonhuishouding mee..? Ik ga in ieder geval de avonden laat niet meer eten en dan maar een mok thee of water om een “knorretje” te stillen..
  Soms drink je net teveel of te weinig water, dus mss wat expirimenteren met minder/meer? Ook niet te weinig eten, omdat je lichaam dan de reserves juist gaat vasthouden lijkt me.. Eén ding nu niet doen en dat is opgeven!! Ik ga zo aan de avondmaaltijd: lekker pangasiusfilet op een bedje van gestoomde prei met verse champignons, citroen en peterselie uit de oven, mjammie. Morgen nog mijn 2e cruisedag en dan weer twee dagen aan de eiwitten?
  Vraagje: gebruikt hier iemand kokosvet/olie (met mate uiteraard..)?

  • Ja ik gebruik kokos vet en inderdaad met mate maar je kip erin bakken is zo mails ennnn het zijn goede vetten staat gelijk aan vette vis dus dat mag..
   Te koop bij de reformwinkel..Wel duur 6.99 euro per pond maar je gebruikt er weinig van dan valt het weer mee…

  • Hoi helen en elly,

   Bedankt om te antwoorden ! Opgeven doe ik niet hoor, het gaat veel te goed vind ik en ik heb me voorgenomen om me pas op maandag te wegen, de reden waarom het bij mij wat trager gaat is omdat ik problemen heb met mn schildklier waarschijnlijk ( had ik even niet bij stilgestaan) die werkt namelijk niet meer voor de volle 100% omdat er een stukje is afgestorven, ik neem er wel medicatie voor maar daarom zal het allemaal wat meer tijd in beslag nemen volgens mij.

   Groetjes Anja

 128. Hallo,
  Ik had eigenlijk een vraagje, ik ben sinds maandag begonnen met het Dukan dieet, momenteel lukt me dit me prima ! Ik ging echter vanmorgen al eens op de weegschaal staan omdat ik dacht dat ik wel al iets kwijt was maar in werkelijkheid is er slechts 0.400 gram af, is dat normaal dat het trager gaat in het begin ? Ik hou me aan de juiste regels en drink 2 liter water per dag.

  Mvg,
  Anja Deschepper

  • Hoi Anja ,,
   Ik kan alleen voor mezelf spreken en bij mij vlogen er de eerste 2 dagen 2 kilo af die er een dag later weer wat bij was maar inmiddels heb ik geleerd dat het lichaam ook reageert en dan heb ik het over vocht en vasthouden van…lees (ontlasting). Geef het even die 5 dagen die er voor staan en kijk dan hoe het gaat..Ik weet uit mail van andere dat dit dieet bij iedereen werkt en vooral lang doorwerkt.. Al maak je later in fase 2 fouten dan nog is er niks aan de hand dat was bij andere dieeten wel anders…

   Voor Dientje ,,,begin gewoon, eenmaal bezig wordt ook jij enthousiast…
   Succes allemaal er we lezen ons weer…Elly

 129. Leuk om jullie verhalen te horen, zit zelf al paar dagen in dip en heb momenteel niet de discipline om me volledig aan de regels te houden maar als ik jullie verhalen weer lees, probeer ik de knop weer om te zetten. Dus vandaag en morgen ga ik weer fanatiek aan een eiwit-dag.
  Vooral blijven schrijven zeg maar………………..

 130. Fruit mis ik ook erg moet ik eerlijk zeggen…
  Maar binnenkort zijn de kersen rijp in mijn tuin en ga ik ze toch echt eten…
  Verder eten wij hier in huis nooit na 20 uur meer alleen als er bezoek komt maak ik ham rolletjes en doe daar asperges in of kesbeke augurken.. Dat zijn augurken of uitjes waar geen suiker aan toegevoegd is, en ze zijn nog lekker bovendien…mmmmmmmmm lekker..vandaag 2 ons erbij maar dat was te verwachten na mijn Ikea eten.

 131. Nou Elly, jij gaat echt niet traag hoor, volgens mij een kilo gemiddeld per week dus dat is toch top en “volgens het boekje?”Ik ben nu 11 dagen bezig en heb voorlopig gekozen voor 2 om 2 dagen. Merk dat ik daardoor schommel en er soms een kilo af is en dan weer 6 ons bij, al met al val ik dus niet echt af. Ik houd me echt aan de eiwitten en de groenten, maar neem wel ’s avonds laat vaak nog voor het slapen gaan iets te eten (yoghurt, surimistickjes oid). Zou tijdstip er mee te maken hebben en herkennen jullie dit? Verder vind ik het wel goed vol te houden, al mis ik mn fruit en verse broodje kaas af en toe wel.. ;-) Succes allen en tot later!

 132. Ha ha ha dank je wel An…heb vandaag bij Ikea gegeten en ook nog een soft ijsje na..Dat bedoel ik nou,,dat wil ik af en toe ook eens…

 133. Mijn weegschaal stond vanmorgen op 78.9 een prachtig resultaat al zeg ik het zelf..Op 1 april woog ik 91.5 kilo en ik heb er vakantie tussendoor gehad en de nodige feesten..
  Misschien gaat het op mijn manier iets langzamer maar ik kom er ook.. Wil op 1 Januari 71 kilo wegen dat MOET van mezelf…
  Ben bijna 62 en ik merk dat je gemakkelijker beweegt met minder kilo,s.. Voel me nu al 10 jaar jonger,,hahahaha..
  Succes dames we komen er samen wel…

  • Wauw Elly!!!!! Vind jij nu echt dat het bij jou trager gaat??? Ik vind jouw bereikte gewicht gewoon fantastisch!!! Doe zo verder!!!! Op 1 januari heb je zeker heb je zeker je doel bereikt! Ben ik zeker van!

 134. Hai Elly en Dientje,

  was een weekend vol uitspattingen, dus had deze ochtend ontzettend veel schrik om op de weegschaal te gaan staan, maar nadrie dagen ontzettend zondigen ( eten en drinken), gaf deze 71,4kg aan..
  Dus “maar” 700 gram bij…. Heb besloten 3 eiwitdagen na elkaar te doen, dus tegen eind deze week, moeten deze er normaal gezien terug af zijn
  An

 135. Proficiat met het verloren gewicht..knap…de eiwit dagen doe ik zelf zo als het mij uitkomt..heb er nu 2 achter elkaar gedaan maar meestal 1.. Heb ik gezondigd of een feest gehad schuif ik er gemakkelijk mee…pas het in je dagelijks gebeuren gewoon in..
  Succes dit dieet is gewoon makkelijk..’
  Elly

 136. Hallo mede dukanners,
  Vandaag mijn eerste cruisedag na zes aanvalsdagen en het was weer heerlijk om weer wat groenten te eten. Meer het idee want ik heb er niet heel veel van genomen, maar het idee dat het mag… Ik was na 5 dagen “aanvallen” al 4 klio kwijt, dus erg blij. Maar de volgende dag, de 6e dag was er om onverklaarbare reden weer 6 ons bij; zal met vocht mss te maken hebben?
  Maar goed, ook met 3,4 kilo net zo happy hoor. Ik wijfel nog even of ik 5 om 5, 2 om 2 of 1 om 1 dag ga doen met cruisen.. Laatste is makkelijker te doen denk ik, maar weet niet wat effectiever is. Wat is jullie ervaring hiermee? Leuk om jullie ervaringen te lezen en hierdoor ook beetje support te voelen. Tot later!

 137. Hai allebeide,

  Ik vindt dat een goed idee van dat water en mijn advies is geen aardappels,,dan heb je ook geen jus en vergeet niet op dat vet te letten maar,,vergeet zeker niet om er van te genieten..dan doe je er maar iets langer over…het zei zo,,je hebt nog lang te gaan je moet het wel vol kunnen houden..
  Althans ik moet lang lijden want ik wil er 20 kg af….
  Succes en geniet van je weekeinde..
  Elly

 138. Hoi An,
  Zelf ben ik ook nog maar 1 1/2 week bezig, dus niet een hele grote ervaringsdeskundige, maar ik zou veel water drinken (zodat je al lekker vol zit) en oppassen met de koolhydraten, dus zoveel mogelijk het brood, aardappeltjes en pasta laten liggen.
  Misschien extra grote wandeling gaan maken (weet niet of daar gelegenheid toe is, maar kan me ook niet voorstellen dat je 3 dagen continue aan het eten bent) en het ontbijt sober houden (magere yoghurt)
  Weet dat dit heel lastig is, wens je heel veel succes en ook heel veel plezier, want als je toch gaat zondigen dan moet je er ook heel erg van genieten, zodat je de komende tijd niets extra’s meer hoeft te nemen.

  • Hé Dientje,

   dank voor de goede raad! Was inderdaad van plan om het ontbijt sober te houden ( haverzemelen staan al klaar om mee te nemen)
   Het water is een goede tip!!!!
   Ik laat je dinsdag alvast weten wat de weegschaal zegt!
   Vandaag stond deze op 70,7 kg, dus benieuwd wat deze dinsdag zal zeggen!
   Vandaag ben ik in ieder geval voorbeeldig, zodat er morgenochtend toch nog iets af is!

   Ook leuk te horen dat jij en Elly toch geregeld een glaasje wijn drinken!

 139. Dag iedereen,

  ik ben een 10-tal dagen bezig en ben 2,2 kg kwijt …. Gisteren begonnen met de cruisefase.
  Nu is het zo dat ik morgen voor 3 dagen op gastronomisch weekend vertrek ( stond al zeer lang gepland), dus geen enkel idee hoe ik die drie dagen moet doorbrengen…
  Ik kan maar moeilijk alles overslaan, wat voorgeschoteld wordt?
  Zou het zeer jammer vinden dat ik na die 3 dagen weer vanaf nul moet beginnen, want wil dit echt volhouden. Voel mij zeer goed met dit dieet ( weliswaar met een zonde van 1 glas wijn per dag)
  Wat kunnen jullie mij aanraden om deze dagen door te komen, zonder ongezellig te zijn voor mijn gezelschap en toch niet bij te komen?

 140. Elly, je had gelukkig gelijk, deze ochtend was er een kilo af, dus er was nog meer af !
  Ben weer helemaal blij en super gemotiveerd om even door te zetten.

  • Hoi Dientje
   Ik heb 4 dagen echt geknoeid laatst en nog 1 ons en het is er alweer vanaf.. Helaas ben ik vandaag gaan shoppen met mijn schoonzus en daar hebben we gebakken aardappels en vis gegeten dus ben benieuwd morgen…De aanhouder wint..succes..
   Elly

 141. Hoi Dientje,
  Dit is echt vocht en waarschijnlijk is het al weg toen je ineens zoveel moest plassen en ja je periode is natuurlijk ook van invloed op je gewicht..
  De 2e fase zul je echt het boek erbij moeten houden wat de groenten betreft..ook op bachbloesem.nl vindt je veel informatie probeer maar eens ..maar groente en vlees anders niets..
  Ik maak wel zelf een dressing voor komkommer ed… paar druppels stevia vloeibaar beetje azijn beetje water en zakje dressing voor salade.. m heerlijk…

 142. Vanmorgen een grote tegenvaller met mijn weegschaal, zomaar ineens 4 ons erbij en gisteren toch netjes aan de regels gehouden.
  Wel zit ik in mijn maandelijkse termijn en moet ik deze ochtend ontzettend veel plassen, dus hoop dat het vocht was en dat morgen mijn weegschaal weer wat vriendelijker is voor me.

  Elly, heb jij wat voorbeelden wat je eet in de 2e fase ?

 143. 9 ons erbij dat is de straf voor voor 4 hele leuke dagen jammer maar inderdaad 3 aanvals dagen en het is er weer van af..

 144. Hoi,
  fijn dat je een leuke weekend achter de rug hebt ! ik heb me zelf ook niet kunnen inhouden afgelopen weekend, toch weer paar wijntjes op, beetje koolhydraten………
  Weegschaal was echter aardig voor me en ben er niet van aangekomen en ben vandaag weer gestart met een 3 dagen “aanvalsfase” om een en ander weer te corrigeren.

  I.J.: ik zou het boek bestellen van Dukan, daar staat alles heel goed in uitgelegd.

 145. Zo ben weer terug van een lang weekeinde genieten.. Zeker ik heb nu 4 dagen gezondigd en morgen zal de weegschaal mij wakker schudden maar ook ga ik morgen weer van start met 3 nieuwe eiwit dagen…zal dus tegenvallen…voor alle vragen en mededelingen stel ik mij ter beschikking ik ben dus 12 kilo kwijt..oke misschien zegt de weegschaal morgen iets anders…
  Hoe is het bij jullie?

 146. Lees voor het eerst over dit dieet en het lijkt me wel wat.
  Wat moet ik verder doen als ik met dit dieet wil beginnen.
  Heb geen adres of telefoonnu.mmer
  wie helpt me?
  vr.dank
  gr.I.J

  • I J
   Je mag me gerust mailen maar ik steek geen energie in mensen die dingen beloven en ze dan niet nakomen…en ja een Boek over Dukan is een must…
   Grt Elly

 147. Hoi,
  Was deze ochtend net van plan om te melden dat ik me gisteren zo sterk heb gehouden, tijdens diner heb ik een glaasje wijn afgeslagen en ’s avonds heb ik, toen we bij vrienden waren, ook de rosé, chips en nootjes kunnen afslaan en wat gebeurd er dan deze ochtend, komen er hele bekende klanten langs met een aardbei-gebakje en er zijn situaties waarin je dit, uit beleefdheid, simpelweg niet kan afslaan (ben zelfs geen zoetekauw!)
  Maar goed, ga gewoon stug verder met mijn aanvalsfase en misschien dat ik er maar een dagje extra aanplak, want het is relatief makkelijk vol te houden.
  Groetjes

  • Hallo allemaal!
   Ik ben deze morgen begonnen met de cruisefase en de weegschaal stond deze morgen op -2,5 kg :) en dat op slechts 6 dagen! Ik ben super fier!!!!! Ik heb het in het weekend wel lastig gehad… En zelf een keertje gezondigd (frietjes met een bitterballetJe) en dan smaakte het me nog niet eens … Maar ik heb niets gemerkt aan de weegschaal dus dat is wel goed :) hoe gaat alles bij jullie? Wanneer gaan jullie over naar de cruisefase?

   Groetjes

 148. Hoi hoi,
  De eerste 3 weken heb ik alles volgens programma gedaan maar het is een lange termijn project dus dan niet vol te houden..
  Ik drink ieder weekeinde een glas rode wijn en lls er feest is gewoon een meer…smaakt dan extra lekker…
  Ga nu een paar daagjes weg dus het worden er meer…
  Maar we houden vol..mijn streven is 71 kilo…

 149. Beste Elly, misschien had je lichaam een “boost” nodig door even te zondigen !
  ben blij dat jij ook nog steeds een wijntje drinkt, dat is namelijk een van mijn struikelblokken, want vind dat ook zo gezellig !
  Wil dat straks ook gewoon blijven doen, dan is het nl. voor mij beter vol te houden (ga wel de aanvalsfase correct afmaken)
  Fijn weekend, hoop dat je mooi weer hebt !

 150. Helaas viel ik al 2 weken niet af wat ik ook deed..De weegschaal stopte op 79.9 kilo dag erna 80.2 en zelfs een keer 80.6 kilo.. Met Vaderdag heb ik besloten gewoon met de kids mee te eten wat ijs en bbq betreft alleen heb ik ipv stokbrood mijn eigen dukan brood gegeten en groente die mogen…wel weer rode wijn en zelfs een portje…dus fout fout ,,en wat schetst mijn verbazing,,vandaag 78.9 kilo…Ben nu weer braaf en eet wat ik mag…kip kerrie maar wel dukan rijst..dat dan weer wel..te koop bij de Novashop

  Ik ben blij dat je die 8 ons eraf hebt dat is tenminste een stimulans..
  Verder ga ik me voor morgen tot en met maandag afmelden want dan is het campertijd…succes voor iedereen die er echt voor wil gaan…Elly

 151. Hoi,
  volgens het voedingscentrum is quinoa :

  De zaden van de plant quinoa lijken op graankorrels en worden ook op die manier in de keuken gebruikt. Net als granen valt quinoa daarom in vak 2 van de Schijf van Vijf. Dit is het vak waar brood, aardappelen, rijst, pasta, couscous en peulvruchten onder vallen.

  Ik zou denken van niet.

 152. Goedemorgen !
  Weegschaal gaf deze ochtend 85,8 kgs aan, dus 0,8 kgs eraf in 1 dag, super blij natuurlijk!

  Gisterenavond was mijn maag niet helemaal happy, nog steeds hoofdpijn, was heel onrustig en kwam moeilijk in slaap, deze ochtend begon met hoofdpijn, maar nu ik eenmaal op gang ben lijkt het er toch op dat ik me beter begin te voelen.
  Heb gisteren bij de AH een broodtrommel met verschillende vakjes en een koelelement gekocht (voor Euro 2,24). Vandaag is het de eerste dag dat ik moet werken deze week, dus heb in ieder vakje wat anders gedaan (gekookt eitje, bakje yoghurt, lapjes gerookte kipfilet, paar augurkjes en een hele kipfilet met wat mosterd), daar moet ik het vandaag mee doen!

  Bedankt Elly voor het broodrecept, als ik wat meer tijd heb zal ik dat ook eens proberen te maken.

  Fijne dag allemaal

 153. Dukan brood recept.
  1 pak kwark light .kruiden kan van alles zijn kaneel oregano dragon selderij naar smaak.
  16 lepels haverzemelen en 10 lepels tarwezemelen..zoetstof, ik heb de steviea druppels..8 eieren.

  eieren scheiden eiwit stijf kloppen en alle andere ingredieenten in een kom goed doormengen ook het eigeel…zelf doe ik het met mijn handen…aansluitend de eiwitten er goed door heen roeren over voorverwarmen op 180 graden en dan het brood in een groot of 2 kleine bakblikken erin op 50 minuten 180 graden en 25 minuten op 150 ivm het garen…

 154. Hoi
  Ipv Olijfolie gebruik ik cocos vet..is een goede vet soort en mag gebruikt worden net als vette vis…
  Verkrijgbaar bij de reformwinkel a 6.99 euro groot verpakking en 3.99 euro klein verpakking…
  Verder veel drinken en als je dan al wilt snoepen of iets in de mond wilt hebben neem dan bij de ALDI de suikervrije pepermuntjes in 3 smaken verkrijgbaar en ze hebben ook heerlijke kauwgom..suikervrij…
  En nee ik werk niet bij de aldi…
  Het broodrecept stuur ik zo even in een apart mailtje erdoor…
  Even nog de hoofdpijn,,,wel veel drinken he dat zijn gewoon de afval stoffen…
  Bij de lidl hebben ze kip/kalkoen filet plakjes die mag je gewoon tussendoor eten of een plakje achterham…succes en bij vragen hoor ik het wel..Elly

 155. Vanmorgen netjes mijn schaaltje magere yoghurt en tarwezemelen gegeten, vanmiddag een gebakken ei (beetje olijfolie gebruikt) en nog een zure haring. Het voelt echter alsof “mijn eten” in een diepe put is gevallen en mijn maag hoor ik constant “knorren” uit onvrede.
  Begin nu ook hoofdpijn te krijgen, weet dat dit er bij hoort en zal in combinatie met de temperatuur buiten (ga niet klagen over het weer!) wel wat erger zijn.
  Er gebeurt in ieder geval iets………

  • Veel drinken, heel belangrijk !!! Misschien eens spuitwater proberen? Daar heb je snel een volle maag van … Je moet zeker tussendoor ook eten he !!! Yoghurtjes enzo, krabbestaafkes, schelletje kippewit enzo … Ik stond deze morgen op de weegschaal en alweer 600 gram eraf, nu al in totaal 1,2 kg er af … Na 2 dagen voelt dat al supergoed! Ik heb ook geen echte ‘hongertjes’ meer. Het is waar wat ze zeggen, na 3 dagen is het hongergevoel weg.
   Nog veel succes he !

Klik hier voor meer ervaringen

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
Mijn naam is Natascha en ik vind het leuk om je te informeren over het laatste nieuws op het gebied van dieet, voeding en gezondheid. Regelmatig schrijf ik artikelen en columns voor vetvrij.com