Dr. Frank Dieet Recepten, Eiwitrijk en Koolhydraatarm

Dokter Frank van Berkum is internist en vasculair-geneeskundige verbonden aan de ziekenhuisgroep Twente (ZGT). Als deskundige op het gebied van overgewicht, voeding en diëten heeft hij intensief onderzoek gedaan naar het bestrijden van overwicht. De Twentse internist heeft een eiwitrijk en koolhydraatarm dieet ontwikkeld waarmee je elke week één kilo afvalt. Na je gratis inschrijving krijg je dagelijks dr. Frank Dieet Recepten. Dit dieet is bekend als het ‘dr. Frank Dieet’ of het ‘1 kilo per week dieet’.

dr. Frank Dieet Recepten

Dokter Frank staat bekend om zijn heerlijke verantwoorde recepten waarmee je ook nog eens kunt afvallen. We hebben een aantal gezonde dr. Frank Dieet Recepten voor je.

Blijf slank met dr. Frank

Na het grote succes van “Gezond slank met dr. Frank”  kon een vervolg niet uitblijven. In 2011 komt er vervolg met de titel “Blijf slank met dr, Frank”. Ook in deel 2 van “Gezond slank met dr. Frank” vind je weer 84 speciaal door dr. Frank ontwikkelde recepten en talloze handige tips waarmee je optimaal van het dr. Frank-dieet kunt profiteren.

Voordelen en Nadelen dr. Frank Dieet

Zoals ieder dieet heeft ook het dr. Frank Dieet voordelen en nadelen, klik hier voor een overzicht van de voor en nadelen van het dr. Frank Dieet.

dr. Frank en de Telegraaf

Vanaf  oktober 2009 is dr. Frank bijna dagelijks te zien in de Telegraaf. Dagelijks daagt hij iedereen met overgewicht uit om zich aan te sluiten bij de  ‘afvalrace’ van dr. Frank. Het dr. Frank Dieet is daarom ook bekend als het ‘Telegraafdieet’.

Het geheim van eiwitten en koolhydraten

Het geheim zit in eiwitten en koolhydraten. Het resultaat? Je bent snel en blijvend van je overtollige kilo’s af. Dit alles op een wetenschappelijk verantwoorde manier, zonder vervelende hongergevoelens.

De 10 weken test van dr. Frank

Oktober 2009 zijn tien geselecteerde kandidaten onder leiding van dr. Frank van Berkum de uitdaging aangegaan om in tien weken tien kilo af te vallen. Hun belevenissen waren iedere week te lezen in de Telegraaf op Zondag. Deze 10 kandidaten hebben in 10 weken hun doel bereikt. Vervolgens daagde dr. Frank via de Telegraaf heel Nederland uit om mee te doen met zijn ‘grote afvalrace’. Binnen twee weken hadden 10.000 kandidaten zich ingeschreven. Eind januari was het aantal gratis inschrijvingen zelf gegroeid naar ruim 200.000 kandidaten.

Waarom werkt het dr. Frank Dieet volgens Frank van Berkum?

Het dr. Frank Dieet is gebaseerd op een koolhydraatarm, eiwitverrijkt dieet. Het is ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek, waaronder ook onderzoek dat door dr. Frank zelf is verricht. dr. Frank van Berkum heeft de afgelopen 25 jaar zeer veel ervaring opgedaan met diëten en de begeleiding van mensen met overgewicht.

Nog meer Dieetrecepten

Ben je op zoek naar recepten die je kunt toepassen als je wilt afvallen? Bezoek dan het Online Receptenboek en maak een keuze uit een verantwoord recept voor een heerlijk ontbijt, lunch of diner.

Jouw ervaring met het dr. Frank Dieet

Wat is jouw ervaring met het ‘Gezond slank met dr. Frank Dieet’ ? Ben jij overtuigd van de filosofie van Dokter Frank van Berkum over eiwitten en koolhydraten? Volg jij het dr. Frank dieet, overweeg je het te gaan volgen of heb je zijn dieet gevolgd? We zijn benieuwd naar jouw ervaring dus geef hier jouw mening. Ben je benieuwd naar de ervaringen van anderen? Kijk dan hier of bezoek het dr. Frank forum.

Een eiwitdieet kent kortweg 2 grote voordelen:

1. eiwitten werken zeer verzadigend, je zit dus sneller vol.
2. je verbrandt vet zonder je spiermassa te verminderen.

Snel, gemakkelijk en gezond slank met Dr.Frank Deel 3

Na zijn eerste twee boeken kon een derde boek niet uitblijven. November 2011 verscheen het derde boek van dr. van Berkum met de titel: ‘Snel, gemakkelijk en gezond slank met Dr.Frank / Deel 3. Snel, gemakkelijk en gezond slank met dr. Frank staat boordevol heerlijke, makkelijke recepten, handige menu’s, boodschappenlijstjes en veel praktische tips die helpen bij het afvallen. Want vergeet niet: afvallen moet ook leuk, gemakkelijk en lekker zijn, dan houd je het veel langer vol.

Grip op Koolhydraten van Yvonne Lemmers

Veel mensen die dankzij het dr. Frank Dieet hun streefgewicht hebben behaald zijn van dr. Frank overgestapt op het ‘Grip op Koolhydraten Dieet‘ van de Gelderse diëtiste Yvonne Lemmers. Net zoals Frank van Berkum benadrukt Yvonne Lemmers dat koolhydraten een enorme invloed hebben bij de oorzaak van overgewicht. In het boek ‘Grip op Koolhydraten’ legt Yvonne uit hoe je op een verantwoorde manier kunt omgaan met koolhydraten en op die manier aankomen en overgewicht kunt voorkomen.

Het dr. Frank Dieet is geen Crashdieet

Het dr. Frank Dieet werkt dus zeer goed om af te vallen en je houdt je behaalde resultaat ook makkelijker vast doordat je geen spieren hebt afgebroken tijdens het afvallen, zoals bij vele crashdiëten wel het geval is. Hiermee voorkom je dus een jojo-effect. Wil je het jojo-effect nog effectiever tegengaan? Dan moet je ook gaan werken aan je levensstijl en aan een permanente gedragsverandering.

Afslankkliniek Previtas

In 2004, dus nog een aantal jaren voor de grote doorbraak van dr. Frank heeft van Berkum kliniek Previtas in Hengelo opgericht. Bij Previtas staan op dit moment bijna 50.000 patiënten ingeschreven. Bij toeval ontdekte Frank van Berkum  dat een patiënt met een ernstige vorm van suikerziekte enorm opknapte toen ze bij het ontbijt en de lunch alleen nog maar eieren nam. Na een aantal weken hoefde ze zelfs geen insuline meer te spuiten. Dr. van Berkum ging ook andere diabetespatiënten aanraden om hun koolhydraatrijke  dieet te vervangen door een caloriënarm maar tegelijkertijd eiwitrijk dieet. Ook die groep knapte zienderogen op. In datzelfde jaar ondekte hij dat de Universiteit in Maastricht ook al had ontdekt dat met een eiwitrijk dieet, proefpersonen meer afvallen dan met een willekeurig ander dieet. Ook vonden ze in Maastricht uit dat het bekende jojo effect achterwege bleef. Een verklaring hiervoor is dat we eiwitten nodig hebben als bouwstenen van ons lichaam.

Kom alles te weten over het Eiwitdieet.
Bestel ‘Afvallen met het Eiwitdieet’ bij bol·com


Afvallen met het eiwitdieet
Jose van Amstel-Reurekas

Jouw ervaring met het dr. Frank Dieet

We zijn benieuwd naar jouw ervaring met het dr. Frank Dieet. Reageer zelf of lees de ervaringen met het dr. Frank dieet van anderen, of bezoek het dr. Frank forum.


225 Reacties

 1. Goed programma, Dr. Frank! Ik volg zijn dagmenu’s nu bijna 2 maanden en ben 8 kilo afgevallen zonder problemen. Nog 2 te gaan!

  • Beste Daphne,

   Ik zit nu dit forum door te lezen en zie dat jij vorig jaar in 2 maanden 8 kilo ben afgevallen. Dat is eigenlijk wat ik ook wil doen. Mijn vraag is of je nu nog steeds 8 kilo kwijt bent? Ben heel erg benieuwd!

   dank je wel groetjes Jiska

 2. Ben in principe tevreden over het dieet ,maar… ik heb erg veel last van het geen dat ik erg sterk uit mijn mond ga ruiken/stinken

  Wat kun je hier tegen doen ??

  Graag een reactie

  Dolf

 3. Hallo lezers en dr. Frank,
  Ik vind het heel lastig om het dieet te volgen tijdens mijn werk. Ik werk dagelijks van 8-17.30u en heb geen mogelijkheid om op mijn werk iets te koken of iets warm te maken. Ik gebruik dan wel de shakes van Dr. Atkins (zijn die trouwens toegestaan??) af en toe, maar die zijn vrij duur. Hoe doen jullie dat? Graag tips/adviezen/reacties.
  Succes en groet van Ans

 4. het is niet verplicht om eiwit-shakes te gebruiken tijdens het Dr. Frank-dieet zoals bijvoorbeeld: Be in Shape, Modifast, Ollyxa, Sanaslank of Slimfast.

  Je kunt ze bijvoorbeeld een paar weken lang gebruiken, gedurende het gehele dieet, of helemaal niet.

  Eiwit-shakes hebben wel een voordeel: je verliest namelijk vaak sneller gewicht, in kortere tijd. Bovendien helpen eiwit-shakes je om het hongergevoel te vermijden.

  Vandaar dat veel mensen die door mij worden begeleid, gedurende korte of langere tijd eiwit-shakes nemen.

  Succes met het Dr. Frank Dieet

 5. Hallo,Doordat wij een virus in de computer hadden is als mn mail van dokter frank weg. Opnieuw aanmelden bij dr frank lukt niet want mn mail adres is al bekend. Hopelijk kunnen jullie me verder helpen.Ik wil dus wel op nieuw beginnen van af dag 1 want ik ben nu gemotiveerd. Met vriendelijke groet Ingrid

  • Ik zou een nieuw email adres aanmaken, bijv. via Hotmail of Gmail. Dat is gewoon gratis!
   En je daarop registreren, zodat je al je mail daar krijgt.

 6. ik ben sinds een week bezig met het dieet van dr,frank. Bevalt goed ,het enige waar ik me over verbaas is dat ik teveel vetten gebruik als ik de voedingsmiddelen invul op de eetmeter van het voedingscentrum.
  Ik ben in een week 1,3 kilo afgevallen.

 7. Het dieet van dr frank spreekt me erg aan. kan ik het ook combineren met eiwit shakes van bijvoorbeeld prodimed of modifast of heeft dr frank zijn eigen eiwit producten?

 8. Mijn man en ik willen graag meedoen aan de landelijke actie eenkiloperweek afvallen.
  Na meerdere keren geprobeerd te hebben ons op te geven, is dit tot dusver niet gelukt helaas.
  Wij vermoeden dat de site eruit ligt of overbelast is.
  Is de mogelijkheid er wel dat wij ons nog kunnen aanmelden?
  Wij zullen nog een paar keer proberen ons op te geven.

  Bij voorbaat dank.

  Wybe en Cora

 9. Ik wil heel graag meedoen aan uw dieet.
  vele vrienden van mij hebben reeds heel wat ballast verloren !!!
  Is vandaag nog onder oude voorwaarden ??
  Dank u wel

  Henriette

 10. Wilde me ook net registreren, lukte niet……

  Ik ben sinds paar dagen al grote fan.

  Deze man komt voor mij op het juiste moment met het juiste produkt.

  Na al diverse keren goeie ervaringen met koolhydraatvrij- of arm dieet, zat ik weer op een verkeerd spoor van teveel koolhydraten.
  Prodimed een aantal maanden bij een goede dietiste deden me 15 kilo afvallen. Maar het is belachelijk duur om het langer te gebruiken.
  Ik vond het wel even best toen…..
  Je wilt zgnd ook weer meer gewoon kunnen eten…
  Maar voor mij is het duidelijk. Koolhydraten maken me moe, ik val niet af, het vraagt naar meer….. Ik slaap slechter en heb dan weer last van gasvorming.

  Sinds ik het las en hem op t.v. zag dacht ik : yes, dit is het. Nu. Perfect.
  Het klopt. De filosofie klopt voor mij na alle dieetervaringen .
  Het verhaal klopte, alles.
  Niet duur, no nonsens, redelijk, helder, logisch.
  En helemaal dat er gezegd wordt, eerst 10 weken geen koolhydraten om af te vallen en dan weer langzaam kijken wat je kunt hebben van de koolhydraten.

  Het boek is ook o.k. Inderdaad goeie recepten, tips etc. En voor de mooie uitgave niet duur.
  Ik vind hem juist niet commercieel als je het vergelijkt met bijv. een Prodimed, Sonja Bakker (Nooit aan meegedaan, sprak totaal niet aan, niet overtuigend, zij niet en het dieet niet!!!)

  O.k. binnen 2 dagen al 3 pond er af, en ik slaap direct beter (vraag me niet waardoor), heb geen honger meer, geen snoeplust. En helemaal opvallend: ik heb weer energi!!!!! Heerlijk overzichtelijk zo.

  THANKS!

  • marian

   Prodimed is echt duur. Ben zelf overgestapt naar sanaslank.
   Is een stuk goedkoper(9 euro p/d) en prodimed 15 euro per dag.
   En wat heel belangrijk is dat sana veeeel meer keuze mogelijkheden en veel smaakvoller is.
   Mijn vd rekent geen kosten voor intake en controles.

   succes

 11. @priscilla, aanmelden en meedoen met het dr. frank dieet is vooralsnog gratis. Tijdens je inschrijving wordt gevraagd of je reclame per mail wil ontvangen, hier kun je ‘nee’ op antwoorden. je krijgt dan alleen de tips en de menu’s. je kunt ook later aangeven dat je geen of juist wel reclame wil ontvangen. Vooralsnog heb ik geen addertjes onder het gras van dokter frank gevonden. Wel zag ik dat je door een technisch probleem op dit moment niet kunt registreren voor het dr. frank dieet. wel jammer want het kan, volgens de site alleen vandaag nog. misschien dat ze de inschrijving vanwege deze storing een dagje extra laten doorlopen. zou wel netjes zijn. Gat je het dieet ook volgen?

  • ja, je kunt je inschrijven op eenkiloperweek en dan krijg je elke dag gratis recepten toegestuurd. Ik ben in 5 maand 21 kg afgevallen, moet er nu nog 13…

 12. In feite een van de vele Low Carb dieeten. (Denk bijv. aan South Beach)
  Opzichn prima, redelijk snel resultaat, geen honger, maar…..

  waar gaat alles mis, juist jo jo

  Dr. Frank : Geen of nauwelijks Jo Jo effect.( Dat moet ik nog zien… )

  M A A R ; NIET TERUGVALLEN IN OUDE LEEFSTIJL !!!!!!!!!

  Daar gaat het natuurlijk om, elk dieet is min of meer succesvol, maar daarna……..

 13. Hallo Dr. Frank,

  Hoe zit het met de vegetariërs onder ons? Uw dieet zou ik graag willen volgen, maar welke vleesvervangers kan ik gebruiken in plaats van vlees? als ik het vlees weglaat wordt het wel heel magertjes….

  Groet van Ans

 14. Ik heb het boek besteld en verwacht erg veel van deze man. Een internist die onderzoek heeft gedaan zou toch de waarheid moeten spreken? Ik zie wel dat er een enorme marketing campagne achter schuil gaat van met name de Telegraaf. Maar ach, als ik er mijn overgewicht mee kwijt raak vind ik het wel best. Ik ga voor het Dokter Frank Dieet

 15. Geachte dokter Frank,

  Is dit dieet ook verstandig voor mensen met arteriosclerose van de vaten?

  Vriendelijke groet,
  U v Hecke

 16. Als dr. Frank al 25 jaar ervaring heeft op dieetgebied, dan snap ik niet dat hij daar als arts niet eerder wetenschappelijk over heeft gepubliceerd.Ik lees in dit bericht ”publicaties volgen”…een zwaktebod

 17. Nog maals wil ik dr Frank bedanken voor de dagelijkse recepten. Ik ben inmiddels 9 kg afgevallen. Aangezien ik binnenkort een aantal weken met vakantie ga en er dan van dieethouden toch niets komt, verzoek ik u de dieet toezending tot nader bericht te stoppen. Als ik weer terug ben hoop ik weer van uw diensten gebruik te mogen maken. Groet, O.J.M.

  • Auke,
   Klinkt Fries.
   Tige tank voor de recepten, had me dus het boek kunnen besparen.
   Maar ik heb nu wel meer keuze. Vind alleen geen tussendoortjes.
   Groet Greet

  • heel handig, dank je wel. Bestaat er ook een kant en klaar boodschappenlijst per week bijv.?
   Mvg Till

 18. Dr. Frank moet voor de Raad voor Interne Tuchtrechtspraak van artsenvereniging KNMG verschijnen, omdat volgens Cees Renckens, namens de Vereniging tegen de Kwakzalverij, Dr. Frank misbruikt maakt van zijn positie als arts, om reclame te maken voor zijn dieet. Dr. Frank is boos en vindt de beschuldigingen lariekoek, volgens hem zijn de dieeten gestoeld op wetenschappelijke onderzoeken en heeft hij zijn lidmaatschap van de KNMG allang opgezegd.

  Bron: Knevel en van den Brink 20/06

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

Mijn naam is Natascha en ik vind het leuk om je te informeren over het laatste nieuws op het gebied van dieet, voeding en gezondheid. Regelmatig schrijf ik artikelen en columns voor vetvrij.com